- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ranagol_5 #33231 üzenetére
Ne foglalkozz vele a 2001 sokmindenre érzékeny a vga kívül is, driverre, procira különösen, sőt még a memóriaidőzítések is párszázpontot jelenthetnek, 9600-ost amúgy is inkább 2003/2005-ös 3dmakival javallott mérni, szóval ne a 2001 alatti teljesítmény alapján válassz drivert,mert más dolgokban meg egyáltalán nem biztos hogy jobb, ha egyáltalán jobb lesz.
-
válasz
Ranagol_5 #33152 üzenetére
Gigabytenak van. Keress ra az iponon az integralt lapok kozott. Raadasul ket Gigabites ethernet van rajta. Nekem most egy 1610 meg full passzivban 1.6GHz-re allitva gyari hutovel. Terheles kozben felmegy 72-75 fokra. TX3-mal gyari frekvencian is elfut venti nelkul, ha szellos a haziko. A gepemben egy "oreg" alulfeszelt i7-2600 megy felig passzivban, a hazban csak egy 20-as venti van. A videokartya csak terhelesnel porgeti fel a ventit es igy tesz a tapegyseg is. Meg csinalhatnam teljesen passzivra, de a terheles azt jelenti, hogy jatszok, akkor meg fules van rajtam es heti max 2-3 ora, azert meg nem fogom az egeszet atbarkacsolni.
quailstorm: Igen, van Legacy mod. Linux siman megy. probaltam CentOS 6.4 (install utan frissitettem) es 7 alatt is. 32 bites 10.04 ubuntu lice is elindult USB-s meghajtorol. Ami viszont nem megy, az az ESXi. Probaltam par trukkot, de a neten sincs ra megoldas es tobb lapnal is elofordul.
-
válasz
Ranagol_5 #33149 üzenetére
1037U (1.8GHz) ellen futtattam meg a J1900-at. Azzal partyban van minden teren. De ha nem fontos az ITX meret, vagy kicsit kerulhet tobbe, akkor kulon lap es processzor eseten egy G1610 (esetleg 20) siman nyer. 800MHz plusz nem hazudik
Amugy a J1900 furcsa allat. Egy szalon lenyomja egy Athlon II, de ahol ki tudja hasznalni a 4 magot, ott meg siman lenyomja a C2D-ket is. Egy szalon a tudasa az elso szerias C2D-ket uti meg. A T60 Core Duo 2500 (2 mag, 2 GHz) procijaval hajszalra azonos szinten van egy szalon. Ami viszont tuti az az IGP tudasa. Le van butitva a 3D reszleg amennyire csak lehet, de annyit benne hagytak, hogy mindent gyorsitson ami a Windowsnak es filmekhez kell. (Az Ivy cerka jatekok alatt is siman lenyomja.) Far Cry meg jatszhato lebutitva, de a Doom3, Cod4 mar szaggat. Szoval retro partyra is tokeletes. En azon gondolkoztam, hogy van egy folos A500 haz, 60-as SSD es egy panetap is keznel, ez meg full passziv...
-
-
válasz
Ranagol_5 #32665 üzenetére
Uramisten! Emberek még ilyenekkel szórakoznak..
C2D vagy Athlon X2 alatt nem is engednék gépet üzemelni normál felhasználáshoz.
Ezeknél gyengébbet csak retrózáshoz illene használni.
Egyébként S939 ATI chipsetes lapban egy Sempron procival Win7-et telepítettem SSD-re, és annyit dob az SSD a gép sebességérzetén, hogy még azt mondom, elég jól használható is akár netezésre, persze nem fHD filmek nézésére a tecsövön.
-
-
-
-
-
-
-
-
Rive
veterán
válasz
Ranagol_5 #32465 üzenetére
Én is szoktam az ebay árakkal jönni: néha egyszerűen nincs más támasz. Igazán ritka cucchoz magyarul nemhogy sikeres eladás, említés sincs...
Mondana valaki egy reális (magyar) árat az EISA dual P1 lapomra? Van mellé 3-4 EISA kártya is.
Vagy a RAID kártyás ESDI vinyómra.Már aki csak talál magyar linket, azt is körbehajlongom
-
válasz
Ranagol_5 #32111 üzenetére
deee, abban a lapban elmentem 260-as FSB_ig a múltkor egy 2,66-os mobil P4-el... közbe' vettem egy 2,8-asat is... aszittem majd ez a Giga K8NXP jó lesz, de sajna csak 200-as FSB-ig viszi a mobil P4-et, mind a kettőt próbáltam.. persze a "kommersz" 3gigás prescott ami 200-ról indúl, pöcc-röcc
-
Exian
addikt
válasz
Ranagol_5 #31303 üzenetére
Ok, ha lesz több, visszatérünk rá.
Közben turkáltam a monitorok között és jeeee, sikerült megcsípnem egy olyat, amit régóta keresek: 9 tűs moncsi
Még nem tudom, hogy CGA/EGA, szerintem annál újabb kell, hogy legyen, mert egy '95-ös monitorról van szó. 9 tűs csatlakozóval lehet, hogy VGA/SVGA? Nem 15 tű kell ahhoz?
És ha összekötöm egy CGA kártyával és annak kábelével? Lesz rajta kép?
Na, majd kipróbálom...
-
válasz
Ranagol_5 #30818 üzenetére
Nekem
Jelenlegi állás:
Leválogattam a lemezeket, az 5- ös és a 17- es egyelőre nincs meg, emlékszem hogy valamelyik másik lemez tokjában hagytam Chip CD- t, ott lesznek csak nagyon sok lemez átnézéséről volna szó, ha majd előkerül legfeljebb azt feltöltöm én, 2 lemez azért felmegyeget kis sávszéllel is.
Az 5- ös viszont megvan Gban- nak is, belinkelte a képét a totyikba
Küldjön valaki egy 32- es pent és ráteszem isoban a lemezeket.Ha majd küldöd a videokarit Te is küldheted a pent ha megbízol bennem, aztán az anyaggal visszapostázom.
-
válasz
Ranagol_5 #30637 üzenetére
6K- ért megérte, 1 kábel azért kevés kell a táp+usb kábel legalább hogy működjön.Távszabit kapott? Az is a feelinghez tartozik.
(#30638) juliabrilke : sok sikert hozzá
(#30639) quailstorm : PCI- s SB a Creative kis dosos emulátor meghajtójával tökéletesen megy SB16 módban, még az SB0100- as Live is válaszol az SB16 szerint kiadott utasításokra - próbáltam, megy rajta minden régi dosos játék. Viszont annyi hogy DOS alatt a PCI- s változatokon a hullámtábla nem elérhető, csak OPL3 van midire de legalább szól.
(#30643) nakos1212 : előre is köszi
-
-
ebegab92
senior tag
-
válasz
Ranagol_5 #30078 üzenetére
Átmérő : 110 mm
Szélesség : 7 mm
Vastagság : 1.3 mmOriginal ékszíjon mértem ( tehát eredeti használatlan méret - a használattól óhatatlanul változik kissé a méret, nyúlik az évek folyamán ), mivel még 88- ban vásároltam hozzá tartalékot, meg nyomógörgőt is.
Hogy most hol lehet kapni nemtudom, akkor a Belgrád-rakparti Ramovill Hifi áruházban vettem, 1988.07.15.- én és 109 Ft volt az ára
, mellette van a blokk, légmentesen záródó üvegcsében tárolom hogy megakadályozzam az amortizációját
szerk: ja és ezen a gépen nincs 40- es sebesség, (a szabvány 38- as, 40- es amúgy sincs) a GX4000D- n 9 és 19 van
-
-
-
-
-
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Ranagol_5 #29449 üzenetére
Ez jól hangzik, csak nem hiszem hogy elég lenne rámásolni az sd-re az img file-t, Frescho is linux alól csinálta dd-vel (gözöm sincs mi az) és itt kezdődnek a bajok, linuxhoz totálisan semmit sem értek, egyszer használtam ubuntut, pár napig kisérletképpen, de nekem kínai a linux, pedig magyar nyelvű cucc volt.
Illetve csak tv-re tudom kötni, nincs hdmi - dvi kábelem, és nem is szeretnék beruházni rá egyenlőre amig nem biztos hogy működik.Csak picit ismerkednék a lehetőségekkel hogy mit tud a kis kütyü, és majd beépiteném valami kis moddingolás keretében valamibe, amikor sok időm lesz.
-
válasz
Ranagol_5 #29400 üzenetére
na mostmár tudom linkelni
nem volt elterjedt cserébe drága és macerás ráadásul nem hozta az elvártat
de feelingnek nagyon jó... gyűjtőknek viszont a beszerzése rémálom... leginkább a kábel miatt... itthon sose láttam eladót... de a master kártya is igen ritka... én is a prohardver teszt példányátvettem meg -
-
harmat007
csendes tag
válasz
Ranagol_5 #29318 üzenetére
TYAN Tiger S2460 lapom van, 266Mhz FSB -ig kezeli a CPU-t, illetve az felett is ahogy mondod, csak nálam értelemszerűen 133Mhz X a szorzó sebességén hajtja.(egyébként jumperrel állítható a 100, vagy 133Mhz,a BIOS-ban semmi).Az 1db 2400+ Athlon, fut rendesen a standard 2Ghz-es órajelén.
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #28744 üzenetére
ez egy totál faék egyszerű átalakító, ismerem
szóval ez tud 3,4V-ot koppernek? az de kemény
sanchezsa! Jahh elég kuriózum ez a intel+amd kombós lap, de azért annyira nem kell tőle hasra esni, a processzor kártyán van a memória foglalat, meg a chipset is, lényegében az alapalpról némi áramot kap csak, meg kommunikál a lapra integrált porokkal, buszokkal, és onnantól kezdve a lapnak más szerepe nincs -
-
-
-
-
válasz
Ranagol_5 #28368 üzenetére
Épp ezt akartam mondani, hogy ha egy valaki felteszi, onnan már le tudja szedni bárki, és akinek van nagyobb sebessége, az felteheti más tárhelyekre is, így hamar fent lehet akár 5-10 példányban is, akkor meg már tuti nem veszik el! Bár az is csökkentett sebességű, de a data-ra is fel lehet tolni egy adagot!
-
válasz
Ranagol_5 #28368 üzenetére
OK
más: most végeztem, tesóm retrogépében ( 386- os ) meghalt a vinyó. Beletettem az 1.7- es Seagatet, kipreparáltam az ontrackkal floppyboot után.Mondom gyorsan visszateszem a laposból kilógó usb to ide kábelre és rámásolom ami kell neki.Továbbra is azt mondom hogy jó program ez az ontrack amit Fenyő ajánlott, de van egy olyan gond hogy a kipreparált vinyót már nem hajlandó usb kábelen felismerni a rendszer.Szívás volt, elő kellett keresnem a CD- ket, azokról másolgatni.Hálókártya nincs benne meg a párhuzamos kábelt is elvetettem mert már át kellett volna a szobába cígelnem a gépet, a konyhában raktam össze. Valamint a szobai asztal alól is ki kellett volna legalább 1 gépet vennem hogy odaférjen
-
válasz
Ranagol_5 #28362 üzenetére
Most a mega a megaupload? Nem értek ám hozzá
csak hallottam hogy sok helyen lába kél a fileoknak néha....
Végül is nekem mindegy lenne de ha Frescho be tud jönni érte akkor kizárjuk a postai kockázatot ( bár mostanában nem veszett el semmi ), meg részemről a postai költséget ami nem nagy de elég kispénzű vagyok, erre a hónapra meg megint bevállaltam egy-két retro cuccot már
Frescho felteszi aztán esetleg ha kell neki később a hely, miután mindenki leszedte akinek kell, legfeljebb legyalulja.
80Mbit- el meg elég gyorsan lemegy, mégha többen töltenek egyszerre, akkor is. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #28207 üzenetére
"Zoltanz: Akkor majd ha kell, előkeresem."
Amik érdekelhetnek még: Rage Pro (8 MB) vagy Rage 128. Akarok írni egy cikket: 3DFX V2 mire képes ma, (Asus TNT2-őm már van)újabb driver-ekkel patch-ekel, textura pack-okkal. Esetleg még Geforce FX5700 (128 bit). Kölcsönbe sajna nem jó, mert nem tudom mikor lesz időm erre.
-
válasz
Ahogy korábban is beszéltük, a VIA-nak lassabb a memória kezelése, de némi finomhangolás után közel a 815 szintjére lehet hozni, de némileg akkor is lassabb lesz...
A Tusl2C elég jól bírja a tuningot, mergfutja a 200-as FSB-t, míg a VH6-T már 170körül kifexik, ráadásul a Tusl2C-nél lehet emelni a memóriák feszültségét -
válasz
Ranagol_5 #28211 üzenetére
Még amikor a VH6T- vel bénáztam emlékszem hogy 1100- as TuaCerkával kb 1000 pontal hozott kevesebbet 3DM2001- ben mint az ST6. A bebootolása is tetű, majdnem 2x annyi idő mint az ST6- on ( ugynolyan vinyó, ram, videokari )
szerk: de ettől függetlenül próbáld ki ha van időd, kíváncsi lennék Neked mi jön ki
-
válasz
Nemsokára visszakapom a VH6T- met, kíváncsi leszek, mostmár van bele 1400- as Tualatinom, az ST6- ban meg még 1266- os van ( nem cseréltem még ki ).Szerintem a VH6T 1400- on talán befogja az 1266- on járó ST6- ot vagy a TUSL2C- t
. VH6T előnye a több ram, de nekem mindegy mert 98 alatt járatom ezeket, az meg 512 felett amúgyis rosál.
-
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #28117 üzenetére
Köszönöm, csak olvasgattam ezt, és ezt, és hát elbizonytalanodtam. Főleg az elsőn
Az hogy esetleg összedrótozott, az hogyan viszonyul a teljesítményhez? Azért hozná mondjuk egy Core 2 Quad Q9300-nak a szintjén a Xeon 5420? Elvileg ez a C2Q megfelelője (igaz csak órajelet néztem, cache látom 6MB annak csak), csak sebességben elmarad, gyorsabb, vagy lassabb?
Illetve Phenom X4 955BE lenne váltva, mivel kipróbálnám az Intelt is.. megérné?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged