Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
> vagy most még csak vegyes konstrukció lesz.
> pl. a 8 magos chipletből csak 4 magot tunningolnak fel,A jelenlegi CCX-ek közösen/megosztottan érik el és használják a L3$-t.
Az én értelmezésem szerint a V-cache nem L4$ lesz, hanem az L3$ kibővítése.
De sehogyse értem, hogy miképp lenne megvalósítható, hogy 8-ból 4 mag látja csak a kibővített - v-cache - területet.Azt esetleg el tudom képzelni, hogy egy 2CCD-s kialakításban csak az egyik kap v-cache-t. Ez mondjuk a 2 CCD-s Ryzenek esetén talán kevésbé lenne látványos/jelentős lépés, de ha egy Threadripper épülne fel úgy, hogy 4-ből csak 1 kap tornyot az már eléggé a big.LITTLE irányába hatna. És nyilván ahogy mondod, szükség is lenne a megfelelő megkülönböztetésre.
Ilyenkor az emberek mindig megijednek, hogy na itt ette meg a fene, de hát valahogy eddig is kitalálta a hardver és az ütemező együtt, hogy melyik az a mag, amelyik a legmagasabb frekvenciára tud boostolni és hogy oda akkor mit érdemes ütemezni a maximális teljesítmény elérése érdekében.
Ezzel együtt én valószínűbbnek tartok egy v-cache méreten alapuló szegmentációt. egy CCD felett 64 v 32
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- PlaySation 5 Slim // Bontatlan /// 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest