- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz grafnet #29366 üzenetére
Jó a magyar nyelv... Most nem mondom,hogy a francia sem rossz Inkább az a probléma,hogy kb a 2.3-as android óta nem nagyon használ senki swap-ot, mert az utóbbi 2-3 év telóiban van annyi ram és tárhely,mint egy átlag pc-ben 3-4 éve...Egyszerűen nincs szükség a swap-ra már...
-
törölt tag
válasz aytukabozs #29361 üzenetére
Igazad is van,meg nem is. Ha segíteni akarok- márpedig az a célom- akkor jogosan kérik a magyarázatot az álláspontomra! Ne haragudj,ha így állok a témához
Grafnet:
Keresek majd otthon egy magyar leírást,hogy érthetőbb legyen.. Kb 6-7 körül érek haza,utána. Sry..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz grafnet #29356 üzenetére
sorry, de kb havonta ha egyszer benézek,akkor már az nagy szó.. Rég elhagytam már ezt a topicot..
Ami a lényeg: a C10-es kártyákat illeti, két probléma van: Az egyik,hogy nem mindet támogatja a kernel( értelemszerűen az újabbakat kevésbé) a másik,hogy az adat írás/olvasási sebesség aránya kevésbé optimális,mint a c6-os kártyáké.A 10-es olvasási sebessége -elméletben-gyorsabb,mint a hatosé( észrevenni nem fogod ) viszont az írási sebesség közel azonos...
A C6-os kártyákat inkább javasolnám ( főleg tartósabb használat esetén-lásd swap,ahol folyamatos írás-olvasási ciklus van..), mert kb azt a szintet tudja,amit elvársz,tartósabb picivel az optimalizáltabb írás/olvasás miatt és mert kb árban ugyanott van,mint egy "mezei" c4-es kártya..
A swap lényege: átmeneti cache-t(gyorsítótárat kb..) hoz létre az sd-n,amit a rendszer memóriaként kezel.Folyamatosan ír/olvas onnan is. Kb olyannak képzeld el,mintha a pc-dbe beraknál még egy ram modult..
Még egyszer elnézésed kérem,hogy nem "azonnal" reagáltam, de mint említettem: ebbe a topicba átlag havonta egyszer nézek kb vissza..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz grafnet #29352 üzenetére
Felrakható,de bitang lassú lesz. Anno próbáltam. Nem javasolnám. A memória "bővítéséhez" meg lehet swap-ot létrehozni sd-re, azt a mokeee támogatja ugyan ( Köszönet újra Bagyusznak a kernelekért! ) de ahhoz egy C6-os sd kell( inkább javasolt, a 10-es meg nem annyira gyorsabb,mint amennyire sérülékenyebb..) és cwm-ben kellene a swapot létrehozni ,amit a machfixes néha elb**z...
Sry,hogy belepofáztam!
-
törölt tag
válasz songoku1981 #29332 üzenetére
A gb romon rootolva atirhatod a market appot irasvedettrol,de nem veletlenul nem frissitheto
-
törölt tag
válasz songoku1981 #29327 üzenetére
Gugli szerint a megoldás:
1. Open the "Google Play" app and press the home button to return
2. Go to Settings → Applications → Manage Applications
3. Select the "ALL" tab, Search for "Google Play Store" and press it to open.
4. Press "Force stop"
5. Press "Clear cache"
6. Press "Clear Data"
7. Now Open Play Store and it will work normally.
Vagy-vagy...
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Plusz kiegeszitenem azzal,hogy en a machfixes cwm-et hasznalnam es nem.a 6-ost
-
törölt tag
válasz sajmon8282 #29261 üzenetére
Sajna a gdrive-omat feltortek es toroltek. Ott volt a fastboot csomag,ami kell a cwm-be bootolashoz. CWM-bol kell felrakni a romot. Olvasd el a blogom es probalj guglizni a csomagokra. Sry,de egyenlore ennyit tudok segiteni..
-
törölt tag
Nem nagyon szeretnék rosszat mondani, de ha exFAT-re van formázva,akkor ott vmi nagyon nem jó. A FAT tiltás a ROM !! FAT particióját "tiltja" le, nem az sd kezelést
Hogy kissé érthetőbb legyek: a gyári rendszer egy FAT partición tárolja az olyan adatokat,mint az IMEI, és a boot folyamat .. Ha jól emlékszem... ez a gyári frissítő programmal "jön elő", amikor a teló "átvált " letöltés üzemmódba.. hogy konyhanyelven fogalmazzak .
Sokan ekkor nyomtak egy törlést erre a particióra is, hogy "több hely" legyen, vagy mittudomén,miért A lényeg, hogy innentől a kis alca nem nagyon élt,mert ezen a partición az induláshoz szükséges adatok voltak. Namost a gyári rendszer felcsatolta ezt a particiót alaphelyzetben. Ezt a felcsatolást szedte ki Bagyusz a romból.Bocsánat a megfogalmazásért, de szerettem volna, ha vmennyire érthetőbb azoknak is, akik nem értenek a romoláshoz
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Közérdekű info: Mivel a gmail fiókom feltörték és törölték, ezért az összefoglalóban lévő linkek jó része sajnos már nem él! Elnézését kérem mindenkinek!!
-
törölt tag
válasz Atrasko #29228 üzenetére
Tenyleg bocsi, de manapsag az atlag juzerek tamadasnak veszik, ha jelzik felejuk azt, hogy van osszefoglalo es nem veletlenul! Tisztelet a kivetelnek
Ellenben nem vagyunk mesterek. Csupan olyan egyenek egyre csokkeno halnaza, akik szeretnek es probalnak segiteni masoknak.
-
törölt tag
válasz Atrasko #29223 üzenetére
Ezt annyiban modositanam, hogy azoknal GARANTALT a hibatlan mukodes. ( a telohoz kepest). Nekem anno gb bootloaderen is hibatlanul ketyegett, bar a tweaked ics-t jobban szerette a telom. Sajna a gyartasi szoras miatt tenyleg csak azt tudom mondani, amit anno is mondtam: ki kell probalni.
-
törölt tag
válasz Angel2014 #29165 üzenetére
Először is az Alca bootloadere alapból nyitva van, másodszor is olyan területre kéne írni a romot, amit JTAG-en kívül mással nem nagyon tudod otthon megoldani
Kutya: Gondolom a Spirit FM-re gondolt az illető, viszont a 4.1-es romokban nincs benne a stock FM rádió alkalmazás. Talán, ha Bagyuszt megkéritek és van még kedve,energiája és telója leforgatni egy romot, akkor lehet , hogy menne. ( Csak halkan jegyezném meg, hogy olvastam egy olyat itt a topicban,hogy valakinek van egy romolásra felajánlott telója, amit én pl elküldenék KeeperV-nek egy jó kis CM7 + CM10-12 romok létrehozása miatt, de ez speciel csak az én kósza ötletem... )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szoktak es lehet,de nem mindegyik hibat erdemes. Pl soc hibanal inkabb alaplap csere van. A toltes vezelro ic-t pl lehet cserelni. De sztem nalad nem az lesz a baj. Nincs masik akku,amivel ki tudod probalni?
Joker: win10-hez elvileg nem jo az otu driver,de manualisan fel lehet tolni a 8.1-es drivert a rendszerre es ugy lehet,hogy jo lesz. En inkabb javasolnam a hiren's bootcd hasznalatat es onnan mehetne fel egy rendszer a telora. Vagy egy linux live cd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #29157 üzenetére
P.Ü. nem jött még meg, viszont a töltés vezérlő IC is lehet ludas, azért kérdeztem.. Ha az akkut bebikázni sem lehet, akkor tényleg halott.. De ezt tudod
Fagyi: akkut bikázd be, ha tudod, de valszeg mélymerült lett.. tehát mindenképp csere lesz belőle..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én inkább a stock reco-t javasolnám neki a blogomból, vagy rakja fel a motorola drivereit Bagyusz leírása alapján..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RAiN91 #29149 üzenetére
Javasolnam a cwm hasznslatat a full formazasra. Belso tarhelyre gyari rendszereknel nincs eselyed sem masolni. A rootolt , fozott romoknal atlag 3-400M van szabadon. A telot full format utan en kiprobalnam a helyedben egy GB Gamer rommal. Osszefoglaloban is van link hozza illetve a Keep altal linkelt gdrive-omban is.
-
törölt tag
válasz robogos10 #29111 üzenetére
A 4.4.4-es az CM11 asszem ( ) . ezer éve nincs más rendszerem ( na jó: 1 éve..) mint a stock LG ..
A 4.4.4-es-re épülő CM11 letölthető namerke blogjából vagy Bagyusztól.Az,hogy Te most 2.3-at, 4.0.4-et vagy 4.1-et vagy bármilyen custom romot teszel fel, teljesen mindegy. A folyamat ugyanaz minden esetben
A képeket még win 8.1 alatt csináltam, tehát ott is van..Mivel visszaálltam a dual rendszerre ( win7 64bit és Hackintosh Lion ) ezért már képeket nem nagyon tudok win8.1-hez adni.. sry
Emlékeim szerint a csempék között van egy parancssor,vagy terminál... az ikonja egy fekete kocka.. a windows ezközök között, ha jól emléxemKeep: pont az 1szerűsége miatt szeretik a windowst.. Egy faék bonyolultabb nála kezelés szempontjából. A nagyobb baj az,hogy egyre kevesebben tudják,hogy hogyan is kell / lehet parancssorból parancsokat osztani a winnek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz robogos10 #29100 üzenetére
A fsatboot-ot innen tudod leszedni. OT995_fastboot.rar -t szedd le, csomagold ki a C meghajtóra.
Ezek után innen leszeded a recovery_machfix-et. Ez az 5-ös cwm,amivel eddig szinte minden custom romot fel lehetett rakni.
A CM10.1-et már töltöd le, azt másold fel az sd kártyára a telefonba.
Ha mindez megvan, akkor jöhet a cwm-be bootolás: ( innen a blogomból az ezzel kezdődő rész kell Neked: Clockwork recoverybe bootolás: (windows alatt)Szükséges hozzá:
1Db OT995 ( ), adatkábel,fastbootos mappa ,driverek,amit az OTU program telepít fel, és természetesen kell a recovery file, ami img kiterjesztésben van.Első lépésként a fastbootos mappát csomagoljuk ki valahova.Egyszerűség kedvéért én a C: meghajtóra írom/oda csomagoltam ki a saját gépemen is.Második lépésként telepítsük fel az otu programot a driverek miatt.
Én speciel ezután a saját telefonomat egyből rádugtam az usb kábelen keresztül a gépre,hogy a driverek fennt legyenek.Elsőnek simán,működő rendszerrel(a telefont normál,bekapcsolt gb rendszerrel),majd utána a telefont kikapcsoltam és download módban( hangerő le+bekapcsoló gomb nyomva tartása,rezzenés után a bekapcsolót elengedve,de a hang le gombot még 4-5mp-ig nyomva tartva ) raktam a gépre,hogy az ekkor szükséges driverek is fennt legyenek.Amikor a driverek működtek,akkor a telefonom kikapcsoltam.(akku ki).Harmadik lépésként a recovery file-t be kell másolni a fastbootos mappába.Ezt én úgy oldottam meg,hogy a recovery-machfix-20120609.img file-t átneveztem ics.img-re(mivel a GB és az ICS romok majdnem 100%-a ezzel telepíthető), a cwm_cocktail_cyanogenmod_20121019.img -t meg cm10.img-re neveztem,ez meg értelemszerűen a cyanogenmod romokhoz kell(plusz az ICS v1.x verziókhoz).
Ha az előkészületekkel megvagyunk, akkor jöhet a bootolás(igény szerint akár a flashelés):
Windowsban indítsuk el a terminált. Win7-nél pl start/futtatás és oda a cmd
).
Ott vannak a képek is hozzá. ( Ez a blogbejegyzés kell Neked hozzá )
-
törölt tag
Telorol vagyok,linket nem tudok adni,de kezdjük elöröl. Neked kell egy fastbootos csomag,ami a gdriveomban van (vagy HelixP linkjénél) meg kell egy machfixes reco szintén gdriveból. Blogom leirása alapján mehet a fastbootos cwm boot. Az sd-re felmásolt romot telepited szintén a leirásom alapján. Eddig ez ment. Ha elakadsz, kb r-től vagyok otthon gépnél,folytathatjuk,ha gondolod...
-
törölt tag
válasz helixP #29090 üzenetére
Maggi-fix oszt főzz.. (ROM-ot )
Robogos: nem tudom,melyik mappára gondolsz,de becsomagolhatom,ha ugy jobb letölteni a gdrive-omból. Ellenben neked csak a fastboot-os mappa kéne meg a machfixes reco bele mondjuk cwm.img néven. A romokat feleslegesen szednéd le az összeset, drivereket az alcatel hivatalos progija tartalmazza... Rom cseréhez más nem kell
-
törölt tag
válasz aytukabozs #29088 üzenetére
Melyik marha irta ezt? . Ez csak javaslat, nem kötelező +fogadni
-
törölt tag
Nem az én asztalom,de supersu-ban full unroot,utána factory reset? Átlag telókon ez műxik ( pl nekem G2 minin is..)
-
törölt tag
válasz Szabónagymer #29049 üzenetére
Külsőleg megtápolva is? Ha igen,akkor az sz*r helyzet.
Az gáz, mert akkor az amss.bin-t törölted. Marad szervíz és jtag.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aytukabozs #29040 üzenetére
ÁÁÁ, laikusként nem szívesen szólok bele ... Én elküldeném az asszonyt melegebb éghajlatra, ha a csicsás kinézet fontosabb lenne,mint a közel hibátlan funkciók . A 4.04 stock rommal sz*ni fog,nem keveset. A 4.4-es rendszerek meg portoltak,kamera nem 100-as, 512 ramhoz meg a chrome-ot nem javasolnám.. Persze attól még "szép" a rendszer.. Lányomén sem véletlenül van a H1N1 GB gamer fent
-
törölt tag
Ha szabad beleugatnom: cwm-ben akkor nem látja az sd-t, ha nem a machfixes cwm bootolt be. Erről volt soxor szó a topicban . A blogomban van machfixes cwm link (gdriveomon is fent van) azzal bootolj be és látni fogja
-
törölt tag
Szerénytelenül javasolnám a blogom, Milestone blogját és az alcatel hivatalos oldalát, hátha segít
-
törölt tag
válasz Szabónagymer #29006 üzenetére
Stock recovery-t próbáld meg. Leírás a blogomban
-
törölt tag
válasz pcgamer01 #28992 üzenetére
Szerezz be fluxtollat és 2C-s pákahegyet, meg egy bazi erős nagyítót vagy mikroszkópot. Van pár smd-s alkatrész,ami elég közel van,könnyű zárlatot rakni rá vagy véletlenül leszedni pákával. Én ezekkel kezdeném vagy hőléggel Persze ez amolyan faki-féle barkácsolás csak
-
törölt tag
Usb aljzat is lemaradt... öregszem
-
törölt tag
válasz ViktorHUN79 #28939 üzenetére
Azért mondtam a cwm-et,mert az kihagyja a telon lévő rendszert. Probáld meg adapterrel pc-ben . Sztem a kártya megdöglött egyébként
-
törölt tag
válasz ViktorHUN79 #28937 üzenetére
Bootolj be cwm-be. Ha ott is ez van,a pc sem tud másolni rá,akkor nagy eséllyel döglött az sd.
-
törölt tag
Ha jól olvasom, akkor reboot recovery-re jött elő ez. Fel volt flashelve a cwm, vagy a stock-ra bootoltad be PA telepítésekor? Ha a stock van,akkor próbálhatod a stock recot is.. ( blogomban a 3e recoba lépés módja.. )
Szerk: jó Neked.. Nekem csak holnap lesz apuka-üzemmód..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz aytukabozs #28892 üzenetére
Akku ki, majd kivett akku mellett nyomd a bekapcsoló gombot kb fél percig. Ha megvan,akkor egyből downloadba,amint berakod az akkut. Reco-ból meg szedd le ujra a machfixes reco-t és nézd meg vele.. Hátha..
-
törölt tag
válasz aytukabozs #28898 üzenetére
Lehet,hogy rosszul olvastam, de mintha IDOL-t irtál volna,mint teló.. Na azt nem ismerem annyira sajna... Bocsi,de csak most olvasok vissza.. Mivel 2 hete csak éjszaka dolgozom, ezért alig látok. Elnézést..
-
törölt tag
válasz aytukabozs #28892 üzenetére
Download módban nincs töltés és halott droidnál sincs. Ellenben kikapcsolt állapotban (hacsak nincs letörölve teljesen minden a telóról) van töltés..
-
törölt tag
válasz Keeperv85 #28895 üzenetére
Ha belepofázhatok esetleg.. mi lenne,ha első körben a terminal-t su-ként használná linux alatt? Tipp ugyan,de lehet,hogy a user terminalnak nincs jogosultsága..
chm meg volt az usb ezközök kezelésekor?.. Mivel linuxban (is) laikus vagyok, nem lehet,hogy "csak" itt van a kutya elásva?Szerk: DVD-nek lehet igaza, most látom,hogy bőven megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GhanBuri Ghan #28824 üzenetére
Tudomásom szerint a régi 6-os cwm-el kell feltenni, de a machfixessel is megpróbálhatod. Emlékeim szerint a régi 6-os ( IUSS-féle) volt a nyerő ehhez, de ez baromi megkopott emlék. Ne haragudj
-
törölt tag
válasz GhanBuri Ghan #28822 üzenetére
1.2 a drive-omban. Link az összefoglaló gyári romjainál..
Szerk: 1.2. Ez gb bootloaderre..[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz ViktorHUN79 #28777 üzenetére
Esetleg ezt átnézve lehet,hogy találsz megoldást?
Tudom, hogy nem alcatelre van, de lehet,hogy a csomagok megfelelőek lehetnek.. van pár minimal gapps csomag, át kéne guglizni és ki kéne próbálni, hátha jó vmelyik teló mini csomagja...Itt is van pár tanács pl..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz anonym76 #28775 üzenetére
..a nyakánál.. de a belében nem..
Anonym: a rendszer nem is fog felállni, ha vmi hibát "érzékel" sztem.. Nem vészes a helyzet. Türelem. A fizikai hibák elhárítása után menni fog..
Keep: Jó lesz, csak már nem tudok azon szerkeszteni.. ( Bocsi a privátért itt!!! )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
G3S hw-e ugyanaz,csak a kijelzőt és a felbontást növelték a minihez képest. Nem éri meg a felárat szvsz.
Javaslatom a huawei g620s lenne inkább. Árban ugyanaz a trénél,de jobb hw, jobb minőség a gyártás során.Anonym: sztem usb aljzat elszállt,csak a táp lábak vannak (még ) a helyükön. Sztem vagy szervíz,vagy Keep. A javítást nem fogod megúszni,bár ezek a hibák könnyen javíthatóak.
Retaren : virusirtó kikapcsol arra az időre..pl
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Path of Exile 2
- Láncfűrész topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iphone 14 Pro 128GB makulátlan, gyári független