- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sellerbuyer
őstag
Sziasztok!
Rég óta van már egy problémám, ami szerintem vagy bug, vagy hiányosság a PS-ban, de tény, hogy egyetlen verzióban sem működik.
Megpróbálom röviden:
A brusht ugye a jobb egérgomb megnyomásával előugró panelen lehet forgatni. Ez rendkívül hasznos funkció.
Csak az a bajom, hogy ha a brush egy a képből kivágott részlet, akkor ez a forgatás nem működik. Hiába forgatom a körön a kis nyilat (kép csatolva), nem történik semmi a brush-al. Minden más egyéb paraméter állítgatás működik rendesen. PS összes régebbi verziójában is próbáltam, egyikben sem műxik ez a funkció ha képkivágással próbálom.A retusnál rendkívül fontos lenne, hogy ez működjön. A mellékelt képen pl. a szemüveg egy ívéből kivágott részletet clone stamp tool-al próbálnám máshová betenni a szemüveg ívén (ahol sérült), de nem forgatható el, hogy követhesse az ívet.
Van esetleg ötletetek, mi lehet a gond, illetve hogyan tudom a brusht elforgatni? Köszönöm előre is!
-
Grafirka
őstag
válasz sellerbuyer #23403 üzenetére
Az brush forgatasa es a minta forgatasa kulon dolog. Ha a klonozott mintat/texturat akarod elforgatni akkor megnyitod a clone source panelt es ott be tudod allitani hogy hany fokos szogben klonozzon.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Grafirka #23404 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, így már műxik!
Annyit azért hadd tegyek hozzá, hogy ez így elég nagy butaság a szoftverfejlesztők részéről. Ugyanis a jobb gomb megnyomására a brush panel jön be és ráadásul minden más paraméter működik rajta a clone-nál is (méretezések, stb.), csak az elforgatás nem. Ez így nem igazán van rendben, nem logikus és nem valami felhasználó barát és tökéletesen értelmetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Grafirka
őstag
válasz sellerbuyer #23405 üzenetére
Pozitiv szam eseten oramutato jarasaval megegyezo iranyba , ha pedig egy minuszt teszel a kivant ertek ele akkor ellentetes iranyba forgatja el a mintat
-
BonFire
veterán
válasz sellerbuyer #23405 üzenetére
Sok eszköz használ ecsetet, de nem mind működik egyformán. A klónozóhoz annyiféle beállítás tartozik, hogy kicsit sok is a jóból, ezért is kapott külön panelt a klónozó.
Én ilyenkor egyébként nem szőrözök a szög beállításával, mert nagyon babrás, inkább leteszem a mintát, és CTRL+T-vel a helyére forgatom.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
sellerbuyer
őstag
válasz BonFire #23407 üzenetére
De érted, dolgozik az ember a klónozóval, nyom egy jobb gombot és előjön egy olyan panel basszus, amin egyetlen, ámbár igen fontos funkció nem működik, az összes többi igen.
Csak emiatt meg kell nyitni egy tök másik panelt, amin ráadásul totálisan bénán, számbeírogatással van megoldva az egész, ahelyett a tökéletes, könnyen kezelhető, frappáns, korrekt grafikus megoldás helyett, ami a brush panelen van és ennyi erővel akár működhetne is, csak elbaszarintották. És évtizedek óta nem bírják ezt helyrehozni, mert szerintük ez jól van így... bosszantó, mert szerintem nagyon nincs ez így jól egy ilyen professzionális és nagy volumenű szoftvernél.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz sellerbuyer #23409 üzenetére
Valószínűleg nagyon ritkán használt fícsör lenne.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
sellerbuyer
őstag
-
*Ropi*
félisten
válasz sellerbuyer #23411 üzenetére
Egyetértek, mert a CTRL + T-s megoldás viszont sajnos minőségromlással jár.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Grafirka
őstag
válasz sellerbuyer #23411 üzenetére
Az valoban igaz, hogy nem artana valahogy jelezni ha egyik vagy masik funkcio nem aktiv , vagy masra vonatkozik.De mint akarmilyen program ez sem tokeletes.
-
hemaka
nagyúr
Sziasztok
Most futottam bele először ebbe a problémába, csináltam egy logót átmenettel, de valamiért látható módon sávoz. PNG, 32bit, RGB. Eddig vagy vaksi voltam, vagy most néztem be valamit?!
-
janesart
tag
sziasztok
szerintetek az miért lehet hogy a Photoshop cc vel dolgozom és amikor lenyomom a szóköz billentyűt hogy a kézzel megfogjam és odébb vigyem a képet a windows elkezd csipogni, vagy hibaüzenet féle hangot, ad.
Nem értem mért lehet ha a photoshop meg van nyitva mitől lehet. Pedig próbltam több képernyő nézetben is. Van ötlet? -
Grafirka
őstag
válasz janesart #23415 üzenetére
Mert elotte valoszinu "alt"- ot nyomtal. Ha alt utan klikkelsz egyet a munkafeluletre es csak utanna hasznalod a space billentyut akkor nem ad ki hangot.Ez az oprendszer figyelmezteteo hangja amit ki lehet kapcsolni. Win7 alatt ... Control panel / sound / default beep / none.Ha kikapcsoltad akkor mashol, mas programban sincs figyelmeztetes.
-
janesart
tag
válasz Grafirka #23417 üzenetére
Igen az altot lenyomva és az egér gőrgővel nagyítok és kicsinyítek, ez a leg egyszerűbb. És valóban amikor az altot lenyomva használom és utána a szóközt akkor pittyeg. Akkor mivel lehet szerinted egyszerűbben a nagyítást használni? Számomra lassú hogy kiválasztom a nagyítót, stb....
-
karikusz
tag
Sziasztok!
Többször már meggyűlt a bajom a CMYK-val. Az a helyzet, hogy mostanában elég gyakran kell majd RGB-s fotó felhasználással szórólap készítenem. Ezt ugye átkonvertálom CMYK-ba de nagyon megváltozik a színe. Ilyenkor állítok a színeken...stb. Ez néha több órát vesz el az időmből. Erre tud valaki ajánlani valamit, hogy mivel lehet az RGB képet úgy konvertálni CMYK-ba, hogy hasonló legyen mint az RGB és ne kelljen sok időt pepecselni vele?
Asus PRIME B250-PRO; Intel Core i5-7500 3.40GHz; SSD: WD 120GB Green, WD Blue 500GB HDD: WD Blue 1TB+1TB+1TB; GeIL 24GB Evo Forza Yellow DDR4 memória KIT ;Gainward RTX 3070 8GB; Chieftec 650W turbo Laptop: Acer Nitro 7 32GB (www.karikuszdesign.hu)
-
BonFire
veterán
válasz karikusz #23420 üzenetére
Nem kell átkonvertálni. A mai nyomdák fel vannak készülve az RGB-fotók fogadására, ha szükséges, elvégzik a konverziót. Ahogy az asztali nyomtatók is RGB fotókra vannak felkészítve.
Ui.: egyébként a technológiából kifolyólag sosem kapsz CMYK-ban olyan színeket, mint RGB-ben. Az RGB majd' 17 millió árnyalatot jelenít meg, míg a CMYK 5-6000-et.
[ Szerkesztve ]
-
janesart
tag
sziasztok
A photoshopban hol tudom megnézni hogy a munka során hova menti a temp file-t? Mert van egy 120 gb ssd-m és 1 terás HDD-m. A photoshop az SSD- vinyón van. Ha esetleg az ' terásra menti hogy lehet beállítani hogy az SSD-re mentse hogy gyorsabb legyen a photoshop?[ Szerkesztve ]
-
karikusz
tag
válasz BonFire #23421 üzenetére
Köszi a választ. Nekem a nyomda CMYK-ban kéri az anyagot. Anno RGB-s képpel küldtem el egy szóróanyag tervet. Visszaküldték ellenőrzésre nyomtatás előtt aztán a fotón a csaj rózsaszín volt
Szóval ha én konvertálok az a tutiPersze természetesen tudom, hogy a CMYK-s fotó nem lesz olyan, csak a hosszadalmas állítgatást szeretném leredukálni.
Asus PRIME B250-PRO; Intel Core i5-7500 3.40GHz; SSD: WD 120GB Green, WD Blue 500GB HDD: WD Blue 1TB+1TB+1TB; GeIL 24GB Evo Forza Yellow DDR4 memória KIT ;Gainward RTX 3070 8GB; Chieftec 650W turbo Laptop: Acer Nitro 7 32GB (www.karikuszdesign.hu)
-
Grafirka
őstag
Ez a summaja a tortenetnek , lehet jol beallitva barmi attol meg a nyomdaban el tudjak cseszni ....
karikusz allitsd at CMYK ra es huzd be szemre epp ne legyenek elcsuszva nagyon a szinek, Ertem hogy igenyesen allsz hozza , es igazad is van de az esetk 98% ban nem eri meg ezen agyalni hanem kell kerni egy testprintet es az alpjan esetleg utolag korrigalni.
[ Szerkesztve ]
-
janesart
tag
sziasztok
A photoshopban hol tudom megnézni hogy a munka során hova menti a temp file-t? Mert van egy 120 gb ssd-m és 1 terás HDD-m. A photoshop az SSD- vinyón van. Ha esetleg az ' terásra menti hogy lehet beállítani hogy az SSD-re mentse hogy gyorsabb legyen a photoshop? -
Hikvision
senior tag
Üdv Mesterek!
Lenne itt olyan hozzáértő aki segítene virtuálisan átszínezni a felniket feketére illetve "króm"-ra?
Sokat segítene a színválasztáson, de sajnos nem vagyok akkora spíler, hogy meg is tudjam csinálniElőre is köszi!
20 éve a PH-n.
-
-
-
törölt tag
válasz Hikvision #23435 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor megtartod az eredeti színt, az a legízlésesebb.
A fekete messziről úgy néz ki, mint egy acélfelni. Mondjuk fehér autón még annyira nem is mutat rosszul, a stormtrooper stílus jól tud kinézni, de ahhoz érdemes a hűtőrácsot is feketére színezni, hogy passzoljon.
Régi, főleg amerikai autókat leszámítva pedig nincs olyan kocsi, amin ne mutatna gagyin a króm (szvsz).
A photoshoppolt képpel meg az a baj, hogy a króm nem így néz ki. Ez inkább fehér, szinte matt, a króm meg pont hogy olyan mint egy tükör, itt pedig még színeket sem tükröz.
Persze ezt valósághűen ilyen alapképből szinte lehetetlen megcsinálni, tudom jól, mert rengeteg autós képet szerkesztek. Ha realisztikus eredményt akarsz, akkor jobb ötlet lecserélni egy igazi, lehetőleg hasonló krómfelnire a képen lévőt.
Egyébként még fekete festésből a legegyszerűbb krómot csinálni, mert az is rendkívül erősen tükröz, és a színeket is ugyanúgy visszaadja, szinte elég a fényerő/kontrasztot, vagy a "levels"-t állítgatni. Szemben mondjuk egy sárga festéssel, ami általában gyengébben tükröz, valamint ki is színezi a tükröződéseket.
És ha mondjuk fekete autóból akarsz sárgát csinálni, akkor sima színezéssel nagyon műnek fog kinézni, inkább tűnik aranynak, egyszerűen azért, mert teljesen máshogy tükröz a két szín.
Ugyanez a helyzet itt is, ilyen alumínium színű felniből nem lehet csinálni se realisztikus krómot, se feketét, bár utóbbit azért kreatívan megoldotta Grafirka.
[ Szerkesztve ]
-
trafoka
tag
Sziasztok!
Lehet hogy volt már erről szó, elnézést kérek de nincs időm végigolvasni az összes hozzászólást.
Photoshop CC-hez melyik VGA jobb, a quadro k420 1Gb vagy a gt740 2Gb? Ezek a választási lehetőségek, mást légyszíves ne írjatok! Egy i7 3770 proci mellé menne, van egyáltalán értelme dedikált VGA-t használni? Némi after effects, indesign és premiere is menne a gépen, de semmi komoly, csak kiegészítő munkállomás lesz a gép.Előre is köszönöm a segítséget!
-
ViZion
félisten
válasz trafoka #23444 üzenetére
Magam részéről a GT740-re szavazok a több ram és a GDDR5 miatt. Hogy IRL ez az említett progiknak számít-e, nem tudom, sokat nem hiszem.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Nagyon nagy szükségem lenne egy Photoshop szakértő segítségére.
Egyetlen egy darab hivatalos kép készült rólam diplomaosztón, de hál istennek annyira szarul sikerült, hogy ez így, ilyen formában nem mehet a nyilvánosság (család) elé.
A képen oldalnézetben vagyok és az egyik probléma az, hogy nagyon lefelé áll a szám, de vmi hihetetlenül elcseszett módon. Én viszont úgy gondolom, hogy túl nagy probléma nincs, mert igazából csak a számnak a szélét kellene feljebb biggyeszteni vmi kis ügyes szerkesztéssel.
Egyik barátom már próbálkozott a képpel, de nem lett az igazi.
Illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy van-e vmilyen módszer arra, hogy "intelligens" módon legyen megvilágosítva a kép?
Ha vki tudna rajtam segíteni azt nagyon megköszönném, elég fontos lenne ez a fotó.
Privátban eltudom küldeni a kérdéses képet.Peti
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Grafirka
őstag
válasz pvt.peter #23446 üzenetére
Megertem a problemadat de azt javasolnam, hogy keress egy megoldast es keszits valahogy egy masik fotot magadrol
Nem allitom hogy lehetelen , viszont nagy esely van arra, hogy nagyon termeszetellenes lesz a vegeredmeny.Egy szaj sarkat vagy barmit egy arcon megvaltoztatni lehet, de aki ismer nagy valoszinuseg szerint egybol kiszurja , hogy valami nincs rendben.Ismerosoknek teljesen groteszknek tunhet az, amit egy ismretlen "megjavit " egy arcon.
Dobd at a kepet , megnezem, lassam mit lehet kezdnei vele ,de nem igerek semmit. -
*Ropi*
félisten
válasz pvt.peter #23446 üzenetére
Ha meg tudod szerezni a fotóstól az eredeti raw fájlt, az nagy segítség (nagyságrendekkel több lehetőség a retusálásban). Megfordítva: ha már csak a végtermék jpg van nálad, azzal lehet ugyan "maszatolni", de közel sem lesz olyan, mint ha rawból lenne újra kidolgozva ("intelligens" világítás).
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
szabacsik
őstag
Hello. Egy ismerősöm ps-ban szöveget ír és állítása szerint ha a mondatban van vessző és/vagy szám akkor az a szöveg elé kerül. Van erre valami megoldás?
/\____/\
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest