- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az idejét nem is ellenőriztem-ill nem emlékszem. Valami Intel volt, ha jól rémlik, jó hosszú kártya. Odaadtam Bacsisnak, hogy próbálja ki, de nem tudom mire jutott vele.
Én bepakoltam a PCI AHA 2940UW- t, azt azonnal látta minden, aztán ennyi volt a SCSI történet. Kess nélküli, de S3- ban is jól műkszik, a kessest meg felejtősnek jegyeztem be.DOS alatt nem is nagyon kell, esetleg csak NTFSDOS, vagy DOSLFN ha modern gépben használatos. Ja meg a SATA AHCI com verzió, ha DOS alatt kell elérni sok TB- os meghajtót.
-
Elég változatos
.
Ahogy pld madnessben a Patriot SATA 128GB SSD.
Win98/FAT32/CDM2/secv : 120M/s - irreálisan alacsony
XP/NTFS/CDM3/secv : 1GB/s - irreálisan magasAzért a Promise/kessesnek volt/van haszna.
Az Everest meg talán túl alacsonyat mért. Win alatt van célirányos driver+UDMA lehetőség, bár nemtom a WD2420 mennyit tud ebből. -
A Core esetén én is tapasztaltam - az átvitel relatíve kicsi, az elérés meg abszolúte más, gyorsabbat mutat mint Win alatt, flash/SSD már gyakran n/a.
Melyik Everest verzió ?, madness gépen megnézném a későbbi vadállat SATA HDD/SSD- ket, mit mutat, mennyit gyorsultak(az sem gond, ha nem reális eredményeket mutat modern gépen, általában azért támpontot ad).
Ha jól követtem, nem írtad milyen konfigban mértél. -
Ja igen ?
Akkor ez egy igazi ritkaság lehet.
#115964 Pikari: Megérte amúgy ilyen kártyákat venni anno, már ha a teljesítményt nézzük. ityam által is linkelt LTT videóban azért az jön le, hogy hiába a 4 gpu nem teljesít valami jól.
#115967 DarthSun: Csak azért kérdeztem, mert bogarásztam kicsit az X1950 Pro-t HWBot-on, és az ottani XP-s 3DM99-es eredményt lehet túl tudnám szárnyalni, csak hát nekem 40-50 pont a max amit hoz a benchmark (de a 2000 is ugyanez).
01 az nekem rendes eredményeket hoz, csak ez a két régebbi nem.
Mondjuk aki csinálta ezt a tesztet az Haswell-t használt, viszont ugyan úgy Integral XP-t futtat.
-
GeForce 6 generáció, ami natív AGP (NV41/43-tól van egyben natív PCIe is), előtte 3 generáció (Riva128-TNT-TNT2), tehát 9. GeForce 7-től csak PCIe, és tekintsünk el a partizán akciós AGP-s 7-es kártyáktól, ami 14 generáció, ha a GTX 100 OEM generációt nem számolom.
ATI fronton számomra zavarosabb, ott mindenféle Rage-ek voltak már AGP-n, aztán a Radeon a HD 4000 sorozatig a Rialto bridge-dzsel még hivatalosan ment AGP-be, de utána csak PCIe. A HD 5000-től az 11 generáció (mindenféle átnevezésekkel együtt).
A tévedés jogát fenntartom!
-
hobizoli
nagyúr
nem csak o hasznalt olyat
nalam volt Soyo meg Soltek alaplapos PC is, ami nem akart indulni, es kávéfoltos meg púpos volt a kondenzator teteje
csak akkoriban Abit-bol sokkal tobb is volt meg azzal tipikusan mindenki IS tunnerolta gepet, amikor a hotermeles eleve nagyobb, meg extra hutesre a hazikoba meg nem is sokan gondoltak -
Ok, lassúak, de ma már a modern CPUSpd- vel teljesen mindegy milyen alatta a vas, XT 1MHz--->modern 4.6GHz átfogás, felette nem próbáltam, majd kiderül hogy az 5.5GHz- es Raptort mennyire lehet XT komppá tenni.
Amúgy még DOS alatt is, ma is érvényes, nem árt a brutál vas, ahogy fentebb ecseteltem, ha natív DOS alatt kell mondjuk FHD SW felbontásra menni, akkor def erőgép kell.
Tuti nem naptári, az nyilvánvaló, de a Doom1/2, Q2DOS FHD meg ilyesmik.
Régen a 320x200 is letaglózott, ma már nagy képátlón igénylem a nagy felbontást min 100FPS- el.
Korai gépen nézve ugyanez kis felbontással, és csúcsban 20FPS- el, hát mit ne mondjak, ma már sírhatnékom van.
-
Persze
De nem tudom egy csónakban evezünk-e ?
Én most a full natív DOSról regélek. Az emuláció brutál módon csökkenti a sebességet. Meg a dosbox nekem kínai, nem értek hozzá, csak a PCEm- hez, azt egyszerű használni, de erőgépen is max P-II/450, az nagyon halvány, pld a fent említett Q2DOS- hoz is.
Amire elég, ott persze kiváló, és hihetetlen élethű.
Dosbox nekem annyira zavaros, logikátlan, hogy kb ha ma kezdeném, akkor sem tudnám életem végéig sem kiismerni. -
Elég jó sztem a hwcompatibilitas is. Ahogy ecseteltem én csak ámulok, a kód töredékét végülis felfogom nagynehezen, meg a szálakban magyarázatokat is írogatnak hozzá, de hát soha nem gondoltam, hogy ez így megvalósítható lesz.
Az SF feltöltés meg sokkal egyszerűbb, mint a korai receptekkel, úgyhogy azok nyugodtan felejthetők.
Sebességben pedig nem árt az ultra, az újonnan kiadott Q2DOS, swrender retrókockásban még a C2D- t is megfogja FHD- ben, X99 vagy Zenen már jó. Indok : a nagyfelbontású DOS retrókockás jobban néz ki, mint a Win 3D gyorsított. -
Gondolom ahogy írod. Én csak a sima szabványos regisztereken programoztam. Ha csak emulálja, akkor brutál jó, mert a régen írt SB16/Awe programjaim, drivereim is simán futnak Zenen, akár az alaplapit, akár a beforgatott Live- ot húzom be a VSBHDASF- be.
A közbeeső kód, amivel megoldották(free a forrás is), az már nekem kínai, sztem azt én már soha nem tudom felfogni, a szerény 150- es IQ- mal, a haverom talán a 180- al...
.
-
-
KROK640
nagyúr
-
DOS 3.3-ra gondoltál 88-ban már gondolom, nem a sima 3.0-ra. Lehet akkor már hozzáadnék még egy évet és egy 25MHz-es 486-tal indítanám a sort, sajnos 386-ból sem volt akkor még 33MHz-es. Bár van egy talán '86-os Deskpro a polcon, az pofás darab, de arra is 3.31-es DOS-t rakott valaki, hogy ne kelljen szanaszét particionálni a hatalmas talán 60MB-os merevlemezét
-
envagyok
veterán
-
Fücsök007
őstag
Sőt ha azt nézed a minőségi 6800GS kártyák lenyomták az eredeti 130nm-es 6800 Ultrákat mert jóval magasabb órajelet tudtak elérni és gyakram gyorsabb memóriákkal szerelték őket. Két etalon volt amit 2006 elején dobtak piacra: BFG és Gainward 6800GS AGP fordítóchippel 256/512MB rammal.
Ez olyan lenne manapság, mint amikor Titan megjelenés után ugyanannyi rammal jelent volna meg gyorsabb XX80 vagy XX90 Ti kártya ami sokkal jobban húzható.
-
envagyok
veterán
Szerintem nem.
Mondjuk tény, hogy 4. Generációnál már kell a 4070 a 4080 ellen, lecsúsztatták a 4060ti-t.
Kíváncsi leszek, hogy az 5xxx szériánál mi lesz.
-
KROK640
nagyúr
Elképesztő, hogy milyen tempoban fejlődtek akkoriban a hardverek. A csúcskártyák egymásnak adták folyamatosan a trónt. Hozzánk poor néphez meg hónapokkal, vagy 1+ évvel később jutottak le. GeF2 GTS-em pl csak 2002 tavasza körül volt.
Amúgy én sem értem, hogya GeF3 miért aljább kártya, mikor elég jelentős előrelépés volt a geF2-höz képest, külön generáció, ráadásul eleinte csak egy kártya volt, majd mindössze további két kártyával (Ti 200 és Ti 500) bővült a család (ami pont értelemetlenné tette az eredeti kártyát), és a 64 és 128MB-os verziók miatt is maximum 5db kártya volt, (sima GeF3-ból nem volt 128-as) Így a rajongó/felhasználó tábort sem töredezte.
Nekem pl pont a GeF4 a kevésbé jelentős, mert mert az MX-ek ugye GeF2-esek voltak, a Ti4400, 4600, 4800 meg túl drága földi halandónak, de Ti4200-asa se volt egy haveromnak se vagy nekem. A 4400-as híresen rossz ár/teljesítmény viszonyú volt, a 4600 pokoli drága, a 4800 meg még ritka is az előzőek mellé. A 4000-es széria mikor kijött, inkább mindenki a nyomott GeF3-as áraknak örült és azt vette nem az újat.
Aztán jött a zavaros FX család (ahol volt kártya ami még a két generációval idősebb GeF3 belépőtől is gyengébb volt) majd megváltásként a 6800-as család, és utána a 7000-es, aminél már én is váltottam. A 7300GT volt az utolsó AGP-s kártyám amit újként vettem, és szépen kitolta az Athlon XP-m használati idejét, de már ott tornyosult felettem a PIC-E-re váltás és a DDR2-re váltás, na mega foglalat váltás. -
Pikari
veterán
Csakhogy belülről teljesen más chip az. A wikipedia is rengeteg új felsorol. Die shrinken és AGP 4x-n kívül kapott még támogatást a 2048x2048as textúrákhoz, 32 bites z buffert kapott, átalakították a dizájnt úgy, hogy felfele és lefele is lehessen egyszerűen skálázni 64 bites kártyákhoz is, vagy akár 32 mega ramot is támogat. Átalakították belülről úgy a chipet, hogy a 32 bites renderelés alatt kissebb legyen a sebességveszteség, teljesen más raszterizálót kapott, teljesen más típusú command batching és triangle setupot használ, ami az erősebb cpukat jobban szaturálni tudja, emiatt a tnt2 pl a gyengébb socket7 procik mellett nem is igazán használható már. A tnt1 7 millió tranzisztor, a tnt2 pedig 15 millió. Teljesen más chip. Gyakorlatilag a két kártyának semmi köze nincs egymáshoz azon kívül, hogy ugyanaz a 3 betű van a nevében.
-
-
KROK640
nagyúr
"a tnt2 ultra gyakorlatilag egy tnt ultra" - a TNT2 Ultra nem TNT2 alapon volt?
" elindulva a gf2ultrat is nevezhettek volna mar gf3nak." - miért? A GeF2 Ultra GeF3 alapon ment már, nem GeF2 alapon?
Sima GeF3-ból biztos nincs sok, a maga idejében is ritka és drága volt, mire összegyűjtötted rá a zsét meg ott volt a gyorsabb Ti500 vagy az olcsóbb Ti200. -
czundermák
aktív tag
Például annó mikor kijött az AMD760 chipset és először támogatott DDR memóriákat, a saját korában még csak 1200-as Thunderbird volt, majd később érkeztek a nagyobbak, ezt is nevezhetjük csúcs hardvernek. Minden hónapnak megvolt a maga csúcsa, ha igazán mélyre ásunk. Mégis az esetek java részében az adott foglalatba való legnagyobb CPU-t és legkésőbb érkező lapokat értékelik túl. Korszakokat tekintve a hardver fejlődés egy komolyabb történelmi érdekesség, számomra így sokkal fontosabb egy egy korszak váltás, ott történtek az izgalmas dolgok.
Közben látom lényegében ugyan ezt leírtad a #115703-ban.
-
KROK640
nagyúr
9700Pro? Szerintem abból maximum már csak azok vannak meg amik 9500-ből lettek kialakítva, és keveset használva.
De 9800Pro-ból sem nagyon van, ha az enyém megadja magát, akkor nem is tudom hírtelen, hogy a GeF3 és AthlonXP mellé mit keresnék helyette. Nosztalgia miatt talán egy 7300GT-t. -
KROK640
nagyúr
A Core I 1st gentől fordul a kocka, onnantól sokkal lassabban ment le a használati értéke mint a korábbi gépeknek. Míg '97-2003 között egy 1-2 éves gép már elavult volt egy 3-4 éves meg használhatatlan, addig 2011 után ez megváltozott, és 5-6 éves gépek is simán használhatóak. Lásd az én példám, a napi fő gépem egy 10th gen I5, ami 2020 Q2, vagyis lassan 5 éves lesz, de a VGA ami benne van is 4 éve jelent meg (RTX 3060 12GB).
Ez régen elképzelhetetlen volt, hogy 5 éves CPU és 4 éves VGA simán highon is futtasson 0day AAA címeket. 25 éve már ezek el sem indultak volna egy ilyen korú gépen. -
KROK640
nagyúr
Pontosan!
Az lesz neki a retro amibe belenő.
Elég megnézni az eredeti USA amerikai autós talikat is. Az 50-60-as évek gépeknek csupa 60-70 éves tulaja van, és nosztalgia mert első/második autó volt egy ilyen vagy ez. Akinél régebbi van, ott mindenkinél kiderült, hogy muter/fater volt az eredeti vagy egy pont ilyennek a tulaja, és 5 éves korából még emlékszik rá, vagy ráhagyták stb. Az igazán fiatalok modern autókkal mennek, a középkorúak meg általában 30-40 évesekkel. De ugyanez megy a legtöbb Wartburgos, Trabantos, Skodás, Ladás talin is, a tulajok átlag életkora (vannak kivételek persze) már bőven meghaladja a 40-et is.Már én is kifejtettem : még a Pentium 1 korszak (a 2003-as utólagos bepótlás miatt) úgy ahogy retro nekem, bár még azzal együtt is, hogy 128MB RAM volt benne, meg 8GB-s HDD meg Voodoo 2 (tehát nem egy átlagos korabeli P1 133 volt, hanem rendesen felturbozva) is bőven úgy ismerkedtem meg vele, hogy már láttam a korlátait rendesen. (önkéntelenül is hasonlította az ember akkor az Athlon XP-hez)
De igazából ami engem lázba hoz az a 300-as Celeron és ami utána jön. Egyrészt ott volt több saját is, másrészt ha nem is volt, de általában volt valamekkora tapasztalatom vele (pl havernél láttam, stb. )
Ha egy számomra korai retro gépet kellene most összeraknom, akkor tuti valami Celeron 366, esetleg 566@850 lenne, persze rendesen 256MB RAMmal meg valami GeF2-vel, 30-40GB HDD-vel, amivel nem lenne korhű, csak utólagos feljavított (2001 nyarán tele volt ilyen eladó gépekkel az apró), de úgy érzem ennyi kellene, hogy mai szemmel is élhetőnek nevezzem a retro faktor mellett/ellenére is.
A másik amire nagyon lecsapnék, mert bár sok vele a tapasztalatom (és ezért retro) de nekem kimaradt sajnos, az a Celeron Tualatin. Egy 1300-1400MHZ-es Celeron, 133-as FSBre fellökve, 512MB RAM, GeF3 Ti500 / GeF Ti4200, 80-120GB HDD. (igen, ez sem a csúcs, hanem az akkor elérhetőt jelentené).
Mert mondjuk én a korszakokkal is úgy vagyok, hogy nem a DURR bele csúcs kell, hanem az amit az adott korszakban az átlag ember elérhetett. Pl 2nd gen esetén valami kicsi I7-re esetleg I5-re mennék 16GB RAMmal és egy felső közepes single GPUval. Akár utólagosan modernizáltat adva egy RX 580-al.
De ugyanez van a C2D-s konfigom esetén is, egy E7500 van most benne, mondjuk ott lesz 2140 tuning is valamikor), 2-4GB RAM megy bele, a VGA meg - utólagosan modernizálva - egy HD6850 lesz. Mondjuk valami Q-s CPU nem ártana bele, de akkor ilyen "2011-ben még szódával elment" konfig lenne. -
envagyok
veterán
A nagy 8800gtx pánikra referálva, gondolom előveszem egy kb 3 éve vett Gainward kártyámat.
Nem meglepően még mindig megy.
És máig azt mondom, hogy az állapotot kell beárazni, nem a típust. A ridegtartott cuccok halósak.
Bedobok pár képet róla, azért látszik az állapot, nézzétek a padokat, meg vessetek egy pillantást a hőmérsékletekre. HA-n amik felkerülnek időnként kb 10k-ért, közelébe nem érnek ennek. -
Mármint a retrósításra vagy a PCEm- re gondolsz ? Utóbbi P-II- ig jó erőgéppel(R3800X még éppen elbír vele). 386-486- ot emulálva száguld már a kis Zen+ - on is, arra teljesen jó.
A natív retrósítás előnye hogy mentes a sebességproblémáktól, XT-->Win11 átfogás.
A kedvenc címekből csak a Tyrian hiánya volt súlyos számomra sokáig, de egy lelkes programozó már azt is megoldotta natív DOS alá. -
Pista0001
addikt
15-20 éve valóban úgy volt, hogy ami már aktuális dolgokra nem volt használható, azt gombokért adták, vagy akár ingyen. Semmilyen szinten nem volt divat a retro. Most más a helyzet, azt hiszik az emberek, hogy minden, ami már használhatatlan, az retro, és emiatt fél és egész vagyon között van az értéke...
-
KROK640
nagyúr
Meg a power play is nagy erénye volt. HD4870 után a HD4890 egy teljesen más világ volt. Kevesebb fogyasztás, sokkal hűvösebb és érezhetően gyorsabb. Míg a HD4870 egy határon táncoló kártya benyomását keltette addig a HD4890 egy átgondolt kártyáét, amiben még tartalék is van (pl húzni is tudtam).
-
KROK640
nagyúr
Velem is jgy van már ez, ha a gamestar fórumos REGemet nézem, akkor az már idén a 22-t is betöltötte, de ha hozzáveszem, hogy előtte 3 évig REG nélkül írogattam a fórumra, akkor azért nem olyan fiatal már.
Az itteni REGem meg 2015-ös, csak vásárolni jöttem ide pár dolgot, csak aztán valahogy itt ragadtam
-
Tipp, hogy a legöregebb én vagyok itt. Bár relatív mindez...
A vízvezetékszerelő ajánlotta hogy tegeződjünk. Mondom nyugodtan, én vagyok az idősebb, és a tegezést preferálom. - aszondja, nem hinném, én 74- es vagyok - mondom, én meg 60- as - válasz - mi van ? - azta qrva... -
envagyok
veterán
Én mondjuk meghagynám mindenképp a quad/8800gtx kombót, persze lehet játszósra összeraknék egy 7900 szettet, amit tervezek is még nincs pentium D, korai Core2 Duo, és korai AM2 összedobva.
Ami még jó ötlet lehet, az a befújó ventilátorokhoz elektromosan hűtött ventilátor, a kifújó mögé meg berakni a meleg oldalát. -
-
envagyok
veterán
Szerintem a gpu-n belüli problémák is az ólommentesség miatt vannak.
A 7800gtx az egyik legszebb kártya, a 7900gtx meg a dx9 nvidia csúcsa, a 6800-7800-7900 sorozat kiteljesedése.
Az AMD FX60 SLi gépemben is 2db 7800gtx van.
Azért a 8800gtx se melegszik túl, ha kap extra levegőt oldalról, mert úgy a nyák hátsó részét is hűti, plusz az MSI afterburner profil, amit írtam.
Vagy ott a 8800gts és a 9800gtx+, azok kisebb csíkszélességűek, nem melegednek annyira, játszós gépbe jók azok is, 8800gtx-et meg 1x-1x előszeded próbapadra.Illetve még alternatíva az épített vízhűtés, egy Zalmant
már szereztem 8800gtx-re, várom hogy horogra akadjon a párja, és van már 3870x2, 4850x2, 4870x2, meg még pár másik blokkom.
Vagy létezik pár gyári vizes megoldás, Leadtek Leviathan, és ASUS Aquatank. Asus 1db került fel apróra az rlmúlt években, percek alatt vitték sajnos.
-
Nekem a Win98 mániához csak a 7900 sor jó, a 8000- es széria már nem megy, ill a 8000- es sort még írják a moddolt driverben, de nem ok, sőt mást sem láttam, aki el tudta volna indítani.
Használósra megy vissza a GS, GTX kint marad tesztre, mert majd Raptorra is kell tennem Win98- at. -
hobizoli
nagyúr
a 80mm-s venti sokkal tobb levegot mozgatott meg, mint egy korabeli CPU kuler
raadasul a gephaz hata fele a CPU mogotti videokartyakat is erte a szele
Acorp 5TX32 -
hobizoli
nagyúr
AT-nal elol-alulra be lehetett rakni 80mm-s ventit, csak hatra-fentre nem volt helye
igazbol elol-alul sem volt az a 80mm-s perforalt resz csavrozasi pontoakkal, csak be lehet csavarozva vmire, ami megfogta
a Cyrix 6x86MX se volt huvos CPU, nekunk ahhoz volt berakva elol-alul (mert ott meg ott volt a CPU), meg mogotte vonalban volt a HercDyn128 ET6000 meg a 3Dfx Voodoo kartya is
egy kicsit magasabb bordas huto volt rajta, mint egy siman Pentiumra volt szokas rakni, meg oldalrol is kapta 80mm-s ventitol is az extra szelet, ami a friss levegot fujta ra es nem csak a belso levegot keringette a CPU huto
Pentium-2 mar ATX-s volt, ott lett ennek dedikalt kialakitott helye -
envagyok
veterán
2005 után tiltották be az ólmot a forraszanyagban....
Jól szellőző nagy házban jó pozitív nyomású szellőztetéssel, msi afterburnerrel a vga hűtést nem sajnálva nem melegszik túl.
Én pl 7xxx sorozatig simán berakok egy ventit a kártyák végébe is.
De ahogy írtam, az állapot nagyon fontos, a legfontosabb.
Az ideális vga porszűrt nagy házban volt folyamatosan kifújva a hűtők lamelláit, és kb 3 évesen ment a fiókba, mert ki lett cserélve újabbra.
Az hidd el, évekig menni fog.
Ehhez képest rettenet, milyen kártyákat adogatnak itt el. -
-
Philipsből csak egy picike IBM-em van, az alapján igazad van, fantasztikus, korát meghazudtoló képe van fényben is, színekben is, élességben is. Még a kondik nagy része is Philips benne...
Illetve sok éve volt Philips Diamondtronom, de Philips csöves nagy (17" felettim) moncsim még sose volt. Volt fent egy középkategóriás Philips aprón nem is régen, de valaki elcuppantotta előlem, pedig el akartam hozni, max ha nincs helye, továbbajcsiztam volna.A picikéből pedig kettő került hozzám, mindkettőt kb a földből ásták ki, és Egerbe kellett elugranom Bp-ről a mentéshez, de tudtam, hogy meg kell menteni őket, mert ha én nem, senki se fogja.
Sajna csak az egyiket sikerült, a másikban a kék electron gun odavan, úgyhogy az csak alkatrész lehet.Ez a működő példány:
Azt hittem csak SVGA, de XGA 75Hz is megy neki
Persze a P1 vagy a PS/1 párja lesz, így 320x200-tól 800x600-ig lesz használva. 93-as a kicsike, a saját érája cuccaira fogom használni.De ha már CRT poszt, akkor tegnapi loot:
17" Eizo AG cukiság. A nagy T966-ommal ellentétben (sarka látszik a képen) ez nincs narancssárgára sárgulva, csak a gombjai indultak meg, de az összkép még csinos élőben.
Bőséges fény, penge kontraszt, képernyőről lemászó képminőség, de hát az Eizo az mindig olyan.
A szervizmenü key combo ami a T966-on működik, ezen nem, és nem is találtam hozzá, úgyhogy nem tudom, mennyi óra van benne, de szemre nem néznék ki belőle 5k-nál többet.Szóval már van IBM, Nokia (analóg fény és kontraszt, de digitális egyéb beállításokkal
), és Eizo Trinitronom is ebben az univerzálisan jól használható 15"-17" kategóriában is.
Shadow maskból kicsit le is építettem a készletet, már csak egy Nec Multisync, az említett nagy Samu, és a fenti kis IBM maradt.
Egy 17"-es Belineát nemsoká felteszek még apróra, az ultra vékony bezeles Hyundai ImageQuestet (Samsung cső szintén) pedig nemsoká viszi haverom. -
hobizoli
nagyúr
nemtom, de a Prescott-nak mennyi orajel elonye volt, 400MHz?
3.4GHz-s NW meg remlik, de lehet csak EE volt belole, de Prescott-bol meg 3.8GHz-nel nagyobbra nem emlexem gyarilag
azonos orajelen a NW volt a gyorsabb altalaban, ha nem volt SSE3 is hasznalva
a 64bit-s es 2MB L2-s verzio mar lehet jobb...meg a dual-core -
KROK640
nagyúr
Körülbelül stimmel is a hasonlat. A végére már eléggé durván kimaxoltam a platformot vele, pl 2GB RAM (Athlon XP-k általában 256-512MB-al mentek, esetleg 1GB-al), meg a magas órajel, viszonylag erős 7300GT VGA egy ilyen procihoz (már C2D-k mellé kerültek ezek inkább), de már sajnos ez is csak némileg halogatni tudta a cserét, amit elsősorban az SSE2 hiánya okozott, de már egyre inkább kellett volna egy második mag is. Tényleg az a fajta gép volt, aminek két féle játék létezett, az ami elindult és full grafikán is szépen ment, meg az ami el sem indult, és ezutóbbi tábor kezdett egyre népesebb lenni.
Csakhát sokkal olcsóbb volt szögelni a meglévő jó alapot, mint újat venni, bár már 2009 májusban (mikor meglett a Phenom 9500 és a HD3870X2) eldőlt, hogy csere lesz, de végül csak november elejére állt össze az új gép, ami leváltotta. -
-
-
Pikari
veterán
A legtöbbeknek az elektromos bicaj szerintem inkább egy közlekedési eszköz. Egy viszonylag egészséges közlekedési eszköz, de nem kifejezetten sport célból veszik. Inkább azért, hogy dolgozni járjanak vele, bevásárolni menjenek vele, települések között ingázzanak, gyereket ovodába vigyék, vagy csak nincs autójuk és így oldják meg az életüket, stb.
Persze ahogy észrevettem, ezek a biciklis közösségek (itt a prohardveren is) inkább arról szólnak, hogy a kerékpározás, mint olyan, hobbi nekik. Pl áttekerik a fél országot, vagy szakadékba ugratnak vele.
Kétségkívül a kerékpározás - mint helyváltoztatási eszköz - ma már jóval kevésbé népszerű, mint mondjuk 20 éve volt, de azért én úgy gondolom, hogy a legtöbben ma még inkább közlekedési eszközként használják.
-
envagyok
veterán
Nálunk mondjuk hasznos, mert vannak 10-20%-os emelkedők, ami normál biciklivel sehogy, egy jó váltóval meg nehezen leküzdhető.
A legközelebbi bolt is csak úgy érhető el.
Viszont egy kapcsolható/rásegítéses bringával már elmegy az ember, és nem az autót veszi elő a garázsból.
Busz felejtős, napi kb 5 megy, megálló 1km -
A minden relatív az jogos, minden szemlélő mást tapasztalhat a téridőben, minél jobban eltér a saját helyzetük, mozgásuk, annál nagyobb a difi.
A Zent és a slotos Athlont is kedvelem. Csak én mondjuk az előbbit szeretem retrósítani, utóbbit meg esetleg olyan videókártyával társítani, ami a korában még nem is létezett. -
Azt mondod XT-ben nem frankó?
A link logint kér így sajnos nem tudom megnézni.
Ezt találtam:
But i plugged it into my mobo’s 1x1.1 PCIe slot and the thing lit up like a sparkler. Like i said, i’m not sure if i missed a warning or a “do not plug this into your PCIe slot but regardless it IS a PCI and IDE card, so it’s assumed.köszönjük emese
Másik 1 csillagos:
After reading the manual I plugged the device into my motherboard, I turned my computer on and one of the chips on this device immediately exploded and caught fire. This product can either not be used on PCIE 5.0 slots or is completely worthless
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged