-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RexMaximus
senior tag
Szerintem csak akkor erdemes nekiallni ha nem felted a kartyat. Regebben en mar tortem kette procit is.
Olyan konfigot epitettunk eminel le kellett valahogy szedni a procira ragasztott bordat. Mi fagyasztoztunk aztan egy hatarozott moztulattal kettetortem. Egy P90-es proci volt, orultem neki nagyon. Szerencsere azota nem tortem procit
-
Rive
veterán
Ez eléggé függ attól, hogy mivel van ragasztva. Ha valami szerves ragasztóval, akkor az izopropil jellemzően segít (bár lehet, hogy sokáig kell áztatni). Ha pillanatragasztóval, akkor melegítés/hűtés (plusz kis mechanikai macera) segít.
Ha valami műgyantával, akkor meg b@szhatod -
quailstorm
félisten
Ezzel egészen fel lehet tekerni a grafikát.
WinFast TV-re visszatérve, ha már inkább néztem a CRT TV-t, mint azt, azért volt egy menőségi faktora, hogy távirányítóval kapcsolom be a gépet. De amikor már a 8800GT-t eltakarta, akkor mennie kellett.
-
RexMaximus
senior tag
Nem birnank, egy delutanos programot talan.
Sokunk szinte egesz np gep alott van vagy azzal kapcsolatos dolgokat csinal. Utana nem a gep elott toltott ido lesz a kikapcsolodas
.
Elotte meg ugyd, foleg amikor kolkok voltunk, nem volt net. Suli, egyeb elfoglaltsagok meg esetleg es melle volt a gep. Igy azert mas
-
Ranagol_5
senior tag
Lehet akkor jelentkezni srácok.
-
RexMaximus
senior tag
Hat, ezen sokszor a win se valtoztatott
. Azaz konfigoltunk ezerrel, valaki mindig szuk keresztmetszet volt
.
Netes vonal engem se nagyon mozgatott meg. Offline lanparty sokkal jobb. Ott offline is el lehet hulyulni
Elosszor otthon sikerult ket gepet talan soros porton keresztul beroffenteni, majd mehetet is a doom (elso) shareware
Egy ilyent meg mindig bevallalnek amugy, talan majd nyaron rendezek egy partyt haverokkal. Ugyis feljon a tema idonkent.
Kiteszek meg egy SNES-t meg C64et is, mindenki talal majd maganak valamit
-
-
-
RexMaximus
senior tag
Ha mar DiskMag, az alabbi linken csomo magyar is elerheto:
Terror News es Kendermag is koztuk van (.hun konyvtarak a magyarok allt.)
-
-
Az leginkább a vezérlőn levő késleltetés (recovery/active/stb time) jumperektől függ (már amelyiken van, a Winbond, Umc chipseken ált van), ill. a veza busz órajelétől és késeltetésétől ofkorsz.
Chris82 : Próbáld meg a Creative honlapjáról letöltött legfrissebb (vagy épp vogonsról vmi régebbivel) driverrel, ill. ha jumperes verzió akkor azokat is nézd át, hátha csak rossz helyre van lőve a midi port.
Darthsun: Az én 20Mhz-es 286-asom alapból 10 Mhz-en akarata kezelni az Isa buszt (cpuclk/2 osztóval), de inkább visszavettem fix 8 Mhz-re, jobb a békesség, hangkari és Win 3.1 is van rajta, azok nem kedvelik, elég a 0 Wait state.
Bile Demon: Trident 8900D-hez, ha maga kártya jól van belőve, akkor nézd meg az alaplap biosában, hogy az isa wait state is 0-án (vagy disabled lapfüggő) van-e, ill. a video bios rom shadowing (C000-C800 régió ha jól rémlik) engedélyezve van-e.
-
Bile Demon
őstag
Nekem egy noname lapom van, amiről tegnap tettem fel képet.
Hiányzott róla a 3,3V fesz. szab. IC.
A BIOS cimkéjén: AMIBIOS (c) 1992 van.
Gyárilag ezt ették a lapba. A lap egyébként 1994 közepén készült, 9430 ilyesmi szám van az IC-ken.
A BIOS dátuma 1993/08/08.
Volt belőle AWARD BIOS-os is a leírása szerint.
Ez van benne: AMI BIOS ID string 40-0100-001274-00101111-080893-SIS471B-FKerestem már újabb BIOS-t, biztató, hogy nagyon hasonló kinézetű lapokat találtam ugyanaz a chipset, csak kicsit más a CPU táp, stb., aminek a leírása említi az LBA-t. Persze BIOS image az nincs, csak remény.
Azt nem tudom, hogy érdemes e AWARD BIOS-al foglalkozni, mennyire fog menni az AMIKEY feliratú nagy chippel? Vagy csak az AMI BIOS jó?
-
Bile Demon
őstag
BIOS Dátum: 93/08/08
Ezek vannak az Advanced Settings alatt:
Internal cache: WRITE BACK / WRITE THROUGH (mind a kettővel bebootol)
External cache: WRITE BACK / WRITE THROUGHAzt, hogy van e hatása még nem tudom. meg fogom nézni. Arra számítok, hogy nem csinál semmit. &EB-s procival talán, de olyanom meg nincs.
Most telepítettem a DOS 6.22-t floppyról. Előtte EZ-DRIVE-ot az LBA supporthoz.
3.2GB Fireball HDD, bootol szépen róla, de most elakadtam, mert hiába bootolok róla, a slave HDD-t nem kezeli LBA módban. kénytelen vagyok egy 256MB-s CF kártyával rámásolni a programokat. -
Hogy pontosan mit állít a turbo elektromosan azt nemtom, de visszaesik jelentősen a sebesség, benchek is kevesebbet mutatnak, 486- al ha elég nagy a turbo leosztása, 9MHz 286 teljesítményre visszaesik.
(#46078) iday : jobboldalt a 9 bites / 4MB- osok, olyanból kéne nekem is még pár darab, már beépítettem a meglévőket.
-
alvaro
senior tag
Nekem jobbára ingyen vackaim vannak - viszont korlátokba ütközök. Az van, amit kidobnak (de az legalább sok, szóval idővel azért sok mindent ki lehet mazsolázni), de házat pl. nem tudok hozni, de ha mégis tudnék egyet-egyet, gondos kezek általában idejekorán szétverik... Szép felső kategóriás videokártya is fehér holló. Billentyűzet csak elvétve kerül hozzám, pedig egy XT/AT-s darab nagyon jó lenne. Van itt egy apró XT lap, amivel fogalmam sincs, mit lehet csinálni (anno turbo pascalt játszottam rajta meg fractint-et 8087-essel, amilyenem azóta sincs, hiányzik is nagyon).
Egy-két dolog van csak, amit úgy rendeltem, például az egyetlen K6-3+ procim.
-
Szepen kigyurtad. A HDD-böl akkoriban a tipikus akkoriban ha jol emlekszem a 420-540 volt, ekkoraert olni tudtak volna emberek. Meg egy kulso 1x SCSI iro es megvan az akkori luxus. A haziko is pofas. Ahogy van elfogadnam
Csak ket kerdes merult fel bennem: Az SB Pro helyett miert nem egy 16 kerult be? Utkozott valamivel?
-
Bile Demon
őstag
Nekem 93-ban 80MB Quantum volt. 977/10/17 kellett beállítani a BIOS-ba.
94 nyarán vettem egy 420MB WD-t. (igen, az akkor nagynak számított, ismerősnek senkinek nem volt, csak max. 270MB-s) Közte még volt egy használt, régebbinek látszó 320 vagy 330MB Seagate is, 3.5", de másfél egység magas, fekete előlapos cucc, ami felpörgés után egy marha nagyot kattant, volt beleépítve valami gumis rezgésmentesítés is. Ennek a típusát nem tudja valaki?DarthSun: köszi a linket.
A Seagate egy jól belött HDD a P1 géphez. Inkább egy 10GB LCT10-el, vagy ha az nem megy, akkor egy 3.2GB Fireball EX-el próbálkozok. Ezekhez Maxtor Disk manager kell? -
alvaro
senior tag
Ctcm, ctcu és diagnose /s után nincs meg az OPL és csak "félig" az AWE (IT látja, Doom nem).
Diagnose tesztjeit végigfuttatva érkeznek csak meg.
Sőt, pl. Doom után megint nincs OPL, újra végig kell nyomni a diagnose-tPersze lehet, hogy ha a mixeren be lehet hozni egy régebbi beállítást, azzal meglesz nyomkodás nélkül is. Próbáltam is, de nem történt semmi, és az sb16set lelkivilágával nem vagyok igazán tisztában
-
Ranagol_5
senior tag
Sosem irogattam újra irható cd-t bios frissitgetéshez. Párszáz kb-ról volt szó, egyszerűbb volt floppy-val.
Most meg már van USB-s floppy meghajtóm meg még ez az USB-s floppy cucc kéne, és sosem lesz többet gondom..Nekem évekig NEC DVD irom volt, nem emlékszem, hogy bajom lett volna a hangjával.
-
Van amelyiket igen. Pl. a WHDLoad alap 68k-val lassu a 600-asnal. Meg amugyis kell plus RAM, hogy frankon menjen. Ha emelle veszem, hogy igy be tudok mappelni barmilyen KS-t, akkor csak egy Gotek kell es kesz a kicsi retro game computer. Persze jobb lenne AGA-val, csak ahhoz meg hianyzik az alap, de mar irtam a Jezuskanak, hogy egy dobozost tegyen be a fa ala. Remelem meghallotta
-
alvaro
senior tag
-
Bile Demon
őstag
Köszi a tippet, ki fogom próbálni!
Mondjuk már végignyomtam CACHE OFF-al, de más címekhez még jó lehet.Riva128 helyett próbáltam a Riva TNT-t (STB Velocity 4400). Nem ebben a gépben, hanem egy HP Vectra VL600-ban. (AGP-s).
A kompatibilitása gondolom ugyanolyan, a 2D nem változott. Ugyanaz a Win 3.1 driver van hozzá.
Volt kép a MARIO.EXE-vel, de vízszintes scrollozásnál, ugrált/vibrált a kép. Valamit nagyon nem szabványosan kezel ez a kis prg... Persze ettől még simán lehet (a táblázat szerint is), hogy kevesebb vele a gond, mint az ET6000-el.Arra jutottam, hogy kell egy jófajta PCI-s S3 kártya...
-
Na elszedtem a Miro karit, biosa rev 3.60 ír rá és itt landmrak eredménye (instabilitást nem tapasztaltam a karival, annó ebben a lapban teszteltem mindenfélével ahogy legtöbb ilyen kari hosszas stabilitás teszt után megy a dobozba);
Érdekes az Ark is centire ennyit megy (valszeg ez már veza busz max áteresztőképesssége);
De tapasztatom szerint a Landmrak nem igazán jó indikátora a karik sebességének, inkább amolyan busz sebességmérő (isa/vesa wait staitek, órajelek befolyásolják leginkább), érdemi valós alkalmazások/tesztek nagyon más eredményeket tudnak hozni a karik egymáshoz való viszonyában.
-
Rive
veterán
Jó helyen nézed
A háromeres kábel földelt, és van egy földelési csillagpont a tápon belül. A kis zöld extra vezeték onnan jön. Ha van valami külön földelőpont a kapcsoló környékén, akkor be lehet oda kötni, de ahogy más is írta, nem létszükséglet, mert a tápon belül úgyis megvan a földelés.
A konnektor földelésének kell jónak lennie, az számít. -
Rive
veterán
Jó kis lista.
Nem nagyon tudok mit hozzátenni, az utolsó eset amikor tápot mértem, a downclockolt Tua háziprojektem volt, talán tizen-valahány watt szumma fogyasztással alapjáraton (1400-as tua 100-as FSBn hajtva, minimálfeszültségen, fél giga DDR mellett a VIA chipsetbeli VGA-val). -
ATX-350PNR a típusa, a címkéjén nem szerepel a -5V, de a fehér szál ott figyel. Lövésem sincs hogy most ad-e le -5V- ot vagy sem, nem értek hozzá. Lényeg hogy az értékes SlotA- s rendszeremet szépen hajtja.
Egyébként ez a táp elbírta a GTX285+Regor gépemet is ( legalábbis teszt idejére ) de ahhoz inkább vettem egy 700W- ost.
#45764 - #45765 : nem magas értékek, elég keveset zabálnak.
-
Rive
veterán
Az 'afféle maximális' itt azt akarta jelenti inkább, hogy SW terhelés nélkül ennél jóval kevesebb, csak ~ full kifektetve ennyi. Elvileg.
Szóval nem biztos, hogy egy 350-es tápnak elég mondjuk csak egy régi alaplap-proci-VGA BIOS alatt induláshoz/folyamatos üzemhez..
De ez tápfüggő, végülis. Legtöbb táp ma már önmagában is megy, ezért ez a minimális terhelés dolog lassan feledésbe merül.
-
SlotA 800- as proci mellett installáltam nemrég a GUSClassikot, nincs vele gond, igaz ez a lap nem rinyált a -5V- ért, 350W FSP a táp, lövésem sincs, vagy ad a táp -5V- ot vagy a lap nem kér, majd megnézem.
-5V hiánya - ha jól emlékszem valami instabil működést/fagyásokat okozott, asszem a P2B lap volt az ( vagy valamelyik P3 ) -
-
Na akkor itt a landmark S3 Trio Vlb-re (a Trident ne tévesszen meg, csak rosszul ismeri fel), nem is olyan sok (ennél volt nem egy gyorsabb is), Ark Logicra tuti többet dobott, Dos alatt az volt a leggyorsabb ("modernebb" S3-ak Win, ill. komolyabb Vesa módok alatt villantanak) ;
Itt meg egy 287-es Darthsunnak;
-
Mondjuk a legfrissebb bios van a lapon, Trio64 van benne, de előtte 964-el is stabil volt, pedig s3speedup is aktív, de elég sok kártya járt már benne (864-es is talán), nem volt vele gondom, pedig 40mhz-es Fsb-én, minden a lehető legfeszesebb beállításon van (mondjuk agyon van stabilitás tesztelve), 486-os chipset fronton, tényleg nem sok kihívója van (még a pci-os lapok jó része is csak alulról figyeli).
-
Én nem tapasztaltam, pedig 40mhz-es FSB-én használom (Asus Sis 471-es lap 5x86 133@160, 64mb FPM ram), mondjuk win 95 OSR2.1 van rajta 7.1-es Dosos boot menüvel, hogy 3.x alatt mi a helyzet vele arról nem tudok nyiltakozni.
Chris82: Aladdin (ill. van még pár ilyen játék) nem megy alapból ha 32 megánál több ramod van, eatxms-el le tudsz lezabáltatni kellő mennyiségű ramot. Emm386-ot én nem javaslom az ems néküli memória konfigurációhoz, Win eléggé fázik tőle (meg egyéb progik se nagyon szeretik, ami csak súlyosbodik ha több hangkari, esetleg smartdrv is aktív a gépen), helyette inkább hardveres umb drivert javaslok (Pci chipsetesekhez ált. jó az umbpci, régebbiekhez Umb_drvr, Last Byte Memory Manager, Rdosumb, ill. külön van 3/486-os Sis chipsetekez is, aminek nem ugrik be a neve), ha az E000-EFFF szegmenst nem foglaltatod le vele akkor Win9x alatt kellően sok konvencionális (base) mellett lesz emulálható ems-ed, így paradox módon 9x alatt több dosos játék fut, mint natív dos alatt ems-re/xms-re kihegyezve, mondjuk nem minden ezért kell külön Dosos indító memkonfig is (itt egy saját pl. rá).
Amivel még lehet nyerni, az a driverek (ill azok betöltési sorrendje, célszerű a nagyobbakat előre venni, ill. ha több umb szegmens van akkor azokkal is lehet sakkozni, hogy a lehető legjobb legyen a kihasználtságuk, Memmaker ebben nagyon nem jó, kézi beállítással sokkal többre mész), Dos típusa, MS 6.22 helyett én a PC-Dos 7.0-át preferálom, alapból is és minden drivere, tsr-- kicsit kevesebbet eszik az MS félénél, amellett a jó tulajdonsága mellett, hogy 100% MS kompatiblis. Ami sokat tud enni az az egér a cd-rom és hangkari driverek (de a ctmouse beéri 3kb-al, ill Helix-el az egér és az mscdex az xms-be tölthető, míg van 6kb-ot evő cd-rom driver is, ami szinte minden atapi-s egységgel kompatibilis).
Zoltanz: Menni fog, de nem lesz túl élvezetes a használata, 7-es inkább már natív 2 magos proci kell a kényelmesebb használathoz.
-
Ez már egy kis extra nosztalgia, vannak egész régi gamek, melyek egy DX4- en játszhatatlanul gyorsak, persze lassított 386- al megoldottam. Föleg gépgyűjtő vagyok, emiatt is döntöttem a 286 építése mellett.Még lesz egy XT is, vagyis már megvan, csak kicsit egybe kell hozni.
-
Kössz ! Saját, nekem is 386 volt elsőnek, csak melóhelyen használtam 286- ot.
(#45618) zoltanz : valamennyire biztos érezni de én Athlon-II laposon is lassúnak találtam 3GB rammal is, 6GB- ra bővítve már ok. Azt mondom hogy arra a gépre inkább XP való. Persze ha célirányosan Win7 alatt akarod látni mire képes, az más...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged