Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Mózes
aktív tag
Találtam egy bugot a cm10-ben: Videó módban a hatásoktól fc-zik a telefon. (nem mintha nagy szükség volna a bolondos arcokra
) -
Švejk
őstag
Sziasztok,
Haveromnak OTS-e van, és most szánta rá magát a rootolásra. Jelenleg offical ICS van rajta, így az összefoglalóból az ICS root fület próbálta, mindent a leírás szerint, de ott akadt el, hogy miután a telefon újraindult nem ment a recovery menube, hanem a Telenor logónál állt le. Ezt egy akksi ki-be megoldotta, de ettől még root továbbra sincs. Próbálta ICS meg GB bootloaderrel is, nem megy.
Esetleg van program amivel visszaflashelhet GB-re, ott rootolhat, majd a root megtartásával lefrissít ICS-re?
Vagy valami ötletetek van? -
loosht
senior tag
válasz
Gregman
üzenetére
Ha még nincsenek ilyen sorok, akkor teljesen mindegy, ha már vannak, akkor írd felül! Az 5.8-nál azt hiszem ro.telephony.call_ring.delay=0 szerepel a build.prop-ban. Tedd ki kommentbe úgy, hogy teszel elé egy # jelet, indítsd újra a telefont és próbáld ki a csengőhangot. Lehet ennyi is elég.
-
eldrah
aktív tag
válasz
Gregman
üzenetére
annak idején a qme romoknál volt hasonlo probléma a kisteson(ot-990)...ott nem volt igazán megoldás,csak ha egy hangszerkesztovel ismetlodo hangot csináltok.qltsar logout blogjában megtaláljátok még a videot szerintem..linkelni nem.tudok,telorol vagyok bocsi..vagy én pl hosszu dalt használok jelzzésre,azt tuti meghallom(kivéve amikor nem,mert a targonca elég zajos
) -
Gregman
tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki a következő problémával?
Amikor hívnak, egyszer csörög a telefonom (egy ciklus), azután ha nézem a képernyőt látom, hogy hívásom van, de a telefon csendben van.
Ha nem hallom meg az első csörgést, akkor nem veszem észre, hogy hívnak.H1N1 5.8a, a csengőhangokkal nem variáltam, még a telepítéskori beállításban van a telefon.
-
loosht
senior tag
válasz
B2man2
üzenetére
A dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18 parancs flash-el, méghozzá az /sdcard/recovery.img fájlt az mmcblk0p18 (vagyis recovery) partícióra. Szedd ki a gyári backup-ból a recovery.img-t, tedd az sd kártya gyökerébe és futtasd le ismét a terminál emulátorban a parancsot! Így ismét gyári recovery-d lesz.
A romomat sajna nem fogom publikálni, mert nem saját alapokra épül.
(#12281) zedok: Az összefoglalóban le van írva a root. Csináld meg úgy, vagy ha úgy nem megy, akkor mentsd le a rendszeredet, telepítsd fel újra az 5.5-öt és advanced restore-ból állítsd vissza csak a data-t!
-
zedok
őstag
Sziasztok! Fenn van ez 5.5ös rom nálam, hasított is egy ideig. Viszont eltűnt benne a root jog..ez mitől lehetséges? És hogyan tudnám visszahozni? Így a proci is visszaállt alaphelyzetbe.
-
B2man2
aktív tag
Sziasztok!
Visszaraktam a v5.5 eredeti kernelét a biztonsági mentésemből.
Ezt terminal emulator alól indított recovery-vel csináltam, az összefoglalóban leírtak alapján:
su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
reboot recoveryVmiért újra akartam indítani a telefont, de véletlenül a recovery-re nyomtam, és meglepődéssel vettem tudomásul, hogy bejött a cwm 5.5.
Most akkor sikeresen fel flash-eltem a cwm 5.5-öt??
Ha igen akkor hogy tudnám visszarakni a gyári t-mobile-os recovery-t? Ezt szerettem volna gyárin hagyni.A segítséget előre is köszönöm.
B2man
-
eldrah
aktív tag
válasz
loosht
üzenetére
majd legkozelebb jobban odafigyelek,meg jelzem valahogy
lényeg,hogy nincs harag,ennek orulok..hmmm erre a romra befizetnék egy tesztelésre,mennyit birna nálam átlagos használat melett
ami van most,hini5.3 nincs huzva,jegelgettem a dolgokat,gyenge fényero,max délig,egy oráig birja olyan hajnal négyes akksilevételtol számitva...igaz az ingress is sokat sziv,meg folyamatos 3g,tapicskolás
kb 2.5h bekapcsolt képernyu átlagosan..
-
loosht
senior tag
válasz
ViCk980
üzenetére
Tudja, igen, csak olyankor nyilván jobban merül a 3G hálózat használata miatt. Próbáltam azt elérni, hogy a nem használt telefon tényleg ne legyen használatban. Kiiindulási alap a H1N1 5.2 volt, ebből készülgetett az idők során a mostani verzió. Időközben alá került az 5.4 kernele. Teszteltem a többi verziót, de mindig visszaálltam a sajátra, ami az 5.4 kernelével toronymagasan a legjobb. Az alulfeszelt wifi miatt gyakorlatilag a wifi szinte semmit sem fogyaszt, ha be van kapcsolva. Most úgy áll a dolog, hogy 3G-n, kb. 3.5 óra képernyőhasználattal, 35-45 perc körüli telefonálással, 2 óra zenehallgatással kb. 3nap 10 órát megy úgy, hogy éjszakánként 8.5 órát repülőben van, amíg alszok. Elég sokat megspórolok azzal, hogy tényleg alszik kikapcsolt képernyőnél. Hosszú és nem is biztos, hogy érthető lenne, ha leírnám miket kell csinálni, hogy ilyen legyen, de egy dolgot ha megengeditek, akkor tudok javasolni:
Beállítások->Bizt. mentés és visszaállít.->Adatok biztonsági mentése->Pipa ki
Ha be van pipálva, összességében napi 30-40 percet ébren tartja a telefont.
eldrah és dinnje: Nincs harag! Nem vettem a poént.

Ha kevesebbet nyomkodom (azt hiszem 2 óra képernyő volt), akkor ilyen az üzemidő:
-
dinnje
aktív tag
-
eldrah
aktív tag
válasz
loosht
üzenetére
bocsi,látom nem ment át a poén
ez ma ilyen nekem ez a nap..akárkihez szolok megsértem
tudom jol,és tisztellek is ezért,hiszed vagy sem,higy már joideje romokat készitesz,meg témákat..volt már jopár publikált dolgod meg segitettél nekem is párszor tanácsokkal...Inkább irigyellek hogy igy értesz hozzá és nem.vagy lusta tanulni mint én
-
loosht
senior tag
válasz
eldrah
üzenetére
Öhm, hát nem...
Elég sok alkalmazást használok, nem lett 3210 csinálva belőle. Valahogy sejtettem, hogy ilyen kommenteket kapok majd, ezért is gondolkoztam, hogy egyáltalán megosszam-e a képeket. Saját rom, ami erre képes és pont! Amúgy meg nyugodtan törölgethetsz, de fogadjunk, hogy akkor is fel-felébred majd a telefon még ha csak kis időkre is! -
Gregman
tag
Szia!
Én használtam vagy 2 hónapig a CM10-et.
Semmi gond vele, szép és jó, de egyre jobban zavart, hogy többször is kellett töltenem napközben mert nem bírta volna ki estig
Vagy 2 hete áttértem az 5.8-ra, vagy 1 hétig szívattam magam mert csomagváltás miatt nem volt mobilnetem (az én hülyeségem). Kb. 1 hete megy rendesen az 5.8 rajta, ezzel sincs gondom, de az aksi, úgy látom sokkal jobban bírja (persze még kellene néhány töltési/kisütési ciklus).
-
mercurytopaz
aktív tag
Én az eddigi romok közül mindig a Bagyusz-é hoz jutottam vissza. Az akku használat jó, igaz ennél is vagy az ötödik töltési ciklus után áll be. /természetes/ Az ics-között a kamera is itt a legjobb . Rom 5.8 Teló független
-
Ronam
addikt
CM ROM-ról mi a véleményetek? Jobb mint az 5.8a? HDMI-t nem igazán használom a telefonon, szóval az nem érdekes, hogy nem működik. Akksival hogy bánik? Előző telefonomon CM7-et használtam, de ezen még egyszer sem volt CM
. -
Kuter
senior tag
Mostmár értem ezt a kamera mizériát. Felraktam h1n1 gb rendszert a kamera tökéletes nem csatok feleslegesen az optika ,szinte tű éles a kép (vakuval is.)Eddig azt mondtam a ics nél hogy jó jó a kép de....
Most meg azt hogy ku..a jó mint ha nem is ugyan az az optika lenne .Csak azt nem értem hogy miért olyan nehéz ezt a kamera apot átírni ics re.Hát remélem benne lesz a javításban a kamera mert most vissza rakom az ics-t de fáj a szívem(vagy is inkább a szemem) a kamera miatt.Üdv: Kuter
-
törölt tag
válasz
karl_fischer
üzenetére
Mivel a héten d.u-os vagyok,hajnali 1-körül érek haza, ezért 7végén fogok foglalkozni vele..( ha nem kell túlóráznom.. )
Duma: semmilyet. Ez a max.Nincs több. -
bagyusz
őstag
válasz
Duma3214
üzenetére
Gyárilag 342MB érhető el a rendszer számára a többi-t megeszi a wifi,bt,audio,kamera,ril,gpu,hdmi, és még egyéb puffer...
Más telóknál azért több az elérhető ram mert ott teljesen más Soc-t használnak, valamint nagyban befolyásolja az egyes részegységek memória éhínsége.
Max 382MB-t lehet kisajtolni
-
Duma3214
tag
hello.
Több romot kipróbáltam de mindenhol csak kb 350Mb ram van. Ez kevésnek tűnik. És most lehet azt mondani, hogy a többit a rendszer viszi el, de a HTC-nél és Samsungból is fogtam 512mb rammal szerelt telefont és sok alkalmazás futtatása mellet is több ramjuk volt. -
dinnje
aktív tag
A foglalkozás megtette a hatását, elment mindenki összefoglalót olvasni
Legalábbis nagyon remélem! -
törölt tag
Nem akarok nagyon pofátlan lenni,de az ósszefoglalót elolvasta egyáltalán valaki?
Az utóbbi 5-10 kérdésre benne vannak a válaszok és a linkek is..Ha valami nem érthető,vagy módosítandó,akkor kérném privátban leírni nekem. THX.
-
pilkadav
csendes tag
hello.visszatettem.egy gb mentèst ès.nekem.látja az sd karit.ez meglehet?
-
B2man2
aktív tag
válasz
enzahobi
üzenetére
v5.5 ön van most v5.8a stock kernel, és szeretném visszarakni a v5.5 kernelét. Azzal mintha jobb lett volna az akkuidő. Igy most 100%-ról kb 10 perc alatt 10%-ot merül. Egy élyszaka fullról 82%-ra esett vissza...
A leírásodban lévő linkben csak 5.8a-s kernelek vannak, nekem 5.5 kéne.
A DSPmanager Apollo ICS.zip micsoda? -
pilkadav
csendes tag
hello kérdeznék valamit.miért.lehet az hogyha a laptopon (windows xp) elinditom. az ics recovery -t ujraindul a laptop nem tudja valaki mi lehet a baja vagy ez nem volt már valakinë hiba?
-
bladegery
senior tag
Olyan flash-t tud-e valaki amivel megy a twitch.tv is cm10 alatt? (ami tegnap vagy tegnapelőtt linkeltek az nem jó hozzá)
-
akosright
tag
Mindenkinek nagyon ajánlom a greenify nevű programot.
Eddig délután egykor töltőért kiáltott a teló, most négykor 48%. -
Dr. Mózes
aktív tag
Milyen programmal lehet megnézni azt, hogy melyik app nem hagyja aludni a telefon. Egy éjszaka alatt 100-ról 82%-ra csökkent az akkumulátor feszültsége, megnéztem és szinte egész este ébren volt a teló.
-
tuningtomi
aktív tag
válasz
ORCA58
üzenetére
Kár hogy nincs belõle 4,3-as.
Az 5" azért már kétkezes, elsõ ránézésre jónak tünik, de majd késõbb kiderül milyen ha már több embernek lesz és írnak pár ezer kommentet hozzá.Az biztos hogy ez volt az elsõ és az utolsó is hogy alcát vettem.
A minõségével és a tudásával nincs bajom, csak hát a szervízhárrér és a support sz@rt se ér.
Mázlink van hogy vannak értelmes emberek akik az idejüket feláldozva készítettek jó kis romokat és így lehet mókolni a telót. -
wwenigma
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 58.5 mm full fém tamper
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Elég sok alkalmazást használok, nem lett 3210 csinálva belőle. Valahogy sejtettem, hogy ilyen kommenteket kapok majd, ezért is gondolkoztam, hogy egyáltalán megosszam-e a képeket. Saját rom, ami erre képes és pont! Amúgy meg nyugodtan törölgethetsz, de fogadjunk, hogy akkor is fel-felébred majd a telefon még ha csak kis időkre is!