- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #100463 üzenetére
Értem mit mondasz, de mint mondtam már pászor, a naptárazott retró unalmas, idejétmúlt, azt már mindenki tudja mit megy, teljesen felesleges értelmetlenül duplikálgatni.
A modern az igazi, mint mindenhol itt is szükség van a fejlődésre, ha megragadunk egy bizonyos évszámnál, idővel nem lesz újat mondani.
Külföldön ez az ág a kiugró, itt bebetonozva a sötét középkor...
Namost : javaslom Arn kollégát itteni TG- nek(Moderátorhoz), én meg szívesen lelépnék innen, passzívba, vagy egy modern retró topikot alapítva esetleg. Aki egyetért tegye fel a kezét, többség esetén jelzem is Modi felé, hogy ez van. Itt meg bebetonozhatjátok az idejétmúlt naptárazott retrót... -
válasz
FoxiestFox #100425 üzenetére
Ez már modern 2004-es tft. [link]
DarthSun
Totál uefi only lehet a gép azaz csm off esetén is van kép biosban. Bár win11 is megoldható legacyban de inkább uefivel használom. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #100399 üzenetére
Ettől a képtől megjött a kedvem a Duke Nukemhez
-
arn
félisten
válasz
Szvsz olyan 17 colon lehet a dosos arany kozeput.
-
válasz
No, akkor az nekem is sikerélmény hogy tudtam segíteni, jó lett a tippem.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100387 üzenetére
Awe64 Gold 4MB onboard ram, sima awe64 1MB, awe64 value 512KB onboard ram.
Mivel már olcsó 30 pines rammal már nem lehet bővíteni, csak a creative saját bővítőjével, vagy utángyártott megoldással, elég drága a rsm bővítése.
Valamivel jobb a hangja is, és ebben nem vagyok biztos, hogy bfnne van-e a normal awe64-ben, a goldban van spdif digitális hangkimenet.
Ami hátrány az egész awe64 termékcsaládnál, az a yamaha opl3 helyetti saját szintetizáló chip.
Szerintem a CT3900 AWE32 a legjobb ilyen szempontokból (olcsó bővíthetőség, yamaha opl3)
Egyetlen hátránya a bugos midi kimenet (waveblaster és game port), ami az awe64-nél rendben van, persze egy isa midi vezérlővel vagy plusz kártyával ez kiküszöbölhető. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100389 üzenetére
Nepszeru haznal talan meg van eselyed… amugy szerezz donort, az a legjobb taktika mindig, aztan tobb hazbol osszerakod. En harom antec p180 hazat vettem, amibol lett egy olyan, amin nincsenek a muanyagok eltorve
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100377 üzenetére
Jo az akkori swes 3ds jatekok kozott is volt, ami tok nepszeru volt, mai szemmel meg rossz ranezni. De egy broken sword most is egy szep jatek. Vagy ott van a grim fandango, ami nekem anno kimaradt, csak par eve nyomtuk vegig a fiammal - az is sok helyen necces a kezdletleges 3dvel, viszont a tobbi resze annyira zsenialis, hogy igazabol tokmindegy
A gammat minden jatek sajat maga allitotta?
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100371 üzenetére
Amugy de, a win9x volt a vilag segglyuka, csak kenytelen voltal hasznalni, mert minden erre keszult. Epp osszelapatoltam a 97es gepet, a win95 meg sokkal gazabb. Az egesz szvsz kb 99re kezdett elvezheto lenni, a winxp megvaltas volt utana.
A masik hogy anno nem igazan volt tipikus kb ketgepnyi hwt belepakolni egy konfigba
Mongy engem ezek a korai 3ds jatekok sem vonzottak, es most retros fejjel is szebbnek talalom a 95os dark forcest, mint a ket evvel ujabb verziojat. Dos alatt a swes 3dnek meg volt vmi pixelgrafika kotodese, ami szvsz sokkal szebben oregedett, mint ezek az elso gyorsitos jatekok. Valszeg ehhez az is kellett, hogy akkoriban eleg volt a gyorsitos varazs, hogy milyen a jatekmenet az masodlagos volt - csak ugye a grafika pikkpakk elavult, tartalom meg gyakran nem volt mogotte.
-
válasz
Próbáld meg evvel : SB_Live0100.iso. Retro gépektől a RyZenig jól működik nálam Win98 alatt, valamint RyZenben SB060 van most, avval is ok.
-
arn
félisten
válasz
Bios irja, milyen modot ismer. Nem vmi 95 vagy regebbi?
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #100368 üzenetére
Win alatt próbáltad, eszközkezelőből indulva ?
Anno nekem sem jött össze (pedig a drive tudta, 2000-es kiadású LG), a végső megoldás a Power DVD 4.0 lett (véletlenül jöttem rá), progin belül engedélyeztem, és úgy már ment.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100368 üzenetére
Persze, hiszen a DMA a korral jar. Amelyik nagyon koros, az nem tudja, amelyik kevesbe koros, az tudja
.
Szerk: de irhatnam ugy is, hogy az idos meghajtok elfelejtik!
vagy sose tudtak?
-
jokeph
nagyúr
válasz
FoxiestFox #100364 üzenetére
Anélkül nincs, nekem se sikerült rögtön, x-edikre hoztam össze, de megcsinálható volt és működött.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100356 üzenetére
Akar. A 133+686B az pont mintapeldaja az SB Live bugnak. Kerdes, hogy itt mindenki javitotta-e a javitani valot
.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #100352 üzenetére
Azért szeretik a bx-et, mert jobban hackelhető, állítgatható, tuningolható, mint a későbbiek, amiket az intel jobban lezárt. Szóval nem a kortársaihoz képest van nagy kultusza szerintem, hanem inkább az utódaihoz képest van jó renoméja.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100352 üzenetére
Nekem, abbol a korbol amikor tomegevel epitettuk a gepeket, a hibas GART drivertol kezdve, az ezzel a VGA-val nem megy, azzal a VGA-val nem megy, ettol lefagy, attol lefagy emlekeim vannak. Most igy utolag, viszont, semmi baj nincs vele. Nyilvanvaloan, az evekkel kesobbi BIOS es az evekkel kesobbi driverek okozzak mindazt, hogy ma nincs vele baj. Szerintem, innen fakad az Intel chipset tokeletessegenek a mitosza.
pl. ez a lap adatvesztest okoz az alaplapi ATA dugora kotott ATA 100-as HDD-vel, ha SB Live! mellett hasznalod. Ha friss a BIOS es a VIA 4in1, akkor a problema javitva van.
Tudom, hogy ebben a lapban, regi BIOS es regi nVidia driver eseten, instabil az AGP busz, ha a sideband addressing be van kapcsolva, de friss cuccok eseten, a hibak nincsenek meg. Kitudja meg ezeken kivul miminden lett javitva. Illetve, ha a gyarto nem az EPoX, hanem valami kevesbe hosszu tamogatast ado gyarto, akkor lehet ez se lenne ennyire jo. Az utolso EPoX BIOS verzioval, ez a P3 lap bootol USB-rol es ZIP250 driverol es lemezrol is, a BIOS kezeli az LBA48-as driveokat, stb. Az ZIP-es boot utan, a lemez mindenfele driver nelkul C: lesz. -
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100345 üzenetére
Hehe. Ha eljossz kocsival a kovetkezo 48 oraban, siman kolcsonadom neked ezt a VIA-s P3-at
. Vagy elviheted a 12"-es PowerBook G4-et is
(az akkuja nem jo, de szerintem csak cellat kell benne cserelni).
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100323 üzenetére
Egy listát találtam mr.bios által támogatott alaplapokról:
[link] -
Czo
addikt
válasz
Szerintem a BX meg tul korai ehhez, ott meg a legelso verzios ACPI is eleg sok lapban es BIOS-ban bugos. nekem is remlik a BH6-nal es a BE6-nal is allando szivas, hogy Live is meg a SCSI is es a TV Tuner is jollakjon :D. A 850-es P4-nel mar semmi ilyen gondom nem volt. Ami fura nekem most, hogy az EPoX-os VIA Apollo Pro 133T-s lapban sincs semmi bajom. Tok mind1, hogy mit milyen sorrendbe pakolok bele, minden mukodik. Pedig van a lapon 5+1/6 kartyahelyre (6 PCI es 1 ISA, de az ISA osztott az utolso PCI-vel), beraktam pontosan 8 kartyat, es minden mukodik, minden sorrendben
.
-
Pikari
veterán
válasz
Ja, nem semmi az, hogy ilyen részletességgel emlékezik az irq kezelésre pci eszközökön, nekem csak annyi rémlik, hogy 4 van belőle
Én ilyen esetekben azt szoktam csinálni, hogy a foglalatok között cserélgetem a kártyákat addig, amíg minden rendeltetésszerűen működni nem kezd.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #100339 üzenetére
IRQ Steering is feature in Win95 OSR2 and Win98 that allows Windows to dynamically assign IRQs to PCI hardware devices
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100339 üzenetére
Dehogy ertek
Az IRQ Steering a megosztott IRQ tamogatasa. Kezdetben volt maximum 4 slotod, es 4 IRQ vonalad (A, B, C, D), majd ki lett talalva, hogy az elso sloton ABCD, a masodikon BCDA, majd CDAB vegul DABC sorrendbe voltak bekotve a vonalak (*). Az a kartya, ami csak 1 eszkozt tartalmazott, az mindig a slotjanak az elso vonalat hasznalja, ami 2 eszkozt tartalmaz, az az elso kettot. Aztan nyilvan, kiderult, hogy nem eleg, hogy a 4 slot nem eleg semmire, de megjelentek az integralt PCI eszkozok, amik szinten "elfoglalnak 1-1 slotot", ezert jott a problem az IRQ megosztassal. Ez aszem a 2.0-ban jelent meg. Igy innentol a szoftvereknek, nem eleg raizgulnia pl az 'C' megszakitasi vonalra, hanem meg is kell beszelje a PCI hid kontrollerevel, hogy melyik kartya huzta meg a 'C' vonalat. Erre jott be ez a steering, amit az ACPI szolgaltatason tudnak a szoftverek lekerdezni. Friss BIOS, friss driver, friss rendszer, stb a kulcs ahhoz, hogy ez a resz jol mukodjon.
Milyen gep ez, amivel tapasztalod a hibat?
Szerk: (*): tehat minden sloton van Interrupt "A", Interrupt "B", Interrupt "C" es Interrupt "D" vonal, viszont ami az elso sloton az "A" vonalra van kotve, az a masodik sloton a "B"-re, es igy tovabb.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #100196 üzenetére
Winampot nem az alsó sor bal felével lehet kezelni? Z, X, C, V, B mint vissza, play, pause, stop, előre, a hangerő meg talán az egérgörgővel megy.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #100196 üzenetére
2.0
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100189 üzenetére
Mint mindig
Szerencsére van aki segít ötletelni, és tanácsot adni. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100146 üzenetére
-
válasz
FoxiestFox #100143 üzenetére
Egy ilyen ventit én is elfogadnék az SS7 bordára, ha lehet ilyen kis méretben még kapni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100143 üzenetére
En meg vadasztam a regi kinezetu modern ventiket…
nem volt egyszeru.
-
válasz
FoxiestFox #100115 üzenetére
+@(#100112) Pikari
Mennek az eladó/csere postok, mindegyik szabálytalan, most vegyük úgy hogy nem vettem észre/az 1 lehetőség kihasználva, de amúgy kérem mellőzni az ilyesmit, köszönöm
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #100064 üzenetére
1999-ig elég sok játék támogatta az A3D-t, sok A3D only is van, például MDK, Halo, Giants: Citizen Kabuto, Quake 3 Arena
Nálam a 98 végi p2-450 Nvidia TNT + Voodoo2 sli konfigban van Diamond MX300, a 99 végi konfigban a Geforce256 mellett, meg mintha még 1-2 gépben még, az SB live. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100083 üzenetére
A szodabikarbonas modszerhez nem kell plusz anyag, siman tupirozhatsz akarhany reteget kore. A vegen ugy all barmilyen filigran muanyag, mint katiban a gyerek.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100071 üzenetére
Persze, de csak olyan helyen ajanlom, ahol nem latszik, es van hely anyagnak. Lehet itt jobb acetonnal.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #100064 üzenetére
En a vortex2ot direkt a szopos ss7 konfigba raktam
a problemamentes bxben live van. Amugy kb az van, amit irsz… az a2dben tobb a lehetoseg, de osszessegeben az eax tamogtottabb.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #100061 üzenetére
[link]
A leírás szerint mindegyik sound blaster live kártyához külön live! drive tartozik. Bármelyiket rádughatod bármelyikre, de a hardverből hiányzó képességek miatt bizonyos dolgok nem fognak működni ilyen esetekben. -
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100061 üzenetére
A 4620, az nem az elso Live? Marmint, "A Live!"? szerintem, a Drive az csak '99-tol jott, es valszeg valtozott a bekotes is akkor, ha ezzel nem megy.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #100019 üzenetére
Regen "egyszerre ment", mert 1 kepet generalt a kontroller, az ment ki a VGA csatlakozon, ukozben meg volt csapolva, es a megcsapolt kep ment a TV encoderhez, majd a TV kimenetre. Max annyi "extrat" tudtak beletenni a gyartok, hogy ki/be kapcsolhato volt a kimenet. GeForce 2-nel, az MX sorozat nagyszeru ujjitasa volt, hogy ketto kimenetet tamogat. Sok kartyanal ez VGA+TV volt, de notebookoknal talalkozni olyannal, ami fuggetlen kepet tud adni a VGA kimeneten.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #99934 üzenetére
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #99918 üzenetére
Találtam egy ilyet, valószínűleg neten is fellelhető még. Ha nem, éls kell, valami módon el tudom küldeni:
*** TEST SCREENS v. 2.5 ***
Release Date of this version:
28th September 1999
Author:
Johannes Wallroth, Berlin, Germany
This program is FREEWARE, enjoy!
Középen kék alapon vannak menüpontok, nem tudom, köztük van-e, ami neked kell. -
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99920 üzenetére
En anno a nokia teszterrel allitgattam a trinitront, jobb lett, foleg a szinracs segitett sokat, meg a szovegelesseg. Ilyen gyari szintu kalibraciora nem tudom mennyi eselyed van, lehet a mert ertekek mar koszonoviszonyban sincsenek a doksiban elvart ertekektol a kora miatt.
Eizonak van online… https://www.eizo.de/monitortest/
-
Pista0001
addikt
válasz
Azt hiszem, van valami Eizo-s programom, utánanézek, mire való.
-
Bile Demon
őstag
válasz
Checkit, Nokia monitor tester, DMT, AIDA64 ezekben vannak tesztábrák. Szín, gamma és rács a linearitáshoz.
-
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #99852 üzenetére
T500 és X201 tablet pakk lett melóból, egy T500 és 2 X201 maradt meg, a többi elment egyben, abból finanszíroztam a memóriát (2×2G volt az egyikben, a többiben semmi), és egyéb fejlesztéseket (M93p középidős játékra pl). Az egyik X201-et használom napiba, XP játékra az ágy mellé lenne jó egy dgpu-s gép, sajnos a T500-am csak igp-s.
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99793 üzenetére
Nagyon jó az a háttér!
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99746 üzenetére
Eléggé sokat járok Ausztriába és Németországba. Azt kell mondjam, hogy sokat szidják a MÁVot, de felénk (100-as vonal - Debrecen és környéke) pontosan ugyanazok a vonatok járnak amik Ausztriában Voralbergben (ami mellesleg a leggazdagabb régió Ausztrián belül is). Valószínűleg az ország más részén nincs ez így, folyamatosan hallok történeteket, mivel amatőr vonatrajongóként és ex mávosként, elég sok mávos ismerőssel rendelkezem.
Ami pedig a ház és lakás vételt illeti, vitába kell veled szálljak :
Még egy hónapja sincs, hogy Bregenzben lakásokat nézegettem, és megállapítottam, hogy azokból a pénzekből amibe ott kerül egy panel lakás Budapesten aligha vennék egy ugyanolyan panelt. Persze mondhatod, hogy oké, de az Budapest, de szerintem Bregenzben sokkal jobban fizető állásokat lehet fogni mint Budapesten, és amúgyis jóval menőbb város mint BP. Tavalyelőtt (2022) pl Bregenzben az Am brand-on béreltem egy villában lakást, annyiért, amennyiért Debrecenben sem tudtam volna egy hasonló méretű lakáshoz jutni, és nem a hegyoldalban príma kilátással a Boden tóra (merthogy Debrecenben se hegy, se érdemleges tó) a belváros közepén, hanem a külvárosba se nagyon.
Van egy haverom itthon szeretne magénak egy lakást. Havi 100 ezer ft-ot tud rá félretenni... az elmúlt 3 évben csak távolodott a céljától, úgy, hogy ennyit minden hónapban félrerakott rá. Gyorsabban nőnek az ingatlan árak, és az árak, mint ahogy ő tudja gyűjteni a pénzt. (és akkor tegyük a szívünkre a kezünket hány olyan embert ismerünk aki havonta ennyit félre tud tenni?)
Véleményem szerint itthon semmivel sem esélyesebb már lakáshoz jutni, mint nyugaton. A magyar szellemisége még ragaszkodik a saját ingatlanhoz, de véleményem szerint már megvan és növekszik az a generáció, aki itthon is albérletben fogja leélni az életét... -
Pista0001
addikt
válasz
FoxiestFox #99805 üzenetére
A W701 miatt nagyon irigyellek. Tudom, csúnya dolog, nem is a legjobb szó, nem az fáj, hogy neked van, hanem hogy nekem nincs.
Már egy ATi-s T500 is szuper lenne, de egy dvga-s W700 vagy W701 lenne az igazi.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99805 üzenetére
igazabol a 850es p3 volt a realitas abba a korba, amit en is epitettem
epp jo valasztas a gtshez, az 1000es csak kerek.
eloszor en is ilyen mindenes geppel inditottam, a bx korszak volt az elso gondolatom, aztan lett egy dx4, mert az jo, aztan egy mmx, mert az is, es kellett egy socket5 meg egy dx2, es most a ss7 (a socket 462rol meg az lga775rol nem beszelek). igazabol a p3 es a dx4 kb eleg lenne a 90es evekre, de hat olyan szepek. szerencse, hogy a gepek kevesebb helyet foglalnak, mint a monitorok.
-
Yutani
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99791 üzenetére
Nekem AVS300 van, nagyon jól szólnak ezek.
-
arn
félisten
válasz
franko lett, milyen setup ez?
-
arn
félisten
válasz
a hangszorok levegot mozgatnak, annak van egy szukseglete, hogy milyen meretu dobozban mukodnek jol, a reflex meg a melyatvitelhez van illesztve. nincsenek illuzioim, hogy tul messzire mentek volna a tervezesben, de azert nah.
amugy tamogatom a full retro setupot, ha van ra hely, de igazabol a highend crtd sem az a korai gagyi szint
nalam es sok ismerosnel vmi regi hifin volt a gep, igy igazabol a bezs hangdobozkak sem feltetlenul hitelesek, az en fulemben sokkal inkabb a studiomonitorok hangja nosztalgikus, ez all kozel ahhoz, ahogy a 90es evekben hallottam a gust es a blastert.
de jelenleg sokkal inkabb a helyhiany a single desktop az oka, hogy ugyanoda kell bekotnom a regi gepet meg a macbookot - mar gyujtottem par crtt, es van egy roland doboz is. persze ez jar nemi elonnyel is. az olednek sokkal jobb kepe van, es a studiomonitorok mellett a mixer halas dolog az osszevissza kimeno szintekhez, es a tobb forras osszemixelesehez (midi modulok).
ha lesz nagyobb asztal, tuti berakom a crtt is, de lehet a kenyelmi faktor miatt maradok a modern frontendnel, mert eleg penge.
-
válasz
Pofás, a kezelőgombok a monitoron és a jobb oldali hangszórón is kézre állnak.
-
válasz
Ilyen lett:
A gépház még nincs mellette, egyelőre csak egy laptop szolgálja ki, de nemsoká azt is átköltöztetem.Addig szerzek egy Intellimouse-t is.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99786 üzenetére
Tevedtem, a 90es evekben csak olyan speakereket csinaltak, ami neked megfelelo, barmelyik jo lesz.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99783 üzenetére
Hat azt meg hogyan… a doboz a hangszorokhoz keszult.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99779 üzenetére
Alapvetoen igy is van, de a dobozok 99%a meg a korabeli szemmel sem ert semmit. Manapsag meg barmelyik aktiv doboz jobb, igazabol akarmelyiknel (azt a hypeolt kisebbseget is beleveve).
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99761 üzenetére
Ami jo, az hypolt, ami nem, az nem jo
-
válasz
FoxiestFox #99759 üzenetére
Persze, retro Genius bögreszett, egész jól adja a korabeli érzést, persze amit Envagyok fotózott, tuti jobb(nem hallottam), madnessre váltva akár Eris, ami már nem naptárazott, de ott lesz hangban, amire vágysz, aztán Solo6C, ahol megérkezik a rendes mély E is, a basszgitár leghosszabb húrja, kár hogy nem lehet kapni már, de más 6.5" is jó lehet esetleg, bár kevés megy olyan finoman mélyre, mint a 6C.
Retrora meghajtottam még a vintage Philipseket is, 40kiló/30cm mély, na ott már ok a 30Hz, 20- at még hallom, de haver már nem. Brutál, nyilván egy retro game nem megy sub-basszusba, de érezni a freki szélsőségeit azért. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox #99763 üzenetére
Egernek meg ott a klasszikus intellimouse explorer es variansai.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #99761 üzenetére
Középsőt már megvettem.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99759 üzenetére
roland vmi
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #99746 üzenetére
Én régen is csak akkor rendeltem, ha kellett.
Sd kártyákat, pendriveokat mai nspig használom, ahogy a libreeleccel felokosított medialejátszókat is, meg a raspberry pi2-est , és a zero-t.
Csak míg régen a pi+jobb dac+ház megvolt olcsóból, és már az is drága volt, most kb egy pár éves középkategóriás számítógép jönne ki az árából, annyit meg tényleg nem ér.
Még az androidos medialejátszókat valami 7k-ért vettem darabját, és a mai napig folyamatos használatban vannak. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #99743 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a cuccok az eu-n belüli boltokba ugyanúgy kínából jönnek, csak most állam bácsinak is fizeted 27% áfát, plusz a
vámáfakezeléssel foglalkozó cégek is rongyosra keresik magukat a kötelező, de nulla hozzáadással elért bevételükkel.
Vagy a magyar cég kis 50% marzsát +27% áfa fizeted ki, aki importál nagyobb tételben.
Így lett minden chip/elektronikai alkatrész 3x annyira drága az elmúlt években.
De még ezzel se lenne bajom, a világrekorder áfával, meg a többi pénzbehúzós harácsolós fogásával kormányunknak, ha cserébe kapnék jó úthálózatot, normális egészségügyi ellátást, olyan tömegközlekedést, ami egészséges alternatívája az autónak, teljes szociális védőhálót.
De ez nincs.
Ausztriában havi 30k huf kerül a klímabérlet, amivel annyiszor és odamész, ahányszor és ahova csak akarsz.
És persze toronymagasan jobb a tömegközlekedés mint itthon, mellesleg sokkal kevésbé szennyezi a környezetet.
Ott nem 50 éves 2 ütemű dízel mozdonyok járnak, meg 50 éves ikraus buszok. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #99736 üzenetére
Azért nem tettem bele eddig energiát, mert nem kellett.
A Youtube-ra most találtam megoldást
A google fotókon kívül a synology szerveremre is mennek a képek, csak mindig próbál a Google siránkozni, hogy jajj, mindjárt betelik, de tegnap kapott asszony moto g72-es telefont, amin szinte gyári Android van.
Ott nincs is képgaléria/szerkesztő, cssk a google fotók.
Próbáltunk szerkeszteni egy képet, ott meg beugrott, hogy hát szerkeszteni google1 tagsággal lehet, csak havi 690ft.
Újabban az evernote is éhes lett, youtube-ért is fizess, esetleg zenehallgatásért spotify, stb. Aztán feleszmélsz, hogy a telefon árának 2x-esét elvered az élettartalma alatt ezekre, ráadásul régen ingyen voltak.Szóval van megoldás, meg is oldottam, windows postát is megcsináltam, csak idegesít, hogy foglalkoznom kell vele, mondjuk ha épp sietnék.
Facebook is kitalálta, hogy kotlátozta a hirdetések számát, persze ezt csak akkor közölte, amikor az öröklött szirszar 500ft-os csetreszekkel elértem a limitet, persze hiába törlöd, nem számít.
Vagy a jófogás, amikor hirdetsz, és lejár, utána fizess, ha újra fel akarod tenni, mert "archiválják" 180 napra.
Régen ilyenek nem voltak.
Ha vásárolsz is, mikor pár éve a foxpost és a posta versenyzett, 500ft és 690ft-ért jöttek a csomagok, Aliexpresszről, kínából "ingyen".
Most meg? 1600ft itthon, kínából meg Áfa+"kezelési díj".
Kellett egy apró cucc, pl egy kábel retró pc-hez, 300ft-ért megjött.
Minden ami volt eddig rosszabb lett. -
válasz
FoxiestFox #99713 üzenetére
Only PCIe gépre is felmegy a Win98, és persze a Woodoo2SLI is működik RyZen mellett, tehát teljes értékű retro az egész
- 3DM99 is szépen lefut.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #99709 üzenetére
O, na ez mar hasonlit ahhoz, amit en irtam, hogy 1FBU+3TMU kene egy kartyara, hiszen ez volt a tervezett max kiepites, aztan ezt lehetne SLI-zni.. Amivel szerintem nem jelent meg kartya. Maximum Arcade gepben ha talalkozni vele. A kartya hatuljan is van RAM? Erdekes lenne itt is megepiteni a maxot es elmenni 16 MB-ig. Mar csak a buszt nem ertem, kinek van PCI-E csatoloja egy P3-ban? Talan a kesoi P4-ekben lehetne igy maimum berakni.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #99707 üzenetére
Publikus forumba linkeltel valamit, amit csak 6.4k ember lat.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #99705 üzenetére
Valami barmit berakhatnal, mert a link nem visz sehova
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99703 üzenetére
Tok jo, de mire? Miben jobb ez, mint egy v3?
-
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99555 üzenetére
Szintén. Már a 2000-es évek elején megtanultam, hogy nem jársz ezzel olyan rosszul
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #99552 üzenetére
A Test Drive 5 volt a bugos, aminek a gyari uninstallere torolte a C: gyokeret?
Valamelyik testdrive megszivatott.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99538 üzenetére
Epp ezert erdekel vmi jo alternativa.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99528 üzenetére
Jah ok, akkor nekem nem jutott olyan
illetve a lcdken sincs meg ez a lehetoseg, osscvel meg eleg jo kepet lehet varazsolni egy ratyibb kimenetbol is.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #99487 üzenetére
A vbo (transforming and lightning) nélküli kártyákkal a vertexeket nagyrészt a processzor számítgatja, és framenként át kell őket küldeni a pci/agp buszon.
-
válasz
FoxiestFox #99414 üzenetére
Ezt még nem ismertem, hasznos infó!
-
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #99410 üzenetére
Rivatuner szerintem tudja ezt, ha az akutális driver éppen nem, de lehet még a Powerstrip is.
arn: Az SS7 TNT2-vel saját tapasztalat és teszt, az esetek többségében a 8.05-össel volt a leggyorsabb vagy minimum olyan gyors mint a korábbiakkal, persze volt néhány cím ahol gyorsabb volt néhány régebbi cím, de nem számottevően, ellenben az ennél újabb drivrekkel már maszívan lassabb az esetek többségében (kivétel talán opengl alatt), meg addigra a k6-x már amúgy is kevés az újabb komolyabb játékokhoz, mégha azokohoz bugfixet is hozott. -
Fenyő
őstag
válasz
FoxiestFox #99402 üzenetére
Attól is függ milyen proci alá menne, mivel minél újabb egy driver ált. annál nagyobb a cpu overheadje, magyarán gyengébb procikon (pl ss7) szarabbul megy, főleg korábbi hozzá illő címekkel, de hogy konkrétabb legyek 12.41 - 44.03 közöttiekkel próbálkoznék...
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99402 üzenetére
Altalaban azt erdemes hasznalni, ami meg uj kartyak elott jelent meg, meg amilyen korszakban hasznalni akarod.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #99374 üzenetére
Ha 2022.11 utani, akkor jo (ezek nem mentek meg tonkre), de mindegyik, ami elotte van, az nekunk tonkrement mar. 2022.08 is, 2022.04 is es az elozoek is. a 2 es a 4 tb modellek erintettek, legalabbis, nalunk se az 1 tb se az 512 gb verziok nem haldokoltak.
-
válasz
FoxiestFox #99374 üzenetére
Szériaszám - ha S7 az eleje akkor az új, ha S6 akkor régi problémás,
Firmware : SVT03B6Q a jó, SVT02B6Q vagy SVT01B6Q a régi problémás,
az SSD topikból loptam az infót. -
válasz
FoxiestFox #99351 üzenetére
Arn-nak igaza van E1S, mostanában linkeltem, hogy milyen aprólékosan be lehet állítani mindent a szoftverében. Nem egyszerű, de jobbat nem nagyon fogsz találni, ha olcsón akarod megúszni.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox #99351 üzenetére
E1s
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #99328 üzenetére
Nem hiszem, hogy volt benne kínai cucc. A képcsőve malájziai volt pl. Chunghwa márkájú.
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #99308 üzenetére
De.
Közel van mobilon a 9 és a 0. -
KROK640
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99271 üzenetére
Bizony, bizony.
Haverom vett egy 1300-as Tualatin Celeront ASUS TUSL2 lappal. Felment neki 1733MHZ-re.
Én vettem egy 1700-as Wilamette Celeront 2 héttel később (akkoriban még az újságokból láttuk a teszteket, de azok meg átlagosan 1-2 hónap késésben voltak, így totál látatlanban vettem a CPU-t, akkor jelent meg, és semmilyen infom nem volt róla, csak hogy magasabb órajel és elvileg FSB mert 400-as, tuti gyorsabb is lesz).
Az első totális meglepődés az volt, hogy 1300-on elveri az 1700-as W Celeronomat, sőt, még 2000-re húzva is nagyon megszorongatta. Ha viszont ő beállította 1733-ra, akkor 2266-on is kikaptam tőle.
És akkor még nem említettem Tóni cimborám Tualatin Cerkáját ami képes volt 2100MHZ-en is menni!!! Mondjuk azt a gépet sokáig az csapta agyon, hogy egy TNT1-es volt benne, de amikor később belekerült egy GeForce 3-as, akkor igazi erőmű lett.Ehhez képest a P4 Celeron proci picit drágább volt eleinte, a hozzá való lap sokkal drágább volt, és eleinte csak DDR-es kivitel volt, ami a jóval drágább DDR memóriára való kötelező átállást is jelentette. Szóval drágábban lehetett modernebb, de lassabb gépet csinálni. Az egyetlen előnye, hogy a CPU csereszabatos volt egy nagy P4-el, 3GHZ-ig is akár (maximum HT nélkül), pedig a legtöbb helyen - így nálam sem - sosem lett kihasználva.
Később aztán megjelentek az SD RAMos P4-et támogató alaplapok is, na azokkal lehetett igazán lassú 1700-as Celeron alapú konfigokat csinálni, de volt olyan nagyáruház, ami 1600-as P4-est kínált 128MB SD RAMmal ...(akkoriban már 256 vagy 512MB RAMot raktunk a gépekbe) -
Fücsök007
őstag
válasz
130nm vs 180nm is sokat segített a Tualatin prociknak.
Később a 2,8/3GHz-es P4 NW procik 133MHz-es FSB-vel lenyomták az összes húzott PIII-at, akkor is ha DDR vs DDR alaplappal mérünk.
-
cbmfan
senior tag
válasz
kb. az összes Willamette és kisebb Northwood magosoknak
-
válasz
FoxiestFox #99181 üzenetére
Tárgytalan, hwinfo megy, csak megfeledkeztem róla
-
RollandCG
csendes tag
válasz
FoxiestFox #99076 üzenetére
Mindig is meg volt osztva :-) Itt
Gyorsan csináltam egy használható kiadást. (Letöltés)
Fontos! a projekt linux alapú ezért a SYSLINUX, ISOLINUX (+GRUB) mappákat ne töröld!
Az ISOLINUX könyvtárba vannak az image fájlok, ami kiválasztáskor betöltődik.
Azaz a linux tölti be.
De az image fájlok is linux alapúak ezért betöltéskor az autoexec.bat és a config.sys mellett ne keresd a command.com-ot és a hasonló fájlokat, mert a FreeDos kernel.sys-t a linux tölti be.
Valahogy így:
Légyszi teszteld már a menüben lévő két játékot.
Minden fontos dolog benne van ami egy játék indításhoz kell.(az alap kész)
Olyan mint egy konzol
(kb. 95% kész) Gold of the Aztecs
(kb. 85% kész) Ecstatica
Itt a hangkártya kiválasztáskor a "devload" parancs dolgozik.
Akkor mindenkinek jó szórakozást!
Kérdés/kérés privátba, mert csak akkor olvasom a fórumot amikor van egy kis szabadidőm :-)
Köszönöm! -
válasz
FoxiestFox #99082 üzenetére
A DOS rendszerszinten elég bonyolult tud lenni, de felhasználói szinten könnyen kezelhető. A menüzés is jól dokumentált, pld itt elég jó leírás a nyers vázról, ami már könnyen alakítható saját igényekre.
Programozás leghatékonyabban asm- ben, bár a kedvencem a Pascal, ennek a kódjába asm betétek is illeszthetők.Pld hangerő SB- hez :
procedure SetMixer(RegNum,Value:byte); assembler;
asm
mov dx,Base
add dx,$0004
mov al,RegNum
out dx,al
inc dx
mov al,Value
out dx,al
end;procedure SetMasterVolume(Left,Right:byte);
begin
SetMixer($30,Left);
SetMixer($31,Right);
end;Tök egyszerű, nem
-
válasz
FoxiestFox #99079 üzenetére
Milyen kártyákhoz kell Neked? Ha van olyanom, bepakolom, megoldom a menüzést, ami meg nincs, oda üres menüpont, és csak be kell illeszteni a megfelelő sorokat, amit az installja pakol a config/autoexecbe.
-
válasz
FoxiestFox #99076 üzenetére
Ja, a multi-hangkártya menüzve...jópénzért biztos eladja Neked, küldesz neki egy 100dollárost aztán megoldva
-
válasz
FoxiestFox #99056 üzenetére
1 jelentkező regisztrálva
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #99052 üzenetére
Meg gondolom valami hangkártya, ami megszólaltatja.
Erre lennék kíváncsi, mi teszi ezt a legjobb minőségben. -
válasz
FoxiestFox #99026 üzenetére
Szerintem bármivel lehet, ha aktív szemüvegről beszélünk.
A feladat csak annyi, hogy legyen szinkronban a bal-jobb kép megjelenítés a megjelenítőn és a kitakarás a szemüvegeken.Vagy simán egy piros-kék szemüveggel is lehet CRT-n, és akkor még szinkron sem kell
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #99004 üzenetére
Ez bent van, az íróasztalom mellett.
-
válasz
FoxiestFox #98997 üzenetére
Kizárva nincs. Pár éve Bacsis kiállítását mentette meg, hogy feltöltöttem neki a DOSos TBAV- ot. Csomó gépe megfertőződött, ez meg floppyról indítható. Felmásoltam a mostani DOS6.22 aberrációmhoz is, lefuttatom majd, hátha talál valamit.
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox #98997 üzenetére
Ezt nem kapcsoltam be már majdnem egy éve. Egy év alatt a következő anomáliákat gyűjtötte be a gép:
-Ide kábelek ki voltak lazulva.
-10 percig kellett nyomkodnom az ide és power kábeleket, hogy minden vinyó felpörögjön.
-Az egyik mobilrack meghalt. Bármit rakok bele, nem látja a gép.
-A dvd meghajtó tálcája már nem akar kinyílni. Talán zsírozással helyre tudom állítani, de sok remélyt nem fűzök hozzá. Pedig ez érdekes meghajtó volt, pl írásnál piros led világít, olvasásnál zöld, és elég halk is.
-A billentyűzeten az egyik sorban meghaltak a gombok.
-Megpusztult a floppykábelben az egyik pin. -
válasz
FoxiestFox #98990 üzenetére
Én meg 86- ban még nem is láttam PC- t, 88- ban kezdtem használni 286- ost, az akkori melóhelyemen.
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98990 üzenetére
Talaltam akkor neked egy kicsivel fiatalabb virusirtot!
-
Czo
addikt
válasz
FoxiestFox #98987 üzenetére
Tekintve, jhogy VLC-vel sikerult atalakitani, igy vegulis, tok mind1
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest