- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #5958 üzenetére
Hello!
Bizon a RAM feszültség fontos, azt állítsd be amit rá van írva a memóriára
NB-t teheted 1.43V-ra, afelett nem nyersz semit, csak instalbilabb les za deszka.
(#5959) Gabisan: Dell Notebookoknál tapasztaltam ilyesmit, a fatálison nem találkoztam a jelenséggel. A legújabb BIOS alatt a beta18-at érted?
-
törölt tag
válasz
#81552896 #5956 üzenetére
Megoldottam!!!
4 x 2 GB DDR2-800 memória esetén, át kell állítani a biosban a következő értékeket:
DDR2 Voltage: 1.85 V-ról-------------->2.10 V-ra
NB Voltage 1.20 V-ról-------------->1.50 V-ra.Tehát nem elegendőek a gyári feszültség (V) értékek, ennél magasabb értékeket kell beállítani.
-
-
-
stephenpoe
tag
válasz
#81552896 #5008 üzenetére
Nem volt még rá időm...de talán emléxel,nekem volt bass,csak center nem,és az is csak a játéknál,meg egy-két filmnél...Aztán voltak gondok az HDD-vel,nemrég betettem egy régebbi meghajtót,amin volt egy w7.Ráraktam a legutolsó biztonsági mentést,és akkor,mindent új dolgot telepített,a hangkártyát ias beleértve.Ugyan nem tudok a Creativ felületen semmit csinálni,viszont minden-mindenhol szól,elég szépen.Érezhető a különbség,ha átdugom az alaplapira...Szóval nem bolygattam.De elmentettem a leírásod,és meg fogom próbálni,már csak kíváncsiságból is.....Köszönöm
-
stephenpoe
tag
válasz
#81552896 #4968 üzenetére
Köszönöm a válaszokat,sikerült megoldani.A regisztráció miatt be kellett engedni az ehhez tartozó kémvírusokhoz hasonló algoritmusokat,ezt az antivírus nem engedte.Inaktiválás után,megtörtént a regisztráció,antivírus vissza,és most klappol minden.Váltás lesz a digire,de nem most,hanem az év végén,mert anyámék utcájában még nincs kiépítve a hálózat.....Köszönöm a felvilágosítást,mindenkinek!
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4967 üzenetére
Nekem volt ATI kártyám az asztaliba is...nem volt vele semmi bajom.
Az élsimítás is sokkal jobb vele, mint az NV-val.Mai napig használatban van és driver probléma sohasem volt.
Ami most van ATI VGA a notiban az sem válogatott a driver téren. Csak tesztelés képen futtattam rajta játékot, de soha semmi gond nem volt vele.
COD 4-5-6, Dragon Age, Borderlands, Armis Of Exigo...és még sorolhatnám.(#4966) grunge...ha én váltok, az már teljes konfig váltás lesz...szőröstül-bőröstül
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #4953 üzenetére
egy évet nyuztam egy 2600xt-t és semiféle driver problémáról nem tudok referálni. ezek régi legendák, régebben valóban volt ilyen, de annak is már sok-sok-sok éve.
az meg hogy miylen chipset van a lapon, lényegtelen. crossfire & sli ugyanugy hidegen hagy, inkább legyen egy kártyám, de az erős. minek zabálja kettő az áramot, nomeg több kártyás rendszerben a játékon múlik nagyban hogy támogatja-é vagy neme. ha nem csúcs káryákból raksz össze iylet, akkor igazábol nincs túl sok értelme, mert midnig lesz egy gyorsabb egy kártyás alternativa. vagy ha nem, is gyorsabb, észszerűbb az tuti
a logok a játékoknál meg azt jelzik, melyik gyártó adott több pénzt nekik ezért, csak marketing, semmi jelenmtősége. hacsak nem csinálnak valami disznóságot, lásd uj NFS, de ez meg a kiadó/fejlesztő sara, nem a gyártóké elsősorban
én midig azt veszem ami a legjobban megéri az árát, anno ezért vettem a 2600xt-t is, meg a 9600gt-t is.
5770-el csak az a 'problémám' hogy pcie 2.1-es a lap meg ugye régebbi. sebességre nézve ennek semmi jelentősége, viszont olvasni neten hogy régebbi lapoknál kell bios frissités, hogy eme ujdonságok megfelelően működjenek. ezt kéne kipróbálni. gondolom fermi is ilyen lesz, szoval akinek módjában áll, tesztelje csak le
Jöhetne már az uj nv-kártya, ha másért nem is, árharcért. az mindenkinek jó lesz
(#4954) chap-man: anyniért sikerült megvenni? az igen
én is megvárom uj nv-t, bár tuti nem lesz olcsó. hatalmas az a chip
-
Maxxter
senior tag
válasz
#81552896 #4900 üzenetére
3.5-tel most néztem meg a legalább 5 éves raptoromat és hibátlan állapotban van. De a sebességét inkább nem írom be.
Viszont egyenletes volt, nem voltam cunami szerű hullámok, mint a másik kettőnél.
Szerintem ha átmennék és vinném a hűtőmet is, lenne
, hogy mit is tud a géped.
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #4891 üzenetére
CPU VTT emelés nagyban hozzájárulhat a stabilitáshoz! külföldi forumokon is sokaknak segitett ez ( pl.: HEXUS). Én is megemeltem picit. 333*9-en hajtom a gépet, minden energia gazdálkodós funkcio megy e mellett. ha nem adtam a VTT-nek is kicsi feszt, akkor fagyott hébe-hóba. nálam csak a VTT, a RAM és az NB kap egy pici plusz-t, minden más auto. Régen Buffalo Firestix tuning ram-om volt, rajt volt a dobozán hogy 2.1V az ajánlott. ha nem adsz a RAM-nak, akkor tuti nem lesz stabil.
Gyári hűtő van a quad-on? a fesz emelés hatványozottan hat ki a hőmérsékletre. ez is lehet a fagyások oka szerintem. 65nm-es Quad-nál kritikus pont ez. 1.4V magfesz-el + gyári hűtővel soha nem lesz az stabil. 1.58V-os NB fesz esetén meg nem árt ha a ház oldalán van egy venti ami az NB-re fúj, vagy tegyél rá egy kis légkeverőt. 333*9-nek azért stabilan kell mennie. eltart ez a foylamat, az is biztos...másik javaslat: előbb a 3GHz-re keresd meg a beállitásokat, a RAM-ot tedd alap-ra vagy 533-ra. ha ez megvan, akkor megkereshetetd a ram feszt-t a 800MHZ 4-4-4-12-hez Unlinked-ben. rengeteget számia hűtés, mikor én toltam a gyárihoz hasonlo hűtővel az E6600-ost, akkor simán elértem fezs emelés nélkül a 70 fokot...nem is huzigáltam mig meg nem lett az Ánusz Torony(#4896) buherka: naja ez a pontozás már a vistánál is vicces volt. van valami technika maivel át lehet irni midnen dolgot 7.9-re, ugye win7-en az a legjobb
vinyónál még az lehet szerintem az oka hogy 5-6 között kapunk pontot, hogy vanak azért SSD-k meg Raptorok, aminknek kibérelték ezt a tetőteret
fene tudja, igazából sosem nézegettem nagyon.
volt viszont aki ezért bővitett ram-ot vagy mittomén mit, hogy neki ott több pontja legyen...kb mint a 3Trémárk.
-
stephenpoe
tag
válasz
#81552896 #4892 üzenetére
Hali!
Nem,nem az élményindex miatt vettem a vinyót,csak azzal volt a legegyszerűbb megnézni,mégis milyen a minősítése ,a többi hardverhez képest.Azért vettem HDD-t,mert szükségem volt szabad helyre,bár már volt 1 TB,és úgy gondoltam,ha veszek,akkor olyat,ami kicsit emel a gépem szinvonalán.Ezért F3-at vettem,de nagyon kaka volt.Mára kiderült,hogy azért,mert sajna rossz a hard drive.Már ki is vettem.Újraraktam a rendszert,egy másikkal,ami snassz 7200RMP-s,és újra elég gyors.Ha becsatlakozok az F3-am,akárcsak külsősként is,egyből lefagy a rendszer.Hát ezért kérdeztem az élményindexet.....olyan lassú volt vele a gépem,hogy nem tudtam,mi lehet a baj.Most lesz az első alkalom,hogy valami nem műxik,amit rendeltem....kíváncsi leszek,kell-e harcolni az e-bayyal.....
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #4880 üzenetére
Gratula! 3GHz-n négy mag + egy jó vga mindenre elég lesz még jóó darabig!
stephenpoe: jaja kalandozok én itt, mint egy bolygóhollandi
ezt a vinyo dolgot megnézem holnap én is. 5,8 nem rossz szerintem abszolute. lényeg hogy mennyi MB/s-el másolsz. volt hogy vinyorol vinyora (samu 250 - hitachi500) egy dvd iso-t 110 MB/s-el másoltam win7 alatt. csk néztük a monitort haverokkal hogy ez mi?
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4880 üzenetére
Szívesen
Na...akkor most öröm van.
Azért 3GHz 4 magon, azzal már egész jól elleszel egy ideig...persze ha nincsenek ilyen 3DMark-os vágyálmaid.
Bukerka...gondolom ez én vagyok, de elnézem neked...mivel most nagyon pezsegsz
(#4881) stephenpoe ...na ne magyarázz, már te is régi motoros vagy. Lassan már mi kérdezünk tőled
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4873 üzenetére
Persze, hogy benne vagyok...már másnak is felajánlottam a lehetőséget, de nem élt vele.
Én itt vagyok a 4 kerben és kockulokÍrtam privátot részletesebb infókkal, hogy merre is találsz és mikor a legalkalmasabb
(#4877) kt850921...a CPU fesz emelés valóban csodákat tud művelni, csak azért ésszel, ha gyári cooler van rajta...
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4857 üzenetére
Tény hogy ez a deszka nem a Quad procik barátja. Lehet, hogy a 4 mag miatt, hogy talán sokat felvesz...nem tudom.
Volt nekem szerencsém egy E6700-es C2D-hoz és ha egy picit megpróbáltam húzni, azonnal megdöglött.
Az 1600-as FSB-t milyen beállításokkal érted el?(#4860) kt850921...mintha éreztem volna, hogy most is téped a deszkát.
Amivel én anno szórakoztam Q6600-al az egy jó kis tuningos darab volt. Most is használja a srác, csak egy Giga P35-ös lapban. Elég kemény értékeket ért el vele.
Jó alacsony is volt a VID-je, így nem is kellett neki sok fesz, hogy hasítson.Lehet, hogy te éppen nem egy ilyen darabot fogtál ki. Simán előfordulhat.
Én lehet, amondó vagyok, hogy bizniszeld/cseréld el ezt a jóságot és szerezz egy E8xxx-es procit ami itt sokunknak van. Lehet, hogy "csak" 2 mag, de megy mint az ördög
Valamint tuningban sem szégyenkezik...volt itt már 500-as FSB is nekem. Maxi-nak meg talán több is. -
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4853 üzenetére
Nem a tuning miat kell a ramnak több fesz, hanem hogy stabil legyen, mert van amikor az 1.8V az kevés a droppolás miatt.
A Q6600-nak 9-es szorzója van. Ezért mondtam, hogy vedd vissza 8-ra vagy 7-re és az FSB-t passzírozd ameddig csak bírod. Ebben az esetben kell több plussz kakaó az északi hídnak. 7x400 -2.8Ghz vagy 8x400 -3.2Ghz az szép lenne, mert az 1:1-es arány szinkront jelent.
Vagy azt is megpróbálhatod, hogy visszaveszed 6-ra a szorzót és megnézed, hogy mennyi az FSB limited...tehát mit képes elviselni a proci e téren.
Aztán lehet adni a szorzónak. -
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4843 üzenetére
Északí hídnak adhatsz még egy keveset 1.43V-ot. Úgy is droppol a lap és ez olyan 1.4V lesz.
A ramnak adj 1.9-1.95V-ot...baja nem lesz.
VTT-nek, meg egy 1.35V-ot állíts be.Bróba...
10perc rendszerstabilitás teszt az semmi...minimum 3 óra kell neki.
(#4849) stephenpoe ..én meg nem mondom, hogy mekkorákat raktam fel. De szépen felszeleteltem őket linóleum vágóval. Úgy nincs akkora súlya. Leglettelem, szóval nem látszik a vágás.
-
stephenpoe
tag
válasz
#81552896 #4831 üzenetére
Köszönöm a javaslatot,de ez sajna túl drága nekem.A legolcsóbb,amit eddig találtam 99 dollár volt.De szeretném,ha majd beszámolnál a teljesítményéről....
Mit fog hajtani?Ehhez komoly cucc kell ám,...mármiunt csak akkor van értelme.De szerintem ez nem lesz gond Nálad....
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #4792 üzenetére
hello!
szerintem nagyonis jó a win7 RC x64. bátran ajánloma creative driverei vacakok..audigy 2 zs kártyám volt, rengeteget nyűglődtem anno evvel. a honlapon található meghajtoval semmire sem lehetett használni, modd-olt cuccokkal működött csak minden funkcio vista/win7 alatt. sosem volt XP-nél sem felhőtlen a helyzet, valami midig bugzott. amiota xonar-ozom hihetetlen hogy minden csak működik ahogy kell.
xp-win7 alatt is kiprószáltam a karit. mindkét géppel meghajtottam. szomorú hogy CL-ék ennyire eltunyultak...na de ezt már úgyis kitrécsetük itt a totyikban párszor....hagyjuk is....jönnek a rossz emlékek; a rengeteg lové amit akkoriban kiadtam a kártyáért
fene a pofájukat
PAX-drivereket is sokan használják. daniel_k support packjeinál nem találtam xtreme audio-t támogató meghajtót win7-hez
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4767 üzenetére
Kettőt és könnyebbet...hogy mennyi is volt az a beállítás amin teszteltem azt Q6600-os procit. Másfél éve tuti volt...ha nem több
Az északi hídnak kell rendesen kakaó. Én is olyan 1.5V-ot javaslok a Quad-hoz.
Nekem vígan megy 1600-as FSB-t 1.35V-on stabilan és még így is totál langyi.
Azt viszont itt észrevettük a többiekkel, hogy van akinek melegszik, van akinek nem. Nekem és Grungi-nak nem melegedős a lapunk. Ne kérdezd miért...nem tudom.
8-as szorzóval kell megcsípni az 1600-as FSB-t, hogy a 800-as rammal 1:1-es arányban legyen. Ebben az esetben nagyon hálás lesz a lapocska, mert így nagyon tud hasítani.
Ha nem fogod agyon feszelni a procit, akkor nem fog degradálódni, minimális fesz emeléstől semmi baja nem lesz.
Kérdés, hogy mennyi a CPU Vid-je...ez eltérő lehet. Van tuningosabb példány és van amelyiket szinte egyáltalán nem lehet húzni...ki kell fogni.(#4775) -royalflush-...szeva tesó.
Neked is BUÉK.
Látom visszahúz a szíved...Megy még a plexizés?
-
stephenpoe
tag
válasz
#81552896 #4769 üzenetére
...én most jártam ezt végig,egy E8400Wolfdale-val......szerintem is az 1.6 kell neked.Ha érdekel,priviben kűldöm,ami nekem fut....Az NB is fesz emelésre szorult,ahogy a Kollega
is említette....nekem egy kicsit melegebb a borda,mint egyébként,de venti nem kellett rá.....
-
stephenpoe
tag
válasz
#81552896 #4768 üzenetére
Hali.
Nálam olyan basszus van,hogy az eredeti hangkártya beállításban lévő basszust a felére kellett vennem mert semmit nem lehetett tóle hallani.Nekem centersugárzó nincs,de nem minden esetben.....csak a komolyabb 720p,vagy 1080p filmeknél vettem észre,meg a Gridnél.Itt minden effect tökéletes,csak a saját autómnak nincs hangja,ami nagyrészt a centersugárzóból jön.....
.....pontosan hogy is van ez a' fordított kábel dolog'?Ha kell a pontos meghatározás:Z 5500-as a hangfalszett..... -
Maxxter
senior tag
válasz
#81552896 #4760 üzenetére
Nekem volt Q6600 a lapban. 9es szorzóval 333-as FSB volt max. Nem emlékszem, hogy 8al próbálkoztam volna vele. Mindegy milyen biost használtam FSB limites volt. Szerintem az 1.6-tal próbálkozz. Itt mindenkinek kis NB fesz emeléssel és melegedés nélkül megy a lap, csak nekem nem.
Lehet neked is ilyened van. NB-nek adj 1.5V-ot, tegyél rá egy kis ventilátor is és így próbálgasd. Ha már stabil a rendszer, akkor kezd el csökkenteni az NB feszültségét addig, míg stabil marad. Én legalábbis így szoktam csinálni. Próbáld meg te is.
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #4760 üzenetére
Szia...
1.4-es Modbios-al nekem egész jól ment a Q6600-os. Nem az enyém volt, hanem a kollégámé. Csak teszteltem a lapban. Vitte a 8x400-at, 3.2 Ghz-en. Persze azért némi kakaót kellett adni az északi hídnak és a procinak...de vitte stabilan
Nem lesz baja a lapodnak ettől a Bios-tól. Sokan ezt használtuk. Kár hogy az 1.6-ból már nem csináltak ilyent. Páran váltottunk az 1.6-ra, mert csak az támogatja a 45nm-es procikat.Hozzáteszem ennek a lapnak nem a kedvence a Quad proci. A két magosokat jobban csipázza...de azért ne add fel
Ja és még annyi hogy a Quadro és a Quad nem ugyan az. A te procid Quad a Quadro pedig az Nvidia profi grafikus kártyája amik főleg munkaállomásokban találhatók, amiket grafikusok használnak pl. animációs filmek elkészítésénél, vagy DTP munkánál, 3D tervezésnél.
Szerk...és rohadt drágák a Quadro VGA-k...nem földi halandónak találták ki
-
grunge
addikt
válasz
#81552896 #4441 üzenetére
Szia! üdv a klubban
LDT-t ne piszáld, hagyd ahogy van. ha jol tudom, az északi és a déli hid közti kommunikácioért felelős, de ez nem biztos. Bios necces téma...18as az utolsó hozzá, az is egy fórumról.
Buher: az hogy a punkbuster nem megy, az a pb sara. ugyanis minden build-hez hozzá kéne igazítaniuk. most néztem mem olvasást, pár százassal dobott kevesebbet (ez lehet, hogy az everest sara). gépet semmivel sem érzem lassabbnak, sőt. jobban érzi magát evvel a 7-essel
pistát nem is lehet evvel egy lapon emliteni. az valami félkész izé
-
buherka
addikt
válasz
#81552896 #3122 üzenetére
Ja-ja...Üdv a klubban
nekem is vannak rajta pöttyök, de én letiltottam ezt a képernyőt, mert én inkább a Quick teszet nézem, hogy minden rendben van e a géppel.
Bios szerintem is már felejtős lesz ehhez a laphoz...de más gyártónál is ez megy ám, szóval már tök mindegy mit vesz az ember
Aztán ki tudja...lehet lesz még biosunk hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged