- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #40349 üzenetére
Az 1.9 vs. 2 mar mindegy, de az elozo procihoz kepest harmadaval is gyorsabb lehet, ami mar azert szamit. Amugy 423 melle az autentikus es szep egy Ti4200 jobban illik, vagy meg inkabb egy Gef3, de az FX valamiert belopta magat a szivembe az elmult ket hetben. Nem gyors, melegszik, de stabil es neha ez a fontos. Ja es viszi a Doom 3-mat
-
SP4C3
veterán
válasz
DarthSun #40349 üzenetére
Jaja.
Kérdésem: Régi AGP-s talicskára szeretnék CD-s win7-et telepíteni, de boot error: code 5-el átugorja a CD-ről való bootolást. Valakinek sikerült már megoldani ezt a problémát?
Egyéb infó a konfig-ről:
MoBo: p4vxasd2+ (azthiszem)
CPU: Intel P4 @ 2.0Ghz (socket 478)
RAM: 2GB DDR400 (sajnos csak 133Mhz-en)
GPU: Nvidia FX 5500 (256M/128b)Mit lehetne ebből a szörnyetegből kihozni?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #40342 üzenetére
Találtam egy ilyen eredménytpl :
Pentium III-S at 1586MHz/151FSB, VIA 694X, 1.5GB of SDRAM at 151MHz/2-2-2, Asus TUV4X, SB X-Fi, WinXP Pro SP3.
12 646
Game 1 - Car Chase - Low Detail: 150 FPS
Game 1 - Car Chase - High Detail: 41 FPS
Game 2 - Dragothic - Low Detail: 211 FPS
Game 2 - Dragothic - High Detail: 110 FPS
Game 3 - Lobby - Low Detail: 141 FPS
Game 3 - Lobby - High Detail: 62 FPS
Game 4 - Nature: 165 FPS2x gyorsabb procitól is jó 50% gyorsulna FX-el a Nature teszt.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #40248 üzenetére
Igen S462, telepítgetek még rá ezt-azt.
Sehol nem találok leírást a laphoz, egy procit ismer csak fel. (hasonló vagy korábbiakat sem.) Szorzó állító jumper-ekre nem reagál, Bios-ban sem enged FSB-t állítani.
IDE kártya azért kell mert a KT266A még a 80 GB lemezeket kezeli, de e felett nem nagyon. -
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #40238 üzenetére
Egy jól hangolt/optimalizált Glide-el az 5500-at csak Geforce 4 Ti tudta volna felülmúlni.
Viszont tény, hogy addigra egyre kevesebb helyen támogatták a Glide-et. Köszönhetően a 3Dfx akkori teljesen elhibázott stratégiájának. Lassan jöttek ki az új chip-ek, azok sem voltak elég ütősek, (kivéve a dobozokat) és csapni való driver-ekkel.
-
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #40005 üzenetére
Szerintem ugyanaz.
P.A.T.: Performance Acceleration TechnologyA GeIL Ultra ramok 400MHz-en ilyet tudtak vele 2,4GHz proci alapórajel mellett:
A Street racer beállítás azt hiszem, a második legszigorúbb volt, bele sem merek gondolni, hogy mit tudott az F1, és mennyibe kerültek a ramok, amik azt tudták. -
válasz
DarthSun #39998 üzenetére
Lehet tuningolni, de csak módjával, én speciel tartós használatra csak szabvány fsb-vel (ami a lapnak nem tuning, tehát mondjuk Cel 300@450, 600@900 1000@1333, Barton 2500+@3200+ stb tipikusan ilyen) és procit alapfeszen (olyan példányt választva, amivel a gyártástechnológia okán jó esély van megugorni a következő FSB lépcsőt mint a fenti példákban vagy lockmentes procival a lap legmagasabb szabvány fsb-jével), alaposan kitesztelve (hosszas stabilitás tesztek mellett hőtermelést is ellenőrizve) szoktam megfelelő hűtés mellett, normális tápokkal, így azért elég kicsi az esélye, hogy a tuning miatt menjen tönkre a holmi.
PAT-ot mindenféle fantázia néven illeték, szóval a RAM acceleration valószínűleg az, de ha az okozott volna gondot akkor, jellemzően ha a ram nem bírja, akkor inkább csak hibázott volna, ill. tuning mellett inkább az északi hídja halt volna meg, ahogy annó az IC7-esem, 250 FSB-vel és 500-as szinkron ram órajelekkel volt hajtva éveken át, amit a memvezérlő egy idő után nem tolerált, pedig alapfeszen volt minden, jó hűtéssel/táppal, na onnantól kezdve lapot is csak szabvány fsb-vel hajtok tartósan.gerlaip: IS7/IS7-E szériában emlékeim szerint már a kezdetektől volt PAT, az IS7-E2-ben volt csak tiltva, ill. annyi korlátozás azért volt 875-höz képest, hogy nem minden ram osztóval működött és a tutningra sem feltétlen volt annyira toleráns.
gban: Így külsőre elég nehéz bármit is mondani egy AT-és tápról, gyakran a semmitmondó címke ellenére márkás vagy márkásról másolt egész korrekt belek is voltak benne, szóval egy nóném AT-és táp azért nem egy kategória egy nóném ATX-essel.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
DarthSun #39998 üzenetére
Én sem, mivel Intelt már akkor sem vettem, de ismerősöknél mindegyik ASUS P4Pxxx gariztatva lett, ha még volt rájuk garancia.
Szerk.: Az extrém tuning meg tudja rövidíteni (főleg) a gyenge minőségű hardware-ek élettartamát, de minimális feszemelés és megfelelő hűtés mellett jellemzően már átlaglagos hardware-eknek sem okoz gondot. Ettől függetlenül "antik" gépeket én sem tuningolnék mert nem éri meg a kockázatot, ha minimális akkor sem.
-
válasz
DarthSun #39983 üzenetére
IS7 jó kis lap, az Abit a PAT-ot is engedélyezte benne (Game Accelerator fantázia néven ha jól rémlik), tehát nemigen különbözik a nagy testvér IC7-estől, tartósságra persze nincs garancia (meg az előéletét is kérdéses), de ha nem nóném táppal, jól szellőző házban és tuning nélkül hajtod, akkor az mind pozitívan befolyásolhatja a z élettartamot.
sanchezsa: P5A alaplap rev és bios rev 2 különböző dolog, +-os procikat max egy 1.04-es Rev viszi normálisan, az újabb bios csak a helyes kezelésükhöz kell (3dnow+,powernow), ill Ali chipes lapoknál amúgy is érdemes a legújabbat feldobni az agp kompatibilitás/stabilitás kiterjesztése érdekében.
-
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #39983 üzenetére
IS7 ugyanaz, mint az IC7, csak a PAT funkció hiányzik belőle. Legjobb lenne talán a P4C800, ha hozzá tudnál jutni, bár hogy melyik hibás az lutri. Én is vettem 3 db NF7 lapot, mire egy jó lett... 875-ös lapokból kevesebb van.
YumeD: nyilván a gyenge processzor és a nem játékra tervezett gpu amihez nem írtak sok drivert - együttesen az oka a gyenge szereplésnek. Így a teljesítménye valahol egy Gef 4 mx/Radeon 9200SE környékén lehet. Persze ahogy olvasom ez nem játékhoz, hanem tervezéshez, 3d-s effektekhez tervezett kártya.
Vagy vegyél egy másik P4P800-at 193 forintért...
Ez már az SE, lehet, hogy javították a hibát gyárilag. -
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
DarthSun #39925 üzenetére
A Voodoo 5 5000 is, valódi AGP-s kártya, de belül PCI66 módban működik (256 MB/s) 3.3V-os azaz AGP 1x sebességgel.
Mivel a mester chip nem képes AGP masteringre a szolga jelenlétében. Ezért szokták egyes lapoknál az FSB-t emelni, mert az növeli az AGP teljesítményét is egyben. Mondjuk annak idején soknak számított a 64MB VRAM.
(önmagában támogatja az AGP 4x-t, az egy chippel szerelt Voodoo 4-ek többsége képes is rá) -
Tim82
félisten
válasz
DarthSun #39842 üzenetére
Köszönöm.
Elvileg Extigy-hez XP-s az utolsó driver (Daniel K meg nem foglalkozott vele, bár lehet, hogy hardveresen közel áll valamelyik másik Creative kártyához, amihez meg igen).
Arra jutottam, hogy az X-Fi HD-hoz hasonlóan szoftveres hangerőállítást kell, hogy végezzen a fizikai hangerőállító gomb, csak ehhez Extigy esetén kell driver.
(Még mindig jobb, mint Linux alatt, ahol a bemeneteket látja csak a CentOS.
)
-
Tim82
félisten
válasz
DarthSun #39835 üzenetére
Jól emlékszem, hogy neked van sokféle régebbi Creative külső hangkártyád, ugye?
Vettem Hardverapróról nemrég egy Sound Blaster Extigy-t, aminél - Windows 7 alatt, driver nélkül megnézve - nem működik a hardveres hangerőállító gomb (potméternek talán túlzás nevezni
). A kézikönyve valami olyasmit ír, hogy be kell lőni a driverben egy hangszintet, amit 100%-nak tekint onnantól a rendszer. Nomármost, elképzelhető, hogy driver nélkül az a normális viselkedése, hogy csak a Windows hangerőszabályozó csúszkával, vagy a lejátszóprogramon belül lehet hangerőt változtatni?
Csak azért nem próbáltam még ki driverrel, mert nincs működő XP-s gépem, az utolsó driver meg XP-s volt, amit elvileg fel lehet tenni, csak nem tudom, mennyire szeretik egymást a többi hangcuccom drivereivel majd.
(Az egy külön történet, hogy az Extigy-ből a Linuxos gép meg a vonalbemenetet és a mikrofont látja, a kimeneteket nem.)
-
válasz
DarthSun #39827 üzenetére
van egy Epox 8RDA6+ alaplapom.. nagyon, de nagyon nem kispályás... szintén brutál túlhajtási funkciók aktív ventis északi és külön déli híd hűtés 4db SATA RAID-be POST kijelző, Firewire, Spidif hangkimenet és még sorolhatnám az extrákat... na ebben a lapban pl csak 185-ös FSB-t tud ez a proci, míg itt az Abitban léggel 197-et futottam... persze az Abiton fent van a MOD BIOS... akár ennyit is számíthat
-
válasz
DarthSun #39811 üzenetére
Jahh igen a 3Dmark eredményem:
Volt egy 16500-as is, de most vettem észre hogy nem mentettem le
szóval holnap újra nekifekszek
Jahh, a CL2-2-2-4 elég faja így 400Mhz fölöttmentek a ramok amúgy 400-on CL2-1-2-4-et is
Hupsz, Wprime-ből is van még jobb eredményemNA itt már tényleg megvan a 2V
Meg a 2770Mhz.. holnap megpróbálom a 2800-at -
RollandCG
csendes tag
válasz
DarthSun #39796 üzenetére
Az jó :-) Mert azért kellenek a visszajelzések is, ha valamiből találsz újabb dos-os drivert akkor egy visszajelzést kérnék privibe és cserélem is.
Működési elv:
Minden egyes hangkártya külön fel van telepítve egy pici mini 10MB-os virtuális partícióra,amin freedos van ez mindig a C meghajtó.Ezt mindjárt betölti a ramba
Ezért a min. ram igény 12MB mert 10-et betölt. :-)
A kedvenc DOS-os frontend-em is rajta van, csak egy pár játék van bekonfigurálva. Ő lenne a http://www.gr-lida.org/grldos/
Hirtelen ennyi jutott eszembe :-) -
-
-
-
válasz
DarthSun #39772 üzenetére
Az utóbbi hónapokban eladtam néhány pár 4GB DDR2-800 ramot. Én nForce chipsetes Asrock AM2-AM3+ kombó lapban tesztelem őket eladás előtt, de mennek az 790FX lapomban is természetesen. Valaki most küldött vissza egy modult, mert a helyi PC boltban azt mondták, hogy nem jó és attól fagy a gép. Na most mindkét gépemben hibátlanul teljesít Memtest alatt.
Apropó, Memtest. Az UBCD-n lévő 2 memtest verzióból az elsőt kell használni 4GB-nál nagyobb memóriához (amelyik nem írja ki a ram órajelét), mert a második a menüben lefagy kb 5- 10% után.
-
válasz
DarthSun #39663 üzenetére
Ezt az FX5200 tesztet nem olvastam még, most pótoltam. Érdekes és nem rossz az alapteljesítmény, bár tudjuk hogy a +featurák bekapcsolásával az FX látványosan veszít a teljesítményéből. Az is érdekes hogy kb 15 év múlltával ez a kisebbik modell nálam egyáltalán nem fellelhető, helyette az FX5500- ból lett kettő is olcsó áron, ez csak órajelben nagyobb az 5200- nál. Valamint az 5600-5800- akat is ritkábbnak látom. Az 5700 már bekerült a gyűjteményembe, valamint a kedvencem a Sparkle 5900XT, mely igaz nem réz de vaskos alu hűtőt kapott, ventije is időtállónak bizonyult, jól műkszik és az egész kártya viszonylag alacsony hőfokon megy, meg jól is néz ki :
Az FX5950U is fellelhető, igaz azt csak kölcsönbe kaptam, gyűjtői áron ma már nagyon drága. A mérsékelt teljesítmény mellett ezen kártyák nagy előnye hogy a legrégebbi AGP foglalatokban is mennek, akár S7- ben is és a régi lapokban viszont már bőven elég a teljesítményük, itt amúgy sem kapcsoljuk be az újjabb API- kat.
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #39656 üzenetére
A -sajnos- előző előtti főnököm tudta rólam, hogy mekkora kocka vagyok.
Egy nap megkérdezte, hogy elhozhatja-e nekem a régi gépeit, mert neki már nem kellenek.
Összesen 4 komplett gépet kaptam, az egyikben volt ez.
Best boss ever.Életben még szebb a kártya és az a réz mennyiség, ami rajta van.
Amik még -kiemelten- jó cuccok voltak: 2500+ és 3000+ Bartonok és egy XFX GeF FX5200 (passzív).
Az FX megfordult itt a PH-n is.
-
válasz
DarthSun #39596 üzenetére
A Copper Cerka még hagyján, kb a fele akkora órajelű Mendocino Cerkával/K6-III-val egy súlycsoportban.
Apropó nem kell vkinek (természetesen felajánlásról van szó) pár nem túl érdekes passzív retró agp-és vga?;
- Leadtek TNT2 M64 32MB csak d-sub 1db
- MSI MX440 64bit (nem emlékszem hány mb, de talán 64mb) dsub + svideó 2db
- Gigabyte Radeon 9250 128mb 64bit d-sub, dvi, svideó is van rajta, ebből több db is van (talán 3, ha jól emlékszem) -
válasz
DarthSun #39594 üzenetére
Lásd a VIA CPU tesztemet.
-
-
maxxenergie
senior tag
válasz
DarthSun #39569 üzenetére
Értem tehát a megoldás akkor az, hogy kiveszek 512 MB ramot marad 512 MB és két particíróa teszek egy 98-at AWE driverrel itt lesz egy egyprocis rendszerem + felteszek egy Win2000-et akkor lesz két CPU meg erre vmi sound rivert hogy recsegjen ha kell az AWE mint egy SB16 vagy hasonló. Mi a legjobb nem AWE driver amivel még elfogadható és megy ez a hangkártya és normális hangja van 2000 alatt is, illetve 98-ból és 2000-ből van vmi spéci verzió amit érdemes feltenni vagy mind1 csak ezek legyenek és kész úgy értem hogy ezeknél nincs ilyen javított vagy utólag mókolt végleges kiadás
Így még jobb is lesz XP-t erre nem akarok rakni már túl modern Op rendszer a géphez ...
Köszi-köszi
bacsis : Hmm érdekes, ha menne rajta UFO trilógia, Tycoon stb és van hozzá AWE driver akkor egy próbát biztosan megérne ez is, és akkor gondolom a RAM is maradhatna
-
maxxenergie
senior tag
válasz
DarthSun #39566 üzenetére
Köszi mindenkinek akkor PAT helyzet ezzel a konfiggal, vagy DUAL CPU támogatás lesz, vagy hangkártya driver a megfelelő de akkor DUAL CPU-AWE 64 OFF.
Mondjuk mivel nem értek hozzá sokat de ez gondolom kiderült
, azt jelenti ahol nincs DUAL CPU támogatás attól még menne a gép rendesen, és akkor is ha több a RAM benne csak 512 MB-ig ismeri fel a memóriát, tehát mondjuk menne mint egy egyprocis gép 512MB rammal, vagy nem is menne mivel nem tudja kezelni ... ezeket mondjuk egy WIN98...
Mert ha menne akkor egyik Particióra WIN 98 amire még van kafa AWE driver, másikra meg egy WIN2K mely támogatja már a DUAL procis rendszert, aztán akkor mindkettő megoldott lenne, kivéve utóbbin a rendes hang, de akkor ott is lenne vmi sb16 driver hozzá amit írt nakos kolléga
, mellyel elrecsegne, jól gondolom így akkor
Köszönöm mindekinek a fáradozását, és a válaszokat
-
-
válasz
DarthSun #39478 üzenetére
Ha a K7 - Northwood parosbol valasztanom kellene, akkor a 478. Szimplan azert mert kevesbe problemas a platform. Ma mar eltunt a kezdeti arkulonbseg es valjuk be az Intel oldalon nagyobb a felhozatal.
De 775-os Netburts helyett mar a K8 a favorit. Ott az bizonyult nekem kevesbe problemasnak. Talan az alacsonyabb fogyasztas miatt, talancsak ugy erzesre preferalom oket. Bar az nforce-ok forrasztasa meg ellenuk szol.
Nektek van olyan, hogy erzelmi alapon preferaltok egy platformot? Mondok egy peldat: a Q6600 gyorsabb, mint a Phenom 2 920, megis az utobbit jobban szeretem.
-
válasz
DarthSun #39429 üzenetére
Félsiker. Találtam egy progit : neve Pnethood, mellyel egy kattintás a hálózatfelderítés + 1 kattintás a találatok valamelyikén és már meg is jeleníti.
Tehát Linux alól elérem a Win megosztásokat, a képen éppen a Lapos D: meghajtóját.
Most már csak a Linuxos meghajtókat kéne megosztani hogy Win alól lássam.A Gparted meg el sem indul, a hibás pendrive- ot akartam megnézni hátha az látja.
-
válasz
DarthSun #39403 üzenetére
Hát 1Gb-al eleve necces bármilyen Ms Dos/9x (512mb a hivatalos max 9x esetében, de egyes dosos progik már 32mb fölött behánynak), ahogy a P4-essel is lesznek gondjai egyes programoknak, szóval ezesetben inkább hardveres mintsem szoftveres inkompatibilitás várható inkább.
Ranagol_5: Volt anno ilyen 500-as Harcdore kitem, de nagyon nem voltam elájulva tőle, 500 fölé egy centivel sem ment (ahogy CL2 is esélytelen még 400-on is) és csakis Intelben, Amd-ét nemszerette, gyorsan el is adtam és vettem fele annyiért D43-makat, amik többet mentek.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #39403 üzenetére
Szerintem biztos.
Ezért jó a samba és egy gigabites hálózat. Ezt crystaldiskmark-al mértem, fel csatolt hálózati meghajtóval.
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 102.369 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 91.355 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 6.631 MB/s [ 1618.9 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 19.784 MB/s [ 4830.1 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 59.565 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 93.323 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 9.221 MB/s [ 2251.2 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 8.415 MB/s [ 2054.4 IOPS] -
válasz
DarthSun #39398 üzenetére
Hogyan próbálod (dos4gw-és gammák ált nem szeretik az emm386-ot, bár Win alatt ha jól rémlik már emulálni is tudja, mert maga a Win sem igazán szereti az emm386-ot, inkább csak himem-el és hardveres umb-vel érdemes használni csak, vagy írni külön egy ems-el boot menüpontot)? Doom 1.9 nálam csont nélkül megy, most próbáltam (95 osr 2.1/dos 7.1), ha Shiny teszt alatt az MDK-t érted akkor az is különösebb probléma nélkül fut, kevés memória hiba az nem 7.x dos specifikus bug, hanem 6.x alatt is előjön, ha 16-32 (programtól függően) mb-nál több memóriád van, egyszerűen eatxms-el le kell zabáltatni addig amíg le nem tudja kezelni a ramot.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #39395 üzenetére
Samba-ból általában a "guest ok = yes" szokott hiányozni ilyen esetekben, vagy nem megfelelő a jogosultság.
Windows 7 alatt meg a "speciális megosztási beállítások" menü pont alatt tudod kikapcsolni a jelszavas védelmet.Más: Ezeket szereztem ma 4k-ért. 2x512Mb-os kit-ek. Az egyik nekem nem fog kelleni, akit érdekel majd szóljon. De jó vétel volt ennyiért.
-
válasz
DarthSun #39391 üzenetére
FreeDos az nagyon nem MS kompatibilis, csak a PC-Dos, ill. a 9x Dosai (mi nem megy neked rajta, többszáz játék alatt én még nem találtam olyat ami nem ment volna rajta).
Megosztás témához meg Samba engedélyezve van a tűzfalon (márha van), ill. mi van a samba.conf beállítófájlodban? Ha Win jelszót kér a Linuxtól, akkor az alapesetben a Wines felhasználód/rendszergazdád felhasználóneve és hozzá tartozó jelszavad, ha fordítva, akkor Puppynál ha jól rémlik az alapértelmezett felhasználó a root, a jelszó pedig a puppy.
Amúgy Puppyt én max P2/gyengébb P3-ig rakosgatnék, annál erősebb gépekhez már jóval kényelmesebb/használhatóbb disztrók vannak, ahol kb 2 katt az ilyen megosztósdi a Winnel oda-vissza. -
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #39395 üzenetére
Mappára a megosztás és a biztonság mind2: Mindenki. Akkor a mappát mindenki szerkezthető és mindenki láthatja is.
Lubuntu/Xubuntu nem tudom melyik van itt nekem most. Ott is ugyan ez volt, 2 helyen kell állítani. Kell egy megosztás és kell egyet a mappa biztonsági fülén is. Nem bacsis fülén
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun #39303 üzenetére
Linux alatt nézd meg, hogy pl. GPARTED látja-e: ha igen, akkor tolj rá egy BADBLOCKS-ot destruktív módban, majd ha hibamentes akkor partícionáld és formázd újra.
Ha nem, akkor jó eséllyel kuka. Esetleg még érdemes szétszedni, hogy van-e mechanikai sérülés a csatlakozó körül. -
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #39301 üzenetére
Szerintem az egész chip. Sikerült bebootoltatnom a check sum fail után, mert ugye kereste a lemezt. De bármit indítok el, award vagy uniflash, egyik sem tudja flashelni. Uniflash azt írja ki, hogy ismeretlen flash chip, az award meg reklamál, hogy "system was not new award bios version please update rom bios first".
Pedig a legfrissebb bios-al próbáltam. -
válasz
DarthSun #39266 üzenetére
de attól még csak egy IDE csatornát kezel a BIOS... vagy a hangkártyának is van valami BIOS-a ami plusz még egy IDE csatornát ad a gépnek?
sose használtam hangkártyán lévő IDE csatit de mindíg is úgy gondoltam, hogy az is ugyanazt használja mintha egy mezei IO kártyával lenne megoldva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged