Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Minden termék annyit ér amennyiért el lehet adni. Mikor gyerek voltam a vizet gyantával lágyították, ez is csak egy gyanta féle. Az hogy mekkora az önköltsége azt nem tudni, de én konkrétan tudok olyan akvarista termékről ahol 1 000 Ft a bolti ár és nincs benne 5 Ft anyag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
fölösleges, úgy is mutatja az akvarium, ha valami hianya van
egyedül a csilli villi szarok közül, a purigen, az ami tényleg ott van nagyon
de nem csodálkoznék, ha ez is valami habkő lenne aranyáron, mint a matrix trop vagy mi a seachemes

-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
nyilván, de hidd el ott se
-
bringasisti
őstag
Az egyik rokon szakmám lényege hogy a fémek hőkezelése során a felület szin változását kell figyelni. Kizárólag természetes fénynél a tuti. Itt is ezért szerintem ajánlott az ablak előtt csinálni a tesztet mikor rendesen világos van. Az hogy a fénycső 5600 K az nem ad értékelési lehetőséget.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
jegenye77
üzenetére
hatásosabb is(szerintem), a másik meg az, hogy nekem rohadt csersavas a vizem(van benne egy nagy fa), tehát ez a 100ml/200liter kb 1-1,5 hónap alatt telítődik is
azért is vettem bele még, hogy a 3-4 hónapot bírja ki, úgy szoktam kb szűrőt takarítani, miután egy szűrő van, így fontos az áramlás, viszont szűrőtakarítás után sincs semmi opálosodás, vagy bármi, ami indokolná azt, hogy ne ritkábban takarítsam, pedig csak kamu siporax meg szivacs van benne
Megnéztem a zacskót, fényképen nem látszik, enyhén barnult be nekem is, passz, lehet az is csal egy kicsit. -
jegenye77
addikt
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Akkor érdemes kibontani a zsákból ezek szerint.
Én is pont most regenerálom és az is feltűnt, hogy maga a zsák nem fehéredik ki teljesen. Így ha nézem akkor olyan mintha még barna lenne az anyag benne közben az már lehet kicsit világosabb.
De kibontva biztos hatásosabb vagy legalábbis gyorsabb a tisztítás. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
jegenye77
üzenetére
kipróbáltam, határozottan könnyebben takarítható, ez kb 24 óra után sikerült, a zsákba, ez 3 nap volt alaphangon, és így tényleg az összes jó lett
vettem ilyen zsakot hozzá, mire asszony, benyögte, hogy lehet harisnyába is tenni, na mondom mindegy, így jártam
Szerk: jaigen, most vettem még 250ml-t, és ugye latom a különbséget, el is felejtettem, hogy gyárilag is világosbarna, így hogy nem zsákba használom, közel azonos színű lett.
Illetve a hipót szereti, ami a zsákba nem tűnt fel. egyszer lecseréltem benne, és akkor lett ilyen színű, ezek szerint abból is kell neki rendesen
A 250 es dobozát belemostam ebbe, a nagyon fehér szemcsék azok a képen.
Tehát jobb lett, mint eddig.
Kb 1 éves a purigen egyébként. Talán ezzel együtt 4x volt eddig tisztítva. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
farkas26
üzenetére
az se latja

Na megnéztem, belecsepegteted az egyest aztán a kettest, és ahány csepp kell a kettesből annyiszor valamennyi a CO2 tartalom De nézz rá a képre, életbe nem mondod meg, hogy 3 vagy 13 csepp után lett-e ugyan olyan, és, hogy mi az ugyan olyan.
FB-n low techbe szóvá is tettem, hogyha már ennyire ajánlgatják ezeket a szarokat, akkor valaki fejtse már meg nekem, ott b*sztam magam hanyatt, amikor a GA-s azthiszem a viktorlantos benyögte, hogy igazából ők ilyen co tesztet nem is használnak. NA mondom, akkor még jó, hogy áruljátok ti is. Gondolom az üvegretapasztós sokkal jobb, na mindegy.
A másik, amelyik a plantert nyomta állandóan, az meg kb besértődött. Kár, hogy nem találom a postot.
Hihetetlen.
Mondjuk a csodacsoportba észrevettem, hogyha nem tök alap kérdéseket teszek fel, akkor már az okoskák 97%-a meg van halva, talán 2x kértem segítséget ott, dehát max az "inditsa ujra a rutert" kat ment. Az a Bíró húzza az egészet kb., de szerintem mindenki privátba piszkálja, mert nem nagyon látni már kérdéseket a csoportba.
Bár, most, hogy belenéztem megint, elég sokat fejlődtek, a kommentelők is.Na szerintem ezt a két tesztet el is adom, három mátyásért, talán annyiért hamar elmegy.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Növény, nem hal

A halak jól el vannak. -
jegenye77
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Vagyok én minden felé

De sokszor én is csak olvasgatok inkább. -
jegenye77
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére

Na végre visszatértél! -
pjen
félisten
válasz
bringasisti
üzenetére
Én most megint elkezdtem kb 30 év kihagyás után.Akkor nem voltak ilyen tesztek mégis működött.
-
bringasisti
őstag
Azt tudomásul kell venni hogyha az emberiség egy másik bolygóra át akar majd költözni előtte nem ilyen tesztekkel fogja a viszonyokat vizsgálni. Ezek azért kivalló készítmények mert a felhasználó rögtön látja hogy szar és vesz még három fajtát hátha az jó lesz, így biztosítva van hogy az üzlet tulajdonosa meg tudja venni a barátnőnek azt a kis drágaságot amit szülinapra gondolt.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Én szintevesztó tesztet is csináltam, annyira felidegelt, és én sem vagyok az.
A CO 2 teszt konkrétan a világos rozsaszin 10árnyalata, ember nincs aki megmondja, melyik melyik. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
SlyChocolate
üzenetére
ga por táp
valószínű pici nitrathiany van kialakuloban
a tesztekkel tele e tököm, vettem nem egy tesztet, fb-n ujjonganak ezekre a jbl tesztekre, azt egyik szarabb mint a masik, amikor meg rakerdeztem, hogy mi ez a sz@r, meg minek ajanlgatjak, ha leolvasni sem lehet, akkor meg hőbörögtekkonkretan pl a co2 tesztet nem lehet leolvasni
a foszfat teszt meg olyan kék, hogy nemhogy hal, de növény se maradna meg benne -
xxxjjjkkk
senior tag
Ga bol nem rendel vki bp re véletlen?
Beleszállnék a postaköltségbe, de egy 1300ft os nitrátra nem szivesen fizetnék 1500pk-t -
SlyChocolate
senior tag
válasz
turbulencia8
üzenetére
Köszönöm.
-
turbulencia8
addikt
válasz
SlyChocolate
üzenetére
Nagyon jo lett a video!
-
pjen
félisten
válasz
SlyChocolate
üzenetére
Fekete és a tappancsok is.Claró 1000.
-
pjen
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Köszi,végül oda szorítottam a tető és az üveg közé a kábelt.
-
pjen
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Sajnos holnapig nem tudom.
-
pjen
félisten
Szevasztok.A belső szűrőm ma már másodszor borul be,a tapadó korongok elengedik.Valami ötlet? Köszi.
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Neon világítás mellé tennék ledszallagból kiegészítő világítást.SMD 5630-as lenne 2 méter.Milyet érdemes tenni meleg fehéret vagy hidegfehéret?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
SlyChocolate
üzenetére
jó lett nagyon
tacba vicces azert amikor vegyes halasba a 3 neonhal vegyesnek szamit
én szigoritanam mondjuk, mert 5anci meg 13 szumi mellett egesz mashogy kell növényeket tartani, az is egy kategoriaAz meg, hogy fb-n csak ezt a tf plantert nyomjak, de olyan szinten, hogy mar a greenaquas csavo is irt a multkor, amikor a ga tapot fikazta az egyik, hogy eleg lesz, hogy hihetetlen.
Raadasul úgy, hogy a regi profitohoz, aminek meg volt a pontos összetétele, amire szerintem kisertetiesen hasonlit a planter(talán még lowtechbe ők is írták), csak azóta a profito 2 generaciót váltott. De azt is fikázzák, hihetetlen de tényleg. -
SlyChocolate
senior tag
Tiszteletem Mindenkinek.
Akkor a növényes akvarisztikai vonalról egy kis videós szösszenet...
Ami ráadásul a vízben készült anyag lett (amit utólag is újra köszönök a kollégámnak, övé a vízálló kamerás phone). -
Skillet
addikt
válasz
xxxjjjkkk
üzenetére
Nem ment az nagyon szét, én szedtem szét. "Csak" be volt repedve.
Nem tudom, mi lehet, de hoztam ma egy újabb rotort és ugyanolyan hangos... sőt, egyre rosszabb. Csobog is, ami méginkább fura. Levegő? De honnan? Mozgatásra sem jön ki. Na mindegy, valamelyik nap majd szétkapom és megpróbálom üresen járatni, hátha kiderül valami.
Szívás.
A boltban az eladó azt mondta, ha még mindig gond lenne, vigyem be az egész szűrő fejet. Letesztelik, megnézik, mi lehet a gond. Jó messze van tőlem a bolt. Csak szombatonként jutok oda. Szóval újabb egy hét, mire kiderül valami... talán.
Vagy kidobom a csukott ablakon. Csak túl hideg van.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
farkas26
üzenetére
Naja, en is az elso darakorra, talan omnipurt kaptam, megszuntette a darakort, de 5hal meghalt igy is, utolag sozassal jobban jartam volna, de beetettek, hogy ez jobb.
Tul kepp az volt az egyetlen betegseg ami halpusztulassal jart. Volt meg egy, arra vettem aqua mediket[link] valami csillos szar volt, de el is tűnt aztán kijött mégegyszer, de utána többet nem.
Azt mondjak, hogy a viz tisztasaga a kulcs kerdes az akvariumban, köztük, a betegségek kialakulasanak is ez a fő oka. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Levi123
üzenetére
Az, hogy jo-e hogy különtetted az attol függ milyen betegség, alapvetően nem.
Így kép nélkül passzoljuk.
[link]
a linken a különböző betegsegkategoriak füleken érdemes megnézni, illetve rákeresni google be, ha meg van a tipp, ott több más szögű, beállítású kép van
a sera gyógyszerek elég jók, és országszerte kaphatóak is, jórészt -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
3 hónapja van egy 54 literes akváriumunk, 2 szifóval, 4 guppival, 10 kékneon hallal, meg egy algaevő harcsa.
Belső szűrő és fix 25 °C-os 50W-os fűtőpatron van.
A nőstény szifó hátúszója fehér színűvé vált, +kis világos folt is lett alatta. A halat külön tettem a többitől.
Ez lehet, hogy uszony rothadás? Milyen gyógyszer kell neki ill. jó hogy külön választottam a többitől?
Köszönöm a tanácsokat! -
xxxjjjkkk
senior tag
a kis 100milis zsakos purigen regeneralasaval csak en kinlodok?
hiaba rakom bele a hipos vizbe, csak az a resze tisztul amit kozvetlen er a viz, kb 50x at kéne mozgatni
erősen csersavas a vizem, 200liter, akarok venni még 250ml-t, de ha ennyire maceras tisztitani, akkor inkabb hagyom a francba, remélem a nem zsakost egyszerűbb -
Skillet
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Ha nem is nagyon, de azért körülményes szokott lenni a csőtisztítás, szóval köszönöm a linket!
Azt hiszem ebből berendelek egyet.Más: ma viszem vissza az atman 3338-as csere rotorját. Még mindig hangoskodik.
Szétkaptam és szerintem darálja a tengelyt. Nekem szemre úgy tűnik.
Ha megpróbálom kihúzni, majd visszatolni a tengelyt a rotorba, akkor nem megy simán. Egy ponton elakad... ami szerintem egyáltalán nem normális.
Szóval a szívás folytatódik.
A kérdés még mindig áll, milyen szűrőt ajánlanátok helyette?
Ha végre rendesen fog működni, talán meghirdetem. -
havri1
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Maldív-szigetek, Doha
-
havri1
félisten
válasz
Silentfrog
üzenetére
Anyámék vannak kint, most küldték.
Lesz még több is, ha valakit érdekel egyáltalán, megosztom
-
havri1
félisten
-
xxxjjjkkk
senior tag
lemaradtam, az atmannal volt rancfelvarras, 30k ert nagyon jónak néz ki, bár a hydor prof 600at nem cserélném el rá, de ha most kéne venni elgondolkodnék rajta az biztos,
-
mdk01
addikt
válasz
Spongyabob76
üzenetére
15-20k-ért már újat kapsz , ez eléggé leharcoltnak tűnik, de ha adományozni akarsz akkor ok.
-
havri1
félisten
Kipróbáltam ma az új csőtisztítómat.
EHEIM 2225 esetében látványos a javulás, Tetra 1200 semmit se változott. Csalóka a videó, mert a Tetra 16/22 oda vissza, az EHEIM meg 12/16 és 16/22 vegyesen. De szvsz még így is kb dupla akkorát nyom
Useful Double Head Fish Tank Flexional U Tube Pipes Cleaning Brush Cleaner FW
Nagyon bitang a csőtisztító. Erős, elég hosszú, és 2 méret a 2 végen.
-
dugynok
senior tag
válasz
Spongyabob76
üzenetére
Szia,
Leírom saját tapasztalataimat. Nekem egy 54 literes aksim van gyári tetővel, gyári világítással, neonokkal egy ancival és kubotai-kal (zöld razbóra) és csiga evő csigák. Nézzél egyel nagyobb szűrőt, az kevés lesz, a szivacs fojtja nagyon, főleg, ha koszolódik. Én levettem alulról a szivacs takaróműanyagot, mert (ha megnézed) csak a szivacs teteje szűr, ha rajta van... Ha van helyed, inkább külső szűrőt használj, jobb szűrésed lesz. Világításnak ilyen csövet használok, nekem ilyen való a tetőbe. Növényből egy anubias-om van és jávai moha. Mohát én nem ajánlok, nagyon tud terjedni

-
válasz
Spongyabob76
üzenetére
Megérheti kezdésnek nem rossz!
-
Spongyabob76
csendes tag
Ez megérheti az árát?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1091336424325806&id=200114116781379 -
Dealer95
őstag
válasz
twi452
üzenetére
Jajj, jut eszembe, ha hangtalan cucc kell:
50 literig ez okés, csak a gyári "szűrőanyagot" ki kell egészíteni szivaccsal vagy valami jobbal.Akasztós szűrő: [link]
Én nekem 2db 40 literesben is ezek vannak.
Hangtalanok és jó a felépítésük.Kis Matrix Tropot is tettem bele meg TM30-as szivacsot, a gyári rekeszekbe és kész

De ez már csak az én hülyeségem, full szivaccsal is tökéletes lenne -
twi452
senior tag
válasz
Dealer95
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezek nem éppen hangtalanok. Szóval például hálószóbába erősen nem ajánlott a szivacsszűrő

Mondjuk engem a nappaliban is idegesítene az állandó kluttyogás, csobogás pedig jó lett volna egy kis kiegészítésként a garnisba de lemondtam róla és maradt a jbl mattenfilter belsője. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Spongyabob76
üzenetére
akkor aquadepot ajanlanam első körben
greenaquanal eleg hightech cuccok vannak kinn, mashol meg nem tudok normalis bolti keszletrol, esetleg aquafauna, de az kb ugyan az mint a depo, nagyaruhazakat max akcio miatt erdmes, egyebkent kerülendő, rohadt drágák, valahol a XVI kerbe van még kinn valami nagyobb állítólagfizikailag nem fer el a nagyobb akvarium? csak mert meretben nem sokkal nagyobb, erdemes lemerni, de ha nem, nem, illetve, ha mar temanal vagyunk, 50literre 75kilot illik szamolni teherbirasra
garnelazast passzolom, az nem mindenkinek jön be, 54be is lehet tartani szepen halakat, csak nem 54 neont, vagy 6aranyhalat, oda, az oda valókat kell, 5-15db ot, fajtától függően nyilván
-
Dealer95
őstag
válasz
Spongyabob76
üzenetére
-
Dealer95
őstag
válasz
Spongyabob76
üzenetére
54 liter garnéláknak bőven jó, kb 300 darab elfér majd benne, addig nem kell aggódanod

-szivacsszűrő
-légpumpát rákötni
-a low tech gyári világítás tökéletesen megetszi nekik és a low tech növényeknek
-díszítésnek 1-2 fa, kövek
-növények: mohák, anubiasok, hydrocotyle tripartita, hemianthus micranthemoides
-aljzatnak valami semlegeset: homok, bazalt stb.
-heti 10-20% vízcsere (állot vízzel, vízelőkészítővel)
-ha télen esetleg beesne 20 fok alá a víz hőmérsékelte akkor egy 30-50W-os termosztátos fűtőt bele azt belőni 22 fokraSzerintem más nem is kell.
Indítás:
-2-3 hétig legalább járatod növényekkel, stb
-ekkor gyakoribb vízcserék
-amint beindult a "biológiai szűrésed", mehetnek a garnik(u.i.: garnélákat akár 30x30x30-as kockában is tarthatsz, de az alatt ne)
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Spongyabob76
üzenetére
el van a neonhal 50literbe simán, minimum 6ot kell venni, mivel rajhal
ezzel a szűrővel sokkal több halat ne is nagyon akarj, valami anci meg valami guppi féle divatos kezdőknél, az még beleférhet
a neonok önmagában dög unalmas halak
a világítás meg max anubiasnak elmegy, de minden más kidöglik, tapasztalat sajnos, nekem is rámsóztak mindentja meg ami fontos, megveszed beüzemeled, jaratod, es nem veszel bele aznap halakat, mert be kell alljon a viz, minimum egy hetet varni kell, es fokozatosan telepíteni, valami 2-3hetet szoktak mondani, az első ammonia bummra
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Spongyabob76
üzenetére
En kezdesnek, sajat tapasztalatbol nem ajanlanek 54literest, egy 100körüli sokkal stabilabb.
ha olcson kapsz egy 54es (20ezer) abba gyakorlatilag ami jo, a tető, meg a fűtés ami hasznalhato
vilagitas cseret talan meguszol egy 10esből, ha magadnak csinálod persze, ha bővíthető akkor +5k,egy szuro is egy 10es mondjuk, egy aquael belső.
100liter fele vannak egesz jo szettek mar, külső szűrővel
54literessel regebben tele volt a jofogas is, szinte ujakkal, érthetó, ebbe a méretbe csak az ár számít, normális szett, nincs is
Amit megnéznék vetelkor:
- ha valami kicsi szűrő van, adat nincs is hozzá, az kuka, ne is számold bele az árba, úgy se lesz jó, az esetek többségében valami legkissebb legolcsobb vackot tesznek oda
- a világítás bővíthető-e, illetve én már a led fele hajlok, kezdek hajlani, de az még ingoványos talaj, ez a legfontosabb, vagy a tető is kuka, és az nem olcso, aquadepon is, 20-25 fele vannak, altalaban 0,2W/literre jön ki a gyári világítás, ha növényt akarsz tartani, 0,5 az ideális, de még egy anubias is igényli a 0,3at. T5 vagy T8 a fénycső, a t5, jóval ujabb technologiamost nezegetem, aquadepon vannak ertelmes szettek, 112literre, de vilagitasban az se jeleskedik
erdemes meg megnezni a greenaqua, abczoo oldalat is, hirtelen mas nem jut eszembe, merre laksz? az se mindegy -
pjen
félisten
válasz
Spongyabob76
üzenetére
Szia.Nekem is ilyen van,csak a 112-es.Jól néz ki,egy hátránnyal,az íves üvegről nehezebb lekaparni az algát.
-
Spongyabob76
csendes tag
Köszi a tanácsokat.
Ezt néztem ki szettben: http://diszallatkert.com/akvarisztika/akvarium/akvarium-szettek/diversa-startup-60-set-ap-ives-fekete-termek-ismerteto.html
Természetesen ha azt mondjátok, hogy a neonhalnak ez kicsi akkor keresek más halfajtát.
Nem szeretnék állatkínzó lenni. Például a garnélák is tetszenek....
Most utánaolvasok, milyen hal lenne a legcélszerűbb ekkora helyre. Csak annyi az infó, hogy elveszettnek érzem magam. -
mdk01
addikt
válasz
Spongyabob76
üzenetére
Szettet érdemes megvenni az akvárium és a tető miatt. A világítás is jó benne, ha nem akarsz komoly fényigényes növényeket. A szűrés az amit alul szoktak méretezni, de ezt így túlzás kijelenteni.
Sokban függ, hogy milyen halakat, növényeket akarsz tartani, abból is, hogy mennyit.
Én azt mondom, olvass utána meliyk szettet érdemes megvenni, ki mit ajánl(én nem tudok ebbe segíteni) és vedd meg nyugodtan.
Ha ez megvan és felsőszűrő tartályos amibe lehet tenni szűrőanyagot(én ezt ajánlanám mindenképpen) akkor rakjál bele minőségi szűrőanyagot a gyári helyett, ezzel tudod növelni a hatékonyságát.
A neonokkal kapcs. majd lehet kapod az oltást másoktól, mert hosszú nagy akvárium(100+ liter) kell nekik, mert csapatban élnek, de sztem, ha megtalálod az egyensúlyt a növényekkel és odafigyelsz rájuk akkor sztem jobb helyük lesz mint egy nagy akváriumban gondatlan gazdával.
Ha veszel 15-20db neon és mellé 2-3 db kisebb növényt ami nem fényigényes mondjuk anubiast, mert az alacsony is és marad a neonok felül hely, akkor nagy bajt nem csinálhatsz.
Ezzel a szűrőt sem terheled túl, pláne ha betartod a heti 50% vízcserét.
Kezdésnek ezt ajánlanám ez nem nagy beruházás, és kitapasztalod milyen ez a hobbi, meg olvasol közben és rájössz mennyit akarsz kihozni belőle.
-
Spongyabob76
csendes tag
Sziasztok,
Hozzáértők segítségét kérem.
Akváriumot szeretnék vásárolni és eddig a szettekben gondolkodtam mert az egyszerűbbnek tűnt. Viszont olvastam, hogy sok esetben a szettekben árult világítás, szűrő nem elégséges.
Laikus vagyok, nem értek a dologhoz ezért kérem a tanácsotokat. Méretben 54 literesben gondolkodtam.
Érdemesebb külön megvenni az akváriumot és hozzá a felszerelést? A szettekben az tetszik, hogy azokban van beépített világítás tetővel, amihez ragaszkodnék a kinézet miatt.
Kezdőnek milyen halakat növényeket ajánlotok? Én neonhalakra gondoltam, azok tetszenek.
Bocsi ha hülyeségeket írok, de tényleg még most kezdek utánaolvasni a dolgoknak.
Üdv:Spongya -
xxxjjjkkk
senior tag
na voltam ma az aquadepoba:
[link]
ez mar nincs, de a fel literes 2800
a 2,5 literes 7500ft, ami szerintem bestbuy kategoria
adagolasa 1pumpa~1ml/50l
5literes easycarbo meg 20 ezernem tudom, hogy a honlapjukon miert nincs fenn még, webshop létére
-
Exian
addikt
Más.
Miért van olyan embernek halas - állateledeles - felszereléses boltja, ha NAGY ívben tojik rá?
A minap betértem egy vidéki kisváros állatkereskedésébe. A látvány döbbenetes volt: pöcegödör állapotú akváriumok, némelyikben még úszkáltak is a halak, aztán volt a földön egy nagy lavór vagy talán kerti kis tó műanyag medence, abban aranyhalak, de abban meg főleg inkább a felszínen úszkáltak már csak a halak, döglötten!
A tulaj/eladó fickó meg ahelyett, hogy ezzel a problémával foglalkozott volna, csak a telefonján lógott abban a 20-25 percben, amíg várakoztam (ez egy üzletsoron volt, teljes nyitott front oldallal, nem is kellett bemennem, hogy lássam a dolgokat, én csak kint várakoztam). Tudom, nem itt kellene "sírnom", hanem esetleg szóvá kellett volna tennem, de a legkisebb gyerekem velem volt, nem volt idegzetem problémázni.
Mindenesetre szomorú látvány volt. Ahelyett, hogy - ahogy kellene - kedvcsináló legyen a boltban látott felhozatal (akváriumok, halak, növények), inkább elrettentő volt. Persze, nem nagyon mennek ezek az üzletek (abban a 20-25 percben EGYETLEN vásárló sem tért be a boltba, pedig egy forgalmas nagy áruház, forgalmas üzletsorán van), de akkor meg minek erőlteti? Számolja fel a francba a halakat és tartson csak kutya/macska kaját, meg felszerelést, azok nem kérnek kenyeret... szerintem ilyen formában a halas rész csak veszteséget és undort termel.
Szerencsére van ellenpélda is a közelemben, ahová meg felüdülés betérni, mert gyönyörű tiszták az akváriumok, egészségesek a halak és ott meg épp az a baj, hogy sohasem tudok egyedül lenni, mert brutális forgalmat generálnak
Néha ott épp ez a baj, hogy nem tud az ember kibontakozni 1-1 kérdéssel, mert "hátulról nyomják", de legalább így megéri nekik foglalkozni az akvákkal és szépen tudják tartani, mert van forgalom. -
mdk01
addikt
válasz
Shrimplandhu
üzenetére
Igen én is így csináltam, hogy fogtam egy kis tál vizet és bele raktam a jégkockákat majd hagytam jól áthűlni a vizet. Tényleg jó hideg volt inkább jégből állt a tál, mint vízből.
-
mdk01
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Ezt el is tudom képzelni amit mondasz.
A videón lévő hal ,viszont nem a fagyos vízből(látszólag) került a -35fokba, ergo ideje sem volt semmit termelni.
Ami még furcsa, hogy nem tudom milyen "víz" lehetett, ami nem fagyott meg -35 fokon.
Nekem ezek alapján kicsit zavaros a videó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest