- MIUI / HyperOS topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Annyira megritkultak, hogy ennek is örülök, feltéve ha működni fog, egy pici savat ez kapott, viszont súrló fényben látom hogy csillog a rézvezető. Meg csak a cmos tápszál, ha nem tudom menteni a beállításokat, nagy dolog, majd beállítom minden bekapcs esetén.
(#48352) kovy79 : akkor ennyit
-
eszmilan
tag
Szia!
Ugyanilyen 2006-os építésű az egyik régi gépem. A jó kis cnps hűtő megvan, nekem E6300-al van.
Nem kell véletlen egy INNO3D 7900GS 256mb nem silent? Pont ma akadt a kezembe, az is ebből a gépből van. Esetleg egy 250 Gb 7200 Rpm Samsung, az is 2006-ból? Ebből van kettő is, RAID-be voltak.
-
A DDR2 Corsairokat én is 2.0V- on használom valami 960MHz körül. 1.8V- on csak 800 körül fut. De van ezeknek valami performance menüje is az SPD- ben.
(#48223) FF23 : profi kollégától kaptam nagy procigyűjteményt, úgyhogy nem kizárt hogy rejtőznek közöttük különleges, egyedi darabok.
-
Nekem is azt kellene. A tartalék alkatrészek között ugyan gyakran keresgélek, azokat még tudom hogy mi mennyi de pld néhány gép ami régen volt bekapcsolva, már nemtom pontosan milyen cuccokból van tételesen. Legalább a gépeket első körben fel kell címkéznem, valami öntapadósra nyomtatva.
(#48209) bacsis : CL2 mindegyik, az a 420 ok is CL2- őn, 2.5- ön mennyit szoktak menni ?, a 3- al már lassabb nagyobb frekin is. Előkerült egy 533 FSB- s Prescott, azt meg lehetne dörrenteni alacsony ram frekiről indítva. Meg van egy amit lockmentesnek ismer fel a P4P800, az 1.16 volton megy 3GHz- et
-
Így igaz, retro gépnél csak eggyel erősebbet kell bekapcsolni ha valami már nem fut jól. Én is szoktam ezt hangoztatni.
(#48074) FF23 : azért némelyik tartalék cuccost majd próbálom erősebben is hajtani. Most rendeltem egy P4P800 Deluxe-t a halott helyett, csak nehogy ez is rosáljon
-
-
Arra emlékszem hogy kaptam egy InnoGeF2MX400- at, kipróbáltam > döbbenet jobb kép 3D- ben, aztán a TNT2Pro és az Abit MX400 hamar húzott tőlem. Utána FX5700 jött majd 6600GT, jó kép mindegyiken. A GeF3Ti és 4Ti már későbbi retro beszerzések, szintén jók.
A kis Inno a retro PII450- ben van most. Két noname pedig nem is tudom melyik gépekben, majd azok helyére mennek a szabadon levő Ti4200- ak és a Ti200- ak, ha sorra kerülnek azok a gépek.Ja meg még van FX5700, Radeonok (vmi 8250 és 8550) szabadon, Matrox, Ati Rage- k, és rengeteg S3 a dosos variákhoz. Van választék, sok gépbe majd valszeg hozzá nem illő, korban újjabb video fog kerülni, ami a Te szabályaid szerint eretnekség lesz
-
Igen, hiába állítgattam a fényerő/alpha/kontrasztot, nem kaptam jó eredményt. Az Abit GeF2MX szintén ilyen volt, elajándékoztam mindegyiket. Az Abit helyett egy Inno és 2 valami noname maradt, mindegyiknek pompázatos, eleven képe van. GeF3/4- től már nem volt ilyen gondom és a Radeonokkal sem. A Voodoo nyilvánvaló az 512- es max texturákkal, de a 3D hajnalán varázslatot hozott.
-
Tim82
félisten
FYI: Emlékeim szerint (...) Nyilván ifjúság, sokkal kisebb igények, mint most, az idő megszépíti az emlékeket, stb. (éreztem, hogy szükségét érzed majd annak, hogy beleköss
)
alvaro: nálam 320*240 felbontásban futott. Ment, játszható volt, arn kedvéért szubjektív szempontok alapján persze. Végig is toltam rajta. Tény, hogy 486 DX4-100-on, egy színes CRT monitorral sokkal élvezhetőbb volt, de mondom, engem a szellemképesség zavart inkább.
-
Alpi.
addikt
Alapbol jo alacsonyak az orajelei, de ahogy neztem rendesen emelheto. Ultra kozeli orajelekkel van egy csomo eredmeny. Ram fesz elvileg ugyan az, gpu-nak meg egesz konnyen modolhato. Ha egyaltalan nem ugyan annyit kap az is. Ram chip tipusat mondjuk nem tudom. Meglatjuk mit mutat majd. A lenyeg, hogy vram savszel es a gpu felepitese hordozza magaban a potencialt.
-
2.4GHz vagy 2.4Volt ? Mondjuk feszben már nagyon sok lenne... , 2.4GHz- et megy szépen, lehet hogy most jobb táp/hűtéssel többet is fog. A 9800 már foglalt a SlotA- ban, FX5700- asom van de ahelyett tettem bele a 6600GT- t, sokkal jobban megy vele, + fabrikáltam rá egy 8cm- es ventit most
, így már jóval kevésbé melegszik, elég sok hőt termel még a 6600- as is.
-
-
Amikor egy baratno az etkezo asztalon, egy a TV elott, ketto a dolgozoszobaban hevert es hazallitottam egy ujabb parossal, akkor azert mar reklamalt.
Minek nekem meg ketto? Egy darabig eltartott amig meggyoztem, hogy az egyik szep feher a masikba meg jol fel van turbozva es kellenek nekem
-
Konstrukciós hiba. Slot1- nél közel van, SlotA- nál pedig enyhén billenteni kellett két kondit hogy a procikeret le tudjon süllyedni eléggé - itt az ellentétes, a hűtő felőli oldalon.
(#47508) albinolynx : milyen video van benne most ? Mennyit megy 3DM2001 és 2003- ban ? Én 6800GT- vel használom a 478- as gépet. Eredmény mérsékelt tuninggal -Prescott : [link], Gallatin : [link]
3DM2003 Gallatin :A 6800GT nagyjából optimális hozzá, a HD3850- et nem tettem bele, de biztos hozna többletet.
-
A secc verziókat nem is figyeltem eddig különösebben. Asszem a PII-450- esem secc1 :
A 100- as fsb- s PIII- ak ritkábbak, az 1000- es főleg. Egy 650- esem van ( ez meg mittomén milyen secc- ben van, valami brand asszem ), az könnyen hajtható 700 körül, ha épp az a cél. Valamint egy 750/100- as is van. A többi Copperem talán mind 133- as fsb- s. -
Szép lett ! Én csak nagyjából portalanítom, félek hogy alkatrészt, lábat, vezetéket is legyalulnék róla
A GUS tűrhetően néz ki de pld ennek az Awe- nek a bal felén elég jól látszik a ragadt porréteg.
#47388 : bírom ezt a procit, a 450- en hajtott Cerka helyett inkább ilyet tettem a P2B- be, robosztusabb teljesítményt ad.
-
bacsis
Közösségépítő
Köszi a tippet, csak ezzel az a gond hogy autoexec.cfg file-t nem tartalmaz a játék
Na mondom nem baj, hátha másik file tartalmazza eme sorokat, rákerestem total commander-el ezekre a parancsokra, hogy nézze át az összes file-t de nincs oylan file amik ezeket tartalmazzák...
trükkös dolog lesz ez már érzem -
alvaro
senior tag
Képnézésre anno a QPV nevű szerzet használtam, config file-ban lehetett videomódokkal etetni (ergo gyakran változó tesztgépre nem teljesen jó).
Trackernek egy darabig volt nálam Scream Tracker 2, de szerintem sose volt igazán elterjedt, kevés .STM file van/volt és a mod-kompatibilitása is hagyott szerintem kívánnivalót maga után.
Én nagyon szerettem a VC-t, mert XT-n kezdtem és azon a NC iszonyúan tetűlassú, a Volkov meg egész mozog. 65k-s mérete folytán MFM-ről, de még akár floppyról is tűrhetően töltődik.
-
alvaro
senior tag
Az játékra vállalható
Én a Yamaha 724 chipes kártyának örültem, mert már PCI de a jelek szerint még nagyon is van benne OPL. XP alatt játszik is vele midit
Az is olyan hardver nálam, amit még fel kell fedeznem jobban, mert nekem azért az OPL jósága nem general midiben jön elő.
Más: néztem fent ezeket a BIOS shotokat, nekem is van épp ilyen BIOS-os lapom, meg szerintem még jó néhányunknak. Szóval. Ki volt az az ízlésficamos beteg állat, aki ilyen színeket álmodott meg hozzá default beállításnak?
Még más: Megint fogok floppyra másolni, ezúttal is valószínűleg az épp az asztalomon lévő tesztgéppel. BIOS szerint még megeszi a 360-as meghajtót is a Sandyvel ellentétben. Lehet megtenni a téteket, tudok-e majd LGA1366-os AsRock X58 Extreme lappal 360-as lemezre másolni
Basszus, kéne ehhez a géphez egy hozzá méltó kártya, főleg, hogy az i7-920 az alacsony órajelével szinte sír azért, hogy jól rántsam meg... Persze nem gyenge fűtőegység már alapon se
Hmmm... akkor talán alá kéne tenni valami combosabb tápot, mert ezt a CTG-400-80P-t tuti letérdeltetné...
-
Rive
veterán
A Vid bitek jelentése emlékeim szerint szabványosak végig a PII-PIII időszakban, az állítás módja csak csicsa. A difi valahol máshol volt.
Ahogy így kotorászok az emlékeim között, a slot talán a PPGA foglalat tükörképe direktben, az FC-PGA és tua esetében kellett egy külön (kicsi) feszstab IC a kártyára?
-
Fenyő
őstag
Na rev 1.0-ás Asus lap össze van rakva komplett gépként, most csak arra tudok rámérni (5x86 @ 160 vlb 64mb fpm ram, S3 Trio64 Vlb, Win 95 Osr2), amik kéznél vannak rajta.
Chris 3Dbench Svga (640x480): 22.6 fps, 37.8 score
3dbench2 : 97.2 fps
landmark: 21845 chr/s
Doom 1.9 timedemo3: 71,7 Fps
PCPBench 1.04 640x400: 12,9 fps
Quake 1.06 timedemo1 (320x200): 17,3 fpsA Rev 2.0-ás lap egy bolhaf@sznyit gyorsabb, meg a Trio64 VLB-nek sem a Dosos vga mód az erőssége, hanem a Win, veza módok.
-
Fenyő
őstag
Igen ezt a múltkor beszéltük , hogy újra kéne mérni, mert nagyon sok függ a beállításoktól, OP-től stb., mert pl Quake alatt 50%-al többet mértem ua. konfig alatt, de Doom alatt is bő 20% a többlet, ami túl nagy szórás.
-
Felhőtakaró
tag
Fejlődés - ide ; Retro - oda , én azért boldog vagyok hogy a nullánál kezdtem, és ha szerencsés vagyok megérhetem , láthatom, fogdoshatom a szilícium fejlődés végstádiumát.
10 µm – 1971
6 µm – 1974
3 µm – 1977
1.5 µm – 1982
1 µm – 1985
800 nm – 1989
600 nm – 1994
350 nm – 1995
250 nm – 1997
180 nm – 1999
130 nm – 2001
90 nm – 2004
65 nm – 2006
45 nm – 2008
32 nm – 2010
22 nm – 2012
14 nm – 2014
10 nm – 2017
7 nm – ~2018
5 nm – ~2020 -
Bizony, megszépíti, de akkor nem volt jobb a környéken. Igény lett volna, pénz nem. Így aztán elfogadtuk, hogy ennyit tud a gép. Mai szemmel az akkori csúcstechnika is igen halovány.
386SX, 2MB memória, MFM vinyó stackerrelve.
Ma délután EGA és Hercules monitor tesztelés volt a program. A monitorok sípolnak, a kép finoman lélegzik, párna torzítása van stb. A gyerek meg is jegyezte, hogy mennyivel jobb az a régi LCD, de még jobb a monitor (IPS) amit használ. Miért nem vettünk akkor jobb monitort? Mert nem volt rá pénz és nem is igazán létezett sokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest