Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Borzoló #5970 üzenetére
Szerintem ez a legújabb Bios a IN9 32X-MAX Wi-Fi alaplapodhoz.
->
BIOS ID:15
Fixed F6,F7 function on the BIOS menu.
Fixed CPU voltage limit setup control incorrectly.
BIOS compiled date: 05/20/2008.Szerintem nem kell módosított bios hozzá (Mod Bios).
Sajnos nekem a memóriáim nem ECC hibajavítóval vannak, lehet ez a problémám Fatal1ty FP-IN9 SLI nem szereti éppen ezért.
Sok sikert hozzá!
-
törölt tag
Szia,
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI 32 GB ramot kezel. Az akinek ez a lapja van, olyannal még nem találkoztam aki kihasználta volna a 32 GB-ot gyakorlatban. Fentebb írtam egy bejegyzést hogy én a 8 GB memóriával "küzdök". Tehát elméletben 32 GB de még a 6 GB-os, sőt 8 GB-os memória tulajdonosokkal sem találkoztam. Ma 2015 van, ez a lap pedig 2007-es, akkor sem sőt ma sem éri meg pénzben/teljesítményben 32 GB-ra bővíteni. Úgy gondolom ennél a lapnál túl nagy volt a reklám 2007-ben, hű 32 GB-ot tud akkoriban. Sajnos sokat foglalkoztam ezzel a lappal és bármennyire is szép a biosa a legnagyobb gyengéje.
-
törölt tag
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI + Q6600 - 2.4 GHz
2.92 GHz-en stabil.
-
törölt tag
válasz
Gabisan #5961 üzenetére
Próbáld ellenőrizni az alaplapi usb bekötést, illetve az előlapi usb bekötést.
Minden USB-t le kéne húznod a gépről. Ezután helyes polaritás szerint egyesével visszakötni.
Ha egy működik, például egy pen drive-al és nem fagy, akkor jöhet a következő USB összekapcsoló vezeték bekötés. Minden mással találkoztam ennél az alaplapnál de ilyennel még nem.
Szerintem a bios verzió száma lényegtelen ennél a jelenségnél, még a tápegységedet cserélném egy másikra, és úgy nézném meg úgy is fenn áll-e ez a fagyási jelenség... első körben ezt tenném. -
törölt tag
Hello,
Valami még mindig nem stimmel, nem mindig kapcsol be a gép.
De ha bekapcsol, ezen feszültségek alatt fagy és újraindul a Windows, tehát instabil.Tehát a feszültségek:
Ram feszültség: 2.1 V
NB feszültség 1,5VTehát az 1.43 V nem elegendő a lapnak.
3 memória slottal mindig bekapcsol a gép, akármelyik memória slotban teszem a ramokat.
4. memória slottal már varázsolni kell a gép bekapcsolásához, ám ha bekapcsol akkor a fent írt feszültség
értékekkel működik stabilan.Amúgy ezek a ramokat használom:
Memória slot -1- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -2- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -3- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GB
Memória slot -4- : Kingmax KLDE88F-B8KU5 PC2-6400 2GBTehát gyártói specifikáció szerint a memóriáknak 1.8 V kéne működni, viszont 3 memória működik 1.85 V-al, de ha már 4 memóriát teszek bele akkor 2.1 V-ra kell állítanom manuálisan a biosba a feszültség értéket.
-
törölt tag
válasz
#81552896 #5956 üzenetére
Megoldottam!!!
4 x 2 GB DDR2-800 memória esetén, át kell állítani a biosban a következő értékeket:
DDR2 Voltage: 1.85 V-ról-------------->2.10 V-ra
NB Voltage 1.20 V-ról-------------->1.50 V-ra.Tehát nem elegendőek a gyári feszültség (V) értékek, ennél magasabb értékeket kell beállítani.
-
törölt tag
Kedves ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI, Már 8 éve működik az alaplap. Viszont az eddigi 2x2GB (DDR2-800) memóriámat bővítettem 4x2GB-ra. Problémám a következő: 3x2GB-ot lát a gép. Ha a 4. 2GB-os memóriát belehelyezem legjobb esetben biosig jutok, majd fagy a gép. Általában legtöbbször videójel nincs, sípolás nincs. Egyszerűen az alaplap nem fogadja a 4. 2 GB-os memóriát. Tipp, tapasztalat? Hozzászólásokat várom. Üdv.
-
törölt tag
Befűt az északi híd, de szerencsére megoldódott a alaplap problémája, szívemhez nőtt már a ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI... Örülök h. még mindig működik és a halálból is feltámad...
Ilyen egy igazi szuper alaplap, régi és mégis örök...
Nagy UP a még mindig az ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI-nek!!!
-
törölt tag
válasz
joccadoki #5904 üzenetére
(#5904) joccadoki
Hát igen fűt rendesen a Gigabyte GTX 260 Super Overclock. Bár jóval erősebb egy átlagos 275 GTX-nél. Mindenesetre ez a tipus max. terhelésnél nálam, GPU Load 100% -> 92 fok max. (Gyári OEM hútő)
Most vettem egy Setsugen 2 VGA Coolert-t... GPU Load 100%-> 62 fok max.
Szóval gondolom értitek miért cseréltem le, sőt van ventilátor szabályzója is amit slot kivezetésképpen fel lehet csavarozni... Bár hátrány egy kicsit mert nincs nagy gépházam, előny azoknak inkább akik dúskálnak a házban... De eddig programokkal szabályoztam, a VGA pörgettyőt, mostmár kézileg, talán szerintem így jobb...
Dupla biosos a lap?
(#5903) grunge
Én a 16-os verziót használom, tudtommal ez az utolsó Bios a Fatal1ty-hez...
2007.12.17Asus Arctic Square ajánlásoddal, még azóta is az pörög nálam, bár ugye a Q6600-at nem szereti a lap a tuningban. Hol van Buherka a nagy Fatal1ty szaki, üdvözlöm ha erre jár...
-
törölt tag
válasz
joccadoki #5901 üzenetére
joccadok (i#5901)
Működik a 260 GTX kártya, bár csinált olyat sokszor, h. 1 hosszú 2 rövid csipogás (VGA kártya megjelenítési hiba), de aztán picit megdöntöttem, másképp csavaroztam le, úgy jó volt. Nincs meglazulva egyik sin sem, de jó nagy súlya van a 260 GTX-nek. Nem tudom miért nem lehetett volna valami tartó alkatrész is hozzágyártani, amivel nincs akkora nyomása a kártyának az alaplapra. Érdekes dolog van, most megint működik a gép, de nem akarom elkiabálni.De az előzmény annyi volt, h. 92 fokos-ra ment fel a GPU maghőmérséklete 100% terhelésnél maximum... Eléggé zavar, hogy egy ilyen kártya 92 fokos, mivel értek hozzá így újra pasztáztam, hogy jobb legyen a hőleadása, bár ugyanaz lett az eredmény mint amikor kijött a gyárból a videókártya, szóval nem tudtam javítani a hőmérsékletén. Annyi problem lett amiért előbb írtam is, hogy valami miatt szxx az alaplap bármilyen videókártyával próbálva. Két videókártyám van, az egyik régi de tesztelésekre kiválóan alkalmas, és ugyebár a vörös laptulajdonosoknak nemcsak PCIe slotja van hanem van PCI is, így a vörös deszka kezeli a régebbi PCI-s videókártyákat is. Amúgy a kérdésedre válaszolva, néztem a főkari nélkül is, előző hozzászólásomban irtam is h. a S3 Virge tipusú videókártyával is néztem. Másik gépbe működött az S3 Virge...
-
törölt tag
Annyit már sikerült valahogy behoznom, h. egy pillanatra láttam az S3 videókártya nevét a monitoron, de aztán sötét kép...
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, az alaplappal kapcsolatosan, hogy nem ad jelet egyik videókártya sem.
2 darab PCI sínbeben sem megy egy S3 Virge (tesztkártya), illetve a "fő" kártyám sem, Gigabyte SO 260 GTX (PCIe). Már szétvan szedve a gép portalanítva van. Alaplap rajta a Q6600 CPU rajta a hűtő Arctic Square precízen. Memória szuperül betéve. 24 pólusú tápcsati rajta, CPU hűtő rákötve, 8 pólusú csatlakozó rákötve... Többször reseteltem a bios, elemmel elem nélkül, videókártyákat már 50-100 legalább bedugtam a csatlakozóba, már 1,5 napja szedvedek a géppel... Szóval elég sokmindent megpróbáltam. Tud valaki esetleg segíteni? -
törölt tag
válasz
-royalflush- #5021 üzenetére
-
törölt tag
válasz
-royalflush- #5025 üzenetére
(#5021) -royalflush-: GPS PCMCIA
-
törölt tag
Srácok a Futuremark 3DMark mindig más pontot ad a processzornak? Így h. lehet belőni a max. pontot? -> (#5016)
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #5017 üzenetére
Örülök, ügyes vagy.
Amúgy nemcsak a basszus oldja meg Windows 7-en a driver specifikáció. Valószínűsítem h. minden csatornára a megfelelő hangot kapod a specifikációmmal. -
törölt tag
válasz
Maxxter #5012 üzenetére
Q6600 2.4 GHz (alapórajelen)
Windows 7 x64->
----Futuremark 3DMark06 - Professional Edition 1.1.0 (2009. 06)----
1. mérés CPU Score: 3296
2. mérés CPU Score: 3394
3. mérés CPU Score: 3403----Futuremark 3DMark Vantage Professional----
1. mérés CPU Score: 8512Windows XP SP3->
----Futuremark 3DMark06 - Professional Edition 1.1.0 (2009. 06)----
1. mérés: CPU Score: 3809Furcsa, h. Windows 7 x64-en kevesebb pont, mint XP x86-on.
Furcsa az össze-vissza adott pontszám is, a tesztet alapbeállításokon hagyva,
"Run 3DMark" gombra nyomva indítottam. -
törölt tag
válasz
stephenpoe #5013 üzenetére
Ezt a márkát még nem szedtem szét de, ami középen van valószínű h. ugyanolyan csavar mint a HP laptopnál amivel találkoztam, tehát a laptop hátsó részén kicsavarva egy csavart, megengedte a laptop h. kiszedhető fázisba kerüljön a billentyűzet. Óvatosan kell csinálni a szétszedést, annyi tipus, még jó alvázú laptoppal amire azt mondom h. szupi olyannal nem találkoztam, mindenesetre sok sikert, csak ügyesen csavarozd. Javaslom a service (szervíz) manual (kézikönyvet) pdf formátumba le lehet tölteni ott faszán ábrákkal megstékelve megtudhatod h. melyik csavar mit tart, ha nem megy akkor a tipusa kellene a Gatewaynek.
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #5003 üzenetére
Megtudtad csinálni?
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4997 üzenetére
Stephenpoe ez talán segíthet neked, ezt még azért próbáld meg!!!!!
Nekem sikerült, talán neked is sikerül.A SoundBlaster Audigy SE basszus titkát megfejtettem.
Mostmár szól basszussal a Windows 71. feltelepítettem a gyári CD-ről a Vista cuccokat->
Meghajtó:\VISTA\Audio\Setup\Setup.exe elindításával
itt manuális kiválasztás hajtottam végre a komponensek közül, nem telepítettem a illesztőprogramot. Ez nagyon fontos!2.
SB24_PCDRV_LB_1_04_0090.exe nevű fájlt letöltöttem a gyártó honlapjáról ez csak a drivert tartalmazza, viszont ebbe nincsennek olyan komponensek amik meghajtanák, vagyis inkább bekapcsolnák a basszust a Windows 7 rendszerben. A basszus meghajtás a gyári cd-n lévő cuccok szolgálják.Tehát Gyári CD+Creative honlap összerakásával megszületett a basszus Windows 7-en.
-
törölt tag
válasz
Maxxter #4993 üzenetére
Alaplap családban marad, Q6600 2.4-en üzemeltetem most.
Grunge által használt Asus Arctic Square hűtővel.
2*2 GB Rammal (DDR2 800 MHz).Teljesen stabilra megcsináltam, 3 GHz-en üzemelt.
De mielőtt még megvettem a hűtőt azelőtt ment 3 GHz-en, a sok tuning, a sok rossz beállítások során "tönkrement" a Windows 7 megsérültek a rendszerbetöltő fájlok, úgyhogy jobbnak láttam újratelepíteni. Azóta 2.4 GHz-en üzemel.Bus Speed (325.0 MHz) * Multiplier (x9.0) = Core Speed (2925 MHz)
Rated FSB (1300 MHz) -
törölt tag
(#4957) stephenpoe: A Chellónál, a hálókártya MAC címét regisztrálják, tehát ezzel azt akarom mondani, h.
1 gépen regisztráltad, beállítottad, a netkapcsolatot, azzal a géppel engedélyezni csak a szolgáltatást, vagyis nem géppel hanem hálókártyával. Áthidalni routerrel tudod, vagy újrakell regisztrálnod a chellónál a kapcsolatot, arra a gépre, amivel éppen használod a szolgáltatásukat. -
törölt tag
4850-es 1 GB-os Gigabyte-ból ment nekem bár nem a legújabb, tudom melyiket írod, kemény kártya, de az ATI-val végeztem számtech.-ben. Driver problémás jobban mint a NVIDIA. Nemhiába a játékoknál a NVIDIA logó, ill. a lap is SLI szóval NVIDIA, meg a Chipsetje is, meg ebbe az alaplapba nem fog a Crossfire menni... szóval ennyi az ATI-ról bízok benne, h. a NVIDIA valami faszát összedob és leelőzi a ATI-t. Szerintem amúgy megy a lappal, még olyan a az új ATI kártya, h. nem szárnyalta túl a PCI-Express watt számá, ha jól tudom 300 Watt.
-
törölt tag
És talán a legjobb, h. még okosabbak lettünk, azt hitte mindenki h. a Quad nem barátja az alaplapnak, de bebizonyosodott hosszú tesztelés során, h. mégiscsak, a megfelelő beállításokkal a Quad is húzható a Fatal1ty FP-IN9 SLI alaplapunkba.
-
törölt tag
Látom nosztalgiáztok srácok, talán akkor az én lapom a legfiatalabb, 2008 szeptember, és Buhinak igaza van tényleg rohan az idő, de ez egy szupi alaplap még most is.
-
törölt tag
35-38 fok biosba, szétszedve a gép, 5 fokkal hüvösebb mint a gyári hűtő.
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4923 üzenetére
Találtam neked egy okos dolgot, bár gondolom ezzel is megnézted a dolgokat, bár belinkelem, mert még jójöhet. Amúgy nekem is kékhalált dob a W7 alatt gyári hangkártya CD-re. Csak úgy megemlítem h. lássátok h. ne ti vagytok az egyedüliek, van mit faragni a W7-en, de attól független okés. Amúgy behalt a W7-em, a sok újraindulást tuningnál nem bírta, kékhalálozik, megsérült a szerkezete.
Amúgy teljesen ok a Quad.daniel_k Tracker Creative hangkártya cuccok (hátha jójön srácok):
-
törölt tag
válasz
buherka #4920 üzenetére
Igen stabil lett, teljesen, nincs semmi ami megfagyasztaná, teljesen olyan stabil mint az alapórajel. Úgyhogy végre sikerült beállítanom.
Igen a LDT alap 5X-el nem jó volt, 1X, 2X, 3X sem. Minnél magasabb a CPU FSB annál kisebb LDT-vel kell dolgozni. Ugye a lapunknál 1X-8X-ig lehet állítani. Alap: 5X
Nekem 4X kell h. a Quad teljesen jól menjen. -
törölt tag
Valószínű srácok h. most jó lesz, majd megadom a paramétereket, de eléggé érdekes, még a LDT frekvenciát kellett amúgy átállítani 5-ről 4-re, megmég pár dolgot. Szerintem menni fog mostmár mint a veszett, lehet h. megdöntöm a 3DMark csúcsot is vele.
De már párszor elkiabáltam, bár most akár mit zúzok vele már reggel óta stabil. -
törölt tag
Igen, gyári hűtővel megy a Q6600 amit hozzá kaptam, dobozos változat volt, addig nem akarok tuningolni, ameddig megnem találom azt a hűtőt ami, rendesen ad a processzornak, egy jó Thermaltake hűtőt, csak az a kérdés melyiket válasszam, mert sosem volt még Thermaltake hűtőm, van passzív meg ventillátoros, ilyen meg olyan, de amit szeretnék az a design és h. 60 felé ne vigye egyáltalán a CPU-t. De lehet h. Thermaltake vízhűtés lesz a dologból, csak még olyanom sem volt.
-
törölt tag
válasz
Maxxter #4901 üzenetére
Most egyenlőre már nem szeretnék tuninggal foglalkozni, de hála nektem sokat tanultam kimaradt a számtech. tudásomból ez a dolog, most egyenlőre a 3 GHz tuningot jegelve tartom. Az biztos h. kihoznál belőle sebességet a hűtőddel, mert ez a OEM Intel alaphűtő nem a tuninghoz találták ki.
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4894 üzenetére
Azért én megnézném helyedben Hard Disk Sentinel-el a legújabb mostanság a 3.0-ás, ha lehet Professional, megtudod nézni a winyó Smart-ját, valószínűsítem h. nem 100%-os a kondiciója a winyónak.
-
törölt tag
válasz
buherka #4889 üzenetére
Buhi Stephenpoe a Windows élményindexre kiváncsi most olvasom mégegyszer amit kérdezett, bár az élményindex fontos neki inkább mint a sebesség, szerintem nektek is kb. az csúnyítja az élményindexet, vagyis Buhinak mert ha az övé is olyan sebességen pörög mint az enyém akkor kb. 5.8-6 körül lehet neki. Nemde?
Stephenpoe: Az élményindex miatt vettél winyót ezekszerint?
Amúgy a részletes Windows élményindexnél látod a CPU-nak Ramnak meg a többi cuccnak a index számát is Windows 7-nél 1.0-7.9-ig terjed a skála. -
törölt tag
válasz
stephenpoe #4886 üzenetére
Nekem is Samsung van -> SAMSUNG HD103UJ
5.9 a Windows élményindexnél W7 x64-en.
Nem a gyorsaságukról híresek az biztos, inkább adatbiztosak, ez az erényük, nem a gyorság.El kell fogadni sajnos h. ennyi az annyi.
A végteszten nem lett stabil a gépem, nekem az a stabil amikor 56ezer programmal amit használok végig nézem, hát végignéztem.
Alaplapunkba sajnos nem tudom mostmár senkinek sem ajánlani a Quad-ot ha tuningolni akarja, mert nem lehet stabilan beállítani (legalábbis 3 GHz-en).
Amúgy Buhi behoztam 3.6 GHz-en a Windows persze újraindítgatta magát, de legalább behoztam, de semmivel nem tudom stabilizálni.
1.45V CPU Core Voltage esetén már 65-70 fok alapból és már jelez a bios h. túl magas a hőmérséklet, tovább nem tudok feszt adni, azt biztos h. CPU VTT-re nem szabad adni semmit (AUTO), a CPU Core Voltage-ra 1.4 V adtam a NB Voltage-ra 1.58 V adtam, a többi AUTO, 800 MHz a memória órajel,
3000 GHz az órajel 333 MHz a CPU FSB szorozva 9-es szorzóval így kijön a 3000 ami ezeken a brutál voltokon sem stabil. Ha rákapcsolok akármilyen CPU VTT akkor újraindul a Windows.
Tovább nem tudok magasabb feszt adni, mert szerintem már így is túlzás, meg 3 GHz-en nemkéne ilyen nagy feszeket adni szerintem meg a gyári hűtőnek elkéne vinnie, legalább úgy h. ne halljam a 70 fokos vészriasztás max. terhelésen sem. Már a biosba 70 fok 1.45V CPU Core Voltage-val. Legalább 1.4-es CPU Voltage-val 70 alatt tudta magát tartani. Szóval ezek az új helyzetek, hagyom a ... az egész tuningot ezzel a procival, így is lóerős ez a masina. Majd a másik masinát úgy szerelem össze h. utánajárok jobban a dolgoknak, mert igazából az SLI a NVIDIA, a vörös szín a tetszetős külseje vonzott az alaplapba meghogy ABIT mert régebben is ilyen lapom volt a BD7II tipusú ha még jól emlékszem a pontos tipusára. Visszakanyarodva Stephenpoe kérdésére, a Raptor winyók a gyorsaságukról híresek 10000 rpm-el pörögnek, SCSI winyók is csak piszokdrágák, meg tapasztalatom nincs de tudomásom szerint a SSD háttértárak is gyorsak.
116 MB/másodperc a max. átviteli sebessége az enyémnek. -
törölt tag
Srácok, stabil 3 GHz-en a gépem
Megcsináltam!!!!! Vagyis segítségetekkel..KÖSZÖNÖM SRÁCOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bukerka
Maxxter
stephenpoe
grunge -
törölt tag
Nos tuning eredmények:
A szint nem az h. a Windowsba stabil legyen hanem h. meddig stabil a biosba amikor a biosba nem fagy ki és kíírja h. mennyi a MHz a OverClock most azt néztem.
3150(350)---------------------------------------->Biosba léphetek, nemfagy ki a biosba OK
1400
9X
NB 1.58V3201.8(356)----------------------------------------Biosba léphetek, nemfagy ki a biosba OK
1423
9X
NB 1.58V3375(375)-----------------------------------------Biosba léphetek, nemfagy ki a biosba OK
1500
9X
NB 1.58A többi beállítást AUTO volt az NB-n kívül nem emeltem semmit, viszont 3150-3375 MHz-ig
1.58 minimális NB kell.3000 MHz-nél még AUTO összes beállításal elmegy.
A további emelésnél már ezzel a beállításnál már nem mindig 100 még 1.58 NB-nél sem jön be kép.
Még mielőtt Windows választó menü megjelent volna resetelt magától a gép, jaja ez a legjobb kifejezés rá, szóval legaláb 3 GHz-nél valamikor egy picit játszottam is. Bár ott is ez a resetszerű újraindulás volt, csak itt később játéknál, gyorsan vagy lassan, vagy windowsnál véletlenszerűen.
Buhi az 1600-at meg úgy hoztam össze h. sehogy, mert a Biosnál kifagyott, de legalább megjelent a szép piros bios. Minden fenti beállításnál felvettem a CPU VTT 1.5 V-ra RAM a Ram amúgy 800 MHz-en ketyeg, a standard órajelen. Unlinked beállítások alatt csináltam amúgy, szóval a CPU fesznövelés nem változtatott a reset időzítésén. A memória 2.1 V-ra az sem változtattott semmit. És még egy dolog ami érdekes, h. bármekkora feszt kap, semmi melegedés nem produkál egy picit sem, CPU: 51-nél több nincs általánosságban kb. ennyi. Alaplap pedig 40 fokon.
-
törölt tag
Szupi
Bár milyen teljesítmény akartok kicsikarni belőle?
Mert én már nagyon sok lehetőséget kipróbáltam, mindennek adtam feszt különböző felállásban, bár örömmel elfogadom segítségetek.
Talán, jobb ha elmegyek Buhihoz, megtiszteltetés lesz vele találkozni.
Ha persze benne vagy?
De még egy tuti beállítást megpróbálnák amit adtok előtte, egy olyat amitől biztosan működik.
Na jó most h. olvasom írásotokat kedvet kaptam egy újabb óra tuninghoz. -
törölt tag
KÖSZÖNÖM MÉGEGYSZER AZ FATAL1TY FP-IN9 SLI ALAPLAP FANOK SEGÍTSÉGÉT!
-
törölt tag
válasz
buherka #4863 üzenetére
De nem szeretnék megválni a Q6600-tól mégha nemtudja a 3 GHz-et akkor sem.
2.7 GHz-el elmegy alapbeállításokon 2.8 GHz-en már nem stabil 3 GHz-en ugyanaz mint 2.8-on. 3.2 GHz-en újraindul. 3.6 GHz-en pedig Abit Logó jön be és nem válaszol semmit a gép. Ennyit a tesztelésről. Még valami Fatal1ty szuper hangkártyát veszek a gépbe meg egy SLI-be 260-as SO kártyát és így komplett ez a gép, lezárom a gépházat és így teljesnek érzem ezt a gépet amit ki lehetett belőle hozni. Majd később egy Core ixxx szériás gépem lesz vagy ha újabbat kitalálnak az Intelesek. De most még így 2008 óta tartja magát a gép nem avult el egyáltalán még tuning nélkül is élvonalba tartozik, ha más szerint nem akkor nekem igen, amennyire stabil és jó alkatrészekből állítottam össze. -
törölt tag
válasz
buherka #4863 üzenetére
Eléggé strapabíró a Q6600-om, valószínűsítem h. az egyik legjobb a világon ami gyártottak és nálam van, igazi G0 tuningos, de a lappal 2,4 GHz is brutál gyors, csak valahogy, gondoltam megpróbálom az alaplap egyik erősségét a tuningot, a másik remélem működik benne az SLI mert egy Gigabyte GTX Super OverClock 260-amat szeretném duplikálni. Csak az a gáz h. 2.4 GHz nem hajtja ki ezt a kártyát max. és az a másik gond h. az alaplap sem hajtja ki a Q6600-ast. Szóval gondoltam max.-ra tenném a gépemet. De úgylátszik 2.7-nél stagnál a lap által. Valószínűsítem h. egy Asus Rampage vagy valami hasonló fenevan kihajtaná, kompresszorral akár 6-7 GHz-ig is
de reméltem annak idején h. a Quad támogatottság, ugyanolyan szuper lesz a lapnál mint a 2 magos tesvéreinél.
Amúgy már leálltam a tuninggal a mai napon befejeztem, nem ígérem h. holnap nem folytatom de valószínű újabb ötletek nem jutnak eszembe és ti sem tudtok adni.
-
törölt tag
Teljesen igaza volt Buhinak, segíteni próbált ugyan, de megmondta h. Quad CPU-kat pl.: Q6600-t nem igazán fogja szeretni a lap.
Még azért teszek egykét próbát, de már volt max. fokozaton is a CPU feszültség, az Északi híd is kapott rendesen, a Ram is, már tele van egy füzet a különböző módozatokkal. -
törölt tag
Srácok, nem akar összejönni a gép, nem tudom tuningolni, órák peregtek, ilyen-beállítás olyan-beállítás, arra jöttem rá h. ha 2,4 GHz-en vagyok, ott állítom 1:1-be akkor is problémás, csak úgy tökéletes a gépem ha hagyom az egész tuningolást, amiket paramétereket megadtatok beállítottam, de ígyse jó. Nemigazán volt olyan beállítás ami jó lett volna vagy nemindult a rendszer volna újraindul a windows, vagy biosnál megállt és a winyó led folyamatosan égett.
1600 FSB-n 6X szorzóval bekapcsol majd idő után kifagy, valamikor nemfagy ki, de ha nem is fagy ki akkor újraindul, ha belépek a windowsba véletlenszerűen újraindul. Nem tudom mit javasoltok mit állítsak be, nemigazán tudom így behatárolni h. mennyi az FSB limitem.
Ha FSB limitem van, mondjuk 1600-ra beállítom mik a tünetek? Van esetleg valakinek ötlete egy komlett tuningbeállítás, már a 3 GHz is elég lenne. -
törölt tag
válasz
buherka #4851 üzenetére
,,8-as szorzóval kell megcsípni az 1600-as FSB-t, hogy a 800-as rammal 1:1-es arányban legyen. Ebben az esetben nagyon hálás lesz a lapocska, mert így nagyon tud hasítani...
Erre az egyre nem jöttem rá.
Ezek az alapon lévő EVEREST infók:
CPU fontosabbnak talált adatai:
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
CPU stepping G0RAM fontosabbnak talált adatai:
Modul neve Kingmax KLDE88F-B8KU5
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-26-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)Szerintem a memória nem tuningos, állandóan droppt a gép. Bár ezt még mielőtt újra megpróbálnám a friss adatokkal azelőtt írom.
Köszönöm az eddigi segítségeteket is.
-
törölt tag
Nem tudja kezelni a gép ezzel a beállításal mégsem stabilan a rendszer, újraindul a windows, újraindulnak a játékok, regisztrációk tűnnek el újrakell a programoknál. Nem jó beállítás
Visszaállítottam 2,4 GHz-re. Hát megpróbálom a Mod biossal lehet.
-
törölt tag
Everest System Stability Test (10 perces tesztelés)
Eredmény nagyon fasza 100%-os terhelés maximum hőfokok ->
Alaplap Fatal1ty -> 41 fok
CPU -> 61 fok (1,2,3,4 mag-> 56,56,51,53)
PWM-> 55Voltok stabilak, nem akad a gép úgyhogy fasza.
-
törölt tag
Parameters Setting Current
CPU Operating Speed Unlinked
- FSB (QDR) 1333 1066.7
- Estimated New FSB (QDR) 1333.3
- Multiplier Factor 9 9 X
- Estimated New CPU Clock 3000.0
- FSB:Memory Ratio Auto
- MEM (DDR2) 533 533.3
- Estunated DDR2 Data Rate 533.3
- NB PCIe X16 Clock 100MHz 100Voltages Control User Define
- CPU Core Voltage Auto 1.2500V
- DDR2 Voltage Auto 1.85 V
- DDR2 REF Voltage Auto 0.0%
- CPU VTT Voltage Auto 1.20 V
- NB Voltage 1.35 V 1.20 VÍgy állítottam be a Fatal1ty-t. Mindjárt írom az eredményeket.
-
törölt tag
Eddig 2,7 GHz. Bár 1.6-os biossal is menni kell a 3 GHz-nek? 3,2-t nemhiszem h. a gyári hűtő bírja.
-
törölt tag
Srácok eljött a fénypont, Fatal1ty lapocskába tuningolom a Q6600-at 2,4 GHz-ről (G0).
Buhi paraméterei alapján, remélem sikerül. -
törölt tag
válasz
stephenpoe #4830 üzenetére
stephenpoe:
http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=209&subcategory=669&product=17791Ezt a hangkártyát javaslom, ezt fogom én is venni szerintem.
Buherka:
leírhanád a Q6600-as biosos tuning paramétereit, örülnék nagyon neki. Köszi. -
törölt tag
válasz
stephenpoe #4764 üzenetére
Ez a driver CD amit nem kaptál hozzá, bár nem értem használt volt a cucc?
Mert a gyártó honlapján (Creative) ott a termékhez van driver CD is.
Na mind1 fent megadtam a linket, ezzel menni fog. Vagy kékhalál, rendszervisszaállítási pontot szerintem csinálj, nálam kékhalál volt XP-s creative driverrel, sőt még valamelyik Vistással is, szóval nem olyan jó még ez a Windows 7 ahogy beharangozzák, mindenesetre, ha valamit nem stabil és stabiltra gondolok akkor Windows-ok közül a XP-re gondolok... Bízok benne h. jó lesz. Majd írj vissza h. mi a helyzet. -
törölt tag
válasz
stephenpoe #4772 üzenetére
Szerintem ezzel működni fog próbáld meg.
http://www.filefront.com/7720868/SB_X-Fi_Xtreme_Audio.rar/
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4774 üzenetére
9 pin mini din to 3X3.5 hangfalhoz kaptam egy ilyen kábelt, valamelyik driver nem úgy kezelte a kimeneteket, bár nem emlékszem pontosan a storyra.
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4774 üzenetére
Okés, megköszönném a tuning beállításokat, ha itt elküldenéd PÜ-ben.
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4764 üzenetére
Szia!
Creative Audigy SE SB0570 tipusú hangkártyám van minden oprendszeren okés, Windows 7-en (Bass) basszus nélkül szól, amúgy tökéletes.
Van egy fordított kábel amit csatlakoztatsz és megcseréli a hangokat a hangfalon, valószínű ilyen a hangdriver és alkalmazni kell azt a toldót.
Gondolom ebből kifolyólag nálad sincs basszus?
-
törölt tag
válasz
buherka #4761 üzenetére
Szia!
Bocs elírtam, Quad (CPU) Quadro (VGA), más mondatszerkezettel akartam írni, aztán ott hagytam azokat a betűket és mákomra kijött a Quad helyett a Quadro
Amúgy köszi az információt, bár úgy érzem láttam h. te vagy az egyik legtapasztaltabb guru itt a Fatal1ty-ek között, de nem árultad el azokat a beállításokat amiktől a
Core 2 Quad (Q6600) tipusú 2.4 GHz-es processzor a lapban 3,0 GHz-re vagy ahogy 3,2 GHz-re megy (inkább 3.2 GHz, arra bizti emlékszel vagy felírtad). Bár gondolom a tuninggal csökkent a CPU élettartalma, bár tapasztalatom nincs, mert nem hajtottam túl, eddig egyik alaplapomat sem, bár ezt nem azért vettem, mert tuningolni akarok, de mivel nincs egyensúlyban a CPU és a VGA így megkell próbálnom.Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Gigabyte GTX 260 Super OverClockos kártyát nem tudja meghajtani a 2,4-es Quadró (Q6600), nem tudom emelni a piros szuper alaplappal. Tegnap hoztam vissza az életbe, (megemeltem 3 GHz-re a FSB segítségével 9-es szorzón, azt hittem behalt, nem tudtam az új bios törölni, hosszas szétszedés után sikerült)
már az 1.6-os biost visszaraktam, vele még nem próbáltam. De a 2008-as biosba nagyot csalódtam, nem tűnik biosresetben megbízhatónak.
Kedves Fatal1ty FP-IN9 SLI társaim, hogyan tudok Q6600-at 3 GHz-re húzni, mik a bios beállítások.Köszönöm válaszotok.
-
törölt tag
válasz
stephenpoe #4465 üzenetére
Hello!
1-) -Bios Setup->
Power Management Setup (itt vannak azok a beállítások amikkel, sikerülhet megoldanod a problémádat)2.) -CMOS memória törlése. (Clear CMOS memory)
-
törölt tag
http://www.abitshop.eu/bios/m624b_18.bin
Megtaláltam az Everest ezt írja ki:
Award BIOS üzenet (6a61ia1b) EVALUATION ROM - NOT FOR SALE -
törölt tag
Sziasztok!
A 18-as bios mennyire gyári, és mik az újdonságok benne? Tudnátok-e linket adni letöltéséhez, mert én csak a 16-os biost találtam meg.
-
törölt tag
ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI gyönyörű alaplapommal kapcsolatosan írok.
Érdekelne h. lesz-e új Bios frissítése (Bár tudom h. nem valószínű) De itt vannak a fórumban a Best ABIT Fatal1ty FP-IN9 SLI tulajok.
Meg h. a biosba a LDT Frequency mire való? Mi van ha 5X, mi változik ha 8X rakom stb.Köszönöm előre válaszotok!
-
törölt tag
Nekem is ilyen alaplapom van. Most pénteken vettem, szerencsére találtam vidéken egy üzletet ahol lehet kapni. Nagyon jó ,,lap", szép piros világítással. Bár a betöltő képernyőn amikor bekapcsoltam a gépet, az Abit betűiben fekete pontok vannak, egy kicsit szépséghibásan csinálták meg a Fatal1ty-s srácok. De nagyon jó vas. Esetleg valaki tudja h. lesz e még bios frissítés hozzá ami 2008-as?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Diablo IV
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest