- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Alcor Access O819M Táblagép
Frissítve: 2015.09.27
Frissítés oka: új firmware + ROOT
Új hozzászólás Aktív témák
-
GCR
csendes tag
Ma délelőtt ültem a gép előtt , mellettem a tab és hallottam (mert a progi hangal is jelzi a forgalmat) , hogy jön az ajándék kínából , úgyhogy pont sikerült elkapni egy letöltést, íme:
Adatküldés a szerverre , a válaszba hogy honnan és mit:És már jön is lefele meglepetés. Mikor láttam , hogy már nincs forgalom megnéztem mit kaptam , hát ott csücsült a tabon a DU Battery Optimizer .
Érdemes megnézni a linket ahonnan jött: http://notes4.xbkptek.com/update/. Innen letöltöttem néhány appot és feltöltöttem virustotalra: privacyGuard_2.1.apk , adservice_parbat_1.0.apk. No comment. Köszönjük Alcor. -
GCR
csendes tag
Igen gondoltam én is rá , hogy a rootolással vagy az után ment fel valami szar, épp ezért az Alcor oldaláról letölthető frissítésből kiszedtem a browser.apk-t meg az XBKP.apk-t és feltöltöttem a virustotalra:browser , XBKP. Vírusnak épp nem jelezte ,de érdekes módon pont ezekre a címekre megy az adat.
Persze nem mindig és mindenhonnan jön vissza adat vagy parancs ,de a kínai appok is random időnként települnek ,és ha valaki ritkán használja a netet akkor lehet szerencséje. Amúgy meg nem is az én dolgom egy kémprogram működésének a kiderítése. Pont az az egy AVL nevű virusírtó amit itt már 1-2 ember emlegetett ,az jelzi ezt az xbkp-t rosszindulatúnak, az nem téved."a root-olás garanciavesztő", ez igen. És az én személyes adataim(email,banki adat..) ellopása , automata SMS/MMSküldés milyen következménnyel jár?(nem mondom hogy ez történik, de ez is előfordulhat). Ezeknek a gyárilag beépített kémprogramoknak az eltávolításához root kell.
Ha nagyon kell akkor root nélküli , szűz tabon is meg lehet(tudom) figyelni a hálózati forgalmat ,de ez se az én dolgom szerintem. Az Alcorosok inkább ezzel foglalkoznának mint azzal , hogy nyomják a süket dumát anélkül hogy utánajárnának a dolgoknak.Magyarázni a hülye is tud.
Na és akkor beszúrok még egy képet a legutolsó üzenetváltásról:
-
GCR
csendes tag
Szevasztok, nekem is van egy ilyen csoda masina , és nekem is jöttek a semmiből kinai appok. Megpróbáltam kideríteni , hogy mi csinálja ezt .Különböző progikkal monitoroztam a hálozati forgalmat és a gyári browser meg az XBKP.apk amit a browser is indít (meg egyéb események) egy Hongkongi serverre küld és fogad adatokat. Pl.instalált és uninstallált app ,IMEI ,készülék tipusa stb... Ezt kb. óránként vagy bizonyos események bekövetkeztekor. Ezekről vannak pcap fileok,bizonyítékok.A browsernek is megvannak a jogai ezekhez (program telepítés,figyelmeztetések törlese...) Nem vagyok profi ,de ezek a dolgok nem normálisak, és szerintem ez a két app az oka a fenti dolgoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest