- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz
runner 125 #7104 üzenetére
Ha válasz levélben azt írta hogy ő vezette akkor majd következő levélben tudjátok meg a büntetést.
Ha azt vallotta levélben hogy valamelyik közeli rokona vezette és azt nem nevezte meg (a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 57 § (1) bekezdés b) pontja), akkor nem lesz az egészből semmi. -
Vertigo18
addikt
válasz
runner 125 #7102 üzenetére
Honnan jött a levél? Szombathelyről?
-
v!ct0y
veterán
válasz
runner 125 #7051 üzenetére
Be kell nyelni ez van. Úgy se nyerhetsz. Nekem is 30 at kellett perkálnom és szintén csak 1km/h volt
50 helyett mentem 69 el és 68 tól mértek. Azóta max 10 el megyek gyorsabban mint a megengedett
Meg mondjuk az a legnagyobb baj szvsz, hogy az M6 os BMW.s is 30 at fizet meg a trabantos is.... -
Calogero
addikt
válasz
runner 125 #7053 üzenetére
Az ügyfél a bírságot kiszabó első fokú határozat ellen fellebbezést nyújthat be. A fellebbezési jog nincs meghatározott jogcímhez kötve, fellebbezni bármely okból lehet, amelyre tekintettel az érintett a döntést sérelmesnek tartja.
A fellebbezési eljárás lefolytatásáért illetéket kell fizetni, amelyet illetékbélyeg formájában kell leróni és a beadványra felragasztani.
100.000 forintig 5.000 Ft.,
130.000 forintnál 5.200 Ft.,
150.000 forintnál 6.000 Ft.,
200.000 forintnál 8.000 Ft.,
300.000 forintnál 12.000 FtA közigazgatási bírság méltányossági alapon történő mérséklésére, elengedésére a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján nincs lehetősége az ügyfél szociális körülményeire, illetve a cselekmény elkövetésének menthető erkölcsi voltára figyelemmel sem.
A határozat közlését követően a teljesítési határidő leteltéig - 3.000,-Ft illeték megfizetése mellett - az első fokú hatóságtól lehet kérni a közigazgatási bírság részletekben történő teljesítésének, illetve a teljesítési határidő módosításának (a továbbiakban: fizetési kedvezmény) engedélyezését, ha az ügyfélen kívül álló ok teszi lehetetlenné a határidőre való teljesítést vagy a teljesítés aránytalan nehézséget jelent.
A határidő lejárta után az ügyfél - feltéve, hogy a végrehajtást még nem rendelték el - a fent meghatározott okból igazolási kérelem egyidejű benyújtásával kérhet fizetési kedvezményt. Amennyiben a hatóság elutasítja az igazolási kérelmet és a fizetési kedvezmény iránti kérelmet, egyidejűleg dönt a végrehajtás elrendeléséről.Szerintem kevés az esély hogy a fellebbezés után elnézik azt az 1 km-t (de ez csak az én meglátásom)
-
Sanyabá
senior tag
válasz
runner 125 #7055 üzenetére
Nincs értelme fellebbezni, úgy is ki kell fizetni!
Szociális okokra lehet hívatkozni,hogy ne egyben kelljen kifizetni.
De ez max . 3 havi részletet jelent. -
Debilon
addikt
válasz
runner 125 #7053 üzenetére
ha nem csalnak az emlékeim, köziges ügyekben mindig van fellebbezési díj (nem ebben dolgozom, csak így emlékszem)
de egy telefon vas megyei rfk-ra ahonnan jött a levél, és elmondják pontosan
https://kozigbirsag.police.hu/ 100k-ig 5000 ft a fellebbezési illeték
-
tolts.hu
őstag
válasz
engem azért vágtam meg 30k-ra, mert az éjszaka közepén - amikor egy autó sem állt az utcán, és senkit sem zavartam - nem volt meg az 5m a kereszteződés és az autó orra közt. Térfigyelőről felnyomtak. 5 percet beszélgettem egy ismerőssel, ez elég volt nekik. Jogászokat kérdeztem, azt mondták nincs értelme fellebbezni.
Csak pénzbehajtás ez az egész. -
Debilon
addikt
válasz
fellebbezni értelme van-e azt nektek kell eldönteni (ha jól tudom 5k-ért, de kétlem hogy helyt adnának)
-
Vertigo18
addikt
válasz
runner 125 #7047 üzenetére
Lehet rosszul emlékszem... De az is biztos, hogy ilyen sebességnél 3-4 km/h-t rászámol a traffis, mert annyi a hibahatár... Tehát így jön ki szerintem a 109, amire itt állítják... Lehet ott olyan hiper-szuper traffi van, hogy km/h-ra pontosan mér... A mienk nem... :/
-
Vertigo18
addikt
válasz
runner 125 #7045 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de a hibahatárok miatt 109-re emlékszem... :/
-
FerNandor
őstag
válasz
runner 125 #7043 üzenetére
milyen tábla az, 90-es? 90-esnél 104-nél mérnek?
-
IRON STORM
őstag
válasz
runner 125 #5920 üzenetére
Be igen.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
runner 125 #5917 üzenetére
lófütty...
hát eléggé határon van szerintem. 1 perc alatt 60nál nagyon többet nem tudsz megcsinálni, max ha nagyon alacsony vagy esetleg.
legalábbis nekem a 202 centimhez épp elég ez is.
fekvőtámaszból már könnyebb, bár az fél perc alatt 60 már ott is eléggé kiélezettsok értelme mondjuk nincs egyiknek se
-
Kassadin
addikt
válasz
runner 125 #5898 üzenetére
Igen, feljebb olvastam ezen az oldalon, pont ilyesmit boncolgattak a kommentelők.
A rendőrtisztire meg olyan tanulmányi eredmény kell, amit én biztos nem fogok megütni. Marad a katonaság.
-
AMD Power
titán
válasz
runner 125 #5880 üzenetére
Én már nem....
A kezdő 80K körüli fizetés az első 1 évben lenne?
-
válasz
runner 125 #5746 üzenetére
Egyelore nem, de kell meg valami vizsgalat, hogy biztos legyen. Nem lennek szegeny rendor es a csaladja helyeben.
-
benvolio
őstag
válasz
runner 125 #5742 üzenetére
Ja, és ami a legdurvább, hogy becsületsértésért tegyen feljelentést ha akar!
Ez vicc! Én úgy tudom, hogy az AIDS gyógyíthatatlan betegségnek számít /mondjuk állítólag kitaláltak már rá valamit/ és mivel azért köpte le, hogy megfertőzze, ezért EMBERÖLÉSI KÍSÉRLET kéne hogy legyen!!
-
válasz
runner 125 #5742 üzenetére
Ja olvastam, nem is magyar volt. Biztos gondolta, neki mar ugyis kampec, dogoljon meg mas is vele.
-
válasz
runner 125 #5367 üzenetére
Neki mar mindegy, viszont nekunk es a rendoroknek nem. Ez barmikor elofordulhat ujra, akar holnap is. Szarok a torvenyek, nem vedik a rendoroket, torvenytisztelo allampolgarokat. Azt a bmw-t mar regen uzival romma kellett volna loni. Tudom kicsit durvan hangzik, de egy menekulo bunozonek ne legyenek mar jogai, semmilyenek.
-
válasz
runner 125 #5365 üzenetére
Gondolom elvettek mar neki, de lehet sosem volt. Az ilyennek nem is kell, a buntetest ugysem fizeti be, bejelentett allasa nincs, ezert be sem tudjak hajtani. Elete vegeig vezethet jogsi nelkul ugy, hogy szemkozt rohog minden rendort.
-
szasanyi
félisten
válasz
runner 125 #5350 üzenetére
Ha lesz diploma végképp nem értem.
De te tudod, viszont csak tiszthelyettesként lehetsz motoros (közlekedési) rendőr, ugyanis ahhoz nem kell diploma.
Ez esetleg ezt nézd át, aztán javaslom keríts ismerős, jó pár éve (tehát nem kezdő, 1-2 éves) rendőrt és beszélgess el vele milyenek a tapasztalatai! Ezt vedd számításba: lehet, hogy folyamatosan, de alkalmilag mindenképpen éjszakázol (én 13 évig 27/48 ill. 27/72 munkarendben dolgoztam, tudom milyen, te meg ne tapasztald meg), a munkakörülmények és egyéb feltételek (alapvetően pénzhiány miatt, de más okokból is) igen messze vannak az ideálistól, és végül közel sem ezekkel arányos díjazása, DE cserében kaphatsz sok más problémát, akár fertőző betegséget, frusztrálást és kritikát, köpködést és akár verést (intézkedés közben természetesen) is - a legtöbb esetben méltatlanul.
Kell ez neked? -
tolts.hu
őstag
válasz
runner 125 #5345 üzenetére
-Már volt róla szó:
Jelenleg rendelkezésre állnak a következő oktatási intézmények:
-Rendészeti Szakközépiskolák és a
-Rendőrtiszti Főiskola.
Mindkettő érettségire épülő oktatás. Az első rövidebb (2év), a második hosszabb (3év).
Az első OKJ-s bizonyítványt ad(középfokú végzettségnek felel meg), a második főiskolai és/vagy egyetemi diplomát ad(felsőfokú végzettségnek felel meg).-Annyit tudok, hogy amikor én nappalis voltam a Rendőrtisztin, akkor járt az évfolyamomba már diplomával rendelkező ember.
Nem tudom hogy, hívjátok fel a tanulmányi igazgatóságot.-Motoros rendőr: elég hozzá a rendészeti szakközép, kihalásos alapon lehet oda bekerülni - csak amit én hallottam róla.
- Fizikai követelmények igenis kellenek, így is van egy két csapnivaló forma...
-Az a féreg BMW-s remélem megkapja a magáét minden téren!!!
-
TrakToros
tag
válasz
runner 125 #5346 üzenetére
2 dolgot nem értek:
1) Akkor aki már letesz 1 diplomát, az gyakorlatilag el is veszti a lehetőséget, hogy az RTF-re jelentkezzen ? Itt most Nappali állami és (szakközép elvégzése után) Levelezői államira is gondolok. (Mivel a szakok 97%-a csak Állami támogatottságú)
Nem akarok megbántani senkit, de ha ez tényleg így van az RTF esetében is, akkor ez egy óriási nagy baromság. Apropó levelező, ha diploma után elvégezném a szakközépet, szolgálnék 3 évet, de ezek után nem tudnék tovább tanulni RTF-en, mert már van diplomám?! (Ez azért is érdekes, mert pl van nem 1 olyan diploma, amivel ha rendelkezik a nyomozó pluszba, az segítheti a munkáját)2) Ha valaki 7 félévet lehúz 1 főiskolán, majd átjelentkezik akkor 3 félév után kidobják még akkor is ha addig kitűnő volt az eredménye, mert letelt a 10 félév és költségtérítés meg nincs?
Nagyon kusza ez nekem, de ha Magyarországon tényleg nem tud olyan RTF-re jelentkezni akinek már van diplomája, az nevetséges lenne. És még csodálkoznak, hogy nincs elég rendőr? Jó hogy nincs, ha a jelentkezők felét kiszórják nevetséges szabályok miatt és szinte már túlzásnak minősülő fizikai teszttel (itt most a szakközépre gondolok, nem az RTF-re!)
OFF:
RTF-hez oké, de nem értem miért kellett ilyen bonyolult pontrendszer a szakközép fizikai felméréséhez...az USA-ban csak minimum határ van amit el kell érni, aki eléri az megfelelt és sokkal barátságosabbak a követelmények is...pedig azért ott keményebb bűnözök vannak, mint Magyarországon. Néhány példa New York Rendőrakadémiájának követelményeiből 20-29 éves férfiak számára (minimum követelmények, aki ezeket teljesíti, az megfelelt): 1 perc alatt 38 felülés, 1 perc alatt 29 Fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás és 2.4 Km lefutása 12perc 29másodperc alatt...szerintem sokkal barátságosabb, mint a magyarRáadásul valahol még ennél is lightosabb...pl Baltimore-ban (600+ ezer fős város, szóval nem falu) 1 perc alatt 29 felülés és 20 fekvőtámasz kell és a 2.4 Km futásra 16perc 28másodperc van
/OFF -
szasanyi
félisten
válasz
runner 125 #5345 üzenetére
Hány éves vagy, és milyen végzettséggel rendelkezel? Nagyjából meghatározza a lehetőségeidet. De azt, hogy miért akarsz rendőr lenni a fene se érti, én meg végképp nem. Nem nézel te tévét, és nincs rendőr ismerősöd?
-
Vertigo18
addikt
válasz
runner 125 #4735 üzenetére
-
Vertigo18
addikt
válasz
runner 125 #4733 üzenetére
Bocsi, de ez itt nem szokás! Ebben a topikban csak szídnak, nem dicsérnek a hozzászólók!!!
(Egyébként gratula!!!
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest