Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Stoykie
tag
Tisztelet!

Sűrgősen segítségre van szükségem. A telefonomon CM 11 és sehogy sem tudom rávenni, hogy Angliába legyen mobilnet. lycamobile-os kártya van benne, természetesen hozzá adta a lycás apn-t és semmi. Olyan csomagban van, hogy korlátlan net vn benne. Itt kint eléggé nagy szűkségem van rá, mert nincs helyismeretem és korában még H1N1-el ment nem volt semmi probléma. Kérem, aki tud segítsen. Elpőre is köszönöm!
Tisztelet!

-
siskad
őstag
Na még egy utolsó kérdés....
A cwm-et úgy kell felflashelni, hogy pl. a cm11-ből kiszedem a recovery.img-t? És azt felflashelem? -
dvdbackuper
őstag
válasz
argetlam01
üzenetére
ez már a javított
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kameraman77
tag
Köszönöm a segítségeket!
Az inf filet megtaláltam, igaz egy másik könyvtárban, majd mókolni kellett a jogosultságokkal, hogy törölhessem. Meg is tettem, majd újratelepítettem a One Touch Upgrade Q 2.7.1.-et.. rátoltam a telefont, de most már szórakozik is, mert eddig konstans töltötte, most meg megszakítja a töltést usb-ről néhány másodperc után, és ha rányomok az usb hibakeresésre ki majd bekapcsolom, akkor újra elkezd tölteni. a pc természetesen továbbra sem látja, nem reagál rá, ami furcsa, hogy wifi-n keresztül sem tudom látni, a gyári alcateles programmal...
Van rá esély, hogy a telefonnal lesz valami gond? Ennyire b.l.f.sz nem lehetek, teljesen érthetően a számba rágtatok mindent és végig is csináltam
igazából azért lenne jó a root, mert kigyomlálnék sok programot, mert így iszonyatosan merül a telefon, mondjuk lehet, hogy akkuprobléma is van vele, mert az nem normális, hogy 2-3 óra alatt kikapcsolt kijelzővel sim nélkül eldobja a töltést... Így került hozzám ingyenbe, lehet, hogy eladom egy 10esért mint hibás, ha nem jutok dűlőre vele, mert minden működik rajta flotttul, csak hát ez nem megy. -
argetlam01
tag
mikor lesz javítva a cm11
-
SüdiLaller
aktív tag
-
kgymac
őstag
válasz
üzenetére
OTU eltávolítás és ismételt telepítés is ugyanezt kényszeríti ki a winből.
A %WINDIR%\INF\*.pnf is törölhető, az inf-ekből készíti a win, hasonló, mint .cpp-ből az .obj. Újragenerálódik, ha kell. Olyankor hasznos, ha egy drivert inf törlés+eszköz eltávolítással az eszközkezelőben törölsz. A win7/8 rákérdez a teljes törlésre(inf+sys/dll/drv), de a korábbi win-ek őrzik az infót. :-) -
kgymac
őstag
válasz
SüdiLaller
üzenetére
Szia,
Ugyan írtam már párszor, de akkor újra: az eszközkezelő számára a telcsi csak egy
usb\vid_05c6&pid_9025&... alakú azonosító. Hogy minek kezelje, az az utoljára használt és sikeresen betöltött drivertől függ: usb vezérlők között cm rom esetén "usb háttértár", gyári rom esetén "usb kompozit eszköz" driver kell (a telcsin usb háttértár módot kellene beállítani előtte). Bár otu uninstall/install is megoldja, de én a driver cache ürítését javaslom: %windir%\inf\infcache.1 törlése. (Nem kell izgulni, majd újra fel fogja építeni az első alkalommal, amikor kell). Ha ezután rádugod a telcsit (bekapcsolva, droidba bootolva), újra fel fogja ismerni cm esetén háttértárnak, gyári rom esetén az otu drivert (c:\one touch upgrade xxx\usb_driver\indtalldriver\i386-ot esetleg be kell tallózni).
Sok sikert. -
kgymac
őstag
válasz
kameraman77
üzenetére
Szia,
Más driver kell ha normál módon (csak be van kapcsolva, betölt a drid a telefonon) csatlakozol a pc-hez,
és más, ha recoba próbálsz bootolni. Mindkettő drivert tartalmazza az OTU, így ezt telepítsd fel. Ha már fenn van, nem kell telepítened. (Normál használat esetén a hw eszközpéldány azonosítója usb\vid_05c6&pid_9025&...., romtól függően usb kompozit eszköz (gyári rom, elvileg h1n1 esetén is) vagy usb háttértár (CM esetén) ).
Ha reco módba teszed a telcsit (fakirr1 blogját ajánlanám figyelmesen elolvasni, különös tekintettel a töltsd fel a telefont előtte részét is) és simán csak rádugod, nem fog mutatni az eszközkezelő semmit a telefonból. Hogy lássa, a fastboot -ot el kell indítani (ahogy fakirr1 blogjában van, képekkel), a fastboot várni fog a telcsi rádugására. Amikor rádugod, csak akkor fogja felismerni az eszközt. Az usb vezérlőknél keresd, usb kompozit eszközként fogod látni (részletek fülön az eszközpéldány azonosítója usb\vid_05c6&pid_9026&.........) Ha megjelenik, már be is fog bootolni a telcsin a cwm reco-ba.
Ha nem ismerné fel esetleg, akkor nincs a drivere telepítve (ismeretlen eszköz: nincs otu telepítve, ismert eszköz, de sárga felkiáltójeles: driver aláírás kéne). Vista óta nem telepít a win aláíratlan drivert, ezt először ezt kellene átállítanod.Ez elvileg így néz ki win7-en (gugli szerint): Számítógép (Sajátgép) jobb klikk > tulajdonságok > Speciális rendszerbeállítások > Hardver > Eszköztelepítés beállításai. (win8.x esetén F8-as menüben lehet kiválasztani bootoláskor).
Ha eddig eljutsz, lehet folytatni... -
SüdiLaller
aktív tag
Sziasztok! Tudja valaki hogy miért látja Win XP-s pc a telefonomat rendesen, ellenben a Win7-tel? Az említett gond csak is adattárként való csatlakoztatásnál jön elő. (itthon Win7-pc, és laptop összes usb-je, nem kókány gépek/oprendszerek) csak médiatárként vagy fényképező gépként ismerik fel, pedig romolom is ugyebár, otu, driverek mind fent vannak... Bent a munkahelyemen egy csöves pc xp-vel plattyolás után egyből felcsatlakoztatja usb adattárként. Anomália? (Legujjabb cm11) előző Valentin napi is ezt csinálta. Sok usb kábel, asszony telója is kipróbálva...
-
kameraman77
tag
válasz
üzenetére
az a gond, hogy semmi sem történik. Tehát a telefonra nem reagál a számítógépem semmilyen módon. USB kábel rendben van, más eszközöket felismer a Win7. A telefonnal lehet valami probléma esetleg? Mivel ha rádugom, akkor csak tölteni kezd, de semmi más. Tehát meg sem jelenik az eszközkezelőben, és új eszközként sem tudom keresni.
-
törölt tag
válasz
kameraman77
üzenetére
Nézd meg az ezközkezelőt. Ha a telo akar kapcsolódni,akkor az ezközkezelőben megjelenik az alcatel ezköz. Ha van sárga felkiáltójeles ezköz,akkor eltávolítás meghajtóval együtt, pc reboot, telo rádug és drvereket manuálisan megadni az otu mappából.
FCBARCA: machfixes cwm formatok,majd utána rom fel. Szvsz.
-
kameraman77
tag
válasz
Milestone2
üzenetére
Köszönöm a tippet, nagyon érthető és egyértelmű leírás...
A gondom továbbra is az elindulásnál van. Feltelepítettem a két ajánlott drivert, a one touch upgrade és a alcatel motorola exe-t a win7 alá, majd egy USB kábellel a pc-hez csatlakoztattam a bekapcsolt telefont és semmi... elkezdi tölteni, de nincs semmilyen egyéb jelzés, a számítógép egyszerűen nem látja a telefont. A telefonnal lehet valami? (kapcsolgattam az usb hibaelhárítás pipáját is, akkor is semmi)
-
fcbarca
őstag
felteszem a cm11-et,és böngésző,galéria,meg még sok alkalmazás hibával leáll..mi lehet a gond?

-
dokee78
félisten
Fenn van most a cm11 2014 03 24
Van CWM recovery v5.5-0.4A H1N1-et ezzel a CWM-el felrakhatom vagy,mindenképp a linken található CWM_ICS package-el kell?
Van egyáltalán rádió a H1N1-ben? -
Milestone2
nagyúr
válasz
kameraman77
üzenetére
Olvasd el Fakkir1 blogjat megezt, ha ez alapjan nem tudod, akkor tett el (add el) a telefont.
-
törölt tag
válasz
kameraman77
üzenetére
Én meg 21-én leszek 40 . Nem korhoz kötött. Drivereket a linkekről letöltötted?
Az usb hosszabbító lehet probléma. Ha rádugod a telót,akkor a gép felismeri,hogy vmi van az usb aljzaton?A zip-et másold az sd-re. A blogomban van a cwm-be bootolás,oda kéne eljutni,mert cwm-ben kell instal zipként telepíteni.
-
kameraman77
tag
válasz
üzenetére
Köszönöm!
ezt a zip-et én is megtaláltam már, itt is, sőt másik oldalon is, de meg vagyok lőve.Nem igazán értem, hogy hogyan tudom előhozni azt a fajta menüt, amivel fel tudom telepíteni a telefonra. (Tablet alatt megy az ilyesfajta móka...) Nyilván memóriakártyára kell másolni, aztán a telefont elindítani valamilyen módban, meg talán előtte van valamilyen flash-elés is, ami végképp sötét számomra, hogy hogyan juttatok a gépről adatot a telefonra, mivel nem ismeri fel az USB kábellel a telefont a Win7 rendszerem. (gond lehet, hogy USB hosszabbítót használok?) Jó lenne, ha privátban is egy lépésről lépésre leírás, bevallom 37 éves vagyok, soha nem csináltam még ilyet, kicsit zavaros

-
dokee78
félisten
Korábban jeleztem,hogy sikerült a CM11-et feltenni.
Viszont hiába gyors és stabil nem tetszik a tulajnak,mert nincs benne rádió.
Valahogy rá lehet tenni?
Vagy tegyek rá egy H1N1-et?fcbarca feljebb linkeltem keress rá.
-
fcbarca
őstag
sziasztok
mi erre a telóra a lehető legjobb,legstabilabb ROM?
-
törölt tag
válasz
kameraman77
üzenetére
Roothoz: 26237-es hsz. Copyright: JJ

-
törölt tag
válasz
kameraman77
üzenetére
Önreklám : olvasd el a blogom.. talán segít..
-
kameraman77
tag
Üdvözlük Mindenkit ebben a topicban!
Nemrég hozzájutottam egy telenoros ot 995-höz. ICS van rajta.
A gondom a következő: Szeretném root-olni. De már az alapoknál elakadok. Először is nem ismeri fel a telefont a számítógépem USB kapcsolaton. Rádugom, ki-be kapcsolgatom az USB hibajavítást, de semmi reakció.
Leírná valaki nagyon pontosan, hogy mit kellene tennem, hogy ez menjen?
Arról nem beszélve, hogy próbáltam wipe-olni meg ilyesmi törléseket végezni, táblagépen simán megy, tehát nem lehetek láma, de vagy csak pörgő robot és újraindulás - "alap rendszerrel", vagy halott háromszöges robotot sikerül összehoznom, sehogy nem jön be ez a fajta menü
-
siskad
őstag
Ha felflashelném.a cwm-et, akkor után a valahogy le lehetne szedni róla?
-
kgymac
őstag
válasz
HebokA
üzenetére
Nekem működik, de csak dalvik módban. A lassulást (a javításig) megoldja, ha emeled a cpu orajelet (üzemidő csökkenni fog...). Art módba nem tudom kapcsolni, de egyes appok nem mennek. Nova-t használok, a systemből töröltem arcfeloldást, így lett némi szabad hely is. Cwm6-tal tettem fel, wipe data nélkül. Cache,dalvik cache törlés, system, systemapp format volt, wwenigma féle app-priv áthelyezés + play frissítés volt, minden boot után egyszer leáll a play szolg, de csak 1x.
-
HebokA
csendes tag
Nem tudom hogy én rontottam el valamit vagy a romban lévő változások miatt ilyen, de a frissítés óta ugyan azokkal a beállításokkal gyakorlatilag használhatatlan a CM11, lassú, befagy (nem egyszer az akukiszedés segít) ezelőtt nem volt ezzel probléma :\
-
Mentolka
senior tag
Csak mondom: ezen a kamerásmobilon a GB (H1N1) a leggyorsabb reakcióidejű ROM.
-
kgymac
őstag
válasz
DarknessHope
üzenetére
Nekem is hasonló volt tegnap, usb-ről töltve csak 1x/2x villogtak a kapacitív gombsor ledjei, utána nem. Külső töltő a megoldás, a telefonban töltve ki fogod nyírni az aksit.
-
törölt tag
válasz
DarknessHope
üzenetére
Akku nélkül nyomd a bekapcsoló gombot kb 10mp-ig,utána akku be,bank is,majd próbáld bekapcsolni. Esetleg sd nélkül is...
-
DarknessHope
senior tag
sziasztok ma meglepetésre ébredtem és elég kellemetlenre a telefonom éjjel tökig lemerült és most semmire nem reagál.... már kipróbáltam pár dolgot akku ki-be több kábel külső 1,5A es töltőáramot adó akkubankról tőltés melegítés (csak test-melegre) de zéró reakció... tehát felvillanások se amiről itt korábban írtak.. mit lehet tenni?
-
kasykaa
csendes tag
Üdv néktek!

Nos, neki estem Muterkám általam megöröklött telójának az újra húzásához és a gyári T-mobilos ICS-t szerettem volna neki frissíteni az itt leírtak szerint cselekedtem, mikor a 7-es ponthoz érve feladta a leckét a szöveg értelmezése "....reboot opciót úgy, hogy közben folyamatosan nyomjátok a hangerő+le gombokat." én nyomtam neki a hangerő le és a bekapcs.gombot de erre egy másik képernyő jelent meg sárga színnel: code: key és számok... ez után kivettem az akksit majd vissza azóta csak a fehér Alcatel kezdőképernyő jelenik meg sééééhova tovább.....
Vélemény, ötlet, javaslat?

Köszi előre is!
-
person
senior tag
válasz
dvdbackuper
üzenetére
Köszi.
Szervizbe vittem de nem járt sikerrel.. Nem a függetlenítés a fő témám hanem a készülék hivatalos függetlenítésére alkalmas állapot visszaállítása.
Ez egész más megközelítés.
2. pontot kifejtenéd? A gyári ICS visszaállítás nyírta ki?
A "kinyírja" alatt mit értesz?
ICS visszaállítással nem lehet gond imént tette vissza siskad. -
person
senior tag
Sziasztok.
Függetleníttetni szerettem volna a készüléket de mivel nem gyári rom van rajt ezért nem lehetséges. Anno ráengedtem a hivatalos ICS frissítést. Jelenleg CM11 fut rajt. Van lehetőség oly mértékbe visszaállítani GB-t vagy ICS-t, hogy alkalmas legyen a feladatra?
-
siskad
őstag
válasz
Milestone2
üzenetére
Hehe. A root zip megvan. Az unroot nincs, de még lehet rá szükség...
Köszi! -
siskad
őstag
válasz
Milestone2
üzenetére
Hehe! Köszi!
Na most jön a root. Az nem maradhat ki.

-
siskad
őstag
Sikerült!

-
-
siskad
őstag
válasz
Milestone2
üzenetére
Igen, ilyen. De nem megy fel. Na mindegy. Inkább felteszem a GB gamer editiont. Úgy is régóta szerettem volna.

-
siskad
őstag
Találtam egy telenor-ics.rar-t. Ebbe is csak egy mappa van. Ezt is ugyanúgy kell csinálni, mint a .tar fájlt? A benne lévő mappát kell átmásolni az sd kártyán lévő clockwordmod mappába?
-
törölt tag
válasz
siskad
üzenetére
Gyári (!!!) GB-t ne rakj vissza,mert nem kezeli az sd-t. Custom gb mehet fel (H1N1 GB , vagy wwenigma GB.)Nem.. kb olyan,mintha kiinnál üresre egy poharat és mégis várod a sört belőle.. mivel az update az sd-re mentené a frissítést,nem hiszem,hogy a fota lefut. OTU más kérdés..
[ Módosította: CoolMan ]
-
törölt tag
Csak a tisztázás végett: ha már volt hivatalos frissítés,akkor ne rakj vissza gyári gb-t. Ha nem volt,akkor: sd-re clockwork/backup/"ide másold a tar tartalmát mindenestől!!"
Utána bebootol machfixes cwm, format minden az sd kivételével,majd restore,utána factory reset,reboot teló cwm-ből. Feláll a gyári gb,akkor mehet az OTU. A driverekre figyelj. Ha otu elindult,akkor SEMMIT NE TÖRÖLJ!!,mert téglázhatod a telót. Akkut töltsd fel elötte maxra. Ha az otu elakadna,akkor usb le,akku ki. Semmi mást ne!. Akku vissza,és boot után mehet a FOTA.Safi: elvileg a blogokban a leírások és a képek pont ezért vannak bent
Írjak privátot?[ Módosította: CoolMan ]
-
siskad
őstag
válasz
safranek-20
üzenetére
Oké értem. Otu lesz belőle. Egy kérdés: gb backupot tegyem fel és úgy otu?
Milestone2: én is egyből lefrissítettem wifin. Nem volt vele semmi gond. -
Milestone2
nagyúr
válasz
safranek-20
üzenetére
Nem tudok tanácsot adni.
Nem Telenoros vagyok.
Anno mikor megvettem, aznap frissítettem WiFin gond nélkül.
De olvasom, hogy sokan-sokat szenvedtek így vele.
Amit meg Safranek kolléga ajánl, nem ismerem, nem csináltam, nem tudok róla beszélni. -
siskad
őstag
válasz
Milestone2
üzenetére
Úgy gondoltam és is, ahogy te mondod. Csak szerinted hogy frissítsem le? Otuval vagy fotán? Telenoros vagyok.
-
siskad
őstag
válasz
safranek-20
üzenetére
Most cm 11 van rajta. Nincs felflashelve recorery, mindig bootolom. A helyzet: le szeretném váltani ics-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Parkside szerszám kibeszélő
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A cwm-et úgy kell felflashelni, hogy pl. a cm11-ből kiszedem a recovery.img-t? És azt felflashelem?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
igazából azért lenne jó a root, mert kigyomlálnék sok programot, mert így iszonyatosan merül a telefon, mondjuk lehet, hogy akkuprobléma is van vele, mert az nem normális, hogy 2-3 óra alatt kikapcsolt kijelzővel sim nélkül eldobja a töltést... Így került hozzám ingyenbe, lehet, hogy eladom egy 10esért mint hibás, ha nem jutok dűlőre vele, mert minden működik rajta flotttul, csak hát ez nem megy.

Na most jön a root. Az nem maradhat ki.