-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Penyus #12549 üzenetére
bemásútam a system mappába, módosítottam a system.ini-t hibaüzenet ugyanaz,
DE! an mondom megpróbálom telepíteni... és lám nem vágott ki DOS-ba már megy a winfos telepítő, minnyá felfossa a winfost, idáig nem juttottam el, szóval sanszos hogy jó lesz
Bakker nagyon köszönöm így előre is -
válasz
Penyus #12433 üzenetére
Ha nem oldaná meg a problémádat petapka1 kolléga akkor majd kerítek valamit, nálam is van XP-s driver. Valahol... kell lennie... hiszen a hobbi gépemben most ugyan ilyen kari van és ment xp alatt (és nem vagyok híve a beépített win drivereknek).
Más, a régi teszt témákhoz. Procifelismerés:
ASMDemo. Pont most volt cikk az új AIDA-ról (Everestnek fuccs). Hát párunknak eszünkbe jutott a nagy ős, az ASMDemo. Magyat teszt progi, annak idején minden szart azzal mértünk. Főleg egymás "e-pénisz" méretétszal van benne sokféle benchmark is.
Ez egy 2000-ben íródott riport az ASMDemo programozójával, Fiery-vel. Aki ma is aktív fórumozó itt a PH!-n. -
-
-
Rive
veterán
-
válasz
Penyus #12097 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen hub-od van, de azon az oldalon is le kell zarni. Ha van egy kapcsolo rajta mondjuk terminator felirattal, akkor kapcsold on-ra, a gep oldalan T es zard le a T-t 50 Ohmmal. Ha nincs, akkor mind a ket egenel kell a lezaras, tehat a HUB oldalara is T es lezaro.
-
-
-
válasz
Penyus #11437 üzenetére
Ezek a cuccok amik most nem kellenek:
KÉP
Ha megtalálom a többit szólok.
A képen:
ESS audiodrive ES1869FC
Advance Logic ALS4000
Vibra16c
2db INNO voodoo2 12mb (mighty3d v3)
S3 Mirro Crystal S8 4mb(?) PCI (bővíthető, dip-el IRQ állítható)
Valami brutál nagy EISA SCSI vezérlő, egy cyrix 486 slc proci van rajta (8-as kábellal záróelemmel ami nincs a képen meg pár vincsi hozzá)
noname (?) eng sample Geforce2 mx400, különlegessége hogy ramokon nincs felirat, biosa eng sample felirattal indul és ha jól emlékszem 128bites 250mhz-es sd rammal van.
Átlag Adaptec 2940-es scsi kari autoterm-es
HIS Ati Rage IIC talán 8mb
Matrox MGA 64bit videókariTudomásom szerint mindegyik jó, de az egyik voodoo2-esben nem vagyok biztos. (nem jött össze az sli)
Van még pár cuccom de egy jó nagy dobozban van egy rakat másik kacattal. Esetleg ami érdekelhet valakit az egy korábban említett Atari portfolio és egy Pentium pro. -
válasz
Penyus #11433 üzenetére
Szép gyüjtemény!
Ugyan nem néztem végig hogy benne van-e, de ha érdekel van egy Sound Blaster Vibra16C SF16-FMI -m ha kell, bár a tunner szoftverét nem sikerült beüzemelni XP alatt.
Illetve egy rakat másik ess, cmi... és tökömtugya milyen isa csodák. Régebben volt egy GUS-om is bővítve memókkal dobozzal, de eladtam. Ha érdekel akkor holnap ha van időm megnézem összegyűjtöm. -
válasz
Penyus #11407 üzenetére
Nekem sikerült a forrasztottakat egyszerűen egy lapos csavarhúzóval kitörni úgy hogy a memóriáknak nem lett semmi bajuk. Ha a memók lábai vissza vannak hajtva akkor a visszahajtás pontján van forrasztva aminél könnyű kitörni. Annyi még hogy a forrasztási pontoknál maga az áramkör is megy vele így szálanként, azt csak le kell tépkedni róla.
Ja és a folyamat leginkább nem visszafordítható.Típusra én azt szoktam nézni hogy az utolsó szám a memón legyen ugyan az mint ami a kártyán volt vagy kissebb. Azt hiszem az a memók frekije lehet (talán nanosec?). Pl 60-70 -es szokott lenni rajtuk az utolsó szám meg néha betük. Van olyan karim amin 50-es van de megy 60-as plusz ramokkal is. Ki kell próbálni.
Micsoda szadista itt mindenki hogy videókariról szedegeti le a ramokat.
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus #11407 üzenetére
Dehogynem tudja levenni, én snitzerrel szépen óvatosan elvagdostam a lábait...és aláhajtottam, simán beleül a foglalatba csak picit mélyebben mint a gyári edo.
Szerk.:Davidof92 Ha beleteszed a pöttyre figyelj melyik sarkában van a modulnak, mert forditva is bele lehet tenni.
-
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Penyus #11308 üzenetére
sajnos csak a coppermine pentiumokat viszi, a celeront pedig dualban sehogy
tatabike!
szerintem tőccs le egy tuv4x biost és simán frissítsd rá. ha visít a checksum miatt azt meg figyelmen kívül kell hagyni, mert a cuv4x-nek valszleg más a chksum-ja.
elvileg megoldja a problémát.
ja és lehetőleg dos alól flopis megoldással -
kovy79
őstag
válasz
Penyus #11046 üzenetére
Ez a legjobb:
-floppy drive adatkábelt (IDE) - szép
-a CD-íróhoz az audiokábel már a hangkártyára lett kötve - "azannyját"(#11051) peti_s, a Vaterás felhasználók saját magukat építették le. Meg lehet nézni, mennyi termék van az adott kategóriákban. 2-3 éve minimum 2x ennyi volt... (ez akár frescho-nak is lehet válasz).
Más: megjött (1 2 3), már csak idő és lelkesedés kellene, hogy kipróbáljam.
-
válasz
Penyus #11046 üzenetére
bakekr már nem találom, de ezt simán űberelte!
Teszvesz: Geforce 7900 GS áron alul eladó...
na mondom ránézek, ha olyan 5-7k akkor még meg is gondolom...
Írja az arc, hoyg 30ezer!!!!! Mondom mi van?
olvasom tovább: áron alúl, mert új korában 80ezer voltjujjujjjuj...
A poén, hogy márt írt neki egy csóka, hogy mittomén milyen telóra cserél-e rákerestem arra a telefonra, 28ezer Ft-ér lehet megvenni, szal még érdeklődőt is talált rá.. jesszusom
én meg a 7950 GX2-t 16ért adtam el egy olyan embernek a vaterán hogy msot vagy fizet vagy nem vagy hirdethetem tovább vagy nem -
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus #11028 üzenetére
Okés, megvárom mindenképp
Főleg mivel a 12voltos pc táp sem elég neki, 16V 1,7A alatt nem üzemel,töltéshez 18V 1,8A-t kér, am nem szedték szét, egyszerüen nincs benne a modem.
a helye van csak meg, és a belső csatlakozó amihez kötni lehet. Specifikációja szerint 40megás vinyója van, i386sx 16Mhz, 1Mbyte ram, 256kbyte vga.
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus #11026 üzenetére
Az akkuja szerint 14volt és 2200Mah, a töltője pedig 18V-os lenne, ha lenne, ráadásul ilyen töltő ajzatot életemben nem láttam még. Viszont ami mókás, az oldalán van egy lyuk, ami főlé "reset" van irva, benyulva egy mikrokapcsolót taláni. Ahogy elnéztem ezt már kapták szét, kissé hiányos a csatlakozó készlete, a "line" telefonvonal modemcsatijának csak a helye van meg. Most kapott 12V 1,2A-t, erről töltené az akkut, de bekapcsál csak búg egyet, és kikapcsol, kevés a kraft neki igy is, most egy pc tápról lehuzok neki 12 voltot, és meglátjuk mit reagál. Ha megy, dobok róla fel videót vagy fotót.
Szerk.: érdekesség még a memória bővitési lehetőség, külsőleg a gép megbontása nélkül van mód rá valamiféle memória kártyával.
-
kuimester
csendes tag
válasz
Penyus #11015 üzenetére
CMOS írási/olvasási hiba. Találtam egy jumpert amihez a "ERASE POWER-ON/ADMIN. PASSWORDS, AND CONFIG." kifejezés volt odaírva - gondolom ez a mai CMOS resetnek felel meg. Ennek ellenére még csak félsiker van, mert a BIOS most meg mindig azt írja, hogy le van merülve az elem, hiába raktam bele újat
-
-
cskamacska
addikt
válasz
Penyus #10828 üzenetére
Az még hagyján, de találtam itt drivert Vistához és Win 7-hez is.
Csak 32 bit és csak alap támogatás, de elvileg megy.
-
acsa77
tag
válasz
Penyus #10734 üzenetére
Köszi, olvastam, jó cikk!
De ennél tovább mennék, és pl. internetet is felraknék rá.
És rendes hétköznapi használatban tesztelném mindenféle célszoftverekkel. Aztán van pl. a winword helyett dos-os ms word 6.0 (sajnos csak angol van nekem), mely teljesen jól használható kevés memória esetén. Nálad csak 1mb ram volt, ami miatt lassú volt a windows. Az én alaplapomba 4mb rakható hivatalosan simm modulokkal. Ha nem szigorú a BIOS, akkor megpróbálom 16mb-ra bővíteni.
Nagyon közeli konfiguráció volt akkoriban egy 386sx. Van valaki, akinek van működő alaplapja? Akár 387sx-el együtt? Nekem van utóbbi, de nem tudom, hogy működik-e. Ebben a konfigban már win 3.11 fW is megy, ami netezésre alkalmasabb és fontos win32s alkalmazások is futnak rajta.
A vetusware-t pedig azért reklámozom, mert fel lehetne használni a magyarosított és magyar szoftverek közös gyűjtésére.
-
-
-
-
-
FerroChrom
csendes tag
válasz
Penyus #10601 üzenetére
Most már nekem is erre megy el a fizetésem egy nem elhanyagolható része, ezért kell vigyáznom, mikor a neten nézelődöm.
De szerintem megéri ilyenekbe fektetni, mert jól el van az ilyen cuccokkal az ember. Például hihetetlen felemelő érzés tud lenni, mikor jó pár óra munkával tökéletessé varázsolok egy hibás vagy működésképtelen retro masinát.
Az LTE-5100-as laptopot amúgy biztos, hogy semmi pénzért nem adnám el.
-
FerroChrom
csendes tag
válasz
Penyus #10599 üzenetére
Igen, a retro Hi-Fi a másik nagy szenvedély. Mostanság már nem foglalkozom vele annyit, mint régen, de korábban az összes pénzemet ilyen cuccokra költöttem.
Ami viszont nem múlt el, az a régi gépek iránt érzett megbecsülésem és szeretetem. Sokszor szoktam böngészni az aukciós oldalakat és néha nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne vegyek meg egy régi masinát.
Ha csomagom érkezik, akkor anyum már félve kérdezi meg, hogy mi érkezett.
-
válasz
Penyus #10522 üzenetére
há most így hírtelen guglizás nélkül a BM6 ami nekem feltűnt hogy hiányzik
Az a baj amúgy nekem ezzel a szavazással, hogy túl sok kedvencem van
lásuk csak miket szeretek:
Epox MVP3G5, Abit Be6-II Raid, Abit ST6, Abit TH7, Abit IC7-MAX3 Epox 8RDA3+, Abit AN8 Fatality, DFI Lanparty NF4 SLI, Abit IX38 Quad GT, DFI Lanpartya 790FXB M3H5
Most így hírtelen ennyi jutott eszembepeti_s! A BH6 is soft Biosos volt.. a Be6-II volt TALÁN az első ami SOFT Menu III-at kapta azaz 1MHz-es léptéktekben tudott FSB-t állítani
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10508 üzenetére
Sejtem mekkora lépcső volt a kettő között, kb. mint nálam, mivel én sx-ről dx40-re majd 486 DX2 66-ra váltottam egy hónapon belül.
Az UFO-t már ezen nyomtam, kicsi 12"-os IBM monitorral vga max 800x600-at vitt univbe alatt.
djculture nekem a 64bites turbo cache verzió jutott, csak a márkásabb gyártók első darabjai jöttek ki 128bitesen, winfast, evga, etc. és hamar le is vették a terméklistáról a 128bites verziót mert jól overclockolható volt, és megközelitette a jóval drágább 6600-as (nem a GT) teljesítményét.
Wiki -
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10500 üzenetére
386_foto_1
386_foto_2
Amit én használtam első 386 sx lap, az ugy 3x ekkora volt, dög lassú phoenix biossal. -
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10498 üzenetére
Akkoriban én még nem értettem ám ennyire a gépekhez, annyit tudtam ha forditva teszem rá a vinyót elszáll a cmos, állithatok be mindent újra. Most előkaptam a 386-os lapot a szekrényből, de ezen nincs kifejezettem cmos clear jumper, csak egy battery váltó, externa/internal lehetőséggel, gondolom ez volt akkoriban a megfelelője.
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10484 üzenetére
Szerintem ez elég költséges, és bonyolult hadművelet lenne, érdemesebb a bios gyártójának irni egy emailt, mivel elég régi a gép, talán megadják a passwordot. Egyébként láttam itt a ph-n olyan apróhirdetést, amiben vállalják a biosból a kód kiolvasását, még ez is egyszerübb mint utaztatni gép gépet, plusz eprom égetőt, kvarclámpát etc.
Mondjuk ha már előtted vannak a gépek akkor jó mókaZoltanz lehet van valami titok ezekben a Matrox kártyákban a tűéles képen kívül, hogy aranyárban adják őket?
Szerintem túl sok nem fog elfogyni a bolti készletből..
Egyébként egy pci-os G200-asom van most is. -
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10480 üzenetére
Ezért mondtam hogy téged kérdezzenek, én ehhez amatőr vagyok, bár tegnap küldtem Vitkonak pár mester jelszót a régi bios-okhoz, ugye jó öreg AWARD_SW és társai.
Egy próbát megér.
Annyit még hozzáfűznék hogy akkor a legmacerásabb ha mondjuk be van forrasztva az a bios rom, eredeti bios tartalmat ehhez beszerezni pedig szerintem igencsak nagy feladat lenne, talán a érdemes lenne próbálkozni a cég supportjánál, hátha..Szerk.: Zoltanz a G450-est szerettem, volt belőle egy dual head verzióm.
Parhelia horror árban volt mikor kijött, és mintha a mai napig nem akarna csökkenni a Matrox-ok bolti ára. -
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10387 üzenetére
Penyus akkor az egy jó vétel volt, én személy szerint élőben még nem láttam ilyen gépet, csak a videódon. Akárki akármit mond unicum.
DBOB jó kicsit túloztam de vannak olyan hardverek amik többet érnek az akkori vételi áruknál, igaz mindent a kinálat kereslet határoz meg, hiába van egy 4004-es procid, ha nincs érdeklődő és vevő rá, akkor értéktelen gyakorlatilag, hiába az eszmei értéke. Én nem általánositok, ott a Media GXm procim, állitólag viszonylag ritka, 7k-ért kitettem az apróra, eddig egy értelmes hsz volt, a többiek cikizték az árat..
-
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10385 üzenetére
Az igen, a 286-osok korában ez a felbontás hatalmasnak számított!
Ha vársz egy kicsit lassan megint annyit fog érni mint újkorában
Én átugrottam ezt a setup disk-es kort, xt után egyből 386sx-re váltottam, az xt-nél még a lemez inicializálásához (?) és a rendszerhez kellett valami régebbi verziós dos, ennyire vagyok csak képben ezt illetőleg. -
snake1977
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest