- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
válasz
Borokafa #12297 üzenetére
Pedig már mind kettő ki van kapcsolva, a power saving is és c&q is.
Hát a régebbi gépeknél nem volt enni állítási lehetőség.Igaz most is terheletlen, majd terhelem valamivel, ha felmegy 4 ghz-re akkor jól van ez így.szerk.
Vagy csak az aida hülyült meg, nem tudom.
Bár cpu tesztelésnél, már 4000Mhz-et ír nem 3.4-et.
-
Whysperer
addikt
válasz
Borokafa #12029 üzenetére
azta de opyan jo erzes hogy 60/60-as palyan full hd-ba ultra csak a simitasok vannak kikapcsolva csak egy 6850-es kartyaval olyan szepen megy a BF3. Orom vele jatszani.
van olyqn progi amivel elinditok egy testet es fogyasztas mer? hw monitor nem tul klasz es az lenne a lenyeg hogy kint az easytune-ba ilyen skalan mutassa csak vissza nezhessem. ugy mint a msi vgas progiba.
-
Whysperer
addikt
válasz
Borokafa #11844 üzenetére
de csukva van a szoba és van fűtés hallod egy kérdés még!
a AIDA 1.312 voltot mutat foylmatosan mikor megy a intelburn. az a igazi vagy amit a HW monitor mutat? Ezek most kupak hők ? vagyis a HW monitor kupak hőt mér a aida meg magot? Alapon 300-500 között pörög a broken netezésnél -
Whysperer
addikt
válasz
Borokafa #11780 üzenetére
olyan hogy játszok vagy akármit és igy pattog néha oylan mitnha valami tölte és az behallatszana az alaplapi hangkártyán keresztül. okés ,hogy annyi de te nagy tunningos vagy azt se tudom mi az az APm mármint ,hogy nem találtam mert beállítgattam amit akartam ,de mikor újraindítom azt írja ki ,hogy vissza állítja az eredeti biosra mert OC van és ilyesmi!
-
-
kovsol
titán
válasz
Borokafa #10609 üzenetére
3600Mhz 1,115V al megy nekem
4000Mhz 1,26V
4100Mhz 1,3125
elég durván nő nálam.És bizony van ahol a 4000Mhz kevés, mert egy szálas teljesítménye harmatos a cuccnak. Ahol sok magot is kihasznál a játék oda a 3600Mhz is bőven elég. De bizony pl egy starcraft2 nél simán kellene vagy 4500 is, hogy ne legyen sehol cpu limitem max grafikán 4vs4 ben.
-
Asbee
veterán
-
Asbee
veterán
válasz
Borokafa #10371 üzenetére
Engem nem érdekelnek a külföldi, tesztek szakértők. A saját tapasztalataimra hallgatok. Játékok érezhetően gyorsultak, 6100 a vgam-ban hagyott kis tartalékot még full hd-n is. Olyan programban esteleg játékban ami inkább procival számol mint pl FSX amivel én komolyan játszok ott pedig meghalt a bull. Meg nem akarok fél éveket várni ilyen patchekre meg win8 ra meg nemtudom mire. Mindenki az árral jön de a nagy többség az nem ph-t olvassa hanem megevszi a 8150-et 50 rongyért és akkor mindjárt nem a 20k-nál vagyunk. Nem egy ismerősöm vett 8150 mert ő nem hajlandó tuningolni meg mert az van ráírva hogy 8 mag.
-
lee56
őstag
válasz
Borokafa #9918 üzenetére
Jahh ha annyira az egyszálas teljesítmény a fontos akkor megoldható manuális turbócore-al, meg 1-2 modul off-al
Hivatalos majd csak a megjlenéskor lesz
Egyelőre annyit lehet sejteni, amennyi a ph-s cikkben volt nemrég.
http://prohardver.hu/hir/harom_uj_amd_fx_processzor_erkezik.html
Ha lemaradtál volna -
nocturna
csendes tag
válasz
Borokafa #9706 üzenetére
Most játszottam kb 1 órát, és az AIDA64 szerint a cpu hőmérséklet 71 fok volt, a magok pedig egyenként max 51 fokon mentek.
A játékból kilépés után visszaállt minden a szokásosra, cpu 41 fok, magonként pedig 19-22 fok.
Tehát valószínűleg a bios mérhet rosszul, mert ha tényleg 71 fok lenne a proci mikor játszok, már kb elolvasztottam volna, reálisnak viszont tényleg a magonkénti hőmérsékletet tartom.
Max egyedi megoldásként csinálok a ház tetejére egy 12-es ventinek helyet pont a Ninja fölé ami szintén lehúzza róla a hőt, és máris barátibb lesz a hőfok odabent.
Köszi mindenkinek a segítséget!!! -
nocturna
csendes tag
válasz
Borokafa #9699 üzenetére
Köszi a tippet, most épp az Aida 64-el monitorozom a hőmérsékleteket, és az a fura hogy alapon a cpu hőmérsékletre most 40 fokot ír, de a magonkénti hőmérséklet minden egyes magon 19 fok.
Talán tényleg van valami turpisság a dologban, de amit javasoltál azt is kipróbálom, köszi! -
válasz
Borokafa #9634 üzenetére
A kompresszornal a hutokozeged a kitagulo gaz. Hirtelen tagulasnal nagyon lehulo a gaz a hutokozeg.
Peltiernel az entropiat csokkentjuk energia befektetessel, maskent mondva hot szivattyuzunk at a keramia lapka egyik oldalarol a masikra. A meleg oldalt vizzel, vagy levegovel hutjuk. A keramia hideg oldala tekintheto a huto kozegnek. Tudom, hogy furcsa, hogy szilard a cucc
-
Mardel
őstag
válasz
Borokafa #9515 üzenetére
IntelBurnTest lefut rajta maximumon vagy highon?
Bár gondolom nem így megy 24/7.
-
pilu85
őstag
válasz
Borokafa #9036 üzenetére
fsp tápm van. 80 hatásfokú lehet. remélem visherák 100watt alatt jönnek, bár a fogyasztással nemigazán tud kibékülni az amd, phenomok is meg ezek is kajolósak. intelnél meg van 65 wattos 2600S meg 2500t is van ami 45 wattos. a pofám leszakad.
de most nézem neked 6os fxed van nekem meg 8as...
-
pilu85
őstag
válasz
Borokafa #8700 üzenetére
akkor nem túl fontos az alulfeszelès. fõleg tudva azt hohy a legkomolyabb gamma se használ 100százalèkon egy 6100ast. mint írta egy ph-s a 6 szál 60 százalèk körül pörgött bf3 alatt. tehát 70-80 w-nál nemigen ehet többet. a vgA az ami baromira eszik. viszont arra gondoltam hogy 3 ghz ra csökkentve mèg mndig elegendõ a teljesítmènye egy átlagkártya mellè. jól alulfeszelve már hátha elbánik vele a brocken
70 fok a megengedett hõm. a 65 mèg mindig happy. -
válasz
Borokafa #8682 üzenetére
Javítsatok ki ha tévednék, de a TDP nem a processzor maximális fogyasztása. Összefüggésben van vele, de nem azonos a kettő. A TDP a maximálisan disszipálható hő mennyisége, azaz a processzor ennél többet is fogyaszthat, hiszen ha pl. 95W távozik el hőként, akkor valaminek "számolni" is kell. A számoláshoz (műveletek végrehajtása) pedig szintén kell az energia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest