- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
válasz
#68216320 #44683 üzenetére
Az enyémből nem lógott ki semmi, tüskesor adapter, MOLEX táp csatlakozóból a fémrész a műanyag nélkül (sorrendet nem elkeverni
), meg pár alkatrész és tüskesor elhajlítva, hogy beférjen a műanyag alá a HDD. A 2.5" HDD tartó fémlemez még megvan és a gyári floppykészlet a papír mappával meg a tartozék könyvek.
-
válasz
#68216320 #44679 üzenetére
Mivel van plus 4-em, ezert engem nem szorit a memoria. Ha kell ott a masik.
Ha nem tudom teljesen eredetive visszahozni, mert doglott a HDD es nem talalok masikat, akkor marad a CF, de ha lehet megprobalom a lehetetlent. A gotek-et is kiszedem ahogy feleled a HDD es lesz rajta OS, meg whload.
-
válasz
#68216320 #44524 üzenetére
dehogyis.. nem kell paszolnod.. vagy Win NT4.0 de mehet amúgy a Win2k is... akár egy Voodoo2-vel
nekem több hasonló kaliberű dual procis gépem van win2k-val játékra... sőt van 4 cpu-s IBM szerm is játékra win2k-val
Annyi hogy a játékok nem fognak tudni mit kezdeni a 2. procival, de attól még a korabeli játékok amik megelégednek egy gyengébb P2-vel-el fognak futni, mellette a háttérben meg mondjuk affinitást beállítod a második procira és akkor azon meg tudsz konvertálni mp3-at vagy winrar-al csomagolni, stb
értelme szóval nincs sok, de feeling miatt mindenképp ajánlott -
-
quailstorm
félisten
válasz
#68216320 #44324 üzenetére
Nekem van két bontatlan fóliás meg 5 használt de nem gondolkoztam rajta még. Azt se tudom mibe kerül.
Floppy helyett használom régi vasakon. Két LPT portos meghajtóm van meg egy belső IDE.Az egész cucckombót kaptam selejtből, egy LPT-s meghajtót vettem csak, az tán 2500 volt adapterrel vateráról. Akkor még nem volt belsőm, az egyet dugdosni ide oda meg csak picit volt jobb mint a CD.
USA-ból 2000 alatt van lemez kilóra csak a posta...
-
válasz
#68216320 #44296 üzenetére
693-as chipset valóban harmatos, de a 694/694T ha jól van belőve (4way interleaving és az 1T command rate csak 50% körül dobják meg a write speedet) alig mérhetően lassabb (simán 1000+ Mb/sec környékén ír, olvas 133-as fsb/ram órajel esetén) csak az Inteltől, 4in1 driverenek nincs köze a memória sebességéhez (agp, ide stb. kezeléshez van), de ezekhez a régi chipsetekhez 98 alá max 4.35-ös verzió ajánlott, újabb nem.
-
-
válasz
#68216320 #44137 üzenetére
P2- esen még : Quake2, Descent 2-3, NFS3, Unreal1, UT1,Sin, ReVolt, SW Racer. P2/450+GeForce2MX kombón jól mennek. P1- en már kissé laggolnak. Esetleg egy jó SS7, 600 körülire húzott K6 vagy PR400- as Cyrix is elég Voodoo3- al vagy a korhoz viszonyítva erős GeForce- al, a fenti címekhez.
-
válasz
#68216320 #44137 üzenetére
Par jatek ami eszembe jut, nem tuti, hogy min Windowsos:
Gl-quake
Redneck Rampage
X-Wing vs. Tie fighter
X-wing collector CD. az elozo grafikajavalgrafikajaval (ezt maig tolom)
Incoming
Total Annihilation
NFS II
Imperium Galactica
X-COM 3 Apocalypse
Age of Empires
Dungeon Keeper -
zoltanz
nagyúr
válasz
#68216320 #44092 üzenetére
"Nem kellettek hozzá spec játékok amik 3dfx-et használtak?"
Már a Voodoo 1 is tudott DirectX-et az OpenGL-t (OGL-t úgytudom eleinte GLide fordító réteggel oldották meg.) Más kérdés, hogy némelyik játékban nem lehetett a 3D gyorsító (3DFX V1, V2) -ra váltani.
A V3 már 2D és 3D kari volt egyben. -
válasz
#68216320 #44092 üzenetére
Spec játékok amik 3DFX-et használtak?
Ez a kérdés olyan, mint ha ma megkérdezi valaki, kellenek-e speciális játékok az Nvidia Geforce kártyák mellé.
A válasz természetesen nem. Anno minden játék támogatta a de facto glide-ot. Amelyik mégse, ahhoz készült patch később, vagy olyan régi hogy csak SW renderelést támogatott.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
#68216320 #43764 üzenetére
Nagy vagy! A Te módszereddel sikerült! Vért izzadtam, de tényleg sikerült, pontról pontra és csak így ahogy leírtad!
DarthSun módszere azért nem volt jó, mert sajnos akármikor is raktam át a vinyót, nem bootolt róla, végigvártam telepitést, akkor sem. Végül találtam egy ISO file Win98 bootképfájlt, kiirtam cd-re (na azt is találni kellett), aztán bebootoltam a P4-es gépről amiben volt a noti vinyó, ott megcsináltam Fdiskkel a particiót, aktívvá tettem, format c: /s, igy lett command promptom amint átraktam a notiba, azzal inditottam. Vissza a P4-es gépbe, ott csináltam egy mappát a telepitővel, és voáláá innen már gyerekjáték
-
sladka_pani
senior tag
válasz
#68216320 #43764 üzenetére
Köszi!
Nagyon királyak vagytok, és értek is mindent, csak még az a baj, hogy nem bootol se a P4-es asztali retro gépem se a főgépem (FM2+) a Win98 lemezről, pedig elvileg sérületlen a lemez, meg vagy 2000x lett már róla telepítve annak idején. Lehet a lemez a szar vagy túl modernek hozzá a gépek. Talán megpróbálok letölteni egy netes verziót, végülis, csak a parancssorig kell eljutnom, hogy tudjam indítani a setupotRemélem majd sikerül!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#68216320 #43646 üzenetére
Na, ezt csak oda lehet gyűrni
Azt a kis panelt kiszedem a francba, remélem be fog férni fektetve egy CF adapter. "Öröm bódottá"!
Vladi! Eszemben sem volt szétvágni, vagyis de...
de csak a floppy tápkábelt, és alulról ráforrasztani, hogy ne felül foglalja a helyet a csatlakozó.
-
törölt tag
-
-
arn
félisten
válasz
#68216320 #43632 üzenetére
letezett...
pl [link]
jatekokhoz a blaster a jo valasztas, gust nem sok jatek tamogat. ha demozni akarsz, akkor forditott a helyzet. opl3as kartyat keress, regebbi jatekokhoz talan az sbpro a legkompatibilisebb valasztas (mongy 94ig kb). jo az sb16 is, de nem teljesen kompatibilis az sbproval, ha csak az tamogatott.
awe32re ugyanaz vonatkozik, mint az sb16ra, de en anno sose hasznaltam (csak sbt es gust), igy nevesbe erzem nosztalgikusnak a midit vele (reszemrol 95ig opl3 utana gus midi). azert egy opl3as verziora fenem a fogam
awe64et sokan szeretik, de azon mar csak cqm van.
-
válasz
#68216320 #43634 üzenetére
E-mu Systems-et megvette anno a Creative Labs. Klón hivatalosan nem készült belőle. Ha mégis lát az ember ilyet (volt nálam hamis SB Live! kártya), nem érdemes vele foglalkozni. Hacsak nem a szopás és szívás a középső neved.
Gravisből volt hivatalos klón, de nem sok, és azok is gyér minőségűek.
Viszont bárki, bármilyen hangkártyát adott ki anno ISA portra DOS alá, valamilyen kompatibilitást nyújtani kellett a meglévő rendszerekhez, saját meghajtók mellett. És leggyakrabban ez az SB16 lett.
Sok-sok kártya jóval jobb audio minőséget tudott mint az SB16, mégis azokkal volt kompatibilis visszafelé. -
mcload21
tag
válasz
#68216320 #43398 üzenetére
Nekem ez 2 géppel van megoldva: 486 dx4 100mhz , kb 16 v. 32 mega ram stb - ezen fut a dos 6.22.
(A 6.22 nekem nem szerette a "gyorsabb, újabb" gépeket ... )
Egy P4-en (2,6ghz nem HT-s, 6600gt stb) pedig fut a Win Me és az XP.
Szerintem felesleges annyi régebbi rendszer - 95, 98, 2000. Ezeket lefedi a Me és jól kezeli a flash meghajtókat. "újabb" programoknak pedig ott az xp. -
válasz
#68216320 #43398 üzenetére
Elvileg részben megoldható, talán 2 vinyóra. Első legyen egy 4GB- os. DOS6.22 vel készítesz rá 2x2047MB- os partíciót. Az elsőre feldobod magát a 6.22- est, majd a másodikra a Win98- at, mely felveszi maga alá a DOS- t, az "msdos korábbi verziója" menüpontba ( induláskor F8 vagy BootMenu=1 ). Ennek hátránya hogy a Win98 is FAT16- on megy, külön, nagyobb disken lehet FAT32- re tenni. A második vinyó legyen egy legalább 80GB- os mondjuk. Feltelepíted rá a Win2000- et, majd az XP-t, az XP pedig felveszi a saját bootmenüjébe a 2000- et is. A két vinyóról vagy biosban a bootsorrend váltogatásával tudsz bootolgatni, vagy az elsőre teszel valamilyen bootmanagert, melyre bekonfigolod a 2 vinyót, vagy akár a rajtuk levő összes oprendszert, külön-külön menüpontba.
-
válasz
#68216320 #43359 üzenetére
Úgy már elég jól eldöcög rajta a 98 is, de igazából egy ilyen szintű gépen nem sok előnye van a 95 osr2.1-el szemben, mivel gyak csak dx8 vs dx9 a különbség a 2 op között, de ami azt használná, ahhoz így is úgyis kevés lesz a platform, ellenben a 95 osr érezhetően kevesebb erőfással beéri proci és mem fronton is.
gerlaip: Referencia 8500LE az 250/250 és bőven mérhetően gyorsabb a ref a 9000Pro-nál, ill. egyforma driverekkel teszteltél? Mert a 9000 Prok között max 1-2 száz pötty különbség lenne reális, egyébként akad mind3 kariból, szóval akár majd futtathatok egy kört rajtuk majd...
-
-
-
törölt tag
válasz
#68216320 #42894 üzenetére
Közben lehet rájöttem mire gondolsz.
Ezen lista alapján a HWInfo-ban beállítottam a Xeon 3050-hez a Tjmax értéket, és rögtön értelmesebb eredmény született. Így már nincs 20 fok különbség a kupak és magok között. ~7-8 fok van csak, ami teljesen reális lehet szerintem. -
arn
félisten
válasz
#68216320 #42887 üzenetére
lehet a kupak egyenetlen... asszem ezeket poliroztak fel. en anno asszem ugy csinaltam, hogy csak a magok fole huztam pasztacsikot. igy csokkentheto a tavolsag. igy helyezkednek el a jelolesekhez kepest:
ps: jah, hogy ez ketmagos... ott tegyel csak a kozepere, ne kend telibe a kupakot.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #42887 üzenetére
Lehet megpróbálkozom a kupaktalanítással. Szerencsére már nem egy drága cucc és kíváncsi vagyok mit megy a lapban. Most csak egy első próba volt, minden "auto" állásban, egyedül az FSB-t emeltem 266-ról 400-ra. Mondjuk érdekes az is, hogy a Kingston 667MH-es ramok első blikkre úgy tűnik mennek 800MHz-en.
Most is erről a gépről írok. Ennyire jók voltak a Xeon CPU-k? -
-
gerlaip
addikt
-
válasz
#68216320 #42388 üzenetére
Nem egy lapon cseréltem már kondit de nem emlékszem hogy túl sok lapon lett volna 4700-as.
Nem cseréltek azok már?
Amúgy kondik meg lomex: 4700-as kellett tápba, nem volt bontottba, innen hozott a haver akinek cseréltem. Többet hozott, ami a dobozba került, az fél év után púpos lett, és ez más vásárolt kondinál is előjött. Mellettük a sol éves bontottak meg vígan elvannak, jobban is szeretem azokat. -
-
-
válasz
#68216320 #42204 üzenetére
Eszerint már automatice detektálja a lap az MMX vcore-jét (The V_core is set to 2,8 V for a Intel Pentium 233 MHz CPU by sensing the Vcc2det pin on the CPU. Again no jumper is needed.), amivel megelőzte a korát, mert csak a P2-esktől szokott auto vcore lenni ált., S7/SS7 túlnyomó többségében még jumperes.
-
válasz
#68216320 #42201 üzenetére
Akkor viszont valószínűleg tudja a duál feszkót, és a rajta levő dip switch kapcsolókkal lehet feszültséget állítani rajta, márcsak egy leírás kéne hozzá (stason.org-on érdemes szétnézni), bár végső soron ki is mérheted, csak addig vedd ki a procid belőle ofkorsz, biztos ami biztos...
Duál cpu támogatásnak semmi köze ahhoz, hogy nem áll le 2K/XP alatt atx szabvány szerint, annó elég sok ilyen P2 kategóriájú lap volt, ami ugyanezt csinálta, ált. a speciális energiagazdálkodási lehetőségek fül bepilálása megoldotta a dolgot, márha az acpi engedélyezve volt a biosban és az eszközkezelő computer alatt is acpi based computerként szerepel. -
válasz
#68216320 #42197 üzenetére
Azon nem is fogsz tudni 2.8v-ot beállítani, mert nincs rajta a 2. fesszab dióda a dual voltage-os procikhoz, de ha jól lehűtöd nem lesz baja annak az MMX-nek a 3.3v-tól (tapasztalat), 3,5x-es szorzó pedig 1,5x-es beállításnak felel meg MMX esetében, tehát 233 sem gond.
Win 2K esetében pedig akkor a fentebb említett speciális energiagazdálkodási fülön keresgélj, márha a device managerben a computer Acpi nem standard.sanchezsa: Igen.
-
törölt tag
-
válasz
#68216320 #42185 üzenetére
Acpi engedélyezve van a biosban? Egyébként még vmi olyasmi rémlik, energiagazdálkodásnál, 3. vagy 4. fülnél van egy spec energiagazdálkodási jelölőnégyzet, na azt pipáld be.
Ranagol_5: Mert nem abban könyvtárban/meghajtón vagy, ahol a format, ha CD-ről bootoltál, akkor emlékeim szerint létrehoz egy ram meghajtót (első szabad betűjelűt, most, hogy ez B vagy D már nem emlékszem) és oda pakolja a parancsokat, meg talán magán a cd-én is rajta van vhol a command könyvtárban.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
#68216320 #42095 üzenetére
Én anno a falra másztam attól, hogy a Win95 egyből el akar indulni gépindításkor. A Win 3.11-nél megszoktam (és az M$ izomból való gyűlölete miatt fel sem merülhetett másképp
), hogy a windows csak akkor indul ha én azt mondom neki. Sőt, az autoexex.bat végén volt egy kis szöveg kiiratás is, miszerint "Air conditioned terminal. Do NOT open windows!"
Hirtelen rákeresve msdos.sys-ben BOOTGUI=0, így elvileg command prompt-ba bootol be, de nem tudom mennyire szemeteli tele a memóriát. Emlékeim szerint volt jól működő megoldás, de hogy ez volt-e az arra már nem mernék megesküdni. Volt valahol a win dir-en belül eldugva egy autoexec.bat és egy config.sys is a DOS-ba való bootoláshoz és/vagy a Win9-ből dos-ba kilépéshez, de ez már nagyon halvány. Lehet, hogy mindkettőhöz meg volt valahol.
szerk.: jó, hülye vagyok. attól nem lesz a dos 6.22-es
na megyek, megtanulok olvasni.
-
válasz
Párszor már felmerült kérdésként és simán összehozható, de mint felettem is írták totál felesleges, mivel a 95-ben is teljes értékű Dos van és egy kis konfig/rendszer fájl szerkesztéssel simán csinálhatsz klasszikus választómenus bootot egy/kettőt (ems/xms) Dosra, egyet Winre kihegyzeve.
-
válasz
Ha olyan a gép biosa hogy tud több meghajtóról bootolni, akkor 2 vinyó, az egyiken a Win9x, másikon a dos, és biosból választok. Nem elegáns de esteleges HDD-sorrend variálgatáskor nem bonyolódik. 486- os még nem mindegyik tudja a multibootot, ha ilyen, akkor pedig az OS/2 bootmanagerét használom. Vagy felteszem előre a dost, utána ugyanarra a vinyóra a Win9x- et és ekkor a Win9x- nél a postkor lenyomott F8 bill hatására, a felugró menüben megjelenik az "MSDOS korábbi verziója" választási lehetőség is. Az F8 nyomogatását is ki lehet kerülni ilyenkor a "BootMenu=1" beírásával, Win9x alól az msdos.sys txt állományba. Azonban a Win95OSR2 nem támogatja ezt, dos módban indítva kilövi a saját rendszerállományait.
-
-
válasz
#68216320 #41915 üzenetére
Itt fent vannak azok a driverek, amiket használok.
(#41918) Tsiga001 : próbálgattam ilyeneket, nekem nem sikerült, a mod- ok után is random kékhalál, fagyás, stb, Win9x/Me alatt, a több rammal. Aztán nem is foglalkoztam vele mert Win9x/Me- nek bőven elég az 512 ram is.
#41941 : igen, van amelyik lapon fordított a kiosztás, vigyázni kell a csatlakoztatással.(#41930) gerlaip : +1, a TNT2- őmet régen elajándékoztam, sötét, jellegtelen kép, valamint lassú.
(#41934) zoltanz : helyette inkább GeForce2- őt használok
(#41949) sanchezsa : ilyen Siluro- m nekem is volt, elajándékoztam, rossz/sötét képe volt és nem ment rendesen az általános driverekkel, csak a sajátjával. Az Abit Ti- ok viszont már rendben vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest