- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
Pikkolo^^
addikt
válasz Silentfrog #14194 üzenetére
Köszönöm, ez ígéretes. A 15W kevés a növényeknek, a ledes megoldás is az lesz. 3 15W-os fénycső kellene, ilyen kis helyre (60x30) 45m ledet nem lehet berakni.
-
Pikkolo^^
addikt
Korábban már kérdeztem, de akkor le lettem pattintva, hogy csináljak magamnak tetőz az akváriumra. Most vált aktuálissá. Tehát tud valamelyikőtök akvárium tető készítőt? Kompletten kellene az elektromos résszel együtt.
-
havri1
félisten
Túletetéstől megdögölhet egy hal?
Konkrétan annyit evett, hogy belehal?havri
-
mdk01
addikt
válasz bull84ghia #14186 üzenetére
Az sem rossz talán, legalább vmenynire mozog a víz ott. Sztem ha a régi víznek a felét belerakod, a másik fele meg állott csapvíz akkor azzal úgy ellesznek egy hétig. Inkább ez mint hogy kinyírd őket. Meg a 3-4nap múlva megint kicserélheted állott csapvízre a felét. Azt is lehet ilyenkor hogy kevesebb kaját adsz nekik mint eddig és akkor kevesebb a bomló anyag, de nem lesz itt gond sztem.
-
mdk01
addikt
válasz bull84ghia #14183 üzenetére
Keresd elő és inkább várj vele egy hetet is akár. Ha a szűrést megoldod nekik sztem még az sem baj ha abban az egy hétben kicsit zsúfoltabban vannak.
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14182 üzenetére
Sajnos ez van vagy előkeresem a régi 20 literest arra a pár napra.
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Silentfrog
Topikgazda
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14180 üzenetére
Értem, átlátszó sziloplastal akarom beragasztani.
Akkor a halak 2 napig vödörben laknak majdHazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bull84ghia #14178 üzenetére
Ha csemperagasztó,vagy fehér cement,oxidfestékkel színezve akkor semmikép nem tudod visszarakni a halakat egyből.
Az elkészítés után pár nappal vízcsere szükséges,majd még egy vízcsere nem árt még pár napra rá.Esetleg akkor tudod viszonylag hamar visszarakni a halakat,ha a kész hátteret előtte áztatod az akváriumon kívül.
Viszont ha FBS-el ragasztod be a hátteret annak egy nap száradása van. -
myk74
senior tag
válasz bull84ghia #14178 üzenetére
Manado a poron kívül semmit nem enged ki magából!
Jól át kell mosni,én 1 literenként mostam át több léről,és így sem lett tökéletes.Pár nap kellett míg letisztul,meg egy perlon csere a szűrőben.Nincs kéz Nincs csoki!
-
bull84ghia
őstag
válasz Silentfrog #14177 üzenetére
Készítve lesz.
Manado talaj lesz, akkor ennek utána olvasok hogy enged-e ilyen anyagokat
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bull84ghia #14173 üzenetére
A háttér gyári vagy te készíted?
-
orion1025
őstag
válasz bull84ghia #14175 üzenetére
Ha olyan talajt veszel ami egy-két napig enged ki magából károsabb anyagokat nagyobb mennyiségben, akkor természetesen nem.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
mdk01
addikt
válasz bull84ghia #14173 üzenetére
Hát a halakat abba a vízbe rakd ami voltak eddig is, aztán ugyan úgy vissza.
-
bull84ghia
őstag
Mi a legkímélőbb modja a teljes aljzat cserének a halak szempontjából?
A kavics lesz manadora cserélve illetve háttér beépítés.
Nem szeretném ha elpusztulnának.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
myk74
senior tag
Mivel megmarad az akváriumom,volt egy kis fazon igazítás!
Előtéri növény kell még,illetve hogy hátul a növények megnőjenek!
Még a szűrő csöveiről kell eltakarítani az ecset,és egyéb algák támadás nyomait!
54 liter[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
_seth_
veterán
válasz Silentfrog #14167 üzenetére
Amennyiben 130-240L közötti az akváriumod és nincs külsőszűrőd akkor igen.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
mdk01
addikt
válasz bull84ghia #14166 üzenetére
Én keverem neki.
Mikro, ugyanaz mint a GA csak duplaannyi vas van benne ebből 2ml/nap, a makro, meg porból, de az is a GA makro aránynak megfelelően 2ml/nap, meg megy mellé még easy carbo 3ml/nap. -
Silentfrog
Topikgazda
Szerintetek megér egy hibátlan Serafil 900 6 ezer forintot?
Egyik ismerősöm vesz egy Atman cf-1200-as szűrőt és eladná a Serát. -
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14161 üzenetére
Mert a világítást nem lehet 60cm-nél jobban széthúzni?
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14159 üzenetére
Milyen méretű az akvárium amit kinéztél?
Én inkább hosszába nyújtanám el az akváriumot, vagy mindkét irányba.
70liter fölé teljesen jó a 48W még akár kicsit nagyobb is lehetne.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Köszi a tanácsot, igazad van
Viszont én tudom mit akarok csak ha azzal hogy 54l helyett 72 litert veszek mehet a 48w és nem kell mókolnom akkor nekem megéri. Viszont ha ugyan úgy sok oda is a 48w akkor meg mindegy.
Az iwagumitól azért tértem el kicsit mert azt mondták hogy CO2 nélkül nincs gyep.De egyetértek, kezdek kicsit elveszni ezért is akarok kitartani a mostani elképzelés mellett, aztán majd lesz valami.
Már csak azt kell kitalálnom, hogy mivel töltsem fel az Atman CF-800-at, meghagyjak-e valamit a benne lévő anyagokból.
mdk01
Odyssea T5 2x24
Tudom hogy a Power Compact nem rossz, de valamiért szimpatikusabb a T5 és a 48 már egy komolyabb akváriumhoz is jó lehetne. Eredetileg ki akartam venni egy csövet de nem biztos hogy megy.
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Silentfrog
Topikgazda
Ha közelebb lenne ezt tutti megvenném.
120x80x47 cm-es, 10mm-es üvegből készült 450 l-es akvárium hátterezve, Hagen fénycsövekkel, Aquanova levegőztetővel .
32 ezerért kicsit sem drága.[ Szerkesztve ]
-
Pocee
senior tag
válasz freelanced #14156 üzenetére
Az a baj,hogy olyan szinten fogalmad sincs MÁR mit akarsz,hogy hihetetlen.És ezt nem rosszindulatból írom,hanem azért mert tipikusan elvesztél az internetben...
ez jó,ez miért jobb...stb,nem baj hogy kérdezel,de legyen egy elképzelésed az egészről,hogy mit akarsz.ne konkrétumokat ragadj ki a tanácsokból,hanem a lényegi infót ami tényleg számít,pl: nagyon sokaknak van atman ami bevált ha nincs pénz nem kell eheimet erőltetni...mint ahogy az ADA termékek sem férnek bele a "low tech olcsón" témába.Legyen egy irányod,ha iwagumi akkor az,ha nem az akkor más de legyen ELKÉPZELÉSED,mert ha nincs, akkor önmegvalósítás sincs,ami az ember egész életére igaz,mindig más mondja meg mi kell Neked.
Hidd el sehogy nem fogod megúszni az algát,leküzdeni le tudod majd odafigyeléssel meg mérésekkel(ami igen költséges) de az alga fel fog bukkanni és lehet vele küzdeni.Mr.Brightside
-
freelanced
addikt
Üdv! Igazából ez olyan 1500 Ft-al dobja meg az árat, amennyiben az Akvariumplus aksik nem túl gagyik.
De amúgy igazatok van.
De kiterjedésben nem sokkal nagyobb a 72l viszont megmenthet az algától.
Elvileg ekkoránál már csak 0,6 W/L nem 0,8 ez jó kell hogy legyen CO2 nélkül is.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14154 üzenetére
Azért ezt megcáfoltam fentebb tudod, de persze én sem most kezdtem ezért sikerült valszeg úgy ahogy. Meg szánok időt az utána olvasásra.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #14151 üzenetére
Jaja, alakul....a 20k-ból meg 150k
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14148 üzenetére
...és miből lenne ez a 48W?
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz freelanced #14150 üzenetére
Figyeld meg csak az lesz amit én mondtam,ha így haladsz. 200L
-
freelanced
addikt
Üdv! Értem. Gondolom karbantartani még nem sokkal rosszabb attól, hogy 10 cm-el magasabb. Viszont akkor remélem, hogy itt már nem gond a 48W.
Végül szerintem Eheim 2213 helyett Atman CF-800-at veszek, 4 év gari, és a 72l-be már kevés lenne a 2213.
-
myk74
senior tag
válasz freelanced #14148 üzenetére
Szerintem mindenképpen jó döntés lenne!10cm-el magasabb csak és szerintem jobbak az arányai,legalábbis nekem jobban tetszik mint a 30cm magas!
Nincs kéz Nincs csoki!
-
orion1025
őstag
válasz freelanced #14145 üzenetére
Ennek az ízlés szab határt, nekem például a hátul és oldalt is beterítő dzsumbuj a kedvencem.Nem mindegy hány liter, mert méretes akváriumhoz előnyösebb gyorsan növő fajokat válogatni, így nem kevés pénzt tudsz spórolni.Elég sok növényt lehet tartani átlagos feltételek között is, egy normális talaj kell, az a kulcs.A CO2 hiánya nyurgulást és kevésbé bokros növényeket eredményez, de ez sem igaz minden esetben, mert én sem tapasztaltam hasonlót.Persze a CO2 nem léte kevesebb tápozást is kíván, ezt is neked kell majd összehangolnod bármilyen növényt is válassz.
-
orion1025
őstag
válasz freelanced #14143 üzenetére
A Marsilea eléggé X-akta növény, lutri szerintem.Akkor inkább már Hydro sp. Japan.Na az az igazi minimál low tech növény, megölni nem lehet, és eléggé gyorsan nő.Mindegyik leírt növényt lehet gyepesítésre fogni, nekem az Elatine a kedvencem, de az is megint egy titokzatos növény, mert sokaknál kihal egyik napról a másikra.Ha biztosra akarsz menni, akkor Sagittaria, Tenellus, meg a Hydro.Ezek gyorsan is nőnek, és elég jól lehet teríteni velük.
Ja és ez a három nem igazán igénylik a CO2-t.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz freelanced #14140 üzenetére
Ha kicsi növényt akarsz, akkor Elatine vagy HC, ha igénytelenebbet és nagyobbat, akkor Sagittaria vagy Tenellus.
Szimpla növényest is lehet CO2 nélkül nevelgetni (folyékony mannával), hülyeségnek tartom sokak tanácsát, miszerint ne lehetne.Biztosan szűkül a használható fajok száma, de nálam eddig minden elvolt élesztős és folyékony CO2 használat mellett is.Sőt, a Carbo hatása például csak 6 órán át tart, erre nekem rásegített az élesztős, mert míg azzal nem telítődött a víz, addig a carbo ezt megoldotta abban a pár órában.Szóval hülyeség, sőt, rengeteg dolgot meg lehet cáfolni, hogy milyen minimál körülmények között miket nem lehet fellelni az internet sötét bugyraiban.Én sem vittem túlzásba sosem a technikát, mert nem is szeretem túllihegni az egészet, meg a pénztárcám is kímélem, így egy középutat választottam mindig.Teljesen jól el lehet lenni ezen a visszafogott szinten is, szóval ha rám hallgatsz, akkor nyugodtan állj neki a növényezésnek, persze ne egyből a lecsóba csapj bele, mert úgy csak bosszúság lesz a vége.
(Nem mellesleg nővényezésnél semmit nem vettem észre, mikor külső szűrőről egy "alulméretezett" belsőre álltam át.)
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Pont 3 hónappal ezelőtt vettem egy pár algázó gébet. Szinte abban a pillanatban beúsztak a szikla háttér mögé.
Egy két napig még láttam a fejüket ,de utána eltűntek.
Elkönyveltem ,hogy annyi nekik,hisz a háttér mögött nagyon kicsi a hely,és teljesen sötét,kaja meg végkép semmi.
Ma a szűrő takarítás közben észre vettem a szűrő alján úszkálni valamit.
Hát nem előkerült az egyik?Most átraktam a növendék nevelő medencébe,szegény teljesen kivan a hónapok óta tartó sötét után a világosságban.
-
mdk01
addikt
válasz freelanced #14138 üzenetére
Persze hogy lehet növényest co2 nélkül.
A pervula is megvan nélküle csak nem úgy fejlődik és nem olyan szép.
Amúgy én személy szerint utálom a pervula-t mert ha megnyírom tele lesz mindenhol vele az egész akvárium azzal a pici levelekkel.
Nem fogsz amúgy egyértelmű választ kapni sehol semmire. -
freelanced
addikt
Üdv!
Iwagumi akváriumot létre lehet hozni CO2 nélkül? 2x24 T5 lenne, ADA Amazoniával, Easy Carboval, Eheim 2213-al esetleg táptalajjal. Mindenki mást mond, ma már olyat is mondtak, hogy a növények egyáltalán nem fejlődnének és tiszta alga lenne az egész, most akkor hogy van ez? Elvileg nem alkotna gyepet a parvula CO2 nélkül stb.
Kezdek tanácstalan lenni a sok tanácstól
Vagy ha nem iwagumi lenne akkor szimpla növényest érdemes egyáltalán így?
Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Amúgy az eddigi tapasztalatok szerint melyik Pesti cég árulja a legjobb kész akváriumokat?
-
farkas26
tag
válasz freelanced #14121 üzenetére
Üdv.
Beszéltem egy garni tenyésztővel és nem szoktak hibrid garnikról beszélni,és ami a kereszteződésből születnek azok is tovább tudnak szaporodni.
És azok nagyja szürkés-barnás-átlátszó garnéla lesz."A jövő sem a régi"
-
mdk01
addikt
válasz HTCX715 #14127 üzenetére
Így néz ki a növény?
1 hónap az nagyon kevés idő. A halakat nem szabad indulás után már 2héttel belerakni. Először belekerülnek a növények majd járatod pár hétig az akváriumot a szűrővel, világítással hogy beálljon egy kicsit és utána szabad csak belerakni a halakat. Ha jól értem a növények is még csak 2hete vannak bent, ez pont arra elég hogy ledobálja esetleg a régi leveleit és próbáljon hozzászokni szerencsétlen az új helyéhez.
Nitrát tesztet tudsz venni halasboltban is, 3000,- körül van, de ha cserélsz vizet hetente 30-50%-ot akkor nem feltétlen kell venned, csak ha komolyabban szeretnél növényeket tartani.
Úgy gondolom elég hiányos az alapszintű tudásod is, javaslom hogy olvass jó sokat a témákban, tele van a net információval. -
myk74
senior tag
Miért nem jó ez a táp:[link]
Én megvédeném.
Nekem nagyon bevált[link],és szerintem nagyon sok embernek.
Én viszont naponta adagolom az 54 literbe!Ez vált be nálam,
Te már használtad?
Jól tudom, te porokból kevered magadnak a tápot?
Sajnos én (és még sokan mások)nem tudom kikeverni magamnak,pedig az lenne a legjobb.
Ezelőtt kipróbáltam párat,de NEKEM ez jön be.
De nincsen két egyforma akvárium!
Kinek a pap ,kinek a papné![ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14128 üzenetére
Szia!
Nálunk nemhiszem mert elég kicsi a halasbolt. Még élőnövény sem tudtam venni.(azt meg nemondjam, hogy Debrecenben 5neonhalat vettem anyiból amennyiből nálunk 2-őt[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
Szia!
Az akvárium 1 hónapja indult akkor még volt benne 1 hal+ a berendezések és kb.2hete kerültek bele a halak és a növények (1 hete vettem új fénycsövet)
Nitrát tesztem nincs, hol tudok venni?(gyógyszertár?)
A linket ígérem, hogy elolvasom, de még nem volt rá időm most is tanulok.
Itt egy fénykép (csak az egyik fajta növény a másikról még nemtudtam olyan képet csinálni amin látható bármi is):[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz HTCX715 #14113 üzenetére
Ez így nehezen fog menni.
El sem olvastad a linket.....!1.Derítsd ki a növények típusát.
2. Mutass fényképet.Amikről lemaradtak a válaszok pedig:
Mikor indult az akvárium?
Nitrát teszted van?A növények növénytáppal táplálkoznak, erre gondoltam, hogy naponta kell adagolni.
A növénytápnak az összeállítását meg láttam egy honlapon, onnan tudom, hogy sztem nem jó.
Amúgy mi alapján gondolod hogy megfelelő a tápozásod és hogy minden táp arányban van az akváriumoddal?[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
-
HTCX715
tag
Szia!
És az nem lehet, hogy csak lebomlik egy szár mert kicsit meggyepálódott beültetéskor a gyökere? Az egyik növényem ami rohad az vmeik hal kettétörte.(a törött mellett van egy új hajtás<ez nálam duplájára nőtt, tehát tud fejlődni> és az nem rohad. És az miért, hogy megvannak rágva a növényeim levelei?(nincs semmi ami növényevő)Üdv.HTCX715
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14117 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, de jelenleg nincs lehetőségem egy teljes akvárium takarításra. Azt nem sejted mitől rohadhatnak a növények? Ez vmi vírus? Visszafordítható? Amugy mivel ujjonan összarakott akvárium nem koszos és vízcserét is mindig csinálok. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz HTCX715 #14116 üzenetére
A belső szűrőket hetente ki illik tisztítani,különben nem sokat érsz vele.
54 litert nem nagy meló szétbombázni kitisztítani.
2-3 vödör víz ki ebbe belerakod a halakat és a növényeket.
Az összes vizet kiveszed,kavics kivesz alaposan kimos.
Kavics vissza a növények gyökerén és szárán az elhalt részt levágod majd félig feltöltöd a medencét vízzel,majd a levett vizet a 3 vödörrel visszatöltöd az akváriumba,természetesen csak a tiszta részét a koszosat nem.
Halak,szűrő vissza. / a szűrőben lévő szivacsot egy kis akváriumvízzel kimosod,nem csap alatt,sosem csap alatt/Hetente 30% vízcsere,hetente szűrő takarítás. bár lövésem sincs milyen fénycső ez de ha valami 24 watt körüli akkor 8-10 világítás kelhet naponta,ha nem éri más fény /pl napfény/
Kaja a halaknak naponta egyszer és csak annyi amit befalnak 5 perc alatt.Ezt általánosába írtam,mert nem tudom a növényeket,hogy milyenek/bár ahhoz nem is értek/ ,milyen az aljzat és a szűrő.
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
válasz Silentfrog #14115 üzenetére
Szia!
A szűrő vmi aquael cucc ami kb.15-20 éves(szivacsot cseréltunk, de már nem most)
Nincs túltelepítve 3 tő növény van benne(2 tőt vettünk, de még kiültetésnél ketté vettük az egyieket)
Képet csak rossz minőségben tudok csinálni.(defy kamera)Üdv.HTCX715
-
HTCX715
tag
válasz orion1025 #14112 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy milyen fénycsőre gondolsz mert az enyém külön akváriumokhoz van kitalálva. Ettől függetlenül lehet, hogy igazad van. Ha küldenél róla egy linket megnézném, hogy olyanom van-e.
Szerk:most néztem meg nekem Silvania grolux t8-as a fénycsövem. http://akvatrend.hu/product.php?id_product=845Üdv.HTCX715
[ Szerkesztve ]
-
HTCX715
tag
Szia!
Már bocsi, de nem teljesen értettél meg!
Aszűrő tipusát azért nemtudom mert már régi, de attől függetlenül mivel jól szűr nem cseréltem le.
Mi alapján mondod, hogy nem jó ez a növénytáp?
"Ezen felül tápot naponta kell adagolni nem hetente. Te sem hetente eszel sokat, nemde?"
Nem a halkaját adagolom hetente hanem a növénytápot!
Vizet hetente cserélek(kb.10-15%ot) előtte 2 napig állni hagyom. A szűrőt is takarítom nem is hetente hanem sűrűbben, de ha hétközben már nincs rá időm akkor is minde hétvégén kimosom!(most, hogy rohadnak a növények most koszosodik nagyon, előtte nem volt ennyire)
A világitás naponta olyan 8órát megy és a víz nem algásodik(az fénycső még új)Üdv.HTCX715
-
orion1025
őstag
válasz HTCX715 #14106 üzenetére
Az a "különleges" fénycső skywhite, ami alkalmatlan átlagos akváriumi használatra, mert a hegyek fényviszonyait próbálja helyettesíteni.Ha régi a cső, lehet más lett a leadó képessége, ezért is szenvedhetnek a zöldek.
A sok oxigén sem jó, de ennek a jeleit a halakon előbb látnád.Mindenesetre CO2 mellett nappal nincs levegőztetés, éjszaka szokás használni.
-
mdk01
addikt
válasz HTCX715 #14106 üzenetére
"Nagykönyvben megvan írva" közben meg a növények nevét sem tudod. Azt sem tudod milyen szűrőd van amit nem is takarítasz. Ez hanyagságra utal már ne haragudj, ettől jobban kellene figyelni.
Először is, átfutottam azt a garden csodát és hát cseréld le azonnal. Majd még belemélyedek hogy mi ez de engem nem győzött meg már a kelátoltsága sem. Ezen felül tápot naponta kell adagolni nem hetente. Te sem hetente eszel sokat, nemde? A fénycsőből sem kellene 8500K de ez még nem feltételen baj.
Vizet milyen sűrűn cserélsz és mennyit?
Mikor indult az akvárium?
Nitrát teszted van?
Fénycső hány wattos és milyen?
Milyen szűrő? -
HTCX715
tag
vmit elkurt hugom bocsi
[ Szerkesztve ]
-
farkas26
tag
válasz freelanced #14101 üzenetére
A hibrid utódok pedig már nem szinesek ha jól tudom,pedig úgy szeretnék kék garnit.
"A jövő sem a régi"
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Az akváriumom:
méret:54liter
világítás:vmi különleges fénycső a lényeg 8500k-es
táp:dr.garden hetente 5ml/50liter
halak:5neonhal, 1 morgóharcsa, 1 sepregető garnéla
oxigént külön légpumpával kap(asszem sera air 110)
szűrő:vmi régi, de jól szűr a víz nagyon tiszta de a szűrő szarásig van növényi maradványokkal
növények:már nem emlékszem mert a csávó a latin nevét mondta, de annyit tudok, hpgy erős fényt szereti+ azt mondta, hogy nem árt egykis táp ugyhgogy olyat hoztam amire azt mondta, hogy olyat használnak.(nem hiszem, hogy átvert mert negyon szépek voltak a növényeik és nem is a legdrágább szert adta) amúgy 2 féle növény van benne(az egyiket ajándékba adta mert csak otthon vettem észre, hogy mellé rakott vmit a halaknak, először el sem akartam ültetni, de volt gyökere ugyhogy megpróbáltam. A másik fajta azt még kiültetésnél ketté vettem mert nagyon bokros volt.
co2:nincs
A sok oxigén okozhat gondot?(pl.kioldja a co2-őt)
Egyenlőre kétségbe vagyok esve.Üdv.HTCX715
-
freelanced
addikt
válasz HTCX715 #14103 üzenetére
Üdv!
Hát ami gond lehet:
- Kevés fény
- CO2 hiánya
- Tápanyaghiány
- A talajjal is lehet gond szerintem
- OxigénhiányMost hirtelen ezek, de majd megerősítik a szakik, ne vedd készpénznek
Szerintem jó lenne kicsit több infó az akiról.
-
HTCX715
tag
HELP
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok ugyanis rohadnak a növényeim az akváriumban, pedig mindent úgy csinálok ahogy a nagykönyvben megvan irva.(na jó co2 nincs, de egy ekkora akváriumba szeritem nem kell.)Léci segítsetek.
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv.HTCX715
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz Silentfrog #14098 üzenetére
Ledes témában alapból kisebb a kockázata egy algavirágzásnak, de köszönhető a gyártástechnológiának az elkalibrált fényspektrum, ami később vissza tud ütni, mikor gyengül a led, smd, stb. fényereje az elhasználódás miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Ég veled, KEndre! :(
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?