Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• balazs_t

tag

válasz I_Am #9076 üzenetére

...kínos ügy... annak idején mikor az én "ügyem kipattant" és azt írtam (üzletrontó gonosz módon :), hogy én inkább jól bevált boltban vásárolnék, pont az ilyen esetektől félve írtam azt. (Ha valakivel valami nagy gáz van egy boltban akkor max. elmegy szabira és más átveszi a helyét.) Totál meg tudom érteni old gray-t. Többször kerültem már mások problémája miatt nehéz helyzetbe. Mint ahogy Superman helyzete is totálisan érthető, de sajnos akkor is rendezni kell az ilyen dolgokat, mert így tisztességes, vagy legalábbis meg kéne próbálni. És ha végképp nem képes rá, akkor ott van a közvetítős megoldás, amit I_Am -től olvashattunk. Valaki vagy valakik segíthetnek neki a problémás ügyek rendezésében.
    Sajnos az életben bárhova is nézek sehol, senki sem foglalkozik azzal, hogy milyen élethelyzetben vagyok éppen, és ezt (rokonokat, barátokat és ismerősöket leszámítva!!!) senkitől sem várhatom el én sem. Jó olvasni, hogy a PH-n ilyen együttérzőek az emberek, komolyan mondom, minden cinizmus és irónia nélkül, de azért van egy másik károsult is a történetben és gondolom abban azért mindenki egyetért, hogy az ő ügye is rendezendő előbb vagy utóbb.
    Ne értsetek félre nem kötekedni akarok vagy vádaskodni (főleg, hogy alig ismerem a helyzetet) csak kíváncsi vagyok, hátha valamit félreértek, de tényleg, hogy született egy vadi új hirdetés október 19-én, ha közben a problémás esetek meg rendezésre várnak személyes problémák és időhiány stb. miatt?

• balazs_t

tag

válasz balazs_t #8321 üzenetére

Hali!

Egy elég régi ügy végkifejletét szeretném röviden leírni, mert akkor az elég sok negatív hozzászólásom után úgy érzem, tartozom annyival, hogy ezt is megosszam veletek.
    Na szóval az annak idején #8321 elég hosszúra sikeredett videókártyás kellemetlenségem majd 5 hónapos ügyintézés és huzavona után, most úgy tűnik a várakozásoknál is jobban +20 ezerrel zárul köszönhetően a biztosítónak.
    Nagyon sajnálatos, hogy ilyen tulajdonképpen egyáltalán nem nagy dolog miatt ki kellett osztanom egy feketepontot. Ahelyett, hogy egy apró gesztus és rövidtávú veszteség bevállalásával az eladó kapott volna egy szép pirosat, plussz ugyanezt a nyereséget is ahogyan fel is ajánlottam) igaz kicsit később de ő zsebelhette volna be... és persze lenne egy elégedett ügyfél és -1 konfliktus. :))

Szóval klasszikus "hálivúdi hepiend"! (Persze ezzel együtt is szívesen kihagytam volna az életemből :)

Üdv.
    Balázs

• balazs_t

tag

válasz Dodder #8664 üzenetére

Érdekelne a véleményetek...
    Régóta foglalkoztat a téma, és bevallom furán olvasom sok ember hozzászólását az üzletrontásról. Amit old_gray barátunk is említ (sajnos elég ide nem illő stílusban, és ráadásul ahogy néztem nem is teljesen megalapozottan, mert az ár mégha nem is bomba-biznisz, de semmiképpen sem nevezhető átverésnek, alkudni meg ugye lehet, de most nem is ez a lényeg) , felveti azt a kérdést, hogy hol van az üzletrontás és a másikon való segítség határa.
    Tényleg soha senkinek semmilyen hirdetésébe nem lehet utalni arra sem hogy a kiírt ár esetleg irreális lenne? Minden ilyen beszólás üzletrontásnak minősül?
    Csak azért kérdezem, mert nekem annak idején, mikor először olvasgattam itt hírdetéseket baromi szimpatikus volt, hogy a földtől elrugaszkodott árakra azért, ha finom is, de egyszer-egyszer felhívták a leendő vásárlók figyelmét.

• balazs_t

tag

válasz johniee #8631 üzenetére

Be kéne vezetni a rókát... (a kis ravaszdit) és aki trükközik, füllent, "ravaszkodik" annak ki lehet osztani egyet.
    És mondjuk legyen 5 róka 1 fekete pont :))

(mint az oviba :D )

• balazs_t

tag

válasz DarkManus #8545 üzenetére

Azt a mindenit!!! Ez nem semmi. Elismerésem ahhoz, ahogy intézted! Azt hiszem ez mindenkinek példaértékű lehet! Csak így szabad üzletelni az biztos, így legalább a hivatalos út járható marad, és elmondhatod, hogy mindent megtettél!!

Nem ide tartozik nem ph-s történet csak jellemzően kelet európai, de a fenyegetésről csak annyit, hogy ne ijedj meg!! Engem épp tegnap előtt tört meg hátulról egy kopasz tetovál "adófizető-bajnok" honfitársunk visszaeső, bevont jogsival forgalmi nem volt nála stb. nem kell sorolni. Hát nem hagytam magam és rendőrt hívtam, pedig erősködött, hogy megcsináltatja nekem kifizeti kp.-ban. Most legalább van egy hivatalos út amin elindulhatok. Ha ez nem lenne akkor valszeg buktam volna olyan min 300ezret... Ja és a lényeg hogy már megfenyegetett, hogy tudja hol lakom... Szóval kitartás!!!!!!! Mert ha megijedsz akkor azzal csak őket bátorítod!

• balazs_t

tag

válasz akoska07 #8494 üzenetére

A leírtak alapján ez a tipikus "sunnyogó-átb.szás"... :)) "nem nagyon verem át csak egy kicsit...". Lehet mondani, ahogy nekem is mondták, hogy nem voltál elég ravasz, szemfüles és körültekintő stb... de szerintem nem ez a lényeg, hanem hogy átvertek és kész...
    egyébként milyen RAM volt ez, sima DDR ugye?

• balazs_t

tag

válasz Termi16 #8433 üzenetére

Nem veszem sértésnek!
    Biztos nem olvastál el mindent (és ezt teljesen meg tudom érteni :)
    Nem azzal volt baj hogy rossz volt a kártya, pontosan tudtam hogy nem lesz két nap az ügyintézés ezt le is írtam. Ezért hezitáltam mikor a gariztatás került szóba, de mivel ígéretet kaptam arra, hogy ha bebizonyosodna, hogy nem lehet gariztatni akkor vissza minden (és addig teljesen korrektül ment minden) ezért belevágtam. De könyörgöm ezt már leírtam többször is, akkor miért nekem teszed fel ezt a kérdést:
    "Mit gondoltál, egy garis ügyintézés meddig tart?" .

A PH a hasonló oldalak közül tényleg az egyik legjobb ezt aláírom, és ennyi!
    A kritikádat elfogadom és ezentúl senkit nem befolyásolok, a tényeket leírtam mindenki elolvashatja és eldöntheti ki volt a hibás, a többi pedig magánvélemény volt! De azt hiszem ez természetes!

• balazs_t

tag

válasz Nyugdíjas #8382 üzenetére

Először is őszintén köszönöm, hogy hozzászoltál, és normális, értelmes, felnőtt stílusban képviseled a másik oldalt, mert így talán sokkal inkább hasonlít a dolog egy párbeszédre mint egy szapulós Mónika vagy Balázs showra. :)
    Amit leírtál azzal szinte tökéletesen egyetértek. Egy két apróságra próbálok csak reagálni:
    1. Az indulatokról. Természetesen egy ilyen ügy után nehéz tárgyilagosan nyilatkozni, de soha nem írtam volna ezt le csupán érzelemből! Azt hiszem a türelmemet nem kell ecsetelni :). Azért írtam le ezt az egészet, mert nem először tapasztalok hasonló hozzáállást, és tényleg úgy érzem, hogy ahhoz hogy itt biztonsággal tudjon valaki vásárolni (főleg ha az újonc), ahhoz nagyon sok utánajárás, idő és tapasztalat szükséges. És nem a szakmai részére gondolok, hanem az emberi tényezőre. Amíg ilyen az általános morál addig konkrétan ismerni kell embereket ahhoz, hogy tudd kiben bízhatsz és kiben nem. (és néha még ez is kevés). Ez pedig nem egy egyszerű, pár órás folyamat. Pláne, ha valaki elővigyázatlan is kicsit. Erre akartam felhívni a figyelmet.

2-3.Az pedig, hogy csak most történt meg, ami megtörtént félig meddig a szerencsének is köszönhetem. Hogy ne beszéljek a levegőbe összeszámoltam... az üzleteim száma nagyjából 20 és 30 között van. Ebből kb 6-7 szer volt úgy hogy valami kisebb nagyobb kavarás volt (pl. várakozás, félreértések, sumákolás stb.) és ebből nagyjából 3-4 alaklommal éreztem ténylegesen átverve magam. Ebből és a tapasztalataimból pedig nekem az jön le, hogy ha valami hiba felmerül az üzlet során akkor sajnos elég nagy esély van arra hogy az a fél, akinek tartania kéne a szavát a saját érdekei ellenében is, az nagy eséllyel kihátrál és a számára kedvezőbb utat választja, vagyis nem tartja a szavát! HANGSÚLYOZOM MINDEN PROBLÉMÁS ESETBEN HASZNÁLT CUCCOT VETTEM magánszemélytől vagyis
    NEM BAZÁRBÓL!!! A másik kritikát, ami esetleg az üzletelők ellen szólhat, a szóbeli garanciára írtam, amit viszont tényleg nem érzek túlságosan nagy biztosítéknak manapság. Megint csak komolyabban ismerni kell legalább az eladót ahhoz, hogy átlássa az ember a kockázatokat (mit nyerhet és mit veszíthet a bolton).

4. Lehet, hogy nem voltam elég elővigyázatos ez régóta hibám. Viszont azontúl hogy próbálunk résen lenni, talán megpróbálhatnánk változtatni is a dolgokon és nem csak beletörődni. Bár tudom ez naív és nagyképű gondolat. :(

(A boltoknál azért is írtam, hogy "egy bevált helyről fogok vásárolni", mert annak idején én is próbáltam az említett helyeket és tényleg volt rossz tapasztalatom. Viszont igazán át egyszer sem tudtak verni, mert ismerősöktől is jött az infó, olvastam is róluk fórumokban és így még idejében elkerültem őket.)

Végezetül, ha túl általános lettem volna egyik másik hozzászólásomban, akkor elnézést kérek minden becsületes, rendszeres eladótól, akinek ezzel rontottam az üzletét, nem ez volt a szándékom és ezzel be is fejezem a szószaporítást.

(Nekem pedig ez a közmondás jutott eszembe: "Bajnak s kárnak nincs gazdája." )

• balazs_t

tag

válasz karcsi56 #8374 üzenetére

Az utolsó mondat természetesen irónikusan értendő nem az én hozzáállásomat tükrözi, remélem senki nem értette félre...
    (az utolsó mondatoddal értek egyet természetesen én is...)

• balazs_t

tag

válasz karcsi56 #8371 üzenetére

Azért ez sem igaz... biztos hogy van itt is sok tisztességes ember...
    én a komplett gépemet adtam el itt elég olcsón, csupán azért mert otthon állt az asztalon és semmit nem tudtam vele kezdeni. Aztán addig csökkentettem az árat amíg el nem vitték. És szerintem pont ez lenne az értelme ennek az egésznek... ezért örültem meg a PH-aprónak... mert azt hittem hogy végre biztonságosabban és könnyebben tudom mindenkinek jó áron eladni azt amit én már nem használok, és talán valakinek még jól jönne... Ez egy nagyon jó kis dolog lenne, ha mindenki tisztességesen csinálná. Csak azt adna el ami valóban működik vagy ha van valami hibája azt odaírja hogy tudja a vevő. ("Dehát akkor ugye hogy szabadulnánk meg a szar cuccainktól amivel már minket is egyszer átvertek... na nehogy már én bukjam be, inkább eladom, szopjon vele más.." :)

• balazs_t

tag

válasz VinoRosso #8369 üzenetére

Na tehát:
    Biztos hogy aki sokkal többet üzletel esetleg kereskedik a cuccokkal annak esetleg jobban megéri, mert ha egyszer benéz valamit na bumm majd a következőt kicsit drágábban adja és visszajön az a kis bukás. Én azoknak írtam, akik kicsiben csinálják és nem biztos hogy minden pillanatban képben vannak hogy épp most kinek milyen hasfájása van kivel kell vigyázni mert rossz passzban van, vagy esetleg nem naprakészek a cuccokkal kapcsolatban....
    Írtam, hogy én ezt eljátszottam egy bolttal már többször is. Vittem vissza alaplapot VGA-t sőt ha jól emlékszem még procit is. SZÓ NÉLKÜL CSERÉLTEK NEKEM MINDENT! Most erre a magyar válasz a következő: " hehe Hülye balekok, én ugyan nem cserélnék neked semmit...", de ha hosszútávon nézem mindketten jól jártunk. Én náluk költöttem el hááát szerintem jóval milla fölötti összeget (ha nem többet) plussz odavittem minden haveromat szomszédomat stb... és cserében én is nyugodtan mentem hozzájuk vásárolni, mégha nem is voltak olcsók.

Mindegy igazából tényleg senki sem kényszerít hogy itt vásároljak tudom.... Legalább megint gazdagabb vagyok egy tapasztalattal és szegényebb 15 20 rugóval :)

• balazs_t

tag

válasz Realradical #8362 üzenetére

1. El se tudod képzelni mennyivel jobban érezném most magam, ha megvettem volna a boltban 10ezerrel többért azt a szaros VGA-t és azóta is ott ketyegne anyukám gépében!!! :)

2. "Nem kell 1 hsz.-es újonctól vásárolni és máris biztonságban vagy."
    :))))))) hajajjj de még milyen biztonságban :))) (persze nagy általánosságban igazad van de hogy biztonságban lennél az kicsit túlzás...)

Viszont az adásvételis javaslat az nem rossz !!!!! Erre nem is gondoltam eddig...

• balazs_t

tag

válasz karcsi56 #8357 üzenetére

PONTOSAN!!!! Ahogy mondod, csak a hülye fejemmel megint elcsábultam, hogy hátha el tudom cserélni a PCIe -es 6800osam egy hasonló vagy kicsit jobb AGPsre a szüleim gépébe és azzal szegények el vannak sokáig. Pedig mennyit agyaltam, hogy a boltban egy 2600 2900 is alig került volna többe újjonnan garisan... Hát igen a buta ember a saját kárán tanul... :) (de hogy többször is)

Egyben bízo,m hogy aki ezt elolvassa annak elmegy a kedve a hasonlótól és az én káromból fog tanulni nem a sajátjából :)

NE VÁSÁROLJATOK HASZNÁLTA SZÁMTECH CUCCOT 5000 FORINT FELETT VAGY ÚJ CUCCOT HIVATALOS GARANCIA NÉLKÜL SENKITŐL mégha egy glória van a feje körül akkor se!!! TILOS, FELEJTSÉTEK EL!!!!!

• balazs_t

tag

válasz Zolaa #8355 üzenetére

Teljesen felesleges volt a kiegészítés mindent pontosan leírtam picit feljebb név nélkül!!

Nekem csak egy észrevétel az 5-ös ponthoz... persze hogy örülsz hiszen én buktam be a dolgot és megszabadítottalak egy gondtól, átvettem a válladról egy taliga szart... :)
    (Asszem legalább egy köszönömöt megérdemelnék... :)))) remélem legalább a 6800GT jól szuperál... :))

Mint mondtam nem fenyegetőzök segítséget kérek azoktól akik már csináltak ilyet és egyébként első körben ahogy említettem a szervízt és a kereskedőt fogom megkérdezni hogy mi a f..szt szerencsétlenkedtek eddig vajon, és mi az hogy két különböző eredmény született.

• balazs_t

tag

válasz Chaser #8339 üzenetére

No hát sajnos semmi reakció nem érkezett, úgyhogy kénytelen vagyok másokat megkímélni hasonló kellemtlenségektől. Szóval a történet dióhéjban mégegyszer most már névvel:
    Június elején cseréltem egy VGA-t ráfizetéssel Zolaa fórumtárssal... már másnap alapos kipróbálás után kiderült, hogy rossz a cucc 3Dben szinte azonnal lefagy. Megbeszéltük, hogy mivel még garis akkor én bevállalom a gariztatást Szentgotthárdon. És természetesen megígérte hogy ha valami olyan hibája lenne, ami miatt nem gariztatható akkor az az ő hibája és visszacsináljuk a boltot, de legalábbis rendezzük valahogy. Sajnos a gariztatás Szentgotthárdon keresztül plussz a szervíznek kétszer visszaküldve eltartott több mint 2 hónapig. Nem tehetek róla, és leszámítva az első néhány napot én többet nem is láttam a kártyát. :(
    Most hogy végre a szervíz hivatalos véleményével a kezemben bizonyítani tudom, hogy a kártyát valóban nem lehet gariztatni ergo én egy nem garis kártyát vettem meg garis címszóval (és csakis ezért vállaltam be ezt az idegtépő és kib...szott hosszú tortúrát), megpróbáltam az ígéretét "készpénzre" :) váltani a válasz "természetesen" az volt hogy nagyon sajnálja és ne haragudjak, de 2 hónap után ő már nem fogja visszavenni tőlem a kártyát. Ennyi!
    Egyáltalán nem biztos, hogy a szervíz korrektül járt el, sőőőt, de ettől függetlenül akkor sem hiszem, hogy Zolaa részéről ez az ügyek intézésének a korrekt módja (akkor sem ha rossz passzba és esetleg őt is átverték), és ezért mondom sajnos mindenkinek, hogy én a részemről nem üzletelnék vele többet!!!

Megértem az ő problémáját de én ezzel buktam kb. 20000 forintot és rengeteg időt és idegeskedést szóval azt hiszem mégis kérek neki egy szép gömbölyű feketepontot.

Kicsit betelt most a pohár úgyhogy egy kis utánaérdeklődést követően megpróbálom a fogyasztóvédelmet és valószínüleg a feljelentést is. Nem fenyegetésnek írom ide ki hanem ha bárkinek van ebben tapasztalata akkor kérem keressen meg priviben (vagy akár itt is)...

• balazs_t

tag

válasz Dyno #8346 üzenetére

Figyú én annak idején megfogadtam hogy csakis egy bevált helyről fogok vásárolni. A Usersnél volt egy két nagyon rugalmas, normális srác és tényleg olyan helyzetekben is segítettek, amikor én éreztem már szarul magam hogy ennyit problémázok. Pénzt adtak, vissza, kicserélték a cuccot stb... az volt nekem az egyetlen hely ahova úgy mentem vásárolni hogy nem volt bennem az a rosszérzés hogy amint a kezemből kiadom a pénzt mintha átkerülnék egy másik világba, lebontanák körülöttem a díszletet és belecsöppennék a marketing és hazugságok mézes-mázos rózsaszín világából a rideg, szürke csúnya valóságba. Pontosan tudom milyen érzés...
    De továbbmegyek a helyzet sajnos még ennél is bonyolultabb, mert az akiket most mi "szídunk" vagy kritizálunk azok valószínüleg amúgy teljesen normális rendes emberek csak túl vannak már néhány dúrva tapasztalaton. Meglehet hogy ők is ilyen naívan, rendesen kezdték csak idővel rájöttek, hogy ennek itt nincs más haszna mint, hogy célpontot szolgáltatnak azoknak akik kihasználják a becsületes eladókat. Kis elkényeztetett kölyköknek akik a fater pénzével játszadoznak, vagy utolsó csaló parasztoknak akik ha már máshoz nem értenek vagy nem jött be nekik az élet akkor megpróbálnak egy kis átveréssel pénzhez jutni. És itt szépen bezárult a kör... a becsületes eladó geci lesz mert sok szemét vevő megszivatja és a becsületes vevők is vagy eltűnnek innen vagy felveszik ezt a stílust hogy "lépést tudjanak tartani".
    Na ennek nem akarok én részese lenni. Egyszer átvertek na bumm... hála az égnek van egy jó állásom és tehetségem arra, hogy becsületes úton viszonylag jó pénzt keressek, és ha meg végleg eldurvul itt a helyzet akkor irány külföld... :)

Calibos: igen ebben is igazad van a vevő felelőtlen volt, de ide még fel lehetne sorolni ezer másik dolgot, amit megtehettél VOLNA... miért nem hívtál közjegyzőt ügyvédet az átvételhez, szakértőt a kipróbáláshoz stb... de az igazságérzetem akkor is azt diktálja, hogy aki tisztességesen akar üzletelni az megelőzi az ilyen félreértéseket(mindkét oldalról)...

• balazs_t

tag

válasz Dyno #8338 üzenetére

Nem ismerem a sztorit, és sajnálom ha elkeserítelek, de ez a "nálam van gari 30 év és csak hívj ha baj van", függetlenül attól hogy hány pozitív üzlete van az embernek szerintem mindenképpen bukó. De legalábbis rizikós mert egy harmadik fél jóindulatára vagy bízva! És ha neki éppen "megjön" vagy nem jött össze este anyucival akkor simán azt mondja, hogy bocs most nincs kedvem vele foglalkozni. Semmi papír nincs a kezedben még bizonyítani is nehezen tudod hogy esetleg nem loptad azt a kártyát... Nálunk ma valakinek az ígéretére, szavára alapozni öngyilkosság, de mindenképp mazohista(nem tudom hogy írják pontosan:) önszopatás!!!! Az emberek jó része sajnos önző és magasról leszarja, a te hasfájásodat... addig vagy faszagyerek amíg ki nem fizeted és nincs probléma. És ez a bajom a pirospontosztogatással is, mert az hogy valaki jó kereskedő vagy sem az akkor derül ki, amikor gáz van és tartani kell az adott vagy leírt szót, még akkor is ha az esetleg rövid távon bukás jelent. Addig lehet, hogy csak szerencséje volt a kedves eladónak és azért nincs feketepontja. No de persze vannak csodák, és hiszek is bennük (ezért basznak át lépten nyomon :)))) szóval lehet hogy az illető garanciája többet ér mint bármilyen papír.... de szerintem ilyenre ne nagyon alapozz mostanság. :) És sajnos már nem a sértődöttség beszél belőlem hanem ez tényleg tapasztalat, és hálát adok hogy a többi itt vásárolt cuccal még nem volt baj, mert mérget vennék rá hogy azokkal is hasonló szopások lennének 150 év gari ide vagy oda...

• balazs_t

tag

válasz Chaser #8339 üzenetére

Holnap azzal kezdek, hogy beírom a nevet, de még adnék egy napot hátha megszállja a szentlélek és valami kompromisszum-készebb reakciót is összehoz...

• balazs_t

tag

válasz VinoRosso #8335 üzenetére

Persze van valami papír igaz még nincs nálam, de remélem lassan megérkezik minden...
    A baj ezzel csak az, hogy én már használtan vettem, és hogy az előző tulaj mit csinált vele fogalmam sincs! Simán lehet hogy ő tette tönkre, és akkor én verhetem az asztalt hogy dehát nem én voltam .... de persze ettől még fogok futni egy kört vele, egy próbát talán még megér... (illetve nem nem ér ez már egy másodpercet sem a drága időmből, csak kíváncsiságból fogom kipróbálni mit tud a fogyasztóvédelem, bár ez nem változtat a tényen hogy a kártya amit vettem AZ ÍGÉRETTEL ELLENTÉTBEN NEM VOLT GARANCIÁLIS!!!!)

jaa és persze gondolom a független bevizsgálás az én számlámra megy ugye... :)

• balazs_t

tag

válasz Speed® #8324 üzenetére

Majd talán később leírom a nevet is, de sajna tényleg nem ez a lényeg. Tudod tesóm pontosan ezért nincs már ebben a tetves országban. Egyszerűen elege lett abból hogy itt az energiád jó részét az köti le hogy azon gondolkozz, hogy bebiztosítsd magad nehogy átb..sszanak, és azon gondolkozz hogy vajon hol vernek át legközelebb. Sehol sincs kolbászból a kerítés de azért az elgondolkodtató, hogy pl. a kedves magyarországi voda miért szedett be tőle több tízezer forintnyi lóvét csak azért mert beszart a számlázórendszerük és tizesével ontotta a módosító leveleket, mikopr meg akarta szüntetni az előfizetését. (tényleg röhejes volt magam láttam a 10 centi magas levéloszlopot teljesen összevissza tételekkel ) Közben pedig ezzel nagyjából egyidőben kint Angliában egyik barátnője, elhagyta a telefonját kártyáját mindenét. Az otthoni tapasztalatok alapján (lásd az én esetemet is!!!) ugye ilyenkor egy magyar mint mond F.SZ VOLTÁL máskor jobban vigyázz megszoptad... be se akarta jelenteni mert ugye mit mondhatna ... ellopták?? hát kiröhögik. Aztán rábeszélték tesómék menjen be az ottani szolgáltatóhoz (talán pont voda volt, de erre nem emlékszem pontosan)! fél óra múlva jött ki a lány újjászületve sugárzó mosollyal az arcán.. adtak egy új kártyát a régi számával és vissza is töltöttek neki valamennyi lóvét. Szóval lehet ezt így is csinálni és úgy is... Talán egyszer majd rájövünk hogy hosszútávon vajon melyik a jobb.. :)) (azért megsúgom, hogy nem az első). Azért én bízom benne hogy lassan ez változni fog...

• balazs_t

tag

válasz Fuck3r #8328 üzenetére

Látod pontotsan ezért nem írtam nevet! Ezért írtam hogy nem érzem hogy lenne értelme itt vásárolni, mert simán ráfaraghat az ember úgy is hogy közben senki sem hibás...

Bár azért az, hogy ha nincs rá gari az egy egyértelmű tény.... a szervíz hivatalos álláspontja. Hogy mikor küldtem el az is tény. Szóval akkor sem érzem teljesen tisztességesnek a dolgot, akármennyire is én voltam a hülye.

Egyébként tényleg teljesen mindegy, mert nekem többet ilyen gondom biztos hogy nem lesz!!! :)) Az egyetlen biztos módszer a kényes esetek és átverések kikerülésére, hogyha valaki nem vásárol itt. Ennyi... én ezt fogom követni... :)) (no ez persze nem fenyegetés volt :)

• balazs_t

tag

válasz Speed® #8324 üzenetére

Így igaz tudom!!! De egy fanatikus tagtóóóll KÖNYÖRGÖM!!!! Mi a f..sz folyik itt!!!!!!! :(

• balazs_t

tag

válasz balazs_t #8323 üzenetére

És itt a vége az utolsó válaszom, remélem mindenki levonja a tanulságot... 5 forint felett, inkább megbízható boltban vásároljon picit drágábban de újonnan:

Szia!
    Sajnos erre számítottam. És akkor én most mit csináljak ezzel a kártyával?
    Na mindegy én befejeztem minden üzletelést ezen a helyen és úgy kompletten az interneten mert ez egy rohadt nagy átbaszás ha meg nem haragszol érte.
    Nem az én hibámból csúszott 2 hónapot a dolog semmi közöm hozzá, és a tény akkor is az hogy én adtam neked egy egy jól működő kártyát és 12ezer forintot a semmiért...
    Az hogy most te tudtad vagy nem az engem kb. annyira érdekelm mint téged az hogy én ezt most csúnyán bebuktam.
    No mindegy az élet nem áll meg hál istennek nem fogok éhen halni emiatt de mindenesetre azért időzném az egyik üzenetedet:
    2008-06-02 10:41:21
    "Részemről rendben, természetesen
    Én elvileg garis kártyát adtam neked és ha mégsincs rá gari, akkor az az én hibám. De hidd el, tényleg így jársz a legjobban "
    És ha nem hinnél nekem kb. 10 tanúval és papírokkal is tudom igazolni, hogy amit leírtam az nem hazugság tényleg a szervíz volt az aki elhúzta az időt.
    Haragudni tulajdonképpen nem haragszom mert nem éri meg, csak nagyon nagyon csalódott vagyok mert úgy gondoltam eddig, hogy ez a fórum tényleg arról szól amit az elején tapasztaltam, hogy a régi motorosok odafigyelnek arra hogy lehetóleg senki ne járjon rosszul önhibáján kívül, és hogy az adott szónak van valami súlya. De sajnos most már látom hogy ez az egész egy szánalmas gyerekes kis játszadozás néhány ezer forintért. (én most természetesen csak a piac részéről beszélek.) Senki soha nem lehet biztos abban, hogy nem lesz-e átverve, és ha egyszer áldozattá vált akkor már futhat a pénze után mert SZINTE csak a másik fél jóindulatára van utalva. Ez pedig sajnos, főleg ma magyarországon hiánycikk. Valószínüleg neked is rengeteg negatív tapasztalatod volt és megértem, hogy a tököd tele van bizonyos emberekkel, én viszont nem tartozom azok közé. Sajno sáltalában az átbaszottak oldalán szoktam állni pontosan a naív és pozitív hozzáállásom miatt.
    Azzal hogy itt vásároltam nyertem néhány tízezrest és vesztettem egy csomó időt, energiát és ISMÉT RENGETEG BIZALMAT MÁS MAGYAR EMBEREKBEN!!!!! És ez az utóbbi az ami a legjobban zavar hidd el, nem az a szaros 12- 15 ezer forint. Lépten nyomon folyamatosan ebbe ütközöm és titkon egy kicsit bíztam benne hogy ez itt talán más lesz. Sajnos nem, és a naivitásom ismét kapott egy méretes pofont. Most mondanám, hogy költsd gyógyszerre, de nem mondom, mert nem akarok neked rosszat és nem akarok beszálni ebbe a kisstílű adok-kapok játékba.
    Azért köszönöm a bizniszt, azt hiszem felrakoma kártyát egy hirdetésben ingyen leírva a hibáját, hogy ne verjek át senkit!

Tóth Balázs

• balazs_t

tag

válasz balazs_t #8322 üzenetére

És itt az utolsó válaszom amit azért szeretnék bemásolni ide, mert talán (mint az elején említettem) valakinek elveszi a kedvét, hogy néhány ezer forintos haszon reményében belemenjem egy kétes üzletbe. Csak egy két tény:
    - az eladó fanatikus tag jó referenciákkal
    - a VGA-t személyesen vettem át korrekt körülmények között, külsérelmi nyom nem volt rajta csak az a fura hűtőborda, de az simán lehetett volna gyári is mert már láttam hasonlót gyáriban is (egyetlen hiba hogy nem próbáltam ki körültekintően már az átvételkor.)
    - Garanciális volt a cucc, és rögtön jeleztem az eladónak, hogy rossz.
    - Megígérte hogy ha nincs rá garancia akkor természetesen az nem az én hibám
    - Sajnos, önhibámon kívül, de nagyon hosszú idő alatt kiderült (2008-06-02 -- 2008-08-22), hogy a kártya tényleg nem garis (ezt papírokkal és kb. 10 tanúval tudom igazolni, és azt is hogy tényleg elküldtem a kártyát amint tudtam, napokon belül.)

Ezek után úgy túnik, hogy mégis én vagyok az aki bukott kb. 15-20 ezer forintot. Szomorú...

• balazs_t

tag

válasz balazs_t #8321 üzenetére

A válasz természetesen annyi, hogy nagyon sajnálja de sajnos 2 hónap után már nem tudja visszavenni a kártyát. Semmilyen más kompromisszumos lehetőséget sem villantott fel, amitől esetleg úgy érezhetném magam hogy nem vertek át.

• balazs_t

tag

válasz balazs_t #8320 üzenetére

Szia XY!
    Ne haragudj hogy ilyen sokára zaklatlak ezzel a régi üggyel, de ha emlékszel volt ez a x1950Pro -s üzletünk. Jeleztem neked hogy folyamatosan fagy a kártya több redszerben is. Megbeszéltük, hogy visszaküldöm a Szentgotthárdi kereskedőnek a rokonokon keresztül és meglátjuk cserélik-e vagy sem.
    Ma beszéltem a bolt vezetőjével és úgy tűnik a történet végéhez értünk végre. Megpróbálom felvázolni mi történt:
    - Június elején a beszélgetésünk után nemsokkal én el is küldtem a kártyát szépen becsomagolva unokatesómmal.
    - A bolt tulaja meg is kapta redben és örültem is, mert kiderült hogy unokatesómék is üzletelnek vele, és rendes megbízható embernek ismerik.
    - A boltból tovább küldték a hivatalos szerzívbe és még meg is nyugtattak hogy az MSI nem szokott szarozni nagyon korrektek a garanciális dolgokkal. Na mondom eddig minden frankó.
    - Itt kezdődtek a bonyodalmak, jó sokkal később talán 1 hónap múlva értesítettek hogy visszajött a kártya és sajnos azt mondták minden rendben van vele. Na mondom ez fasza már kezdik is az original hungarian style-t...
    - Mondtam nekik, hogy ez így nem pálya, mert 3 gépben próbáltam és mindenhol szar volt. Egyetlen 3Ds alkalmazás sem volt hajlandó 1 percnél tovább futni.
    - A boltos srác rendes volt és felajánlotta, hogy semmi gond kipróbálja ő is és ha tényleg szar akkor ír hozzá egy pontos hibaleírást és úgy küldi vissza mégegyszer. Itt már éreztem, hogy ezt én nagyon megszívtam, mert az a szervíz tuti magasról szarik az egészre, de gondoltam ez korrekt, van másik VGA-m végülis ráérek még egy hónapot.
    - No.. jól saccoltam ma hívtam fel a boltos srácot hogy van e valami fejlemény. Hát volt, de semmi jó...
    - Az a szerzív amelyik az első alkalommal azt írta hogy a kártyának semmi baja az most másodszorra leírta hogy igen a kártya szar de mivel találtak egy égésnyomot az egyik chipp-en ezért ők mossák kezeiket biztos túlhajtottam.
    - A boltos srác annyit tudott felajánlani, hogy a lakás-biztosítóval esetleg el lehet intézni hogy a villám belecsapott a gépbe és így égett meg és akkor ő ír egy frankó szakvéleményt!
    Ez nagyon szépen hangzik, de nekem ehhez már rohadtul nincs energiám. lassan 3 hónapja van egy VGA-m amit kb 3 napig használtam és azóta szerzivben van, majd kijelentik, hogy túlhajtottam.... Kicsit besokaltam, szóval innentől inkább rádbíznám a dolgot. Döntsd el, hogy hajlandó vagy e rendezni a dolgot vagy egyszerűen beszoptam és kész. Ne érts félre nem haragszom rád vagy ilyesmi, hiszen megbeszéltünk mindent, nem érzem magam átverve csak kicsit besokaltam most a PH-val ezen a nyáron.
    Egyébként természetesen, ha a biztosítós verziót választanád abban szívesen segítek neked és megiratom azt a szakvéleményt.
    Előre is köszi

[ Módosította: Thrawn ]

• balazs_t

tag

Sziasztok!

Utálok ide írni mert ez mindig valami rosszat jelent.... :(
    Már az elején szeretném leszögezni, hogy nem feltétlenül az a célom, hogy feketét osszak, csak szeretném elmesélni egy negatív tapasztalatomat, és talán ezt olvasva valakit elbizonytalanítok esetleg lebeszélek egy olyan üzletről ami miatt később a fejét veri a falba, hogy "...minek mentem bele...". A nevet nem is fogom odaírni mert teljesen felesleges, fanatikus tag és nem hiszem hogy bárkit is megóvnék valamitől is azzal hogy nevet írok, inkább ennek az egész néhány (tíz)ezer forintot spórolni akaró kínaipiacos apróhirdetéses résznek egy sokkal általánosabb veszélyére szeretnék én is rávilágítani.
    Lehetne az is az alcím, (bár kicsit közhelyes de ide illik) hogy
    "Hogyan lesz a picit olcsóbb, sokkal drágább!!!"

A ügy elég régi és éppen ezért húzódozok a feketepont ellen. Május végén cseréltem egy 6800GT PCIe-es videókártyát egy x1950Pro AGP-s VGA-ra és 12000 forintra. Az üzlet hibátlanul bonyolódott. Azt hiszem talán várakoztam egy kicsit de ez belefér említésre sem méltó. A kártyát hazavittem és még aznap (ha jól emélkszem), de legkésőbb másnap ki is próbáltam és természetesen szar volt. 2Dben működött de 3D-s alkalmazások alatt perceken belül lefegyott kivétel nélkül minden esetben. Természetesen mindenféle húzás és tuningolás nélkül. Ezután még két teljesen különböző gépben próbáltam és az eredmény ugyanaz. Ekkor jeleztem ezt az eladő felé aki azt mondta, hogy akkor gariztatni kell mivel garis volt a kártya még. Kicsit gondolkoztam, mert mint a számláról kiderült ez egy szentgotthárdi cég az pedig háát nem a szomszédban van. Ő nagyon korrekt volt, azt mondta, ha akarom akkor visszaveszi de próbáljam meg elintézni a garit mert ha tényleg rossz akkor adnak helyette újat vagy jobbat mert azt már nem gyártják... stb. No mindegy én belementem hogy gariztatom de arra azért még rákédeztem, hogy mi van akkor ha azt mondják (hisz már én is használtan vettem és ráadásul volt is rajta egy furán felragasztott hűtőborda, ami nem tűnt teljesen gyárinak ) hogy belenyúltak nincs garancia. A válasz az volt hogy ha nincs rá garancia akkor az természetesen az ő hibája. Azt hiszem ez teljesen egyértelmű és teljesen korrekt hozzállás. Nyugodtan mentem bele a már előre is láthatóan hosszú tortúrába. Hát nem is lett rövid. Bemásolom a saját privimből a gariztatás történetét...

• balazs_t

tag

válasz Realradical #8195 üzenetére

Deehogyneem :) Ez a nepperes dolog nagyon jó ötlet, csak aztán mire összeadjuk a plussz költségeket és energiákat meg időt, kijön hogy ... "vazze inkább elmegyek a bótba oszt megveszem az újat" :D
    No de viccen kívül tényleg jó ötlet, viszont akkor tényleg az árut is először a nepperhez kéne küldeni, mert így 2 állítás áll szemben eggyel akármilyen gáz is van, és könnyebb dönteni.
    (Egy fröccsre én is beszállnék :))))

• balazs_t

tag

válasz Realradical #8157 üzenetére

Bizony bizony... az se rossz ötlet. Erről jut eszembe most jöttem haza svédországból, mert egyik volt munkatársam kiköltözött és ő mesélte hogy kint nagyon egyszerűen megoldották az ilyen fizet nem fizet problémát. Kis túlzással ott még a klotyóhasználathoz is kérik a számlaszámod (meg hogy mennyit keresel de ez most nem lényeg). Ha valami szemétségen járna a pici agyad (megintcsak kis túlzással :) ) gyorsan elmegy a kedved tőle, mert nemhogy a sértett félnek kell bizonyítgatni meg könyörögni hogy ugyan már légy kegyes és fizess, hanem "ha csak rágondolsz" a kis barbatrükkre azonnal vonják is a büntit a számládról... :) Félelmetes dolog de valahogy mégis jobban működik...

• balazs_t

tag

válasz jetimokus #8138 üzenetére

Így igaz, én erre írtam azt hogy talán szigorítani lehetne a regelést (legalábbis a piaci használatra), pl. egy meghívós módszerrel. Csak meghívni lehet valakit a piaci részre bizniszelni, meghívót pedig csak bizonyos szint felet kapna az ember (senior tag stb..). És ha bármi bizonyított gáz van a sráccal visszavonni de csak az üzletelési lehetőségét. Újra regisztrálni üzlet céljából nem tudna, tehát meg van oldva. :)) Ráadásul ha valaki meghívót ad valakinek, akkor azért csak ismeri annyira hogy egy teljes nevet (esetleg címet is) tud róla és nem csak egy nick név mögé rejtőzött 14 éves suhanc, akinek anyuka/ apuka nem ér rá eldádázni a seggét.
    Persze persze könnyű más f... val verni a csalánt, hisz nem nekem kéne vele dolgozni... :)) másrészt pedig ahogy Realradical említette érthető, hogy ez csak egy "szükséges rossz", hisz már csak a jellegéből adódóan is magában hordozza a csalás lehetőségét. Az emberi szemétség és leleményesség együtt pedig "csodákra képes", ahogy a mellékelt "ábra" is mutatja és ezzel szinte semmit sem lehet tenni. Aki itt akar üzletelni annak tudni a kell hogy ez veszélyes. (picit olcsóbb viszont sokkal veszélyesebb!!!!!) Hiába utalsz előre, küldesz csomagot előre valakinek mindenképp meg kell bíznia a masikban (hacsak nem személyesen találkoztok) ergo azt az embert át lehet verni. no mindegy csak egy ötlet volt.

ezer bocs a hatalmas off ért... de ez az infó ferkow11 gyerekről picit felbosszantott!! :(
    (és volt pofája beírni, hogy üres volt a doboz örökre eltiltanám még az intenettől is, meg elbeszélgetnék a szülőkkel a nevelés szó jelentéséről :( )

• balazs_t

tag

válasz sasa311 #7860 üzenetére

Telejesen igazad van!!

oda is akartam írni zárójelben, csak már nem tudtam többet módosítani, aztán gondoltam így címszavakban így is elég lesz. De az igazsághoz ez is hozzátartozik!!!!
    Köszi.

(Természetesen nekem is van egy nagyon erős gyanúm, a stílus és a hangnem mindent elárul :D de még azért megvárnám a további fejleményeket, mert itt valaki nagyon durván hazudik bele a képünkbe. Lehet hogy így születnek a politikusok :D )

• balazs_t

tag

válasz Johnny #7845 üzenetére

Háát ezt nehéz is követni!! Egy kis szummázás:
    1. Tehát Roland eladta a telót ferkow11-nek. Itt az első kamu valamelyik fél részéről:
    - ferkow11 azt állítja tökéletes állapotban vette át
    - henry1998 alias tecumama szerint viszont Roland azt állítja ő már hibásan adta el ferkownak amit le is tisztáztak az üzlet során

2. ferkow11 eladta henry1998 -nak következő igaz/hamis állítás:
    - ferkow11 szerint hibátlan állapotban
    - henry1998 szerint pedig lepusztult hibás majdhogynem használhatatlan állapotban

3. henry1998 visszaküldte utánvéttel a cuccot ferkow11 nek, aki megígérte, hogy visszafizeti érte a 30 + postaköltséget.
    - ferkow11 azt állítja hogy átvette a csomagot a postás előtt, kifizette a zsét és a csomag üres volt
    - henry1998 természetesen azt állítja, hogy rendesen elküldte a telót tanuk előtt becsomagolva
    (henry1998 és ferkow11 javítsatok ki ha tévednék.)

Naerrevarjatokgombot!
    Ez tényleg olyan mint egy brazil sorozat, soha nem lesz vége, ha így folytatódik. :(
    (elnézést a károsulttól nem szórakozni akarok más kárán!!!!)

• balazs_t

tag

válasz henry1998 #7770 üzenetére

"Roland azt a választ adta, hogy már nála sem működött, így cserélték el,
    és a hibákat előre tisztázták is!"

Ezen el lehet indulni... ez elvileg 3 különálló személy. Roland (Az első eladó), ferkow11 (vevő és elado), henry1998 (az uccsó vevő). Össze kell ülni és ez már 3 állítás. Márpedig ebből 2 homlokegyenest üti egymást.... Itt valaki folyamatosan hantázik... :)

Bocs a szemetelésért, de lenne egy kérdésem:
    Nem lehetne a PH-s regisztrációt kicsit szigorítani? Mondjuk pl. úgy, hogy csak az regisztrálhat, akit egy másik tag meghív, és mondjuk meghívót pedig csak az kap aki "elér egy bizonyos címet" (TAG, vagy akár SENIOR tag). És persze csakis kompletten kitöltött adatlappal. Ez nem azt jelenti, hogy felelős a meghívó a meghívottért, de talán könnyebb visszakeresni és azonosítani és nem csak egy nick-nevet lehetne tudni. Nincs erre valamilyen lehetőség? Mit szóltok?

B.

• balazs_t

tag

válasz ferkow11 #7747 üzenetére

:D :D :D
    Hát ez már kabaré, komolyan mondom. Vagy inkább tragikomikum...

Te magad beismered hogy hibás telefont adtál el hibátlanként, majd mikor az áldozat szeretné visszakapni a pénzét TE nem bízol meg benne, és attól félsz hogy átvernek.

Most komolyan nem akarlak cseszegetni, mert abban igazad van hogy nem ismerem (nem ismerjük) a pontos tényeket, csak a két fél által leírt verziót. De azért próbáld meg elolvasni mégegyszer a hozzászólásokat és a válaszaidat.
    Próbáld meg elképzelni, ha veled csinálják ugyanezt te hogy reagálnál. Kapsz egy rossz telefont (teljesen mindegy hogy egy fólia szar vagy a végfok ment ki) és aki átvert (mert akárhogy nézzük ez átverés) utána nagy kegyesen felajánlja hogy megcsináltatja neked, vagy visszaveszi ha elpostázod. Szerintem Neked se lenne túl nagy bizalmad az illetőben nem? Ebben az esetben azt hiszem nem részedről kegyes cselekedet hogy ezeket felajánlod, hanem egy bocsánatkéréssel egybekötve a kötelességed lenne. Nem azért mert mi ilyen gonoszak vagyunk, hanem mert te verted át őt először.
    Az meg, hogy ki hány éves... tudod nagyon jól hogy mindenki azt ír ide amit akar. A lényeg hogy lássátok mindketten, hogy egy hibás cuccot küldeni jóként az ÁTVERÉS. És átverni valakit következményekkel járhat, mert senki nem szereti ha átverik. Szóval ha 12 éves vagy ha 14 vagy 70 teljesen mindegy. Ha átversz valakit, akkor viselned kell a következményeket. Egyébként azért az mindenképp pozitívum, hogy egyáltalán hajlandó voltál elolvasni a hozzászólásokat és reagáltál is rájuk, mert ez az első lépés, és így talán meg lehet beszélni a dolgokat.
    Szóval hajrá, próbáld inteligensen megemészteni a dolgokat Te is.
    Üdv.
    Balázs

• balazs_t

tag

válasz henry1998 #7655 üzenetére

uuuu... :(
    Akkor még igazolni se tudod, hogy valaha a tiéd volt ... :(( hát ez szívás. És te is már használtan vetted gondolom?

Akkor én lehet hogy elküldeném, mert ha a 28at visszakapnád akkor azért az is több mint a semmi, ha meg nem akkor a postaköltséget ugyan buktad, de legalább megpróbáltad. :(
    Sajnos ez tényleg veszett ügynek tűnik... :(

• balazs_t

tag

válasz henry1998 #7651 üzenetére

Á értem... hát ez nem egyszerű.
    Egyébként neked megvannak a régi telód papírjai? Számla blokk ilyesmi?

• balazs_t

tag

válasz henry1998 #7640 üzenetére

Én biztos hogy elmennék személyesen, többen. (Nem erőszakról beszélek, hanem pontosan annak a megelőzéséről.) Mert ennek így semmi értelme. Te vagy kiszolgáltatott helyzetben és neked kell félned ha rosszul válaszolsz akkor eltűnik és nem látod a pénzed?? ÁÁÁ Undorító. Engem is vertek már át rengetegszer életemben. Nagyon szar érzés. Ez speciel kísértetiesen emlékeztet a TV vásárlásomra amit már leírtam. A végén örültem hogy azt visszakaptam amit pluszban rádobtam... de azért elmentem hozzájuk személyesen és megpróbáltam visszakérni a pénzem. Sajnos egyedül mentem és ugy néztek ki mind a hárman mint a trollok (és kb. annyi eszük is volt) szóval kiröhögtek mikor visszakértem a pénzem, de legalább megpróbáltam.
    Szerintem próbáld megszervezni valahogy, mert így neten keresztül nagyon könnyű dolga van a csalóknak. Úgy kavarja a szart ahogy neki tetszik.
    Mi is van most a te régi telóddal? Azt már eladta?

• balazs_t

tag

válasz Macka #7637 üzenetére

befejezésül csak annyi:
    Végül belementem mert a kajáldában simán el tudom használni. De már ekkor éreztem, hogy még nincs vége a történetnek. Igazam lett kb 1 hét múlva jelentkezett a srác hogy nem működik a hangkártya. Meg sem lepődtem, de mivel megígértem neki hogy kap 1,5 hét próbagarit, mondtam hogy semmi gond hozza vissza és adom a pénzt. Aztán mikor még kb. 1 hét huzavona után sem sikerült visszakapnom a cuccot megmondtam neki, hogy próbálja eladni ő, és átirányítottam hozzá a jelentkezőket. (nem akarom meghazudtolni, de szinte biztos vagyok hogy a hangkártyának semmi baja sem volt)

• balazs_t

tag

válasz Macka #7637 üzenetére

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez milyen gááááz 500 forintot ért a becsülete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Ez már annyira szánalmas, hogy szerintem én is ezt tettem volna a helyedben.
    Én totál zöldfülü vagyok itt a fórumon, hozzátok képest alig adtam el még valamit, de a durva az hogy már én is belefutottam hasonlóba. Nevet nem írok, mert végülis "jól" sült el a dolog, de azért elég "vicces" volt. (legalábbis így utólag)
    Egy Abit Fatality alaplapot árultam nem olyan rég. 15-ről indult és szép lassan kúszott lefelé. Volt rá jelentkező hála az égnek és az első komoly emberrel le is beszéltük az üzletet. Aztán kezdett kicsit fura lenni a dolog mikor már a 3. találkozótt mondta le, úgy hogy rendszerint én hívogattam. Na de mindegy végül megbeszéltük a találkozót 11k ért viszi a cuccot és egy potom fél órás késéssel oda is ért. Alaplapot megvizsgáltuk mikroszkóppal szerintem minden egyes huzalozást végigböngésztünk... végülis nincs ebben semmi rossz legyünk alaposak (bár már éreztem hogy ez olyan erőgyüjtő-időhúzás). Aztán jöttek az anyagiak. A srác teljes lelki nyugalolmmal mondja hogy "mester akkor ugye 10 ért okés" :D Kikerekedett a szemem, mondom most én vagyok a hülye vagy rosszul emlékszem... azért félve odaböktem, ha jól emlékszem 11 volt a megbeszélt összeg. Aztán jött az alkudozás, meg hogy meg van égve valami ott az alaplapon... :D na mondom ezt nem hiszem el... :W De én végül nem engedtem, mert voltak rá jelentkezők 12 ért is, ráadásul egy csomó időmet meg benzinemet felemésztették már a megbeszélt aztán mégis elszalasztott találkozók. Most jön a legjobb, mikor a srác látta hogy ezt nem viszi el 10ért (persze több pénz nem volt nála :) ) felajánlotta hogy van két 500 forintos kajajegye. :D :D ááááááá...

• balazs_t

tag

válasz eziskamu #7624 üzenetére

:) Sajnos ez esetben nem tudok segíteni :(

A számkiosztásról annyit tudok, hogy amit mi hívószámként megkapunk az egy teljesen semleges szám, és szinte semmire sem lehet belőle következtetni (egyébként szándékosan!) Ez az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy maximálisan védje az előfizető adatait, szóval ebből bármit is kihekkelni lehetetlen. Ha meg mégis sikerülne valami beépített emberrel és kiderül, sokkal keményebben megbüntetnek titeket mint bárkit egy 20-50ezres átverésért. :(( tök gáz

• balazs_t

tag

válasz Spanish007 #7614 üzenetére

:D
    Atirattivó - Takács Attila

Hmm... lássuk csak... Ez egy kicsit fantáziadúsabb feladvány, de azért nem megoldhatatlan.
    Tekintve hogy a képek alapján egy (legalábbis külsőleg) magára elég sokat adó, mondhatjuk úgyis hogy hiú emberről van szó, valószínüleg szereti sztárolni magát, próbál a társaság középpontjában lenni. Ez ugye vélhetőleg befolyásolja a névválasztását is. Tehát nem elképzelhetetlen, hogy valami olyan jelzővel illeti magát, ami tükrözi, hogy milyen szeretne lenni, vagy hogy hogyan látja saját magát álmaiban.
    Ha megnézzük a szót az első 3 karakter ugye egyértelmű viszont ha jobban figyelünk felfedezhető egy másik idegen szó is ami ráillik az előző leírásra. Az "attrattivo" szó olaszul annyit tesz vonzó attraktív (de nekem a 3. tetszik a legjobban) LEBILINCSELŐ :))

Innen gondolom már mindenki ki tudja találni, hogy hogyan születhetett ez az "elmés" kis nickname egyetlen betű kicserélésével!

Üdv.
    Columbo :D

• balazs_t

tag

válasz Spanish007 #7599 üzenetére

"ez valami becenév közöttük.Atirattivó/alittAhtávro."
    alittAhtávro H ---> Horváth Attila visszafelé ? :))))

• balazs_t

tag

válasz DigitXT #7556 üzenetére

De szép lenne ha ez a valóságban is így menne :D

Kamunak azért nem mondanám, már a munkámból adódóan sem, de az igaz, hogy idehaza pont elég jó a helyzet. A 3 szolgáltatóból kettő komolyan veszi a harmadik meg... nem tudom, most mi a helyzet, de régebben voltak problémák.
    Amúgy egyet értek a többivel... tényleg ez lenne a módja a dolgoknak... csak hát az a fránya gyakorlat...:)

• balazs_t

tag

válasz henry1998 #7554 üzenetére

Szerencsére még nem kellett ilyet csinálnom soha, de mindenképp azt mondanám, hogy hívd fel a rendőrséget csak a rend kedvéért (ne sokat várj tőlük tényleg valszeg semmit se fognak csinálni), és utána mind a három szolgáltatót. Ők biztos hogy meg tudják mondani, hogy mit kell tenni ahhoz, hogy letiltsd a IMEI számot.

• balazs_t

tag

válasz henry1998 #7552 üzenetére

Nokiának semmiképp, nekik semmi közük hozzá. A szolgáltatók tudják feketelistára tenni a telót az IMEI szám alapján. Na most ezzel a következő a probléma. Van egy adatbázis (úgy hallottam valahol írországban) ami az ilyen feketelistás IMEI számokat tárolja, CSAKHOGY azért hogy ne legyen olyan szép az élet, ezt alig alig frissítik. Hogy miért?? Nagyon egyszerű, PÉNZ. Sajnos a szolgáltatóknak rohadtul nem érdekük telefonokat letiltogatni, mert ugye ezzel a saját klienskörüket szűkítik. Szóval a független telefonokkal ez a probléma. De persze azért érdemes letiltani a szolgáltatóknál, mert mindenképp nehezíti a használatot. Amúgy talán idővel ez változni is fog és jobban fognak figyelni a lopott telókra...

• balazs_t

tag

válasz vatomi #7542 üzenetére

Már vártam, hogy előjöjjön ez a téma... Szóval én sajnos egyszer elkövettem egy ilyet, lebeszéltünk szabi... -val egy RAM bizniszt és kicsit elhamarkodtam a dolgot, ráadásul relatív sokat kellett várnonm a cuccra (2 hét) és közben rájöttem hogy van ugyanilyen teljesítményű sokkal sokkal olcsóbban (20 ezer forintról volt szó). (Ja és előtte pont én modtam azt, neki hogy tényleg legyen biztos a dolog, mert akkor épp sürgős volt a RAM.) Mindegy nem ragozom, végül mondtam, hogy akkor még nézelődnék, ha úgysem jött össze az első átvétel, ő ezen TELJESEN JOGOSAN berágott és borult a biznisz. Nagyon hosszú privát levelezés lett belőle, ami a végén aztán elég normálisan zárult hála az égnek, mondhatni (bár ezt csak ő tudná visszaigazolni) kibékültünk. :) Legalábbis remélem. Azóta sem vagyok büszke erre, bár hibának nem azt érzem, hogy visszamondtam, mert tényleg 20ezer forint azért nagyon sok pénz (és ez csak a különbözet volt, ha mondjuk bukok 5 ezer forintot, mert elkapkodtam a dolgot akkor egy szót se szólok hülye voltam és bevállalom, de ez már tényleg nagyon sok volt), hanem azt hogy előbb járt a kezem és utána néztem meg pontosan miről van szó. Azóta minden vétel után napokat heteket nézelődök a neten, hogy tényleg jó áron és megfelelő cuccot vegyek és ne a vásárlás közben találjam ki, hogy jaa ez mégse olyan jó biznisz. Na szóval azt a tanulságot vontam le és ezt tudom javasolni minden kevésbé járatos fórumtársnak, hogy mielőtt bármit is venne nézzen jól utánna, a neten minden infót megtalál legtöbbször magyarul is, és csak akkor mondjon bármi biztosat ha már PONTOSAN tudja mit akar és nagyjából mennyiért, pontosan tudja mennyibe kerül a boltban az új stb. Rohadtul inkorrekt, önző dolog 30 hasonló cuccot lefoglalni, hogy NEKEM biztos jó legyen az eladó meg (, aki esetleg meg leveszi a hirdetését és elbukja a további tényleg komoly vevőket ) le van szarva.
    Igazából nagyon egyszerű a dolog, ne tegyél olyat mással, amit magadnak sem kívánsz.
    Ámmmen! :))

• balazs_t

tag

válasz Kobe #7373 üzenetére

Megdöbbentőek ezek az esetek. Rémálmom hogy egyszer arra ébredek, hogy elutaltam egy valag pénzt és valaki röhög a markába "boldogan".
    Engem eddig egyszer vertek át úgy igazán nagyon (apróbbak már voltak többször is, sajnos elég naív vagyok :( ) DE NEM A PH-n. Vettem egy TV-t használtan a haverom haverjától. :) A TV tökéletes volt, 70 centis sík Loewe tele frankó funciókkal. Barátnőmnek vettem karácsonyra 2006 vagy 7 dec. elején. Karácsonytól ugye elkezdüt használni, és rá 1-1,5 hónapra beszart a képcső. Gondolom mindenki tudja hogy ez mit jelent. Mehet a kukába. Akitől vettem az persze rögtön küldött tovább, hogy ő csak segített eladni valakinek. :))) Hát én megpróbáltam kapcsolatba lépni a csávóval. Mikor elkezdte nekem ecsetelni, hogy Azt simán meg lehet javítani, csak rá kell csapni a TV-re a megfelelő helyen néhányszor, már éreztem hogy ezt buktam. Hát nem is ragoznám tovább (főleg hogy nem igazán ide tartozik) adott egy tuti-jó csere TV-t plussz 10 ért :) amit hazavittem és leb...ta a biztit azonnal :))).Na itt már csak röhögtem magamon, hogy hogy lehettem ennyire balek. Főleg, hogy ha láttatok már sittes fejű, igazi bunkó parasztot, hát az tényleg az volt. No lényeg hogy a plussz 10et sikerült visszaszereznem az eredeti eladótól akitől azért megtudtam hogy a csávó rengetegszer átverte már őt is és nagyon sokkal tartozik ezért sajnálja de nem tud többet visszaadni nekem. Ja és hogy néhányszor volt már börtönben is. Na mondom fasza esetleg ha ezt előre tudom nem veszem meg. Ja és ez eltartott vagy 1,5 hónapig. A kedves srácok Lendvai László Budakeszi (bár ő talán inkább szintén áldozata volt a dolognak), és valamilyen Tibi a sittes. Németből behozott használt cuccokkal tessék vigyázni.
    Bocsi a hosszú off ért de a sok történet bennem is felidézte azt a borzasztó kiszolgáltatottság-érzést és tehetetlenséget amit ilyenkor érez az ember. :(

Ez a GLS dolog viszont nekem is tetszik. Jól olvastam tényleg olcsóbb vagy egy árban van a Postával?

Aktív témák