- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
balazs_t
tag
válasz
balazs_t #8321 üzenetére
Hali!
Egy elég régi ügy végkifejletét szeretném röviden leírni, mert akkor az elég sok negatív hozzászólásom után úgy érzem, tartozom annyival, hogy ezt is megosszam veletek.
Na szóval az annak idején #8321 elég hosszúra sikeredett videókártyás kellemetlenségem majd 5 hónapos ügyintézés és huzavona után, most úgy tűnik a várakozásoknál is jobban +20 ezerrel zárul köszönhetően a biztosítónak.
Nagyon sajnálatos, hogy ilyen tulajdonképpen egyáltalán nem nagy dolog miatt ki kellett osztanom egy feketepontot. Ahelyett, hogy egy apró gesztus és rövidtávú veszteség bevállalásával az eladó kapott volna egy szép pirosat, plussz ugyanezt a nyereséget is ahogyan fel is ajánlottam) igaz kicsit később de ő zsebelhette volna be... és persze lenne egy elégedett ügyfél és -1 konfliktus.Szóval klasszikus "hálivúdi hepiend"! (Persze ezzel együtt is szívesen kihagytam volna az életemből
Üdv.
Balázs -
gban
veterán
válasz
balazs_t #8666 üzenetére
balazs_t, (és old gray), az említett esetben szerintem itt nem annyira üzletrontásról van szó, mint inkább "fogyasztóvédelemről".
Lehet mondani hogy old nem lett kijelölve erre, de ha egyszer itt nincs ilyen szerv, sose baj ha figyelünk egymás érdekeire.
Vagy akit figyelmeztet / bezárat a FVF, az feljelenti őket üzletrontásért?
Igaz, hogy ők törvényszegés esetén lépnek föl, viszont büntetnek is.
Itt nem volt törvényszegés, az viszont igaz.
Tekintsük tehát megelőzésnek old hozzászólását.
Még egy fontos dolog: ezt semmiképp sem MaSzKa ellen írtam, valóban joga van mindent annyiért adni amennyiért akarja, a vevőjének meg joga van annyit adni a cuccért amennyit akar.
De másnak is joga van szólni, ha igazolhatóan "indokolatlanul magas" haszonnal / árral találkozik. -
DarkManus
csendes tag
válasz
balazs_t #8555 üzenetére
Nem szokásom megijedni
De, bármilyen konfliktusba is kerülök vele, azt esetleg felhasználhatta volna a bíroságon, így viszont én használhattam fel. Így már semmi képpen nem nyúlhatnak hozzám, mert annak elég kellemetlen következménye lenne. Egyébkén több évig űztem verseny szinten a karatét, szóval még annyira nem is könnyű velem elbánni.Sajne ennek a történetnek előzménye is volt, mert már ez elött is 1x megszívtam, akkor 15e-t buktam, mert a szerződés formai hibás volt ezért nem fogadták el a szervek. Akkor megfogadtam, hogy komolyabb űzletet csak alapos óvintézkedések után teszek meg.
Egyébként én ezt a fekete pontrendszert jobbnak tartom mint a pirosat, mert így tényleg kiderűl ha valaki megbízhatatlan, akár hány piros pöttye is van.
-
Termi16
őstag
válasz
balazs_t #8435 üzenetére
Elolvastam mindent, mielőtt írtam, jó sokáig tartott
A garis dolgot azért említettem, mert nekem az jött le, hogy meglepődtél, hogy 2 hónapot vett igénybe kétszer elküldeni a karit gariba. Ez szerintem sajnos ma a sztenderd.
És Zolaa igéretét is olvastam, de akkor sem értem, hogy Te miért mentél bele. Ha én kapok egy kártyát, ami rossz, akkor nem fogok rohangálni a gari maitt, főleg nem ilyen misszre. A szokásos ceremónia ugye úgy zajlik, hogy megbeszélés szerint x nap próbgarit vállal az eladó a cuccra, bolti garitól függetlenül, és ez alatt az idő alatt visszaveszi azt, ha hibás. Biztos vagyok benne, hogy Zolaa visszavette volna, ha tényleg nem működött. (és mért vonnánk kétségbe?
) Ő el tudta volna intézni a garit gondolom, és semmi problem nem lett vona a dologból.
Node ezen sajnos már kár rágódni, meg különben sem tartozik ide túlzottan
(mármint a sopánkodás)
Azért sajnos csúnyán pórul jártál, ez tényleg sajnálatos. Több szerencsét a kövi bizniszedhez! (akár a kedvenc boltoddal)
-
Termi16
őstag
válasz
balazs_t #8432 üzenetére
Ne haragudj, de most már azt hiszem én is hozzátennék egy-két dolgot..
Először is, nem mondom hogy Zolaa korrekten járt el esetedben, de a dolog nagyrészben a Te hibád is. Átvetted a kártyát, tesztelted, rossz. Mi a teendő? Z bácsi, rossz a kártya, boltoljuk vissza.
Ennyi. Tesztelted, nálad nem jó, nem Te rontottad el, Ő megígérte, hogy visszaveszi, ha probléma van. Akkor? Mit gondoltál, egy garis ügyintézés meddig tart? Ez Magyarország sajnosA garit is eléggé papucs módon intézted. Erélyesebbnek kell lenni, és igenis kiállni az álláspontod mellett.(persze ilyen távolságból nehéz, ezt nem vitatom) A szervíz elég ostoba módon reagált, ez a szerencséd és még így is lehet lehetőséged, hogy visszakapj vmit a kariból.
Ne értsd félre, nem sértegetni próbállak, csak úgy érzem a kicsit helytelen hozzáállás miatt lettél a körülmények áldozata, ami miatt most teljesen kiábrádnultál egy egyébként nem olyan rossz dologból, és másokat is durván befolyásolsz.
Nekem szerintem már volt nagyjából 100 üzletem a ph-n, persze egész kicsik is ilyen 500ft-os tételben, dehát akkor is biznisz
Ebből összesen 3 (!!!) alkalommal volt kisebb-nagyobb kellemetlenség, két esetben a körülmények miatt, és csak egyetlen egyszer futottam bele egy olyan emberbe, aki ''átvert''. (pénzembe nem került, de elmentem reggel a blahára, oda-vissza 2 óra, ahelyett, hogy az ügyeimet intéztem volna, és a blahán derült ki, hogy mégse lesz üzlet, az általam kezdeményezett hívás után.)Szóval szerintem még mindig a ph a legjobb ilyen aprós oldal, itt a legkevesebb az átverés (amikor szánt szándékkal lehúzni, megkárosítanak stb..), és bizony rengeteg régi motoros van, akivel bármikor lehet üzletelni a legnagyobb nyugalommal.
A szóbeli gariról annyit, hogy Gianni itteni bazáros, aki nem hiszem, hogy egy garis ügy miatt kockáztatná a jóhírét és a bazár forgalmát. Egyébként annak is megvan az oka, hogy miért nem ad papírt a gariról, de ez most lényegtelen. Ha azt mondja, hogy eddig gari van a dologra, akkor bármikor tudsz hivatkozni egy privire vagy akár egy sms-re, és akkor ő állni fogja a szavát.
-
VinoRosso
veterán
válasz
balazs_t #8372 üzenetére
lehet szerencséd volt, vagy nekem pechem, de nálam mindig gond volt a garival, ha boltba vittem, egyrészt nagyon lassú volt az ügyintézés, másrészt hülyének néztek, vagyis próbálták beadni hogy én vagyok a hülye, aztán amikor a fogyasztóvédőkkel fenyegetőztem akkor" Igen, uram...természetesen meglesz uram, mielőbb utánajárunk uram..." aztán nagynehezen, több hét-vagy inkább hónap után megjött a cserecucc. Egyedül a tesco meg praktiker tapasztlatom olyan, hogy rögötn azt mondták, hogy visszaadják a pénzt, vagy becserélik, vagy levásárolhatom, ahogy nekem jólesik.
-
karcsi56
csendes tag
válasz
balazs_t #8373 üzenetére
én nem veszek használtat azt tudom
érdemesebb boltba venni
az árról meg annyit hogy én használt cuccomért úgy se adnak annyit akkor inkább megtartom mert tudom hogy milyen állapotban van
én nem az a fajta ember vagyok hogyha engem átvertek én is átverek mást
lelke rajta de én nem süllyedek arra a szinten ahol ő áll
inkább bebukom de nem verek át a lelkiismeret miatt se nem akarok ráharagítani senkit mert nem biztos hogy nem üt vissza rám később
van egy elv is úgy bánj mással ahogy akarod hogy veled cselekedjenek -
VinoRosso
veterán
válasz
balazs_t #8360 üzenetére
szerintem meg csak használt pc alkatrészt érdemes venni(igaz a garancia fontos itt is, illetve hogy jó állapotban legyen a cucc), kivételes esetekben újat, ha megéri. Ha boltban zsír újan akartad volna megvenni azt a vga-t, és visszamentél volna ugyanígy gariztatni, valszeg ugyanez lett volna, hogy biztos túlhúztad, ugrott a gari. Ilyenkor azt kell mondani, hogy node kéremszépen én nem húztam túl, tehát nem is romolhatott el attól, vizsgálják meg mitől romlott el. Ebben az országban senkinek sem érdeke h gariztasson, még aki egy kis csicska eladó egy boltban annak se, mert akkor dolgoznia kell. Kizárólag olyan helyeken cserélik élből a cuccokat, ahol rengeteg vevő megfordul, és nincs idő kötöszködni a garral, pl gazdaságos tuskó. Itt még azt se nézik meg hogy jó e a cucc amit visszaviszel, geyzerűen nyomnak egy pecsétet a jegyzőkönyvbe, meg visszaadják a pénzt a viszont látás, mert még kb 3an 4en várnak mögötted, és csak feltartod a sort. Az ilyen kis üzletek egytől egyig akadékoskodnak a garral.
-
karcsi56
csendes tag
válasz
balazs_t #8353 üzenetére
használt cuccot nem érdemes venni
főleg ilyen dolgokat számtech
boltba nem sokkal drágább az uj és még ott is meredek a garizás (egyes számtech boltoknál) de van jó tapasztalat is
én leégettem egy alaplapot és (visszaadták a lóvét volt ilyen is) azóta ott veszek mindent mert megbízható bolt nagyon
de volt olyan hogy én naivan megbíztam emberkében ( winyó vásárlás) és rossz volt 5000rugot buktam de ez az én hibám miatt
tanulság mindent ott helyszínen próbálok és nem tudnak átverni mert ez elrettent ( tudja hogy a dolog rossz )nem veled fog próbálkozni
vannak szabályok és tippek ha betartod őket nem nagyon tudnak átverni -
Zolaa
senior tag
válasz
balazs_t #8353 üzenetére
Csak kiegészítésképp...
1. nálam működött a kártya, igaz kb 10 percig volt gépben
2. mikor mondtad, hogy gond van vele, mondtam, akkor természetesen vissza az egész
3. a garis hercehurcát sajnálom, de legalább annyit mondhattál volna, hogy szarakodnak vele
4. elhiszem, hogy most olyan papír van a kezedben, hogy égett rajta valami, csak azt ne felejtsd el, hogy eddig meg olyan papír volt a kezedben, hogy a kártya tökéletesen működik
5. fenyegetőzz nyugodtan, de most már örülök, hogy nem vettem vissza tőled -
Dyno
veterán
válasz
balazs_t #8348 üzenetére
Calibos:Sajna én problémáztam is neki miatta, de ő nekem váltig állította hogy semmi szükség arra.Aztán abba hagytam a problémázást, mert már én éreztem magam szemétnek(sajna ilyen fura ember vagyok, sokat szívok is miatta, szeretnek "belémtaposni" az ismerőseim)És ő mondta nekem hogy nála reggelve van a kártya vagy mit magyarázott, de én olyan furának találtam a hangjából itélve, mikor nekem ezt magyarázta.
Balazs:Igen megfogom fogadni a tanácsod, én is zseretem a garis dolgokat biztosra tudni.
Hosszú:Igen ezt akarom majd csak az a probléma hogy szept. 1.-ig szabin van.
-
Chaser
legenda
válasz
balazs_t #8341 üzenetére
Te tudod...bevizsgálásért akkor kell fizetni, ha úgy ítélik meg, hogy te vagy a hunyó, ahogy kicsit fentebb leírtam úgy járj el, még fogyvédelem se kell, ha mégis meg se fogják vizsgálni a vga-t, ha tudod igazolni hogy átvették, hibátlannak minősítették, te nem vetted át, megint vizsgálták, hibásnak minősítették, nincs miről beszélni, nem nálad romlott el
-
Chaser
legenda
válasz
balazs_t #8330 üzenetére
A nevet sztem most írd be, úgy gondolom nem sokan szeretnének ilyen emberkével üzletelni. Abban meg teljesen 1etértek, hogy pár k minuszért nem éri meg már rizikót vállalni mostani árak mellett. Valamelyik nap láttam hírdetést, egy emberke árul új cuccokat 3 hó garral bolti ár kb nettoért, vagy kicsivel alatta, és be vannak tőle ájulva...az hogy hozzácsap pár k-t és 3 év garral megkapja újan a cuccot, az nem számít. Nu mind1. Sztem mivel előszörhibátlannak minősítették, utána meg gondolom nálad már nem járt, úgy küldte vissza a boltos, 1xűen hagyd rájuk hogy tényleg hibás, és legyenek szívesek korrekten rendezni, mert akkor biza náluk hibásodott meg, fogyvéd jó barátod lesz.
-
VinoRosso
veterán
válasz
balazs_t #8326 üzenetére
ez szervíz hibája. Fogysztóvédelem jó barátod. Egyértelmű hogy nm akarnak vele foglalkozni, ha azt mondják h az egyik chip leéégett, az nem jelent semmit, lehet gyárilag is olyan akár, ami később jött ki, azt be kell vizsgáltatni független céggel, hogy mitől van. A tesztről adtak neked valami papírt, pecsétet, hogy ki csinálta a tesztet? Vagy csak visszaadták, hogy nesze?
-
Fuck3r
aktív tag
válasz
balazs_t #8323 üzenetére
hát itt sajnos tényleg Te húztad magadra a vízes lepedőt...
Ki lehetett volna védeni, lehetőséged is volt rá...Ha az eladó helyében lennék én sem foglalkoznék egy 2-3 hónappal ezelött lebonyolított üzlettárs problémáival... Ha a próbagari határidején belül nem jelentkezik visszavételi szándékkal vagy akármi mással akkor én végérvényessen letudtam az üzletet, onnantól minden felmerülő problémát az ő dolga elintézni... (ezért van rá bolti garancia...)
Sztem 99,9%-ban így vagyunk vele és nem csak a saját nevemben beszélek...
-
balazs_t
tag
válasz
balazs_t #8323 üzenetére
És itt a vége az utolsó válaszom, remélem mindenki levonja a tanulságot... 5 forint felett, inkább megbízható boltban vásároljon picit drágábban de újonnan:
Szia!
Sajnos erre számítottam. És akkor én most mit csináljak ezzel a kártyával?
Na mindegy én befejeztem minden üzletelést ezen a helyen és úgy kompletten az interneten mert ez egy rohadt nagy átbaszás ha meg nem haragszol érte.
Nem az én hibámból csúszott 2 hónapot a dolog semmi közöm hozzá, és a tény akkor is az hogy én adtam neked egy egy jól működő kártyát és 12ezer forintot a semmiért...
Az hogy most te tudtad vagy nem az engem kb. annyira érdekelm mint téged az hogy én ezt most csúnyán bebuktam.
No mindegy az élet nem áll meg hál istennek nem fogok éhen halni emiatt de mindenesetre azért időzném az egyik üzenetedet:
2008-06-02 10:41:21
"Részemről rendben, természetesen
Én elvileg garis kártyát adtam neked és ha mégsincs rá gari, akkor az az én hibám. De hidd el, tényleg így jársz a legjobban "
És ha nem hinnél nekem kb. 10 tanúval és papírokkal is tudom igazolni, hogy amit leírtam az nem hazugság tényleg a szervíz volt az aki elhúzta az időt.
Haragudni tulajdonképpen nem haragszom mert nem éri meg, csak nagyon nagyon csalódott vagyok mert úgy gondoltam eddig, hogy ez a fórum tényleg arról szól amit az elején tapasztaltam, hogy a régi motorosok odafigyelnek arra hogy lehetóleg senki ne járjon rosszul önhibáján kívül, és hogy az adott szónak van valami súlya. De sajnos most már látom hogy ez az egész egy szánalmas gyerekes kis játszadozás néhány ezer forintért. (én most természetesen csak a piac részéről beszélek.) Senki soha nem lehet biztos abban, hogy nem lesz-e átverve, és ha egyszer áldozattá vált akkor már futhat a pénze után mert SZINTE csak a másik fél jóindulatára van utalva. Ez pedig sajnos, főleg ma magyarországon hiánycikk. Valószínüleg neked is rengeteg negatív tapasztalatod volt és megértem, hogy a tököd tele van bizonyos emberekkel, én viszont nem tartozom azok közé. Sajno sáltalában az átbaszottak oldalán szoktam állni pontosan a naív és pozitív hozzáállásom miatt.
Azzal hogy itt vásároltam nyertem néhány tízezrest és vesztettem egy csomó időt, energiát és ISMÉT RENGETEG BIZALMAT MÁS MAGYAR EMBEREKBEN!!!!! És ez az utóbbi az ami a legjobban zavar hidd el, nem az a szaros 12- 15 ezer forint. Lépten nyomon folyamatosan ebbe ütközöm és titkon egy kicsit bíztam benne hogy ez itt talán más lesz. Sajnos nem, és a naivitásom ismét kapott egy méretes pofont. Most mondanám, hogy költsd gyógyszerre, de nem mondom, mert nem akarok neked rosszat és nem akarok beszálni ebbe a kisstílű adok-kapok játékba.
Azért köszönöm a bizniszt, azt hiszem felrakoma kártyát egy hirdetésben ingyen leírva a hibáját, hogy ne verjek át senkit!Tóth Balázs
-
Speed®
titán
válasz
balazs_t #8320 üzenetére
Balfasz voltál. Tudom, hogy nem esik jól... 3 napon belül észlelted\jelezted, hogy sz4rt sóztak rád és belementél, hogy te szívj vele. Hiba volt
A rang semmit sem jelent, láthattunk már jó pár példát erre.A tag nevét nyugodtan leírhatod, ugyanis átvert, egyszer mikor a hibás karit a kezedbe nyomta, másodszor mikor nem tartotta magát ahhoz amit ígért (miszerint, ha gond van a garival, az ő felelőssége).
-
balazs_t
tag
válasz
balazs_t #8322 üzenetére
És itt az utolsó válaszom amit azért szeretnék bemásolni ide, mert talán (mint az elején említettem) valakinek elveszi a kedvét, hogy néhány ezer forintos haszon reményében belemenjem egy kétes üzletbe. Csak egy két tény:
- az eladó fanatikus tag jó referenciákkal
- a VGA-t személyesen vettem át korrekt körülmények között, külsérelmi nyom nem volt rajta csak az a fura hűtőborda, de az simán lehetett volna gyári is mert már láttam hasonlót gyáriban is (egyetlen hiba hogy nem próbáltam ki körültekintően már az átvételkor.)
- Garanciális volt a cucc, és rögtön jeleztem az eladónak, hogy rossz.
- Megígérte hogy ha nincs rá garancia akkor természetesen az nem az én hibám
- Sajnos, önhibámon kívül, de nagyon hosszú idő alatt kiderült (2008-06-02 -- 2008-08-22), hogy a kártya tényleg nem garis (ezt papírokkal és kb. 10 tanúval tudom igazolni, és azt is hogy tényleg elküldtem a kártyát amint tudtam, napokon belül.)Ezek után úgy túnik, hogy mégis én vagyok az aki bukott kb. 15-20 ezer forintot. Szomorú...
-
balazs_t
tag
válasz
balazs_t #8320 üzenetére
Szia XY!
Ne haragudj hogy ilyen sokára zaklatlak ezzel a régi üggyel, de ha emlékszel volt ez a x1950Pro -s üzletünk. Jeleztem neked hogy folyamatosan fagy a kártya több redszerben is. Megbeszéltük, hogy visszaküldöm a Szentgotthárdi kereskedőnek a rokonokon keresztül és meglátjuk cserélik-e vagy sem.
Ma beszéltem a bolt vezetőjével és úgy tűnik a történet végéhez értünk végre. Megpróbálom felvázolni mi történt:
- Június elején a beszélgetésünk után nemsokkal én el is küldtem a kártyát szépen becsomagolva unokatesómmal.
- A bolt tulaja meg is kapta redben és örültem is, mert kiderült hogy unokatesómék is üzletelnek vele, és rendes megbízható embernek ismerik.
- A boltból tovább küldték a hivatalos szerzívbe és még meg is nyugtattak hogy az MSI nem szokott szarozni nagyon korrektek a garanciális dolgokkal. Na mondom eddig minden frankó.
- Itt kezdődtek a bonyodalmak, jó sokkal később talán 1 hónap múlva értesítettek hogy visszajött a kártya és sajnos azt mondták minden rendben van vele. Na mondom ez fasza már kezdik is az original hungarian style-t...
- Mondtam nekik, hogy ez így nem pálya, mert 3 gépben próbáltam és mindenhol szar volt. Egyetlen 3Ds alkalmazás sem volt hajlandó 1 percnél tovább futni.
- A boltos srác rendes volt és felajánlotta, hogy semmi gond kipróbálja ő is és ha tényleg szar akkor ír hozzá egy pontos hibaleírást és úgy küldi vissza mégegyszer. Itt már éreztem, hogy ezt én nagyon megszívtam, mert az a szervíz tuti magasról szarik az egészre, de gondoltam ez korrekt, van másik VGA-m végülis ráérek még egy hónapot.
- No.. jól saccoltam ma hívtam fel a boltos srácot hogy van e valami fejlemény. Hát volt, de semmi jó...
- Az a szerzív amelyik az első alkalommal azt írta hogy a kártyának semmi baja az most másodszorra leírta hogy igen a kártya szar de mivel találtak egy égésnyomot az egyik chipp-en ezért ők mossák kezeiket biztos túlhajtottam.
- A boltos srác annyit tudott felajánlani, hogy a lakás-biztosítóval esetleg el lehet intézni hogy a villám belecsapott a gépbe és így égett meg és akkor ő ír egy frankó szakvéleményt!
Ez nagyon szépen hangzik, de nekem ehhez már rohadtul nincs energiám. lassan 3 hónapja van egy VGA-m amit kb 3 napig használtam és azóta szerzivben van, majd kijelentik, hogy túlhajtottam.... Kicsit besokaltam, szóval innentől inkább rádbíznám a dolgot. Döntsd el, hogy hajlandó vagy e rendezni a dolgot vagy egyszerűen beszoptam és kész. Ne érts félre nem haragszom rád vagy ilyesmi, hiszen megbeszéltünk mindent, nem érzem magam átverve csak kicsit besokaltam most a PH-val ezen a nyáron.
Egyébként természetesen, ha a biztosítós verziót választanád abban szívesen segítek neked és megiratom azt a szakvéleményt.
Előre is köszi[ Módosította: Thrawn ]
-
Ősember
őstag
válasz
balazs_t #8197 üzenetére
nem értem mi a fennakadás oka... szinte semmilyen plusz energiárol meg idöröl nem beszélünk, ha nem kell eljuttatni a cuccot a nepperhez.
ha valaki kéri ezt a szolgáltatást az csak is a szkeptikus fél lehet, nem?aki át akar verni valakit az magabiztos és ráveszi a másikat a hülyeségeire, feltehetöen nem fog segitséget kérni mástol.
jetimokus: tudod te mennyi pénz mindenhova szétküldeni a regisztrácios levelet?
ne gondolkozzunk már olyan rendszerekben ami kényelmetlen, vagy csak kellemetlenséget okoz bárkinek is. már elmondtam, de elmondom ujra, nem az emberek kizárása a cél, hanem a csalások ellehetetlenitése.
-
jetimokus
tag
válasz
balazs_t #8141 üzenetére
A meghívós dolog szerintem nagyon korrekt ötlet. Ezt ki lehetne azzal pofozni, hogy a regisztrációnál kötelező lenne nevet, címet megadni,és esetleg egy aktiváló kódot küldeni a megadott címre amivel itt ph!-n aztán érvénysíteni tudná az illető a regisztrációját, és innentől teljes értékű felhasználónak számítana. A címet, stb, persze nem kellene mindenkinek látnia, el lehetne rejteni... ha valami gáz van az illetővel a moderátoroknak lehetne szólni, vagy a házigazdáknak, és ők kiadhatnák, vagy intézkedhetnének, vagy amit jónak látnak, nagyobb dolog esetében a rendőrségnek is ki lehetne adni...
különben ez a cím megadós, levél küldős, aktiváló kódos dolog a teszveszen nagyon jól működik.
Szerintem ezzel sok csalót ki lehetne szűrni.... -
Ősember
őstag
válasz
balazs_t #8141 üzenetére
ezt a rendszert most el kell felejteni
mi van azokkal akik nem ismernek senkit a forumon? azokat automatikusan kizárnád ezzel a rendszerrel. nem a piac az ellenség, tehát nem annak beszükitése a cél. egy olyan rendszer létrehozására kell törekedni, ami ellehetetleniti a csalok tevékenykedését
ezt kitalálni nehéz.
-
Rive
veterán
válasz
balazs_t #7887 üzenetére
Így a kórházi gipszágy-töltelékek születnek, nem a politikusok. Előbb-utóbb szembejön a csókának valaki, akit nem érdekel a hantázás, hanem vagy visszakapja a pénzét azonnal, kamatostul, vagy szétveri a delikvens képét, lépét, csontvázát.
Még ahhoz is kell valamennyi inteligencia, hogy valaki ügyesen tudjon csalni. Ez itt most egy bohóckodás csak.
-
sasa311
veterán
válasz
balazs_t #7852 üzenetére
A 2-es pontot egészítsd ki azzal, hogy ferkow11 először azt állította, hogy hibátlan állapotba adta fel henrynek.
Később szintén ő azt írta, hogy pár gomb hibás volt rajta.
Majd mégkésőbb azt is írta, hogy igen, tudja, hogy hibás volt, csak épp nem mondta előre, de azt is tudni vélte látnoki képességekkel, hogy 3000 huf-ból javítható, és felajánlotta, hogy visszautal 3000 ft-ot a javításra, de vissza azt nem veszi (erre egy teljesen értelmetlen és követhetetlen okfejtést adott)Mindeközben volt már 12, 14 és 20 éves is, mikor épp hogy adta úri kedve.
Szerinted akkor kinél ugrál a hazugságmérő?
-
-
adalbert1
veterán
válasz
balazs_t #7638 üzenetére
Nekem is van ilyen storym, a 386-os alaplapomat több mint 10 éve úgy volt hogy megveszi haverom 1.500-ért
. Jön a lapért, és kérdezi, hogy akkor egy ezres legyen, vagy egy írható cd (az írható cd akkoriban olyan 600 FT volt). Végül odaadtam neki egy ezresért, inkább mint hogy a polcon porosodjon tovább a lap.
-
henry1998
csendes tag
válasz
balazs_t #7652 üzenetére
Persze, hogy eladta, már másnap, mert elsőbbségivel küldtem, tehát
este meghirdette itt, és másnapra már nem volt fenn a hirdetés!
Persze, nekem azt mondta, hogy meg sem kapta, meg ilyesmi, és hogy 32-ért vette be a mobilbot!
De akkor is, 32+ 7=39
az még mindíg -11
Kunhegyes -Nagykanizsa 370 km.+ visszaút=740 km.
Szerinted?
Még ha visszakapnám a pénzem, akkor is elmenne benzinre!
Veszett ügy! -
Rive
veterán
válasz
balazs_t #7638 üzenetére
Na, speciel ez az utólagos alkudozás az, amitől még falra mászok. Bakker, ha le lett beszélve a dolog fix összegre, akkor ne tépje már senki effélével az idegeimet.
A kajajegy már csak extra. Nálam is próbálkozott egyszer valaki, hetekbe tellt, mire be tudtam váltani valahol - szóval ilyen se lesz több.
Vagy OK, legyen kajajegy: ha előre szól, akkor egye fene 80 százalékon beszámítom azt is. -
-
henry1998
csendes tag
válasz
balazs_t #7639 üzenetére
Sziasztok!
Tudna-e valaki tanácsot adni, mi a fenét csináljak!
Adva volt ez a csúnya átverésem a múlt héten, mikoris a hibás telót kaptam az újszerű
helyett!
Volt ugye az 5610-em, gyári független,garis, dobozos, mindennnel, plusz 1 gigás karival.
Küldtem még mellé 7000 ft-ot, és kaptam a rossz K850-et!
Egész hétvégén leveleztünk, mikoris kiderült végre, hogy már Ő is hibásan vette.
http://mobilarena.hu/apro/k850i_elado_vagy_cserelheto/hsz_1-50.html
Ebben ugyan szó nincsen, csak a vaku hibáról, de mikor átvette a csomagot
és szembesült a telóval, rájött, hogy a gombjai is rosszak ráadásul, és a külseje is hagy némi kívánnivalót maga után!
Na, de most jön a lényeg, amiben tanácsot kérek!
Azt akarja, küldjem vissza a telót, a rosszat, utánvéttel,
és Ő ad érte 28000 Ft-ot, + 2-t a postáért!
Szerintetek?
Egyszerűen nem tudom megmagyarázni annak a f...-nak, hogy miért én bukjak
legalább 10 ropit a dolgon, ha Ő a hunyó.
Mert ugye az 5610 alsóhangon is legalább 35000 Ft, + 7000 az=42.000
Ő küld nekem 28-at = - 14.000 Ft.De ha meg nem küldöm, még ennyim sem lesz!
Ráadásul csak utánvéttel jó Neki, mert azt akartam, utalja át előre, arra nem hajlandó!
Pedig akkor akár níveás dobozt is küldhetnék neki a teló helyett, nem?
Ez is gyanús kicsit, miért nem utal?
Mert buktam a postát, ha nem veszi át a csomagot!
Szóval itt állok nagy bambán, és nem tudom merre tovább!
Üdv. -
-
tothl
addikt
válasz
balazs_t #7378 üzenetére
Okulasul, hogy hogyan nem szabad intezni dolgokat leirom velem mi tortent egy alkalommal.
Egyszer vertek at, nem ph-s uggyel kapcsolatban. Vettem egy akarmit, amit a kartacs a mhelyemre hozott. Sajna eppen nem voltam bent, ezert egy ismerosom vette at a termeket ami koszonoviszonyban sem volt azzal amirol szo volt. Konkretan a csaj kezebe nyomott valamit ami nem az az eszkoz volt amiben megegyeztunk, sot a hasznalati erteke kb. annyi volt hogy dobhattam volna a kukaba...
Tudtam a telszamat, es haverral folhivattam uzletelesi celzattal. Vartuk a megbeszelt hely mellett egy utcaban ket autoval, tele haverokkal. Sajna nem tudtam hogy nez ki, milyen kocsija van egyaltalan semmit. Egy auto gyanusan mozgolodott, de aztan elment.
Telefonon annyit mondott az arc, hogy balesetezett blabla kamuszoveg.
Hagytuk kicsit ulni az ugyet, ket het mulva ujra telefonhivas, uj randi. Egy kocsival mentunk, de az tele volt emberekkel. Parkoloban multkori gyanus auto kiszur, odaall, magyarazat kovetel. 3man voltak, eskudott, hogy nincs nala penz, de elutalja, blabla. Mit tehettunk volna, nyilvanos hely, kamerak is voltak, annyiban hagytam.
Vegul hagytam a francba az egeszet, ennyi szervezest rohangalast nem ert az egesz. 20e Ft. -rol volt szo. De felelmetes volt mennyi mindent kamuzott ossze a telefonban es eloben is.
Ekkora kamugepet az eletben nem lattam. Az ilyenforma sracok szerintem szimplan patkanyok, ugy hazudnak vernek at es lopnak meg barkit mint ahogy egy normalis ember levegot vesz.
Szoval csak ovatosan, az ha ossze tudsz talalkozni vele meg nem jelenti azt, hogy vissza is tudod szerezni a penzed...
Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Fotó állvány eladó
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB Black CSAK KIPROBÁLVA VOLT! 2ÉV GARI VAN RÁ
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest