- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
rene85
aktív tag
válasz
DraXoN #76710 üzenetére
No, újrakezdtem hogy precíz legyek, az év eleji eredményekhez képest volt már új geforce driver, váltogattam a beállításokat stb
a geothermal valley a legszopatósabb a benchmarkban, ennek eredményei:
3.5ghz alapórajel:
Min FPS: 21.9
Max FPS: 75.4
Average FPS: 55.7
Num Frames: 16444.5ghz stabil:
Benchmark Statistics (Run No. 1):
Min FPS: 33.4
Max FPS: 81.9
Average FPS: 59.2
Num Frames: 1746Ez nekem elég harmatos, hogy 3.5fps növekedést sajtoltam ki 1ghz tuninggal.
És még egy valamit megfigyeltem - a tesztet mindkét órajelen újra kellett indítanom, mert az első próbálkozásnál a HDD led folyamatosan villogott (mintha olvasna még az ssd-ről vagy másik meghajtóról valamit?) és akkor mindig a min fps 3-ra esett le. Tehát az ssd-hez is van valami köze, úgyhogy windowst, futó processeket is meg kell néznem, de a fentebb írtat nagyobb gondnak látom, lehet, hogy 1ghz tuning tényleg csak ennyi növekedést jelentene?szerk: olvastam a lentit, persze olyan tesztet még nem csináltam, to be back soon
-
rene85
aktív tag
válasz
DraXoN #76708 üzenetére
M5A97 evo r2.0
Pont azert vettem hogy tudjak tuningolni mikor a proci ideje lejarelvileg teljesen alkalmas ra. Akkor lehet elkezd throttlingolni es az a baj? +1 ghz-nek szamitania kene, barmilyen regi is a proci, es a TR kihasznalta alap orajelen a procit 100%-ban. Biost is postolok szivesen ide ha szukseges.
Nagyon koszonom a segitokeszseged. -
zozo95
csendes tag
válasz
DraXoN #76701 üzenetére
Értem, semmi igazad van a másik fórummal kapcsolatban írni is fogok oda, igazság szerint véleményem szerint finomhangolási problémák lehetnek nálam nem értek az ilyen alul felül feszeléshez OC-hoz és azt tapasztalom fx-el hogy pl mikrolaggjaim vannak nem is egy játékban a hűtése jó a gépemnek hőmérsékletbeli problémákat nem tapasztalom és ebbe untam bele hogy hiába minőségi 990fx-es lap hozzá aránylag megfelelő memória és nem adja azt a teljesítményt amit szeretnék ezért gondoltam ryzen-re hátha egyszerűbb és jobb lenne a teljesítménye.
-
válasz
DraXoN #76696 üzenetére
Én a napokban cseréltem le az FX 8350-em egy Ryzen 5 2600-ra. Túl sok értelmét igazából nem láttam a cserének, de végül csak ráadtam a fejem. Nem játszom rendszeresen túl sok játékkal, s a legtöbb vígan elketyegett az FX-szel is, de néhány címben azért eléggé dadogott. Ilyen például a Battlefield 1 és Battlefield V multi.
Megtapasztalván a teljesítménykülönbséget a két proci közt, egyre inkább úgy érzem, hogy nem is volt hülyeség a csere. Nincs "lag spike", frametime és FPS ügyileg hatalmas a javulás, teljesen simán fut a játék.Jó volt az FX, jobb is mint azt vártam, de sajnos egy normális multiplayer-élményhez olykor már kevésnek bizonyul.
-
erer1000
őstag
válasz
DraXoN #76688 üzenetére
Deepcool Gammax s40
+ fent 2x120 hűtő viszi kifelé, 1 hátra, előröl meg 2 be a levegőt.
Gondolom érdemes lenne külön , rá irányuló plusz ventit berakni ha vinném feljebb az órajelet.
Sajnos belefutottam most pl a satisfactory esetén CPU limitbe mert csak 4 magot használ a játék, hiába 2019-es és UE4... Én szoktam a Host lenni multiba , és úgy már jól jönne egy kis plusz. :/
-
slett27
addikt
válasz
DraXoN #76676 üzenetére
Köszi szépen. Valahogy én is ettől tartok. Maradnak a 990FX-es lapok. Én azt szeretem ha össze rakom a gépet és megy (már abból kiindulva hogy a felhasználók 98%-a nem fog és nem is akar ill nem tud finomhangolni az összerakott gépnek kutya kötelessége alap BIOS beállításokkal működni legyen az MAC, PC, Intel, AMD.
-
br120
csendes tag
válasz
DraXoN #76605 üzenetére
"gépek belsejét osztjuk meg most?"
Én is , én is
Az enyém jelenleg így néz ki.Az Alpenföhn Brocken 2 PCGH Edition csak ideiglenesen van rajta a 8350-esen.Eredetileg a Ryzen5 1600x-re vettem , csak amíg nem érkezett meg az AM4-es upgrade-kit , addig is ezen beüzemeltem.
Ezzel a hűtőállással is próbálkoztam , de nálam jobban bevált , ha a procihűtő fölfelé tolja a meleget , ha már a ház tetejének 2/3-a perforált lemez.
-
-
-
BlindMind
tag
-
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #76411 üzenetére
Éppen erre lennék kíváncsi: "max annyiban jobbak a későbbi példányok amit a gyártási finomodás okozott..." mert erről semmilyen hivatalos hírt nem találni.
Saját véleményem szerint óriási előrelépésről nem is lehet szó, azonban ennyi év alatt, amióta gyártják az FX-eket..., azért valamit javulhatott a gyártástechnológiájuk, mondjuk üzemi fesz/órajel tekintetében...
-
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #76407 üzenetére
Ok, értem, csak arra lennék kíváncsi, hogy az órajel csökkentése miatt lett a 8300-as csak 95 wattos, vagy javult valami a gyártás során...
Amúgy 8300 ingyen szállítással...: [link]
Vagy Wraith cooler-es 8350: [link]
Ahogy látom, elég jó árban mennek itt a PH-n a Wraith hűtők, tehát, ha valakinek nem kell és eladná, akkor ez is szempont lehet, mivel a 8300-ashoz csak a fityó alu kockát adják....
Mondjuk nekem a bios is reklamálna, ha 8350-est raknék a lapba...
-
-
-
Watt25
veterán
válasz
DraXoN #76354 üzenetére
Bordára vagy ventilátorra gondolsz?
Nem tudom.Mármint erre nem is gondoltam, hogy többféle megoldás lehet. A ventit már értem.
Meg azzal, hogy megemlítetted, hogy MOSFET, már értem azt is, hogy én rossz irányból közelítettem meg a dolgot: én azt hittem a nagyobb, általában R betűvel is jelölt kockákat kellene hűteni.
Most az is összeállt, amit valahol a téma összefoglaló környékén olvastam, hogy hűtés nélküli lapot ne vegyünk meg, viszont az baromira nincs kifejtve, hogy mégis milyen hűtésről beszél. Én csak azt láttam a régi alaplapomon, hogy van rajta hűtőborda, kettő is, tehát jaj de jó! Csak éppen qrvára nem a kérdéses MOSFET-ek környékén voltak a bordák...
Az új alaplapomon viszont nem is látszanak a MOSFET-ek, pont a hűtőborda miatt. -
válasz
DraXoN #76284 üzenetére
Persze, de én meg tudtam oldani, 155mm magas, 4 hőcsöves hűtő nekem elegendő a 4GHz- hez. 158mm megy max a házba, így pont 3 mm maradt az oldallapig. A második venti, a fotón az átlátszó (Akyga), nem nyúlik be a VRM fölé, leeresztettem teljesen, pont nekifúj a bordának. A ramok felőlit pedig a lehető legmagasabbra tettem (a hőcsövek csúcsáig), hogy az első ramhoz ne érjen hozzá.
-
válasz
DraXoN #76243 üzenetére
Ha már a sebesség szóba jött
Ma készítettem egy videót, amiben van két kisebb felbontású rész (800x600-60fps,720x540-24-fps) ezek összesen kb 5 percesek, és egy hosszabb rész, az 75 perces, windows 10 beépített felvevőjével felvett fullhd 60fps videó. Na, ezt a 3 dolgot összegyúrtam, meg dobtam még alá egy hangsávot és kirendereltem 1080p 60fps-be Vegas Pro 14-gyel.. Ez a művelet ~210 percet vett igénybe lényegében nulla GPU gyorsítással(ne menjünk most bele, hogy miért nem használja a GPU-t..).
Döntsétek el Ti, hogy mennyire jó ez a sebesség
Hozzá kell tennem, hogy renderelés előtt a cpu ventit fixen maxra állítottam, és az első szívó ventiket 80%-ra ami kb 2500 rpm lehet (12cm delta industrial), plusz a vrm-en lévő 2 darab 6 cm-es ventit is maxra állítottam, így állt be a hőfok stabil 60-ra (procimag). -
BlindMind
tag
válasz
DraXoN #76230 üzenetére
Hát te tudod ,nekem hogy még szenvednem is kellett vele is megérte, ha meg adott a foglalat akkor pláne nem értem miért nem használod! Ennek a Formula Z-nek talán ezt tudom egyedül felróni hogy nem tettek rá, de valószínű azért mert elég korán érkezett a piacra és egyből az akkori "leget" akarták...Amúgy lehet találni 8x PCIE kártyát is csak nyilván nem racionális az ára..
-
Johni5
őstag
válasz
DraXoN #76208 üzenetére
Szerintem is. Gyalázat az a lista,azért írtam,hogy jól tükrözi a valóságot.xd Ír oda -33 fps-t,ami a valóságban kb a 8-at karcolja.
Azt is csak ott,ahol cpu limit van.Codegány 300 meg a 760-as lap biztos nem bírta az 570-et meg a nyócvanhárom20-at.290X et teszteltem 9370 vs 3770k környezetben.Eredmény X.
High Quality valamennyire még oké is amúgy. -
jokeph
nagyúr
válasz
DraXoN #76208 üzenetére
Gondolom, az összehasonlító oldalon nem volt OC, alapon ment az FX8320, ami asszem 3,5 GHZ...
De te biztos legalább 4 GHZ-en használod
(#76206) Taifa Díaz:
Ha az az alaplapod van, ami a cuccok közt szerepel, és még nem húztad meg a 8320-at, akkor hajrá, 4 GHZ + aminél megtáltosodnak ezek a CPU-k.
Nekem FX8320e van (3,2 GHZ alap), all-core 4,5-öt bírta, a tiédnél picit gyengébb lapban.
-
zozo95
csendes tag
válasz
DraXoN #76157 üzenetére
próbáltam már másik sata portban ott is ugyanez sajnos, szerintem hagyom így gyorsaság szempontjából így a legjobb, csak játékok,filmek, stb.. volnának rajta gyorsaság csak betöltés szempontjából volna érdekes, viszont találtam még egy beállítást amiben nem vagyok biztos ebben az esetben két lehetőség közül melyik ajánlott HDD-hez:
@Johni5 rendszer nem ezen van.
-
törölt tag
válasz
DraXoN #76010 üzenetére
Hallod nem hiszem el , a Qrva amd driver szop@..tott meg ,azért laggolt mindent 15fps-en
felraktam a 18. 12.2 drivert és minden helyreállt , jurassic world evolution 50-70 fps kapásból
cpu 4.3 ghz alapból ennyire állítja nem nyúltam hozzá , de most minden megfelelően muzsikál . A sz@r..os driver miatt volt
mindenesetre köszönöm a tanácsokat és a segítséget
-
zozo95
csendes tag
válasz
DraXoN #76010 üzenetére
bocs csak egy kérdés láttam felhoztad és nem nagyon vagyok tisztában vele hogy, cooler master hyper 212x például gyengének számít egy fx8350-re asus crosshair v formulaz-n én mondjuk alap órajelen használom de pl: 4,2turbohoz már kevés lehet hogy szint gyári hűtővel van egyszinten ?
-
-
-
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN #75977 üzenetére
Na most hirtelen azt hittem valamit csak kezdtek a játékkal ezért letöltöttem újra, de nem...
Nálam még mindig fekete a kép!
Egyszer anno a XP-t is felettem egy másik HDD-re emiatt a játék miatt, még Athlon X3-on, de azon sem volt kép. Se Windows 7-en se 10-en. Akármelyik driverrel nézem.
Viszont akkor jó hír, hogy régebbi GCN architektúrásokon bugol csak... -
DraXoN
addikt
válasz
DraXoN #75976 üzenetére
a demó működik RX470el ... legalábbis a steames verzió
egyébként a megjelenéskor az RX470 kicsit lassabb volt az 1060 3Gb-től, de mostanra ez megfordult.. legalábbis a modernebb címek esetén, illetve a CPU terhelés is arányaiban kisebb AMD vgak esetén (ami FX-nél lehet nem hátrány).
Abu ezt azzal magyarázza, hogy driverben fejlettebb az AMD kártyája explicit apik esetén (DX12, vulkán) -
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN #75972 üzenetére
Legszívesebben újra én is AMD-t vennék, de a legtöbb játék NV-re van optimalizálva. Anno a teszteket néztem a 750Ti ami elvileg egyszintű az enyémmel is több FPS-t tudott a játékok nagy részében.
Sőt régi kedvencem amit évek óta nem tudok játszani a Darkest of Days nem is hajlandó AMD-s kártyákkal képeket adni.Legalábbis GCN-től felfelé.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
DraXoN #75971 üzenetére
Tudom hogy kinyírnak
, és azzal is tisztában vagyok, hogy a vga ban marad legalább 20-30%, de kérdés megér-e annyit, hogy vki vegyen legalább egy ilyen szintű vga-oz, minimum egy Ryzen 1600x-et, esetleg Intel oldalról i5 8400-t, és ár-érték arányt nem éppen megtérülő kiadásokba sodorja magát., azr mindenki maga fogja eldönteni.
Egyébként meg annyit, ha tényleg menni fog a FreeSycn NV karikon, akkor lesz öröm és boldogság, mert akkor 60-80FPS mindenhol elég lesz szinte.
-
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN #75966 üzenetére
Valóban!
Nekem is kellett vagy fél óra mire lebírtam róla szedni az első újra pásztázáskor két hete! Azon gondolkoztam egyáltalán hogy raktam rá. Attól féltem letörik a műanyag alaplapi tartó pöcök!
Neten én is 130W-osnak láttam írva, de a dobozon nekem már, csak 100W-os TDP-t adnak meg. Talán rájöttek, hogy ez túlzás, viszont még mindig jobban cseng a 100 mint a 95W.Végülis egy szinten három pines, két csöves CM T2 mini volt előtte ami az Athlon II X3-on volt, de ide már kevés volt. Attól azért nagyobb a borda meg a venti is.
A gyári pasztát hásználtad a ID Coolinghez?Milyen lapban járattad az akkori FX6200-t 4.3GHz-e
Nekem egy kicsit behatárolt a 4+2 fázis miatt a dolog, viszont GPU limit van nálam inkább még így 3.8GHz-en is.
Egy 2GB-os 260X van. Újonnan elég horror áron adják a 3GB-os 1060 meg a 1050Ti-t is. Jó ideje várok pedig rá, hogy csökkenjen valamennyit. Anno a 260X nekem 42 Ezer volt, az akkori 750Ti sem volt sokkal több... Most meg az 1050Ti ami a 750Ti akkori ár kategóriában kellene legyen 60+ ezer. -
törölt tag
válasz
DraXoN #75963 üzenetére
Köszönöm a válaszokat , az alaplap támogatási listáján szerepel az FX 8370 mint támogatott processzor , egy hónapja mikor vettem a lapot meg a cpu-t külön meg is kérdeztem egy szaküzletet hogy passzolnak e egymással. Sejtelmeim szerint a win10 szórakozik , elötte 7 volt és semmi baja nem volt , valamint az amd driver is problémázik mostanában , frissíteni akar régiről újra, aztán újról régire akar , folyton dobálja az értesítést. Lehet visszarakom a 7et
-
mtomi95
senior tag
válasz
DraXoN #75932 üzenetére
Egész nap ment a gép, úgy másoltam ki most este kikapcsolás után!
Egyébként most nálam nincs a hálószobába befűtve ahol a gép is van. Nagyon nem szeretek melegben lenni, aludni. Az asszony ennek az ellentéte. Mikor itt van olyan meleget kell csinálni, hogy olyan nyáron az árnyékban sincs..., bár ő nyáron a szobába is képes fázni. Ilyenkor télen meg egyszerűen nem tudok megmaradni... Ezért is írtam, hogy nem szívesen tunigolnám a gépet, mert ezzel a beállításokkal kibírta a nyárt és a barátnőm fázósságát, szóval stabil. Ha meg most elérnék valami komolyabbat, lehet az már nem működne hétvégén mondjuk.
Pl eddig nem is figyeltem, de leültettem játszani és az MSI Afterburner bemaradt kapcsolva. A GPU majdnem 80 fokos volt terhelés mellett GTA V alatt. Ha nincs itt akkor 65-től magasabb értéket sose érek el, semmivel, még 3D Mark-al sem!
Most lett ép paszta csere rajta. Nem gondoltam volna, de van itthon 10% ezüstös Revoltec és a gyári ID Cooling szinten szürke, de szilikon és utóbbi sokkal jobban vezeti a hőt.6 fok különbség! Nem nyomtam agyon GPU-t, csak egy kicsit tettem rá, amit a borda szépen el is dolgozott rajta. Konkrétan, csak a hűtendő feluleten volt belőle. Nem úgy mint a gyári amit az Zafírék tettek rá... Na ők annyit nyomtak rá, hogy szépen körbe lefolyt róla mindenhol. Alig bírtam megpucolni!
Pedig azért vettem ezüstöst, hogy biztos jobb mint a gyári, szilikon paszták! Amint lesz rá alkalom lepucolom az FX-ről is...Holnap megnézem HWINFO64-el is, ma már nem kapcsolom vissza. Lehet a biost is megnézem mit ír, ha van CPU hőmérsékletre.
Ha nekem is a VRM-nél lenne az alaplapi hőmérődioda nem lenne sok a 27-31 fok neki? Egy elég nagy venti fújja a levegőt a bordájára!
-
jokeph
nagyúr
válasz
DraXoN #75924 üzenetére
Valszeg azért, mert annyit bírtak az 1866-os ramjaid.
Nekem 2133-as ramok voltak benne, XMP-ből betöltve mentek is annyin, de nem próbáltam feljebb tenni, mert játékban nem érzékeltem hatalmas nagy difit az 1600-as meg a 2133-as ramfrekik között (előtte 1600-as ramjaim voltak, azokat se nyúztam feljebb).
-
válasz
DraXoN #75918 üzenetére
Írtad egyik kommentben, hogy kíváncsi lennél, hogy mit mennek a későn gyárott CPU-k.Én tavaly decemberben vettem a saját 8350-et, az jelenleg 5GHz-t megy 1,56V-tal.Alacsonyabb értékeket nem néztem meg, mikor elhatároztam, hogy FX lesz akkor 5GHz volt a minimum amin menni fog.Bár nagyon felé nem is tudtam vinni stabilan(talán 5,1Ghz stabil volt játékra de nagy terhelésen fagyott).Ezzel a fesszel nyáron eléggé gatya volt a helyzet, hiába raktam körbe ventikkel a hűtést.Játék közben még kb meg is volt a lélektani 61°c ,de ha renderről volt szó akkor a 70+ is hiba nélkül
. Annyira igazából nem féltem a procit, ha kipurcan használtan veszek valamilyet azt mehet tovább.
Pont a napokban csinált furcsaságot, mégpedig nem ismerte fel a 16 GB ramot csak 8-cat. Átpakoltam másik 2 slotba a memóriát most hiba nélkül megy. Annyira nem próbálgattam, de nem lepne meg ha az egyik "csatorna" elszállna.Északi híd 1,45-1,47V között ugrál 2700Mhz-n. -
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #75891 üzenetére
Az a helyzet, hogy a lapom csak 95 Wattig támogatja az FX procikat, (ezért vásárolnék 8300-t, meg a bios is visítozna valszeg) ami még érdekes, hogy a Phenomokat meg 125 Wattig.
Használtam is ebben a lapban Phenom II X4 960T-t 6 magosra feloldva 3400 MHz-en, és frankón ment. Azért váltottam, mert hiányzott némelyik utasításkészlet. -
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #75891 üzenetére
Boltban venném a 8300-ast, bepróbálom nálam, ha nem megy 4 Gigát stabilan legalább, akkor megy egyik barátomhoz, akinek 6300-asa van, plusz még ráfizetne 10-11 ropit....
Tehát újra felteszem a kérdést....kipróbálnád-e?
Mondjuk az új Tomb Raider kihasználja az összes szálat..., szerintem ez a jövő, azért is maxolnám ki az alaplapomat.
-
Pitralon
tag
válasz
DraXoN #75889 üzenetére
Köszönöm, hogy véleményt mondtál!
Már csak az a kérdés amit pár hsz-el ezelőtt mondtam....., Te belepróbálnád e a 8300-t...(akár csak próbára, hátha kifogok egy gold csipet...)?
Most ez az előrelépési lehetőség..., nem kell lecserélni a DDR3 ramot, plusz még a Win7 is jól működik. Ezért nem váltanék Ryzen-re (bár előbb-utóbb úgyis rákényszerítenek)...Van még egy lap, ami érdemes lehet olcsó gép építésére: [link]
Jónak tűnik egy 8300-as kombóval szerintem. Mi a véleményed?
Üdv!
-
Perseus871
tag
válasz
DraXoN #75869 üzenetére
Király vagy köszi! A sata kábel volt a ludas! Csatos volt az is, de megtört valószínűleg. Kicseréltem most minden ok.
Tegnap a Hardisk Sentinel már jelezte hogy probléma van a kapcsolattal a kábel miatt! (crystal disk info ezt nem dobta ki)
Nagyon profik vagytok! Csak nektek köszönhetem hogy eddig nem volt szervízben a gépem! -
Perseus871
tag
válasz
DraXoN #75867 üzenetére
3 éve van a jelenlegi rendszerem! A merevlemez még a régi gépemben volt, kora kb 8éves! A táp 3 éves! Alaplap proci, vga használtan vettem!
1 éve tapasztalok fagyás! Az utóbbi pár hónapban már egyre sűrűbb!
Softwer elvileg ok! Tegnap formatáltam, tök új rendszer!
Ramot már kizártam, memtest kidobta volna ha hibás!
Hűtés elég jól megvan oldva! 3ház +proci +vga +külön hdd hűtő!
Van egy külső merevlemezem! Teszek rá egy Windowst, úgy elvileg kitudom zárni a hdd problémát!
Álltalában akkor fagy ha adatot olvas (installálás, játék, filmezés) Letöltés, nagyobb adat merevlemezre másolásakor minden ok! -
-
Xblades
tag
válasz
DraXoN #75772 üzenetére
Minden driver-t frissitettem, a ramból 2 db a proci és a vga új, pár hetesek.
Külön Vga és vinyó teszt volt ott nem csinálta, de a Ram és procit együtt inditottam és ott jött elő a jelenség.
Az alaplap a régi, de egyértelműen terhelésre jön elő mert a Rise of TR 90-100% pörgette a procit és ott jóval előbb jelentkezik a jelenség mint annál a játéknál ami nem használja ki (40-50%) annyira. Az előbbi esetén elég 10-15 perc a másiknál 1 óra vagy több.
-
-
erer1000
őstag
válasz
DraXoN #75637 üzenetére
4,4GHz-es 8350 /turbo 4,7/ 1070 mellett 19625grafikai pont 2050MHz GPU mellett (9,5732 pont/MHz)
4,2GHz 7700k /5,2GHZ turbo/ 21816pont 2202MHz (9,907p/MHz)3,37% különbség van 1070 nél egy kvázi FX 9370-re OC-zott 8350 és egy OC-s 7700K közt
az előző 5-6% és az itt lévő ~4% különbségek még annak is betudhatóak hogy PCI-e 2.0 van a 3.0 helyett.
-
erer1000
őstag
válasz
DraXoN #75634 üzenetére
1050Ti az fx mellett ugyan annyi pontot hoz mint egy 8700k mellett
/természetesen a pontszámot skáláztam a GPU órajel mértékéhez képest.
Graphics score/GPU MHz-ben ugyan úgy teljesítettek/sőt a 4,5GHz-es 8350-ek 1060 6GB mellett 5-8% al maradtak el csak a fent említett Graf pont/GPU MHz aránytól az 5GHz-es turbós 7700k-k tól
fire strike 1.1 teszt eredményekbe lapozgattam
-
erer1000
őstag
válasz
DraXoN #75628 üzenetére
Hát inkább az 1060 át mondanám
1050Ti om van, de előbb fogy el a GPU mindenhol mint a cpu fhd-ben .
Majd ha bátyám haza jön Pestről, hozza az 1070-et , picit kipróbálom hogy azzal 4k-t mennyire tudom hozni.
De van egy olyan érzésem hogy 4k miatt lesz GPU limit , de majd meglátjuk
Minden esetre 1050Ti minden csak nem a max neki.
-
TRitON
aktív tag
válasz
DraXoN #75608 üzenetére
Teljesen igazad van, én is hasonló cipőben jártam, hónapokat tipródtam rajta. Aztán amikor eltűntek a 990FX alaplapok és csak ebay-ről tudtam volna rendelni 50kHUF+szállításért, akkor mondtam azt, hogy ideje váltani.
Szerintem soha egyetlen CPU/RAM/MB nem volt meg olyan sokáig, mint a mostani FX, mindig 2-3 évente vettem másikat. És ami szomorú, hogy soha annyit egyszerre PC alkatrészre nem költöttem, mint most, pedig a RAM és a GPU kivételével minden új volt, amikor megvettem. Hiába, luxuscikk lett az asztali számítógép. -
válasz
DraXoN #75601 üzenetére
Én jövő tavaszra tervezek frissíteni, hogy egy telet még kifűtsön az FX. Sokat gondolkodtam ,hogy le kéne cserélni, de az esetek 90%-kában úgy fut minden ahogy kell, ezért nem költenék el egy valag pénzt. 1060-nal nyomom, ahogy látom azért szinte mindig ki van hajtva vagy megvan a 60 fps.
-
Slavia
aktív tag
válasz
DraXoN #75601 üzenetére
Nekem 2 éve van 8300 970 (8+2) deszkában. mivel casual player vagyok 1080phez még elég. 3.8- 4 ghz mellett. Persze jó lenne váltani de ahogy a tesztelő is mondta akkor a memória ,lap,cpu értékesítésre jut.
Szerintem egy mezei multimédiás gépnek még megfelelő.(főleg ha fontos az alacsony ár)
persze majd gyün mingyá valami nagyon okos aki majd megmondja hogy ezek má elavult kakik. Már a legolcsóbb Ryzen is jobb ezeknél.Tehát ha nem 4K filmet akarsz vágni illetve nem atom számításokat akarsz végezni akkor bármennyire is elavult is, bocs de ocsó pézzé még mindig valid mardhat.
Ha mondjuk valaki cserélni akar ryzenre akkor a deszka a lap meg a memória 120-130 között lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest