-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bb.bocs #30669 üzenetére
Hát ilyen menetközben lehúzós dolgokat nem szerencsés csinálni...
Ha barna, az nem normális, de lehet csak a műanyag színeződött el. Ha amúgy stabil a gép, akkor inkább húzd le végleg, vagy a szoftverében kapcsold ki, mert ez a vagy-vagy helyzet inkább idegesíteni fogja az illetőt.
Külső egeret adj hozzá, és kész. Sok notinak botrányosan gyenge (pontatlan) a tapipadja, hogy inkább egerezek. -
válasz
bb.bocs #30663 üzenetére
Ha az alap Windows driverrel is produkálja, akkor az hardveres hiba, vagy valami szalagkábel-szakadásra tudok gondolni. Lehet jobb lenne vadászni egy "alsóház felső résztét", szerintem párezerért találsz, aztán akkor megoldódna a touchpad-probléma, vagy egeret kell használni - vannak, akik születetten irtóznak a tapipadtól.
-
-
-
tgbzhnujm555
tag
válasz
bb.bocs #30066 üzenetére
sziaszok nekem van egy leharcolt Aspire 5755G-m
viszont szeretném kicsit restaurálni...
boltokba néztem, borzasztóan drága hozzá a kijelzőkeret, és az alsó ház!!ha valakinek akad fölösbe, vagy akár egy szép állapotú alaplaphibás vagy hardverhiányos gépe és emberi áron megválna tőle, kérem jelezze nekem privátban
kösziiiii
-
OverKiller
tag
válasz
bb.bocs #26062 üzenetére
Szia!
Nekem is 5750G-m van, i5-2410M + GT520M, és alapvetően nekem is melegszik, ilyen 80 fokig megy fel, és nincs vele bajom. Jelenleg egy NotePal X-Slim van alatta, úgyhogy szerintem érdemes beszerezni egy hűtőpadot, ha játszol is vele, mert ezeket a gyári hűtéseket nem hiszem, hogy high-end gaming-re tervezték.
-
online1986
tag
válasz
bb.bocs #26050 üzenetére
90 fok volt nekem is i3 2350M terhelés alatt Acer spórolt a hűtésen!
90 fok nem igazán tesz jót a gépnek szerintem!Hűtés csere ezt került a gépbe [link].Sikeres eredmény 72-74 fok (mx-2 paszta).És a venti is csak játék közben pörög fel max-ra! Apire 5755G i3 2350M 4GB ram GT630M 2GB DDR3 erről a gépről van szó!
85 fok után élvezhetetlen a játék a gépen!Ez volt a tapasztalatom! -
Peak
addikt
válasz
bb.bocs #26013 üzenetére
bizonyára tudják az intel tervezői, hogy miként kell működnie egy processzornak, és valószinüleg az OS kernelét sem hülyegyerekek irták.
egészen biztos, hogy neked a processzor órajelét és hőmérsékletét kell 0-24 vizslatnod és ellenőrizgetned, vagy inkább örömmel használnád a gépedet? -
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #25996 üzenetére
Ez kb. olyasmi lesz, hogy mivel nem ezzel a procival szerelték gyárilag, lehet, 2 chipet lehagytak róla, minek az, mert nagy szériánál számíthat a dolog. Nagyjából ennyi. Sajnos Noti nem PC, nem lemhet csak úgy bővítgetni. Amúgy mikor megvetted a gépet, már akkor is voltak problémák, mert eleve a GT520M gyengusz volt a játékhoz, ha jól emlékszem. Sajnos ha játszani akarsz, inkább VGA kell, nem űber proci, és ezt anno mondtuk is. Szerintem kár volt bővíteni, inkább bele kellett volna törődni, és egy erősebb konstrukcióra cserélni a mostani gépet. Bocsi ha lehangoló voltam, de nem szeretem ezt a fajta mókolást a gépekkel. Olyan mintha Dacia-t vennék, és upgradelni akarnám BMW-nek. Tudom, tuskó vagyok, de ez van. Ez nem az Acer hibája, ez a noti nem erre lett kitalálva.
-
kalmani
tag
válasz
bb.bocs #25787 üzenetére
Optimális beállítássokkal meg lehet hosszabbítani a SSD élettartamát.
Ki kell kapcsolni az operációs rendszerben a felesleges kényelmi szolgáltatásokat, amik SSD mellett szükségtelenek. Indexelés, virtuális memória, biztonsági mentés, explorer előzmények, stb. A win7 pedig már képes az SSD egész területét használni, nem pedig egy adott helyre naplózgat. Ha a gyári élettertam adatok igazak, akkor nem kell félni, hogy elöbb tönkremenne, mint a HDD. Legalábbis hétköznapi körülmények mellett. -
OverKiller
tag
válasz
bb.bocs #25792 üzenetére
Igazából ezeket nem tudom, mert sajnos még nincs SSD-m, de már tervezem hogy veszek, de én egy nagyobbat akarok, ilyen 240Gb-osat, mert vannak fontos programok amiket a rendszer mellé szoktam tenni, meg van amit nem is tudok máshova tenni. (lásd. Visual Studio.. Valamiért ragaszkodik hozzá, hogy egy részét a win mellé tegye, és ha már ott van az egyik része, mért tenném máshova a másik felét?
)
Az összes információ amit leírtam, úgy írtam, hogy csak olvastam őket SSD leírásokban és tesztekben. -
OverKiller
tag
válasz
bb.bocs #25787 üzenetére
Hamar tönkremegy? Ha jól tudom, akkor egy MLC SSD-t 1000x lehet megírni, mielőtt a cellák meghalnak. Ez egy 60Gb-os SSD-nél 60Tb adat írás. Egy teszt szerint ha nem ipari célokra hasznosítjuk a meghajtót (amit ugye nem tervezel, mert csak win lesz rajta, meg az alap driver / szoftver) akkor napi 20Gb-ot írsz rá (+10% a NAND). Akkor ha ezt leosztom, kijön, hogy 2700 napot bír ki mielőtt tönkremegy. Ezen számítás szerint előbb veszel új SSD-t, minthogy tönkremenne.
-
bb.bocs
őstag
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #24852 üzenetére
Játékok VGA limitesek mostanában, és tegyük hozzá a GT520 a 48 shader modullal igencsak belépő szint
Szerintem jobban jársz, ha használod így a géped, és majd cserélsz egy korszerűbbre. Én ha véletlenül vennék laptopot játszani is, GT640 alatt elfelejtenék most mindent.
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs #24848 üzenetére
Bár hozzátenném, nem tudom mit akarsz az erősebb CPU-val. Ha jól emlékszem GT 520M van benne, és játszanál. Viszont erősebb CPU-val sem fognak számottevően jobban menni a játékok. Csak akkor cserélj CPU-t, ha valami kódolás, vagy hasonló számításigényes feladatod van esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest