Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
No problemo
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szép, jó kártya, ilyen van a SocketA gépemben, meg az említett Tornádóból is van egy, szép élénk, tiszta képe van, egy Abit GF2MX- et menesztettem helyette mert az a legtöbb driverrel nem ment, amivel meg igen avval cserébe sz*r képe volt

Nudlee : Én 2K- nál többet nem adnék érte ( azt is csak ha jó állapotú )
Ganz-[HUN] : már igen
-
Nudlee
aktív tag
Srácok!
ET6000 ért mennyit szabad adni (hogy jól járjak
)? -
Sanchez638
addikt
Nah vissza érdekezett egy 6-7 éve leadott gépem, van benne egy D0-ás 1,0ghz proci és egy intel lap, ami kodegány táppal semmi púpos kondit nem csinált, és van benne egy gf2 mx tornado.
De szerettem passzívan elment bármivel.
-
Valaki a 8600GTS-emet beszámítással akarná megvenni - érdekes lehet valakinek egy 6600GT 128 megás, AGP?
Gyártót egyelőre nem tudok. -
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ami retro az mehet nyugodtan ONba, a problémamegoldó szakasz is hozzá tartozik, talán még jobban mint a kész projekt.....
-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Mert ami nem ide tartozik avagy még tesztelés alatt van addig nem kiabálok

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Elég ritka, de a ProDrive még ritkább.

az még feelingesebb is sokkal. Higyj nekem, nekem is volt.
a holtpontjuk az a gumi, ami a fejet védi ki a koppanásból, amikor visszaesik parkba. a fejet odaragasztja, és a végén csak manuálisan lehet onnan kivakarni. a gumi megfolyósodik, és ragadni kezd. kitaláltam valamit a gyógyítására, de mivel az 1. kísérletet nem élte túl, a 2.-at se tudom kipróbálni. ami az lett volna, hogy fejet ki, lecelluxozni az oldalát, de úgy, hogy a celluxot kicsit meg olajozod vagy valami víz is jó, csak tartsa rajta a celluxot. eszerint, a ragacsos felülete kívül van, a gumi felől.a fejet vissza, óvatosan rá a tányérra, majd pedig próba szerencse. ezt akarom legközelebb kipróbálni rajta.szerk: kérdés: miért írsz mindig oftopikba?

ne szerénykedj, kiáltsd ki a problémáid
-
bacsis
Közösségépítő
Próbáltam Win3.11-ről a Win95-re másolni hálózaton, ugyanúgy nem megy a cucc, míg a 3.11-es gépre Win8.1 alól is folyik az adat... TEhát valami a 486-ossal lesz... raktam bele egy másik ugyanoylan 3COM kártyát, annál is ugyanaz volt a hiba, tehát a kártya sem lehet hibás.. esetleg tényleg az hogy magát a kártyát nem csípi a gép... keresek másik típust, amit felismer a gép... mert érdekes módon a jumperes NE2000-et nem ismerte fel, amit még a Win3.11 is lazán detektál

-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
fel-fel tűnik, és viszonylag mg is kérik az árát, de elég ritkaságszám

-
Sanchez638
addikt
Quantum BigFoot mennyire ritka?
-
cheatergs
senior tag
Az mennyire számít, ha 939-en nincs rajta a hűtőkeret, hanem én nyomom rá a hűtőt? Érzékelheti a rendszer, és emiatt nem engedheti elindulni a konfigot?
-
Nudlee
aktív tag
Srácok!
Post kártyás kérdés: nem működő 286 -os lap, award bios, és POST közben legtöbbször megáll az "A0" -nál.
IRQ vezérlő gond lehet? -
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ilyen ütemben lassan beérsz, annak ellenére hogy asszem itt a totyikban tán mekem
van a legtöbb hangkártyám, számszerint 63 db. Valamint ütős darabokat szereztél a Monster- ből és a GUSPnP- ből én csak 1-1 db- al rendelkezem, ebben már megelőztél 
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Használható, de csak az eredeti lemez van meg, serial nincs.
-
Sanchez638
addikt
Valakinek kell látványra win98 sima és se win95 sima és osr cd?
Kód nincs -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Kései CD0-s 1,75V-os cerka. Ilyen steppinggel voltak a PIII 1000-ek is.
Alapfeszen mennek ezek a cerkák 1200-on.
A PIII 1000-em az 1,75V helyett 1,4 V-on is megy 1000-en. -
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nekem van ilyen, alapfeszen (1,75V) 1200 MHz-en (133 FSB) vígan szalad. Feljebb nem próbáltam.
Szerk: DE HONNAN SZERZED ŐKET????
-
Sanchez638
addikt
Nme is tudtam, hogy létezett kupakos 900mhz Cerka
Viszont biztos istenesen meg lehet húzni

És van egy utolsó 233mhz MMX-em
És senkinek fájdíto a szivét, 2db Monster Sound,2db Gus PnP több darab awe
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ez nem rossz kártya, nekem is van egy, kicsit kiemel mélyben, a magassáv meg "lejt".
-
törölt tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mindet!

-
Sanchez638
addikt
Melyiket lenne érdemes megtartani?
Van 4db Kingmax mpxc22f-38kt3b elvileg ez Cl2,5
és egy pár Kingston Cl3Mind2 512mb és 400mhz.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
az a léynege mint az alapapra forrasztott, vagy mint DIP tokozású társai, csak van ilyen is, hogy kártyával oldották meg

-
Sanchez638
addikt
pentium 1-be való cache memóriáról mit érdemes tudni?
-
iday
aktív tag

-
Yutani
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Honnan a fenéből szerzel te ilyeneket?

Ha működik, akkor 5k-t biztos. Legendás kártya, mondjuk nekem sosem volt, mert Creative kártyáim voltak.
-
Sanchez638
addikt
"Diamond Multimedia Monster Sound MX300" Szerintetek ez mennyit érhet?
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Akkor meg is van a hiba oka, a túlhajtott ram már hibázott és okozta a galibát, szóval maga a bios chip valószínűleg ép csak hibás a tartalma, csinálj egy cmos cleart és úgy próbáld újra, ha nem megy a bootfloppys megoldással szinte biztos "megjavul".
-
Mondom (meg Fenyő is mondja), cserélj ramot.
Ha megy úgy, semminek nincs semmi baja nagy valószínűséggel.
De nem árt a már MŰKÖDŐ lapban a biztonság kedvéért egy bios frissítés - csak nehogy ekkor szálljon el
Ez mérlegelés kérdése, lehet, ha másik rammal hibátlan, és sokáig hibátlan, nem babrálnám... -
Ádyka
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szerintem flesselj bele egy biost. Nekem is volt már régi lapnál, hogy elszállt a tartalma.... nem is egyszer, pedig nem adtam rá neki okot. Van itt topiclátogató aki segít szerintem.
-
Fenyő
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
A bios sérült, de a bootblock még él úgyhogy jó eséllyel macera nélkül menthető a lap. Ált. hibás ram vagy rosszul sikerült bios frissítés okozza, első körben próbáld ki másik rammal, ha úgy sem jó akkor csinálj egy bootfloppyt amire rámásolod a lap biosát és flesselő progit vmint írj egy autoexec.bat-ot hozzá (pl awdflash /sn /py bios.bin).
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Próbáld meg másik rammal, sanszos hogy megoldja a problémád, bár nem 100%.
-
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
A bios döglödik, sokszor volt ilyen nálam, cpu ram vga ki a lapból bios reset jumperrel, üresjáratban elinditod, kikapcs cuccok vissza, és jó esetben menni fog, legalábbis nálam ez sokszor megoldotta még a bf 6-oson.
-
Sanchez638
addikt
Emberek mit sikerült kinyirnom?
Epox 8RDA lap ezt írja: "bios rom checksum error" ilyenkor mi a teendő?
-
bacsis
Közösségépítő
Skaccok! arra van-e tippetek, miért 10-15Kbyte/sec-el másolok hálózaton keresztül Win8.1-ről Win95 alá... a cél gép 486 meg 10Mbit ISA LAN, de így is 300-500Kbyte meg szokott lenni...
Tehát nem az hogy egyáltalán nem megy, mert megy csak iylen bitang lassan
jahh, annyira mégse' megy mert nagyobb file esetén kiírja hogy szüntessem meg az írásvédettséget
Win7-ről áttolva is ugyanez a jelenség... -
válasz
Sanchez638
üzenetére
Totál kikapcsol a gép? Vagy csak nem megy tovább?
utóbbi esetben várj türelemmel.
Ilyenkor keresi a floppyt. -
Sanchez638
addikt
Az mitől lehet, betölti a telepítésnél a winfos magát, és bejönne a licenc elfogadás particionálás, de előtte villog a konzol és kicsit idő után leáll a gép. Eddig nem volt ilyen. De mindig ugyanott áll le
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Sanchez638
üzenetére
Láb kompatibilis a kettő, de a 486 csak FPM-et eszik, míg a Pentium lapok esznek EDO-t és FPM-et is.. a 486-os lapok nagyon, de nagyon kis százaléka eszik EDO-t

amúgy megleltem a lapocskát
itt elégéé dícsérik
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Vegyes, FPM és EDO. Amit utoljára raktam össze, abban meg sem nyikkan az EDO.
-
bacsis
Közösségépítő
skaccok! van egy 486-os ISA+PCI-os lapom, aminek majd a pontos típusát is ki kéne deríteni, majd lefotózom mert semmi nicns ráírva és a jumper settingse sincs meg, de a lényeg...
eszi az EDO RAM-ot is... leteszteltem mezei 32MB-os FPM-el, TEstCPU-val teszteltem amiben ugye van memórira olvasás/írás teszt, majd kicseréltem egy 64MB-os EDO-ra, BIOS-ban beállítottam a RAM type-ot EDO-ra, majd újra mértem, de nem történt változás.. hogy/hol lehetne az EDO előnyét kamatoztatni? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
snake1977
üzenetére
így inkább arra gondolok hogy simán legyárották egy helyen az egész hóbelevancot, és nem kellett szállítani stb.
Ez az elmélet alapból bukik, mert mindíg is külön volt és máig vannak az alkatrész összeszerelő/legyártó vállalatok, és a számítógép össze szerelő gyárak
De elképzelhető, hogy így még mindíg gazdaságosabb volt a kész számítógép elkészítése hogy minden alkatrészt saját maga, az IBM gyártott le
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Azt tudtam hogy a Cyrixnak gyártott van is 1-2 procim, de hogy a zintelnek is...na nekem ezért furcsa, azért a zintelről nem gondoltam hogy bérmunkában gyártat azért ennyire csak nem volt kevés a kapacitásuk, bár végülis az IBM saját gépébe került ez a cpu, (pc 330) így inkább arra gondolok hogy simán legyárották egy helyen az egész hóbelevancot, és nem kellett szállítani stb. lincenszelve meg talán olcsóbban megúszta az ájbíem az egészet saját magának legyártva.
Vagy nem, de az egyik biztos. -
snake1977
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Szerintem érdekes hogy az Intelnek az IBM gyárt cpu-t...ilyet még nem láttam.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
nem kért fileokat ODD-k variálásakor, mégis eccer csak jó lett

-
Sanchez638
addikt
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
de mind2 hdd amikort mind2 ment telepítés előtt?

-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
bacsis
üzenetére
Igen az ODD problémát én is tapasztaltam, habár kiküszöböltem aval, hogy felkopíróltam az installmappát a C-re, majd ha kér file-okat akkor betallóztam, majd ha kész akkor meg lesz az ODD.
Sancheza: ilyenkor kövezkezik a másik gépben való kipróbálás.
SCSI-t nem igen használok, viszont néha jó pár SCSI ficsőr miatt.
amikor 6-HDD-t használok telepíténél.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Ha nem látja a gép, az 2 dolog miatt lehet, meghalt vagy kimozdult, de ezt úgyis tudod - nézd meg ezeket a lehetőségeket.
-
bacsis
Közösségépítő
most jó...
érdekes.. tehát külső SCSI cd író rádug, az jó volt.. vissza toltam rá a korábban nem érzékelt teac-et, majd látta mind a 2 ODD-t.. lehúztam a külső meghajtót, mostmár látja önmagában a teac-et is... érdekes :
na jó tehát ott vagyunk hogy megy a SCSI HDD és a SCS cd író.. kell még hang, LAN, Voodoo legalább... háát.. lesz még szívás![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bacsis
Közösségépítő
én is gondoltam erre... írja hogy keresi az esetleges plug and play eszközöket, majd valamit talál és kéri hogy adjam meg a telepítő elérési útját, ez még nem a windows alatt van, hanem még a telepítőben, be akarom enki tallózni, de már nem látja, csak a HDD-t... próbáltam az új hardver hozzáadását, talált PS2-es portot
átraktam a 486DL-ből a vezérlőt, amin win95 van, és látja az ODD-ket is, de azzal a kártyával sem lát ODD-t... most fogtam, rátettem a külső SCSI-t... na ezt most látja.. mindenféle telepítés új hardver hozzáadása stb macera nélkül...
Tehát már csak azt kéen tudni, hogy ezt a SCSI cd írót miért nem kajolta be a win?
akkor most kibányászom a standard 5,25-ös SCSI cd írót a 486DLC-ből is, és ha azt is látja akkor viszont fixen az ODD-t nem eszi a win95... de hogy miért?!
de egyenlőre jussunk el odáig hogy egyen standard 50PIN-ás SCSI ODD-t azt lehet tovább spekulálni -
válasz
Sanchez638
üzenetére
Mit ír ki? Valamit írnia kell, ha BIOS szinten nem látja a HDD- t akkor HDD vagy vezérlő failure ha oprendszerszinten van a gond akkor insert disk vagy esetleg ha sehol nincs boot record akkor no rom basic.
-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem lát vinyót vagy nem bootol róla?
Nem mindegy
Nem bootol: fdisk /mbr segíthet.
Illetve, partíció aktív? Előtte mi volt rajta, formáztad-e, bootolt-e korábban róla, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- PlayStation 5
- Sorozatok
- Linux haladóknak
- Saját hszek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Retro PCI-E videókártyák
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).

)?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

elvileg van egy procim ami talán tudja