- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
válasz
Cheesy #23862 üzenetére
ooké, köszönöm a segitséget, akkor a videókártya a hibás, aztmondom majd hogy a videokártyának csíkozódása van vlmi hibás benne. nem köthetnek bele abba hogy eztz a jelenséget, csak 1 program jeleniti meg? ( ud pixel) elég bizonyiték ez? vagy visszaküldik? a vinyórol van biztonsági másolat mentés, de nincs hova kimentenem a 20 gb ot
a memóriát meg arra jutottam hogy kiszedem
még 1 utolsó kérdés:
a tászkóba vigyem vissza, vagy a hivatalos acer szervizbe? ha jóltudom az acer házhoz is jön! jól tudom?mert akkor kihivom, megmutatom miröl beszélek ( remélem elég ha 1 program bizonyitja, majd örülök hogy elviszik, és remélem vissza is hozzák gyorsan)
-
bb.bocs
őstag
válasz
Cheesy #23857 üzenetére
magyarul a képmegjelenitö az mit takar? a tvt vagy a laptop képernyöt? most leszedtem az undead pixel 2.2 nevű programot, ami rámmutatott a halott haldokló pixekre. sorban lefelé... bal fölsö sarokból egyenesen le a közepe felé olyan 7 db tuti pixel...akkor ha kérdezik mondjam el hogy rákötöttem hdmi kábellel 1 tvt, és utána jelentkezett a pixelhiba, vagy csak azt mondjam hogy jelentkezett a hiba most?... ez akkor képernyö laptopkép gond, vaagy videókártya gond? ( ha visszaviszem leformázzák a vinyót? mennyi idö mire megcsinálják )
ui akkor asszem értem, a videókártya kapott sokkot a pixeles tv töl? merjem elmondani hogy tv t kötöttem rá és pixelhibás lett?
-
bb.bocs
őstag
válasz
Cheesy #23853 üzenetére
aha. hát hol előjön a hiba hol nem
most pl eltünt !
elözmény, rákötöttem hdmi vel 1 tvt ami kiderlt hogy kontakthibás. lehet ez okozza a laptopnál is ? eddig ilyen nem volt... most eltünt, de nagyon félek, nem olcsó gép
valami monitor filtert tettem msot fel és eltünt... de nem értem én ezt -
hekkerman
tag
válasz
Cheesy #23833 üzenetére
Igazából azért tiltanám le, mert elvileg így sebességcsökkenés van, hogy nem közvetlen a monitorra küldi a cuccost, hanem először betölti az igp memóriájába talán, aztán az igp küldi ki a képet. Egy 96gt is több pontot csinál vantage-be, mint ez, pdig ebbe másfélszer annyi számoló van
Jó, tudom, hogy nem atomerőmű ez a vga, meg nemcsak tesztprogramok számítanak, de azért ad egy támpontot.
Amúgy, megválaszolva magamat, feltettem a moddolt biost, szinte mindent lehet buherálni benne, de amikor letiltottam az igp-t és always enabledre tettem az nvidiát, akkor nem volt kép, vakon egyből vissza is állítottam az igp-t és most bújom a fórumokat, hogy hátha meglehet csinálni. Más gépnél simán moddol biosszal meg lehet csinálni, persze lehet, hogy ott titkon fel vannak erre készülve -
Mikisys
őstag
válasz
Cheesy #23600 üzenetére
Ha nem használod a gépet, akkor a beállításoktól függően, egy idő után lekapcsolja a HDD-t.
Miután lecsuktad, elaludt, de még előtte kikapcsolta a HDD-t és felnyitás után nem kapcsolta vissza, mert ez nincs beállítva a beállítási menüjében.
Energiagazdálkodás: HDD ki-bekapcsolása, hibernálás, sleep, hasonló menüpontokat nézd végig és annak megfelelően állítsd be, ahogy neked jó.
Ha nem sikerül valamiért így jól beállítani, akkor azt érdemes választani, hogy lecsukáskor kapcsolja ki a HDD-t és felnyitás után pedig, a bekapcsológombbal kapcsolja be.
Ha nem sikerül, akkor a gyári lemezéről hiányzik valami, vagy a Windows beállítás nem jó, vagy felülírja a gyárit, vagy.....
Legegyszerűbb kikapcsolni a gépet, ha nem használjuk, ez biztos megoldás és ettől nem hibásodhat meg.Üdv!
-
-
mesysil
csendes tag
válasz
Cheesy #23543 üzenetére
Nekem ezen a problémán kívül semmi gondom nincs a géppel. Minden jól működik. Még egy .fagyás nem volt pedig sokat nyúzom. Kipróbálom amit irtál hátha megy. De ha jól látom ott 7.02 vna fent az oldalon. Nem tudnád elküldeni a te driveredet. Meg megmondhatnád h mit inditsak el benne. mert több instal fájl is van.
-
mesysil
csendes tag
válasz
Cheesy #23535 üzenetére
Helo!
Köszi a választ. Most már be is tudom kapcsolni. De nem talál semmi bluetooht kapcsolatot, pedig itt a teló melette, meg a teló se találja meg a gépet. Beállitottam h mindenki számára látható legyen de nem megy. A bekapcsoláskor a windows felrakott valami drivert a bloetoothnak. Én próbáltam feltenni azt a drivert amit hozzá adtak: Bluetooht Atheros 7.02 és mikor végezni megjelenik lent egy kis ablak h az ezközt nem sikerült megfelelően telepiteni. Nem tudom mi lehet a gond. Megnéznéd nekem neked milyen driver van hozzárakva? Windows vagy valami más? Köszi előre is. -
Muerte
addikt
válasz
Cheesy #23516 üzenetére
Hát vigyék el és teszteljék ők is egy hétig legalább!
Fordítva is lehet ám igazad,bizonyítsák be ők hogy ez user error vagy szoftveres(mondjuk akkor szívás van) hiba nem pedig hardver.Ne hagyd ennyiben szerintem.
Én személy szerint próbálnék teljes cserét kérni a helyedben mert nekem is cseréltek egyszer alaplapot acer-ben és nem oldódott meg vele a hiba 100%-osan. -
Peak
addikt
válasz
Cheesy #23500 üzenetére
nem nem dehogy,most igy értem a problémád.
ahci-ben működik a hotswap, a dinamikus energiaellátás, kikapcsolás-bekapcsolás, stb.
na már most a probléma valószinűleg az, hogy a sleep után a BIOS az AHCI parancsok értelmében ébresztené az eszközt, a vinyó nem lép működésbe. ezért a windows kernel összerohad.
ennyi alapján nem lehet kitalálni, hogy a chipset BIOS vezérlése szoftveresen valahol kevés, vagy a vinyó nem dolgozza fel a kapott jelet időben, pl. timeout miatt..igy a probléma megmarad szoftveres eredetűnek.
érdemes volna BIOS frissítéssel próbálkozni, és/vagy a HDD firmwarét is ellenőrizni, van-e frissebb.
kötelességemfelhivni a figyelmed, hogy ha nem vagy biztos magadban, akkor inkább bizd szakemberre a BIOS frissítését, mert egy elkefélt BIOStelepítésre nem vonatkozik semmilyen gyártói vagy kereskedelmi garancia.
-
Peak
addikt
válasz
Cheesy #23497 üzenetére
semmi köze nincs a chipset hibájához. ez nem hiba.
az AHCI - IDE vezérlés-különbségből adódó probléma 3-4 éve már tudott, ismert és elmagyarázott jelenség, teljesen normális.
a hardveres vezérlés és a hozzá tartozó szoftveres támogatás szakmai kérdés.vagy IDE módba állitott BIOSal telepited a windows, és akkor annak megfelelő vezérlő szoftvert tölt be, vagy AHCI móddal állitod és telepited.
ha a már eleve pl. AHCI módon telepített windózra egy IDE biosbeállitást engedsz, és azzal bootolsz, ne csodálkozz, hogy a kernel megcsuklik.
XP telepítéséhez bele kell forditani a legfrissebb intel drivert az AHCI telepítés, asszem a Vistánál is van trükk, w7 nativan támogatja.
logouton meg 2 perc alatt leoltanának.
szóval ez nem hardverhiba, nyugi.
-
Cheesy
őstag
válasz
Cheesy #23477 üzenetére
Megcsináltam tegnap napközben, párszor azóta újra lett indítva, ma meg "hidegindítás" is probléma nélkül zajlott. Tehát ez volt a kulcs.
Szerintem csinálok belőle egy jó összeszedett illusztrált logout cikket, hátha a későbbiek során másnak is lesz rá szüksége.Namost ez akkor azt jelenti, hogy az alaplapi sata vezérlő a ludas? Tehát gyárilag rossz? Ez garanciális hiba? És ha igen, akkor hogy tudom érvényesíteni? (Mert a szervizben nem tudom, ki fog-e derülni a hiba és akkor visszaküldik az én költségemre ugyanúgy)
-
endruboy1
senior tag
válasz
Cheesy #23471 üzenetére
Nálam akkor csinált ilyen betöltésnél kifagyást amikor BIOS update után átállítódott AHCI módra IDE-ről (de lehet h fordítva már régebben volt). De az azért volt szerintem mert a Win nem úgy lett telepítve és nem szerette a változtatást. Azért megpróbálhatod átállítani hogy úgy megy-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- További aktív témák...
- TUF F15 FX506HC 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Precision 7670 27% 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest