- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
frescho #47460 üzenetére
Monitorok borzalmasan le vannak sárgulva és semmi kapacitásom nincs hozzá kukázni, meg se néztem őket. Talán egy volt ami korabelinek tűnt, de valszleg 5-6 évvel újabb volt az is.
Jelenlegi terv alapján a szebbik 486-ot viszem és megkérdem lehet-e bontani a procikra (nem). Korhű teljes szett nem fog menni, gondolom így nem érdekel.
-
Alpi.
addikt
-
Alpi.
addikt
válasz
frescho #47382 üzenetére
Rengeteget volt 7900-es bennük.
A 6600 gt sli-t amolyan az "sli hajnala" dolog miatt tartom odaillőnek. Egyébként semmilyen más lapban nem mennek sli-ben. Legalábbis eddig csak 2 lapban láttam működni, mindkettő s939-es jumperelős lap volt. Másik típusokban nem látja slizhetőnek. :S
-
cbmfan
senior tag
válasz
frescho #47368 üzenetére
Amstradnál maximum joyokat törik
abból van egy tucatnyi, nem kár értük. és lehet, hogy tényleg nem sok embert érdekelne, ráadásul az egyetlen hozzá adott Burnin' Rubber játék van sajnos.
-
cbmfan
senior tag
válasz
frescho #47366 üzenetére
lehet konzol is?
Amstrad GX4000. nagyobbat bukott mint az Atari Jaguar, összesen 26 játék jött ki rá, az is horror áron. van egy belőle a szekrény tetején dobozostul, újszerű állapotban, ha lesz kirakodó buli elvihetem Pesten belül.
szerk: van egy Mattel Intellivision is pár játékkal, de kontrollerek már elég ramaty állapotban vannak.
-
gban
veterán
-
Bile Demon
őstag
válasz
frescho #47196 üzenetére
"Első szines monitorom (VGA, 640x480) egy Memorex tipusú átalakított darab volt. Azon kívül, hogy működött más jót nem tudok róla mondani."
Nekem is! (1993 telén)
Legszebb emlékem az, amikor kifizették és elvitték (1994 tavaszán). Mondjuk ebben nagy része volt az ET4000-es kártyának és a Hicolor képeknek, amit mutattam. -
RexMaximus
senior tag
válasz
frescho #47187 üzenetére
Ezen mosolyogtam - "Miért nem vettünk akkor jobb monitort?" Amugy iszonyatosan dragak voltak akkor a monitorok. a jobbak. Maga a PC is extra koltekezesnek szamitott, nemhogy a specko monitor
Emlekszem az volt a koncepcio, hogy monitorbol a legolcsobb, a maradek budzse meg ment a vasra. Ma ararnyaiban is sokkal jobb a helyzet. Ha nincs love olcson vannak nem wideos monitorok. IPS is akad koztuk.
En egy talan 22"-es EIZO-t hasznalok ami IPS es 30 alatt is latam mar ilyet. Egyenlore nem tudom, hogy miert is cserelnem le
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #47172 üzenetére
X-Wing, TIE Fighter és az X-COM - ezeket is írhattam volna, de csak a DX4-en játszottam velük, a 386-os notin nem.
alvaro: érdekes módon bennem nem maradt meg, hogy játszhatatlan lett volna azon az ősnotin a Doom, de arra igen jól emlékszem, hogy hamar elfáradt a szemem, köszönhetően a szürkeárnyalatos notikijelző rettenetes képfrissítési képességeinek.
Meg nem mondom, milyen változat volt a Doom-ból, de 320*240-en játszottam.
-
Felhőtakaró
tag
válasz
frescho #47148 üzenetére
A " LAN " party-t régebbi szoftverekre érted? Nem tudod véletlenül 2010 után milyen mértékben lehet megtalálni a hagyományosnak nevezhető (helyi hálozaton) játszható játékprogramok arányát, menyiségét?
Ugyebár nincs az embernek arra pénze hogy össze vissza vásárolgason programokat. Nekem a legutóbbi még "LAN" -on tolható gammám a Cod MW2 volt(imádtam) Ugyemlékszem a Company of heroes is játszható (2006) (ha minden igaz,és jól emlékszem) vagy tényleg jól gondolom és kihalóban van ez a lehetőség? Kihadják a programokbol ezt az opciót?
-
Alpi.
addikt
válasz
frescho #47153 üzenetére
Itt nem volt semmi ilyesmi. Csupan csak egy chiller szolgaltatta a huvoset. Azert az eleg rendhagyo lenne letolni egy lanpartyt nitroval !
Egy ertelmesebb quad tningjanal a lap fog elfogyni. Eteren meg sajna nem sokat hoz nitro. 530-540 -en benchelheto igy chillerrel, efolott ln2-vel sem nagyon vannak eredmenyekm :/
-
válasz
frescho #47127 üzenetére
Jott még 3 darab fekete gotek. Nem értem, mert abból kevesebbet rendeltem. A CF-44 pin átalakítók még sehol, de a CF-ek megvannak.
A fene tudja, már nem tudom követni a kínai logikát, többet küldtek pár dologból, másnól meg egyet sem. De lehet csak még egy hét és megjön a maradék is.
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #47090 üzenetére
Én meg engedtem a praktikum igényének, és "megvadítottam" az XT-t egy V20-szal. Anélkül még a HSC player se fut rajta. Gondolom, mert a "286 instructions" opciót beböktem anno a Pascal fordítóban
Esetleg már a HSC library se menne 8088-on. OPL2 zene viszont kell, és kész.
-
Rive
veterán
válasz
frescho #47078 üzenetére
A szubjektiv reszhez:
Nálam is valami hasonló. Az igazi 'retro' valahol a 486 környékén végződik. Utána még van egy kisebb sáv föl a PPro 'nagyvas' környékéig, ami érdekel: plusz egy 'praktikus' PIII sávocska. Meg a 'ritka madár' kategória, külön. De a 'retro', az max. 486.
Némileg fájlalom, hogy a non-PC vonal az nálam elég sovány, de igazából nem lenne rá időm. (Még a begyűjtött sok 'izé' rendes tesztelésére sincs...)
-
válasz
frescho #47080 üzenetére
Az én vonalam is elég szubjektív, én inkább PC vonalon mozgok, a 8bites világból kimaradtam. 286- al kezdtem, de az XT még belefér, aztán végig az összes korszakon, még az AthlonII- őt is viszonylag retro kategóriának tartom. Persze XP- vel, avval pörög a legjobban.
XT- vel elvagyok jóideje, most sikerült kiderítenem az ST351A/X jumperelését ( a neten levő leírás hibás ) és 486- on AT- re jumperelve rámásoltam ami kell, persze előtte XT- n formáztam le. Ezen lesz a DOS6.22 a WD vinyón meg DOS3.31.
-
arn
félisten
válasz
frescho #47073 üzenetére
szvsz ami 10 eves, az mar nyugodtan lehet retro, jellegetol fuggetlenul
az, hogy most lelassult a fejlodes az mas kerdes. de ha pl 2000bol tekintesz vissza 10 evet, eleg eg es fold.
engem most speciel a 90es evek erdekelnek, foleg a 92-00 idoszak, mert nekem az volt az aranykor, es akkor porgott a legjobban a pc. de siman megtalalhatja mindenki a 2000es evekben is a retroszamitasat, mert olyan 2008/09ig azert szinten ment az adokkapok, meg ha nem is akkora leptekkel, mint 97-00 kornyeken.
gondolkodtam egy win7 elotti (2008) topmasina osszedobasan is, de vegulis letettem rola. meg tul draga, es swes szinten sincs meg az a differencia a mostani gepekhez kepest, hogy kikapcsolodaskent abba a korba "utazzam". a dos, win9x azert sw/hwes oldalrol is tartogat par olyan dolgot, ami ma mar teljesen kiveszett.
a masik, ha nincs rola emlekem, sokkal kevesbe nosztalgikus szamomra, hiaba regebbi. erdekes lehet, de mas erzes.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #47073 üzenetére
Sztem több szintje van:
ie: Őskövület: C64
1 Antik: Slot-1, Slot-A, Voodoo 1 és társai, Gus, Vibra, AWE64. CRT monitor, Win 98,-ig
2 Retro
3 Szép korú, 10 év körüli (igazából nem számít sem normálisnak, sem retronak, nehéz vele mit kezdi, ami ennél régebbi egy klasszissal ~3 évvel az retro) -
Vladi
nagyúr
válasz
frescho #47073 üzenetére
Én meg az 5. csoport vagyok, szerintem ami 2002-2004 utáni, az nem retró.
Én továbbra is azt mondom, hogy itt nagy sara van a programozóknak. Mi az, hogy leszarja a 2-4 szálat?
mod:
Bizonyos szempontból meg a dos egy élő platform, sok helyen egyszerűen az a leginkább bevált, azt hasznáják. Amíg ki nem rohad a vas. Ha az kirohadt vesznek másikat és telepítik rá a dost... -
Vladi
nagyúr
válasz
frescho #47062 üzenetére
Nem már. Ez köszönő viszonyban sincs azzal, hogy:
"Az akkori csucs teljestimenyet hozza egy mai Celeron."
Nem, nem hozza. Nem érdekel az 1szálas teljesítménye, mert nem 1 szálas egyik proc sem.Az megint más, hogy nem építenél rá. Én sem.
"Tuning nélkül netre, office mellé még OK, de HD játékhoz nekem már kevés."
Tehát mindenre jó. Oké nem jáccasz, naés? a pc-t nem arra találták ki, hogy fullhádéban játszunk rajta.Az meg hogy lassú... relatív. a 939-es 3500+-os gépemmel kopp ugyanazt csináltam, mint most. 1 lassú dolog volt benne, a hdd. Az összes többi a programozói gányolás.
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #47039 üzenetére
Annyit azért még lehet tolni ezen a limiten, hogy V20-as procit alátolva felugrik ám az Oak 700 fölé is!
De ha aztán átrakom egy 386-osba, az már nem sokat segít rajta. Szóval ha ennyit tud az XT busz, akkor elég jól illesztették hozzá
Na, másoltam egy csomó vackot CF+CF/IDE+socket 7-es bridge gép+360-as floppy (fotózásból ismerős lehet a kifejezés, ott mást jelent
) segítségével az XT-re, és továbbra is elégedett vagyok az 5.25"-ös lemezek működésével, visszaolvasva mind hibátlan volt.
zoltanz: Az elnyelt szerkesztésemben azt fejtegettem, hogy DOS alatt mennyire mindegy a kártya tudása, kizárólag a nyers busz-adatátvitel számít. Mert DOS alatt soha, semmi nem használ rajta semmilyen saját funkciót. A világtörténelem egyetlen elterjedt kivétele a Voodoo, amihez adtak DOS-os Glide drivert és voltak is játékok, amik használták DOS alatt.
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #47032 üzenetére
8 bites Oak VGA 10MHz-es 8088 alatt 500 pont környékén ad.
P3-600EB + 440BX (write combining on) + AGP Voodoo 3 490 ezer.A kettő között a különbség cca 1000-szeres, ez nagyjából megfelel a két CPU sebességkülönbségének. De ez szélsőséges eset, általában nem skálázódik ilyen jól
Modern vacak intel integrált is elég szépen hoz, pl. i3-2100 300 ezer környékén. Csak hát ki a franc haszál ezen DOS-t? Én mondjuk megtenném, ha lenne rajta ISA slot
-
zoltanz
nagyúr
válasz
frescho #47032 üzenetére
Ja, vagy úgy.
HA már lefut, úgy a hogy hiba és képhelyesen nagyjából az már öröm.
~3000 pontnál, talán használható valamire is szint. Persze ez Intel IGP-kre nem vonatkozik, bár a nem olyan régiek pl kiválóak media központnak Kodi-val, van egy minimális OpenGL támogatásuk. (sok retro játék is megy velük azért) -
arn
félisten
válasz
frescho #46964 üzenetére
Lehet egy idoben komolyan foglalkozni vele
en csak rotalom oket. Ill a bringa olyan szempontbol jo, hogy legalabb mozgok. Korabban azt is sokat butykoltem, de egy lakasban nem nagy orom olajat cserelni a teloban, vagy latextejet a gumiban, ma mar inkabb nyug a sok karbantartas.
-
válasz
frescho #46879 üzenetére
Mondhatod...
Ranagol_5 : Tedd a biosban az összes IDE eszközt auto- ra, korábbi BX lapok hajlamosak megállni ott ha fixre van belőve bármelyik IDE cucc. Ha nem használ akkor mozgasd meg a ramokat vagy cseréld, vagy 1 rammal próbáld indítani. P2B kényes rájuk, én is szívtam vele mire stabil lett.
-
alvaro
senior tag
válasz
frescho #46852 üzenetére
Na, közben sikerült egy semekkora lépést tennem az ügy érdekében. Gondoltam, legalább másoljak át pér dolgot floppyra addig is, de az asrock h67m igen nagy ellenérzésekkel viseltetik a 360-as lemezformátum iránt... 1.2-es lemezekkel még tud mit kezdeni, na de 360-ast akár olvasni, akár formázni, azt már nem! A BIOS-a nagyon csökevényes ebből a szempontból, mert az összes floppyra vonatkozó opció az "enable onboard FDC" - az hogy milyen drive kerül rá, az már nem érdekli. Gondolom, 1.44-re számít kizárólag, az 1.2-es még valahogy belefér a szórásba, de mivel PC-s 3.5"-on nem létezett 40 trackes formátum, ezért ilyen reakciós maradványokkal nem is foglalkozik.
Reméltem, hogy ha otthagyom a win7-et, talán jobb belátásra tér, de 1.2-es lemezről bootolt DOS alól szintén nem olvassa a 360-asokat. Szóval csak kell a köztes gép. Soros kábel ha véletlenül beleakadna a hálómba (nem valószínű), azt még kipróbálhatnám, mert COM porthoz is van valahol kivezetés az alaplapon
@DarthSun - Most már mindegy...
-
-
-
cbmfan
senior tag
-
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #46597 üzenetére
3.31-es MS/PC-Dos-al is lehet nagy (fat16) vinyót használni és ua. akkora az alap memória használata mint a 3.3-asnak, XT alatt inkább ezt preferálom, Novell alatt lehetnek kompatibilitási gikszerek, ill. MS Dos 5/6.x helyett a PC-Dos 7-es is kevesebb ramot eszik (ill. a driverei is) miközben 100% MS kompatibilis, ha "modernebb" (286+) gépre kell Dos akkor meg inkább azt szoktam választani, ill. ha kell umb, de nem kell ems akkor meg az emm386 helyett hardveres umb is sokkal jobb kompatibilitás és teljesítmény szempontjából is.
arn: Rézbánya P3-makban/Cerkákban már volt hővédelem, ami lekapcsolta mielőtt túlhevült/károsodott volna, Amd-nél csak T-bird/Barton magasságában tették bele, addig simán elfüstölt hűtés hiányában.
-
-
-
Rive
veterán
-
Rive
veterán
válasz
frescho #46527 üzenetére
De amúgy szuppi szerkezet.
Hát, szerintem inkább érdekes, mint szuper. Annyi mindent bele akartak rakni, hogy olyan lett, mint egy vizsla - tacskó keverék.
Néha jó elővenni a fotóját, de kotorékba' nagy, zsákmányt behozni lassú és a temperamentuma mint egy igazán lelkes centrifugának...Mondjuk lehet, hogy pont ettől igazi gyűjtői gép
-
Device
csendes tag
válasz
frescho #46527 üzenetére
Valóban, bár az utókorral az RGBI jel léte önmagában kitolás, én pl. még ki se tudtam próbálni CP/M-el, mert nincs hozzá monitorom. Álítólag megfelelő programozással egyszerre lehet használni a két képkimenetet, pl debuggoláshoz. Kétmonitoros rendszer 1985-ből, egyszerűen zseniális
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest