- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Ezt a növényt,hogy nyírnátok?
Hol vágjam?ha annyit vágtam,hogy ne lógjon ki a vízből,nem nőtt tovább,most hogy kezd széterjedni egy friss hajtást elvágtam kb 4cmel a talaj fölött és hajt újra,de a háttérben lévő bokrot nem mertem még ennyire megvágni,nehogy bedögöljön.[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
coqito #18369 üzenetére
mennyire növényes?nekem eléggé növögeti a növényzet befelé az akit,és ami a GA ajánlás már nem volt elég,rohadtak az alsó levelek,jött az ecsetalga,megtoltam napi még egy milivel a 2 ajánlott helyett(nekem is 54 literesem van) és azóta megint semmi bajom,vízcserével hogy állsz heti szinten?
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
#90933760 #18351 üzenetére
Azt a 60-70 kilót nekem egy szimpla tv állvány tartja,semmi gond vele,mondjuk antik,van benne anyag.
Nem a lámpa nem megy folyamatosan,kell majd egy időkapcsoló is a rendszer miatt,vagy ha kellően precíz vagy akkor reggel-este ugyanakkor lekapcsolod,akkor megspórolsz egy jó 2000 ft-ot.
a szivattyú az az ami mindig megy,mármint a szűrőszivattyú,ha a kifolyóág fodrozza a felszínt nem kell levegőztető.
A vízcsere igen kell ha szép eredményt akarsz,de elég 30-50% hetente,vagy egy 20as kanna,azzal már jó vagy,feltételezem nem széttápozott növényes akvát tervezel.
én műanyagban tartok esővizet,kutya baja a víznek.[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
krisztyann #18291 üzenetére
egy hétre zárasd már be magad a gardróbba,kíváncsi lennék,tetszik e a helyzet,mert ugye ellennél,csak hogy jól éreznéd e magad...
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Mint a viccben,eszi nem eszi nem kap mást
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
WunderKinder #17976 üzenetére
Kecskeméti vagy? van a zoo centrumnál jobb hely Kecsón?egyszer vettem onnan RC-t mind megdöglött.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
Feri1977 #17894 üzenetére
egyik ismerősöm mondta egyszer,bárcsak úgy tudnék csocsózni,mint amennyire szeretek
ezek a gyári megoldások kevesek szerintem egy szép kivitelezéshez.
valószínű kevés a szűrő,kevés a fény,ha random tápozol,még jobban borulnak a dolgok,hetente csinálnék 30-50% vízcserét szigorúan 24 órát pihentetett vízzel.vagy beszerzel igénytelen növényeket.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Neked,ha csúszol a vízcserével nem jelenik meg az üvegen ilyen fátyol szerű alga?nekem minden alga kipucolódott,egyedül ha csúszik a csere egy fél hetet már az üvegen megjelenik ez a fátyol,de ezt meg tök könnyű szivaccsal letörölni,szóval annyira nem zavar,csak kíváncsiság,GA val tápozok és arra gondolok hogy fél hét többlettel már jelentős a tápanyagszint amiből profitál ez az alga.napfény nem éri az akit.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
Tarill #17651 üzenetére
Kicsit azt látom és bocs ha nem így van,de nagy a komolytalanság,meg az összevisszaság az akvarisztika iránt.
Attól,hogy ezek "csak" halak,még élőlények.Illik nekik megfelelő életteret biztosítani,nem csak olyat amiben elvan,hanem jól is érzi magát.és ne kicsi vizet cserélj,hanem 50% mehet,aztán várjál.szerk: 17654 azért ha nem növénytápoz naponta,nincs túlhalasítva,jó a szűrője,vannak növényei akkor azért nem kell szigorúan hetente,ráér 2hetente.
De én is 50%ot cserélek 60 literben hetente,de én tápozok is rendesen.[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
Sziasztok,ha egy szűrő motorja elkezdett hangosodni,nem durván,csak másfél évig nem volt hangja,most már hallom,ilyenkor van jellemző hiba,vagy ez többtényezős?estleg ha csak egy alkatrész(gondolom csúszópont hangosodik) megpróbálnám beszerezni,mire összeomlik a rendszer tudjam cserélni.
Amúgy Sicce ADV 500.
Előre is köszönöm!Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
sejtettem én is,hogy más a kettő,de jobb ezzel biztosra menni,mert nem szeretném kivégezni a brigádot.köszi
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Estét!
Vettem egy szivattyút,hogy építek szűrőt,a forgattyúsház rézből van,ez tud oldódni?garnélák miatt kérdezem.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdés,hogy desztillált víz mehet e az akváriumba úgy,hogy a csapvizet lágyítanám vele,viszonylag lágyra keverném ki,ingyen elő tudnak nekem állítani nagyobb mennyiséget így ha nincs vele gond akkor nem kéregetnék RO vizet hanem desztvízzel oldanám meg a lágyítást.vélemény?
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
Srácok!
Ha már fénycső.
Múltkor figyelmetlenül vásároltam és a 6500K helyett vettem kettő 10.000K hidegfehéret.
Azóta már vettem 6500K-t így van kettő felesleges 10.000K-es csövem Odyssea márka,mivel akkor nem volt fehér világításom az egyik ment két hetet,a másik semmit mert a 4 csőből 2 mindig tartalék(2 növényes,2fehér)
T5 24W gyári csomagban,2900volt darabja,pici pénzért tovább adnám ha érdekel valakit priviben jelezze.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
laspring #16883 üzenetére
Elég halovány a watt a literhez képest,pláne,hogy 6 órát világítasz,ekkora teljesítménnyel nyugodtan nyomjál 12 órát,többet nem érdemes mert nem fotoszintetizálnak többet.
Én 7,5 órát világítok 48W-al 60 literbe,viszonylag sok növénynek.
Más kérdés,hogy egy növény bírja,elvan vagy jól érzi magát és növekszik.Nekem most(lekopogom) sikerült elkapnom az arányokat,az alga ami eddig volt kopik mint az állat kifelé ,a növények meg durrannak.
Be kell látnom,hogy ha megváltoztatom a paramétereket,annak két hét múlva látom eredményét,eddig össze vissza kapkodva bohóckodtam és mérgelődtem,hogy annak ellenére,hogy vagyont költöttem,algásodok és a növények nem úgy fejlődnek.Majd rakok be képeket,ha kicsit megerősödik a pázsit,meg felnőnek a háttérnövények,mert most volt visszavágás.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
biztos csökkentené a mennyiséget,de ezt amúgy csipesszel is tudod ritkítani,a nagyját úgy kell eltávolítani.
Kezd el adagolni,nálam csak a garnélák nem szerették,amikor betoltam,mintha vegyes 100as rekordot akartak volna dönteni úgy megindultak,valami nagyobb szaki megmondja,hogy ez kuffantja e a szűrőbacikat,mert arról nincs infóm.akárhányszor használni akartam,mindig lehurrogtak,hogy hagyjam az algexitet és inkább az okokat szüntessem meg,így asszem kétszer ha használtam,szinte tele van másfél éve a dobozom.eladnámclaire: Neked amúgy baró az aksid,most tekertem vissza mert rémlett hogy volt képed,látom írtad,hogy most nemrég kezdtél tápozni,ilyenkor szerintem normális,hogy megjön az alga,de nyugi el fog tűnni,csak ne ingadoztasd a mennyiséget,mert a változtatások 2-3 hét alatt látszódnak.
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Akkor dobd ki,ezzel a hozzáálassal semmi nem lesz az akváriumból,a carbo magában kevés ha nincs tápanyag csak az algát öli meg ha rácseppented,annyi a carbo funkciója,hogy szénforrás így elősegíti a növények tápanyagfelvételét.
és a növénynek a táp nem vitamin hanem élelem.Lowtechbe nyomhatod de akkor anubias meg ilyen kis igényű növényeket kell tenni nem csomó bacopa-t,asszem az volt a képen.teloról vagyok.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
claire78 #16591 üzenetére
Nos én a ledhez nem értek,hogy a wattok hogy alakulnak mert soha nem kellett vele foglalkoznom.
Szén dioxidot adagolsz e?Van e elég növény mert ha nincs elég akkor tápanyag inkább az algát élteti.
Én az új tanulmány szerint számoltam ki magamnak az fényt,ami 54 literbe 2x24wattal 7és fél-8 órába húztam meg.Nekem csak a kezdetekben volt ilyen algám,mondjuk főképp ott ahol nagy volt a növény mellett az áramlás.
Ha nincs co2 külön adagolva,hogy adagolod a micro macro carbo-t?
Én sem vagyok szakértő csak sokat olvastam így próbálok segíteni.szerk:nekem személy szerint az esővíz sokkal jobban bejött és a növények is jobban bubiznak,de én messze lakok nagyvárostól és gyáraktól,tudom így is veszélyes lehet,de eddig nem volt gond,mellesleg a co2 jobban beoldódik lágy vízben,és nem atom vízkő az akvárium felső pereme.
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Szóval:
Mennyit világítasz?
Növénytápot adagolsz e?
Újonnan lett az aki indítva?
Szűrés milyen?Nekem akkor volt ilyen amikor frissen indítottam és nem tápoztam,de ez ellen az alga ellen a carbo nagyon jó.
Az algexit nem javasolt ha vannak garnélák,meg az eddigi tapasztalatokat nézve nem algamentesítő szer kell hanem megszüntetni az okot ami miatt alga jön.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Még egy kérdés eszembe jutott,baj az ha 10.000 K-s fénycsövek vannak az édesvízi aksiban? valszeg nem figyeltem erre a rendelésnél.elvannak ezzel a növények?
Természetesen ez mellett megy a rózsaszín cső is.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Tegnap kicseréltem újra a növénytáptalajt,Aquatic Nature Pro Soil-ra,ez is volt benne csak már két éves volt és a növények nem akartak fejlődni,a rengeteg táp és co2 ellenére se.
A kérdésem,hogy ha azonnal elkezdek tápozni jobban fogok algásodni,mintha csak 6 hét múlva kezdenék el?
A csomagon az van hogy 6 hét után el kell kezdeni tápozni.
Valahol olvastam,hogy nem baj ha rögtön megy a táp,van valakinek tapasztalata?Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
A lemezes halkaját Ti víz alá nyomjátok vagy a felszínre szórjátok és onnan szedik le a halak?
Az üveg és a talaj találkozásánál mintha kék? alga lenne,arra gondoltam,hogy a szűrő lenyomja oda a felesleget és bedöglik a föld között.mert eddig én mindig víz alá nyomtam a kaját és a felesleg ugye egyből a talajon végzi.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
bringasisti #16531 üzenetére
Nem vitatkozom veled,egyrészt nem szokásom,másrészt szégyeld magad mert nem csak a nekem adott válaszod minősége kifogásolható,másrészt más azonnal értette a kérdést mert azt írták más is kiváncsi a válaszra.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
bringasisti #16526 üzenetére
jajj elfelejtettem,hogy te vagy itt a fény az éjszakában és ami neked világos az mindenkinek az kell hogy legyen,7 növényből kettő csinálja,így nem egyértelmű.
ahhoz képest,hogy állítólag páratlan szakmai rálátásod van emberileg meg úgy néz ki,hogy black out.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
A növények szárán bőven talaj felett növő gyökereit le lehet vágni?miért csinálják amúgy ezt a növények?
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
jegenye77 #16444 üzenetére
Szia!
szereztem,olyan növényeket,amiket mondtál,hogy a sajátodba akarsz rakni:
mind a kettő postán jött és szerintem a crenata megfázott vagy nem tudom,de eléggé barnulgat a közepe befelé,a külső ív meg mintha éledezne.tolom a co-t mint a barom hátha feléledne.
a montev egyelőre nem mutat haldokló jelet.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
lenne egy olyan kérdésem,hogy a diffúzort érdemes e beraknom a beáramló ág alá?azt gondolnám,hogy így egyből keveri el a co2-t,máshol még nem próbáltam ki,de azt nézem,hogy így mintha összeállnának a nano buborékok nagyobbakká ami ugye csökkenti a beoldási hatékonyságot,vagy csak nem jól látom.megpróbáljam egy nyugodt,nem annyira áramló helyen is?
leírást nem találtam,de Szegeden a trópusban a növényes akváriumban az ellentétes oldalon van mint a nyomóág,meg a talált képeken is szinte mindenhol az ellentétes oldalon van.hagyhatom így vagy javasolt tényleg nem annyira áramoltatott helyre tenni?az is felmerült bennem,hogy a nyomóág felfelé nyomja a vizet a vízfelület fodrozása miatt és ugye a bubikat is lövi felfelé a felszínre.Szóval mi lenne a javaslat.az ellentétes oldalon lévő dropchecker így is megfelelő co2 szintet mutat.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
bajtokarpi #16428 üzenetére
most rendeltem a faunából,minden rendben volt velük,az árak is barátságosak sztem.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
akkor biztos felgyorsulnak a nappalok ha a googleban keresek...köszi az útbaigazítást.remélem azért még kérdezhetek a fórumban ha van kedvem,ha már van itt egy "közösség" és szakértelem,akkor szívesebben jövök ide,és mert Te profi vagy én meg nem,még nem kell ezt a google-s hülyeséget tolnod az arcomba,amit minden topicban elsüt egy olyan aki segíthetett volna,de ezt sokkal jobb beírni.nem haragszom.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
Silentfrog #16374 üzenetére
28-29 a vízhőmérséklet,nyilván ezért kérdezem,mert azt mondtátok,hogy kúra után vízcsere,csak azt nem beszéltük meg meddig tart a kúra?! adagoljak még parakillt?azt írták gyorsan megkötődik,ezért kell még naponta felezett adagokban tolni.de felezzem még vagy már el kell hogy pusztuljon?mi legyen a hasznos bacikkal,adjak nitrivecet a vízhez?meddig nem borul be a szűrés? vannak azért itt kérdések
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Ott járok a darakórommal,hogy kedden nyomtam 10ml parakill turbot az 50 literbe,szerdán 5ml-t,ma meg 2.5ml-t de a foltos díszmárnákon még mindig van fehér pötty,neonokon egész jól eltűnt.Kérdezném,hogy mikor cseréljek vizet,holnap csinálhatom e,mert növények érkeznek,vagy csak egyelőre tegyem a növényeket be az akiba és várjak még?vagy holnap vízcsere és csináljak még egy parakill kúrát?
köszi előre is!
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
SOS!!!
nyaralásból hazajövet fehér pettyekkel lett tele egy néhány hal teste,kb két hete érkeztek új halak,neten gyorsan végigfutva darakórra tippelek.mi a teendőm van remény a halak felépülésére?
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
jegenye77 #16206 üzenetére
Igen ezek elég szépek,felét én is néztem szegeden a trópusban,de ott azt mondták felkötözgetős és azt hittem hogy talajra nem jó,így maradt a cuba,ezzel meg az a baj,hogy nyírni kell mert a co-tól úgy bedurrant,hogy szombaton ültettem és már 8cm felfelé,így nyírni kell amit nem szeretek mert utána tele van vele az aksi.de brutál hogy nől,anno co nélkül kísérleteztem vele,növénytáp+carbo de mindig megdöglött.jó dolog ez a co2.Kicsit formálódik még az aksi és én is dobok be képet.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
jegenye77 #16201 üzenetére
Régen én is így voltam vele,vettem saválló nehezékeket,de nem nőtte be úgy,hogy jó legyen és a porszívó mindig feltépte,most hogy elindult a co,újra raktam be de most okosan előre vettem kerámiatalpú ültetőlapot amibe be lehet fogatni a növényt és nem jön fel,gyönyörűen terül szétfelé.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
bringasisti #16182 üzenetére
Hát tény hogy nem új szelepeket próbáltam,de 3ból 3 nem akar szépen buborék szinten szabályozni,ha tökig erővel betekerem akkor elzár ha egy század milit nyitok akkor van 1 bubi/másodperc, ha még egy századot akkor üvölt a gáz befelé,el lehet benne keményedve a gumi vagy nem tudom.
Sajnálom az akvarisztikai szelepre a 10000 forintot.
Milyet és hol vegyek?
Van e ötlet,ez lett volna a kérdés.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Hali!
Van köztetek olyan aki használ nagynyomású co2 rendszert és nem akvarisztikai fojtószeleppel oldotta meg a finomszabályzást?
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
smallmer #16164 üzenetére
akik a poroltókat töltik,asszem azok meg tudják tölteni,ha akarják,de 50 bar-ra ne számíts,jóval kevesebb lesz benne.
Én hétfőn üzemeltem be az öt kilós palackot,ment szépen,kedden rányitottam reggel,elmentem kávézni mire hazaértem egy óra múlva üres volt a teli palack,mert a reduktor után lenyomta a csövet,úgyhogy mentem cserélni
Tanulópénz...hogy a bilincs nem hülyeségMr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne T5 fénycsőre,egy növényes cső meg egy szép nappali,elég ha megnézem ezeknek a kelvinszámait és az alapján veszek osram csövet például 5öd áron vagy a sera tudja mit csinál és azt kell venni?a sera nem kiemelt csak hogy akvarisztikai fényforrás jobb mint egy hétköznapi vagy tök mindegy?
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Van valahol egy táblázat,hogy mennyinek kell lenni a normális tápanyagszintnek az akváriumban,nemrég volt nagytakarítás nagy vízcsere és az új növények alsó öreg levelei lesárgulnak majd leesnek.vasat foszfátot tudok mérni,többit egyelőre nem,de van itthon kálium,vas,foszfor amit tudok adagolni külön külön illetve van greenaqua micro macro is.ja pht is tudok mérni de nem gondolnám,hogy az lenne a ludas,valaki segít nekem?
Milyen paramétereket adjak meg nektek hogy tudjatok mondani valamit?
egyébként a GA-s adagoláson sem tudok elmenni...Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
freelanced #14156 üzenetére
Az a baj,hogy olyan szinten fogalmad sincs MÁR mit akarsz,hogy hihetetlen.És ezt nem rosszindulatból írom,hanem azért mert tipikusan elvesztél az internetben...
ez jó,ez miért jobb...stb,nem baj hogy kérdezel,de legyen egy elképzelésed az egészről,hogy mit akarsz.ne konkrétumokat ragadj ki a tanácsokból,hanem a lényegi infót ami tényleg számít,pl: nagyon sokaknak van atman ami bevált ha nincs pénz nem kell eheimet erőltetni...mint ahogy az ADA termékek sem férnek bele a "low tech olcsón" témába.Legyen egy irányod,ha iwagumi akkor az,ha nem az akkor más de legyen ELKÉPZELÉSED,mert ha nincs, akkor önmegvalósítás sincs,ami az ember egész életére igaz,mindig más mondja meg mi kell Neked.
Hidd el sehogy nem fogod megúszni az algát,leküzdeni le tudod majd odafigyeléssel meg mérésekkel(ami igen költséges) de az alga fel fog bukkanni és lehet vele küzdeni.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Skacok a co2 drop checker mennyi idő alatt mutatja a valós értéket?reaktort tervezek beépíteni,ami annyira nem hatékony mint a diffúzor,jól tudom? és kérdezném hogy gondolom buborékszámlálóból kell majd kiindulni először,de mivel a reaktor nem tökéletes beoldású majd a dropchecker mondja meg a frankót.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
freelanced #13798 üzenetére
nekem tetratec van,teljesen jó,tartja a hőmérsékletet,és egy év alatt még nem ment tönkre.Jagert akartam,de azt nem ajánlották a boltban.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
freelanced #13787 üzenetére
jó ideje nézem már az érdeklődésed,de ezt a garnélás dolgot iszonyat túlliheged szerintem,nekem is 54es az aksim külső szűrővel tolom és patyolattiszta,én nem vennék belsőt a helyedben mert kicsi a medence,ekkorában nem lehet szépen eldugni a technikát.szerettem volna bele 3d hátteret de megláttam mennyit foglal így kimaradt,ha valakinek kell szóljon.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
co2höz tűszelep és reduktorra nincs valakinek forrása? a boltos papilon stb-t sokallom kicsit.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
bringasisti #13652 üzenetére
nekem csak külső van de olyan patika a vizem,hogy ki is innám...amúgy túl lett méretezve(szándékosan) biztos ez az oka.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
Kiki18 #13358 üzenetére
Volt múltkor vita,hogy legyen e külön topik,asszem nagy duzzogva megnyugodott mindenki,hogy amennyi terrás kérdés befut ide,annyi el is fér
Az exoterrás üvegterkónak nagyon aprólyukú drótháló van a tetején,az alsó szellőzőnyílás pedig pont ez miatt,szűkíthető,szintén apróra,de a legtisztább,ha élőben megnézel egyet.
A befőttesüveg nem annyira szobadísz,de ha a célnak megfelel akkor hajrá!Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
Kiki18 #13356 üzenetére
Hálósok
Üveges,tetején dróthálóvalExoterra elég drága de minőségi cuccokat gyárt,ezekből(bár hálósom nem volt,üveges több is)tuti nem szöknek meg,de csótányt még nem tartottam,viszont ilyenben pókot,kígyót,kaméleont igen,de csótánnyal etettem pókot,meg kisebb tücsköket és ezekből semmi nem tudott megszökni.
expresszen.hu-n vagy boltokban kapni rácsos tetejű üveg terráriumot lényegesen olcsóbban,pont van egy eladóm
,mindenesetre expresszen vagy apródon is érdemes körülnézni.
Remélem segítettem valamelyest!
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Tudtok nekem ajánlani akváriumi virágkertészetet?ahol konkrétan termesztéssel foglalkoznak.magyar vagy külföldi is játszik,előre is köszi
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Sziasztok 3 napja töltöttem ki vezetékes vizet kezelve,meg hogy a klór elpárologjon,nem baj ha állt ennyit vagy csináljak újat,nem volt időm a kitöltéshez képest másnap vizet cserélni.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Apró csigák iszonyat mértékben elszaporodtak az akiban,a kiszedésük lehetetlen,mert sok a jávai mohás bokor és tuti nem lehet megtisztítani rendesen.van valami praktika csapda vmi amivel ki lehet őket akár lassan,nem baj ha gyorsan szedni?
Mintha rémlene hogy a forrázott salátalevélre rámennek és csak ki kell emelni a levelet?vagy ez urbanlegend?Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
sziasztok,momentán elfogyott az ambícióm,mostanában nem fogok co-t építeni,ezért eladnám a gyári bontatlan palackom.ha valakit érdekel privátban érdeklődhet.
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
aldebaran #11086 üzenetére
ezeket lehet gyári konzolozni,sajnos a csomag nem tartalmazza alapból + 6-8000 és lehet függeszteni és úgy meg nagyon igényesen néz ki sztem.
szerk:itt is van
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
Ti víz tetejére szorjátok a halkaját vagy víz alá?
Ha a víz tetejére szórom akkor sokáig kering és nem sülyed le?!Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
-
Pocee
senior tag
válasz
tajcsi #10782 üzenetére
vízcsere...Amano és padavanjai is biztos,hogy elég sűrűn cserélik a vizet,a talajban is vannak lebontóbacik.
sajnos nem értek annyira hozzá,hogy a szűrűben pontosan a nitrát vagy a nitrit lebontása folyik vagy mindkettő,de az a vízben van,nem pedig a fenéken,ott max csak képződik.Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
tajcsi #10780 üzenetére
iszonyat nagy szűrőfelület...meg hát a profizmus...meg hát a csilliárdok
amúgy most másolok egy ADA szűrőt,igazából a 1/6-ából fogom kihozni...jó annyira nem lesz szálcsiszolt szépség mint az eredeti,de a halak és a növények nem is ezt nézik...
farkas: köszönöm,átnézem[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz
BiriBum #10769 üzenetére
minden halam lágyvízhez szokott...de ne ezen témázzunk.hanem szerinted betegek a halaim vagy sem?most néztem képeket és a serpalazacnak vannak fehér foltjai a képeken a neonhalnak szintén,akkor lehet nem is rohadnak a halaim?
és meddig áll el az esővíz sötétben hűvösben?[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest