- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robertho79
csendes tag
-
Kamikaze240
tag
MOst készülök új windowst rakni rá lehet csak annyi gondja lesz. MÉg mondjuk annyit megfigyeltem hogy nagyon hirtelen változik a hőmérséklet egyik pillanatban nyugalmi állapotban van vagy max 25-30 fok a proci legmelegebb mutatója egy vagy 2 másodperc elteltével mikor valami picit használja a procit felmegy 80-vagy akár 90 fokra is hasonlóképpen az alaplap is.
-
xray_
tag
A kettő között ha jól tudom a CPU a különbség az egyik i[5,7] - 3[3,5]17U (alacsony fogyasztású) és a másik i3-2375M-mel szerelt.
Melyik melegszik jobban? Mennyire megoldott ezekben a vékony modellekben a hűtés nagyobb terhelés mellett?
"Milyen notebook-ot vegyek" topicban idézem "nagyon gagyi" -nak állítják. MM-ben tapogattam ott elég masszívnak tűnt.
-
-
plaschil
aktív tag
Igen, ezeket elolvastam én is...
Gondoltam egy nálam pixelben jártasabb ember majd megmondja a tutit a képről. Ahogy számolom olyan 20-25 pixel sérült, hogy ez most sub vagy nem, nem értek hozzá. Ha a képernyőt 4 részre osztom függőlegesen, akkor a bal oldali résznél van az összes hiba. Ígyni: |X| | | | -
ZewaDeluxe
tag
Üdv!
Firmware tegnap előtti, összes driver fent - mint említettem, minden tökéletesen működik, semmilyen stabilitási probléma nincs, gyors is a rendszer, tehát az alapproblémákat nagyjából ki lehet zárni (+ kezdő sem vagyok teljesen, csak laptop-ügyekben nincs sok tapasztalatom...
). Az, hogy a Vertex 2 nem egy friss típus igaz ugyan, de a S-ATA 3 tudtommal visszafelé kompatibilis... Felmerült ugyan bennem is ez a lehetőség, de ELVILEG ez nem lehet baj... Tény, hogy jó lenne kipróbálni egy új darabot - akkor lenne összehasonlítási alap...
Szerintem érdekes a jelenség, és lehet, hogy másokat is érdekelhet (kezd népszerű lenni ez a Caddy-dolog): SSD a caddyben = kb. S-ATA I-es tempó, SSD visszarakva az 5 éves alaplapra egy Core2Duo-val = megy, ahogy kell.
Közben eszembe jutott például: lehetséges-e valamilyen feszültségvesztés a csatlakozásokon, ami miatt valamilyen "low performance" állapotba teszi magát az alaplapi vezérlő? Vagy: natív S-ATA 3-as vezérlőn van-e az optikai meghajtó csatija? Ötletelek csak, semmi konkrét...
Mindenesetre köszönöm a javaslatokat!
Szerk.: jut eszembe: az AMD honlapjáról nem lehet frissítést letölteni ehhez az APU-hoz (A8-4555m). Kiválasztod a megfelelő alcsoportokat a drivereknél, és kapsz egy letölthető AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool-t, ami azt írja ki a telepítés közepette, hogy nincs kompatibilis eszköz a gépben (WIN8 PRO 64Bit). Többször próbálkoztam, nem megy. Hozzáteszem: az ACER oldalán letölthető driver kifogástalanul működik (bár tavalyi...), de ha ott nem lenne elérhető, akkor sehonnan... Legalábbis most úgy tűnik...
-
pomk
őstag
Az a furcsa az egészben, hogy egyik napról a másikra történt mindez. És úgy emlékszem, semmin nem állítottam semmit.
Ez a beállítás dolog nem úgy működik, hogy laptopnak be van állítva, hogy hol küldje ki a jelet, és minden film-zene lejátszó program, játék, böngésző ott küld ki mindent? Azt tudom, hogy pl. a SplashPro-nál be lehet állítani a hangoknál, hogy 5.1, 7.1, HDMI Bitstream, stb. legyen. De ha jól gondolom ez csak azt befolyásolja, hogy a filmre kódolt hangot átalakítsa-e vagy eredeti formátumában küldje a kimenetre? -
Dxx
tag
Az invertert egy webshopból vettem, viszont használtan. Lehet trógerek és hibásat adtak. a kábeleket megnéztem, megmozgattam működés közben ( amikor jó volt a kép) semmi reakció. Netet feltúrva találtam olyan leírást amiből kiderült, hogy valószínűleg az inverter kapcsol le, és ez lehet egy alaplapi vezérlő hiba is. Így valószínűleg beviszem egy szervizbe.
-
Kiskokó
veterán
Hm ... te is k*rva okos vagy úgy látom
(volt már 6 különböző féle laptopom+ a saját asztali gépeim... NAGYON érdekes módon soha nem volt még semmilyen driver telepítési problémám pedig ezekközt 2szer is volt már acer...)
Az a baj hogy manapság a gyártók összebasszák a gépet egy előtelepített fossal mint hogy odaadnák valamilyen adathordozón a windowst.
Persze eddig is elő volt telepítve csak nem így...
mind1 ezen nem is vitatkozok...Biztos én vagyok a hülye ha a saját driverja nem jó neki. stb
Pl.. szerinted miért én vagyok béna HA MINDEN DRIVER FENTVAN (MÁR A VGA IS)
És nem mennek az FN gombok felei!
Én vagyok a hülye ugye ?Mind1 én itt befejeztem, a Prohardvert azé szerettem régen mert itt mindig segítettek stb... sajnos egyre jellemzőbb hogy csak a beugatás meg a kurva nagy okoskodás megy...
-
ZewaDeluxe
tag
(Szerkesztve az előző hsz. ...)
Igen, jogos, ez sem volt 100%-os, de azt azért mégsem mondták, hogy "mindegyik". Oké. Értem azt hiszem, hogy bekavar a több új variáció. Tök jó lenne tudni, hogy a következő 1-2 héten mi várható. Tényleg nem létkérdés a bill-vil., de kellemetlen lenne, ha megvenném most, ami van, aztán 1 hét múlva megjelenik a bővített...
Köszönöm még egyszer az utánajárást!
-
Girmin93
tag
-
Ellia
addikt
Sose állítottam magamról, hogy informatikus vagyok hiába van az oklevelembe írva
( térképész és -térinformatikus). Ilyen jellegű problémába még nem futottam bele és a neten se találtam szinte semmi megoldást rá, azért kértem itt segítséget.
Szóval, ha már ajánlottad a Hiren's boot cd-ét melyik programot ajánlod az n+1-ből ami rajta van és biztosan nullára fogja gyalulni a merevlemezt, hogy fel tudjak telepíteni egy w7-et?
(zárójeles megjegyzés: windows xp pendriveról felmászik és el is indul)
-
Déve
tag
A helyzet az, hogy teljes mértékben az történik amit leírtál.
A problémám elsősorban az, hogy az aida szerint 1600MHz-es ez a nanya-kingston akármi amit vásároltam, holott én 1333MHz-eset rendeltem, a dobozán is az van, sőt, a ramon található kingston címkén is ez van.
Az hogy nanya chipek vannak a modulon végülis nem zavarna ha működne rendesen az egész... -
Muerte
addikt
Nem láttam érdemi különbséget a kettő között,sőt őszintén szólva nekem low-on FXAA-val szebbnek tűnt a játék... Az msaa meg csak mossa a textúrákat és nem élesít,persze ez egyéni vélemény.
TressFX-be az a poén hogy az AMD ezt eleve compute shader-ből vágja míg az NV-nek valószínű néhány fps minuszba kerül majd,egyébként semmi extra.
-
bb.bocs
őstag
örülök és csöndben vok.csak mivel összevariáltam a gépet azért félek.és 3.1en megy...energiatakarékoson jobbb de felmegy itt is 2.6 ra kb. de ahogy látom a 3.1 csak 1 mag...
teljesítménycentrikuson 70 fok.3.1 ghz
kiegyensúlyozottan 60 fok és 3ghz
energiatoson meg 56fok és alig ghzyoutube fullhd film közben
-
törölt tag
Ha már valósághűen kell fogalmazni, akkor leírom konkrétan, hogy az én gépem megjelenésekor sem volt Windows 8. Mégis minden hardvert felismert a 8-as, annak ellenére, hogy nincs hozzá hivatalos támogatás. A Windows 7-as drivereket nem is próbáltam, mert azok nélkül is ment. Azóta is csak update driverek jöttek ki rá. Azokat fel kell tenni, és kész.
-
Ubul86
őstag
nameg az Acer nem fogja egyenként a 2011-es modelljeit ellenőrízni hogy kifogástalan a win7 driver a win8hoz is, max a népszerű modelljeit. Amúgy is ,win7 alapokon nyugszik a 8, miért ne menne a win7es driver rajta...ugyanez igaz a vista - > win7 kompatibilitásokra is.
ettől függetlenül én még mindig nem vagyok megelégedve a win8-al,de ez már az én bajom
-
-
beach head
senior tag
Nem mostanában volt, de mikor oda került, egyrészt hetekig nem volt alkatrész a géphez.. Saját hivatalos szervízbe.. azért ez szép, nem vették észre azt a hibát amit itthon egy nem hivatalos szerviz jelzett, megnyúzták az amúgy se acélos gumi nyitó gombot, és egy elég ergya alsó burkolatot tettek rá,a cserélt eredeti helyett, amin az 5. talpacska le sem ér az asztalig vagy talajig, vagy hogy mondjam, de nem is baj talán mert nincs is rajt gumi borítás...
-
beach head
senior tag
Nem garanciális javítások, illetve alkatrészek rendelésében márkaszervizünk áll rendelkezésére:
EC-CO Kft.
H-1023 Budapest
Fillér utca 44.
Tel.: ( 06 1 ) 224 7010
Fax.: ( 06 1 ) 224 7011
email: info@ec-co.hu
web: www.ec-co.huGarisan meg viszik csehországba. Bár az is egy rakás fos.
-
Müszi
senior tag
Nem gondolod, hogy a kisujjunból szoptuk ki többen is ugyanazt. Persze be lehet menni egy szarvízbe is, ahol hozzánk hasonló fafejek ülnek és ugyanígy osztják az igét, mert a gépbe csak jópénzért nyúlnak ugyebár. Az igénytelenség nem ott kezdődik, ha az ember elkerülve a felesleges pénzkidobást, megpróbálja maga orvosolni a bajait.
-
hekkerman
tag
Akkor mégegy utolsó kérdésem lenne.
https://www.acer-apac.com/acer_web/
ide beírtam az snid számomat, és ezt kaptam:
We are sorry, we could not find your record. This could be due to: -
- The searched number could not be found
- The product warranty has expiredViszont én 11.10.19-én vettem a gépem, kiskereskedésben. Akkor a garancia kiterjesztésnél gondolom az számít.
-
hekkerman
tag
ACER SV.WNBA0.B01 Garancia kiterjesztés 1 évről 3 évre
Ez a neve, igazából, ha nekem elromlik, tökmindegy, hogy ki vállal felelősséget érte.
Rendes pc szaküzletben találtam ezt amúgy. google-ba beírva több helyen is árulnak ilyet.
Akkor ez is ilyen, amit te leírtál? Mármint ahol venném, átvállalja a garanciát? Vagy mégis normális? Nem tudom eldönteni.
-
Muerte
addikt
Akkor a villámcsapott notebook-omban miért ajánlottátok fel annak idején a vga javítását,csere helyett? Ja és ha mondjuk most szeretnék venni egy 9600mGT-t tőletek, honnan tudnám hogy új-e amikor már rég nem is gyártják?Azt mondod törvény
Az nekem édes kevés garancia barátom.Na de nem offolom szét az acer topikot tovább,de az acer és a dell hozzá állását és garanciáját szvsz nem említeném egy napon.
-
Krike
aktív tag
Előző melóhelyen volt hiba dell lati 420 subnotival, időnként kihalt kékhalállal. Bejelentettem a hibát a vásárlás helyén, mondták, bocsi, nem garis. Mondtam bocsi, itt a számla, 3 évben benne van, és garis. Ja , jó, mondták ők, mi a hiba? Megírtam hibakódját kék halálnak. Két hétig síri csend, majd telefon, lehet vinni a gépet, itt az új alaplap, és a hdd. Tehát ez így mukszik
-
zsero
aktív tag
A ventillátort az EC vezérli, és csak az új EC (KBC) verziónál jelentkezik a hiba. Régi BIOS - KBC-jével nem, tehát valami vagy a venti vagy az alaplap vezérlőjében bibis.
A monitor gammája vagy világossága változik kb. 30 másodpercenként, de csak az AMD kártyával. Azért küldték vissza, mert nem jelentkezett náluk.
-
seldonecceho
csendes tag
Ok, srácok, köszi, hogy rávílágítottatok a hülyeségemre, mert magamtól nem jöttem volna rá, hogy elcseszett ökörséget csináltam.
Szóval köszi, ez az infó megvolt, az érdekelne tud-e bárki olyan varázslót a méregdrága márkaszervízen kívül, aki tud pénztárcabarátabb megoldást. Ezt az EC-CO-t azért megnézem - jajj, de hát ők a márkaszervíz... -
Studi22
aktív tag
-
TotO'
aktív tag
"Kétszer volt szervízben semmit nem csináltak vele kb. Oké hogy meleg van, de 87 fok? Gari már lejárt, nem is akarom oda küldeni mert átfújják én meg 2 hétig gép nélkül vagyok..."
Tudom hogy te Peak az Acernek dolgozol, de felettébb idegesítő, hogy gyakorlatilag nem lehet játszani rajta :/ 65-70 fokos alap gépezéssel (netezés, sorozatozás). Kétszer küldtem vissza Brnoba, mindkétszer annyi volt hogy átfújták. Vagyis második alkalommal a papíron az állt hogy, én a ventillátor hangjára tettem panaszt, hogy túl hangos, megoldás: ventillátor cseréje, pedig ezt egy szóval sem említettem, jó ez nem a szervízes hibája hanem a diszpécseré..
Ja és mindez Notepal U2 paddal.. ami eleinte kb 5-8 fok mínuszt jelentett, most már félek kivenni alóla, mert lekapcsolna 90 fok miatt.
-
Studi22
aktív tag
Sima headset (iphone) nem működött, majd átdug asszony 5310-es notijában tökéletesen szól illetve egy sony vezeték nélküli headsetnek adapter része szintén átdug asszony notija ott mködik plusz a tv-nél is ezt használom éjszaka ott is kiválóan teljesít.
Ezt szűz gépen is leteszteltem és nem változott az alap helyzet ugyanúgy nem szól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged