- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raggie
őstag
válasz apollo12 #22897 üzenetére
Nem rossz hőfokok. Bár azért itt jócskén vissza is van fogva a kártya.
Ettől függetlenül szerintem az enyém a 2450 MHz-et nem tudná 1000 mV-ból.
Az eddigi tapasztalatok alapján legalább 1100-1120 mV kellene neki.
Mindegy, én most boldog vagyok ezzel a beállítással, mert megvan a teljesítmény is és hiába relatíve magas a fogyi a max 80-85 fokos hotspot szerintem bőven megfelel.Clint Eastwood FTW
-
Kvg
senior tag
válasz apollo12 #22279 üzenetére
Csak off küldeném létezik jobb FPS. Insurgency: Sandstorm
A látvány, a grafikai megjelenítés nagyon szép, sok játék mód. kb valósághű. Nézettek rá nagyon jó game. ez nem reklám volt, de itt nincs szívás mint a BF-ben.
A látvány és a sivatagi hangulat valami zseniális.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
válasz apollo12 #22284 üzenetére
fanti-nak volt nem rég ilyen hibaüzenete BF1-el, [link]
Akkor írtam is, hogy korábban én is tapasztaltam ott ilyet.Játszottam most 2 kört és bár a VGA-t nem dobta el, de kifagyott a game közvetlen a 2. kör után (nem volt kép, alt+tab után be tudtam zárni), pedig nem szokott.
[ Szerkesztve ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
válasz apollo12 #22281 üzenetére
A WHQL-ből is van két build, a letöltés dátumából lehet tudni csak, hogy a legutolsó van-e.
Viszont elképzelhető, hogy a játékkal van a baj. Nekem pár napja update-elt egy nagyobbat, azóta még nem volt időm játszani, de hamarosan megnézem nálam nem vacakol-e. BFV frissítések nekem régen többször okoztak akadozást stb. hibákat csak ebből kiindulva.“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sontir Fel
őstag
válasz apollo12 #19131 üzenetére
Azt gondolom, hogy mind a kettonk eseteben a jo CPU rovat kipipalhato
#19132Bossp: igazabol nem tudom, hogy mit nyernek ha neki ugranek az mpt-vel piszkalni a kartyamat. Gyari OC-val (memoriat nekem kell 2140re feltolni, tdpt is kitolom) is nagyon szepen 2550 korul megy a gpu a BF2042 alatt, komolyabban nem is melegszik szerintem (70-80 fok). 3dmarkban 22500 korul dob gpu scoret. Van aki 2700 kornyeken hajtja a mindennapokban a kartyat?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Lincoln76
aktív tag
válasz apollo12 #18860 üzenetére
Értem, nem gond. köszönöm.
Csak bárhogy számolok, amit DroiDmester fórumtárs is írt az össz teljesítmény, ha eléri egyáltalán a 400wattot, akkor sokat mondok.
Ettől függetlenül a 750-es tápot fogom használni.
A másik gépemben van egy zallman watt mérő. 3900X, 32gb ram, msi 2080 super, aio vízhűtés stb, de az még 300W-ot sem írt soha, mikor játszottam rajta. Max amit láttam 290 körül volt.---A most gépbe kerülő 6900Xt (5900X, 64gb ram, 3 ssd, aio vizhűtés) hardverek mellé kerül majd.
A kártya megjött már tegnap, de még ki sem bontottam. csak a külső dobozát. -
Moby
addikt
válasz apollo12 #18740 üzenetére
A házhűtő ventiket?
Az nem lehet gond, arra van nagyonjó, free, opensource megoldás: [link]
Ezze tudsz saját fancurve-öt csinálni, bármennyit, megadhatod, hogy a cpu, a gpu, a teljeítmény, a lábkörmöd hossza, stb, ezek átlaga, vagy ezekből a melegebb, vagy...és kismillió reláció jöhet a kipontozott részre, ami vezérlehtei a ventiket. Mindent mindennel összekombinálható dolgot tud. Amíg vártam a hardveres vezérlőre, addig ezt használtam a vizem hűtésére. Tudom ajánlani bárkinek. Van ilyen szoftvere amúgy a lian linek, meg sokaknak, de ennyit egyik sem tud, és nincs tele mindenféle csillivilli szarral. Csak azt tudja, amit tudnia kell, de azt iszonyú profin./érdemes JayZ tutorial videóját megnézni. Kicsit hosszan, de az alapokat legalább megmutatja. Ki lehet persze önállóan is tanulni, nem egy rakétatudomány.
[ Szerkesztve ]
-
N.Szil
tag
válasz apollo12 #18675 üzenetére
Az lehetetlen a kisebbik gyereknek GeForce GTX 750 OC 1GB szuperül hozza a 80 fpst warface-ban, akadás mentesen, gyengébb gépen.
Számítógép:
Alaplap: Asus H410M
Processzor: Intel i3 10100F
Memória: 8Gb/2666Mhz DDR4
SSD: Crucial BX500 480GB SSD
Videókártya: Gigabyte Nvidia GTX 750 1GB GDDR5
Számítógép ház: DeepCool MATREXX 30
Tápegység: Seasonic FOCUS GX-650W Gold[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz apollo12 #18432 üzenetére
Na jó. Végre lenne egy kis időm. Feldobtam az MPT-t de kiválasztom a kártyám de nem lát semmit nem tudok állitani semmit. Feldobtam előtte a legújabb drivert valami 8.2, Adminként inditottam. Driverben minden alapon de kézi módban! Halp! A linkelt leirás MPT-hez tünde nyelven van (Német)
Ja és mégegyszer, weben miért villódnak a videók? Pár napja bekapcsoltam a gépet akkor is ez volt már és el is ment a kép majd vissza állt wattman alaphelyzetre... -.- Weben video nézés közben
[ Szerkesztve ]
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
nagyúr
válasz apollo12 #17378 üzenetére
itt linkeltem annó mikor felraktam rá.
-
nagyúr
-
nagyúr
-
őstag
válasz apollo12 #17321 üzenetére
Valamit nem jól csinálsz, gyári 1175-ön és 1200-on is elértem 500 fölötti Wattot, TS Extreme a barátod, de sehol máshol nem fog ekkora terhelést kapni a kártya, főleg játékokban (referencia 6900XT, 6900XT ulti)
Szerk: németek 600W-al is kínáltak meg referencia 6900-est[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz apollo12 #17297 üzenetére
Ott van a videó amit linkeltem az előző hsz.-ben meg sem nézted!!! A videó alapján állítsd be !
Az MPT-ben nem a fesz.résznél kell babrálni,mert akkor amit irtál,safe mode-ba megy a kártya és 850-1000mv-ad...
Máshol nem kell,nem tudsz feszt adni !
#17302Bossp: mit veszel a TUF helyett ?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz apollo12 #17297 üzenetére
Milyen feszt állítottál be? Mondtam, hogy nem kell babrálni Keresőbe (nyalóka) írd be: MPT, csodákat fogsz látni, foglalkoztunk már a témával, fényképekkel illusztráltuk ( MPT-ben kell egy pipa-Temp dependent akármi, két helyen is a magasabb feszt kell beírni, adrenalinban a feszt külön már nem állítod, maxon hagyod ) De még egyszer leírom hogy csak saját felelősségre!
-
őstag
válasz apollo12 #17265 üzenetére
Lebeszélnélek, ne tedd, megsütheted a vga-dat! Xfx ultinál próbáltam 1.2V fölé menni, több kevesebb sikerrel, sok mindenhez kell hozzányúlni MPT-n belül, csak übermaxiOC rekordöntésekhez ajánlott (hamarabb lesz driver crash v fagyi ) Ha sikerül is a gyári 1150 fölé jutnod nem biztos hogy tudni fogja a gyorsabb frekit a gpu, amd algoritmus csúnyán beleszabályozhat...
[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
válasz apollo12 #17149 üzenetére
Hát őőőő..... Nálam 5900X + 6800 XT, 2db SSD, 4db HDD, 4 venti, játékvíz, de beleszaladok néha az 570W-ba (konnektorból) bár nem gold a tápom, csak egy 650W-os CoolerMaster valami, nem ugrik be a típusa...
Ja, bocsi mindenkitől, hogy csak úgy behuppanok, most vettem a 6800 XT-t, gondoltam beköszönök
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Biga123
addikt
válasz apollo12 #17149 üzenetére
De igen az ág elrendezésekkel lehetnek gondok.Apollyon : nem szándékom a tápon spórolni, inkább nem akarom olyan irányba vinni a configot h már 1000W os táp kelljen neki, picit próbálok környezettudatos maradni szal ami nem fér bele az 550W -t ba az nem is kell
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
kugli81
aktív tag
-
zebra_hun
veterán
válasz apollo12 #16819 üzenetére
Egyik sem. Azok pillanatnyi értékek.
Tedd ki az 1% low, és az avg fps-t. Illetve, hogy kontrollálni tudd a stabilitást, a frametime-ot.
0.1% low túl érzékeny, azt annyira nem érdemes figyelni, monitorozni. Az avg és az 1% a legfontosabb, mindent elmond.
Jelenlegi, azaz ami neked kint van egy nagy félrevezető pontatlan hülyeség. -
steewcv65
őstag
válasz apollo12 #16819 üzenetére
Lehet,h mind a ketto csak az egyik meresi gyakorisaga alacsonyabb.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Kolbi_30
őstag
válasz apollo12 #15945 üzenetére
Mindig csodalkozom ezen az uj kartya ddu meg full reinstall dolgon..nalam amiota win 10 kijött nem volt babralva semmi..aklonoztam ssdre upgradeltem 11re ahogy engedte..anomalia mentes igy is..vagy nagyon belenyultrok valamibe vagy user error all fenn
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
PsycHo88
senior tag
-
steewcv65
őstag
válasz apollo12 #14809 üzenetére
Csatlakozok, de ez függ a környezettől is, hogy milyen alkalmazás fut és milyen komponensek vannak még a gépben.Nálam is elég ez a 650w.
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
nagyúr
-
R3laX
addikt
válasz apollo12 #13107 üzenetére
1 szálon megy annyit. BF-ben látod ott a log, lesd meg [link] . Ez PBO +200MHz + Curve Optimizer, amivel a két legerősebb szálat belőttem, a többit meg jobban alulfeszeltem. Így boostol ki. Cinebench-ben 4625-4700MHz összes szálra. 1 szálon meg 5050MHz . Előző BF5-ben sokat ment Allcore 4.9-en, terheléstől függ ugye, de effektive nem megy ugye annyin. PBO-val frankón optimalizálható. Melegedősebb proci, de teker mint az állat. Annyira boost-ol, amire szüksége van .
#13108Krisz0418:
Ja egy jó PBO, meg CO, meg a lottó ugye .
Nálam amúgy +200MHz Curve Optimizer meg: -23 -8 -23 -23 -23 -8 -23 -23 van belőve.
#13110Krisz0418:
Nekem nincs még olyan batár hűtőm. Látod csak egy Thermalright True Spirit 140-el hajtom. Allcore nem esne szépen vissza 4475-4550 közé Prime95-ben sem.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz apollo12 #13101 üzenetére
De amúgy 6800XT mellé ha csak jáccol, vagy nem kell annyira a 8/16, akkor jobban járnál egy 3800X-->5600X cserével. KB 0Ft-ból kijössz . Előző BF-ek, meg a mostani is látod 11 szálat használ. Ennél nagyobb proci kihasználtságú játékkal meg nem igazán lehet találkozni.
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz apollo12 #13094 üzenetére
Ki tud az , de amúgy is ez egy béta játék. [link]
Szerk.: Egyébként anno a BF4 is hasonlóan indult, sőt az akkori Sanghai pálya sztem vibrált, minden baja volt bétában, mégis az egyik legjobb BF lett. Sztem frankó egy bétához. Sebességen viszont tuti csiszolnak majd. Amúgy nálam jó a frametime is, simán jól játszható :) .
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
atillaahun
veterán
válasz apollo12 #12586 üzenetére
Most futottam neki asszem negyedszerre az MPT-s leírásoknak - tudom fogyatékos vagyok -de még mindig nem világos hogy kell alkalmazni a beállításokat. Mert ebben amit linkelni szoktatok ugye nem említenek ilyesmit.
Tehát áttolom szépen a pofám a letöltési oldalra és leszedem onnan az MPT-t. Majd az ottani leírás szerint GPU-Z-vel kimentem a kártya BIOS-át. Aztán azt betöltöm MPT-ben Load-al és megjelennek a kártyám értékei, fasza. Itt belövöm mondjuk a Max Voltage-ot 1150-re, de aztán ezt nem fájlba menteni akarom Save-el, hanem betölteni az OS-be. Viszont itt jön a trükk, sehol nem látok olyat a leírásokban, hogy a Write SPPT-re kellene nyomni, tehát rendes user-ként nem is nyomtam és itt véget is ért a móka.#12593 Krisz0418
Igen, kizárásos alapon én is erre jutottam. De mégis, a biztonság kedvéért nincs erről hivatalos leírás sehun?
Zero fan-t amúgy Adrenalin-ban is ki lehet kapcsolni, bár én nem szoktam, anélkül is 40 °C alatt tanyázik a kártya.[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz apollo12 #12580 üzenetére
Ezt nagyon jól írtad,mert nem csak neked hanem mindenkinek cseszik rá csak van aki ezt nem fogja fel...ez offset állítás,ha gpu többet kér akkor meg is kapja, csak az MPT-vel tudod maxolni...
Az lenne a jó ha meglennének még a mentet kitesztelt radeon és mpt beállítások/profilok a giga 6800XT-m..hez, de mivel új háttértárat vettem selejteztem és ami nem kellett az törölve lett...pedig neked nagyon jó lenne...[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
-
-
Krisz0418
őstag
válasz apollo12 #12563 üzenetére
Visszadroppol? Nekem mindig 2550-2650mhz kozott megy. Radeonban be van allitva 2550-2650mhz, meg mptben 360w tdp.
timespyban is nyilegyenes vonalat huz a mhz-es “gorbe”
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BeZol
őstag
válasz apollo12 #12478 üzenetére
Én még nem kerestem alternatívát, hogy hogyan lehetne leggyorsabban megtudni mennyit bír a memória, de ha pl. benchek alatt nagyon fluktuál a pontszám és/vagy meglepően rossz min. fps-ek vannak, akkor első körben a memória OC lehet majd sok.
Pl. Phoenixminer programot elindítva 2-5 percen belül ki lehet deríteni mi a teteje a memóriának, de ha nem, akkor nem, te dolgod h gyárilag "selejtes" kártyát vizezel le vagy sem, ismerősnek is csak a 3. gigabyte kártya volt "hibátlan", első 2őt eladta másnak, a legjobbat meg levizezte.
gigabyte, alapból 300w
és? a kérdésedre a válasz h 405W-nál többet is berakhatsz MPT-ben, de 405W körülnél soha nem fog többet enni 1150mV-nál (aminél több feszt nem tudsz beállítani)
Az, hogy most a 405W-ot 300W-os limitet hagyva csak a csúszka mértékét állítva állítod (mondjuk +40%-ot engedve), vagy berakod 405W-ra és a csúszkához nem nyúlsz, az meg már ízlések és pofonok. -
BeZol
őstag
válasz apollo12 #12476 üzenetére
Amennyit a vrm és a tápod elbír, nincs felső korlát, de úgymond véges, hogy maga a kártya 1150mV mellett bizonyos terhelés mellett maximum mennyit vesz fel.
Nálam 2x8pinen 405W volt a teteje emlékeim szerint a nitro+ 6800 XT-vel (és akkor már mindenhol 2750MHz-en ment a gpu-chip, amit a bios-lock miatt úgysem vihetsz feljebb).
Előbb majd mérd ki h a memória tudja-e a 2150MHz FastTiming-ot (pl. ETH-bányászatra rápróbálva), mert ha nem, akkor én biztos nem vizezném le -
Devid_81
félisten
válasz apollo12 #12259 üzenetére
Ah okes.
Ez a TUF is talan tud 2600MHz-et, bar nem eskudnek meg ra, mert nem sikerult meg sokat foglalkozzak vele.
Egyelore tetszik, ha van idom en Valhallazok nah ott ez aztan nagyon megy a 2080Ti-hez kepest, ugyan azon a beallitason vagy jo 30% pluszt ad
Ray Tracing annyira nem hat meg, bar kivancsisagbol a CP2077-re raneztem de nem igazan volt elvezheto sebessegu[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz apollo12 #12254 üzenetére
Van nalam egy 6800XT Tuf azzal probalkozom epp.
Eddig amit probaltam minden futott ennyin, de a TDP-t nem piszkaltam, szoval lehet nem is tud nagyon magasra boostolni emiatt.
Mindenesetre Valhallaban 2550+-on megy es nem hibazik, de epp csak, hogy bekerult a gepbe, semmi sem biztos....
-
gery14
senior tag
válasz apollo12 #11537 üzenetére
Ronda mint a bűn én is tolom a bétát
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
PowerBuldog
veterán
-
nagyúr
válasz apollo12 #11316 üzenetére
ASUS nál is lehet bontani a gyári hűtést pedig van gari matrica, de megengedik hogy hűtést cserélj, akár víizesblokkra is, csak ne okozzál fizikai sérülést a PCB.n, bár mondjuk arra a többi gyártónál(giga,evga) se vonatkozik a gari ha legyalulsz hűtő cserénél valami smd alkatrészt!
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest