- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myk74
senior tag
Ezt pl én árultam. Akvárium opti white üvegből készült, 60x30x45, élcsiszolt, vannak rajta karcok de még így is veri a gyári üvegeket, 2x24watt lámpa +csövekkel, szekrény 6 állítható lábbal szűrőnek helye kifurva, szűrő halk új tömítéssel.
8+8+12+12=40000ft.Szerintem kezdésnek megfelelő.Nincs kéz Nincs csoki!
-
-
szat8
tag
Értem!
Nekem kicsit más a hal/növény arány, ezért a nitrátszint megvan táp nélkül is. (Csapvízzel 15-20 is volt, RO-val sikerült 10 alá vinni, most kb 5 körül van.)
A foszfáttal most kísérletezek, hogy mennyit érdemes rásegíteni. Mármint tudom, van az az 1/10 arány, de hogy ahhoz mennyit kellene adagolnom naponta a foszfátból, az még nem alakult ki. Meg nem is akarok annyit méricskélni, azt próbálom inkább kitapasztalni, mi a jó a növényeknek.
Talán nem a TF lesz az én tápom, de jó minél többet megismerni, úgyhogy hasznos volt az infó! -
szat8
tag
Megnéztem a TF tápok leírását, és kicsit összezavarodtam.
Az EasyLife-nál a micro tápban (Profito) van a Kálium, ahogy a Tropica premiumnál is. A GA-nál pl. a macro-ba rakják...
De a TF-nél mindenben van!
Leírás alapján van a TF Planterben, a TF Macroban, de még a LiquiCarbo-ban is! Viszont hogy mennyi, az rejtély.
Ha nem szeretnék macrot adagolni, jól sejtem, hogy a Planterben úgy lett belőve a Kálium mennyisége, hogy elég legyen low tech-ben?
(A LiquiCarbo-ba pedig csak egy picit raktak, mert segít a szén beépülésében, vagy valami ilyesmi?)Bocsánat a rengeteg kérdésért, de kicsit zavaros nekem egyelőre a dolog.
-
szat8
tag
Köszönöm a választ!
Már máskor is rácsodálkoztam, hogy milyen szép élénk színű növényeket tartasz low tech-ben, rá is kérdeztem, ha jól emlékszem az alternanthera kapcsán...
Azóta már én is lágyvizezek, azt hiszem itt az ideje a tápozásomat is jobban átgondolni.Utána nézek ennek a terméknek, mert a boltot már láttam, de a tápjukról eddig nem hallottam. A tropica premiummal szemeztem, de megnézem ezt a TF termékcsaládot, köszi a tippet még egyszer!
-
szat8
tag
A ProFito-ban van Kálium, a nitrátom meg rendben van a halak miatt. Vas ugyan tényleg van benne, de nem olyan sok, van külön az EL-nek tápja sok vassal ferro néven, és vasat is mértem, alig lehet kimutatni.
Van a növények között Ludwigia repens és rotala H'ra, azok felvesznek minden vasat szerintem. Ráadásul amíg nem kap mellé foszfort, a vastól nem jelenik meg nálam a fonálalga.Mindazonáltal köszönöm a visszajelzést!
-
Silentfrog
Topikgazda
-
szat8
tag
Milyen szép althernantera (mini?) low tech-ben! Van valami trükkje?
Nálam a normál méretű pink változat van, a levelek tetején még inkább barnás, a fonákján mutatja csak a szép pink színt. Pont azon gondolkoztam, hogy kicsit erősebben visszametszem, és megnézem mit csinál.
Nehéz eltalálnom a tápozást, de szép lassan egyre jobb lesz. Kapott tápkapszulát, meg elkezdtem egy kis foszfátot is adagolni, ezeket nagyon meghálálta. Csak aztán túl lelkes lettem, és a sok foszfát miatt kálium hiány lépett fel. Pedig mértem közben, és nagyon alacsony szinten maradt a foszfát, mégis elkezdtek kilyukadni a levelek.
Azóta visszavettem belőle. -
jegenye77
addikt
60x30x30 opti white
+ az előző aksiból lesz átmentve pár dolog.Jövőheti költözés után fog összeállni az egész.
az új bútor is kész: [link][ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Sirandrish
legenda
Te már biztos láttad. Régebben raktam be képeket. Azóta sem változott
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
jegenye77
addikt
26170 - es hsz - emet linkeltem. Abba van a kép . Tovább még nem haladtam vele. Mindent készítek elő és ha minden igaz jövőhéten rendelem a növényeket. Sokat válogattam most
[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Még mindig lenyűgöznek azok a színek!
Nem sikerül soha ilyet kihoznom a nővényeimből pedig minden jót megadok nekik.[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Tudom de van még itthon pont annyi ami oda elég így alá teszem.
Most próbálom jobban megtervezni mi hol legyen.
Másfél óráig forgattam a fákat mire tetszett az összkép[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Igen még az (45 liter) Sikerült megszívnom megint a riccia val. Úgy elterjeszkedett, hogy sehogyan se tudtam kiírtani.
Buce, anubias, trident, bolbitis, pinnatifida, parvula. De ez még nem biztos.
A fák alá tropica talaj lenne alá táptalaj. Előre meg dekor homok. ADA ba van a sárgás nagyon apró kavics ami tetszik.
Illetve a fehér dekor homok is de azt nem merem bevállalni. Gyorsan koszolódik.[ Szerkesztve ]
-
twi452
senior tag
Paludomus sp.
aquafauna szerint ördögcsiga..ez az egy árválkodott úgyhogy elhoztam a zebrák mellé.. a zebrák sokkal jobban lettek nevelve..ez mint egy bulldózer
De azért szeretem, helyes a kis rikító narancssárga pöttyökkel a testén És meglepően aktív amikor épp nem ássa be félig magát szunyókálni.. mászkál összevissza és nyalja az üveget nagy sebességgel -
jegenye77
addikt
Yellow Fire garnik érkeznek nekem is a jövő héten
Remélem megmaradnak mert valamiért sajnos kipusztult egy két zebráb kívül az összes garnim.
Előtte se szaporodtak már de miután áttértem az RO vízre sajnos elfogytak
Közben meg ilyen a víz értékei:
E mellett a foszfát szint is tökéletes és a TDS mérő is 170-et mutat.
Szóval minden tökéletesnek tűnik még is elhullottak.Lehet a változást nem bírták a 0 foszfát szintes csap vizről a mostanira.Pedig fokozatosan történt a vízcsere.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
bringasisti
őstag
A fekete műanyagot meg kell esztergálni és befűrészelni, vissza a gépbe alig megszorítani és a furatot megcsinálni. Berakni a rotort és pont abba a pozícióba ahogy készült visszatenni a befogoba, és most annyira szorítani hogy a rotort fogja. Műanyagot leszedni vízálló LOCTITE segítségével egy PVC kis dugó vissza és furat bele[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
xxxjjjkkk
senior tag
Egyáltalán nincs az eheimel semmi gondom, igaz eheimem sincs.
Alapvetően egy szűrőben, -ha normális anyagból van megcsinálva- egy valami romolhat el, a motor, ha arra nem adnak garanciát, akkor mire? Arra, hogy a vödör nem törik össze magától? vagy hogy a cső nem nyílik szét?Bringasistinek van pár, ha jól rémlik, azt írta, hogy nagyon ritkán kell forgórészt cserélni. Akkor csak nem stimmel valami...
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Sirandrish
legenda
Ha 3 évente rá kell költeni 7K-t az még szerintem rendben van.
Bár korrektebb lenne ha legalább 3 évig ezt ingyen megtehetnéd, no de annyi baj legyen ténylegEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Legalább akkor nem kerül sokba a javítás, mert max egy rotor
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Nah igen...elvileg az Eheim sose megy tönkre.
Azért arra a garira kukkants rá, háthaEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Tarill
őstag
a két hátsó növény rotala és ludwiga igazad van lehet szét kellene ültetni őket de már nem szívesen piszálnám :/ majd vízcserekor meglátom, elvileg mindegyik nagyon gyors növésű növény remélem megoldják maguk a terjeszkedést. annak a növények amit mondasz bal oldalt el van törve a szára de a törésnél szerencse új gyökereket ereszt ugyhogy az tuti marad a helyén örülök hogy ott megáll a belső szűrőt tervezem hogy lecserélem egy powerhead + szivacsra, mégse egy nagy fekete doboz lenne ott. Esőztető marad igen mert hova kéne tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
hát nem tudom, amit t linkeltél olyan mint a fű, vékony hosszú leveles, ez ami nálam van meg van egy kis szára meg gömbölyű levélkéje van, teszek fel képet mindjárt hogy ültetve van hátha úgy könnyebb, annyi helyen néztem már neten de nem tudom egyértelműen beazonosítani, sajnos helyben meg ilyen boltok vannak -.- nem tudják megmondani a növények nevét
-
Sirandrish
legenda
Nem áll szándékomban piszkálni. Főleg amíg ilyen szépen fodrozódik a felszín.
Egyébként az ITT leírtak mellé még a felső kosárba raktam 1 adag (még a Tetrához kapott) aktívszenet is. Még ha hamar ki is merül, gondolom ártani nem árt, meg elfért mégEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
jegenye77
addikt
-
jegenye77
addikt
Plusz vasat most én is adagolni fogom. Maradt még egy flakonnal. Ha jól emlékszem akkor az kell az R. mininek, hogy szép piros legyen.
-
jegenye77
addikt
Reineckii mini-m lenne ilyen szép piros!
Kapja a fényt, co2-t és Tropica és ADA tápot. Szóval ha nem pirosodik akkor többet nem próbálkozom vele.[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Ezzzaaaaz
bringasisti Neked megy egy privát
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
A felszínszívót szoktam kikapcsolni, mert az beszívja mint állat, de a többit nem.. Nem érkezik elmenni a kaja a szűrőig
-
-
Sirandrish
legenda
Hát a mohát tuti hogy szétkapják, de ezt a tutajt lehet kipróbálnám.
A gond csak az hogy pont tegnap voltam Nyíregyen és nem tudom mikor megyek legközelebb..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Silentfrog
Topikgazda
A képek is kölcsön géppel, vagyis telefonokkal készültek! Sajnos egy átlag fényképezővel nem lehet normális képet készíteni az akváriumról. Nekem meg csak kompakt gépem van. Nagyon szeretnék egy olyan fényképezőt amivel lehet jó minőségi képeket és videot is készíteni.
Ilyet nem tud sajnos nem tud lőni az én Canon kompaktom.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Akkor biza biza jön az FB csoport aztán hátha. Tegnap pont volt egy, de lekéstem róla plusz posta se volt szóval
-
Sirandrish
legenda
Egyébként hanyas? 2010 vagy feletti? Mert most tudnék venni egy 2008asat olcsón, bár ahogy nézem az kicsi lenne nekem.
-
Sirandrish
legenda
Már most megköszönöm hogy egyáltalán időt szánsz a keresésre.
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
1. Nagyon szép
2. Cukik a kis Plattik
3. Mi ez a borzalom("zene") a videó alatt?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Hosszú hétvégén szerintem beficcenek Nyíregyre szóval lehet hogy megejtek egy látogatást
krisztyann Jól látom hogy a szívó rész nincsen benne? Mármint maga az a fej ami pl a Tetra szűrőhöz jár.
Egyébként nekem tetszik ez is..Szerk: Hjaa hogy a bal oldalsó vége lenne az?
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Azt akarok..elvileg az Obiban van (muterék szerint) viszont nem tudom hogy milyen. És mivel kiköltöztem Nyíregyről megnézni sem tudom..természetesen weboldalon nincs.
Szóval kvarchomok..milyen méret? Látom hogy van vagy 4 féle legalábbDaywalker Nekem ez rettentő drága lenne..
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
Jobban mutat így Még mindig nagyon tetszik!
havri1,Shrimplandhu mindkettő szép!
Jó,hogy ennyiféle aksi jelen van itt.Különböző stílusú és mindegyik szép!
Ma este vagy holnap jövök Én is képekkel[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Nah ennek majd utánaolvasok azt hiszem
A lámpával még sehogy...de lesz upgrade, az tutiEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
és hogy ennyire fent van a beömlő része, így a vízmozgás is elég? Mármint az alját is mozgatja? Mert úgy látom hogy elég szép az aljat is.
Bocsi a sok hülye kérdésért de kíváncsi vagyokEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
És akkor ezek szerintem ez elég oxigént juttat be..nem is gondoltam volna
-
Sirandrish
legenda
És ezzel így elég oxigén jut be a halaknak? Tényleg épp hogy megmozdul a vízfelszín..
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Proxmox VE
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik