Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Zamma #23275 üzenetére

    "Az ilyen mértékű változtatásra még a legpihentebb agyú mérnökök sem készültek fel..."
    A probléma, hogy a kedves mérnökök által a user kezébe adott eszköz egy használhatatlan, túlegyszerűsített, félrevezető semmivaló valami.

    Érdekes módon, de persze megfelelő tool-support nélkül vért izzadva, de tudtam csinálni egyedi AVFS görbét is a 6800XT-mnek MPT-ből, amivel olyan príma, beton stabil alulfesz van a teljes frekvencia tartományon, hogy öröm nézni. Nem vicc, tudom hajtani ~0.8V-tól 1.1V-ig akármilyen feszen, akármeddig, akármilyen (játék) terhelésen, végigteszteltem elég alaposan.... Ennek illene benne lennie a WattMan-ban, nem ilyen semmirevaló butaságoknak, amiket beletettek.
    Ezzel így 225W-ból hoz annyi pontot 3DMark TS-ben [link] , mint gyárilag 300W-ból [link] . WattMan-ból hasonlót sem lehet elővarázsolni a stabilitás megtartása mellett. :N

    "De ha megnézi valaki SkatterBencher videóját egy 6500 XT-el elkövetett OC-UV kapcsán ... akkor képben lesz az ember."
    Nem tudom, ebben mi az új információ... :F Erről írtam én is:
    "Reducing the Vmax value negatively offsets the entire voltage-frequency curve by a certain amount. "
    WattMan-ból nem lehet limitálni direkten a feszt, csak MPT-ből [link] . Ezért lehet ezek kombinálásával egész jó eredményt elérni, bár AVFS állítgatás nélkül így sem tökéletes, mert a max feszen hajtja, amíg az "OC" órajel és a gyári AVFS görbe nem metszi egymást, ezen pedig limitált TDP keret esetén jelentős teljesítmény elúszhat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák