- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
DarthSun #67938 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve, hogy egy szilíciumchipnek megfelelő hőmérsékleten annyira egyszerű elsugározni a képződő hőt. Az űrruhákat is hűteni kell, mondjuk ebben nem tudom, mekkora szerepe van a napsütötte oldal melegedésének, és mekkora az ember saját hőtermelésének, ami nagyjából egy kategória egy t@k@sebb prociéval.
Btw az ember nem tud fölrobbanni a belső 1 atmoszféra nyomástól. Egy kicsit megdagadsz vákuumban, ami visszaáll, ha a légköri nyomást visszakapod (persze nem biztos, hogy maradandó sérülések nélkül). A nyílásokon minden kirobbanhat belőled, ami kellemetlen (de még mindig jobb, mintha szétvágná a légnyomás a tüdődet, szóval inkább ne is próbáld visszatartani a lélegzeted), a szádban pedig felforr a nyál. Pár másodpercig magadnál is maradhadsz, mielőtt a véredből kifogyna a megfelelő mennyiségű oxigén, megfagyni pedig szintén nem fogsz az alatt, mert nincs időd elsugározni annyi hőt.
-
válasz
DarthSun #67924 üzenetére
Lehet rendelni máig új SimmConn-t
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #67924 üzenetére
Dos alatt nincs is sok ertelme... szamomra erthetetlen, hogy miert csak win alol lehet toltogetni a bankokat, es miert nem hasznalja semmi a jatekoknal eredendoen. A 3910et a 95os socket5 konfigomba tettem, azon csak dos622 van - a kesobbi gepbe meg mar a gold kerult a 4m ramjaval.
-
válasz
DarthSun #67889 üzenetére
Via P4 folytatása.
Konfig :
Asrock P4V88+ lap
Prescott 3GHz@3.3GHz proci
2x1 GB DDR
Radeon9800Pro video
Audigy2ZS hang
Samu 40GB vinyó
LG DVD
Gotek
DTK 300W táp
XP SP3- a neten írogatják hogy a PCI DOSDrivers meghajtó megy az Audigy- vel is, vagy nem
. Próbáltam, nem ok. Kísérlet az SB0100- al is, az sem megy. Namost...az SB0100 és 0220 is simán megy DOS alatt a P4P800- ban. Ott viszont van direkt IRQ kiosztás a PCI slotokra, valamint Legacy beállítás is. Asrock- ban nincs. Lehet hogy menne de az ACPI APIC miatt a PCI audio base IRQ 15 fölé kerül(nem módosítható), a DOS pedig 7,9,10 vagy 11- re várja, az emuláltat pedig 5- re. DOS tesztek tehát kimaradnak, mindegy Win alatt megy rendesen az Audigy
- a kísérletezéssel kissé elment az idő, így még a 9800Pro- t mérem majd tovább (3DMark megvolt), nem mindíg egyszerű a retrozás
- utána jön csak az X1300Az "új" Audigy2ZS - porral vegyült, megkövült egérvizelet
a kártyán és az élcsatlakozóján is, így kaptam. Ecset+szappanos vízzel megfürdettem, szárítás, aztán egész újszerűen néz ki és működik is
-
Chris82
senior tag
válasz
DarthSun #67912 üzenetére
Matrox Millenium G200 van jelenleg benne 2d-re szerintem pont jó.
Esetleg AWE64 Goldra gondoltam a 32 helyett, lehet kicsit jobban passzolna hozzá.
A processzor PII 400, az alaplap 440BX Compaq gyári.
Egy 10 Gb-os HDD volt benne ami működik is, ehelyett beleraktam egy 32Gb-os SSD-t.
Tudom nem korhű de jelentősen halkabb és gyorsabb lett -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #67875 üzenetére
Ez ismerős, nekem is volt egy közel egy évtizedes "pillanatnyi anyagi turbulenciám".
Egyébként kellett is az a lap, ugyanis előtte egy ASUS A7V8X-X -em volt, ami a VIA Chipset miatt eleve nem a legélesebb kés volt a fiókban, de történ egy kis baleset is vele : még előző év (2004) nyarán villámcsapás történt ami kinyírta a 19"-es Eizo monitoromat valamint megkárosította a lapot a következő módon : szerintem a déli híd kaphatott. Egyetlen egy IDE ment rajta, primary masterben, sehogy máshogy nem látott se HDD-t se ODD-t. Plusz eldobta az összes(!) USB-t, akármit dugtam akármelyikbe még azt sem észlelte, hogy valami be lett dugva. Elszállt az összes memória slot is, az első kivételével, így a 2×256MB RAMom 1×256-ra csökkent, és nagyon ritkán (1-2 hetente egyszer) random kék halál is beköszönt. A legdurvább az volt, hogy rájöttem ezzel a lappal se adatot menteni nem foigok tudni, se a Win-t újrarakni.
Amúgyis sokat hallottam az NForce-os lapokról, meg tapasztaltam is h jobbak mint a VIA-sok, így adta magát, hogy egy hibás VIA-st egy jó NForcera cseréljek le. -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #67873 üzenetére
Két venti egymáson? Nem rontja el az áramlást?
Nekem ezt sikerül némi barkácsolással rászerelni. Full réz: 579g.
Gyengébb, mint a Zalman 7000Cu, de kisebb és valamivel könnyebb is -
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #67863 üzenetére
Nem tervezett konfig lett. Laskr99-től elhoztam a potya-Asrockot, hogy majd jó lesz róla az a s478-AMD proci-keret, a lapot meg kifrizbizem a hatodikról...Erre nem el van törve a keret
Arra sem emlékeztem, hogy van nekem ez a Sempron, de ha már itt van összedobtam:
- noname ház
- codegen táp
- valamilyen Coolermaster s478-as hűtő. Olyan mint a gyári, csak könnyebb le-fölrakni.
- 40GB-os bad-es HDD. 100/0%-os
- Kingston ddr400 HyperXElindul 280-on is, de ott már hibát dob.
„Jól megy amúgy mindegyik...”- Ezt hogy érted? Mindegyik Asrock?
-
-
lotuska
tag
válasz
DarthSun #67837 üzenetére
Koszi szepen. Egyenlore ugy nez ki sikerult a rendszerhez konfiguralni az IDE HDD-t es ODD-t. Sajna a 250 GB-os HDD-m nem mukodik, ezert marad 2x80GB tarhely. Az SSD-t lehet egyenlore mellozom. Lehet furan hangzik, de szerettem volna internetet erre a gepre(de ra nem merek csatlakozni, mert egyenlore eleg furgenek tunik a gep es felek csak osszeomolna a rendszer frissitesek es egyebek miatt...).
No igen, VGA, holnap ez kovetkezik.
A HD2600XT meg AGP, habar azt hiszem csak DDR3-as memoriakkal, PCI-E-ben azt hiszem DDR4-esek voltak mar, de lehet rosszul emlekszem.
X800 szeria lenne szerintem is a sweet spot, tenyleg meglepoen erosek. es talan meg valamennyire korhu is.X1000-es szeria mar lehet tul eros lenne szegenykenek. Jo lenne majd az NVidiakat is kiprobalni 6-os,7-es szeriat, olyan kartyak nem jartak soha nalam, csak a nyalam csorgattam anno utanuk
.
Amugy indul a rendszer 3.4-es prescott-al is. egy ures bordat tettem csak a procira(venti nelkul, semmi felfogatas/paszta, csak elinditottam a gepet es megnyitottam a cpuz-t aztan kikapcs... Mondanom sem kell tuzforro volt a borda
. Semmi ertelme azt a kazant hasznalni
-
-
válasz
DarthSun #67818 üzenetére
Hát azért a BX az BX. Szépen pörög az SS7 is ha már jól be van lőve, de az kényes. BX esetén nem kell keresgélni hogy melyik a jó driver/beállítások, tökmindegy mindennel zavartalanul megy, nemigen kell görcsölni.
Konfig leírása a kapcsolódó hsz- ben, összeállítottam :A Dell tokozású Katmai nagyon patenten áll a helyén, precíz rögzítésű. Toltam a 3DMark- okat, a képeken a CPUz kistesztjében hasonlítgatást is tettem - a prg szerintit.
Desktop - Aida+CPUz kistesztek
Az UOSP- s 98 alatt a Win8- hoz szerkesztett TC is szépen fut
SS7- K6-III+ -hoz a közvetlen hasonlítás majd a 9800Pro- val, mivel az avval volt mérve részletesen (és jóval erősebb kártya mint a Ti4200), de előtte még az X1300AGP kipróbálása jön.
-
válasz
DarthSun #67807 üzenetére
Mélykómában volt a lap. Az eltett állapotban, procival-ramokkal nem indult. Sippantás sem volt. Tök süket. Gondoltam igazítani kell a procin, nem jött be. Hátha a ramok fáradtak meg, nem mennek 133- on, tehát kicseréltem a procit sima Katmai/500/100- ra (sokáig kerestem, a slotos procikat külön dobozban tartom, rendet raktam, így egy darabig nem is találtam
melyik dobozban van). Meglett, beletettem, néhány indítás, megint semmi. Kivettem az egyik ramot, a bentmaradtat kisípolta, tehát végre valami életjel. No akkor keressünk bele, rengetegből 3db 128- ast sikerült találnom (egyenként), melyek mennek. Ok, bele mind a három, kisípolja. Felemás ramok, végül úgy sikerült hogy az egyoldalas van a 1- es, a kétoldalasok pedig a 2-3 slotban, 384 lett a vége, lényegében elegendő, 500- as procin úgysem indítok UT2004- et. Végre települ a 98, a Sosket3- hoz képest észvesztő sebességgel.
Feltehettem volna helyette a Via P4 lapot, melyet nemrég próbáltam ki, markánsabb eredmények jöttek volna, de csak azért is ez kellett, legalább látszik hogy mit megy az SS7- hez képest. Később persze lehet megnézem a P4- ben is.
A konfig tehát :
Abit BE6 lap
P-III Katmai 500MHz proci
3x128MB SD 133@100 CL2
MSI Ti4200 video
Live SB0100 hang
HP ISA háló
USB 2.0 bővítőkártya
WD 80GB vinyó
LG DVD
Gotek
DTK 300W táp
Ugyanúgy felszoftverezem mint a K6-III+ - os konfigot -Win98SE+UOSP telepítés alatt.Mérések a teljes konfig mennek majd, hogy igazságos legyen, valamint úgy látni hogy mindennapi felhasználás mellett mire számíthatott a user.
(#67808) arn : nem volt még tápdurranásom, bátrabb vagyok, a -5V klasszikus is kell...ritkul
#67810 : azon meglepődtem én is, többször felül kellett vizsgálnom az előző döntéseim, hogy mennyi max procit kér -
-
-
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #67787 üzenetére
nah de epp ez az... hogy socket7es lapban a 333as k6-2 dragabb volt, mint egy 233as mmx, kozben meg sok helyen alig jobb (fpu miatt), integerben gyorsabb, de akkor annak mar sok haszna nem volt (ala 6x86). a k6-2ot nem tuningoltad, az mmx meg elment 250-300mhz kozott vhol (a 166-200as peldanyok is). es ezek mar idoben eltolt dbok, kb a k6 orajelben a ugyanazt tudta, mint a hasonlo koru budgetebb intel. ez volt kb 98 elso feleig. [link]
tuning nelkul egyedul a cache nelkuli celeron idoszakban volt versenykepes az also kategoriaban. tuningolva mar ott is kerdeses. szamomra ez az egyetlen idoszak, ahol a k6 erdekes alternatilva, mert nem tuningolok, es meg egy bx konfig nem kell.
98 vegetol a c300a + abit bx alig volt dragabb, mint egy k6-2 + normalisabb ss7 lap. tuningolva meg teljesen mas szintet kepviselt. aki egyszer bevasarolt egy bxbe, az utana meg is tartotta meg egyket evet.
-
törölt tag
-
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
DarthSun #67760 üzenetére
98lite-ot telepítés előtt és után is lehet, nem nyírbál meg semmit csak opcionálissá tesz egy csomó funkciót, meg van egy módja amivel a 98-as explorer.exe-t amibe bele van az internet explorer integrálva kicseréli a 95-ösből arra a verzióra amiben még nincs, ez nagyon sok teljesítményt ad vissza. xxcopy-t telepítés után, driver install előtt érdemes használni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #67748 üzenetére
Hát igen, ez elég jól bírja a húzást (azért választottam ki magamnak), ami nagyban hozzájárult szolgálati idejének a meghosszabdásához. 2006 őszétől 2009 november elejéig már ilyen állat frekin szolgált, 2007 tavaszán kapott egy NVidia 7300GT-t, (meg itt már asszem 1GB RAM volt benne) és onnantól féle két féle játék volt :
1. Amelyik elindult, és full grafikán is röccenésmentesen futott
2. Amelyik el sem indult (SSE2 vagy valami videókártya feature hiánya miatt), de ezek inkább 2009-ben szaporodtak megEgyébként a felhúzás után (korábban "csak" 2166MHZ-en ment napira) vettem azt észre, hogy mennyire, de mennyire bottleneck már a GeF3-as. Igazán persze akkor tűnt fel, amikor a 7300GT jött bele. A legeslegvégén (2009 nyara, ősze) már 2GB RAMmal szolgált, de már úgyis látszott, hogy kezd eljárni felette az idő. Addigra erősen teret hódítottak a két magos procik, a Core 2 Duok érezhetően jobbak voltak, szóval akkor eljött a váltás pillanata számomra egy 4 magos Phenom képében (ha már lúd legyen kövér).
Amin nekem képet sem adott, az bármilyen FSB 10× szorzóval. Furcsa volt ez, de még 10×100-on se jött be vagy 10×133-on (alap ugye 11×133) de mondjuk simán bejött 9.5-ös vagy 10.5-ös szorzókkal már.
-
-
Alpi.
addikt
válasz
DarthSun #67743 üzenetére
Jaja, Phenom II elég kemény szívogat ! Valahogy nem is gondolnád róla, olyan "könnyedebben" működik, nem is melegszik igazán vadul, stb., de kimérve, olyan szemforgatós értékek jönnek ki !
Az meg, hogy az 580-as képes elérni a 300W-os határt, az is biztos ! (leagalábbis nagyon-nagyon közel hozzá). Egy kicsit magasabb órajeles, "oc"-sabb típus említésre méltó pluszt tud az átlag, refekhez képest. -
-
Sanchez638
addikt
válasz
DarthSun #67726 üzenetére
TDP az a hőtermelés... Viszont érdekes a GTX580. Nekem sose kért 300w felett.. De jobb tápok +100-150w-ot tudnak valameddig tartani..
Le is mérted a fogyasztást? Vagy csak osztottál-szoroztál..
(#67725) hcl: Gondolom elolvastad miként kéne formázni/elnevezni a fájlt. Vagy hogyan működik ez a procedura..
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #67713 üzenetére
Az az igazság, hogy tud ez a táp passzív módban is dolgozni, kis terhelésnél is jó a hatékonysága, de én azért vettem meg anno, mert a szénné húzott FX-be szántam.
Vicces, hogy most drágább, mint amikor vettem.
Most a fő gépemet hajtja.
Ár/érték arányban a legjobb tápom a mai napig is működő 10+ éves Corsair VX 450 (Seasonic belső, osztatlan 12V-os ág és ADDA ventilátor). -
r0b3r
senior tag
válasz
DarthSun #67705 üzenetére
Nálam is a főgépembe van a lapos kábeles.
EVGA 750 GQ
-
válasz
DarthSun #67688 üzenetére
Vargáné volt az
Amúgy most is használok tesztre egy mercury-t (nem m-tech még), amit talán neked is fotóztam, meglepően nehéz darab.
Meg van még 2, azok 2 dekások, ajándékba mennek majd házakkal együtt alaplapokhoz.
Az egyik az különösen izgi, ott van benne a fehér kábel, rá is van írva hogy -5V mennyi A, de a tápteszteren nem világít a -5V ledje.
Lehet kamu a kábel meg a felirat. Majd megnézem a másiknál is. -
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67650 üzenetére
Érdekes teszt - főleg, hogy a hírhedt Trio 3D lenyomta a Savage 4-et
Quake és Chasm kb. átlagra hány FPS-t nyomott ingame?
nakos1212: Mennyire ritka és beszerezhetetlen mostanság a G400 Max és a Parhelia? Utóbbi neve nagyon ismerősen cseng, de élőben biztos nem találkoztam vele.
Közben lassacskán haladok a P1 projekttel, azért megy ilyen lassan, mert mindenből a rendelkezésemre álló legjobbat szeretném bele tenni, meghajtókból és házból stílusra, korra és színre nagyrészt összepasszolóakat válogattam. Viszont felmerült ismét egy kérdés, a csatlakozókkal kapcsolatban:
1. - PS/2, legalábbis remélem
2. - USB??
3. - ??Mivel a manualban csak az FSB és szorzók voltak benne, ezzel kapcsolatban kérdeznék hátha tudjátok mi micsoda.
-
-
-
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67573 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, hogy futnak (ha esetleg van rá lehetőséged tesztelni). Ezt a táblázatot figyelembe véve, az összes Matroxnak gondja van vele. Egyébként ahogy látom magyar oldal, köztünk van esetleg aki csinálta? Szerintem szépen összefoglalt táblázat.
KROK640: Pontosan milyen procit tervezel abba a tuning Athlon XP-be? Lehet, hogy írtad csak elkerülte a figyelmemet. Radeon 9800 Pro jól fog mutatni benne szerintem is.
-
-
-
hege8888
aktív tag
válasz
DarthSun #67602 üzenetére
Hello!
Most egy kicsit elmaradoztam innen, a napokban olvastam Dartshun P4-win98-as blogbejegyzését is.. Kedvet kaptam (bár a többi is áll..) és is egy overkillhez, (felhalmozott P4 gép is van hozzá..)
Találtam egy Super Talent 4x256Mb-is 400-a RAM kitet.. Ez menyire top brand, még sose hallottam róla... -
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #67584 üzenetére
AHa.
Hát 1GB RAM a cél, de ha valamiért baj van, akkor csak 768MB lesz. Mivel én csak XP SP2ig jutottam, azon gondolkodom, hogy akkor a számomra "korhűség" jegyében csak SP2 lesz.
HDDvel is bajban vagyok, mert közben a 200-asról kiderült h döglöttA 320-as meg talán túl új. De asszem lehet valahol egy 120as meg egy 250-es is.
(egyébként nekem Ti500-al volt ilyenem, de az akkor vágyott 9800Proval kipróbálnám, szóval akkor az lesz) -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #67582 üzenetére
Igaz. A GeF3 azért lett volna érdekes, mert Ti200-ból Ti500-ast tudtam volna varázsolni (tuning a konfig többi részéhez képest), de akkor a Radeon lesz
Még messze állok ettől, de XP-re van valami ajánlott driver? (egyáltalán melyikl XP-t használjam? Sima? SP1? SP2? )
-
laskr99
addikt
válasz
DarthSun #67577 üzenetére
Fotózás. A gyűjtés nálam annyiba kifulladt,hogy mivel itthon kevés hely volt, minden csak állt, időm, enerigám meg lusta voltam rá fordítani. Most mindent eladtam kb már. Jobban vonzz a saját melóm, moden gépek építése, és inkább meló, mivel az a szerelés bőven elég nekem
-
-
Madara-san
aktív tag
válasz
DarthSun #67513 üzenetére
Ah így már minden világos.
Tényleg, szerencsére 5V-os a kijelző, ráteszem akkor a molexre. Na akkor ezzel el is döntöttem, hogy ATX táp megy a P1-es gépbe. AT-s tápból úgyis sokkal kevesebb működőképesem van sajnos. Pont a napokban durrant el egy tesztelés közben.
Valahol van nekem is egy PCI-os Matrox kártyám... megnézem majd milyen típus, hallottam hogy legendásan jó a képminőségük és itt ezt most meg is erősítetted. Kíváncsi vagyok, az ET6000-hez képest mennyire is jobb, gondolom a Riva 128-nál "bőséggel". Megy amúgy vele rendesen a Commander Keen sorozat is, meg pl. a Jazz Jackrabbit?
-
válasz
DarthSun #67556 üzenetére
Ahogy írtad 256-nak látja de megy, gimibe volt ez a gépem. Valahogy jó érzés hogy összerakom és pöcc röff közel 20 év után.
Voodoora rakok hűtést még mert nincs rajra.
Procit kézzel kellet belőni de legalább nem jumperrel.
266-os van benne SL2HE 512 cache klamath
Amúgy bocs ez 2000-es voodoo nem 3000 mégse. Ramot cas2-re átrakom. -
-
válasz
DarthSun #67556 üzenetére
256 is bőven jó ha meg, az nem baj ha a felét látja.
Akkor dosra (win98-as verzióra) (2gb FAT?) formázzam a HDD-t és másoljam fel a win98 cd tartalmát majd setup.exe gondolom. A maradék helyre meg menne win98 aztán csinál bootmenüt?
Meg persze elötte himem.sys és a többi dosos mókolás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged