Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MIUI / HyperOS topik
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
off:
A monitorom frekvenciáját véletlenül túlállítottam a win7-ben, és most fekete képernyő van.
Meg lehet ezt csinálni valahogy? -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Na mi van, senki nem tyúúningol?
Örülhetsz kolléga. Kipróbáltam a lapon a reserved jumper állásokat. Ez a lap is tud 2x szorzót de hogy jobbat mondjak tud 3,5x-et is. 4x-et nem találtam

Azaz megnézheted, hogy az 1 megás proccod stabil-e 210-en, majd 233-on
Ha stabil lesz, akkor marha irigy leszek. De azért drukkolok. -
gban
veterán
Van itt egy P1, hátha érdekes lehet valakinek.
Tekerős SB-vel, kártyás 2x panasonic cd.vel.
Napi találós kérdés: honnan tudom hogy kártyás a CD? -
Akkor jól emlékeztem hogy nem emlékeztem
, nem használtam ezt a progit.
Köszi, olyanra talán kipróbálom majd ahol sohasem tudtam továbbmenni.Nem semmi tudás kell egy ilyen progi kódjának megírásához

DOS alatt még elkövettem én is néhány szösszenetet, a legagyalósabb a SoundBlaster felprogramozása volt, rezidens hangerőszabályzó és driver kettő az egyben, ráadásul annyi könnyítés már volt hogy a regiszterrutinok assembly forráskódját megszereztem de még úgy is nehéz volt. -
gban
veterán
-
gban
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Elindítod, majd a játékot is elindítod.
Hotkey-jel behívod játék közben amikor akarod, megadod neki, hogy milyen értéket keressen a memóriában.
Pl. 5 életed van, akkor 5-re keresel.
Ha már csak 4 lesz, megint, és így tovább.
Addig szűkíti a kört, amíg egyértelműen megvan a keresett cím.
Ekkor azt átírhatod, fagyaszthatod, stb.

Lehetett továbbá aktuális állást (pontosabban a memóriaképét) is menteni, majd behívni, ez sem volt piskóta fícsör.
Szigorúan csak DOS alá, és emlékeim szerint már a QEMM-nél is spéci konfig kellett neki az ütközések miatt. -
gban
veterán
válasz
DarthSun
üzenetére
Én Win98-hoz javasoltam a gyors leállítás tiltását, xp-ben nincs olyan ha jól tudom.
nakos1212: hát, azok is régiek ha úgy vesszük

Tényleg régiek (és minőséget képviseltek): Indiana Jones 1-2, Keen 1-6, DN3D, Doom 1-2, Blake Stone, Another World, Wolfenstein3D, és még lehetne sorolni.
Tényleg régi, de már újabb generáció: Quake pl. -
törölt tag
válasz
DarthSun
üzenetére
fiatal vagyok, a p4 megjelenését még a bölcsödében vártam, de engem is jobban megfognak a régebbi játékok, egy COD UO vagy COD 2 sokkal élménydúsabb számomra mint egy BO2 vagy egy MW3
Javarészt cs 1.6-al nyomom, napi 1-2 vagy három órát.
MasterDeeJay : A blogodon teljesen jól össze van foglalva a CoD bukása, 90%-ban egyetértek az írással.
Lassan vissza kell downgradelni a vasakat, hogy a jó játékok normális fps-eken fussanak, illetve ne kelljen őket buzerálni, hogy elinduljanak új vason. -
Amindenit, XP esetén nem futottam még bele ilyen leállítási problémába, nem is tudom hirtelen mi okozhatja, Gban által javasoltat is próbáltad?
Kíváncsi leszek a nálam készülő Pro hogy fog viselkedni e szempontból bár akkor az Neked nem fog támpontot adni a W98 miatt.mod: még az jutott eszembe hogy XP- nél mégis volt hasonló de egyértelműen behatárolt leállítási problémám, Audigy2ZS hangkártya telepítése után nem akart leállni ( fekete képernyő ill kékhalál ). Megoldódott avval hogy a régi telepítőlemezéről felrakott saját programjai mellé egy újjabb drivert tettem fel. Tehát esetleg nem lehet-e hogy valami szoftver/driver bug van a háttérben?
(#28677) sanchezsa : éljen a retro, élménydúsak a régi játékok.
-
Építgetek össze egy másik Xeonos gépet 5440-es procival és ddr3-al gépet, már csak pár dolog hiányzik. (ram, táp, ház)
Megnéztem a munkahelyi gépemet kíváncsiságból hogy milyen bele van mert ez is 775-ös rendszer, hát egy az egyben ugyan az a lap van benne mint amit legutóbb vettem ddr3-asat (ga-g41mt-s2 igaz az enyém 1600-as fsb-t is tud ez más rev.-es és hivatalosan csak 1333-as).
Mekkora gáz informatikusként hogy ami előtt 8-9 órában ülök és dolgozok annak a gépnek a paramétereit nem ismerem, de a közel száz kolléga gépéről meg csavarig pontosan meg tudom mondani a paramétereket.
Én meg gondolom milyen fasza lap hogy ddr3-as 775-ös és nem is láttam még ilyet közbe 3 éve ilyenen dolgozom.
Igaz a géppark 60%-a még mindíg s478-as, maradékból rengeteg s775 430-as cerka, meg cedar mill és csak kevés core2 amiből az enyém e5700-as felhúzva de minek. Nyilván az infósnak kell a legerősebb gép... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Offba rakom bár retró topikba beletartozhatna az egész hely mivel a gépek több mint fele tíz éves.
-
Ádyka
őstag
Felesleges jumper nincs a lapon.
DarthSun: Ok, hogy linkeltél 98-ra peccset, de én XP-t raktam fel.Nyilván koránál fogva nem támogatja a lap az ACPI-t, csak az APM-et. Végigjátszottam a microsoft fejtágítóját, de semmi.
Ha engedélyezem az eszközkezelőben az NT/APMörökölt illesztőcsomópontot, akkor kikapcsolásnál HDD-t lekapcsolja, nem jelenik meg a "most már kikapcsolhatja a szgépet", hanem újraindul.... HDD-t újra felpörgeti, szal mégrosszabb az eredmény. -
Sanchez638
addikt
Az új játékok lassan már tényleg szánalmasak, akár melyik szériáról beszélünk, lassan tényleg csak régi retro dolgokkal fogok foglalkozni

-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
A ramhibás pont így viselkedik - csíkoz, lefagyás nélkül.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
"Púpos" kondi is lehet - egy FX5200 is ezt csinálta, de csak 3D alatt, 2 kondi cseréje után jó lett.
De simán lehet ramhibás is, azért ez a gyakoribb. -
Sanchez638
addikt
Van itt nekem egy Asus gf2 gts, csíkozik, de nem fagy le a driverrel, érintkezés hibás lehet?Vagy valami kondi hiányzik?
-
cheatergs
senior tag
Az MSI MS 7167 ver1.c az melyik lapot takarja?
Ha már itt tartunk MSI-nél ezeket a verziószámozásokat hogyan kell értelmezni, és következtetni belőle a lapra (állítólag a 8xxx széria AM3-as, de olvastam 6xxx-es sorozatról 370 és A alatt is)?
Volt egy K8N Neo4-F-em, az például "lefordítható" erre, vagy egészen más kategória? -
bacsis
Közösségépítő
Én nekem meg olyasmi rémlik, hogy a Windows-ba kell a speciális energia gazdálkodási sémáknál az egyik fül alatt az egyszem bepipálhatót bepipálni, de már nem is emlékszem hogy mit is állít, de az után le fog állni... a jó kis BX440-esek közül sem (mind) kapcsolt le XP alatt...
-
Ganz-[HUN]
addikt
sziasztok
valaki kisegítene
http://hardverapro.hu/apro/frimware_bugos_st_720011-esteket_vasarolok -
Igen, ezt a filet töltsd le majd telepítst : [link]
Win98SE Supplement - leállítítási hiba javítása, ez valószínű megoldja a problémát.Egyébként én még nem telepítettem fel, majd hétvégén ha nem jön közbe semmi akkor összereakom és utána megy rá a Win98SE, egyelőre csak DOS van a vinyóján. Később kaptam meg a házat.
(#28658) zoltanz : gondolkodom rajta hogy Voodoo1 vagy 2 legyen-e benne a R7000 mellett, valószínű 2 lesz, azt úgy ajánlották annak idején hogy a nagy L2 kesses procikat szereti.
-
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha a gpu melegszik, de a gép nem látja, sőt, több gép sem látja, egyetlen amit tehetsz (illetve 2), hogy megpucolod az érintkezőket, akár az ujjaddal is, ha koszos volt, utána nagy valószínűséggel menni fog, illetve megpróbálod picit megdöntve jobbra meg balra is, hátha úgy elindul.
De szerintem 90% hogy halott. -
gban
veterán
válasz
Sanchez638
üzenetére
Kidobni leginkább.
De az nem Gf. -
Sanchez638
addikt
Sziasztok, ilyenkor mit lehet tenni?
Van egy Gf tnt2 ultra-m, melegedik a gpu, de nem ad képet és a rendszer sem látja, több gépben is le volt próbálva
-
Igen, boot cd-W98, az bootol is rendesen, más a formátuma, más a betöltő-record.Újjabb Linuxokkal nem bootolt, a memtestet így floppyra kellett kiírnom s onnan butulni.Újjabb dvdrw- vel és régebbi cdreaderrel is ugyanúgy viselkedett, biosfüggő is talán

(#28647) ebegab92 : sima pci- s ? , mondjuk ha az is, PPro- hoz kicsit erős lenne

-
Ádyka
őstag
-
Ádyka
őstag
Mondtam én, hogy XP SP2 való erre a konfigra.
Aszonta 70 perc a telepítés, na ez volt több mint 2,5 óra.
Hiba nélkül felment 233-on, 240-en már nem stabil a kis 180-as.
A 200-ast még megnézem
A boot idő kb 1 perc 10 mp, ami nem olyan rossz egy 6,4-es quantum EX-től.Megnéztem modernebb HDD-vel, ami NForce 2-vel 32Mb/s lineáris olvasást tud..... ezzel az FX chipsettel 12Mb/s. pufferelt átvitel pedig 15 Mb/s Aida HDD sebességbérője szerint.
Azaz ebbe a gépbe pont illik a quantum EX sorozat, mert ez a HDD max 12 Mb/s-re képes modern gépben is, csak pufferelve tudna 24Mb/s-t.Más: szerintetek melyik illik jobban bele?: Matrox Millenium II 4Mb, vagy Ati Rage II +DVD 4Mb.
Kb egy az évjárat, az Ati DX5-re képes, órajeleik közel egyformák, Az ATi 500nm-en készült, az MGA 350nm-en.
Elvileg 2D-ben szebb lehet a matrox nagy felbontásban nagy Hz-ekkel.
-
ebegab92
senior tag
De ha nagyon durvát akarsz, akkor: Plop Boot Manager
Ezután próbálj mg CD-ről bootolni vaaaaagy, akár USB-n pendriveról
Ezzel felokosíthatod a régi lapot. Csak egy PCI-os USB-kártya kell bele
PCI v2.2-es kártya kérdőjeles, hogy megy e v2.1 vagy az alatti PCI foglalatos lapban kifogástalanul, de próba szerencse 
-
Ádyka
őstag
A win 98 felment 233 MHz-en a Prora
Viszont lehetséges, hogy ezek a régi lapok nem szeretnek modernebb/gyorsabb optikai meghajtókról bootolni? Hiába van biosban a boot sorrend CD-re állítva, feltekeri, ráolvas, de nem indul róla.
Nagy nehezen egyszer-egyszer a ME teelpítő boot továbblép az első menrüre, hogy mit akarunk csinálni, ugye, telepíteni cd-ről, vagy indítani HDD-ről. De tovább az sem megy, megint rendszer indító lemezt kér.
XP boot sem megy.
Az a baj, hogy mióta meghalt a 24x sony-m, azóta nincs "lassú" romom. (Ehhez azóta is keresek elektronikát: CDU-611). Csak szutyok LG 52X, Nec DVD-RW, Sony 48X.Szal most, hogy kikerüljem a cd-ről való bootolást, win98 alól indítottam az XP telepítőt. Tudom, nem rá való, de én már csak ilyen pereverz vagyok.
Net nélkü, frissítések nélkül vírusírtó nélkül megnézzük hogyan hasít az alap SP install. 
-
Ganz-[HUN]
addikt
császtok.
Régen a HDD-khez (MFM időszakban) volt egy bizonyos park.com
ami leparkolta a fejelet, és nem a lemez fontosabb rését karcolja szét, mikor leáll.
valakinek meg van/átküldené? kösz. -
Fenyő
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Megy az Nvidia-val is minden gond nélkül (több példányom is van belőle és Riva128-tól FX5900-ig bármilyen Nv-t megeszik) rev 1.04 felett mindenféle bűvészkedés nélkül, a régebbieknél meg a bios , agp és vga driver függvénye, ill az agp sideband adressinget kell letilatani vagy 1X-esre állítani az agp-ét ha minden kötél szakad, de már egy párszor leírtam, csak vissza kell keresni (pl tessék).
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ugyanaz csak hibrid, AT/ATX.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Jó lap az, NVidia kártyával gondjai vannak de Voodoo3- al jól megy.
-
Sanchez638
addikt
Erre mit tudtok mondani? ASUS P5A, érdemes megvenni?(k6-III 450 mellé kellene)
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
sajna nálam az 1M-os Pentium PRO-k csak 210-et bírnak, 233-on már kékhalálozik a Win2k... vagy betöltés után fagynak le.... míg az 512K kessesek simán mentek annyit ugyanbban a gépben

MasterDeeJay! -nem vagyok Atari guru, de mintha úgy rémlene hoyg csak a kifejezetten rá írt DOS-os játékok mennek rajta.. van belőle azért jó néhány, jó pár éve láttam egy oldalt ahol ki volt listázva a sok játék ami ment rajta letölthető formában, de már fene tudja hogy a Zinternet mely rejtett bugyraiban láttam
-
Sanchez638
addikt
Köszönöm, viszont valaki tud biost írni? Illetve van egy biosom és Rush-ba kéne bele rakni és bios szerezni hozzá
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
NV6600GT vagy R9700Pro

(#28617) Rive : én is a normál ATX kialakítás miatt ugrottam egy PPro lapra.
Megjött már a ház is hozzá, nagyméretű ATX, a VH6T lapommal együtt grátiszba kaptam + 40Gb Maxtor + táp + optikák + floppy + RAM + USB2.0 kártya + Awe64.
Eddig abban a sajnálatos helyzetben voltam hogy csak AweGoldom volt
, már lett sima is. A házba bedobom a PPro- t, a VH6T- t meg összedobom próbapadon, kipróbálom mégegyszer hátha sikerül finomítani a teljesítményén. -
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
3850 agp vagy valami x-es sorozatú radeon, esetleg egy nagyobb 9000-res, nV oldalról csúcs FX-ek, 6000 és 7000 széria még, és 3Dfx V5 5500
-
Sanchez638
addikt
Egy 3000+-os Barton magos procihoz milyen vga-t ajánlanátok?Sikerült egy komolyabb hűtést szereznem igy tuning is leszen remélhetőleg.
Gépben 1gb 400mhz ram van
-
Atari portfolion lehet valamilyen dosos játékot futtatni?
Bár nem tudom hogyan lehetne egyáltalán rárakni valamit is, nincs dokkolóm.
Hardverileg
Intel 80C88-as proci 4mhz
128kb ram
240x64 felbontású kijelző, ez lesz a gyengéje sztem.
2.11-es MS-Dos kompatibilis
Ja és háttértárnak külső 128kb-os kártyám van amit nem tudom hogyan kell "mount"-olni. A belső memóriába nem tudom mennyi fér.
Régóta megvan a kis gép, egy sor pixel hibás valószínű szalagkábel adta meg magát. Szeretném kipróbálni mit tud. -
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hogy érted, hogy alap órajelen? 200 MHz-en ment a GTS és a Pro is, és akkoriban még nem volt divat OC verziókat kiadni.
-
Sanchez638
addikt
Gf2 gts pto-ra vissaz térve, rengeteg kártyát szereltek ilyen chippel, de csak az alap órajelen megy
-
törölt tag
486-os laposom eladó!
Gyári töltővel!
Cyrix 75mh, 4mb ram átmatricázott acer! -
Ádyka
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Elég csalóka pedig PRO lap. P1 vonalon 586DX a neve.
Itt egy magyar srác hozzá is jutott, csak elvileg nem indult el neki. -
Ádyka
őstag
Uraim!
Történelmi pillanatnak lehetünk szemtanúi. A megoldás egyszerűbb volt mint hittem.
Emlékeztek a Gigabyte 686-NX lapra amibe VRM kellett?Ma elmentem egy fickóhoz, akinek a kétszintes családi háza úgy megvolt rakva vassal, mintha bacsinál jártam volna.

Elém rakott vagy 50 db VRM-et, kb 6 különbözőt. 5 félével rögtön indult a 10 éve nálam lévő giga lap.Aztán hazajöttem és beleraktam azt a VRM-et ami már 2 hónapja nálam van csak nem mertem belerakni. Simán megy ezzel is.
A dallas chippel pontosan mai dátumot mutatta, az óra nem járt jól. Egy 6,4-es HDD volt beállítva manuálisan a biosában. És végre egy pentium pro, ami nem szerver alapú, és klasszikus "kék" award biossal van, amiben azért lehet állítgatni is valamit.
És a slussz poén: a 180-as és 200-as 256 caches procijaim mennek 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 4 x szorzóval.
Sajna 4x66 = 266 MHz-en nem hajlandó képet adni, memóriára sípol tőle.

Most már csak egy 1 MB cache-es proci kéne ami stabilan megy 266 MHz-en
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
az úgy semmit sem ér

Most azt csináltam hogy egy 12V-os Thermaltake ventit rákötöttem molex-el egy AT-s tápra és beraktam a gép alá.. fújja a levegőt mint a barom a gép alljára... de még így is 91-94fok a GPU, szal túl sokat ez sem ér... 5V-ról meg még ennyit sem... Szal marad az hogy kell venni valami normális laptop hűtőt, azért köszi
-
bacsis
Közösségépítő
skacok! Kicsit OFF!
Szeretnék laptop hűtést fabrikálni mert 102fok a laposom GPU-ja...
12V-os ventim van csak, viszont az USB-ről emg csak 5V-ot tudok kivezetni... Mit is kéne akkro tennem hogy ezeket a ventiket meghajtsam laptopról? van valami tippetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Alkoholista nevelde
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha stabil lesz, akkor marha irigy leszek. De azért drukkolok.

, nem használtam ezt a progit.

Igaz a géppark 60%-a még mindíg s478-as, maradékból rengeteg s775 430-as cerka, meg cedar mill és csak kevés core2 amiből az enyém e5700-as felhúzva de minek. Nyilván az infósnak kell a legerősebb gép... 

A 200-ast még megnézem
, csak a konkrétumokra nem, mostmár lementem txt- be, hogy elő tudjam keresni ha kell

de amúgy jahh látszik hogy cserélhetőek a memóriák