Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alvaro

    senior tag

    válasz DarthSun #47956 üzenetére

    Íme a Citygate 286:

    De most már zabos vagyok rá, eddig is gyakran csinálta, hogy összerakva nem indult, rendezgetni kellett a kártyákat, megnyomkodni a ramokat, ilyesmi. Most meg már nem akarta rendesen kezelni a Tridentet se, úgy tűnt, folyton 8 bites módba teszi, akkor is, ha átrakom más slotba. Szerintem nem tartom meg, hiába a SIMM foglalatok és a 16 mega kezelése.

    Ez pedig a kiválasztott utódja. Ez csak 16MHz szemben a másik 20-ával, de a landmark videosebesség eléri az 5000-et, WS0 BIOS-ban állítható. A memóriák belövése problémás volt, de ezzel a 2.5 megával megy, szerintem örülök neki és hagyom békén. Így viszont gyönyörűen együttműködik a Tridenttel, a Cirrus Logickal, GUS, régi SB16, új SB16 mind hibátlanul szól benne, nem bugzik BIOS shadowkor, szóval ez viselkedik a legjobban. A Headland 12MHz-es néha nyűgösködött meg ez gyorsabb is, szóval csak ez lesz a nyerő, a "kevés" memória dacára.

    A proci végre cserélhető, lehet benne tesztelni. Ja, és ez a 16-os AMD tapintásra sokkal hűvösebb, mint a 12-es. Bizonyára újabb gyártástechnológia. Gondolom.

    Ez pedig az XT, benne a V20-as procival. Az ott SIPP slot lenne bal-alul? Gyanús, de sok értelmét nem látom, DIPP-ből is bele lehet tenni, amennyit a rendszer egyáltalán megenged. Emberi számítás szerint 768kB van benne, de a BIOS csak 640-et számol belőle.

    Ez pedig az első 286-os testvére, 486SLC. Egyszer lehet letisztítom a procit, ha hagyja, mert most elég csúnya.

    386SX, ezt szeretem, nosztalgiából. Ja, és ez a legkevesebbet fogyasztó lapom, ha minden igaz. Egy időben méregettem.

    UMC chipes PCI 486, a Gugabyte előadásában. Egy bajom van a 486-okkal, általában nagyon pöcsölős bejumperelni egy procicserét, amúgy nagyon szimpatikus lap, elég sokat fölszitáztak rá az idióta jumperekből, illetve azok leírásából.

    5ALI61, pusztán a Tillamook miatt. Eddig semmi másban nem idult... Ja, és lehet vele EDO ramokat tesztelni.

    És a preferált Super7-esem, az Asus P5A-B. Jobban megy, van élet 100MHz fölött is (110-es FSB-vel még stabilan hasított a K6-3+), meg úgy szép is.

    Hmmm... kimaradt a Socket 4. Na majd legközelebb.

    Ja, meg a VLB 386/486!

    Bár ilyet azt hiszem Arn is mutatott már itt a topikban. Mostanában nem rajongok annyira érte, ,mint az elején, mert a cache-eket nem szereti, ha megpróbálom elpiszkálni a gyári beállításokról, szeret labilizálódni (ha van ilyen szó...) A kisebbik 386DX lapom ->

    gyorsabb és stabilabb, mert egy szava nincs a cache gyorsabb időzítése ellen. Kivéve, hogy egyébként mégsem, mert azért a VLB VGA elég sok mindent ellensúlyoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák