- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arra emlékszem hogy kaptam egy InnoGeF2MX400- at, kipróbáltam > döbbenet jobb kép 3D- ben, aztán a TNT2Pro és az Abit MX400 hamar húzott tőlem. Utána FX5700 jött majd 6600GT, jó kép mindegyiken. A GeF3Ti és 4Ti már későbbi retro beszerzések, szintén jók.
A kis Inno a retro PII450- ben van most. Két noname pedig nem is tudom melyik gépekben, majd azok helyére mennek a szabadon levő Ti4200- ak és a Ti200- ak, ha sorra kerülnek azok a gépek.Ja meg még van FX5700, Radeonok (vmi 8250 és 8550) szabadon, Matrox, Ati Rage- k, és rengeteg S3 a dosos variákhoz. Van választék, sok gépbe majd valszeg hozzá nem illő, korban újjabb video fog kerülni, ami a Te szabályaid szerint eretnekség lesz
-
Igen, hiába állítgattam a fényerő/alpha/kontrasztot, nem kaptam jó eredményt. Az Abit GeF2MX szintén ilyen volt, elajándékoztam mindegyiket. Az Abit helyett egy Inno és 2 valami noname maradt, mindegyiknek pompázatos, eleven képe van. GeF3/4- től már nem volt ilyen gondom és a Radeonokkal sem. A Voodoo nyilvánvaló az 512- es max texturákkal, de a 3D hajnalán varázslatot hozott.
-
-
-
Tim82
félisten
FYI: Emlékeim szerint (...) Nyilván ifjúság, sokkal kisebb igények, mint most, az idő megszépíti az emlékeket, stb. (éreztem, hogy szükségét érzed majd annak, hogy beleköss
)
alvaro: nálam 320*240 felbontásban futott. Ment, játszható volt, arn kedvéért szubjektív szempontok alapján persze. Végig is toltam rajta. Tény, hogy 486 DX4-100-on, egy színes CRT monitorral sokkal élvezhetőbb volt, de mondom, engem a szellemképesség zavart inkább.
-
-
-
-
Alpi.
addikt
Alapbol jo alacsonyak az orajelei, de ahogy neztem rendesen emelheto. Ultra kozeli orajelekkel van egy csomo eredmeny. Ram fesz elvileg ugyan az, gpu-nak meg egesz konnyen modolhato. Ha egyaltalan nem ugyan annyit kap az is. Ram chip tipusat mondjuk nem tudom. Meglatjuk mit mutat majd. A lenyeg, hogy vram savszel es a gpu felepitese hordozza magaban a potencialt.
-
2.4GHz vagy 2.4Volt ? Mondjuk feszben már nagyon sok lenne... , 2.4GHz- et megy szépen, lehet hogy most jobb táp/hűtéssel többet is fog. A 9800 már foglalt a SlotA- ban, FX5700- asom van de ahelyett tettem bele a 6600GT- t, sokkal jobban megy vele, + fabrikáltam rá egy 8cm- es ventit most
, így már jóval kevésbé melegszik, elég sok hőt termel még a 6600- as is.
-
-
Amikor egy baratno az etkezo asztalon, egy a TV elott, ketto a dolgozoszobaban hevert es hazallitottam egy ujabb parossal, akkor azert mar reklamalt.
Minek nekem meg ketto? Egy darabig eltartott amig meggyoztem, hogy az egyik szep feher a masikba meg jol fel van turbozva es kellenek nekem
-
Konstrukciós hiba. Slot1- nél közel van, SlotA- nál pedig enyhén billenteni kellett két kondit hogy a procikeret le tudjon süllyedni eléggé - itt az ellentétes, a hűtő felőli oldalon.
(#47508) albinolynx : milyen video van benne most ? Mennyit megy 3DM2001 és 2003- ban ? Én 6800GT- vel használom a 478- as gépet. Eredmény mérsékelt tuninggal -Prescott : [link], Gallatin : [link]
3DM2003 Gallatin :A 6800GT nagyjából optimális hozzá, a HD3850- et nem tettem bele, de biztos hozna többletet.
-
A secc verziókat nem is figyeltem eddig különösebben. Asszem a PII-450- esem secc1 :
A 100- as fsb- s PIII- ak ritkábbak, az 1000- es főleg. Egy 650- esem van ( ez meg mittomén milyen secc- ben van, valami brand asszem ), az könnyen hajtható 700 körül, ha épp az a cél. Valamint egy 750/100- as is van. A többi Copperem talán mind 133- as fsb- s. -
Szép lett ! Én csak nagyjából portalanítom, félek hogy alkatrészt, lábat, vezetéket is legyalulnék róla
A GUS tűrhetően néz ki de pld ennek az Awe- nek a bal felén elég jól látszik a ragadt porréteg.
#47388 : bírom ezt a procit, a 450- en hajtott Cerka helyett inkább ilyet tettem a P2B- be, robosztusabb teljesítményt ad.
-
Köszi a tippet, csak ezzel az a gond hogy autoexec.cfg file-t nem tartalmaz a játék
Na mondom nem baj, hátha másik file tartalmazza eme sorokat, rákerestem total commander-el ezekre a parancsokra, hogy nézze át az összes file-t de nincs oylan file amik ezeket tartalmazzák...
trükkös dolog lesz ez már érzem -
alvaro
senior tag
Képnézésre anno a QPV nevű szerzet használtam, config file-ban lehetett videomódokkal etetni (ergo gyakran változó tesztgépre nem teljesen jó).
Trackernek egy darabig volt nálam Scream Tracker 2, de szerintem sose volt igazán elterjedt, kevés .STM file van/volt és a mod-kompatibilitása is hagyott szerintem kívánnivalót maga után.
Én nagyon szerettem a VC-t, mert XT-n kezdtem és azon a NC iszonyúan tetűlassú, a Volkov meg egész mozog. 65k-s mérete folytán MFM-ről, de még akár floppyról is tűrhetően töltődik.
-
alvaro
senior tag
Az játékra vállalható
Én a Yamaha 724 chipes kártyának örültem, mert már PCI de a jelek szerint még nagyon is van benne OPL. XP alatt játszik is vele midit
Az is olyan hardver nálam, amit még fel kell fedeznem jobban, mert nekem azért az OPL jósága nem general midiben jön elő.
Más: néztem fent ezeket a BIOS shotokat, nekem is van épp ilyen BIOS-os lapom, meg szerintem még jó néhányunknak. Szóval. Ki volt az az ízlésficamos beteg állat, aki ilyen színeket álmodott meg hozzá default beállításnak?
Még más: Megint fogok floppyra másolni, ezúttal is valószínűleg az épp az asztalomon lévő tesztgéppel. BIOS szerint még megeszi a 360-as meghajtót is a Sandyvel ellentétben. Lehet megtenni a téteket, tudok-e majd LGA1366-os AsRock X58 Extreme lappal 360-as lemezre másolni
Basszus, kéne ehhez a géphez egy hozzá méltó kártya, főleg, hogy az i7-920 az alacsony órajelével szinte sír azért, hogy jól rántsam meg... Persze nem gyenge fűtőegység már alapon se
Hmmm... akkor talán alá kéne tenni valami combosabb tápot, mert ezt a CTG-400-80P-t tuti letérdeltetné...
-
Rive
veterán
A Vid bitek jelentése emlékeim szerint szabványosak végig a PII-PIII időszakban, az állítás módja csak csicsa. A difi valahol máshol volt.
Ahogy így kotorászok az emlékeim között, a slot talán a PPGA foglalat tükörképe direktben, az FC-PGA és tua esetében kellett egy külön (kicsi) feszstab IC a kártyára?
-
Na rev 1.0-ás Asus lap össze van rakva komplett gépként, most csak arra tudok rámérni (5x86 @ 160 vlb 64mb fpm ram, S3 Trio64 Vlb, Win 95 Osr2), amik kéznél vannak rajta.
Chris 3Dbench Svga (640x480): 22.6 fps, 37.8 score
3dbench2 : 97.2 fps
landmark: 21845 chr/s
Doom 1.9 timedemo3: 71,7 Fps
PCPBench 1.04 640x400: 12,9 fps
Quake 1.06 timedemo1 (320x200): 17,3 fpsA Rev 2.0-ás lap egy bolhaf@sznyit gyorsabb, meg a Trio64 VLB-nek sem a Dosos vga mód az erőssége, hanem a Win, veza módok.
-
-
-
-
Igen ezt a múltkor beszéltük , hogy újra kéne mérni, mert nagyon sok függ a beállításoktól, OP-től stb., mert pl Quake alatt 50%-al többet mértem ua. konfig alatt, de Doom alatt is bő 20% a többlet, ami túl nagy szórás.
-
Felhőtakaró
tag
Fejlődés - ide ; Retro - oda , én azért boldog vagyok hogy a nullánál kezdtem, és ha szerencsés vagyok megérhetem , láthatom, fogdoshatom a szilícium fejlődés végstádiumát.
10 µm – 1971
6 µm – 1974
3 µm – 1977
1.5 µm – 1982
1 µm – 1985
800 nm – 1989
600 nm – 1994
350 nm – 1995
250 nm – 1997
180 nm – 1999
130 nm – 2001
90 nm – 2004
65 nm – 2006
45 nm – 2008
32 nm – 2010
22 nm – 2012
14 nm – 2014
10 nm – 2017
7 nm – ~2018
5 nm – ~2020 -
Bizony, megszépíti, de akkor nem volt jobb a környéken. Igény lett volna, pénz nem. Így aztán elfogadtuk, hogy ennyit tud a gép. Mai szemmel az akkori csúcstechnika is igen halovány.
386SX, 2MB memória, MFM vinyó stackerrelve.
Ma délután EGA és Hercules monitor tesztelés volt a program. A monitorok sípolnak, a kép finoman lélegzik, párna torzítása van stb. A gyerek meg is jegyezte, hogy mennyivel jobb az a régi LCD, de még jobb a monitor (IPS) amit használ. Miért nem vettünk akkor jobb monitort? Mert nem volt rá pénz és nem is igazán létezett sokkal jobb.
-
Tim82
félisten
Akörül kellett, hogy legyen a Duke 3D 640*480-ban, viszont ami nem tetszett, hogy robbanásoknál le tudott nagyon esni az fps 2-3 másodperc erejéig.
Elég sokat kísérleteztem ezekkel anno, próbáltam megtalálni a 486-oson az ideális beállításokat. A Quake ilyen szempontból reménytelen volt 320*240 fölött, ez tény - a Duke 3D-vel azonban érdemes volt próbálkozni.
AMD DX4-100-am volt, nem tudom, egy Intel DX4 mennyiben lett volna más. Aláírom, az emlékeimre hagyatkozom, nem fogok én már 486-ost összerakni magamnak, egy Pentium I-MMX környéki noti van csak tervben retró játékokra.
Az emlegetett 386 SX-25 CPU-s ősnoti viszont megvan még valahol, két-három éve be is volt kapcsolva, elvileg működik.
-
Tim82
félisten
320*240-ben a Doom-okat. A Duke 3D-val viszont játszottam 640*480-ban is és nem volt tetűlassú.
Volt az 20 fps is. Nem volt teljesen folyamatos, de nem volt diavetítés. Ahogy írtam, lejjebb volt akkor a mérce.
512*384 és afölött volt az 10 fps körül, az akkor is játszhatatlan volt.Persze, szar lehet, ha a mostani mércédet akarod akkori konfigokra visszavetíteni.
-
Tim82
félisten
Átlagos DX4-100-on, egy S3 Trio32-vel és 8 MB RAM-mal játszottam ki a Doom I-II-t, a Duke Nukem 3D-t, a Dungeon Keepert, a Warcraft I-II-t, a C&C-t, a Settlers II-t és a HoMM II-t. Egyedül a Quake-re emlékszem, hogy kifejezetten kevés volt neki ez a gép, de 320*240-en az is elfogadhatóan ment.
Sőt, a Doom-okkal kapcsolatban emlékszem, hogy egy 386 SX-25/4 MB RAM-os ősnotin is teljesen játszhatóan elfutottak (igaz, akkor ugye alacsonyabb volt az ember mércéje a játszhatósággal kapcsolatban).
-
Blood, Chasm, Theme Hospital, Settlers 2, Warcraft 2 stb. amik így első blikkre eszembe jutnak és mennek dx4/5x86+vlb vgan vga-nál nagyobb vezás felbontásban is simán (sőt némelyik meg is követeli), demókban nagyon nem vagyok otthon, de egy DX2-66 Vlb vga-val már elég Dommhoz, high detailben 30 fps körül hoz, low-ban meg már száguld, isa vga-val vagy 486dlc-vel viszont már tényleg eléggé diavetítősdi, 486SX + isa vga elég a low detailhez kb.
frescho: Doom az tényleg döcögős (de azért nem játszhatatlan) 386DX40-en én is azon játszottam először, viszont a Wolf3D már tökéletesen simán fut egy 16 Mhz-es 286-oson is.
-
-
Nincs rajta gyártó megjelölve, szimpla 1 megás példány, szóval gondolom maga az Ark is gyártotta (ill. mintha ha másik talán Paradise lenne, de az a vezás vgas doboz mélyén van vhol), hát azért vesás módokban (640x400+) vagy Win alatt vannak nála jóval gyorsabb karik is, szimpla dosos vga-ra meg kb bármelyik vlb-és vga megteszi, az a pár + fps nem igazán számít.
DarthSun: Szoftveres erősítés 486-on csak lfb van (de az csak vezás módokon gyorsít, sima vgan nem), fastvid az L2-es porcitól működik (tehát PPro/P2), ill. K6-2CXT/2+/3/3+ alá az mxk6opt dob rengeteget 2D-ben.
-
Igen, az Asus 471-es lappal + Ark VLB kari Dosos vga mód alatt eléggé mindentvívő S3 platformon (5x86 @160, 64mb fpm, Ark 1000vl);
Amúgy megnéztem nekem rev 2.0-ásom van és a lt1085ct nevű fesszab ic középső lábán tudod kimérni a cpu feszt, ami épp 3.6 v-ra belőve most a lapon, a 1.0-ás verzió abban különbözik, hogy csak 2 fesz érték között lehet választani (3.3 (ill. elenállosokkal 3.45-re lőve) és 5 v között), mondjuk 5x86-ot hosszú távon kinyírja az 5v, mert az már alacsonyabb csíkszélességen készült, mint a 486-osok, szóval azonos órajelen és feszen kevésbé is fűt.
-
Soha nem lehet tudni, hogy a masik oldal mennyi nitrogent hajlando bealdozni a siker erdekeben.
Szivok en eleget a regi gepekkel. Ma volt pl. egy bovitokartya, amit bedobozoltak szepen arnyekolo lemezekbe, amiket osszeforrasztottak. Persze jobban vezeti a hot, mint ahogy sikerul felolvasztani az ont es eleg kicsi ahhoz, hogy ne legyen egyszeru dolog egy kevesbe meleg helyet talalni. Csuklottak is a Commodore tervezoi, hogy ez ala rejtettek az akksit.
-
zoltanz
nagyúr
Nekem megadatott a C64-es éra gyermekkoromban 80' évek vége, volt saját is. Osztálytársakkal/barátokkal összejártunk kazettákra, később floppyra másolgatni. (iskolai géptermekben is sok érdemes app/játék stb volt)
A kedvenc korszakom 1996-2001, de még 2004-ig sem volt piskóta.
A leg elképesztőbb fejlődés sztem 1990-1995 -ig volt. -
Huhh ez a mi a retro az, amivel siman ossze lehet ugrasztani embereket. Viccesen megfogalmazva en kb. ezeket a csoportokat figyeltem meg:
- Egyesek szerint ami nem 8 bites az mar nem retro. (Ortodoxok)
- Vannak akik szerint a kihalt 16 bitesek is ide tartoznak, de a PC nem, mert az egy hulladek (Amiga, Atar, Apple 68k/PPC szeriaig, bar ez a PPC vitakra ad alapot )
- Masok ugy gondoljak, hogy meg DOS-os gepek is a retrohoz tartoznak (neologok, nekik van a legtobb vitajuk az Amigasokkal, akik gyulolik a PC-t)
- Az utolso csoportnak mar a P4 is retro. Ezt az elso ketto csoport csak hulladeknak es szemetnek becezi, a neologok elnezoen mosolyognak. (libaralis hozzaallas es kepesek meg az XP/DirectX 9 hatart is atlepni)Magam a harmadik csoportba sorolom, de az elso es masodik korszak van most a fokuszomban. Az elso kettonek altalaban emulatort ne emlegess, mert annak nem olyan a hangja/ csak CRT-n az igazi a kepe es amugyis csak bizonyos SID felel meg a C64-be
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Magisk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged