- Köredzésen járt az Exynos 1680
- iPhone topik
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Jah, nem piskóta. FSP is gyárt AT tápot, 18K körül lehetne venni.
Hát annyit az egész projectre nem fogok költeni, még munkasörre sem, nemhogy egy darab tápra.
(#39732) gban
Ment privi.Arról van valakinek tapasztalata, hogy megfolyt elem által okozott szutykot mivel lehet legoptimálisabban lepucolni alaplapról?
-
bacsis
Közösségépítő
alapból az a defaultja a BIOS-nak hogy tiltva van rajta minden, na jó a SATA nincs.. de azon kívül ami csak lehet.. azaz értsd: USB, soros portok, párhuzamos port LAN kártya, hangkártya, Firewire
Több túlhajtási lehetőség nincs, mint a gyári BIOS-ában, ugye alapból azon a téren amúgysincs gondja az NF7-nek, viszont és igaziból nem tudom megmondani neked, hogy miért, de mondom.. azonos feszültség mellett a procik átlag plusz 100MHz-el többet bírnak... -
Beszereztem nemrég egy profi lapot ennek kicsit jobb az elrendezése :
Bár mondjuk az északi hűtő előtt levő PCIe 1x- esbe nemtom mi a túrót lehetne beletenni
, szóval ebben is van hiba.
Más : nemrég volt szó a 4GB- os DDR2- es ramok működőképességéről. Nekem eddig 3 lapban, melyekben próbáltam, működött. Az nForce630a, AMD 780G+SB700, valamint az AMD 790GX+SB750 ( a fenti lap ) chipsetes alaplapokban is hibátlanul mennek.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Az szép, lévén hogy nforce 4, melegszik is mint a veszedelem. Én a helyedben egy alacsonyabb bordát tennék rá, és a gépház oldalára egy ventit oda célozva rá, megoldva a hűtést. M2N-ben is így lett. szegény chipsetet megette a fene (n/gforce betegség), de van egy érzésem hogy a HD4350 deglik benne...
-
Sanchez638
addikt
Szerinted, előttem hányszor dobták ki a cuccokat? 2 alkalommal volt úgy igazán szerencsém. Volt egy pc bolt kitakarítása(kövi héten már be voltak zárva).. És a másik az egyik barátom padlásának kipucolása. De akkor nem annyira értékeltem a cuccokat és sok mindent leadtam...
-
gban
veterán
Miért meredek?
Ahhoz hogy elektronikailag jó legyen, ahhoz anyag kell, annak meg megvan a fenti hátránya.
És neked is igazad van bizonyos mértékig, igen, takarítani kell, az sokat segít a hosszú élettartam elérésében.
De az autóknál hogy van ez?
Adott a 60 lovas faék Astra, vagy a Suzuki, túlél mindent, javítani sem kell.
A hiperszuper turbós visszavezetős, elvileg sokkal környezetbarátabb, erősebb, kisebb fogyasztású meg negyedannyit bír, ötször annyi javítás mellett. Természetesen sarkítva.
Vagyis semmi nincs ingyen, a legtöbb pozitívum együtt jár valami negatívummal is. -
Linux alatt fut Wine- ben a TotalCommader de minden gépen DHCP- t használok.Fix IP- zni nem akarok.
sanchezsa : Win alatt megvan, Linux alatt már belezavarodtam
. Fiókosdival belső hálozaton nem terhelném magam, ahhoz lusta vagyok, kattintás a hálózatra aztán lássák egymást, ez kellene. Emlékszem régen konzolból felcsatoltam a gépet, aztán már ment X-server alatt is, viszont ma már nagyobbak a követelmények.
-
Dyingsoul
veterán
Az a baj, hogy ez noti típusától is függ... Van amihez akár 4-szer annyiba kerül ugyanaz az alkatrész mint egy más típushoz.
Egyébként ez nem az a fenéklemez, ez a monitor teljes "háza". Elég lenne az a rész amiben az LCD panel ül, ugyanis a zsanér ahhoz a részhez van rögzítve, de nem találtunk csak kompletten illetve itthon csak egy ilyen hátrész kerül 14+szállításba.
-
gban
veterán
Van 2 átalakítód?
Sosem hallottam S462 --> Slot A átalakítóról.
Képet kérünk.mod: ezt találtam
Ez szerintem ritkább mint a Voodoo8 12000.
De talán még a Voodoo5 6000-nél is ritkább, mert olyanról már hallott sokunk, meg volt aki látott is olyat. -
Rive
veterán
A BIOS a POST alatt (meg egészen az OS betöltéséig) minden elvégzett feladat/teszt után kiír egy, az adott lépcsőfokra jellemző számot egy bizonyos meghatározott IO címre (ami IO cím amúgy a buszrendszerben default szabad).
Ezt az IO címet valósítja meg a kártya. Ami erre a címre beérkezik, azt írja ki.
Dög egyszerű a felépítése, az első efféle kártyámat ISA buszra még TTL logikai kapukból csináltam
-
gban
veterán
Kódok: nem a leírtak számítanak legtöbb esetben, hanem a rutin, meg hogy hogy mozog.
Persze segít ha C1 vagy C3, vagy más ram / vga-ra utalónál áll meg, de gyakoribb hogy pl. nem mutat semmit, vagy az is hasznos ha mindig máshol áll meg, mindig máshogy viselkedik.
Ilyenkor nagy segítség hogy hogy változik resetre pl.
De ezt tényleg ki kell tapasztalni, látni kell. -
Igen, ha ennyire megfeküdt egy láb akkor már szerencse kérdése is hogy eltörik vagy sem a kiegyenesítéskor.
(#39058) Madara-san : SOJ ramot nehéz beszerezni már. Venni kell olcsón egy csomó S3 Trio/Virge kártyát, egy részüket beáldozni és levenni róluk a ramot. Karcsú kisollót alá lehet dugni és elvagdosni a lábaikat.
-
pw12345
aktív tag
Tag kérdezte a vackaiból (kb. vegyes veszélyes hulladék lerakat) cserélek-e valamire (de tényleg bontott tégla, zárlatos, törött vasaló, rozsdás tűzhely, használt óvszer, kerti törpe, gyerekrugdalódzó, használt Barbie,
kiságy, a szokásos). Mondom kihagyom a visszautasíthatatlan ajánlatot, de, hogy azt a PIII-at nemhogy 10, de 3 rugóért sem fogják elvinni azt tuti. Fel is háborodott. -
Tim82
félisten
Az utóbbi 4-5 éven belül megjelent csúcskategóriás alaplapokon már egészen jó alaplapi hangkeltők vannak, meg korábban is volt egy-két kivétel - egy-két hónapja merült fel az az Abit P4-es alaplap, ami kuriózumként csöves erősítőt kapott beépítve -, de általában véve igen, a külön hangkártyák jobbak az alaplapi megoldásoknál.
-
Tim82
félisten
Xonar DG, ha szempont, hogy fejhallgatóval/fülhallgatóval is használnád. Asszem, Alsa is támogatja alapból, kutyaközönséges C-Media Oxygen chipsetes cucc, de nem szól rosszul, ár/érték arányban szerintem nagyon megéri.
Xonar-oknál amúgy arra vigyázz, hogy ha szerepel a típusmegjelölésben az X, akkor az nem PCI, hanem PCI-e kártya. A legtöbb Xonar-ból ugyanis volt mindkét szabványra változat.
Pl.:
Xonar DG (PCI) -> Xonar DGX (PCI-e)
-
Sanchez638
addikt
Ismerettseg fuggo.. Minnel tobb ev van a hatad mogott annal tobb/jobb/ertekesebb vagy erdekesebb cucc van.
En mar sok mindenert nem adnek penz,foleg ha agyujtemenybe megy. Max csere bere..
Egyik gepestol hoztam ramot meg procit, 1gb ddr2, ozt semmi baja, proci meg tesztre var
-
Már a retro határán van, de nekem is Phenom-II --- 955BE van a nagy-gépemben
(#38976) sanchezsa : részben én írtam hülyeséget, az Athlon-II 3GHz- en ketyegett, a Phenom-II meg 3.4GHz- en és 4 maggal. Azonban 3DMark03- al teszteltem ami asszem csak 2 magot hajt ( bár a másik 2 mag ilyenkor is számít mert az egyéb rendszertaszkok is foglalnak némi prociidőt ), de sztem azonos órajelen és 2-2 maggal is lenne jócskán különbség.
-
-
Ez a példány valójában nem ennyire sárga, a kép színhőmérséklete rossz. Egyébként az égésgátló adalék válik ki az idők folyamán. CIF- el is le lehet sikálni, de az most nem volt itthon, pedig a front venti becsavarozása miatt le is kellett vennem az előlapot. Csak felületesen törölgettem le, szivacs+mosószerrel.
(#38930) sanchezsa : valamelyik gépemben van, ebben a laphoz adott eredeti fekete Asus kábelek vannak.
(#38933) bacsis : Most ez az egy ház volt itthon. Tökéletes, nagyon jól szerelhető ház, az előlapot is ennél a legegyszerűbb lepattintani. Ráadásul korhű is.A Phenom-II- höz már felhasználtam az Aerocool házat, mely még üresen állt egy ideje. Az ilyen házakat meg 500 Ft- ért veszem egy számtechben, nem fogok venni minden retro géphez tizenezer Ft- os új házat. Egy ventit még bele kell tennem, a hátsót, érdemes közvetlen a tornyventi utáni házventit beletenni?, éppen elférne, de így is kézzel jól érezhető a toronyventi kimeneti légárama a házon kívülről is.
Meg elfogyott a kártyahely-takaró lemez, azt is kéne kerítenem valahonnan.szerk- (#38934) Fenyő : teszek közvetlen mögé is egyet, a hűtőbe befúvót nem akarom levenni, így 2 ventivel max 38 fok a proci terhelés alatt. Meg amit említettem, van elöl is a vinyók mögött egy.
-
ViZion
félisten
Én csak így az oldalvonalról annyit fűznék hozzá, h anno egyik topikba linkeltem 2 hirdetést, h mi a különbség, melyik az ajánlott. Úgy leoltott egy modi, h csak pislogtam. Bakker. De a milyen alaplap, proci, táp, stb. topikokban megtűrt akár a bolt linkelése is, SSD topikban Samsung alkalmazottat is megtűrték -igaz nem linkelt, de khm... féligazságokkal a Samu felé terelte a népet. Az nem volt gond. Szal. vannak érdekes dolgok azért.
-
Pedig most is kommentalt. Mond ki angolul es csavarj rajta egyet. Lejjebb talalsz meg egy utalast, kivancsi vagyok ki kockas annyira, hogy elsore rajojjon
radi8tor1: Vasarlashoz lehet bearazast kerni? Teszem azt latok egy jo kis PCjr hirdetest es megkerdem itt, hogy realis-e az ara, mert nem tudhatom mindennek az arat. Az nem porog annyira, hogy ne lehessen kovetni es nem sertodnek meg, ha valamelyik topiclako (A ver szalljon a szajara!) racsap.
A rangokrol annyit, hogy voltam mar szakerto, de szivesen lenne zoldfulu ismet. Ugyis loltom aki hulyeseget beszel. Amugy meg tudtatok, hogy a tekercsek miert sipolnak?
-
Fenyő
őstag
Annyira azért nem, mert tuti hibásan ér kb egy ezrest, ha tuti működik akkor pedig 8 ezer körül, ő meg belőtte vhova a 2 közé (papírnehezéknek drága, alkalmi vételnek túl szép, már itt kezd gyanús lenni), ráadásul kipróbálási lehetőséget sem biztosít, akár némi felárral ha jó, na persze mert ha kiderülne, hogy rossz akkor nem árulhatná ennyiért, szóval szvsz nem igazán korrekt hozzáállás, én tuti nem üzletelnék vele, mert vagy hirdettesse rosszként annak megfelelő árazással és akkor reklamációnak helye nincs, vagy ha teszteltenként/alkalmi vételnek hirdeti, akkor vagy adjon kipróbagarit vagy kipróbálási lehetőséget...
-
Rev 1.07
Végülis nem gond hogy a Ti4200 nem jó bele, FX- ekkel megy. A Ti4200- akat bele tudom dobni más lapokba, az MX- ek helyett, vagy majd a később épülő gépekbe, szóval lesz helyük. Ez a gép még úgyis csak a 30. lesz
A kérdést/gondot csak az érdekesség kedvéért tettem fel, hátha valaki már találkozott ilyennel.
-
Csak annyit tudtam kideríteni én is, amennyit leírtam, tehát az a megoldás is. Mindenfajta videokártyával megy a cucc, csak a Ti4200- asokkal nem. Illetve avval is megy de ha az van benne akkor bezavar az IDE csatolóra. IRQ ütközés nincs, I/O tartományt nemtudom, ahhoz Win alatt kéne vizsgálódni de ha a Ti4200 van benne el sem indul. FX5900XT- vel frankó. Mivel a proci nem egy sebességbajnok, lehet elég lesz az FX5700 is.
Az anomáliát csak detektálni tudtam, megmagyarázni nem, úgynézki hogy X Akta marad
-
Táperő elég, régi 300W táp, bele is néztem, kondik jók, monitorozott értékek pedig ideálisak. Hogy miért nem a táp azt látni fogod a végén, leírom a megoldást.
gban :
Jól tetted hogy kizártad mert ilyet nem tudtam kimutatni én sem. Tehát kivettem minden kártyát, csupán az Abit Ti4200 maradt benne, mely a 11- es IRQ- n tanyázott stabilan, ha mellette volt a többi kártya, ha nem, akkor is. Az IDE csatoló pedig a szokásos 14-15- ön, tehát elviekben nincs gond. Fekete képernyő, tehát minden variációs lehetőség elfogyott ( RD ramom sincs több hogy csere lehessen ), illetve egy maradt, a VGA. Kicseréltem egy MSI Ti4200- ra, gond maradt, csere FX5900XT- re, bakker MINDEN MŰKÖDIK EGYBŐL, Win98SE felment, driverek szintén, minden ok, 3DMark stabilan fut.
Csak a Ti4200- ak fogják le a lapot ( azóta más kártyákkal is próbáltam, minddel megy ), de hogy miért arról gőzöm sincs, erre van valakinek ésszerű magyarázata vagy X-akta marad ?
A kettő Ti4200 kártya egyébként hibátlan, másik P4 lapban végigtesztelve.
ismét Vladi : az FX5900XT többet fogyaszt mint a Ti4200.
-
Jo helyre kell allni amikor ki akarjak dobni. Mara ritkabbak a feher hollonal szerintem. Melohelyen egy SPARC proci van a kupi tetejen.
gban: Ovono eloszor nem hitte el, hogy olvas a kolyok. Akkor mar igen, amikor a gyerek meset olvasott a tobbieknek. Mostanaban Intel Galileot programozgat. A cel, hogy a vegen vezereljen egy robotot, kamerat. Na ezt sem hiszik el neki a suliban...
Talan kicsit temba vag, annyira ritkasag: [link] De tetszik a tema felutese:
"Proudly, the IBM sales team states that you can save 1.5 million dollars after you have paid them 2 million dollars for your high-end 780 system."
-
Táp jó, 2- vel is próbáltam, másik lappal mennek. Semmi égés nem látszik, amperszag nincs, éjjelre kivettem az alaplapi elemet is, most ráindítottam, ugyanúgy leold. Asztalon lett lepróbálva, tehát a HDD- k a házban maradtak, hangkártyát nem tettem bele egyik lapba sem, ezek nem voltak benne a buliban, túlélték. Egyik alkatrészen sem lett látható kár/égés vagy ilyesmi.
-
-
Rive
veterán
Igen, azokat a típusokat, amiből van az adott lapon hibás, mindet cserélni kell, ha rendes munkát akar az ember csinálni (pl. eladásra gyárt és nem kendácsolni akar).
Saját célra persze ki mit vállal be, mire kényszerül.Sok más hibája lehet még, de szerintem ennek nem fizikai hanem beállítási hibája lesz (amit Fenyő írt).
Kondicserére vannak írások a blogouton valahol.
Nem elhasználódás, inkább öregedés (amit a használat és annak körülményei esetenként siettetnek). Sok öreg lapon már akkor is dögök a kondik, ha nem látszik a konkrét púposodás.
-
gban
veterán
Én elég részletes kondicsere-leírást eszközöltem itt valamikor, "közkívánatra".
mod: meg is van
-
unclefucka
senior tag
Nem, semmi w2000.
Ez a gép csak a Win98SE-nek van szentelve.
(Van egy "kis" DOS-os, épül a "nagy" DOS-os, és van egy XP-s egyelőre...)Igen, Linuxon is lehet játszani, de Windows azért egy fokkal könnyedebb műfaj.
Teljesen szükségtelen amúgy 512MB-nál több a Win98-hoz, mert nem olyan dolgokkal játszom alatta, minek kellene több, de még a fele is sok amúgy.
Csak szimplán b@ssza a csőröm, hogy mé' nem megyen a sok RAM. -
gerlaip
addikt
Úgy tűnik most jó. Köszi.
Két dolgot csináltam:
Elemes porszívóval kitakarítottam a foglalatokat, illetve a windows 98-at újratelepítettem, mivel egy voodoo driverhez kapcsolódó regisztrációs bejegyzést telepítettem, amit nem lehetett leszedni.
Nagyon ügyes, hogy minden programot meghagy, ha újrarakom a telepítőről, csak a directX-et kellett újratenni, minden szalad pöpecül.
Ki van ez a Win 98 SE találva frankón. -
kovy79
őstag
Németországban az ilyenek már tényleg a hulladéklerakók alján vannak. Sőt, már ott sem, mert pörög a dolog és már be is olvasztották őket.
Én már másfél éve is ilyen gépet kukáztam itt: szép TT Shark házban Q9550 Asetek vízhűtéssel, 2x2giga memóval, Leadtek GTX 280-nal és egy 550-es bequiet táppal (+2db DVD író)... -
gerlaip
addikt
Eleinte boot után nem indította a voodoo kártyát.
Átméretezte az asztalt 640x480-ra.Ma pedig hibázott több játék is. Arra gyanakodtam, hogy ez a kártya is meghalt a voodoo, de elég masszív, furcsálltam is.
Aztán átraktam a geforce4-est, ami korábban tökéletesen működött, azzal meg színes számok és kockák jelentek meg a windows helyett, miután feltelepítettem a drivert.
-
Fenyő
őstag
Xfce tíring mentesítésre több megoldás van;
- Xfce 4.11-es verziótól már van rá saját opciója az ablakkezelő hangolásán belül a kompozitálásnál a Syncronize drawing to vertical blank opciót kell aktiválni, ez nyílt driverrel Ati 8500, ill GF3 (GF4MX is) és újabb kártyák esetében működik, zárt NV-el még nem próbáltam, de zárt Amd-nek a driverében is alapból van ilyen opció (szaggatásmentes asztal).
- compton régebbi karikkal is működik (pl GF2, Radeon - Radeon 7500, Intel G41), ll. ált zárt Nv driverrel is, bár disztró függő is, Debian alapúakat pl nem szereti, de Ubuntu, Arch, Opensuse allatt gond nélkül működik, beállítófájlt pl itt találsz hozzá.
- compiz-xfce, ehhez azért már nem árt egy komolyabb kari (hasraütésszerűn egy 9700-ra tippelnék amin már jól futhat), viszont mindig működik, ha a compton nem elérhető az adott disztróhoz és az Xfce is régebbi 4.11-nél akkor nincs más lehetőségünk (pl. Fedora/Korora 21).Dartshun: Copy-ra tettem fel azt még annyira nem ismerem, de akkor újra belinkelem, hátha csak elírtam vmit. antiX_13.2_P3_20150526_Live
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Silvercrest Rajztábla
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest