-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #42020 üzenetére
Rossz nézni ezt az FX5200-ast, hogy gyengébb, mint a 9200SE... pakolj légyszi bele valami normális kártyát...
A múltkor linkelt p965 rendszert beállítottam, itt vannak a pontok Winfos 8 alól:
3DMark 2001: 40440 pont
3DMark Cloud Gate: 4751 pont
(ma már épp nem jó semmire, ezért azt hiszem be lehet sorolni a retró gépek közé)Az E8200 procit sikerült 1,265V-on belőni 3,2Ghz-re (új korában tudta a 4GHz-et is, sajnos ma már nem bootol azon az értéken)
Az Aida eredmény a Julia tesztről van. Ramok: 800Mhz 5-5-5-15A videókártyát még nem tudtam húzni, amikor megpróbáltam, kevesebb pontot hozott, mintha nem is tuningoltam volna...
-
unclefucka
senior tag
válasz
DarthSun #42027 üzenetére
Az NForce2 chipset nem teljes értékűen kezeli a RAM -oknál a dual-channel -t.
A különbség ugyan kimérhető, de elenyésző.
Igen, három modullal is dual-channel működést produkál.
De csak a két dedikált "csatorna foglalatokba" helyezett memóriák egyező méretéig, onnan single-channel módba vált. A harmadik slot-ba helyezett memória nem vesz részt a dual-channel-ben. -
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #42020 üzenetére
Ugyanezeket a bajokat tapasztaltam A7N8X-E Deluxe-nél is.
De egyre inkább gyanakszom arra, hogy a fiókban halmozva tárolt ramjaim egyszerűen sérültek.
Azért kíváncsi vagyok a tapasztalataidra.Más:
Milyen videokártya tuner programot használsz Nvidiához? 8800GTS-t szeretném húzni. Annak idején a Rivatuner volt, újabban az Nvidia Inspectort is használtam, de csak találomra választottam ezt. Van valami tuti tipp? -
Krissz80
senior tag
válasz
DarthSun #42008 üzenetére
Az CT3620 is SB32.
Wikin azt írják, hogy az SB32 igazából csak abban másabb, hogy nincs rajta az inegrált 512kB sample memória.
De amelyiken van foglalat annál gondolom nem annyira számít.
OPL3 viszont nem mindegyiken van.Amúgy létezik AWE32ben is olyan verzió amin meg foglalat nincs, csak az alap 512kB memória.
Pl. ebből van olyan amelyik szinte egy AWE64 is lehetne.Ha választani lehet akkor inkább az előbbi.
-
válasz
DarthSun #41957 üzenetére
Hozzáteszem, hogy még PCI-Express csatolóval is vannak kártyák, amikre rá lehet tenni, például Abit X600 (nekem ilyenen van egy), az PCIe X800-asok is ilyenek. A PCIe 6600/7600 széria is tudja fogadni, esetleg az ATI x1300-x1600 sorozat, de efelett inkább kísérlet lenne.
#41960 arn: Úgy érted, hogy egy Zalman hőcsöves ventilátor nélkül, vagy egy kisméretű bordát tennél rá?
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
DarthSun #41957 üzenetére
Ahhoz a zalmanhoz eredetileg 2 blokkot adtak, az egyik egy keskeny atikra, a másik szélesebb meg nvidiára, viszont állítható a luktávolsága, tehát amit átér, arra fel tudod tenni. (mint a kék zalman chipsethűtőnek)
persze a TDP-re illik figyelni, egy ~100w-os kártya megfő alatta elég hamarmost látom a képet, amit linkeltél, az az egyel kisebb modell, abban 1 heatpipe van, de szerintem annak is univerzális a talpa
becsületes nevén ZM80C-HP -
gerlaip
addikt
-
törölt tag
válasz
DarthSun #41899 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat
Egyelőre arra gondoltam a K6-2-ben hagyon a GUS klónt és Win98se megy fel rá.
Benne hagyom a Voodoo2-t is, de mellé TNT2-t rakok.
Azt elfelejtettem mondani, hogy a Slot1 PII gépre Win2k-t vagyok kénytelen tenni, mert dual Slot1 a lap és gondolom a Win98 nem igazán kezdene semmit a 2db CPU-val.Végül a kis K6-2 gép az alábbiakból állt össze egyelőre:
- AT ház+ATX P4 tápegység
- Epox EP-58MVP3C-M alaplap (az enyémnek más az elrendezése, jumperes dip kapcsolók helyett, 3 ISA van)
- AMD K6-2/350MHz
- Geforce MX400 VGA (talán Eagle??)
- Diamond Monster 3D II (csak 8MB)
- Primax SoundStorm Wave SOUND-M16B hangkártya (GUS klón)
- USB 2.0 kártya
- Adaptec UW SCSI 68pin + 9GB Quantum
- CD-R, Floppy
- 1x128MB SDRAM 100MHz -
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #41799 üzenetére
A cpu hűtő elég nagy szelet csinál neki szerintem, azért nem melegebb, persze inkább akkor látom, amikor épp nem fut a benchmark. De majd print screenelek egy pontos speedfan diagramot superpi futtatás közben.
Most sajnos mennem kell dolgozni.Fenyő! A ramot, ami ff23 hozzászólásában szerepel, komálja az NF7?
-
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #41765 üzenetére
Köszi.
Épp a memória beállításokkal mókolok, dual channelben a 3DMark2001 mindig a Lobby teszt környékén fagy ki. De két különböző nforce2es alaplappal (összehasonlításként MSI K7N2), többféle memória modullal, több procival is (két 2800+, két 3200+).Single channel megy dual, a Lobbynál, vagy nem sokkal utána kifagy. Kicsit már unom. Rohadt unalmas próbálgatni.
-
FinalCaleb
tag
válasz
DarthSun #41669 üzenetére
Sajnos Mr. Wang február 14 óta már nem árusít simmconn adaptereket. Viszont, elérhetővé tette a kapcsolási rajzokat és a GAL-ok tartalmát. Innentől gyakorlatilag bárki megépítheti illetve legyártathatja a pcb-t
Az Ebay-en is néha felbukkan egy-kettő adapter, természetesen horror áron... -
válasz
DarthSun #41648 üzenetére
A videónak az volt az üzenete, hogy a 16MB és 25MB-os soundfontok az összes többi mérettel együtt csak próbál immitálni egy olyan eszközt ami csak 1MB, viszont profik által összeállított hangkészlettel rendelkezik. Lehet hogy számodra ez "odavág", de sajnos továbbra is csak próbálkozások arra hogy egy eszköz hangját leutánozzák, nem több.
Sok-sok éve az SC-55 modulomat egy zeneszerzőtől vettem meg. Főleg filmzene a profilja. Neki már akkor 8GB RAM volt a gépében, amikor én ~60 ezer forint körüli összegért vettem az én saját 4GB RAM-om. Több száz gigabájt különböző hangmintáról beszélünk amivel már akkor rendelkezett, mind-mind hibátlan minőség. És persze egy vagyonba kerülnek boltban. És ekkor döntött úgy, eladja az SC-55 modulját.
Próbáljátok meg elképzelni milyen úgy 3-4 órán keresztül beszélgetni egy ilyen emberrel, úgy hogy a zeneszerzéshez fingod sincsen, ő pedig próbál bevonni a beszélgetésbe. Természetesen azt meg nem meri elmondani az ember, alávaló módon csak számítógépes játékok zenéjének lejátszására fog használni egy ilyen szintű eszköztBiztos van szabadon elérhető soundfont ami makulátlan minőségű, és ha tudsz ilyenről szívesen meghallgatom. Timidity barátomat szívesen megetetném vele és a meglévő midi fájl gyűjteményemet játszanám rajta.
Viszont továbbra is szkeptikus vagyok hogy van aki azzal töltötte a szabadidejének egy részét, hogy az összes GM hangszert és effektet generáló eszközt becipelte egy süketszobába, ott rögzítette azonos stúdiókörülmények közt az összeset, és ezt szabadon az emberek rendelkezésére bocsájtotta.
Helyette a soundfontok készülését úgy tartom reálisabbnak, X.Y talált egy 150 MB-os soundfont készletet, de nem tetszik benne neki 20 hangszer hangja. Innen-onnan vadászik nagyobb méretű 20 hangszertmintát ami teljesen más körülmények közt lett rögzítve. Esetleg lecserél még dobokat is mert "ez rafkósabb!", a másik gitár meg "dögösebb!". A végeredmény pedig egy nagyobb fájl lesz, ami ugyebár biztos annyival jobb is mint a kisebb, hiszen objektív mérőszám. Mint ahogy az 1GB-os GT610 is olyan jó épp mint az 1GB-os GTX550Ti.
Még a 2000-res évek elején nekem is volt több mint 250 MB méretű soundfontom is, de végül mindig visszatértem az alap ROM-okhoz (később meg áttértem Roland eszközökre) ugyanazért: ha nincs meg a hangszerek összhangja, kakofóniába fullad az egész.
-
válasz
DarthSun #41558 üzenetére
Az egyáltalán nem véletlen/szerencse, hisz lapcsere esetén a modern Winek safe bootal indulnak, hogy minden eszközt felismerjenek, akkor szokott gond lenni, ha már meglevő lap alatt a meglevő telepítés alatt állítod át ide-ről achi/raid-re (satás lapnál a raid/achi között ilyen szempontból nincs különbség, hisz a raid-ben levő vinyók is achi módban mennek), ha nem végzed el a fenti beállításokat, akkor garantált kék halál lesz az eredménye.
alvaro: 286-os "modern" dosokkal nem nagyon szeret menni, mert azok már tele vannak 386-os kódokkal (MS-Dos 7-ben Freedosban levő himem.sys-től pl. csontra fagy), IBM PC-DOS 7.0 a legfrissebb, amivel még csont nélkül megy, 100% MS kompatibilis és a 6.22-nél kevesebb memóriával beéri, ami hardveres umb nélküli lapnál és/vagy ha sok eszköz driverét/progit töltenél be az indítófájlokba jön jól.
-
válasz
DarthSun #41527 üzenetére
Inkabb 386-486 eleje. De majd meglatom. Van egy 2/3 kesz P4 teszt 3 honapja keszuloben. Megvan minden adat, kepek, grafikonok. Csak valahogy a lendulet hianyzik. Pedig igazan jo temat sikerult talalni, amire felfuztem az egeszet. Ja es kozben a Commodore PC is befutott. Meg van par szerver is. Meg dual K7 es az Athlonok is sorban allnak.
-
válasz
DarthSun #41519 üzenetére
En a letisztultabb dolgokat szeretem. Mondjuk az P180 mini-re minden mondhato, csak az nem, hogy lenne rajta diszites. De legalabb halk a 20cm-es ventivel.
De hogy ON topic is legyen. Pakolasztam es kezd osszeallni a csapat:
Raadasnak van egy 386SX40 es a mar egyszer megenekelt 486SX25-os IBM
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #41517 üzenetére
gerlaip , DarthSun: Igaz én nekem nem lényeg a csili vili, de pl a 12cm venti hely alap legyen. És oldalról is tudjam hűteni.. Nagy gépre egy régebbi házam van: chieftec sh-01b bb
Ebbe szinte bármi bele megy, eAtx/szerintem a leghosszabb szabvány vga is, és sok hdd/5.25-re cuccok.
Jó egy házat szeretnék beszerezni.. És ebbe egy brutál régebbi konfigot rakni.
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #41418 üzenetére
Ez a 3,4-es proci 3,9-et megy alapfeszen. Amúgy SSD-vel ma is egész használható, csak győzd villannyal etetni.
Van egy hasonló giga lapom is, mint neked (Gigabyte GA-8KNXP) 875 chipset, DPS-6 fázis, meg szép színes, csak pár kondit ki kellene cseréltetnem.
@gerlaip
Volt olyanom is hajdanán. Szegényke sokat kapott
-
-
gerlaip
addikt
-
-
válasz
DarthSun #41369 üzenetére
gratulálok ez egy nagyon korrekt gép minden téren
RAM időzítés: BIOS-ba belépve nyomd meg a ctrl+F1 kombót, elő fog jönni a rejtett menü.. az összes Giga lap ilyen, a későbbi lapoknál is működik ez a rejtett funkció előcsalogatásaEgy kis segítséget szeretnék kérni!
Kemény dió lesz!
Adott egy Socket4-es Pentium 60-as gép...
Win3.11 volt rajta, egyszer csak office telepítése közben kékhalál, restart után szól hogy nincs oprendszer a gépen. na mondom fasza elszállt a FAT tábla
Floppy lemez be, odáig eljut hogy starting MS-DOS, a floppy LED folyamatosan világít, de nem ovlassa a lemezt és tovább sem megy num lock caps lock ledje nem villog nyomkdoásra, tehát lefagyott a gép...
próbáltam több flopy lemezzel, más gépbek a floppy-ról bootolna, tehát lemez és a rendszer rajtuk jó.. próbáltam 2 Floppy meghajtóval, kábellel, az eredetileg benne lévő VESA-s IO kártyát ide oda rakosgattam, de semmi változás, most egy másik ISA-s IO kártyát raktam a gépbe, ez sem hozott eredményt... proci 60MHz-en azaz alapon megy... egyszerűen nincs más tippem merre induljak tovább -
-
arn
félisten
-
MMIX
addikt
-
-
válasz
DarthSun #41273 üzenetére
Valaki itt irta, hogy 1366-bol akar gepet epiteni. Nem te voltal? Sanchesa kozben mar beszerzett egyet.
Hogy miert kerdem? Mert szeretnek beszerezni nehany regi alkatreszt es lenne cserealap. De ez csak ilyen teoretikus, mert meg nem hirdetek semmit csak probalok tajekozodni, hogy van- e egyaltalan ilyesmire erdeklodes, vagy bele se fogjak.
bacsis: Koszi a multkori tippet, el is keszult a javitas. Azt ajanlom kezdj el gyurni, mert en mar tudok valamit, amit te meg nem.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #41193 üzenetére
fasza, a legutobbi koltozeskor epp ezeket kukaztam
meg johetnek ezek:
Processzor + lap
Intel Pentium MMX 233 + 430TX
Intel 486DX2 66 + lap (SIS?)
AMD 386DX 40 + Opti 495SLCVideo
Geforce 2 GTS
RIVA128 PCI > S3 ViRGE/GX2 PCI
Tseng ET6000
WD 90C33 VLB > ET4000/W32i VLB
3dfx Voodoo 1
Trident 8900CLHang
GUS Classic 3.4
SB Pro 2.0 -
gerlaip
addikt
válasz
DarthSun #41157 üzenetére
Annak örülök, hogy sikerült a hűtését úgy megoldani, hogy alig hangosabb a mostani gépemnél, a táp a leghangosabb.
Coolink 12cm 800 fordulatos az oldalán, az hűti a Voodoo3 3000-est.
Glacialtech Silentbreeze 2000 fordulatos 20dB-es venti van a processzor Spire bordáján, 50°C-t nem ér el.
A hátrafelé fújó házventi le van 7V-tal szabályozva. -
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #40976 üzenetére
Atzongorazom megegyszer az evjaratokat... Ha szigoruan a dost nezem, ket isa slot kell hozza, meg vesas kartya. Ez pedig megvolt meg a p3as korszakban is. Sot, anno a gus miatt vettem olyan socketes athlonos lapot, amin meg volt egy isa slot. Utana bucsuztunk el, es koltozott a masik gepbe. Minel kesobbi evjarat, annal egyszerubb a dolog.
-
zoltanz
nagyúr
-
-
-
válasz
DarthSun #40771 üzenetére
Q3Bench immár 1900- on, beállítások ugyanazok,
s_initsound 0 - to turn off all sound
snd_restart - to re-initialize sound with the previous statement active
timedemo 1 - to put Quake2 into the timedemo benchmarking mode
map demo1.dm2 - to run the demo
resolution : 1024x76870 FPS növekedés az 1300- as procihoz képest :
Úgy néz ki a Q3 elég érzékeny a proci-órajelre
-
törölt tag
válasz
DarthSun #40755 üzenetére
Igen, láttam, hogy tud 100fsb-t elméletben, de ahogy olvastam az overclock sajnos. Ahogy olvastam 75MHz-et tud stabilan, Agp ilyenkor 75/2MHz. 100 esetében már amúgy is sok lenne az 50MHz. Meg hát LX chipset ...
Próbálok bele olcsón szerezni CPU-t, mert hát elég zsákbamacska. De a piacon nem volt szívem otthagyni 400Ft-ért. Külön tetszik az SCSI vezérlő rajta. Van itthon egy 5x18gb-os tömböm, rá is lökném. Aztán bele 4*128MB ram és Win2k server
-
-
-
-
törölt tag
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
DarthSun #40580 üzenetére
Azt már leszedtem, most a kóla-fogkefe-desztvíz-hajszárító eredményességében bízom. Bár félek az a sav már elég mélyre berágta magát, volt ideje..
Imádnám, pedig ha beröffenne, még egy kijelzős házat is találtam hozzá, ja meg gban-tól is olyat kaptam. Bár az akkora, hogy négyszer beleférne a 386-os.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Keresünk dokkolókat
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest