Hirdetés
-
Mobilarena
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka007
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Azért nem ez a jellemző, a zöme idény-player. Én se vagyok oda a téli fagyoskodásért. Ebben a full sárban elég szépeket lehet ilyenkor tanyálni még a kertben is.
Hóban feeling lehet, azt kipróbálnám. Bár most jelenleg nincs is csapatom, úgyhogy lövésem nincs hogy fogok gamelni.

-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem még egy rendes hopgumi kellene, most a gyári van benne
És egy nózi sem ártana, bár nagyon jól tömít a házi o-gyűrűvel is. Csavarhúzóval felhúztam a rugót és úgy "sütöttem el", hogy befogtama a nózi végét. 10-15 másodpercig tartottam rajta az ujjam aztán elengedtem mivel már nem mozdult a dugattyú azt hittem teljesen visszament alapállásba, na ekkor csattant 
Ha kronózáskor 400 fölött lesz akkor engednek játszani vele ha csak egyes lövést használok, vagy nem engednek, mert van rajta automata is?
Még egy kérdés. A lipo elvileg terheletlenül 3.0V-ig merülhet le. 3.3-nál szokott ugye szólni a figyelő terhelés közben. Mekora feszt szoktál mérni mikor úgy gondolod, hogy na most már feltöltöd?
Nálam most 300-400 lövés után (kb fele gyári rugóval) 11.25Vsowi: hangtompító nélkül nagyon randa lenne mert 285-ös cső van benne

-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
A héten megjött egy SHS AK long nózi és egy szett 7mm-es teli shs acél csapágy arra az esetre, ha valamelyik 7mm golyós jószágban eldobná magát a csapágyazás.
Beledobtam az aksuba az SHS long nózit, vártam a csodát, mert egyébként a tömítés jelentőset javult a szokásos levegős rész tesztet próbálva, nózival. Előtte egy JG betából hiénázott nózi volt benne. Ehhez képest a kronó szinte semmit nem mutat, max 5-10 fps... :]
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Az fasza, nehogymá csereszabatosak legyenek

Itt a tücsköm, nézzétek meg!
Bár kívűlről nem látszik a tökéletes belső
Már csak az elemlámpát kéne felkalapálni rá valahová.
Lehet, hogy most fogom eladni és venni egy 0.40-est. Vagy megint várok fél évet mire felkerül softair-re egy használt 0.41-es ...rainmen: nekem meg a szilikonolaj van ingyé

-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Én most egy G&P V7-es gearbox alapokon építek egy m14-est (hosszú cyma). Arra kellett rájöjjek, hogy a cyma és a guarder kerekek nem csereszabatosak... Berakom a guarder kerekeket, szépen suhannak benne, berakom a cymát szorul.

Bevel is nagyobbnak tűnik. A cyma rövid nyakú motorja meg vagy 2-4 mm-el rövidebb, hogy ezt ellensúlyozza, pff.
-
szbalogh
addikt
Á nagyon szuper lett az egyeslövésem

Tegnap beragasztottam a sector csapágyait epoxival, este a kályhán kötött a ragasztó.
Persze újra kellett hézagolni. Most úgy örülök
-
sowi
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
nem, szerintem is szar, az enyemben is eltort egy csapagy
-
feka007
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Tavaly akartam FET-et tenni bele, de inkább lemondtam róla.
Amúgy itt ki, mikor kezdi az idei seasont?

-
sowi
őstag
bazz, megint megy a g&p eszosztas....
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Igen, a FET is egy fogyasztó.
-
Hurkaleves
őstag
FET-nél veszhet el áramerősség/fesz?
-
stefanitsr
senior tag
válasz
feka007
üzenetére
Egy fet lehet nem árthat, de a lipoknál az is lényeges mekkora áramot tud leadni az adott akku. Kisebbnél (számított 20A alatt mondjuk), és ahol nagyon macerás berakni a fetet, vagy pl nagyon megnehezíti a berakás után a szétszedést-összerakást, vagy nagyon macerás lenne beletenni,pl akku hely rovására menne, akkor lehet kihagynám.
-
feka007
veterán
Bátyám sikeresen leverte a tartójáról az M4-em, 2 m-t esett...
Még jó, hogy félúton a komódra esett és onnan le a parkettára tussal, így nem lett baja.. Fasz kivanAm vettem egy Firefox lipot, szép ROF-ja lett. De nem bassza szét a fegyót a 11 volt?
-
Thome
veterán
válasz
rainmen
üzenetére
Igaz, rosszul fogalmaztam, viszont te meg továbbkombináltad. Sehol nem volt szó lötyögésről.

Az sosem jó, ha a motor szorul a markolatban. Akkor jó ha tud mozogni (fel-le), ha nincs rajta a markolat alja. Ha már rákerül, akkor meg elvileg már nem fog mozogni, mert a rugú és a markolat alja megfeszíti. Ha viszont tud mozogni (oldalirányba is akár), ott baj van. (Nem fogja a markolat alja rendesen meg.) -
rainmen
aktív tag
Ezt a "nem baj, ha mozog benne" dolgot annyira ne hangoztasd, ugyanis lötyögő motor hamar megmondja a pinionnak, hogy az hol érezné magát kellemesebben.

Nekem a kábel csatlakoztatásán keresztül nyomta el oldalra a motort a markolat. Hát mit ne mondjak, volt hő meg szikra, mert megszűnt a hézagolás a pinion meg a bevel között.
-
zalman90
őstag
válasz
szbalogh
üzenetére
1000 köszönet
köszz a tippetazt csináltam , kivettem a motort megfordit , ujra beköt , ugyan ugy koppan , motor kivesz vissza fordit eredeti állapotba , beköt forditva , még most sem jó.
utána vissza kötöttem eredeti hejzetbe és jó lett
nem tudom mi lehetett a baja de most faszán szuperál , az akksi is jóa markolatba érezni h. kicsit mozog a motor , az normális?
-
-
zalman90
őstag
-
Thome
veterán
válasz
zalman90
üzenetére
Ez egy Omni,
pont ilyenem volt(nem, nem ilyenem volt, de az is pont ugyan így nézett ki, csak azon 300-600 mah volt), Omni márkával. Azért is mondtam a max 500mAh-t (ez viszont rémlett valahonnét).
Az az akku viszont elég jó kínai viszonylatban, olyan volt a P90-emhez, darált vele."1 ideig piros volt (ennél azt jelenti hogy
töltikisüti ) kis idő mulva zöld lett (ami azt jelenti hogyfel van töltvetölti )"Bár valami nem stimmel. Úgy emlékszem, hogy 3 színű volt a led rajta (piros-sárga-zöld), és 2x kellett megnyomni, hogy x, hosszan lenyomva tartani hogy y. Az a baj, hogy már olyan régen volt, hogy már nem emlékszem ezekre...

-
szbalogh
addikt
válasz
zalman90
üzenetére
Ha jól látom van a töltőn kisütés funkció. Süsd ki és töltsd az 500mA-s árammal!
Sajna ezzel a töltővel nem fogod tudni a cellákat egy szintbe hozni mert az 500mA is túl nagy áram ehhez. 100mA-es töltés kéne neki.
Párszor merítsd ki és töltsd fel, hátha! De elég kukaszagú a dolog
-
rainmen
aktív tag
-
Thome
veterán
válasz
zalman90
üzenetére
Akkor azért nem működik a fegyver vele... Hagyd fenn a töltőn (egyébként az nem automata, hanem félautomata) még nyugodtan 8-9 órát. Max 500mah-al töltsd, de ha van lehetőséged, akkor 200-250mah-val.
De azt hiszem sejtem, hogy miféle a töltőd. A márka szerintem Omni. A típusszáma nem MW 3168VD?
(Egyébként, ha Omni, akkor annál a piros az a kisütést jelenti, a zöld pedig a töltést.)Az akku zsugorfóliájának a színe zöld?
-
zalman90
őstag
1. Az akksi egy gyári , nem használt , 1100 mAh 9.6v os ni-mh crane stock akksi
2. passz ezt nem tudom , de rádugtam a töltőre , alig töltött rajta és fel is töltötte
3. autómata nimh/nicd akksi töltő , be kell állitani a cellaszámot , meg a töltés-t , és világit ha fel van töltve
4. nem sokat mert egy fél orát piros volt , azaz töltötte , majd zöld lett hogy késsz
5. a fegyver használt , 1 meccsen volt , ott még működött
-
Thome
veterán
válasz
zalman90
üzenetére
1.Milyen akku? (Ha gyári, akkor írd le milyen fegyverhez kaptad!)
2. Volt-e már használva (tehát feltöltve), vagy pedig új?
3. Milyen a töltő? (Gyári sima adapter/Automata (csak rádugod és magától feltölti) vagy félautomata (neked kell beállítani rajta a cella és a mAh számot)
4. Meddig volt töltőn az akku?
5. A fegyver új/használt? -
zalman90
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
fel töltöttem az akksi , ugyan azt csinálja még most is

-
rainmen
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Hát az, hogy a rendelés leadásától számítva 6,5 nap alatt itt volt. Múltkor küldtem egy csomagot országon belül, másfél hét volt...

Vagy ez csak nekem gyors?

-
zalman90
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
feltölteni csak holnap tudom , holnap jön meg az akksi töltő

szóval akkor ez a kattogás , ami nálam is van , ez annak a jele hogy lemerült az akksi?
az ak-mba mikor le merült az akksi az nem csinált semmit , egyre lassabban lőtt majd megállt
-
-
rainmen
aktív tag
Megjött a cuccom Amerikából! Hát le a kalappal előttük. Múlt héten csütörtökön este fél hétkor adtam le a megrendelést, ma reggel nyolc előtt csöngetett a postás a csomaggal. Úgy, hogy volt közben egy hétvége is!

-
zalman90
őstag
Sziasztok , valaki tudna segíteni? raktam egy új akksit a fegyverembe , töltöttségi állapota passz , de a motort forgatja. A gond az hogy nem húzza fel a rugót most sem , semmit nem csinál csak kattog , csináltam videot hogy milyen hangot ad ki : link , a kábel meg az akksi eléggé fel melegedett.
Ez csak attól van mert nincs feltöltve az akksi? vagy mitől lehet?

-
szbalogh
addikt
Ilyet még szerintem stefanitsr kolléga sem látott

Azért nem volt egyeslövésem, illetve azért rakoncátlankodott (még nimh aksival hajtva és erős rugóval is), mert a sector alatti csapágy kilazult, annyival mászott ki a boxból, hogy nem engedte teljesen lecsukódni az egyeslövés alkatrészt. Ezért többnyire azt produkálta, hogy ha félig húztam meg a ravaszt akkor volt egy pont amikor kapcsolt de ha icipicit jobban akkor már visszaugrott a kés.
Beragasztom a csapágyat és meglátom mi lesz. -
sowi
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
most a kinai boxokrol beszeltem

mivel sok fegyver megfordul nalad esetleg nem tudnal m249 GB-rol meretinfokat adni? -
zalman90
őstag
Fekete a gearbox az m4 be , ez jót vagy rosszat jelent?
-
Thome
veterán
No voltam kinn USMCHUN-nal csapatépíteni. Hát, sikerült kellemesen elfáradni...

-
szbalogh
addikt
Kicseréltem a rugót és nemigazán érezni rajta hogy csökkent volna a rof

Ráadásul nagyon erős lett. Az alu sörösdoboz alját játszi könnyedséggel lövi át.
Ha most olyan 1200-as a rof akkor egy 7.4-es ugyanekkora kapacitású aksival mennyire lehet számítani szerintetek? -
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Pedig nincs is jobb mint egy rókalyuk

Kib@asztam az NiMH-kat a stukkerből

-
szbalogh
addikt
Vagy mégiscsak tegyem bele az erősebb rugót?

Mert így most elég gyengusz. Valahol a hopkamrában mehet el a levegő. -
szbalogh
addikt
Gyerekek ez a lipó brutál!

Úgy teker, hogy egyesben lő vagy 3-at
Viszont érdekes, hogy ha egyesben hirtelen húzom meg a ravaszt akkor valamiért elakad
Ha szépen finoman csak akkor lő egyet. Viszont akkor meg nincs trigger response... eléggé felhúzva áll meg a rugó.
Egy erősebb egyeslövésalkatrészt visszanyomó rugó ezt a hibát megoldaná? Vagy mi ilyenkor a teendő? -
Thome
veterán
Na megnéztem, acél a visszaforgásgátló, illetve ráférne egy hézagolás, de eszköz híján fogtam, összetettem. 2 csavar valóban csak lógott a levegőben... De a legszebb az egészben, hogy mikor kibontottam a gb-t, nem repült semmi sehova, minden maradt a helyén.

Viszont minden ami műanyag, undorító ocsmány fos zöld színű...

A minősége jó, viszont valami alucsövet raktak bele... Legalább réz lenne. Sebaj, majd néhány ezer lövés után faszán szétkopik... Mindegy, párezres tétel.
-
Thome
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Úgy lesz.
De szopóágra jutottam. Nem találok se disassembly videót, magamtól meg nem jövök rá, hogy kellene széthúzni. Valaki tudna segíteni ebben? Akkor a gb-t is megnézném...

-
Hurkaleves
őstag
ez a dugó nagyon szimpi árban. elég lenne egy 110-120-as rugóhoz?
-
Thome
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Asszem holnap minden csavart meghúzgálok a fegyveren... Meg a gb-n...

A blow-back mechanizmuson is segít a jó öreg lakk a csavarra, hogy ne hulljon szét idő előtt...
Ami azt illeti, az a visszaforgásgátló, illetve tappet plate megoldás sokkal jobbnak tűnik, mint a sima. Kár, hogy nem ez a szabvány...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
és minden csavar "jól meg volt húzva" a boxon!
kész... -
stefanitsr
senior tag
(nem értem mi köze volt pl a visszaforgásgátlónak a blowbackhez)
Semmi, de ettől függetlenül más benne.
Ezt érdemes megnézni, meg alatta a kommenteket is. A csóka szerint széthullhat a blowback mechanizmus és egyes részei behullhatnak a box belsejébe.
-
Thome
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Láttam már törött V2-t, szokása az orrát lelökni, de akkor most megnyugodtam. Letömítem, kap egy 100-as rugót, aztán érezze jól magát. De legalább lehetett volna szabvány teljesen (nem értem mi köze volt pl a visszaforgásgátlónak a blowbackhez).
Majd mondom a srácnak a szállítási díjat, hogy ha bekokszol a fegyvere, akkor nem küldözgetjük. Speciel engem a gari nem igazán érint.
Köszi a választ!
Meglepő, de a TG féle nóném csájníz 9,6-os akksival még így is simán pörköl 800ROF-fal.
Meg egy kis mese mára: Kaptam kézhez nem rég egy M4-est, hogy kábelezzem előre, és szerezzek hozzá egy betolható tust... Végül sikerült megcsinálni az előrekábelezést, kb a kézhezvétel után 1 héttel álltam neki, de ez idő alatt fel volt húzva a rugó... Sebaj, legalább gyengült, úgy is erős volt...

Na szóval, gb kinyit (már láttam kívülről, hogy bajok vannak odabenn), és páff, az egész szétrepült, de nem messzire, doboz megfogta... Hát komolyan mondom, kezdem megutálni a fegyverszerelést, vagy 1,5 óráig takarítottam ki belőle a retek gépzsírt, amelyet "szakember" tett bele átnézéskor... A tömítés is rossz volt, meg a hézagolás is. Mivel semmilyen eszközöm (hézagoló szett, zsír) nincs itthon, kipucoltam, a fogaskerekeken hagytam egy kevés zsírt, aztán össze is tettem. Orrán-száján folyt ki belőle a cucc... -
stefanitsr
senior tag
Messze nem akkora a probléma mint ahogy azt a kolléga felvázolta.
Nincs még tapasztalat ezzel a gb-vel, de az tuti hogy a hátsó felén van elkönnyítve, ami nem a kritikus része a v2-nek. A rugó gyengítés nem egy rossz gondolat, de nem feltétlen szükséges, 120 környékit még el szoktak vinni a v2-k (Kivéve a kevésbé jól sikerült, vagy igen sokat használt boyikat, ott lecsapja a box orrát).
Persze a tömítésen javítani mindig jó gondolat, és aztán rugót gyengítve visszamenni picivel 400 alá, főleg v2-nél.
A blowback az összes mechanikus megoldásnál érdekes, mert értelemszerűen végiggondolva, ha valamiért megakad a mechanizmus, akkor annak egyértelmű következménye a lefogazott dugattyú.
Ami érdekesebb, hogy ha éri a boxot valami akkor hogyan pótolod, illetve, milyen alkatrészeket kell még cserélned benne, hogy újra működő fegyvert kapj. Pár szétszedős videót elnézegetve ugye a blowback alkatrészei értelmszerűen egyediek, ennek megfelelőlen a gb héjak is. Az aps volt olyan korrekt, hogy a visszaforgásgátló és a tappet, valamint annak rugója is egyedi (kérdés belekókányolható e a marui féle), de az tuti hogy ha orra ugrik a boxnak akkor ezek nem rakhatóak át szabvány v2-be, ezért igyekeznék vigyázni a boxra.
Taiwangunra nem érdemes visszaküldeni gar miatt, mert olcsóbb az alkatrész meg a munkadíj mint a kétszeri utaztatás.
-
Thome
veterán
válasz
rainmen
üzenetére
Na az f@sza, arra nem is gondoltam, hogy gyengült a gb, mivel meglett nyirbálva a blowbacknek... Így is van benne gyárilag egy (kb) sp120-as rugó... Jaj de jó nekem... Cserélem a rugót is, meg a blowbacket is kikapom belőle.

Szerk: Csak cimbora majd nem akarja kiszedni belőle se a blow-backet, se a rugót, mer' hogy az neki jó...
A taiwangun adott rá valami 12 hó garanciát, ér az valamit?
(A gb is le van plombázva.) Ugyan én szét fogom szedni, megcsinálni, de haver nem akarja megbonta(t)ni a sajátját, tehát ha törik a gb, akkor mit csináljak vele? Írjak TG-nek, hogy problematika van? -
-
Thome
veterán
válasz
rainmen
üzenetére
Rontjátok itt a kedvem elfele!

Miért okozna bajt (törést, repedést) az a plusz 1 mozgó alkatrész? Tényleg érdekelne a dolog. Gondolom a dugattyúnál, de nem tudom hogy.
(#12515) szbalogh: Olyan lesz majd véve, de csak ha lesz önálló fizetésem végre, illetve csak akkor viszem játékra, ha már megbízhatóak lesznek, mert jelenleg inkább csak feelingezésre jók.

-
szbalogh
addikt
Én már csak kínait veszek

Kéne még egy JG Glock 18c, egy SY p226 és egy Tercel 1911 is a Beretta mellé
Thome: Te is vegyél kínai gbb-t

-
Thome
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Majd kiderül, hogy kiiktatom-e. Jelenleg még biztos nem.

-
Thome
veterán
Most akkor én is árulhatom a blóbekkes emnégyem 75-ér?

-
szbalogh
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

És egy nózi sem ártana, bár nagyon jól tömít a házi o-gyűrűvel is. Csavarhúzóval felhúztam a rugót és úgy "sütöttem el", hogy befogtama a nózi végét. 10-15 másodpercig tartottam rajta az ujjam aztán elengedtem mivel már nem mozdult a dugattyú azt hittem teljesen visszament alapállásba, na ekkor csattant

Még jó, hogy félúton a komódra esett és onnan le a parkettára tussal, így nem lett baja.. Fasz kivan

33700-at fizettem expressz szállítással, vámra bement, de nem terhelték, itthon a gagyibb márkájú lett volna 90300 Ft... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És még mindig "csak egy kínai" alapról van szó...