- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #44134 üzenetére
Az Athlon II erosebb, mint az elotte levo DDR-es Opteronok. Az 1. szerias Core2-ket siman lenyomja az optimalizacionak hala, az AMD pechjere addigra mar mar jott a Penry-n. En szerettem, mert siman ment 4GHz-en ha a lap birta, de erdemes Phenom II X2-ot hasznalni, mert az meg gyorsabb. De ez mar 2009-ben volt, szoval nem korhu
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #44127 üzenetére
Pofás cucc nak tűnik
Köszi
Hmm, a kollega kölcsön adhatná örökbeEgy a baj, hogy ezt neten nem találok eladó példányt
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #44104 üzenetére
Uh, jókis cikk, elmerengek benne addig picit
AGP VGA-k ból (mert gondolom s478 hoz PCI-E még nemvolt) az a legerősebb, vagy a közeli AGP-s kártya?PGA 370 ből nekem 1Ghz es van, sztem celeron, az is elég érdekes volt régebben
s775 ből sztem ez a legerősebb: Core2 Extreme QX9770 bár kevés információ van róla de 3.2Ghz es alap órajelű/12MB cache, ami viszont elérhetőbb az a Core 2 Quad Q9650
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44052 üzenetére
de, mukodik
van haromfele "utolso" bios tx97hez.
egy beta az asustol
egy custom patchelt, k6-2 supporttal
es egy ahci - a com portokat bugosan kezelielvileg az utolso kettovel megy, tegnap este az elsot probaltam. a patchelt van benn most, szerencsere latja. eddig minden retrot erre a 40gsra raktam, nem lett volna jo elorol kezdeni a dolgot.
viszont a ps2es egerem sajna nem megy com portrol... fene. kell egy asus fele ps2 port.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #44030 üzenetére
koszi sracok
b tervnek indult, de lehet az isa slotok szama miatt a lesz majd belole. ami visszatart, hogy demokhoz keves lenne. dosos demok meg jocskan mentek 98-99 kornyeken is, amihez mar keves az mmx. a k6tal nem szimpatizalok, nem fuz hozza semmi emlek.
(#44030) DarthSun: most mar elegge berendezkedtem ra, hogyan tudom ujszeruve varazsolni oket
(#44027) DarthSun: nekem nagyon pozitiv meglepetes, nem szamitottam sokra... a masik, hogy ennyire
mindenfele kecmec nelkul mukodik. nem kellenek se emulatorok, se sw, csak megy. a digitalis resz, mivel alig van tamogatva, nem lesz hasznalva, csak tarskartyakent fog mukodni a midiporton keresztul.(#44032) krisz67: ezt nem igazan ertem... ez egy sima at layoutos lap (a kornak megfeleloen atx/at tappal).
(#44033) Krissz80: awe32bol van olyan, amin van opl3, akkor egy kartyaval meg tudod oldani.
(#44028) DBob: dehogy nincs neki - ez egy rendes daad hangkartya is, nem csak midi. 16 bites sztereo, ezert nem ertem, hogy a jatekok miert monoban szolnak. a miles tamogatja a digitalis reszet is.
-
quailstorm
félisten
válasz
DarthSun #44008 üzenetére
Remélem nem kell majd még azt is venni.
Ki lesz próbálva az biztos, most ütemterv szerint levideózom hogy megy GeForce FX-szel pár játék, aztán bekerül a HD3450, lefuttatom a teszteket, majd belerakom a CPU boardot és az AM2-őt. És remélem még egy teszt.
Ha ez így fog menni, akkor onnantól P4-ben fogok FX-et darálni. 2GB RAM, 3GHz-es Prescott és Zalman fullCU. Lehet kipróbálni mit bír az NFS Pro street
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43958 üzenetére
Egeszen ritka dolgok is bejottek mar
nem osztok meg mindent, vmit majd egyben. Ket gepre gyurok igazabol... Egy 486ra, meg a 95%ban kesz p3ra. Ezt a kettot tervezem komplettre, meg lesz nehany dolog dobozban, hogy ne foglalja a helyet. A masik, hogy ragaszkodok ahhoz, amit elkepzelek, hogy pontosan az legyen, nem kell mas. Tobb ido, de inkabb legyen par minosegi dolog, mint egy csomo lom.
A 3.7es elotti gusban nincs mixer, mar nem is emlekszem minel... de vmi nem szolt rendesen a mixeres gussal. Sok jelentosege nincs
a masik ok, hogy 93as 486at tervezek, a 3.74es gus meg 94es.
Kesoi mixeres gusbol van a itthon legtobb, mert az mar olcsobb volt 95 kornyeken, sokan vettek akkor.
-
Rive
veterán
válasz
DarthSun #43935 üzenetére
Ez már az a korosztály, aminél a kondik pontos típusának ismerete nélkül csak spekulálni lehet.
Tekintve, hogy a kártyán nincs (nem látok) kapcsolóüzemű tápot, nagyobb (80+%) esélyt adok a klasszikus elkóknak - ide szimplán nincs szükség a drágább polimeres típusok képességeire.
-
Sanchez638
addikt
-
válasz
DarthSun #43914 üzenetére
Rendes driverrel kapott még +2000 pontot, de ez is kevés, azt hittem izomból eléri vagy lenyomja a HD6850- et:
Bár lényeg hogy jól műkszik, hőfokai is jók, régebbi cuccokkal nem lesz gond, de a Furmark azért megizzasztja.
3DM2006- ban viszont megközelíti a HD6850- et
Úgy gondoltam a régebbi markokban megy majd többet
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #43916 üzenetére
Most 6970-em van, de majd fizukor akarok mellé egy i5 2500k-t, de agyalok még mindig, hogy érdekes lehet megint 1156-ra vissza menni.
Hogy ne csak off legyek. Nincs valakinek eladó régebbi 200-250w-os tápja, p4es géphez? Csak fsp/csifi/enermax. Lényege az lenne, hogy nincs rajta S-ata és 20+4-es legyen csak.
-
válasz
DarthSun #43809 üzenetére
Kellemes hangja lett a rendszernek, a sufniventi 4200- on, a cpuventi 5200- on pörög
. Aida szerint a kártya alapértékei 325/290. A ram a refet teljesíti, viszont 300- on már gyanús pixelek jelennek meg. A gpu- t 350- re tettem, simán megy, a pontszámok viszont a cpu-limit miatt alig emelkednek, így feljebb nem is csavartam. Végülis 350/290/128bit- en is bőven a R8500 és a Ti4200 felett van az össz sávszél, tehát mindkét kártyát felülmúlja.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43733 üzenetére
szerintem semmi baj a gussal... csak annyi, hogy regi isaslotos kartya, es nincs szinkronban az isaslot a gyorsabb buszrendszerekkel, procikkal. pl most probaltam az sbprot, annal nem segit a timing sem p3ban. ami sb16on rendesen szolt, az itt is ok, ami csak trukkozessel, az mar elhasal. gus rendesen szol, de pl a memteszt hibasnak mutatja a ramot. kiprobaltam masik lapban, semmi gondja. altalaban az initek fekszenek meg - kell egy 486 is
en hasznaltam 486-athlonig a classicot anno, mindben szolt, bios beallitas kerdese (mar ha lehet allitani). lehet mar ott is csinalt hulyesegeket, de a demokkal nem volt gond, masra meg nem hasznaltam. amugy jah... ha elinditasz egy modul alapu regi jatekot (epic pinball, etc), lehet allat keresni
en szerettem a midijet is.
masodik generacios sb16nal is talaltam olyan jatekot, ami kifagy, akarmit csinalok - ujabb tervezesu vibras sb16tal megy. nem is eroltetem ezeket a korai vasakat p3ba, pnps kartyak kellenek bele (95+), azokkal kisebb valoszinuseggel lesz gond.
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #43708 üzenetére
Uhh, pedig ennek a típusa nagyon érdekelne! Annyira szívemhez nőt, az a 1-2 óra alatt míg tesztelgettem.
Szívem szerint lenyúltam volna a boltból, pénteki utsó naponcsak dögnehéz, cipelhettem volna buszig, aztan meg hazaig xd
Nekem hátul az egyfajta "raktáramban" van egy pár régi gépecske, max 1-2 alkatrész hiányzik hozzá, vagycsak RAM okat kellene belehelyezni (csak én az EDO RAM okhoz nemértek, mert többféleképpen is belemyegy) pl van: Olivetti, IBM 300PL, Compaq, AMD chipses slim gép, mindenféle
Kerestem a boltban egykis retro, Vodooo VGA-t de nemvolt, csak Herculesből 1db talán, azt meg nemhoztam el. :/
-
krisz67
tag
válasz
DarthSun #43694 üzenetére
Igen-igen. :/
Köszönöm szépen a segítséget, bocsi ha érthetetlennek tűnök, csak retro témában még csak kezdő szinten vagyok otthon, PGA370 től fölfele már jobban megy a hardveres dolog.
Ő róla tudsz/tudtok valamit? Típusa meg ilyenek? Compaq gép az tuti. (ezen a héten volt lehetőségem, gyakszim alatt kipróbálni egy ilyent, de a típusát elfelejtettem leolvasni
eltudnék viselni egy ilyent itthonra. Mai napig tökéletesen működik a szerkezet. Win 3.11 van rajta, 200MB os HDD talán, meg pár MB, talán 8MB RAM, de nagyon jó élmény volt számomra, programoztam is rajta Basicben ez a pár nap alatt, mikor nemvolt meló
.)
-
válasz
DarthSun #43657 üzenetére
Memtest teljesen jó lett. A rendszert azonban nehéz kezelni. Alapon teljesen stabil. A proci viszont úgy néz ki eléggé antituningos - mint a Deshutes vagy a Katmai. 850MHz- en még megy, de ekkor a ramokat vissza kell venni cl3- ba, pedig ezeknek 120- ig kéne menni CL2 ben, BX- ben legalábbis annyit mennek a 133- asok, lehet hogy xar példányok, vagy a lap házsártos az emelt fsb- re. CL3- ban a nagyobb proci órajel ellenére csökken az összteljesítmény, tehát marad alapon. Arra sem jöttem rá hogy miért 1x- es agp- n megy a GeForce3, holott a lapon 2x- es agp van. Valamint a fastwrite- ot sem lehet bekapcsolni a RivaTunerrel sem, a sidebandot viszont igen.
Alapon viszont atomstabil a cucc :
Azonban már ez is nagy öröm hogy van egy működő SlotA, ha egy kissé nyűgös is. A 750- es Copperrel össze lehet ereszteni, a Coppernél ondie az L2, emiatt valszeg 750- en is megveri a Pluto- t, de jó téma lesz.
Egy érdekes dologra is felfigyeltem, ha 3DM99- ben az Inel optimalizációt választom, akkor teszt közben szemre kevesebb microlagg látszik de a kapott összpontszám alacsonyabb.
mod : bizonytalanná tett ez a régebbi ereményem, Copper744- en + GeForce4MX440, alacsonyabb a pont, viszont látszik hogy bx- ben a hasonló mezei ramok vígan mennek cl2 / 124 MHz- en. [link]
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #43655 üzenetére
nekem annyira nem hianyzik a hullamtabla, inkabb azt varom el, hogy hasonlo elmenyt adjon mint korabeli gepeim
majdnem vettem egy sc88prot, de rajottem, hogy hiaba szol sokkal szebben, nekem nem az a nosztalgia. egyedul az mt32 az, amit nosztalgikusnak erzek, pedig sose volt olyanom.
-
válasz
DarthSun #43644 üzenetére
4 hangkütyüt találtam szabadon, melyek szóbajöhetnek a K7M- be.
Awe64 CT4500 ISA
Yamaha YMF-719E-S ISA
SB 1070 5.1 PCI
SB CT1740 ISAAz Awe kompatibilitása DOS és Win alatt is kiváló, ez a legesélyesebb. A Yamahát is kipróbálom, nem ismerem hogy DOS alatt milyen. A CT1740 asszem marad tartaléknak 386/486 gépbe. Az SB1070- en meglepődtem, azt hittem ez egy régebbi mezei Live, de egész új gagyis verzió, XP- től Win10- ig van drivere, ez kilőve, Win98 alatt nem megy.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #43582 üzenetére
1.62 az.
5-25 fok kozt mozgott kupak.
Lap viszont elfogyott sajna. Gyari chipset hutessel eddig birta. Sajna plusz feszt nem toleralta, mert mar hataron volt a hofok igy is. Valami jobb hutessel meg biztos lehetne talalni a prociban egy keveske pluszt. Annyira nem sajnalom, mert mar ezen az orajelen is nagyon erezni, hogy korlatokba utkozik. Alig skalaz mar cpu frekire. A benchmark eredmenyekre gondolok. Szinte semmi javulas nem volt az utolso 200-300 mhz alatt. -
-
-
mcload21
tag
válasz
DarthSun #43447 üzenetére
Persze
.
Egyébként egy ilyen P3-as konfigot mennyiért lehetne eladni?
Chieftec Dragon maxi ház, új Chieftec táp, Abit ST6 lap, 512 megás ram (kingmax v. kingston), 1,4 -es tua sl6by, új (én használtam pár órát) 9600xt vga, usb 2.0 kártya, újszerű dvd író és mobil rack, 400 giga körüli vinyóÚgy emlékszem 20 kg körül volt a gép amikor megmértem.
-
mcload21
tag
válasz
DarthSun #43444 üzenetére
Igen, a készenlétit megkapja, de az a led mindíg is arra szolgált, hogy jelezze - a gép működik.
Zavaró ez a hiba, v. valamilyen rossz beállítás, az egyébként tökéletesen működő gépnél.
Nem az alaplapon lévő ledre gondolok (most kapcsoltam, hogy lehet félreértetted), ami valóban mindíg ég, ha áramot kap a gép, hanem a ház előlapján lévő működést jelző ledre. -
-
válasz
DarthSun #43417 üzenetére
Amikhez még tuti van Win98 chipset driver azok a kései agp-és chipsetek, mint pl NF3, Intel 865, Via Px880, SiS 66x, 671, tehát 775 (esetleg 939) alapokon vmi agp-és Core2 ready deszka a max szvsz, innen pl. csemegézhetsz.
#43419: Agp-és GF6-ot próbáltam Win98 alatt, azzal nem volt gond, ellenben pci-e-ben a fentiek okán valószínűleg nem mennek. -
válasz
DarthSun #43417 üzenetére
Ezt nem ertem. Minek tamogatas? Ertem, hogy mondjuk fele gyors a DOS mod, de amikor a win98 befer a memoriaba, akkor nincs lassulas. Marmint nem fogod erezni, hogy most hude lassu lenne, mert minden szaguld rajta. Egyszer feltoltam DOS- win9x parost a Phenom II-re. Ugy hasitott, hogy lobogott a hajam... Ennek ellentettje win2k-t futtatni meego felett. Finoman fogalmazva is szep kihivas volt...
plömplöm: ZX-81-en kezdtem, ismerem az erzest. Az is jo moka, amikor a fiataloknak kihivast jelent a szalagos egyseg hasznalata. De ezt miert raktad OFF-ba, mikor ez ennek a topicnak a temaja?
-
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #43392 üzenetére
800 cl4 jo lesz sztem. Nb-re emelj ra, az fontos lehet. 2400 - 2600 siman ki kell ferjen neki. Jo esellyel fesz emeles nelkul. Merj egyet majd nekem, legyszi ! Kivancsi vagyok. 800 mhz-en is brutalisat kell huzzon, ha ez igaz 1135-on. Ha van valosag alapja a meresemnek, akkor nem ertem, miert olyan eletlen Deneb ddr2-vel. Ddr3-al sokkal "kisimultabb", annak ellenere, hogy szintetikus meresek alapjan nem igazan latni az okat. Mondjuk valamit megfogok meg nezni. Cache sebessegek mit mutatnak. Denebnel lattam erdekes dolgokat magfeloldaskor, refclck emrlesnel vagy ram szorzo / idozites allitasoknal. Lehet, ott lesz az ok, hogy ddr2-vel lassabb valamelyik cache. Esetleg valakinek tapasztalata / otlete ezzel kapcsolatban ?
Esetleg megleshetnenk egy jobb imc-vel rendelkezo Thuban-t !! Topic-gazda ? -
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #43384 üzenetére
Maximalisan ! Voltak pillanatok, mikor nehezemre esett folytatni, de szerencsere idorol idore mindig akadt valami kis attores, ami lelkesitett. Rengeteg idot tettem ebbe most bele. 100 ora felett tuti. Persze ezt ugy kell erteni, hogy mindenekelott 939-el kellett megismerkednem. Hamar ra kellett jonnom, hogy fogalmam sincs az egeszrol es ez nem lesz olyan gyors diadalmenet, mint ahogy azt az ujabb cuccokkal megszoktam. Nagyon vagyunk kenyeztetve ujabban. Emelsz egy szorzot, egy kus plusz fesz es go ! 939 nem ilyen. Itt egy jol kimaxolt beallitas rengeteg ido. Meg kellett ismernem ddr1 chip tipusokat, imc-k mukodeset, Dfi lap is iszonyat felkeszulest igenyelt. Rengeteg bios van pl. Es nem veletlen. Gyakorlatilag ram ic tipusonkent, cpu revizionkent mas bios, amivel igazan kepes megcsillantani a kepessegeit. Mivel szinte egyik osszetevorol sem volt szinte semmi tudasom, tapasztalatom, az elso siker foszlanyok nagyon nehezen jottek. Azert a vege fele mar talan elmondhattam magamrol, hogy nem allok teljesen hattal a platformnak. Az viszont, hogy ez az egyik legnehezebben kimaxolhato, egyik legosszetettebb platform, amivel dolgom volt, tovabbra is tartom. Mindezek mellett nagyon megtetszett. Orokre helye lett a szivembe !
-
válasz
DarthSun #43384 üzenetére
Hagymas babra.
Ha valaki CGA/EGA/hercules monitorhoz keres kabelt. Egyszeru a megoldas. Kell venni egy rovid soros toldo kabelt, amiben egyenesen mennek at a jelek. Ennek egyik vege apa, a masik anya. Aztan kell egy apa-apa dugo es mar kesz is a CGA kanoc. Erdemes rovid osszekotot valasztani, hogy a jel minosegen ne lehessen meglatni, bar a korabeli daraboknal szerintem siman korokkel jobb igy is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged