- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
Topikgazda
Lenne ez a növényem ami egy Echinodorusnak valamelyik változata.
Úgy nő,hogy alig bírom nyesni a leveleit, de nem szép a levele,tipikus hiánybetegséges,vashiányra tippelnék.
A fényigénye közepes, a közepesnél jóval több több fényt kap,a bíborsügér lassan zöldalgás ami közte közte vanA gyökeréhez tettem komplex táptablettát a maximális dózist amit írtak. Kapott folyékony tápoldatot,bár nem a legjobbat.
Szerintetek mit csináljak vele?
Húzzam ki és vegyek anubias-t?
-
jegenye77
addikt
válasz tajcsi #13296 üzenetére
A parvula szépen nő és sűrűsödik.Háttérben a vivipara sajnos kipusztult.De annak tudom az okát.Nem volt zselés belőle és sajnos nem tudtam átvenni pénteken a csomagot így hétfőig a postán maradt.Szerintem sok volt neki fény és tápanyag nélkül az a 4 nap.
Most Acicularis-t vettem a helyére.Remélem ezekkel nem lesz gond.
A reineckii mini fejlődik viszont nem akar piros lenni.A levelek teteje barna az alja jobban pirosas.Nem tudom mi van vele!Két 13w-os 6500k lámpám van.Tápot is kapnak rendesen mégse akar piros lenni.Lehet a co2 hiányzik neki.
Az esőztető az a gyári amit a tetra EX 400-hoz adtak.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13292 üzenetére
14,4W *5fm= 72W/12V= 6Amper
Ezt még fel kell szorozni hogy ne legyen túlterhelve a tápegység így tovább bírja tehát ehhez kellene egy 10Amper körüli tápegység.
Azt hiszem ilyen hosszban kétoldalról kell megtáplálni a ledszalagot ha sorba van kötve, tehát sztem párhuzamosan kötve rendben van. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz sellerbuyer #13291 üzenetére
Tehát számolom,mi kell a 4000 lumen összehozásához ledszalaggal.
5 méter 5050 LED szalagok 300 LED/5m, 12V, 14.4W/m 900lm: 4méter 4000 forint egy méter 1 méter kék 1000 ft.Így 5000ft.
Linkeltél egy lámpatestet 7000 forintért.
13 ezer.
Kell még ha jól tudom tápegység ami 5 méter szalaghoz fogalmam sincs mekkora kell. / 5A - 3500Ft??? -tippelek tényleg nem tudom/
16.5 ezer.
A ledszalag témában nem vagyok otthon amit linkeltél azokból dolgoztam.[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13290 üzenetére
A ledcsíkoktól ódzkodni butaság. Olvass vissza! Itt alaposan kitárgyaltuk, csak vagy nem voltál akkor itt, vagy nem figyeltél.
A beltéri ledszalagot sem kell hű de nagyon védeni a víztől, nem lesz annak semmi baja. Ha nagyon védeni akarod, akkor behúzol elé egy plexicsíkot, vagy akármilyen átlátszó nylont és kész.
Ha annyira pénzt akarsz kidobni, akkor a 22e Ft-os méregdrága fisfos helyett vegyél egy ilyet jóval olcsóbban (én is ezt használom) és ragaszd bele a csíkot: [link]
Ne a bolti árakat linkelgesd, aki követte a témát a topic-ban, már tudja, hogy itt lehet olcsóbban kapni jófajta ledcsíkokat! Persze ha valakinek drágán kell, hát akkor hajrá! Mert nekem őket is meg kell ugye értenem, hiszen sok kidobálni való pénzük van ugyanarra, amit megvehetnének fele/harmad annyiért is...
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Kantorpe #13283 üzenetére
A minimum fény egy akváriumba 20 lumen/liter
Így egy 100 literesbe 2000 lumen kell 10-12 óra megvilágítás mellett.
Egy jobb gu 10 7 wattal 400 lumnet ad tehát egy 100 literes medencéhez kell 5 ilyen, vagy ilyen kel minimálisan. egy 10 ezer csak a fényforrás,lámpatest sehol.Ez így nem jó bolt.
Én a fényszalaggal azért nem is kísérleteztem,mert sok rosszat olvastam róla.
A szilikonos ami vízálló az kiszárad, besárgul ,törik és nem világít sokáig.
Ami meg beltéri az védeni kell a víztől.De erről itt többet tudnak mondani.
Ami kifejezetten akvárium ledes fényforrás ami kevert színű ledeket tartalmat az ökör árú.
Amit még én megvennék készen az talán ez. [link]
100 literre vígan elég 200 literre épp. Ellenben 22 ezer.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bringasisti #13287 üzenetére
Nyugodtan csak ebben a témában nem érdemes, mert mások az igények.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #13285 üzenetére
Az a baj hogy nem értesz meg másokat.
Nekem és sokaknak tetszenek a pl. piros növények és nagyon feltudják dobni a sok zöldet és barnát. Na azok 20w-tól meg sem moccannak csak elrohadnak, legyen az a világítás akár milyen alacsony vízoszlop felett.
Tehát ha vki ilyen növényre vágyik és a többi extrára akkor hajrá vmit, vmiért és ennyi...
...és most ne gyere azzal hogy vegyek az anubias mellé piros műnövényt.
Azért írtam az anubias-t meg a gömbmohát, mert azok pont kevés fényigényűek.Nem akarok ezen vitázni mert már sokadjára futunk neki ennek a témának veled és bringasisti...vel és teljesen meddő.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
Amikor hat tonna növényem volt, azt az akit is elüzemeltettem minimális költségen, akkor sem vettem méregdrága sz...okat teljesen feleslegesen. Van különbség a' között, hogy valamit megveszünk, mert extrára vágyunk, ergo kapunk valamit a pénzünkért és a' között, hogy piszkosul csak szemfényvesztést kapunk a pénzünkért, mást nem, meg annak az illúzióját, hogy valamit jobban csinálunk, valami jobb lesz ez által. Ez teljesen két különböző dolog. Az egyik értelmes tett, a másik totálisan felesleges pénzkidobás.
Persze, megértem, ha valaki így kompenzál... bizonyos dolgokat... pl., aki batárnagy kocsit vesz ugye, tudjuk, hogy mit kompenzál vele....khm...
De a lényeget szűrd le abból, amit írtam! Ne irkáljanak az ilyenek baromságokat a kezdőknek! Ne terjesszék már, hogy csak így lehet akvarizálni, mert az mindenkinek, ismétlem: mindenkinek káros! Ja bocs, a kereskedőknek nem, azok jól járnak vele.... igaz...
Ja! Én is tartottam Anubiast gond nélkül, gömbmohát pedig most is és szépen növöget.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #13278 üzenetére
Meg vkinek számít hogy milyen/mekkora technikát lát az akváriumon belül, durung szivacs és belsőszűrő vs. 2db cső, meg esetleg nem anubias-t, vagy gömbmohát tart a 20W alatt.
Jó lenne végre megértenétek a másik oldalt is.
Én értem mire gondolsz, de az a Te igényeidnek felel meg nem a másokénak. Aki meg feleslegesen utána olvasás nélkül veszi meg a technikát az meg megérdemli és kész.[ Szerkesztve ]
-
Kantorpe
tag
Alant kerdeztem, hogy kinek milyen tapasztalata van LED vilagitassal.
Most szeretnek epiteni egyet, tehat akinek van es netalan maga epitette az ne kimeljen az informaciovalElsosorban valami szallagos megoldast gondoltam.
Koszonom.
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13281 üzenetére
Igen, ilyenkor érdemes azt figyelembe venni, hogy mások is figyelik ezt, olyanok, akik mondjuk rendelkeznek jókora tenyésztői tapasztalattal és feltételekkel is, aztán ráállnak. A paradicsomhal is így volt nem is olyan rég, hogy egyáltalán nem lehetett kapni, pedig nagyon szerettem volna. Aztán rögtön ráálltak és tényleg fillérekért tudtam venni tizet pikk-pakk. Most meg már szinte túlkínálat mutatkozik belőle. Pláne, hogy nem sokan merik tartani a rossz híre miatt.
-
Silentfrog
Topikgazda
Nagy nehezen szereztem a Haplochromis aeneocolor (ZÖLDHASÚ RÉZSÜGÉR) hímemhez egy nőstényt ,hátha sikerül szaporítani,mivel sehol sem láttam még eladó példányokat ebből a fajból,gondoltam kapós lesz.
Most meg találtam 100 forintért elvihető 3-4 centis példányokat.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz sellerbuyer #13279 üzenetére
Kicsi pénzt megér egy szűrőanyagot de én nem hiszek a drágább szűrőanyag szükségességében.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13277 üzenetére
Most borítékolom, hogy igen!
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13271 üzenetére
Király! Én meg megvettem a 400l-hez egy akvarista társtól a bontatlan dobozos, vadonat új Atman Powerhead 2000l/h belső szűrőt (ami 1000l-hez is kiváló lenne és tengeribe is jó, mert kerámiatengelyes) 5.000 Ft-ért (boltban 6e volt akkor).
3 éve hibátlanul és bazierősen teszi a dolgát úgy, hogy egyszer már homokkal is telement véletlen baleset miatt, működés közben! Kitakarítottam és az óta is úgy megy, mint az álom! Aki az Atmant szidja, az nem tudja, mit beszél! (Ebben a topic-ban is sűrűn előferdült régebben sajnos. Van egy kisebb teljesítményű Atman pumpám is, az is sziklaszilárd.)700 Ft-ért vettem rá jó nagy méretű szivacsot a Terrarisztika börzén... és a továbbiakban semmilyen más egyéb kiadásom nincs a szűrésre és boldog vagyok..., és a hajam még mindig csodálatos!
A vizem kristálytiszta és valószínűleg nem csak ránézésre, mert a halaim csodásan érzik magukat, élénkek, esznek mint az állat, párzanak mint az állat, az a kis növényem, ami van, nő mint az állat (v. mint a növény)... Belekerült 5.700 Ft-omba és egy fillért sem kell tovább ráköltenem és biológiai szűrés.
Csak zárójelben, mert ide tartozik végül is:
(A ledcsíkomat tudjátok mennyibe került, a fogyasztása kőkemény 20W, ennyivel világítok egy 400lityis akit. A költsége az egésznek minimális, nem vettem fűtést, meg méregdrága csöveket meg egyéb szirszarokat, nem dőltem be reklámoknak és mások okoskodásának, hanem saját kútfőből megoldottam. Így is lehet, kedves újak, akik most kezditek és esetleg olvassátok! A választás rajtatok áll, hogy melyik utat járjátok!)A külső szűrő bármennyibe is kerül, totálisan felesleges macera és tökéletes pénzkidobás a nagy büdi semmire. Ez a véleményem. Akik pedig anno el akarták mindenkivel hitetni, hogy márpedig 250l felett kötelező a külső szűrő, szerencsére már jóideje elhallgattak, mert jó sokan rácáfoltunk erre a marhaságra. A net meg tele van szépen 1000l és afeletti akikkal, amikben vidáman elvannak a belső szűrők egy szál szivaccsal és csodásak ezek az akik!
-
Silentfrog
Topikgazda
Olyan érdekes,hogy a világon még senki sem próbálta meg,hogy venne 3 egyforma akváriumot 3 egyforma szűrőt és pár nagyméretű halat rakna bele egy hónapig.,a kaja mindenütt azonos,növény nem lenne Az egyik szűrőbe siporaxot , a másikat sima hagyományos kerámiagyűrűvel, a harmadikat mondjuk krumplis zsákkal tömnék meg.
Egy hónap után mindenféle tesztet végeznének a vízminőségre.
Olyan kíváncsi lennék az eredményre. Lehet pofára esés lenne a drága szűrőanyagoknak? -
farkas26
tag
válasz Silentfrog #13275 üzenetére
Nekem ilyen is van a szűrőmben meg siporax is.
De tényleg folyt a szűrőn egy kicsit."A jövő sem a régi"
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bajtokarpi #13274 üzenetére
Talán azért jobb a gyűrű forma mert kevésbé folytja le a szűrőt.
Én ilyet akartam venni de siporax lett belőle.
Állítólag ez is elég hatékony biológiai szűrőanyag. -
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #13273 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Anno bevásároltam a nagy Ista Q.G.-ból, ami közel sem olyan jó, mint ahogyan azt állították. Nekem most ilyen van a biológiai szűrőmbe:[link], de nagyon szívesen kipróbálnám a sipo-t is.
Köszi
battletag: bossi#2666
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz bajtokarpi #13272 üzenetére
Ha lehetőséged van akkor érdemes személyesen átvenni a siporaxot,főleg ha kimérve szeretnéd .
Ha nincs lehetőséged erre akkor olyan helyről érdemes rendelni ami nagy netes boltnak számít,ott jó eséllyel nem vernek át.A hagyományos kerámiagyűrűtől nagyon könnyű megkülönböztetni,sokkal porózusabb,és sokkal könnyebb.
Létezik többféle [link] szinterezett üveg gyűrű,de ha egymás mellé rakod a kettőt látszik,hogy nem az.Bár hamisítani mindent lehet,de ha pont olyan kinézetű akkor annyira rossz nem lehet.
Ja igen és normális helyen a kimérthez is adnak papírt,leírást,úgy mint a dobozoshoz,ha akarják a dobozost is tudják hamisítani,az sem nagy kunszt.
[link] ezt kipróbáltam,és a Resun kerámiahenger az életben nem szívja fel a nedvességet. /bár annak nem is kell. /
[ Szerkesztve ]
-
bajtokarpi
őstag
válasz Silentfrog #13271 üzenetére
Szia!
A Trópusba én is szívesen elnéznék, de nekem baromi messze van. A Siporaxról kérdeznélek. Nekem ezekkel a kimért sipokkal mindig olyan felemás érzésem van. Nekem is kéne vagy 5-6 liternyi, de tényleg az-e, aminek árulják? Lehet hallani mendemondákat, hogy összekeverik bizonyos egyéb hasonló szűrőanyagokkal. Persze nem erre a cégre gondoltam, csak anno hallottam egy ilyen story-t.
Köszi
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz sellerbuyer #13270 üzenetére
Pont ma jött meg a Vateráról a siporaxom 1400 forintért liciáltam rá. Az Aquatop.hu reklámozza így magát,hogy 1 forintos aukciókat rak fel.
Ma is indított egyet,siporaxból. [link][ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13269 üzenetére
A szűrőanyagok cseréjét is beleszámoltad? Én igen.
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz sellerbuyer #13268 üzenetére
6500 ért vettem a kettő Fluval 203 külső szűrőimet. Bár a másodikat alkatrésznek szereztem be ,de semmi baja így azt is használatba került.
Azért a méregdrága szót nálam tényleg csak zárójelben lehet említeni.[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13267 üzenetére
Egy újabb érv a (méregdrága) külső szűrők ellen...
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Nálatok is havonta teljesen "eltrutymósodik" a külső szűrő ki és benyomó ága? Kezdem már unni a csőtakarítást.
-
tajcsi
őstag
válasz Silentfrog #13263 üzenetére
Sehol semmi, ami nekem kellene...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
tajcsi
őstag
Az Eheim 2211 szűrő gyári esőztetője milyen méretű? 9/12 vagy 12/16?
-
tajcsi
őstag
Ti hol szoktatok vásárolni? Nem ismerem a magyarországi boltokat, ezért szükségem lenne egy kis segítségre, elmondom mire van szükségem...
Szükségem van egy 55cm-es Arcadia Freshwater T5 fénycsőre, JBL Cleany csőtisztítóra 9/12 és 12/16mm méretűre, szükségem lenne vasfára/mangrove fára (ez az sem gond ha használt, a lényeg, hogy kb 20-25cm magas legyen, ebből kettő darab kellene), JBL spray bar 9/12mm-es méretben és Sera Easycarbo-ra...
Előre is köszönöm.
-
SSJmeszes
senior tag
@farkas26, mdk:
Hát megpróbálom őket etetni valamivel hátha.. most dobtam be 2db ilyen direkt garni kaja.. de az egyik legnagyobb sziámi algázó le sem szál róla, tehát egyfolytában rágja. Ez még eddig oké is..
De miféle feneketlen jószág ez? És ha elfogy fogadok ugrik egyből a növényre.. Igazából nagyon etetni sem szeretném őket túlzottan, mert akkor semmi hasznuk, és ráadásul nagyra is nőnek.. Mert így csak nő nő ha etetem.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
mdk01
addikt
válasz SSJmeszes #13256 üzenetére
A múltkor írtam hogy a 2. lerágást már sztem nem éli túl Hydrocotyle, de hozzott pár új levelet mégis.....azt észrevették és lekapták megint.
Sajnos úgy néz ki ez ilyen...gondolom finom lágy levelei vannak és ízlik nekik.
Nálam is kapnak sokmindent és nem xart, de ez van. -
farkas26
tag
válasz SSJmeszes #13256 üzenetére
Nálam is ez volt a probléma,kinyírták az összes papagájvirágomat,pedig előtte sose bántottak semmi növényt,asszem nekem a 2. nyírás után kezdték enni. Mondták,hogy próbálkozzak nekik adni uborkát,cukkinit spenótot,de nálam sajna nem vált be,így menniük kellet.
"A jövő sem a régi"
-
Kantorpe
tag
Udv,
Kunyeralni szeretnek ha tulnott noveny es vagy moha feleslege volna valakinek az nekem most oromet okozna. Javai gomb mindegy. Kicsi 80l akvariumba szeretnem.
GU10 ledes lampat vagy power ledes lampat hasznal valaki kozuletek ?
Algazos kerdesre olvastam olyan tapasztalatot hogy osszefugg a viz kemiajaval.
[ Szerkesztve ]
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
SSJmeszes
senior tag
#mdk: Úgy néz ki elszóltam magam a sziámi algázókkal kapcsolatban.
Nem valami szép mostanában a Hydrocotyle Tripartita Japan növényem.. Szerintem ezek a mocskok rágják össze.. Nem szép egészséges kerek szélű levelei vannak, hanem mintha meg lenne rágva.. Más, ha nem rág így, csak az lehet, mert azok matatnak mindig azon a növényen is.Valami tanács? Esetleg adjak nekik valami + kaját és hátha békén hagyják? Régen nem csinálták ezt, és azt hittem más miatt ilyen ez a növény. De jobban megnézve, valószínűleg azok rágják meg a levelét.
Remélem a Hygrophila pinnatifida növényem hajtásait nem fogják bántani, mert akkor el kell tőlük búcsúznom.. Igazából nem tudom mi lelte őket.. miért kaptak rá.
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13243 üzenetére
Arányiban kisebb medencében több liter/lumen fény szükséges, /50-70 literes medencéig/.bár ezt én nem értem miért.
A fenti számok 50 cm vízmélységig érvényesek.Ez sztem nem "szükséges" hanem magasabb érték jön ki nem?
-
mdk01
addikt
válasz tajcsi #13242 üzenetére
A watt a fénynek az ereje a lumen meg a mennyisége...röviden.
Minél magasabb a vízoszlop a fényhullámokat annál inkább elnyeli. A vörös tartományt nyeli el a leghamarabb.
Ilyen szempontból a lumen/liter is hülyeség ezek a meghatározások csak nagyjából határozzák meg a fény mennyiségét.
Rengeteg információval van tele a net amit nem lehet leírni.
Próbálj meg rákeresni a témában és utána olvasni.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13241 üzenetére
Jah hogy így növényes...
Ezt csak annak is lehet használni de nem kimondottan az. Azt hittem kimondottan növényeset találtál. -
Garold
senior tag
Almacsiga szaporításával van valakinek tapasztalata? Reggelre lerakta az ikrákat az aksi tetejére, hát mit ne mondja nem valami bizalomgerjesztően néz ki...
Ha lehet leszedném onnan és valami üvegbe átpakolnám.Ja és a csigusz egyedül van, nem kellene megtermékenyíteni az ikrákat? Érdemes így időt ölni a dologba?
[ Szerkesztve ]
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
tajcsi
őstag
válasz Silentfrog #13245 üzenetére
Ezek az eleocharisok nem vizben lettek novesztve talan az a baj...
-
tajcsi
őstag
válasz Silentfrog #13243 üzenetére
T5 lampakkal vilagitok, 70 liter vizre (40cm melyseg) 2x24W vilagit.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz tajcsi #13242 üzenetére
"Ajánlott megvilágítási szint: 20-60 lumen/ liter megvilágítás (kb. 2-4 Watt fény 4,5 liter vízre), 8-12 óra / nap időtartamban. Általánosan igaz, ha a növény fényigénye nagy, akkor 1 Watt / liter világítás ajánlott, ha csak közepes, akkor a 0,5 Watt / liter is elég. Egy 0,75 Watt / liter fény körülbelül optimális. "
Arányiban kisebb medencében több liter/lumen fény szükséges, /50-70 literes medencéig/.bár ezt én nem értem miért.
A fenti számok 50 cm vízmélységig érvényesek.Mivel én ledes és kompakt fénycsővel világítok,így mindent elolvastam ami létezik,és szerintem ez a legjobb összefoglaló.
Hisz mint ér a watt/ liter ha a T8 nál 20%-al több fényt a a T5 fénycső azonos fogyasztással.,és 0.5 több fény jön ki egy normális ledes fényforrásból,mint a T 5-ös ből.
Ezen kívűl van kompakt fénycső,fémhalogén fényforrás is,ami mind eltér a watt/ lumen száma.Ha megkeresed az a fényforrást amivel világítasz ott leírják a lumen értéket.
Én jelenleg két 5 wattos dualchipes 4500k színhőmérsékletű leddel világítok 1000 lumennel reggel 8-12ig utána bekapcsol a 36wattos kompakt 2900 lumennel,és este 8-9 között megint csak a ledek világítanak.Én fenti lumen/watt értékkel dolgozok!
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13238 üzenetére
Normál egyszerű 6500kelvines csövet a boltban, de úgy kell rendelni mindig mert nem tartja egyik sem.
Power compaktból hol találtál akváriumit? -
Silentfrog
Topikgazda
válasz bringasisti #13231 üzenetére
Elgondolom a hirdetésüket.:
300 darab nem működő,de újnak kinéző fénycsövet vennék,olcsón!
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
Magyar a számla a mit kiállítottak,semmi sem utal arra,hogy nem itthoni cég lenne.
Szerintem a szállítás alatt hibásodhatott meg a cső,hisz honnan vennének ennyi nulll kilóméteres hibás csövet.
Kértem tőlük,hogy próbálják ki mielőtt elküldik.
Azt mondták megtették.[link] Úgy látom nem egyedi eset az enyém.
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13224 üzenetére
Amúgy nem Szlovák a cég?
-
mdk01
addikt
Még azon is gondolkodtam a múltkor hogy nem-e az a biznisz benne hogy odaírják "fénycsővel", csak hogy raknak bele egy rossz fénycsövet, a vége meg az történetnek amit írsz. 2000,- egy PC fénycső alapból így azért túl jól hangzott, de igen még így is megérte.
Köszi hogy megírtad. -
Garold
senior tag
Zoona1 lesz az a vatera név.
Mit kell ahhoz inni hogy valaki havat hányjon??
-
tajcsi
őstag
Hogy a francba no nalatok az eleocharis???
-
Silentfrog
Topikgazda
Jószándékú figyelmeztetés...
[link] Erről az oldalról ha rendeltek akkor szólnék,hogy a garancia fogalma náluk egy illúzió egy hologram,egy délibáb, nem létezik.
A Vaterán ugyan ez a cég Zoona01 nicknévvel szerepel.
Annyira olcsó volt a Heto lámpa amit tőlük vettem,hogy a hozzá vett fénycsővel is megérte a boltot.
Mivel udvariasan kűldek el a hibás csövemmel a francba ,így nem is foglalkozom a dologgal.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bringasisti #13219 üzenetére
Nem gond...
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13217 üzenetére
Elgondolkodtam ezen a "nem neked céloztam" mondaton de ez nem vonza számomra magával azt hogy vkire kellett céloznom. Én nem tudom máshogyan mondani.
Mindegy nem céloztam senkire.Szerk: Esetleg a "nem céloztam neked" máshogyan hangzik....na ezt magyarázd meg egy külföldinek
-
jegenye77
addikt
-
Silentfrog
Topikgazda
Akkor meg félreértettelek! /mert ugyebár ha nem rád céloztam kijelentésből az jön,hogy valakire,de nem ő rá. /
Kielemeztem a mondatod! Hisz én vagyok itt a legzöldfülűbb.
Bár meg nem sértődhetek meg ha így is van 20 éves kihagyás után 4 hónapja van akváriumom.Nem szégyenelem kezdő vagyok még köztetek!
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Silentfrog #13215 üzenetére
Basszus mi van itt....senkire nem céloztam
Ez van a neten sajnos és ez a véleményem, mert így látom. -
mdk01
addikt
válasz bringasisti #13212 üzenetére
Nem neked céloztam, eszembe sem jutottál, mert ahogy észre vettem te pont nem csinálod azt amit a neten javasolnak...nem is értem melyik részét vetted magadra, de komolyan.
-
bringasisti
őstag
Bár nem említetted a nevem azért találva éreztem magam. Igazad van mindenben amit írtál, minden szitura van több megoldás, jogos az észrevétel. Egy dologban vitatkoznék éspedig a pénztárca! Ugyanis meggyőződésem hogy Te éves szinnten többszörösét költöd e hobbira mint én!
BENEFON DELTA--------N8
-
mdk01
addikt
válasz sellerbuyer #13207 üzenetére
Ott van még a probléma, hogy ugye olvas vki vmit a neten majd megcsinálja otthon mert 10-ből 7 azt mondta úgy kell(ami azért sok esetben igaz de nem mindig) és alapból azt hozzá magával hogy csak úgy lehet.
Ő is megcsinálja otthon magának és el sem tudja képzelni hogy az nem is feltétlen kell, de ő is ugyanazt a tanácsot adja tovább, mert neki is azt tanácsolták és ő is úgy csinálja már 5éve.
Na mindegy különbözőek vagyunk különböző felfogással és pénztárcával. -
sellerbuyer
őstag
válasz Silentfrog #13201 üzenetére
Ide vág: Nekem a legnagyobb fejlövésem, hogy akinek alig van tapasztalata, az miért ad tanácsokat másoknak azok alapján, amit ő összeolvasgatott a netről, meg innen-onnan?
Ezt már annyiszor elmondtam, itt is leírtam, hogy az ilyen többnyire kussoljon már és figyeljen. Akinek meg van saját tapasztalata, esetleg nem is kevés, az az ilyen nokedliktől nem jut szóhoz, így a kérdezők, kezdők hamis infók alapján kezdik el csinálni az egészet. Aztán az így generálódott feszültség miatt beindul az anyázás.
Egyébként ez nem csak akvarisztika témakörben van így, gyakorlatilag az összes topic-ban probléma. Vannak, akik annyira nem bírnak magukkal, hogy minden áron ők akarnak segíteni, mert ettől nagyfiúnak érzik magukat (ha már anyuci, meg apuci elnyomja/elnyomta őket), csak épp nincs meg hozzá a kellő tapasztalatuk. Felhígult nagyon a történet.
Amúgy ez is megérne egy gyűjteményt: azoknak az infóknak a felsorolása, amikről a gyakorlati tapasztalat bebizonyította, hogy egetverő nagy baromságok. Ilyen nagy klasszikusok pl., mint "a saláta mérgező, ne add a halaknak leforrázva sem!". Csak drága halas csövet vegyél, mert annak olyan speciális a fénye, amitől a halak és a növények jól érzik magukat! 250l felett kötelező a külső szűrő!
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz tajcsi #13205 üzenetére
Nincs még meg a teljes rendszerem. Palack, nyomáscsökkentő van eddig.
Megadom a címet de lehet egy kicsit messze lesz. Én Németországban vagyok
Egyébként zselés növény.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
bringasisti
őstag
válasz Silentfrog #13201 üzenetére
Ha nem rakod a guppit a márvány közé akkor mit esznek a sügérek? Nem tudtam kihagyni
BENEFON DELTA--------N8
-
bringasisti
őstag
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz SSJmeszes #13200 üzenetére
Így van rengeteg infó van a netről,de ahány ember annyi féle vélemény,néha pont az ellenkezőjét javasolják.
Pl.: Nagy akvarista oldalon olvastam még régen,hogy mekkora szűrés kell egy medencébe. minimum 5-7 szeres vízforgatást írtak. Egy 40 literes medencéhez iszonyatosan kevésnek írták az Eheim 2213 szűrőt,vagy egy TetraTec EX 1200 szűrő 1200 literes óránkénti vízmozgatással kevésnek írták egy 120 literes aksihoz. / ez egy 30+ ezres szűrő/
Ellenben itt egy 800 literes medence szűrés nélkül.Ahol olvastam ezeket ott nincs DE, vagy kivéve. Kell a jó szűrés és kész!
Személyes példát mondok,itt kérdeztem hónapokkal ezelőtt arról,hogy mit csináljak az aljzatommal mert koszolódik Olvastam,hogy át kell forgatni néha 4. főcímben. viszont itt azt írták,hogy nem tanácsos.
/megfogadtam nem forgatom/
Én is rengeteget olvastam, mielőtt belevágtam anno ,és pont a nem egyértelmű dolgok miatt kérdeztem én is, össze voltam zavarodva.
Leszűrtem a lényeget. Fény kell a növényeknek,túletetni nem szabad,vízcsere hetente,guppit nem rakunk márványsügér közé.
A többi meg kialakul magától![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest