- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mdk01
addikt
válasz turbulencia8 #15195 üzenetére
Igen, ezekkel együtt gondoltam, mert így komplett a dolog. Sokrétű tudást igényel ha vki tudatosan akar növényezni/akvarizálni nem pedig úgy hogy "mert azt mondták".
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Baj van fogynak a neonhalaim!
1.probléma: állandóan bemásznak a belső szürőm mögé!!!(átmatricázott eheim pickup 2008) A szürő tappancsal van fent a falon, de se az ancik se a géb se a redek nem mennek mögé pedig beférnének. A redek miatt egy női harisnya van ráhúzva és emikatt mégjobban beszorulnak. Egyedül kijönni nemtudnak az erős tappancs miatt leszedni nehéz mert félek, hogy eltörik az üveg. Ha még időben észre veszem őket és kiszedem akkor is maradandóan károsodnak elferdül a gerincük furán úsznak. A úsznak akkor sokszor csak a kavicsig. Ma kettőt szedtem ki!!!!!
2.probléma: eleinte visszaengedtem a kiszedetteket ezért nem vagyok benne biztos, hogy minden furán úszót a szúrő mögül vettem ki.(most egy furán úszót láttam ment a "karanténba")
3.probléma: Ma találtam egy kis neon halat(fiú) aminek fekete a körvonala, sovány, nem eszik, és valószínűleg a többiek összecsipkették mert elég szar állapotba van! Ment a karanténba 3.-ként!!!!!!
4.probléma: A medencét amit karanténnak hívok nem igazán karantén mert egy zebra morgó harcsának lett felállítva amit nemsoká elajándékozok ezért nincs aljzata, világítása, szűrése csak 2 anubias van benne és attól félek, hogy ha elpusztulnak a neonok akkor megeszi őket a harcsa.
Egyenlőre tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek ugyanis valószínűleg egy fiatal ancim is eltűnt nemrég mert nemtalálom(a testét se, DE amikor eltűnt akkor még volt egy elég testtes morgó harcsa az akváriumban aki lehet, hogy besegített eltűntetni)
Egyenlőre kétségbe vagyok esve MINDEN segítségnek örülök!! HTCX715 -
turbulencia8
őstag
Szerintem a szennyvíztisztítás alapjainál kellene kezdenie az olvasást, a nitrifikácó és a denitrifikáció fogalmával, ahol rájönne, hogy az átlag akvaristának miért fontos a vízcsere (külső szűrő és biológiai töltet ellenére). Szerencsémre gépészkaron ezeket tanították.
-
mdk01
addikt
válasz havri1 #15193 üzenetére
Úgy tudod kitanulni, hogy elkezdesz olvasni. Elolvasol mindent amit a neten találsz ezzel kapcsolataban akkor jól össze zavarodsz, hogy ez milyen bonyolult meg hogy hol ezt mondják hol azt. Ez után nem adod fel és tovább olvasol esetenként akár ugyanazt többször is majd kérdezel és elkezded gyakorolni a növényeiden.
Ezek után tovább olvasol, megint kérdezel és csinálod tovább míg a végén tök profi leszel.
Ennyi a trükkje semmi több.Táp az kell de az egész akváriumot egy egységként kell kezelni mert minden mindennel összefügg(fény,hal, növény mennyiség, víz minőség stb.)és inncs két egyforma akvárium, tehát nem igazán lehet okosat mondani e téren csak nagyjából tud mindenki segíteni és az hogy neked mi lesz jó azt neked kell kitapasztalni.
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
válasz SSJmeszes #15190 üzenetére
Köszi! Csak próbálkozom, csak kisül belőle valami.
Igazából nem mertem megvagdosni a gyökerét, mert borzasztó törékenynek tűnik.
Vettem még egy zsák kavicsot, és most jó vastagon van mindenholGuppik persze lefialtak megint, gyerekek meg kihalászták őket, így van megint pár hétig egy szép haló a vízben..
Ha a növények kihúznak 1 hónapot, akkor veszek még, és likvidálom a műnövényeket, sokkal szebb így az akvárium élővel
[ Szerkesztve ]
havri
-
opr
nagyúr
válasz bringasisti #15181 üzenetére
Igen, a Fressnapf-ot ismerem sajnos, pont ezért céloznék a kisebb boltokra, csak azok valahogy se google, se sehol nem lehet rendesen megtalálni őket
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
havri1
félisten
-
bringasisti
őstag
-
opr
nagyúr
Tud valaki a XI.kerületben Móricz, Kosztolányi környékén értelmes árakkal operáló kisállatboltot?
Érkezett a házhoz vészhelyzeti jelleggel egy 4 éves ékszerteknős, és szegény perpill elég mostoha körülmények között él (50l akvárium, egy kilépő, a vízhőmérsékletet analóg módon szabályozzuk, stb).
A lényeg, hogy szeretnék neki élhetőbb körülményeket teremteni, lehetőleg még ma, mert holnap maló miatt nem akarom így hagyni egész napra szegényt.
Szóval, teknőscuccokat is forgalmazó (vitamincsepp, vízmelegítő, víztisztító, kavics, esetleg valami gaz, élelemnek alkalmas élőhal, stb) boltot keresnék, ami nyitva is van vasárnap.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bajtokarpi
őstag
válasz bringasisti #15177 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!!! Így már világos. Megcsináltam különben a szivattyús megoldással, de az egyik nem volt képes keresztül mozgatni a szűrőközegen a vizet, a másikkal meg az a bibi, hogy szerintem túl erős, mert a szűrőrekeszek kb. 30%-ából kiszívja a vizet (itt mondjuk látni, hogy milyen szépen beszívja az akváriumból a vizet, ami gyönyörűen keresztülhalad a szűrőközegen).
Köszi
battletag: bossi#2666
-
turbulencia8
őstag
válasz Silentfrog #15176 üzenetére
A kanape konnyen elhuzhato, egyszeru hangszigeteles/csillapitas miatt raktam a sarokba a szurot, kb. negy havonta nyulok hozza mostansag.
-
bringasisti
őstag
válasz bajtokarpi #15174 üzenetére
Mikor még nem volt motoros szűrés akkor levegővel szűrtünk. Most már csak kis ivadék medencében és a nagykerek használják. A képen látható elven működik, egy perforált cscsövet beleteszel a rekeszbe és körbeöntöd zúzalékkal szivaccsal. Ha nagy a terhelése a medencének akkor olyan mennyíségű levegőt kell használni aminek az előállítása / korábban beraktam egy kompresszor képet / drágább mint egy motoros szűrő. Lakásban elviselhetetlenül hangosBENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz turbulencia8 #15175 üzenetére
Gondolom megizzadsz mire kivarázsolod onnan a külső szűrőt tisztításkor!
-
turbulencia8
őstag
Amúgy a növényeim "elkeltek". Megosztom a ritkítás okát: akvapóniává alakítottam az akváriumot, az eddigi kevéske algáktól is örökre elbúcsúzok (pedig nem szoktam vizet cserélni). Az esti kép nem a legjobb, a falon van két függőleges neon a futóka fényellátására.
Ha lesz időm, majd írok blogot erről, iszonyat jól szórakoztam a mini gépészettel. -
bajtokarpi
őstag
válasz bringasisti #15160 üzenetére
Szia!
Pontosan el tudnád magyarázni, hogy ez a levegős módszer, hogy működik, és mik kellenek hozzá? Nem láttam még ilyen megoldású szűrést.
Köszi
-
havri1
félisten
válasz bringasisti #15171 üzenetére
Műanyag, szóval biztosan állja a vizet.
Akkor ez lesz a megoldás, holnap megpróbálom, köszi.havri
-
bringasisti
őstag
válasz havri1 #15169 üzenetére
Nem tudom milyen posztert használsz, de az üvegposztert azt úgy rakják fel hogy mosogatószeres vízzel nedvesítik az üveget, ráhelyezik a posztert és egy rugalmas műanyag lapocska élével a levegőt kivasalják bentről kifelé simítással /bankkártya/
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
turbulencia8
őstag
Nem kell valakinek ingyen 8 to, ugy kb. fel szatyornyi kulonfele anubias? Hely: Bp. Zuglo vasutallomas. Erd.: privatban, hetfonel tovabb nem akarom tartogatni. Udv
-
havri1
félisten
Hogy a fenébe tegyeb az akvárium mögé a posztert, hogy a poszter és az üveglap közé ne kússzon be a víz?
Van egy pereme a tetőnek, az és az üveg közé csúsztatom be, de gyakorlatilag egyből folyik közé a víz, és undorító látvány szemből.
Próbáltam már leragasztani a tetejét, 1 napig bírja, és máris közötte a víz.
Viszont ha nincs bent a poszter, sose folyik a víz, tehát nem értem.
havri
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #15167 üzenetére
Köszi, sokat segítettél!
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #15160 üzenetére
Küldtem privát üzenetet,a segítségedet kérném ivadékhal ügybe, ma köptettem ki egy rakás Astatotilapia aeneocolort!
-
myk74
senior tag
válasz bajtokarpi #15159 üzenetére
Nekem volt ilyen akváriumom.Szűrő tisztítását baromi egyszerüen megoldottam.2 nagyobb tapadó koronggal lezártam a 2 nyílást, a szűrőközegeket(nekem szivacs és valami zeolit féleség volt) egy kancsóba átpakoltam ,víz leszív onnan,és nem volt több vízcsepp a padlón mint egy belső szűrő takaritásánál.Bár nekem fekete plexi lap takarta a trutyi látványát.Nekem kisebb motor volt benne ,nem feszült benne egyáltalán.Gondolom nem egészséges ha passzos a motor a rekeszbe.
[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bajtokarpi #15162 üzenetére
Annyira pici ez az akvárium. Nem lenne jobb megoldás kivenni ezt a szűrőcsodát és egy egyszerű belső szűrőt tenni bele?
Ha ha koszolódik elég érdekesen fog kinézni az akvárium / Mind ha egy üveg mögé rakott nyilvános wc lenne /
Ráadásul leírta bringasisti , hogy tisztítani is nehéz. -
bajtokarpi
őstag
válasz bringasisti #15161 üzenetére
Köszönöm válaszodat. Na most ez nem egy nagy akvárium 30x30x35-ös. Az akvárium méretéhez képest ez a hátsó "szűrőtartály" szerintem több, mint elég. Ezt nem kell hetente tisztítani, de szerintem még havonta sem.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
Ennek a megoldásnak hatalmas hátránya a tisztítás! Mikor veszed ki a koszos szűrőközeget bármi legyen az, a szar egyik fele a halakhoz másik fele a szőnyegre folyik
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
Ezt a tipusú szűrőkamrás megoldást gyerekkoromban használtuk mikor még nem volt motoros szűrő és levegővel kergettük a vizet
BENEFON DELTA--------N8
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy nevelő, vagy karantén akváriumom, ami így néz ki.
Nos életemben nem volt ilyen akváriumom, de gondolom a rácsnál beszívja a vizet, ahová a szivattyút tettem ott nyomom vissza az akváriumba a már megszűrt vizet. Gondolom az első rekeszbe kerámia gyűrű, utána meg biológiai szűrőanyag kell, és szivacs. Na most az a problémám, hogy a szivattyú az pont belefér a rekeszbe, ez nem lesz gond? Javaslatokat szívesen veszem.Köszi
-
SSJmeszes
senior tag
válasz havri1 #15156 üzenetére
Persze, hogy jó, ha rászórod a tetejére. Viszont, ha a régi talaj nagyon koszos, kicsit porszívózd át, hogy ne legyen a kettő közt sok mulm vagy bármi. Ezt majd te látod, milyen állapotban van az akid. És akkor tisztára a tisztábbat.
Hát a növények:
1, Egeria densa (nem tudom mekkora az aki, de ezzel a növénnyel benézted, mert nagyon nagyra tud nőni)
2, nem tudom, de itthon is volt ilyen növény egyik akiban, és az egy idő után szerette hullajtani az alsó leveleit, az lehet annak volt köszönhető, hogy nem kapott elég fényt az alja. De az is low tech es akiban volt, tehát nem hiszem hogy lesz bajod vele, ha van egy kis fényed.[ Szerkesztve ]
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
havri1
félisten
válasz SSJmeszes #15155 üzenetére
Kevés igen, teszek még rá.
1 zacsit vettem anno, mivel nem akartam növénnyel bajlódni. 2 cm kb mindenhol, a növényekhez toltam többet tőbe.
Elég, ha veszek még rá kavicsot, és elszórom ennek a tetejére?Milyen növények ezek szerinted? Nem tudta a srác a nevét, csak beugró volt a boltban
[ Szerkesztve ]
havri
-
SSJmeszes
senior tag
válasz havri1 #15154 üzenetére
Sok növényt ültettem már így el. Nem lesz baja hidd el. Csak mondom ne tőbe vágd, hanem hagyj annyit amivel eltudod ültetni.. Egyébként meg, ha jól érzi magát a növény, azzal sem lenne nagy gondod, ha tőbe vágnád el..;-)
Egyébkét meg hány cm talajod van? Elég kevésnek tűnik 2-3cm?
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
A nagy gyökerest vedd, ki és vágd vissza a gyökerét annyira, hogy le tudd ültetni. ( de azért hagyjál neki valamennyit! )
-
havri1
félisten
Helló!
Vettem 2db növényt, mert tetszett, és elkezdem telepíteni, a műk helyett.
Jók ezek így egyelőre? A nagy levelesnek akkora bazi nagy gyökere van, hogy nem tudtam teljesen elrejteni a kavics alá. Mit kéne vele tenni?
A másik, a hosszú, apró levelesnek meg egy darab gyökere nem volt..Azt csak betemettem.[ Szerkesztve ]
havri
-
Yayoh
aktív tag
Sziasztok.
Egy nano akváriumot szeretnék csinálni.
Ezt a két szettet néztem ki:
Diversa NanoLed 207Aquael Shrimp setSzerintetek melyik a jobb , esetleg valakinek van tapasztalata valamelyikkel? Közel azonos áron vannak.
-
biomassza
tag
válasz bringasisti #15145 üzenetére
Azért én sem bánom, hogy van. Nem kell pl. az apróhirdetéseket ezer helyen átböngészni... Meg azért van érték benne.
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #15144 üzenetére
Szia!
Köszi a visszajelzést.
bringasisti , én azért sajnálnám, ha végképp befuccsolna (kétlem), mert olyan embereket lehet ott megtalálni, akik nem hétköznapi halakkal foglalkoznak, így lehetősége van az akvaristának különlegesebb halakhoz hozzájutni. Bár tény, hogy az oldal erősen hanyatló tendenciát mutat.
Köszi
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
-
bull84ghia
őstag
Ma megérkeztek a garnik lakótársai: ékfoltos razbórák és vörös fejű pontylazacok.
Szépen benépesűlt az akvárium, már csak a jávai mohát várom és kész.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Akvarista.hu nálatok is halott?
Köszi
-
SSJmeszes
senior tag
Én ilyet vettem az Amanóknak..
Annyira szeretik, hogy csipeszre jönnek érte!)Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
sepsi0
őstag
válasz bull84ghia #15135 üzenetére
Sera garnéla táp (Shrimp Natural 100 ml), spenót (fagyasztott kocka), uborka.
Amúgy mindent megesznek, ha nem kapnak "zöldet" nálam egy növényt elkezdtek rágcsálni.
Saláta is jó, én meg szoktam egy kis vízben mikrózni a dolgokat, mert akkor lesüllyed és nekik is talán könnyebb emészteni... -
mdk01
addikt
Megesznek mindent, de érdemes a nekik szánt kaját adni, mert attól lesznek szép pirosak és ha van halad akkor próbáld olyan helyre szórni a garnikaját(az én esetemben Sera) ahova a halak nem fér hozzá és tuti a garnik eszik meg. Nálam ilyen pl. a cryptocoryne wendtii. Akkora mint egy focilabda és erős sűrű száli vannak a halak a tövének a közelébe se tudnak menni, de a garnik ott laknak,
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Veszel neki ecsetalgát?
-
sepsi0
őstag
válasz bull84ghia #15133 üzenetére
Szia!
Teljesen normális, hogy a hátfalon vannak! Nekem elég sok van és három csapatban vannak: jávai moha, hátfal, növények levelein.
Jávai mohát vegyél, azt nagyon szeretik! Ecsetalgát viszont nagyon szeretik, sajnos nálam is van a háttéren. -
-
bringasisti
őstag
válasz bull84ghia #15130 üzenetére
A rákok a vízfelszínen úszkálnak, a halak a talajon dekkolnak?
BENEFON DELTA--------N8
-
SSJmeszes
senior tag
válasz bull84ghia #15130 üzenetére
Esetleg nincs ott alga?
-
bull84ghia
őstag
válasz bringasisti #15129 üzenetére
Nem, azok szépen az aljzat közelébe úszkálnak ahogy szoktak.
Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
bringasisti
őstag
-
bull84ghia
őstag
Kaptam 1 hete pár rc garnélát.
Az mennyire normális hogy nem az aljaton vannak a hanem a hátteren vannak és a vízfelszíntől számított 3cm-es sávban. Csak ritkán jönnek lejjebb.Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Másodjára ütötte fel magát az ecsetalga az akváriumomban. Először könnyen leküzdöttem, aztán fél évig semmi. Most elég sok mindent megváltoztattam és újra előjött. Most próbálkozok a kiirtásával remélem sikerül. Más alga nincs és nem is volt. Szeretnék egy stabil megoldást az ecsetalga ellen. Eddig egy uv ledes házi készítésű megoldáson gondolkottam, de tapasztalat híján semmire nem megyek. Van esetleg valakinek tapasztalata uv-s vagy más megoldással kapcsolatban?
Előre is köszi! -
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15124 üzenetére
Nyilván ha kap "egy kis meleget" az aktívszén nem lesz olyan mint mikor megvetted, de azért sok mindent eldobál ha felizzítod. Ezért van hogy én nem használok csak szivacsot, mert inkább egy szűrőmérettel nagyobb szűrőre fektetek pénzt mint kisebb szűrő és mágikus csoda szűrőközeg. Azokat majd akkor fogom használni ha a nagykerek nem csak árulni hanem használni ís fogják!
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #15123 üzenetére
A sütő csinál neki valamit? Mindenhol azt olvasom, hogy ha kimerül akkor vége. Biológiai szűrőanyagnak jó akkor is de amire vette az ember arra már nem.
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15121 üzenetére
Az aktív szén nem mondom hogy haszontalan, főleg ha gyakran berakod a sütőbe. Ha elmész egy munkavédelmi szaküzletbe és megnézed hogy egy gázálarcbetét fél óráig se bírja akkor látni mit ér
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15121 üzenetére
Szerencsém volt egy ismeretség okán olyan klubba tudtam lejárni ami se előtte se utána nem volt és nem lesz soha.
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #15120 üzenetére
Tudom,te öreg róka vagy hozzám képest!
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15119 üzenetére
Én használtam szenet, zeolitot, ehfisubsrat- ot, vagyis mindenen túl vagyok.
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #15118 üzenetére
Csináltunk tesztet 3 hete akkor még sokkal jobban színezte a vizet,de már akkor sem volt semmi hatása a vízre a tőke ,már amit a teszt ki tud mutatni.
Nem változik a ph, a keménység, a klór, a nitrit és a nitrát sem,minden olyan amilyennek lenni kell. Tehát a tesztet nézve olyan mintha benne sem lenne az akváriumba.A tenyérnyi vasfa anno ennél jobban beszínezte a vizet a régi medencébe
Negyed kiló aktív szenet beleraktam a szűrőbe,ha érdekel megírom, hogy ér e valamit.
Az akvárium indításánál egy hónappal ezelőtt is használtam szenet de akkor tényleg nem volt sok látszatja.[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #15117 üzenetére
Nyugodtan nekem szegezheted a kérdést! Tehát; Ha egy talicska aktív szenet tolsz a medencébe naponta akkor se fogja megoldani a problémát! A csersav dől a szőlőtökéből. A Te halaid nem bírják a savas PH- t. Mindenképp addig áztasd egy vödörben naponta vízcsere, mig egy lakmuszpapír azt nem mondja hogy ez kell neked. Nem véletlen hogy ami sügéres medencét látni a kuglin mind másképp van berendezve
BENEFON DELTA--------N8
-
Silentfrog
Topikgazda
Aktív szén adagolásba járatos valaki? 300 literhez mennyit rakjak? / a szőllőtőke színezi még mindig a vizet/
-
jegenye77
addikt
Keresek valami szép darabot. Mögé meg olyan fű szerű magas növényt gondoltam vékony sávban.
[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
válasz farkas26 #15111 üzenetére
Köszönöm
Viszont középen hátul nagyon üresnek tűnik nekem az aksi.
Szerintetek milyen növényt rakhatnék oda ami jól mutatna?Ami magasabbra nő!
Vagy esetleg egy követ?Arra meg mohát volna érdemes tenni?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
mdk01 Az egyik az 6500-as az biztos és a másik is közel ilyen mert emlékszem azért mertem megvenni.
SSJmeszes A képen tűnnek nagynak amúgy mint mondtam is,ezek kisebb fajták.Viszont a 10db lehet sok lett
Először ilyen Törpe razbórák voltak benne de szinte meg se mozdultak olyan félősek.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Ahogy a két kábel megy felfele ott van egy-egy 13w-os lámpa.Tök egyformák csak a kelvin-ben térnek el kicsit.
Nekem a mini van de ezt írtam is korábban.Már megszoktam,hogy kicsit fakóbbak.Vasat meg nagyon minimálisat adagolok.
Táptalaj meg nem régi.
Amúgy nem normál neon halak vannak benne.Ezek kék neon-ok.Kisebbek is!Igaz 10db van a 20 literbe.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz jegenye77 #15103 üzenetére
Na itt van, ezt is linkelhettem volna példának, bár ez egy kicsit nagyobb.
Régen volt szó róla hogy nem érzed elég pirosnak az Alternanthera-t és sztem neked mini-d van, mert nálam a mini pont ilyen kicsit fakóbb mint a rendes Alternanthera.
Csak azért mondom hogy ne erőlködj a vassal mert ez nem lesz valószínűleg pirosabb.Amúgy mintha bal oldalt elől erősebb lenne a fény....hol a fénycsöved? Esetleg ha van táptalajod akkor lehet hogy ott már kezd kimerülni mert vékonyabban raktad, persze ez csak kicsit valótlan tipp.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz superecneB #15100 üzenetére
Én megmondom őszintén a betta tartásra haragszom nagyon, mert belerakják abba a kis fél literes kockába és azt próbálják elhitetni mindenkivel hogy az ott jó neki, mert úgy sem úszik sokat. Ezt kb. ahhoz tudom hasonlítani mint ha egy lebénult embert beraknának egy szobába egész életére hisz úgy sem tud menni minek neki nagyobb hely.
Igaz, hogy a betta nem úszik sokat mert olyan környezetben él a természetben ahol erre ne nincsen szüksége de neki is kell a környezetváltozás hogy néha elússzon egyik faágtól a másikig.
A hal mérete nem mérvadó hogy mekkkora hely kell neki.
Ha a természetes élővilágot nézük akkor az 1m3-es tank is kevés 3 neonnak, amit persze nem lehet betartani mert akkor senki nem akvarizálna, de ha van rá mód akkor minél nagyobb akváriumba tartsuk a halakat és annál jobb lesz nekik.
Amúgy ha 8literes aksid van akkor használd azt, nem muszáj bele halakat rakni, mint írták sok szép garnéla van, de ha a red cherry nem is tetszik nézz körbe vannak egyedi szép fajok is és ha igényesen raksz mellé pár növényt amikre odafigyelsz, egy igazi csodát tudsz létrehozni az asztalodon. -
superecneB
őstag
válasz Silentfrog #15101 üzenetére
Peraze ez vilagos. Akkor nem is tudom vajon mire gyartanak ilyen kicsi akvariumot
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz superecneB #15100 üzenetére
Ez a szám csak kisebb medencéknél mérvadó,10 halra nek kell 380 liter.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon 5 pólusú dugó
- Új YIHUA 872D++ BGA SMD 2az1-ben hőlégfúvó állomás + Hakko forrasztó páka
- Kábeldob új hosszabbító 40m réz kábel villanyvezeték 4db konnektor elosztó
- Sensibo Sky wifis okos klíma távvezérlő, újszerű
- CSB GP 7Ah 12V UPS akkumulátor GP1272 F2 35W/Cell
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest