- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
DarthSun #62311 üzenetére
Ez megint valami seggszopás lesz....
2 8bites MFM kártya a zegyik egy működő gépből kiszedve... 2 különböző alaplapban full ugyanazt a nem működést produkálja.. azaz MFM kártya nélkkül mindegyik lap indul FDD-ről amint berakom az MFM kártyákat BIOS POST Waiting-nél kis időzés 1701-es hibakód dobása utána boot képernyő és semmi az FDD-ben pörög a motor de nem hajtja a lemezt, semmi aktivitás... érdekes lesz... -
válasz
DarthSun #62309 üzenetére
Oké ugorjunk...
Ebből az XT-ből kiszedtem az MFM kártyát...
Post után 1782-es hibakódot dob, és nem is bootol a gép FDD-ről ha a kártya benne van a lapbanSe úgy hogy van rajta HDD, sem HDD nélkül... Ami feltűnt, hogy van rajta egy jumpersor, amin nincsenek jumperek. Ránézésre azt mondom ez a leírás passzol hozzá
Ez alapján jumperolgattam az IRQ-t, az IO címet, de nem sok minden változott... Egyszerűen nem akarom elhinni hogy került hozám egy XT amiben kb minden komponens xar -
válasz
DarthSun #62289 üzenetére
Összegyűjtöttem egy helyre az eltávolított akkus lapokat, melyek megúszták a marást - beépítve is van pár, itt csak a tartalékok : PCChips, SIS471, SIS496. A SIS496- ban az Overdrive proci.
(#62290) BMW001 : ilyenből a 600- as már nagyon értékes és ritka lehet, nekem az 566 ADaták a legnagyobb órajelűek, 600- asom nincs.
-
-
válasz
DarthSun #62283 üzenetére
A Múlt héten piacozni voltam, vettem egy 320MB-os 8800GTS-t... eszembe jutott hogy van otthon még egy... Na meg ahogy pakolásztam a padláson, előkerült egy bontatlan 2X512MB-os Geil RAM KIT, de olyan kiszerelésben, hogy ilyent még nem láttam... nem ebben a tejfölös doboz műanyagban volt, hanem ilyen plexi házban, letolhat/szétcsúsztatható tetővel. a RAM-ok a megszokott kék hűtés helyett ezüst színűek, és kb dupla olyan nehezek mint a standard hűtőbordás társaik
persze 500-as modulok... Na mondom rakjuk csak össze
a kis 4600+ siműn 1,5V-al tudja a 3GHz-et, (3120 már nem 3Dmark stabil) kiderült a két 8800GTS is hibátlan
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #62237 üzenetére
Maximum azért vagyok ideg, hogy szedhetem ki a gépet majd és cserélhetem ki a vinyót meg építetthetem újra a raid-eket. Szerencsére azért van 8 diszk a gépben, hogy minden vagy raid5-ben vagy raid1-ben legyen.
(#62238) sanchezsa: Nekem két TOSHIBA DT01ACA300 van a két seagate helyett, ami már megdöglött előtte (ugyanis 4db volt), azokkal azóta nincs gond. De én is P300-at fogok venni a még meglévő két ST helyére.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
DarthSun #62213 üzenetére
Természetesen garon kívül van már. Pontosan egy ST3000DM001-1CH166-ről van szó.
Tegnap még 70%-os volt, mondom kipróbálom, hogy tudja-e rebuildelni a raid vezérlő. Annyira nem tudta, hogy szét is esett ideiglenesen a raid, illetve a vinyó most már csak 5%-os és a Kezdei 116 bad sector helyett most már van 9480, ami reggel még 7500 körül volt. Ebből a szériából már a második vinyó hullik ki a szerverből. A toshibák gond nélkül mennek.Illetve csak hogy jó legyen, backup-ra van bent egy ST1000LM024 HN-M101MBB, ami reggelre szintén feladta a harcot, csak hogy még egy seagate legyen ami szar.
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #62205 üzenetére
Pedig épp kinéztem egy 256Mb cachel rendelkező 2Tb-os Seagate Barracuda-t.
Nekem egy 2011-es 1Tb-os WD Green van 64Mb cache-el, újonnan vettem és csak utána olvastam a neten a gyengeségeiről.Ennek ellenére még mindig 100/100-as, egyedül csak annyi bajom van vele, hogy lassúnak érzem. Játék közben túl sokat dolgozik és emiatt beszaggat pár mp-re. Aztán az is lehet, hogy teljesen máshol kell keresni a hibát.
Érdekes, hogy neked pont a Hitachi, Toshiba vált be. Egy-két kolegám pont azon vitázott nemrég a rendszergazdával, hogy miért a legolcsóbb Hitachi vinyókat építette az új irodai gépekbe. Végül le lettek cserélve WD Blackre. -
Frawly
veterán
válasz
DarthSun #62168 üzenetére
Válogat hát. Eléggé instabil kártya volt. Sose szerettem. Ami miatt ma nagy ásznak számít, hogy kevés maradt belőle, külföldi gyűjtők pofátlanul magas pénzeket megadnak GUS-ért, csak csekkoljátok az eBay-t. Megint más, hogy ez irreális, annyit nem ér. Szóval ha van is, használni nem érdemes, inkább eladni (vagy várni még vele, hátha még ennél is feljebb fog menni az ára).
De pl. eredeti Ad-lib és SB-ek is elég drágán mennek ma már. Az SB16 nem annyira, de a korai darabok mindenképpen. Az SB16-ból még sok van, meg a klónkártyák sem drágák.
-
törölt tag
válasz
DarthSun #62154 üzenetére
Az van, hogy nálam 3.6-hoz kellett már az 1.4V. Most pedig, vdropmod miatt nem is tudom alacsonyabbra tenni, mert eltolódott a beállítás. Ahhoz vcore mod is kellene, de lusta vagyok megcsinálni
Mondjuk még nem teszteltem ki a cpu végét.
Ha alkalmad van megnéznéd majd az idle/load drop értéket?
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #62113 üzenetére
Van ami szol p3ban, de pl a gus memteszt elhasal
mmxen mar kesobb szall el, de ott sem szazas, dx4ben, socket5ben ok.
blasternel is korfuggo, kb az sb16ig eleg jol megy p3ban, ha 8tre veszed a 8bites kesleltetest (anelkul a jatekok fele meg se szolal). Sbpron ez se segit.
Nekem anno vmi csoda gusom lehetett, mert egeszen athlonig megvolt, demoshowkat nyomtunk rola eveken keresztul, sose emlekszem ilyen haklikra. Szvsz fugg a kartyatol, illetve, hogy az adott lap milyen orajelet, timingokat hasznal - valszeg epp mindig belenyultam. Majd abitban kiprobalom, mert a bxes korszakban nekem vegig az volt, az utolso isas lapom meg asszem egy epox kt133a volt.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #62035 üzenetére
Biztos jól mér az az alaplap?
Hány fok volt a szobában vagy a teraszon a mérés alatt?Határozottan emlékszem (pedig 14-15 éve volt...), hogy az IC7 is azt csinálta valamelyik BIOS frissítéskor 20 fokot esett a proci hőmérséklet. Irreális értékre.
Akkor ez kellett a népnek, az Abit megadta.Most valamelyik NVME SSD-nél vannak érdekes dolgok.
A "nép" nem kíván 75 fokot látni, ezért már szoftveresen késleltetik a hőmérséklet kijelzését. Normál használatnál a csúcsokat teljesen lenyeli. Ha tartós terhelés van, akkor UGRIK fel a hőmérséklet 5 perc után (amikor már throttlingol). De addig meg se moccan.
Forrás:
[link]Nem kötekedni akarok, de nálam a szobában van 24fok... A CPU ennél csak több lehet.
És annyit éreztem, hogy teleleheli a szobát meleggel a 3.0 Prescott. Nem méregettem se a fogyasztást se a hőfokot.
Mint amikor a Wartburgon üzemmeleg állapotban felnyitottad a motorháztetőt... olyan érzés volt a gép fölé hajolni. Ilyet én még más konfigon nem éreztem! Se előtte se utána.
Ja de igen. Az ilyen 200W TDP-s VGA-k tudnak hasonlót Furmarkolással. Rosszul szellőző házban.Aztán kerítettem egy 3.2-es Northwoodot. Eleve azt szerettem volna, de az IC7 a Prescottal jött.
Fogalmam sincs hány fokos, az életben nem nézegettem még.
De érezhetően kevésbé melegszik, mint elődje.
Érdemes lenne valamikor valakinek egy tesztet csinálni. Fluke infrás hőmérővel, meg Konnektoros wattmérővel. NW vs PS vs Gallatin. Idle és terhelt eset.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #62035 üzenetére
Nem mintha számítana, csak kíváncsiságból, mennyit fal be ez a CPU ?
Volt 1,8-as NW-m (Ami igazából visszabutított 3,0-ás volt), Asus P4PE 845 lapban éveken keresztül hajtottam 3,06 -on, de fityfenét nem melegedett, ugyanazzal a hűtővel nem bírtam a 2,8-as prescottot értelmesen lehűteni, idleben is fűtőtt, a DIVX kódoló használata közben simán megvolt a 90fok...
1 nap alatt érezhetően felfűtötte a szobámat.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #62025 üzenetére
Na akkor ha megjön a P4C800 holnap akkor először Peachman-nnak megcsinálom amit ígértem, ha elfogadja az ajánlatot.
Utána letesztelem az SL6WH-mat és az SL7E3-masomat, megnézzük melyik mit megy, és milyen hőértékekkel (gyári rézmagos intel hűtő, Arctic MX2 ha minden jól megy és megtalálom a tubust)De ne dörgöld már egyfolytába az orrom alá hogy gallatinod van, már fáj
(#62024) jokeph: Edit: NW javára még ott van az is, hogy nem nyírja annyira a lapot alap órajelen a kisebb TDP miatt.
-
jokeph
nagyúr
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #61964 üzenetére
Neked is ilyen lapod van látom. Nekem pont ilyen a tesztlapom, dobozos. Nagyon jó deszka, tudom van ettől sokkal komolyabb csúcs lap is, de azok már nagyon ritkák és elég borsos az áruk is. A legtöbbje meg már megmurdelt úgyis a tuningbajnokok kezei közt.
Ganz-[HUN]: Egy ötöst megérhet. Mondjuk ez is olyan, hogy kinek mi tetszik és mennyiért. Elég nagy a szórás.
Fasza chipset hűtőt kell rá szerezni, mondjuk ilyeneket, ezek az ényimeim: -
arn
félisten
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #61879 üzenetére
Van bezony, de a 2011 és a 2011v3 nem kompatibilis egymással...
(már csak az integrált memória-vezérlő miatt sem... s2011-DDR3 vs. s2011v3 DDR4.
Amit linkeltem, arra már le is csaptak.
(#61880) envagyok:
Igen, de nekem nem tűnnek annyira kiforrtnak a hozzávaló alaplapok...
-
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
DarthSun #61864 üzenetére
arra válaszoljon valaki hogy érdemes -e AM2 alaplapot vásárolni
Amúgy, lesd meg az én S2011 lapom, hátha bejön.
Nyáron 50-ért vettem, ~90k szerintem már egy 5+ éves alaplapért.. háátá nem tudom.
EDIT: Inkább ezt javasolom, gyorsan míg el nem viszik!
...csak a 2609-et dobd ki belőle. de jó messzire!
-
alvaro
senior tag
-
válasz
DarthSun #61782 üzenetére
Nah ma én is imageket generálgattam. mindenféle fizetős cucc teszt verziójával való szenvedés után arra jutottam, hogy emulátorban legenerálom a raw disket azt izomból DD-vel kiírom. Egyrészt ingyenes, másrészt még a progikat is ki tudom próbálni még mielőtt 20 lemez után döbbennék rá, hogy jó ha 3 megy.
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #61727 üzenetére
Létezik valami progi ami valós időben, játék, vagy 3DMark teszt közben a képernyő valamelyik sarkában mutatja a proci és a GPU-k hőmérsékletét, FPS számot, esetleg venti fordulatszámokat? A Fraps-nél valami komolyabb, Win7-re. Youtube-os tesztvideókban látni ilyeneket.
A ventilátorokat hol szoktátok beállítani? BIOS-ban, vagy valami programmal? Mióta csináltam egy CMOS resetet, azóta az egyik első 140-es venti gyorsabban forog, mint a másik.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #61650 üzenetére
Meg nem tudom, vegig akarom vesztelni minden geppel - a crtt odallitottam melle, hogy viselkedik hasonlo korulmenyek kozott. A lagtol eltekintve (dos alatt amugy baromira nem szamit a nem tul magas fps miatt), eddig rugalmasabb, mint a crt, nemhogy egy vgabemenetes tft.
-
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #61650 üzenetére
Akkor ez most x8 ha jól látom.
Pedig nem egy rossz alaplap...szerintem. És igazából megy is Crossfire módban látványosan gyorsabb a 3DMark, mint egy kártyával, a GTA is megy most már, csak jobb grafikára állítva kifagy, a 3DMark meg nem lép tovább a második tesztre. Nekem még mindig a memória a gyanús. Nézted a képet a kék halálról? Ott is mintha azt írná. BIOS-ban valami cache, vagy shadow memory beállítás...vagy ilyesmi. Az mi lehet?
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #61620 üzenetére
Jah szinte 1:1ben athozza, utana meg olyan filtert teszel ra, amilyet akarsz. Ha 1:1ben nezi az ember, akkor nem erdemes, de ha nyujtod, akkor mindenkepp kell ra vmi. Sokkal jobb minosegu da van rajta, mint a monitorokon, tvken. Capture szempontjabol szvsz tokeletes, mint kijelzo meglatjuk mennyire valik be.
Ki lehet vele iratni a lagot is, ami elvileg 14ms, de ehhez persze hozzaadodik a tobbi process is... plusz a sajat kijelzo lagja. Szerintem ezert erezni tobbnek, mint a direktben rakotott tftt. Lehet kellene egy programot irni ra, hogy a lagot minimalizalja.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #61577 üzenetére
a 94es gepemben sbprot hasznalok, a 97esben awe64goldot.
a 95os gepbe awe32ot szannek opl3al.sb16bol csak erdekessegnek tartottam meg a ct1740et es a ct2290et, amik szerintem a legjobbak. tobbszor nekifutottam mar, hogy inkabb ezeket hasznalom, de mindig megfeneklett a dolog vhol. a pas16 is jobban hasznalhato kartya, kevesebb nyuggel, es kompatibilisebb, jobban szol.
-
-
válasz
DarthSun #61443 üzenetére
A párhuzamos gyorsabb, mint a floppy. A soros lassú, de a semmihez képest maga a csoda.
A DOS 3.3-mal nincs semmi baj ha nincs nagy merevlemez a gépben. A Win 3.1 is simán fut rajta, a 3.11 himem.sys-ét használva pedig a RAM kihasználás is optimalizálható. Szóval fölösleges lecserélni.
-
siti
őstag
válasz
DarthSun #61395 üzenetére
ha nem írod be, akkor az utolsó definiált drive +1-ig korlátozódik.
Ha config.sys-ben megadsz ramdrive vagy cd-t, az bele számít, tehát attól hogy nincs lastdrive megadva, nem kellene F-ig korlátozni. 6.22 alatt legalábbis.
Ha lastdrive=z van, akkor szabadon lehet substolni és hálózati meghajtókat mappelni. kb ennyi lényege van.
Olyat meg nem néztem, hogy van 4 hdd, C,D,E,F, egy ramdrive, én meg adok egy lastdrive D parancsot, és akkor mi van -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #61369 üzenetére
Itt találjátok az RTL8019 driver csomagot.
A pocket driver elindítása után a következő szolgáltatásokat tölthetitek le és használhatjátok innen.
Dhcp, telnet, ping, ftp, stb... Mivel az XT mindig elfelejti a pontos időt, ezért az itt található sntp alkalmazással az internetes time szerverről lehet lehet aktualizálni minden indításkor a pontos dátumot és időt.A fájl és nyomtatómegosztáshoz az MS Client 3.0 telepítése szükséges.
A legtöbb alkalmazást már próbáltam, több-kevesebb sikerrel és rengeteg segítséget kaptam attól, akitől a kártyát vettem. Mostanra nagyjából összeállt szoftveresen az XT, amire szükségem van az már megy.
FTP, Telnet - BBS, IRC, fájlmegosztás, pontos idő, stb működnek. A Lynx és Gopher egyelőre még nem szólalt meg...@ECHO OFF
CLS
PROMPT=$p$g
PATH C:\DOS;C:\MTCP;C:\RTL8019;C:\WINDOWS;C:\NET;C:\VC
SET TEMP=C:\DOS
SET DIRCMD=/A/OGN/P
GOTO %CONFIG%
:DOS
VC
GOTO EXIT
:DOSCDNET
C:\CDROM\MSCDEX.EXE /D:SONY_000 /M:4 /S
SET TZ=GMT-1:00
SET MTCPCFG=C:\MTCP\SAMPLES\SAMPLE.CFG
C:\RTL8019\PNPPD
C:\MTCP\DHCP -RETRIES 1
C:\MTCP\SNTP -SET TIME.KFKI.HU
C:\RTL8019\PNPPD -U
C:\NET\NET INITIALIZE
C:\NET\NWLINK
C:\NET\NET LOGON XT_PC XT_PC /DOMAIN:WORKGROUP /YES /SAVEPW:NO
VC
GOTO EXIT
:WINCDNET
C:\CDROM\MSCDEX.EXE /D:SONY_000 /M:4 /S
SET TZ=GMT-1:00
SET MTCPCFG=C:\MTCP\SAMPLES\SAMPLE.CFG
C:\RTL8019\PNPPD
C:\MTCP\DHCP -RETRIES 1
C:\MTCP\SNTP -SET TIME.KFKI.HU
C:\RTL8019\PNPPD -U
C:\NET\NET INITIALIZE
C:\NET\NWLINK
C:\NET\NET LOGON XT_PC XT_PC /DOMAIN:WORKGROUP /YES /SAVEPW:NO
C:\WINDOWS\WIN
GOTO EXIT
:EXIT[MENU]
MENUITEM=DOS, DOS CD-ROM ‚s h l˘zat t mogat s n‚lkl
MENUITEM=DOSCDNET, DOS CD-ROM ‚s h l˘zat t mogat ssal
MENUITEM=WINCDNET, Windows CD-ROM ‚s h l˘zat t mogat ssal
MENUCOLOR=8,0
MENUDEFAULT=DOS, 5
[COMMON]
COUNTRY=036,,C:\DOS\COUNTRY.SYS
DEVICE=C:\DOS\DISPLAY.SYS CON=(EGA,,1)
FILES=10
LASTDRIVE=S
[DOS]
[DOSCDNET]
DEVICE=C:\DOS\IFSHLP.SYS
DEVICE=C:\CDROM\SLCDE.SYS /D:SONY_000 /B:340 /M:P /V /C
[WINCDNET]
DEVICE=C:\DOS\SETVER.EXE
DEVICE=C:\DOS\IFSHLP.SYS
DEVICE=C:\CDROM\SLCDE.SYS /D:SONY_000 /B:340 /M:P /V /CHa esetleg hibát találtok a kötegfájlokban sikítsatok.
-
martonkocse
csendes tag
válasz
DarthSun #61355 üzenetére
Igen szerintem a biosában vannak ilyenek, ha jól emlékszem...viszont a p4-re nehéz lesz rálőni, mivel azon csak asztali pata port van. Bár ha usb-n keresztül is látja akkor megvan mentve, vagy még másik lehetőség egy régi laptopom, amiben szintén pata winyó van. Napokban szerintem még nézegetem.
Az a baj, hogy retro gépek terén nem vagyok eleresztve... -
arn
félisten
válasz
DarthSun #61338 üzenetére
Ugyanilyenem van
en pendrvot hasznalok, ahol lehet, az sd-ide adapter is frankon mukodik ennel idosebb gepeknel.
Anno slotos adaptert vettem, de a slot resze semmit se er. Szvsz ki se probalta, aki ezt csinalta. A kartya alapbol elakad a slot lemezeben, ezt fixeltem, de utana meg tul melyen ul a gepben, fennakad tobb alkatreszen - enelkul meg bontani kell a gepet.
Halozatot nem hasznalok regi gephez, az meg tobb macera lenne mindket oldalrol.
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #61333 üzenetére
Melyiket hasznalod? Fat16ot latja rendesen win10 alol? A drvot latja, de nem tudja a particiot initelni. Felajanlja, hogy gpt v mbr, de utana csak error.
vmi hasonlo megoldas kellene... azt akarom, hogy minel kevesbe kelljen a regi gepet megbontani, ha vmit frissiteni akarok rajta (vagy rakok minden retro gepbe sdt backupnak) - igy csak a vinyokabelt kellene lehuzni.
-
-
flymi
addikt
válasz
DarthSun #61322 üzenetére
Csak azért furcsa, mert eddig megfordult már a lapban több Radeon is (9000/9100/9500 és Pro, 9550/9700Pro) és nem volt ilyen gond. Egy 9500Pro produkált hasonlót de ott asszem harmadjára lefutott a teszt. Elsőre a 3DMark01SE mindig kilép, de másodjára le szokott futni mindig.
Holnap megnézem hogy áll a biosban az AGP és megpróbálom még egyszer.Egy GF4 MX440 meg simán lefut, na ezért nem csípem én a Radeonokat annyira.
Szoftveresen amúgy is bajosak. Nálam minden ATI driver telepítésnél közbepofázik a Windows Logo akármi is legyen az, de azért végül csak felrakja a drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy ruhás topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged