- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Fairphone 5 - majdnem örökre
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz belovary #53568 üzenetére
Köszi! Annyival egészíteném ki a korábbi kommentemet, hogy a tejútfotózáson az asztrotájképezést értem, amikor követőmechanika nélkül, állványról fényerős (ultra)nagylátószögű optikával készítesz fotót a Tejútról. A mélyűr fotózása, égitestek képelése egész más megközelítést igényel mind technikát, tudást, utómunkát illetően. Elég itt PH-n az asztrofotós topikban Fényes Lóránd álleejtős fotóit megnézni. Nem csoda, hogy nem ilyen képekkel van tele az insta, FB stb., hiszen magas szintű tudás és speckó technika kell az ilyenek elkészítéséhez. Minden elismerésem azoké, akik ezt, ilyen kiemelkedő szinten művelik. De ahogy már sokadszor említem, az asztrotájképes tejutas fotók ebből a szempontból a másik véglet (egyet is értünk ebben).
Voltam tegnap holdfogyatkozást fotózni, de beborult és villámlani kezdett. Gépet elő sem vettem.
(#53569) torzo: star trail képet évente egyszer megcsinálja az ember, elbohóckodik vele, aztán ennyi. Pedig azok is mennyire "népszerűek". Legutoljára, amikor ilyet csináltam, kitettem állványra a gépet a kocsi elé, időzítőt beállítottam, amíg elkészült a 300 kép, aludtam egy keveset a kocsiban, ennyi volt a nagy fotózás Messze vagyok a mesteri szinttől, nem érzem, hogy akár csak megközelíteném az árnyékukat azoknak, akiket példaképnek tartok. Fejlődést látom a képeimen, de rengeteget kell még tanulnom.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Napelem
- ASUS notebook topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bittorrent topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Nikon D7200 Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 Nikon 17-55mm f2.8 Objektív Dobozosak 50 17-55 sb-700
- Canon EOS 90D + 18-135mm + 50mm f/1.4
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest