- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #60107 üzenetére
Hűtő bírja, jó nagy vadállat van rajta
, nem tudom mennyit menne még, de 4,2 fölött még nem próbáltam. Fogalmam sincs mi lenne a vége.. de kiindulva a kevéske voltból amit kér és stabil, szerintem valahol 4,5 környéke lenne, de ahhoz szerintem már víz kéne, azt meg nem tudom kivitelezni, mert a "felnőtt" szobában van a gép a Led TV-re kötve, és az asszony még a kábeleket sem szereti, nem hogy egy hűtőt a szobabútor sarkában
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Omli85 #60105 üzenetére
Igazatok volt, 8300 pötty 4,2 re húzva, így már jó lett, esetleg valami finomhangolás? HT? Még valami! Prime 95 alatt észrevettem, hogy sokszor leesik 1,332 re (max 1,356 volt) a voltszám ha tesztelem 4,2Ghz-n, esetleg megpróbáljam egy kicsit alulfeszelni? Így talán mégkevésbé melegedne?
-
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #59520 üzenetére
Pár fokot nyerhetsz esetleg egy jobb blokkal, teszteket kellene keresned...
Zoli54213: sok ott a hőfok. BIOS képeket kérünk, így csak chatelni fogunk napokig...
Nagyon gyenge alaplap, kis hűtő... csoda nem lesz ezzel. Nem hiba, melegedés, gyenge VRM... ócó lappal ez van.Highground: ahhoz a frekihez sztem sok a fesz...
-
ViZion
félisten
válasz
Omli85 #59213 üzenetére
OK, egy letöltőgépnél, NAS-nál, szervernél ott fontos a fogyasztás...
Valaki itt korábban kiszámolta (de lehet, hogy link volt), h mennyit is jelent ha X wattal kevesebbet fogyaszt a konfig, napi 5 órás full terhelésnél... Mert azt nem kalkulálják bele, hogy nem fullon fogyaszt örökké...Kicsit olyan ez, mint LPG-t szerelni egy Porsche-ba...
Angol linkMásik, h sírnak a proci fogyasztáson... és röhögve vesznek 250 W-os VGA-t...
És az is megvan mindenkinek, h Intel máshogy számolja a TDP-t? Szal. egy K proci ott sem 125 W... -
Habugi
addikt
válasz
Omli85 #59136 üzenetére
Szerintem pedig semmi értelme ilyen 40-50eket kiadni kompakt csodákra, a duplaradisok ráadásul mocskosul belakják a házat.
TOP kéttornyosok megfogják ezeket a procikat nagyon szépen még 1.5V fölött is, nem erősen terhelő játékokban hanem IBT-ben/Primeban.., többség megvan 25k körül.
Olyan ház kell amibe magasság ügyileg beférnek, 160-165cm.., end of story.Van 25-30k körül is kompakt víz, csak kanyarban sincsenek állítólag a top léghűtésekhez képest.
-
Habugi
addikt
válasz
Omli85 #59033 üzenetére
Ez bizony pontosan így van!
Filóztam is rajta, hogy beleszőjem-e az előző hsz-be de végül kihagytam..
Szóval igen, a Mantle feltételezhetően valódi apropója és oka..
Az unhatták a banánt dologgal is erre akartam, szigorúan csak utalni..Milyen meglepő az, hogy pont az az "oldal" állt elő egy ilyen évek óta várt újítással, akinek amúgy pénzügyileg a legszarabbul megy, akinek a CPU-it gyengébbnek tartják, ugye?
Akik mostmár jópár éve, hogy előálltak az modulos felépítéssel, bízván abban hogy van benne jővő, fognak rá optimalizálni stb.., egyáltalán foglalkozni vele..
Ingyen kidobtak egy API-t a saját vásárlóiknak, amivel eltüntetik a procilimit fogalmát, ráadásul új érába tolják a dVGA-k/APU-k API-val történő kihasználhatóságát.., ez ám a véletlenek véletlene, főleg miután látták és érezték annak hatását, hogy a fejlesztők b*szn*k többek közt CPU fronton optimalizálni..Sok sügér persze mindjárt belelátta az egészbe az AMD Mantlén keresztül történő világhódításának vízióját, fuckyeah, mert nyilván nem tudták teljesen pontosan hogy mi fog történni DX/M$/Open GL fronton.., marha mindegy volt nekik, mert a végeredmény ígyis-úgyis az ő kezükre játszik..
(#59032) miklosss2012:
Ez hogy kapcsolódik ahhoz, hogy attól tartasz a DX12 nem fogja hozni a Mantle szintjét?
Egyáltalában véve az, hogy mit hiszel el nekik hol/hogy kapcsolható be a folyamatba, pláne abba hogy az MS mennyire ugorja meg a szintet a DX12-vel? -
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Omli85 #58503 üzenetére
MX4 paszta, múlt héten raktam össze a cuccot. Win-ben, és BIOS-ban is ugyanazok az hőfokok. Mással perpil nem tudom megnézni, csak az alaplap szenzoraira támaszkodhatok. Egyszerűen nem tudom hova tenni, hogy az idle -szerintem- magas, viszont nem megy 60° fölé terhelés esetén. Mindez 1200 rpm mellett, 970 Fatal1ty deszkával.
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Omli85 #58501 üzenetére
Érdekes értékek... Bekapcsolás, szoba 20-22°C. Idle 28°. Fél óra idle múlva 33°. Kis BF4 után 38° idle. A max temp eddig 60° volt csak.
A ház egy Enermax iVektor. A CM412 kapott még 1 plusz ventit (áthúzós hűtés), illetve a gép tetején van 2db 12-es kapcsolható venti pull módban.
Biosban minden defaulton van, ill. turbo core off.
-
Kutya_7
tag
válasz
Omli85 #50473 üzenetére
Az előző procim (Phenom II X6 1055T) is kapta az 1,5V+-t a 4,05 Ghz-hez, nálam töltött 4 éve alatt nem panaszkodott sose.
Meg amúgy is ha vmi nagyon nem ok, akkor leáll a rendszer, vagy fagy, vagy kékhalál, vagy lekapcsol, védik "ezek" magukat rendesen.
Nem hallottam még olyat, hogy ha odafigyelt vki a hőfokokra akkor megsült volna a proci.
Lásd pl. Eldiablo eredményeit (1,6V+-al is megy/működik amíg a hőmérsékletre oda figyel az ember) -
Kutya_7
tag
válasz
Omli85 #50470 üzenetére
Igen 24/7-be használom így.
A gép működjön, az meg hogy a környéken pislákolnak a lámpák vagy sem az nem az én gondom...
Nem tudom hűteni Prime és IBT alatt sem, mint írtam, de eddig még a socket 63 foknál nem ment feljebb.
Kb. 2 hétig nyúztam a gépet Prime+IBT kombóval, így 4,8-at tudtam kihozni belőle, de úgy döntöttem mivel sem videókonvertálással, sem 3D rendereléssel nem dolgozom (ugye ezek izzasztják meg rendesen a procit), így maradt az általam célnak kitűzött 5,0 Ghz beállítása és tesztelése az általam használt programok/játékok alatt.
Persze majd később jobb hűtővel igyekszem Prime/IBT stabillá tenni, de valószínű ahhoz még durvább feszültség kell majd.(A lap bírni fogja, mert VRM max 63 fokos most
)
Mielőtt beállítottam volna az 5,0 Ghz-et már külön-külön is vizsgálgattam a modulokat és hát igen, nem egyformák...(Az első 2 modul viszi akár 1,48V-al az 5,0 Ghz-et Prime/IBT stabilan, de a másik kettő még 1,53V-al sem Prime/IBT stabil)
Úgyhogy egyenlőre ennyi, köszönöm a topicnak/lakóinak, hogy vannak és volt miből okulni/ötletelni.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Omli85 #46022 üzenetére
annyira nem, ma kipróbáltam 4400-on és nem akart működni. illetve működött, csak ibt hol hibaüzenetet dobott, hol fullra megfagyott a gép (szorzót emeltem 22-re és elkezdtem emelgetni a feszültséget, már 1.3 felett jártam és semmi.) most újra próbálom, mert idegesít, hogy 4GHz-en ilyen jól megy, felette meg semmi
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Omli85 #45988 üzenetére
Szép pedig win server 2k8 R2 64bit meg kapta a win8 al rendszerét & DX-et de a felület win7 sőt probáltam telepíteni DX11.1-et azzal el is utasította mondván hogy frissebb van fenn (tán csak nem DX11.2) amugy meg bencsekben ráverek a pontokra 10%-ot a win7-hez képest érdekes nem is értem mértnem ezt adták ki MS-ék win8 helyett.
-
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Omli85 #45981 üzenetére
Probáld a giga oldalárol hátha & 1 újabb csodás gép ujabb csodás lehetőségekkel nekem annó azért kellett a 12V-os ágra a 40V 10000uF kondi hogy 11,79V-ról vissza áljon a gyári 12.28V-ra az 5Vos ág meg elkezdett felfelé mászni ugy 5.12V-ig így az is kapott egy 6800uF-os-at azóta fix 4.98V ez szimpán azt jelenti hogy a tápban lévő kondik már öregek és vagy kivannak száradva egykicsit. Nállam még a 14.4es van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #45981 üzenetére
Az AMD usb driverét nem szoktam telepíteni, mert szokott érdekes dolgokat művelni, néha-néha... Azóta leszoktam róla. Az etron-é természetesen kell, mert anélkül nem megy az USB3.
A kábelprobléma pedig, arra utal, hogy valszeg 2, vagy esetleg több szálas a tápod 12V-s ága, és kicsit sok volt neki a terhelés.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #45895 üzenetére
Jól szellőző házban (HAF 932 advanced) van a cucc.
Viszont itt a többieknél 5GHz felett, 2,6NB/2,6HT órajellel lehet, hogy többet kap a VRM.
-
marquuard
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #45892 üzenetére
Meleg.
Kap levegőt oldalról. Egy 23cm-es venti termel befelé. Plusz 1 14-es rántja ki hátul a meleget.
@vakond5: Érthető. Viszont, a Giga lapoknál van egy érdekesség, és ezt mástól is haallottam már, hogy a cpu VID-et eléggé "random" módon detektálja. Pl. Nálam most bios reset után alapból 1,4125V-t írt, beállíttottam mindent, utána már 1,3125V-t.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
lee56
őstag
válasz
Omli85 #45705 üzenetére
Nyugodj csak meg az összes 9-es chipkészletű AMD alaplap küzd ezzel a jelenséggel, 970-eseken talán valamivel hüvösebbek mert kevesebb PCI-E sávval gazdálkodnak. De ez az átka a külső NB-nek ha nem a prociba van integrálva, és már kicsit el is járt felette az idő, bizony melegszik rendesen és + fogyasztást generál, ahhozképest mintha be lenne építve prociba; lásd ujabb intel és fm2 APU-k.
De nem kell megijedni bírja az a kiképzést, nem szükséges fújatni sem, nem fog leégni nyugi.
Arra viszont figyelni kell, hogy tuningnál véletlenül se nyúlj a sima NB-hez és a feszültségéhez, pont azért mert már amúgyis baromira melegszik, és semmi látványos javulást nem hoz ráadásul. CPU-NB-vel nem összekeverendő, ami a prociban van FX-nél is, és a memóriavezérlő + L3 cache frekvencia (CPU-NB) növelése igenis számít (mondjuk én is úgy vettem észre hogy FSB-vel együtt durva igazán, sima szorzóval annyira nem), és mint Habugi kolega kiderítette, az sem árt ha HT-vel szinkronban van az emelése. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest