Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BauerK

csendes tag

Sziasztok. Végül megvettem az Aeront, veszíteni valóm nincs alapon, mert 2 héten belül visszaküldhetem. Viszont eléggé vegyes érzéseim vannak és van pár dolog amit nem értek, ezért érdekelne a ti véleményetek.

A cég képei: https://imgur.com/a/9Ic6odt
    A székről általam készített részletes képek: https://imgur.com/a/58K4cWN

Pozitív részek:
    1. A háttámla/ülőlap meshe új vagy alig használt - Szoros, nincsenek szakadások/pattogzódások, jól illeszkedik a székre, és nagyon kényelmes.
    2. Az állítható kartámasz új - Majdnem nulla esztétikai hibával rendelkezik, csak egy apró karcolás van a bal oldalon.
    3. A háttámasz új - Nincs törés, a műanyagok a végén nincsennek megsérülve, eltörve stb
    4. A 3 kábelből amelyik a szék különböző beállítsaiért felelős 2 szerintem cserélve lett, az egyik kicsit kopottabb
    5. A habpárna amelyik a szék elején helyezkedik el úgy tűnik, hogy cserélve lett
    6. A kartámasz magasságának állításáért felelős görgős típusú szabályzókat, ami a cég képein van csap szerű (?lift adjuster) szabályzókra cserélték le
    7. A szék összes állítható beállítása közül csak kettőnél voltak problémák (lásd a negatív részt), egyébként minden simán működik, nincs recsegés, teljes szögben hajlik minden, zökkenőmentes a működés
    8. Megvizsgáltam a szék mechanikai állapotát, és nem találtam jelentős repedéseket vagy töréseket a fém elemeken, főként csak karcolások és festék lepattogzódások vannak
    9. Ez a B méret nagyon jól passzol hozzám, nagyon kényelmes, igazán jó benne ülni

Negatív részek:
    1. A legnagyobb probléma az, hogy a Herman Miller logó betűtípusa a szék hátulján kisbetűs. Utána olvastam több reddit fórumon is és ez arra utal, hogy a széket 1994 és 1999 között gyártották.
    2. A gáz cilinder cserélve lett. Nem tudom, hogy e miatt van-e, vagy a szék hidraulikájával van probléma, de amikor leengedem akkor elég hirtelen ereszkedik. Okésan működik, nincs hang vagy bármi probléma, csak nem olyan sima a mozgása - a régebbi székekre jellemző ez a hirtelen ereszkedés ahogy én láttam
    3. Másik probléma, hogy a forgatható karfák elég lötyögősek. Nem túl zavaró, de van némi (1-2cm) játéka, különösen amikor középre vannak forgatva - tipikus a régebbi modelleknél, ebben az esetben arm indexet kellene cserélni.
    4. Ez az index csere eredményezheti azt is, hogy a balodali karfát egy 5-10 fokkal jobban tudom kifelé fordítani, mint a jobboldalit
    5. A céges képeken az Aeron karfája görgős típusú, viszont az enyém csapszerű - miért? A logó (első kép) arra utal, hogy a szék régi, de ezek a lift adjusterek az újabb típusokra jellemzőek
    6. Nem tudom eldönteni, hogy a cég által linkelt képek erről a temrékről voltak-e vagy sem? A hírdetés még mindig aktív, a csappal állítható karfa is fura, a cég képeinél a jobboldali karfának a sínjéről le van pattogzódva a festék, nálam nincs semmi. Itt maximum arra tudok gondolni hogy karfákat cseréltek és lefestették is akár (?)
    7. Ez a legkisebb probléma az ár mellett, de van néhány festékmegpattogzódás és mélyebb karcolás a kereten
    8. Ez személyes preferencia, de előre dőlést sokkal erősebbnek gondoltam. Kb. +10 fokkal dönti előre a széket, és még ha rögzíteni akarom az pozícióját, akkor is van egy kis játék benne.
    Összefoglalva: Az a benyomásom, hogy egy 1994-1999 között gyártott széket kaptam, amely jó állapotban van mechanikailag és jó vázzal rendelkezik, és minden olyan alkatrészt lecseréltek rajta, ami a napi használat során elkopott. A szék, minden funkciój működik rendeltetésszerűen (kivéve 2 de nem a legvészesebb az sem), esztétikailag a kopóalkatrészeket lecserélték, szóval úgy érzem elég becsületes munkát végeztek.

A kérdésem felétek:
    1. Én nézek be valamit a Herman Miller logóval és a kartámaszokkal és a szék újabb 24 évesnél?
    2. Ha valóban ősrégi székről van szó aminek a kopó alkatrészeit felújították a mechanikai része az Aeronnak mennyire megbízható/strapabíró?
    3. Nektek mi a benyomásotok a székről? Túlságosan leharcolt és inkább ne kockáztatssak küldjem vissza vagy még ki tudok húzni én is vele egy decens időt?

Előre is köszönöm a válaszaitok és elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett csak egy teljes összképet akartam nyújtani a szék állapotáról :)

Új hozzászólás Aktív témák