- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Whysperer #56060 üzenetére
Nekedis?! NEKEMIS!
Ha ketten visszük, majd dévid getta koncertet is tarthatunk
xatos3
Nem nagyon ismerem az eltax-ot, állítólag valami harman szintű cég leányvállalata, de nekem elég negatív tapasztalatom van vele kapcsolatban. Nagypapámnak van egy 5.0 eltax szettje+egy külön eltax mélyláda, amit később vett, és egy onkyo erősítő, az újabbfajtákból, ilyen hdmi meg hasonlók. Mindegyik 50-60 k körül volt, szóval olyan 150-180 k volt neki. Meg sem közelíti azt, ami itthon van 35 ezerből (használtan).
De most komolyan. Tömés nuku, de két bass reflex nyílás a frontokon meg a centeren? Vicc, nem? Bár azt nem tudom, neked melyik van, nekem ez nagyon nem tetszett. Meg ugye ez is szubjektív -
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Whysperer #55987 üzenetére
Ma reggel omlott össze úgy hogy nem adott képet ,majd fagyi olyan szinten hogy se egér se semmire nem reagált restart F8 szemezgettem hogy lehetne bepöccinteni, minden féle felhasználó modu gyorsjavítás sztornó nem muxik Cmd-ből kellet regisryt megbuherálni Winrar-al néztem meg hogy a fájlok meg vannak e ahelyükön volt ami hiányos és voltak abszurd paraméterek is elsődleges gépre errősen nem ajánlom.
-
HERR Z
veterán
válasz
Whysperer #55974 üzenetére
még múlt héten láttom iponnál,-már kapható egy ideje- 37k, kicsit érdekes az ára
úgy 25 amit max megérne, bár hozzá kell tenni nem sok M2-es amd-s lap van....
amúgy vége a seggszikla 970=hulladék picsogásnak legalábbjah, a mATX-es 23k.....jól váltják a dollárt
Whysperer: Magyaroszság jobban teljesít, mindenkinek fussa gyíhétre
-
Hegyirabló
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
-
do3om
addikt
válasz
Whysperer #55861 üzenetére
FX-el még az AMD sem tesztel
Azért ezeket a teszteket óvatosan kel kezelni, eleve sok idő mire valóságban is tapasztalható lesz az eredmény, az NV képes akár egy driverrel is visszavágni ahogy ez már tapasztalható volt (csak erre csinálnak egyet ha kel)
Persze ez most jól jön az AMD -nek, csak még mindig a szokásos dolgot látjuk: ez lehet majd a jövőben, jelenben meg látható hogy az ellenfél sebessége sokszoros.A másik meg a sok ostoba (szebb szóval nem lehet őket nevezni) akik azt hiszik hogy e miatt a teszt miatt nem kel majd a jövő játékaihoz (már ha ez a tesztes eredmény érvényes lesz) VGA-t cserélni hiszen logikus számukra hogy ha valami 5x gyorsabb mint a jelenlegi akkor a a régi VGA is 5x gyorsabb lesz az új játékokban. Tehát megy most nekik a FC4 30FPS-el akkor majd a FC5 ha dx12 lesz 150-el megy majd ugyan ezzel a karival.
Valami ilyesmire számítanak, nekem meg hihetetlen milyen buta emberek vannak
Mintha nem használnák fel a többlet teljesítményt másra, nem változna a grafika. Annyit fog érni a jelenlegi VGA mint eddig is ilyen váltásoknál, nem lesz jobb, nem fog jobban menni semmi.
A VGA gyártók sem hülyék hogy maguk alatt vágják a fát és a jelenlegi generáció tökéletesen és évekre elegendő sebességgel futtassa a dx12-es programokat ezzel az új vga megjelenése meg értelmetlen legyen.
Dx12-ben a 290x ép olyan szar lesz amilyennek lenni kel hogy megvedd majd a következő generációt.Ha hiszel ezekben a tesztekben akkor a mante bukását is elfogadod igaz?
Mert mint már írtam máshol ha a mante ami még alig terjed el (semennyire) máris ilyen ellenfélre (dx12) talál ami sokkal szélesebb támogatásban fog részesülni akkor vége.A Samsung meg hmmm, nem tudom jól is jönne az AMD -nek, (pénz, gyártósorok) csak nehogy nehogy elbarmoljanak valamit -ennél is jobban, pl a vga részt is a cpu hoz igazítani
-
Whysperer
addikt
válasz
Whysperer #55858 üzenetére
Na egy kis FX Teszt csak az 5x-e lett directx 12-be mint ami 11-be volt. [link]
►AMD FX 8350 4.7 Ghz
►Asus M5A99FX pro R2.0
►8gb 1866mhz Corsair
►Palit GTX 770 Jetstream
►Enermax Liqtech 120X
►Cooler Master Silent Pro 850WMost szedem a win 10-t ,ha letudom szedni megcsinálom a win 8 11 benchet meg a win 10 12-t
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Whysperer #55847 üzenetére
Most próbáltam ki először LLC-vel tuningolni és meg vagyok elégedve a GA-990FXA-UD5 képességeivel
Gyári beállítások így kezdtem 0-ról
első állomás minden állítás nélkül (minden auto) CPU: 4GHz NB: 2,4GHz prim95 átment minden hiba nélkül 45-50C
második állás ugyan ez de CPU 4,2GHz prim95 indít gép újra indul
3. állás CPU 4,2GHz LLC: HIGH (50%) prim95 indít fut meg se áll Temp: 55-57C
Ugyan ezek az órajelek fesz emeléssel LLC: normál (regular 0%) 59-62C
Úgy érzem jól jártam hogy kipróbáltam ezt az LLC okosságot.Szerk: APM kikapcsol ez majdnem kimaradt....
Szoba hő 25C -
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Whysperer #55828 üzenetére
De ha sikerül a hűtőrácsot feljebb tenni a gép fölé és ezt nyílt rendszerben kivitelezni akkor a pumpát is megspórolhatod szerintem, legalábbis fűtésrendszer így működik itthon! Még annyi hogy a meleg víz menjen legfelülre és alul jöjjön ki a hideg álljon az a hűtőtest!
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
Whysperer #55828 üzenetére
Akkor marad a barkács kell egy víz pumpa valami olcsó, kell a procira egy hőcserélő olcsó, csövek és a radiátort meg autó bontóban is találunk szép nagy és olcsó. Összeszerel és kész a hangtalan PC. Radiátort felrögzíted a gép azon oldalára ami nem látszik vagy fal felé van ezen része. Én épp ebben gondolkozok. De ez inkább már modding, valahol olvastam is erről.... megvan "bacsis" kolega volt ha jól emlékszem, neki vannak ilyen elborult ötletei mint lekvárral hőt vezetni, amit már sikerült tesztelnem élesben is egyszer
-
pipo112
őstag
-
inspiroyhome
senior tag
válasz
Whysperer #55787 üzenetére
Hát, akkor ne adj neki többet.
Igen az, imádom, nagyon jó hűtő. Valaki innen javasolta, amiért hálám üldözi.Én gondolkoztam rajta hogy melyik a jobb, a magas fesz, elég nagy hőtermelés azért, hogy legyen 1ghz overclock.
Vagy, hogy minél alacsonyabbra vigyem a feszt és hőt, és így maradjon 4.0ghz-en. Nálam inkább ez válik be, oké hogy van benne tartalék, de szerintem van egy olyan pont, ahol már nem mindenkinek éri meg tovább menni.
Esetemben ha nagyon egyszerűen kéne megfogalmaznom, kb 20 fokkal volt melegebb a proci, amikor egy 1 perces rendert 50 másodperc alatt csinált meg. Ebből le lehet vonni a konklúziót.
Közben kész lett a videó, mindjárt feltöltöm. Rájöttem hogy a mérő voltampert mér, ami ugye elméletben watt, gyakorlatban viszont nem annyira. (?)
táblázatot sajnos már nem nagyon van időm csinálni, majd később összedobok egyet, vagy ha itt van vállalkozó szellemű, megköszönném neki is.
Egyszerűen imádom ezt a Sony vegast, főleg mikor az előnézeti kép teljesen máshogy néz ki mint a végleges..
-
MK VII
veterán
válasz
Whysperer #55749 üzenetére
Cirkuszba meg a moziba vígjátékra ne nagyon járj,mert elunod magad...
Ennyi humorérzéked nincs?
Tetszett amit írtál és reagáltam rá... Elég fapofa lehetsz,ha egy teljesen normális vicces hsz-re így ("ne írj ilyet mert MK VII megkövez! 8)) aztán kapsz egy 3 oldalas oltást 8)") tudsz reagálni..
De hát mit várjak egy földönkívülitől.. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Whysperer #55712 üzenetére
Igaz, egyébként reméltem, hogy csak ez a helyzet, mert sajna sokan vannak, akiknek a t9 sem segít, annyira rosszul írnak. Ezek szerint te szerencsére nem vagy ilyen . Amúgy, ajánlom a Fleksy-t. Egy sima swipe és angolba váltott vagy épp magyarba. Nekem is kell, mert én is sokat beszélek angolul, így meg ugye egy swipe és angol.
Vagy maradok a játéknál
-
-
V!ck
senior tag
válasz
Whysperer #55609 üzenetére
Értelek
A legtöbb videókártya kapható 2 féle memóriamérettel. Pl 2 és 4GB-tal, szóval van alternatívád. Te 3GB-ot óhajtasz a 7870-edre, de azt fejtsd ki nekem, hogy 256bites memóriavezérlő mellett hogyan oldod meg
de már most nagyon átmentünk off-ba
inkább cibáld az FX-ed és írd meg a nagyérdeműnek, hogy olvad-e már a tápkábel -
V!ck
senior tag
válasz
Whysperer #55606 üzenetére
Oké, de azt ne felejtsd el, hogy az emberek 80%-a 10-15, max 20k-ért vesz videókarit. Akkor legyen mondjuk 5, de max 10k egy alsó-alsóközép kat. GPU. Tök jó. Az alaplap még mindig 100k, viszont az emberek 80%-a a 10, max 15k-s lapokat veszi, szóval a vékony pénztárcájú userek eléggé rápacsálnának... eléggé légből kapott árakat mondok nyilván, de muszáj tippelni...
mod: a GPU-hoz való memóriamodulok árát pl nem is kalkuláltam még.
mod2: az alaplap milyen sávszélességre legyen huzalozva? 64, 128, 192, 256, 448, 512bit? Lennének olyan árak, hogy nem győznél pislogniNem jön ez össze sehogy sem
-
V!ck
senior tag
válasz
Whysperer #55599 üzenetére
Nem hülye ötlet, nekem tetszene is az elmélet, csak nem lenne olcsó. Más szemszögből nézve viszont életképtelen. Annyira gyorsan fejlődnek a GPU-k, hogy gyorsan változna a tokozás, a foglalat, sűrűn kéne lapot cserélni. Ha ez miatt nem változtatnának foglalatot, akkor mindig lenne valami korlát, ami meggátolná a fejlődést. Szerintem jó ez így...
Ja meg a másik: Akkor az alaplapon kéne lennie a VRM-nek. Oké, de milyet raknának rá a gyártók? Egy sz*rt az olcsó lapokra és majd nézheted, hogy mi a max GPU amit beletehetsz és fogod a fejed, vagy ráraknak egy fullextrásat (lesz vagy 100k a lap) és tehetsz bele 300Wosat is... szerintem sehogy sem lenne kivitelezhető egyszerűen.
-
válasz
Whysperer #55571 üzenetére
Az intel addig van nyeregben amíg nem lesznek olyan progik amik használják rendesen az FX et ... addig sajnos valamivel gyorsabb az intel... de nem kell aggódni játék alatt kb 10 fps el lenne több ha i7 es lenne és vagy 40-50 k val többet adtam volna érte mert fu de jó szuperkék hát nekem jó a szuper piros is.. ugyan azt használom nap mint nap jön új játék ? ez már videokártya kérdés nem is proceszor azért a 8 magos FX még pár évig proci lesz akárki akármit mond!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Whysperer #55566 üzenetére
Akkor FX-esitsuk
Megnéztem, kb 45-50%-on teker így a proci 4 ghz-en. Viszont dx alatt egy percet sem toltamúgy szokásom, bátor vagyok, feltolom maxra aztán hadd szóljon. Vagy veszek vissza. Plusz ez esetben atraktam mantle-ra.
én magust tartom gyengének. Szerintem lofult nem tud egy rogue-hoz képest. Bár lehet csak benazok. Én rogue-val tolom. Jelenleg 70 óra játékkal van most egy 433 és egy 389-es dps-es kardom. Ugye a rog az dupla kardos.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Whysperer #55560 üzenetére
Ha megfigyeled az also grafikonokat ott latszik hogy a 2.5 GHz-en es a 4.5 GHz-en jaro 4770K kozott majdnem semmi kulonbseg (par FPS), tehat az azt jelenti hogy a jatek nem processzor igenylo. Ezt meg az is alatamasztja hogy latszik a 4960X es FX-4100 kozott alig van 10 FPS kulonbseg.
-
pipo112
őstag
válasz
Whysperer #55512 üzenetére
Én is olvastam ezt tegnap , Amd annak idején igen jövőbe nézve dobta ki az fx-et csak ők se gondolták ,hogy ez ilyen messze van viszont az fx biztos profitálni fog belőle teljesítményben nézve szvsz nőni fog az fps plusz majd jobban kihajcsa xd
Azt hogy majd felértékelődik az am3as platform már most fel van ,amit tavaly vettem lapot 32k volt újjonnan most 40k szvsz még pár évig biztos megfogja állni a helyét az fx játékok terén én ezt szürtem le .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest