- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
bitfarkas #183 üzenetére
Hidd el nem olyan vészes az a minőségromlás, amennyiben megfelelő codeccel dolgozol!!! A munkahelyemen az egyik digitkártya csak mpeg2ben tud rögzíteni s a digitalizált anyagot állandóan át kell alakítani, amennyiben editálnom kell!!! Nem sokan mondanák meg a végtermékről, hogy 3szor is konvertálva lett...
-
-
james74
csendes tag
válasz
bitfarkas #11 üzenetére
Azt hiszem értem mit szeretnél. Van pl. 2 videósávod és azt szeretnéd, hogy a felső, egy maszk által meghatározott formában kulcsolódjon fel az alatta levőre.
Javaslom az after effects programot az ilyen műveletekre!
Az ilyesmit mindig abban csinálom és jól működik.
Premiere-ben úgy csinálnám hogy az általad elképzelt maszkot beleépítem a példámban említett felső videósáv alpha csatornájába és ebben az esetben csak azokon a területeken látszódna a felső videósáv az alsón, ahol azt az alpha meghatározza.
Esetleg küldj el egy-egy képkockát a forrás videókból, amire szeretnéd alkalmazni a maszkot. -
Bluebird
csendes tag
válasz
bitfarkas #12 üzenetére
Szerintem is rosszul csinálok valamit, csak nem tudom, hogy mit. A DV kameráról beolvasott, változtatás nélküli anyagot a TMPGenc simán átalakítja SVCD-re vagy DVD-re, de szerkesztés után már nem fogadja el. A projectet ugyanazzal a beállítással renderelem, mint ami a bolvasásnál van. Compressor: Microsoft DV (PAL). Lehet, hogy itt valami más codecet kellene használni?
-
james74
csendes tag
Teljesen jól értelmezted a dolgot. Ha egy alpha csatornás állóképed vagy akár mozgóképed van, akkor azt felismeri és értelmezi is a premiere. Én pl. állóképeknél vagy photoshop layereket használok, vagy elmentem 32 bites alpha csatornás tiff file-ként és úgy importálom be a premiereben. Alpha csatornás mozgóképet pedig általában az after effects-el készítek, amely kitűnően legyártja a mozgó alpha csatornát is, a hozzá tartozó képtartalommal együtt.
A kérdésed első felére válaszolva pedig, az alpha csatornás videó vagy kép átlátszóságát nem tudod szabályozni, hiszen maga az alpha csatorna hordozza ezt a tulajdonságot. Pl. ha elkészítesz egy feliratot és csinálsz hozzá egy 50%-os szürke alpha csatornát, akkor az félig áttetsző lesz, stb.
Remélem még időben válaszoltam, de sajna nem voltam eddig gépközelben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest