-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
honda130
tag
válasz
Tomko78 #32306 üzenetére
Van egy Ebay-ről rendelt vízhűtéses blokkom. Ez egy Vörösréz hűtőtalp, aminek van egy bemenete és egy ki. Belül a réz tele van cikk-cakkos hornyokkal. A hornyok közt megy a víz. Ha megcsinálnám, hogy a csatlakozások oldalt legyenek és a teteje is réz legyen, akkor egyszerűen fölé lehetne helyezni a rendes ventilátoros hűtőt is. Nem vizezem be.
-
honda130
tag
válasz
Tomko78 #32304 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy elkezdtem egy vízhűtés projektet, amihez már van szivattyúm, CPU hűtő talpam, és megvannak a radiátorok is. Az a tervem, hogy egy csendes de túlméretezett hűtőrendszert építsek. Csak az a kérdés, hogy az a kis hűtőtalp el tud-e majd annyi hőt vezetni, hogy elég legyen? Még arra is gondoltam, hogy a kettőt kombinálom, a léghűtés csak rásegít kicsit.
-
honda130
tag
válasz
Tomko78 #32297 üzenetére
Hát remélem hogy nem fogok csalódni, mert olyan gép fejlesztésbe fogtam, amit ezelőtt 10 éve csináltam, vagy több. Ami lapom meg procim van, azt kaptam a nővéremtől.
Nézegettem unboxing videókat a youtube-on és megnéztem egy 8 magos AMD kicsomagolását is. Azokhoz már Réz hőcsöves hűtőt adnak, ellenben a 6300-ashoz, mert az teljesen alumínium. Nos az a 8 magoshoz való pont olyan mint a mostani 2 magosom pillanatnyilag használt hűtője. Elképzelhető hogy az jó lesz? -
Peaceliker
addikt
válasz
Tomko78 #32258 üzenetére
Akkor tartok tőle, hogy vga genyázik...mert amikor beleraktam már akkor is volt 1-2 restart, de azt driver gondnak tudtam be...
Na de, ha még most is csinálja majd, akkor visszateszem 1,3 környékére és ha akkor is fagy/újraindul, akkor egyértelmű mi a gond...Ja, kell komolyabb cooler :S
Vagy tápom tré???
-
Peaceliker
addikt
válasz
Tomko78 #32251 üzenetére
Nekem 1,35 ön volt és ahhoz képest most 10 fokkal hűvösebb (ez volt a cél). Amikor annyin volt nem is fagyott, azt tudom, hogy a cpu nem hibás...csak a fagyások is azóta vannak, amióta vga bekerült, meg feszt levettem.
Egy kicsit még tesztelgetem és elválik...már keresem a hűtő utódját, hogy ne kelljen ilyenekkel szerencsétlenkednem.(#32252) miklosss2012
há' lehet nálam is ez van, majd próbálgatom
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Tomko78 #31691 üzenetére
Az a fő probléma, hogy az ITT leírtak szerint eljutok oda, hogy Save and PC OFF , and Auto restart... Check & Message "OC Erros F1 and Option...." kb. - Tuti nem jó az FX-8350 -hez és legújabb BIOS ver. -hoz... minden lap / BIOS ver. -hoz más és más beáll. a mérvadó (alap)
Nálam csak a HT -t lehet állítani... (biztonságosan) vagy nagyon nem értek hozzá ! (inkább)...
L
-
-
bandika0626
senior tag
válasz
Tomko78 #31631 üzenetére
Nekem a 8120 4ghz fölött elkezdett úgy fűteni, hogy folyékony nitrogénnel kellett volna hűteni. Az A30-as hűtőm fullon 60-62 fokon tartotta 4 ghz-n teljes terhelés alatt. Az Asus lapom meg mindig riasztott ha 65 fölé ment a hőfok. Erre mondtam ha rosszabbat fog ki az ember akkor cumi.
-
djculture
félisten
válasz
Tomko78 #31486 üzenetére
Nemtudom mikor rakták bele. Én ma néztem mert fejleszteni akarok kicsit és láttam hogy ez a kettő most a csúcs ebbe az alaplapba. Az fx9590 viszont gyémánt áron megy így marad a másik 70-ért.
laca000 De ezek 95w-ig kezelnek úgyis így eleve nem lehet bele izom procikat venni.
-
KraX
őstag
válasz
Tomko78 #31435 üzenetére
Lehet nekem szerencsem volt a lapommal, de 4+1 fazissal is siman megy 4.1-en hiba nelkul a 8320. Folotte mar nem prime stabil. Termeszetesen nem tul acelos ez az eredmeny, de azert annyira nem is rossz. Persze elismerem, hogy sokkal jobb dontes egy vrm hutessel es erosebb tapellatassal szerelt lap fx cpuk ala, ehez nem fer ketseg.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tomko78 #31439 üzenetére
Ilyenkor mindig az a gond, hogy van egy keret, amibe bele kell férnie az összes hiányzó alkatrésznek, és egyszerűen nem tud jobbat az ember ennyi pénzért (biztos vagyok benne, hogy te is szereltél már össze ismerősnek masinát, és tudod, miről dörgök). Ezeket a lapokat szerintem pont erre számítva gyártják, minimalista rendszerekbe, hirtelen vészmegoldásként.
És nincs túl nagy választék egy vidéki számtech kiskerben, ha IDE csatlakozóval szerelt lap kell, és nem akarsz heteket várni, míg rendelésre hoznak, hanem abból választasz, ami éppen van náluk az üzletben.Na de azt akkor sem tartom elfogadhatónak, hogy a biosban kell turkálni ahhoz, hogy ne fagyjon le...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Tomko78 #31435 üzenetére
Hát igen, végülis a VRM hűtés nélküli lapokat azért gyártják le, hogy jó nagy dobozokba rakják őket, és a boltok ezeket tegyék ki, ha épp túl sok üres hely van a polcon
Elmagyaráznám én szívesen a húgomnak, hogy márpedig neki mindenképpen VRM hűtéssel rendelkező lapra van szüksége, ha törik, ha szakad, hogy zavartalanul fusson a Windows és az internet
Sajnos nem mutat valami nagy hajlandóságot a bios és a tuning rejtelmeiben való elmerülésre...Tudsz esetleg valami egetrengetőt írni, amivel biztosan meggyőzhetném?Viccen kívül, én pont a Gigabyte-ra nem tudnék semmi rosszat mondani saját tapasztalataim alapján, volt 775-ös, FM1-es konfigom is Giga lappal, tehát Intel és AMD chipsettel is volt már dolgom.
-
MrM94
addikt
válasz
Tomko78 #31415 üzenetére
Lehet,nekem 970ex4 volt asrockbol es ugye egy arba volt a mostani lapommal a giga990xa ud3 al..
Eg es fold a kulonbseg..
Az Asrock tulmelegedett minden baja volt,giga meg meg se mukkan.
Cserebe a gigaba nemigazan tudod beloni normalisan a ramokat.Az Asrock viszont olcso kategoriaba mindent ut,jol felszerelt olcso is.Also kategoriaban szvsz nagyon ajanlott de igy mar komolyabb lapoknal nem anyira
-
energy4ever
addikt
válasz
Tomko78 #31267 üzenetére
En innen vasaroltam a tapot! Szerintem nagyon jo "kis" tap, es meg megfizetheto is.
Laca000: Nem ertem miert kell belekotni valamibe... Kicsit visszabb linkeltem kepet is a konfigrol, latszik benne az osszes alkatresz szerintem. Linkeltem kepet a homersekletrol is. Mi ennyire felfoghatattlan?
Viszont amit csak most vettem eszre, 6990-et irtam, 6070 helyett! Nagyon nem mindegy. A lenyeg, hogy 2db 6970-es van benne!Ezert az elirasert elnezest kernek!
-
-
ViZion
félisten
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Tomko78 #29411 üzenetére
Egyébként a 3930 egy munkára való processzor semmivel nem lenne több fps-e mintha mondjuk egy 3770k-t vagy 4770k-t használna pedig az drágább.
Ezért szerintem a gondolatmenet amit fentebb írtál nem teljesen helytálló.Magasabb felbontáson pedig egyre inkább nem.
Bloodaxe: Abban a tesztben pont a 3770k-t hozzák ki jobbnak.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Tomko78 #29343 üzenetére
Irtam mar ott is, aztan jottek tobb szaz oldalas szintetikusn tesztekkel, meg hulyenek neztek. Igaz ami igaz, tobb pontot dob a bench az intelre. Lehet jobban "hajcsa" a videokartyat meg minden, de azert szerintem becsuletesen megallja a helyet az FX. Kar hogy nem nagyon jon a folytatas !
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Tomko78 #29266 üzenetére
Csak úgy tűnt nekem, hogy azt hiszed, hogy Intel-fan vagyok, és ezt a szégyent nem tudtam volna elviselni, már az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejemben...
Asszem a semlegesség nemes elvének jegyében VIA-lapkakészlettel szerelt alaplap - VIA-CPU-kombóra váltok... (Bár lehet, hogy ennél az öngyilkosság is jobb lenne... ) -
Mahrenburg
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest