Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
Captor #10960 üzenetére
Már nagyon sokat gondolkoztam rajta hogy vegyek olyan töltő ami tudja a Ni-ZN-et tölteni, de úgy vélem hogy ez még nem eléggé kiforrott. Szerintem mindenki arra vár hogy a Panasonic kidobjon eneloop szériából Ni-ZN kémiájú aksit. De erre szerintem várhatunk még egy jó darabig.
Amúgy nem nagyon értem hogy miért nem dobnak ki eneloop-ból C illetve D méretű aksit is. Biztosra veszem hogy nagyon sokan vennék.(#10961) And
A mérést úgy csináltam hogy előbb az egyikkel, aztán pedig a másikkal. Ez az LG aksi nagyobb terhelhetőségű, folyamatosan lehet 10A-el. 30mA-es terhelőáramot elvileg észre se kellene vennie nem?
Amúgy megkerestem Conradnál a multit, és ott azt írják hogy +-0.5% az alap pontossága ennek a multinak. Na most ha 4.04V-ot jelez ki, az a legnagyobb pontatlansággal akár lehet 4.0198V is. Szóval lehet hogy ez a kis kütyü halál pontos.
Nagyrészt aksik mérésére használom csak a multit, esetleg ha valami nem stimm a lakásba a led szalagoknál, akkor a tápot megnézem vele, de ennyi. Ezért meg nem akarok venni egy olyat ami 0.015%-os pontosságra képes (100k környéke lehet az ilyen). -
jozsi252
veterán
válasz
Captor #10956 üzenetére
Ehh böszme nagy dög.
grat hozzá, biztos hogy nem fogsz mellé! Én mikor modelleztem SKYRC töltőket használtam, de hibátlanul tették a dolgukat.
Majd saját részedről is megosztanál pár dolgot hogy pl. Ni-MH Li-ion aksikat meddig tölti fel, stb?Lenne egy más kérdésem:
Igaz hogy nem töltővel kapcsolatos, hanem aksival, de azért annyira talán itt nem offtopic. Szóval az aksik fesz mérésére vettem egy ilyen töltőt.
Na most egy 18650-es Li-ion aksira rámértem, és 4.01V-ot mutatott. Van egy 4-5000 ft-os Voltcraft multiméterem, az 4.04V-ot mutatott. Attól függetlenül hogy a Voltcraft nem kalibrált, talán közelebb áll a valósághoz az általa kijelzett fesz érték.
Viszont arra is gondoltam, hogy azért is lehet ilyen nagy eltérés, mert nagyon vékony a vezeték. Szerintem 26 AWG környéke lehet így ránézésre.
Szerintetek ha egy vastagabb vezetéket odaforrasztok, akkor lehet hogy pontosabb értéket fog kijelezni? Lefényképeztem az elejét hátulját, mondom megkérdem hogy mielőtt forrasztok, egyáltalán lehetséges-e forrasztani egy sima pákával? Nem-e lesz a forrasztás miatt bármilyen rövidzár amikor majd használni fogom?Köszönöm!
Itt lennének a képek
Illetve BG oldalán van egy ilyen kép. Ez ugye annyit tesz hogy az órajárásával megegyezően forgatom, akkor a feszt csökkenti. Ez az jelenti hogy akár 1-2V-os is tud mérni, nem csak az oldalon leírt 2.5V-nál többet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged