- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #38037 üzenetére
Win98 alatt sosem volt 512MB-om
256-tal kezdtem azXP-t...
@Fenyő : K7 alá igen... De P3...
VIA lapból sajnos elég rosszakat sikerült csak vennem K7 aláEpox 8RDA3+ és nF2 lett végül a tuti, azt idén év elejéig használta anyám.
Tuxxxx Asus lapok nálam is akadtak, de a VIA-tól nem voltam elájulva azon sem...
Vannak rosszabb időszakaik egyes gyártóknak, na.VIA-ból a kis fogyasztású procikat szeretem inkább, de azok ritkák
-
-
válasz
DarthSun #38022 üzenetére
Feszt nem lehet lejjebb venni?
Nekem KT-val van az utolsó tapasztalatom, azoknak nem volt ilyen baja, a P3-asokat meg sosem hűtöttem.
Mostanában azért szeretik, mert kezelnek 1GB RAM-ot, de azon kívül sokkal lassabbak a 815-öknél, amikor kurrens cuccok voltak, akkor meg senkinek nem volt pénze fél gigára sem... -
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #38025 üzenetére
Neki kell tudni mije van, P5A önmagában már definiál egy alaplapot?
Biztos, hogy nem ugyanaz kell bele, de hasonló lehet és ugyanúgy kell flashelni. Abban tán tudok segíteni, el van mentve a floppy image.aflash kell, meg van rajta kettő P5A-B image is, tud dumpolni is BIOS-t
-
-
válasz
DarthSun #37999 üzenetére
En lassan ket-harom gepnel jarok a kiadasi oldalon, de van olyan, ami mar ma tobbet er, mint a frissen cserelt desktopom. Szoval erosen plusszos fokent, mert eleg sok alkalmi ajanltara csaptam le (IBM portable, bontatlan C128...) De mivel hobbi, ezert nem nezem a koltsegeket amig azok par ezer alatt maradnak/ho. Mas cigire vagy piara tobbet kolt heti szinten.
Sajnalom, hogy nincs lehetoseg zartan megosztani amit irok, jo lenne, ha paran le tudnatok lektoralni. A Solt1-es gepem torteneterol irok kicsit feltuningolva "mi lett volna ha" elemekkel.
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #37991 üzenetére
Lehet, hogy be kell izzítanom a 8800GTS-t (szek.: olyan régen használtam, hogy GTX-et írtam helyette - mea culpa!) meg az E8200-at.
Az már nem is igazi retró...frescho: pedig biztos tudod te, hogy a P4 a foga fehérjét csak 3GHz körül mutatta meg, 2 GHz alatt pedig kifejezetten hurka volt, talán csak a rambus-os 1,6-osok voltak valamire valók, 2,4-en hajtva.
Ez az 1,4-es P4 kifejezetten a kora miatt érdekes... -
-
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun #37753 üzenetére
Érdekes ez a 4GB-os DDR2 dolog. Működik 790FX chipsetes lapban Athlon II X4 procival, működik Geforce 8200 chipsetes Abit A-N78HD alaplapban Athlon 64 X2 5600+ procival, de Geforce 7025 chipsetes ASRock N68C-GS FX alaplapban Athlon X2 5000 @ Phenom II X4 (FX-5000) procival meg sem nyikkant.
-
-
-
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #37463 üzenetére
Én egy időben minden procimat tuningoltam, de már nem szívesen teszem, egyetértek veled teljesen.
Aventyr: ahogy sanchezsa mondja, mintha a mobil Athlonok lettek volna szorzólock mentesek, volt 2500+ 2600+ is az biztos, de van, aki biztosan jobban tudja itt a fórumon.
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #37459 üzenetére
Nvidián szerencsére még indul :-) . Szerintem teljesen titkos dolgok azért nincsenek, angol nyelvű fórumokon majdnem mindennek utána lehet nézni csak a kulcsszavakat kell tudni. Az biztos, hogy amit lehet, megtartanak az eredmény érdekében maguknak.
Ranagol_5: Még jönnek az okosok, esetleg bacsist, Fenyőt, sanchezát, Yutanit kérdezd meg priviben, hogy mit lehet még mókolni a beállításokban. Pikarit is tudom ajánlani, korábban linkeltem, ő fejlesztett is programokat, amiket tesztelt V5-tel. Priviben írj nekik, hátha van valami ötletük.
-
válasz
DarthSun #37390 üzenetére
Sokáig ragaszkodtam az SB Audigy kártyámhoz, aztán amikor egy 4 kártyás CFX konfigot építettem teszthez, ki kellett vennem (cirka 3 éve). Na azóta csak integráltat használok, mert amire nekem kell (játék a fejhallgatón), arra bőven elég, mivel nem vagyok white-fülű
, a filmek hangja meg úgyis HDMI-n megy ki a TV-be és onnan sztereóban az 5.1-re.
Viszont ha rászánom magam és beszerzek 3 db 3.5 jack -> RCA kábelt, és hallom, hogy sz@r az integrált, akkor esetleg teszek bele egy jobb hangkártyát. Csak nem tudom, mit éri meg. Az Audigy biztos nem fog menni Win7/Win10-en, pedig szerettem a hangját.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #36942 üzenetére
Látni mostanában valamivel olcsóbban is már. Erős proci nagyon, erős vrm kell alá, mert megpurcantja.
24/7-re megkockáztatom, hogy jobb, mint egy 6 magos FX.
Volt szerencsém egyhez. A rendszer sebessége nagyon jóféle ! Úgy tekeri wint és a többi dolgot, hogy csak na ! -
-
válasz
DarthSun #36891 üzenetére
Igen, elég batár hűtő, sajnos így lefogató nélkül nem jó.
Egyszer ráfabrikáltam egy AM2-es procira, valami forrófejűre, alapon ment is szépen, de nem tudtam annyira ráfogatni, hogy terhelés alatt is hűtse rendesen.
Kellene valami jó ötlet, és akkor nem adom el, de így gondoltam nektek jó alap lehet. -
-
-
válasz
DarthSun #36797 üzenetére
Aida32 vegul elarulta amire kivancsi voltam. Egy igazi sulinetes borzalom. MX4000 neven fut, 64 bites memoriaval. Egy MX4 440 rohogve megveri. A memoria le van vagva 64 bitre es 287MHz-re. De legalabb 128MB-ot lapatoltak ra, hogy vakitsak a foldmuveseket. Tokeletes peldany
Nincs valakinek egy Radeon 9000-re? Valamivel fel kellene mosni a padlot vele
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #36580 üzenetére
Igen a legnagyobb lendületet az olcsóbb net hozta el, amit datálhatunk a 2000-es évek legelejére, akkor már megfizethető volt valóban sok mindenki számára.
A környezetemben (és nekem is) azért jóval előbb voltak már pc-k, pedig nem milliomos csemeték közt nőttem fel, 486, 5x86, p1-esek már akkor megfizethetőek voltak, persze a voodoo kártyák árazása egészen a geforce-ok megjelenéséig nem kezdtek még igazán mélyrepülésbe, de sajnos a zöldek és a dx megfojtották a 3DFX-et plusz a cég is egyre nagyobb baklövéseket követett el.
2000 környékén a gyengébb p2-esek azért nem voltak olyan veszélyes árban hogy ne lehessen megfizetni bárki számára egy tnt2 m64 vagy hasonló kártyával meg már egész jól el lehetett játszogatni. -
-
válasz
DarthSun #36506 üzenetére
Hát sajnos túl sok volt a motornak vagy a kártyának. Nekem COD1-el még ment ezer felett.
Belegondolva még az 1000 is elég sok, azaz 1ms egy kép megjelenítése.bacsis
Van itthon egy 2600+-os sempi TBredB talán (kondis Asus a7v8x lap, 80gb hdd, 512mb ram) , mivel senki nem vitte el még ingyen sem ezért csinálok egy tesztet. Max adható fesz bios, kikapcsolt hővédelem és terhelve leszedem a bordát.
Természetesen videóval felvéve -
válasz
DarthSun #36457 üzenetére
A quake3 motor tud több fps-t is mint 1000. Viszont okkal van ennyire limitálva.
com_maxfps 4000-et írj be mert a 0 csak 1000-ig limitál. (vagy ha a 4000 sem elég akkor többet!)
COD1-nél volt vicces amikor 1000 felett nem volt egér vezérlés és a legkisebb esés is életvesztéssel járt, jó poén. Mennyit szívattam én mindenkit multiban olyan szerveren ahol ez nem volt limitálva. (450 felett nem volt lépéshang, ami azért egy multi meccsen nem kicsit előny)
Quake motoros játékok amúgy is prociéhesek.
Próbáld még ki: r_smp 1
Ha több magod van akkor kihasználja (úgy tudom csak kettőt max) -
-
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #36441 üzenetére
Nah, megvolt a próba egy CD olvasóval, s478asból szedtem ki a tesztre, de nem ismerte a CD meghajtót, felsem pörgette az XP-s lemezt :/ (XP volt pillanatnyilag kézhez, a tegnapi laptop repairhoz)
A BIOS ban Boot nál, csak 1,Floppy és aztán HDD 2, Csak HDD.
"Packet Interface Device"-nek írta be BIOSba, de BOOTolni nemlehet róla
Nem is hallani hogy olvasná
(A meghajtó és a lemez is jó) -
krisz67
tag
válasz
DarthSun #36437 üzenetére
A floppyt, kábelestől meghajtóstol lemezestől áttettem az asztali gépembe, de az nemigazán akarta felismerni, boot menübe sem listázta ki. Szal, nemtom. Próbálok hátha találokmég másik floppy meghajtót, 3.5" esbe. Ha nem akkor pedig marad az ODD, ha ismeri egyáltalán.
Viharvert; hátsz igen, elég régóta kinn vann, a hátsó "raktárban" és por akadt rajta bőven, nagyábból ecsettel kikupáltam egy fokkal jobbra, de sajna alaplapot nemtudom kivenni jobban megtakarítani :/ Ebbe ilyen kis, nem csavarokkal van rögzítve mint általában, vagy műanyag pattintós távtartoval, hanem ilyen kiss fém fogja, de passz, hogy kiszedni hogy lehet.
Akkor tehát floppy meghajtó keresés, végsőben pedig ODD.
Ha nem szakadna ez a köcsög eső kiis mennék érte -
-
válasz
DarthSun #36362 üzenetére
Egyik sem ritka ezek kozul. Tlana a K6 erhet valamit, de azt nem emlitetted. Engem mondjuk a 266-os Celeron erdekelne, mert elkavartam, doboz sor szinvonalon, max 500Ft-ert.
iday: Addig kiraly a Raptor amig nem talalkozol SAS 15k-s meghajtokkal. Van fel raklapnyi, de mi a francra lehetne rakotni???
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #36371 üzenetére
igen, ezt én is észre vettem, csak tele van adattal (valószínűleg életem legnagyobb hibáját követtem el
), egyébként menne rendszernek ICH6 konfok alá. épp összegányoltam az SP0411N telepítésemet 1, 2: szarakszik a samsung... valami kontakt taknya van, mert ha lenyomom a tápcsatit (igen, összevan nyomva, szóval energiakiesés nincs) akkor indul, nincs click of death.
Visszatérve a deskstarra: Igen. Ez a leggyorsabb, és az üveges Hitachik, ami ICH7 (p5pl2, Pentium D, feljebb írtam róla) konfomban van benne. És még a 2003 októberi, és a későbbi Maxtor Diamondmax Plus 8-asok, azok amik veszettek, meg néhány DMX+9. A Seagate-ek (Barracuda IV, és V kifejezetten lassú, de cserébe csendes, Barra 7200.7-ttől vállalhaó, a Barraucda 7200.7 Plus, és a .8 az extra cache-nek köszönhetően beéri a WD-ket bootidőben) lassúak szerintem, a WD meg... wd...
Nem is lassú, nem is gyors, az az aranyközépút, Megbízhatúságról szerintem pedig itt nem kell beszélni, Se WD esetében, sempedig Seagate és későbbi Hitachik esetében. Maxtorok, IBM-ek és néhány Hitachi is kifejezetten megbízhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged